Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz Mosqu!to #38400 üzenetére
elvileg GRUB van alatta, úgyhogy meg lehet oldani, nekem ilyennel nincs tapasztalatom, mert pendrive-ról üzemelnek a gépek.
esetleg azt próbáld meg, hogy egyesével megadod az összes GPU-nak az értéket, hátha. meg ugye a konzolban írja is, hogy sikerült-e beállítania a megadott értéket.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Raggie
őstag
válasz fogtunder #38361 üzenetére
Sajnos totál noob vagyok ehhez, nem igazán értem amit javasolsz. Ha le tudnád írni részletesebben(akár privátban) azt megköszönném.
Egyelőre EZT vagy EZT a step-by-step leírást követve próbálkozom de mind a kettő azzal indul hogy a geth leszedi a blockchain-t.@(#38364) Plasticbomb: Köszi szépen ezt megpróbálom.
Azt hiszem egyszer már próbáltam de akkor el sem indult a szinkronizáció. Csak network-öt keres vagy valami ilyesmi. De akkor ennek még megpróbálok utána keresni.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
aleister
veterán
válasz Plasticbomb #38377 üzenetére
Szerintem ezt Sanzi89 topictársnak akartad.
A nevében is köszi!(#38376) NoX1
Valahol olvastam, hogy magánszemélynek, az egyéb jövedelme után csak akkor kell adózni, ha éves szinten a nyereség meghaladja a 200.000 forintot vagy a bevétel eléri a 600.000-et. Így simán meg lehet azt csinálni, hogy mindig más közeli rokon (barátnő, szülők, gyerkőc, stb) számlájára megy a kiutalás, és így éves viszonylatban a bevétel elmaradhat az adókötelestől. Nyilván egy szinten túl ez már nem megoldás.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Mosqu!to
addikt
válasz fogtunder #38401 üzenetére
A konzol be se jön, itt teker már vagy 10 perce:
Próbáltam egyesével is az értékeket, ez volt az első megoldási próba, de nem megy...
Most átvariálom a kártyák sorrendjét, mert ha másik poziban is ugyanezt az értéket produkálja, akkor a kártya oldaláról kezdek keresgélni.
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
aleister
veterán
válasz fogtunder #38361 üzenetére
"jobban megéri ETH helyett valami Equihash alapú cuccot bányászni és azt váltani ETH-ra"
ETH-ban 24.2 MH/s-t és 265-285 SOL-t kaparnak. Ez utóbbinál viszont jobban melegednek és tán többet fogyasztanak minimálisan. Szerintem manapság ETH-t érdemes kaparni. Igaz a nagy zuhanás óta nem kalkuláltam újra, de élnek a gyanúval, hogy most is ez még a helyzet.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
cuko
aktív tag
válasz lafaty80 #38392 üzenetére
Észrevételek az összefoglalóhoz:
- E/1 fogalmazást hanyagolnám. (én ajánlom, én javaslom, stb)
- minden komponens esetében elég pongyola az ajánlás, ráadásul félrevezető is, ezeket mindenképpen átírnám (tápegységnél márka ajánlás feltételek nélkül, csak példaként Chieftec, TT-nek azért van rosszabbul sikerült tápja is; memóriánál "a stabilitás miatt Kingston márkát javaslom" vs RAM topik ajánlott márkái; háttértárnál 64GB SSD ajánlása (megtelhet w10 alatt simán, 120as nem annyival drágább, amennyivel jobban őrzi az értékét szvsz))
- risereknél már a három is necces kategória szerintem egy ágon.
- elütések, félregépelések vannak
- kalkulátorhoz beraknám a mycryptobuddyt is, pesszimista becslést is lássanak az érdeklődők
- DAG file méret probléma újra és újra és újra felmerül a topikon belül, azt is pinnelném 1-2 linkkel -
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #38409 üzenetére
Asszem megvan a hiba forrása: Gen1-en voltak a kártyák Auto helyett (win épphogy auto-n nem indul, és gen1-en igen.) Most auto-n megy rendesen.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Plasticbomb #38377 üzenetére
@zsolti_20: igen, lehet a VGA, CPU és HDD -vel történő bányászatot 1 gépen párhuzamosan futtatni.
@Plasticbomb: HDD-vel is lehet bányászni, pl. a Storj nevű altcoin-t: https://storj.io/
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
fogtunder
nagyúr
válasz aleister #38405 üzenetére
6db Hynix 1060 3GB van, 120MHs nem jött ki belőlük +150+600 beállításokkal, ellenben Ethash alapon tudnak 1870 Sol-t, a fogyasztás különbség kb. 60W.
Samsung RAM-osak gondolom tudnak 24-25 MHs körül, úgy már megérné, de ezt nem fogja tudni minden kártya. kipróbáltam egy napig, sokkal jobban jön a MPH-s coinváltós Equihash bányászat és annak a végeredményét váltom ETH-ra.I hate morning people. And mornings. And People.
