Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
Sziasztok,
Szeretnék építeni egy 6 kártyás riget, nagyjából meg is van, hogy milyen hardver legyen, de a GPU témában nem bírok eligazodni.
Első körben 1080 Ti-t ajánlottak, de ennek az ára kissé borsos, mondjuk ha megéri, akkor talán belefér, de jó lenne az egészet 1 guribából kihozni (nettó), ahhoz pedig valami enyhén olcsóbb kellene.
Mi lenne a sweat spot, aminek jó a fogyasztás/teljesítmény mutatója és lehetőleg nettó 150 körül tudok venni belőle 6db-ot?I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
hali,
írjátok többször, hogy csökkentett power limittel használjátok a kártyákat. ez miért jobb? inkább érdemes bukni minimális számítási kapacitást, hogy jobb legyen a fogyasztás? vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a kártyák hozzák a gyári értéket alacsonyabb feszültségen? érdemes a memóriát tuningolni?
illetve 6db GTX 1080-hoz (+G3220, 8GB RAM, 1db SSD) elég lenne egy 1300-as EVGA Supernova, vagy vegyek inkább valami nagyobbat?
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz aleister #31802 üzenetére
hát nem otthon lesz a gép, mert nincs neki megfelelő hely, ami van, az nyáron meleg és pluszban irgalmatlanul poros is. minden esetre összerakás után majd megnézem, hogy meddig lehet alulfeszelni, mielőtt leküldöm a tárnába. bányászva valószínűleg Zencash, vagy egyéb Equihash alapú cucc lesz.
(#31805) groop: ROI-ban valamivel rosszabb, mint az RX580-ak perpillanat, de a megtérülés után meg jobban hoz és később szerintem jobban eladható. csak nem Ethereumot kell vele bányászni, abban tényleg jobb az AMD.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
olvasgatok itt meg szerte az interneten, de egyre bizonytalanabb vagyok.
először nagyon fentről indultam, GTX 1080, de azt több internetes forrás alapján elvetettem, a 1070Ti-t szintén. igazából két kártya maradt képben, az RX 570 és a GTX 1070. próbálok számításokat végezni, de túl sok az általam előre ismeretlen változó. ha lenne maximum nettó 900K 6db kártyára és tápra, ti mit vennétek? a lényeg a megtérülés persze, de fontos az is, hogy utána a lehető legtöbb hasznom legyen belőle nyilván.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Toncsiii93 #32508 üzenetére
Felveszed automatából kp-ban.
-
fogtunder
nagyúr
alapvetően igen, csak itt se mindegy, hogy pontosan melyik tápról beszélünk és mi van a belsejében. a Seasonicok pl. simán túl vannak specifikálva 100-150W-al, kérdés, hogy bírná-e az 1000W-os terhelést így is 7-24-ben. az FSP Aurum 1200W-osra pedig az Anandtech írja, hogy nem ajánlott ilyen célra, pedig papíron bőven elég lenne. szóval nem ilyen fekete és fehér az egész.
ettől függetlenül én is inkább veszek egy 1200-as Superflower Leadex Platinumot, nincs kedvem azon stresszelni, hogy tényleg kijön-e a matek és bírja-e majd a 95%-os terhelést 2 éven keresztül.
-
fogtunder
nagyúr
leginkább a túl gyenge ventiprofil miatt, magas terhelésen melegebb, mint a konkurencia, egy Rignél ez kontraproduktív, a hangot úgyis leszarod, viszont legyen minél hűvösebb. amiket néztem 1200W-osból és jónak tűnnek aránylag olcsón, az a TT Toughpower Gold 1200W, ennél buksz kb. 1-1,5%-ot hatékonyságban, mondjuk 10Wh, az havi 3Kwh, nem a világvége és ahogy olvastam, stabil darab, 70K alatt van. van a Superflower 83K körül, EVGA Supernova szintén ennyiért, tesztek alapján a Superflower kicsit jobb cucc, full japán kondikkal, 90-ért BQ, ami nagyon jó, felette meg a Seasonic, de azt már nincs kedvem megvenni, annyiért van 1500-as TT ToughPower.
végül szerintem 1200-as TT lesz nálam is.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Dr. Romano #32591 üzenetére
én is ezen filózom, azon a pár mhz-en nem hiszem, hogy sok minden múlik, viszont dual-BIOS, úgyhogy ha valamit nagyon elkúrsz BIOS hack közben, akkor sem csináltál belőle papírnehezéket. de egyébként a Sapphire Pulse kb. ugyanez, Dual-BIOS és RGB led nélkül, enyhén alacsonyabb órajelen, szerintem vagy Pulse, vagy a Giga.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Plasticbomb #32594 üzenetére
nyilván, nem szokásom kitalálni dolgokat. itt a teszt, 1200W-nál lövi le az elektronika, 1175W-ot tartósan bírt.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Dr. Romano #32597 üzenetére
nem a kicsi Pulse, annak nagyon nyikhaj a hűtése, mini kártyát ne vegyél bányászni, de van kétventis Pulse is, az is 84K környéke.
(#32600) Dr. Romano: van, csak a Giga és a Sapphire hűtése jobb, ASUS-ból még a Strixre is azt írják, hogy a hátlap hiánya miatt jobban melegszik, mint a konkurencia.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Plasticbomb #32606 üzenetére
így visszaolvasva igen, kicsit pongyola voltam, szóval a gyártó a ráírt értékhez képest túlspecifikálja a belső komponenseket, hogy legyen tartalék a tápban.
-
fogtunder
nagyúr
válasz czpitti #32622 üzenetére
hát, ha egy hónapja tudtam volna, hogy bányászgépet fogok építeni, akkor lehet megrendelem, de a fene se gondolta volna, hogy tényleg belevágok.
most már csak abban bízok, hogy jövő hét közepéig megjön minden más is, a 12db RX 570 lehet megakasztja a dolgot enyhén.
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
Én pl ezért vettem, szereztem használtan procit és RAM-ot, nyilván enyhén fillérb#szó hozzáállás ezen spórolni, mikor a 6 RX570 meg fél