-
cuko
aktív tag
Whattomine-on ha csak a standard gombokat nyomogatva állítod be, akkor standard számok alapján fogja számítani.
Ezt tölti ki automatikusan 6db 1060-ra:
Ethhash: 135Mhs / 540W;
Equihash: 1620hs / 540W;
így dob majd' 30%-kal több profitot az előbbire. Ha ezt finomítod a ténylegesen tapasztalt értékekkel (vagyis a 3gigás 1060 nem fog ennyit túrni ETH-n, viszont kicsit többet equihashen), akkor reálisabb eredményeket kapsz.fogtunder számaival behelyettesítve ezt is dobja amúgy:
Ethhash: 120Mhs / 540W;
Equihash: 1870hs / 600W;
így az equihash hoz többet szintén majdnem 30%-kal (fogyasztást hagytam alapon, csak a nagyságrendbeli különbséget írtam át).Ezért érdemes amúgy nem csak a gombos verzióval számolni megtérülést is ha gépet raksz össze, hanem utánajárni, hogy bizonyos VGA típusból mennyi a várható teljesítmény és azt berakni a képletbe.
[ Szerkesztve ]
-
-
fogtunder
nagyúr
annyi különbséggel, hogy a fogyasztás az 680W Eqihash alatt és 620W Ethash alatt (MSI Gaming X és nem lehet lejjebb vinni, mert az alsó pwr limit küszöb elég magas), plusz a pontos ETH érték az 116MHs a kártyákra. de a végeredmény ugyanaz lesz, Equihash-el sokkal jobban hoz, akár MPH-n tolja az ember, akár beadja NiceHash-re a kapacitást.
most bedobta a Pascal-t első helyre, gondolom ilyen pár napos csoda lesz, sajnos ahhoz nincs benchmarkom.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz fogtunder #38389 üzenetére
Szerintem az csak felhasználási feltétel, amit a regisztrációddal elfogadsz. És biztos vagyok benne, hogy egyoldalú, és kb. mindent ránk hárítanak...
Biztos lehetne találni adószámot hozzájuk, de nem a Coinbase-nek állítanád ki a számlád, mert igazából nem nekik dolgozott a bányád, nem tőlük származik a bevételed. Ők valójában ilyen bank-szerű funkciót töltenek be.
Nem tudom kinek kéne kiállítani számlát. Most csak úgy a vakvilágba nem tudom van-e értelme, pláne úgy, hogy a másik fél be sem fogadja.A Coinbase európai entitása Angliában van.
(#38403) aleister
Sajnos a 600e forintos limit csak ingóság eladásából származó jövedelemre vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz ff-thomas #38416 üzenetére
Hát izé... átnéztem ezt az oldalt, de nem jöttem rá a HDD milyen bányászati tevékenységet végez (mit hasít?).
Nekem inkább valami térhely megosztási szisztémának tünik ahol egy erre kreált coinal fizetnek.Van valami infó arról hogy HDD-vel hogy lehet bányászni? Tényleg érdekelne.
Kb. hegyekben áll a használt HDD nálam és vannak gépeim a pincében.... szóval lenne erőforrás.
Mondjuk 2-3 USD/TB bevételt jósolnak havonta, ami lehet a gép fogyasztását sem hozná be.
De lehet valamit félreolvastam. -
cuko
aktív tag
válasz fogtunder #38426 üzenetére
Ezen én is gondolkoztam, simán írhatok-e szerződést, ahol a teljesítés valamilyen kriptóban történik. Nem feltétlen adás-vételi csak, hanem mint vállalkozó, szerződhetek-e úgy ügyféllel, hogy ő bitcoinban fizessen ki.
Gyűlnek a kérdések a könyvelőm felé.@tisn: nem feltétlen neked szólt a leírás, inkább a témával ismerkedőknek, mert mindig beszélünk kalkulátorokról meg várható hozamokról, de ezt így még nem láttam említve, csak általánosságban.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Raggie #38402 üzenetére
na, akkor ahogy a múltkor mondtam, Jaxx telepít, lesz ETH walleted. utána elmész ide, quick start és csinálod, amit írnak.
de ahogy fentebb fejtegetjük, ha nVidia kártyáid vannak, simán lehet, hogy jobban megéri Equihash alapon bányászni, akkor MiningPoolHub, getting started szekció. esetleg ezt érdemes megcsinálni, csilli-villi GUI, lehet kattintgatni, elindítod, benchmarkol, aztán utána azt bányászik, amit éppen megéri az eredmények és árfolyamok alapján.
ha meg ez mind kínai, akkor inkább Nicehash, ők mondjuk BTC-ben fognak fizetni, de ilyen két klikkes megoldás.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz szazbolha #38427 üzenetére
@szazbolha: hát.. ezek megtérülése nem túl kecsegtető.. a Storj inkább megosztással foglalkozik, ahogy a SIA is (siacoin-t lehet bányászni CPU/GPU-val, de kaphasz siacoint a tárhelyed megosztásával is).
És itt van a Burstcoin, ennél mondhatjuk valóban, hogy bányászol a HDD-vel, na ez tényleg "tekeri" a HDD-t, ki is nyírja szépen módszeresen: https://www.burst-coin.org/
szerk: hopp, Krix kolléga gyorsabb volt
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Yany
addikt
Srácok, közérdekű kérdésem lenne. Egy cimborám egy olyan szellőztetett, biztonsági őrrel, kamerával őrzött, biztosított alagsort tervez kiadni kifejezetten bányászoknak, ahol elférne több, mint 100 rig. Áram, net, polc lenne a gépeknek. A kérdésem: van akit érdekelne a dolog? Még nem csinálta meg a bulit, csak annyiban segítek neki, hogy megkérdezlek titeket, hogy egyáltalán igény van-e rá, hogy ne otthon/garázsban duruzsoljon a pénznyomdátok, hanem inkább fizetnétek egy pici felárat azért, hogy csend legyen otthon.
Kérlek ne vegyétek spamnek, ugyanis nem fogom reklámozni, mert nincs mit, ez egy előzetes felmérés csak.
A kérdések, amik segítenek:
- Elvinnéd egy ilyen helyre a géped?
- Ha igen, mennyi a max, amit még kifizetnél érte/hó?
- Hány riged lenne?
- Mekkora a gép fogyasztása (konnektorból)?A válaszok privátban is jöhetnek, de talán senki nem veszi zokon azt sem, ha ide jön, eléggé ontopic kérdés.
Én speciel nagyon bírnám, ha lenne ilyen, ha nem egy vagyont kérnek érte és hogy válaszoljak is rá:Ha havi 1000 Ft/gép + áramdíj körül ki lehet hozni, akkor simán beraknám a gépem. Szerintetek?
Olyan kérdéssel ne keressetek hogy hol, mikor, mert ez még korai. Ez piaci felmérés csak. Minden választ köszi.[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Dictator^
veterán
válasz subaruwrc #38396 üzenetére
Még egy kérdés...
AB-ben ugye látszik a gyári órajele a kártyának, illetve az OC órajele.
Msi oldaláról a gyári értékek:
1683 MHz / 1569 MHz / 11124 MHz (OC Mode)
1657 MHz / 1544 MHz / 11016 MHz (Gaming Mode)Az EWBF alapból túlhúzza a kártyát, mert 100% power limit és semmit nem piszkálva, 1898mhz/5005mhz-n megy core-> 1683mhz~-hez képest.
Magyarul ha jól látom a Memoryt picit vissza, viszont a Core clockot alapból magasabbon járatja.
Így ha a lenti beállításomon vissza van húzva a power limit 70-re, viszont a Core még 100Mhz-zel megtolva sem terheli jobban a kártyát? Mármint az élettartamára gondolok.
Igaz, 70% power limiten a core clocknál a +100mhz is az gyári órajel felett van, viszont nem ennyire amennyire az EWBF alapból állítja.
Melyik a "károsabb"? Persze normális hűtés mellett, tehát a gyári oc órajel is 60fokon megy, és a visszavett power limit és plusz core clock mellett sem megy 60 fölé.Az effificency ugye a gyári értéken 2.80w/sol, a visszahúzott tempnél 3.8w/sol.. jelen esetben egy kártyán ez max olyan 3-4$ eltérés havonta.
Viszont ha a ZEC ára feljebb megy, akkor az a kevés minusz inkább plusz lesz...És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
fogtunder
nagyúr
nekem ilyen ügyekben az a kérdés, hogy honnan tudom, meglesz-e a gépem 1-2 hónap múlva is. merthogy havi 1-2000 Ft bevételnél csak az sokkal jobb, ha lenyúlok pár milliónyi VGA-t. nem a konkrét esetre gondolok, csak hát az emberi természet... illetve lényeges lehet még a gépekhez való hozzáférés mikéntje, ha éppen valami hardveres gond van, akkor tudjak menni megcsinálni, de azért ha ott van még másik 20-30 embernek a gépe, akkor ne mehessen be akárki akármikor.
illetve amitől ez még poén lehetne, ha tud nagyfogyasztói szerződést kötni az ELMÜ-vel és olcsóbb lenne az áram, mint otthon.
-
Yany
addikt
válasz fogtunder #38439 üzenetére
Ipari áram már megoldott a helyszínen + a biztonsági őrrel együtt mehetne be mindenki, illetve aláírt papírral, igazolva, hogy bent van a saját géped. Nyilván az is adminisztrálva, hogy pontosan milyen konfigot viszel be 2 oldalúan aláírva.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz fogtunder #38418 üzenetére
Nekem is 6 db 1060 van, igaz Samsung ramos. Átlagban 145 MH/s-t tudnak. Ez 24 fölött van valahol fejenként. Nem tudom hol a vége. Nem akarom 1-2 MH/s miatt kitaposni a kártyák belét. Igaz55-58 fok fölé így sem mennek.
Viszont ez az 1870 SOL elég túlzó értéknek tűnik számomra. 265-295 között jellemző a 3 GB-s kártyák teljesítménye. Nekem is ennyit tudnak kb. Az esetedben 311 körüli MH/s jönne ki, ami inkább a 6GB-s verziók sajátja.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
fogtunder
nagyúr
én azt gondolom, hogy igény lenne rá megfelelő árazás mellett, mert aki lakásban lakik, annak azért nem egyszerű megoldani ezeket a dolgokat, előbb-utóbb az elektromos hálózat limitációiba is bele lehet ütközni. nekem mondjuk pont nincs rá szükség, mert az egyik RIG olyan helyen van, ahol nincs áramdíj, a másik meg elfér a garázsban. szóval nálam max akkor van létjogosultsága, ha olcsóbban jövök ki az ottani áram+bérleti díj kombóból, mint itthon az árammal.
-
Yany
addikt
válasz fogtunder #38443 üzenetére
Ez azért elég valószínűtlen, ha beleérted a fentebb írt költségeket: kamera, biztosítás, őrzés, hűtés, hely... és ugye maga az áram. De ha megfelelően nagy igény van rá, akkor a sok gép együtt már megérheti neki is és nekünk bányereknek is. Azért pedig, hogy az ember nem tudja percenként fizikailag is piszkálni olyanok járnak cserébe, ami otthon sincs (ld. iménti felsorolás jó része).
Mindenesetre aki még ezen is nyerni akarna ("olcsóbban jön ki mint otthon"), annak ez biztos, hogy nem pálya és ha a többség így van vele, akkor ez azt is jelenti, hogy ez neki nem lesz jó bolt.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
nyilván, azért mondtam, hogy nem vagyok igazán célcsoport. mondjuk kamera és biztosítás van otthon, őrnek van kutya, hűtés meg egyelőre remélem elég lesz, nyáron se nagyon van 25 fok fölött a garázs, több, mint 100 köbméter, szerintem értelmezhető hőfokok lesznek ott is.
a piszkálás amúgy nem lényeges hosszú távon, amíg nem stabil, nem kell odavinni és kész, utána meg max akkor kell odamenni, ha lehal valami, akkor viszont gyorsan.
-
senior tag
Én akkor fontolnám meg, hogy beviszem-e ilyen helyre, ha:
- kamera rendszer lenne; a bérlők is bármikor rá tudnának nézni az élő képre, és akár időben (korlátlanul) visszanézni a felvételeket
- 2 fő személy és vagyonőr vigyázna rá
- nem lehetne az utcáról csak úgy bemenni; pl. lenne egy előporta, igazolványos becsekkolás, aláírás érkezéssel, távozással, amit természetesen kamera rögzít
- 0-24 órás fizikai hozzáférhetőség lenne az év minden napján
- jól elkülönített fakkokban lehetne tárolni a gépeket; ha éppen szerelik a mellettem lévő rig-et, akkor egy leesett csavar nehogy már hozzám essen be
- jól elzárható, pl. rácsos elkülönítés, lakattal lezárható tárolók bérlőnként, akár a beláthatóság korlátozásával
- benne lenne az áram a bérleti díjban
- természetesen lehetne kriptovalutában is fizetni
- 1 rig-em, plusz egy hagyományos PC házban lévő bányám van
- 2400-2600 W-ot fogyasztanak együtt kb.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Ez korrekt. Az ilyen válaszok nagyon sokat segítenek a döntésében, ebben biztos vagyok. Nem mindegyiket tartom jogszerűnek/kivitelezhetőnek (pl. mindenki láthat minden oda belépőt élőben erősen kérdéses, de nagyon jó vita alapok a felvetéseid szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz fogtunder #38444 üzenetére
Kipróbáltam a 145 MH/s - 510 watt és az általad mért 1870 SOL - 550 watt kalkulációt (nekem ennyit ettek ETH és ZEC alatt).
Így 370 vs 322 USD lett havi szinten a profit.Ennek fényében a Samu ramos 1060 3GB-k továbbra is jobban kapálnak Ethash alapon.
Azért ne feledjük, hogy kettőnk rig-je között 25 MH/s dif van, ami olyan mintha 6 vga-t vetnék össze 7-tel.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 3
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs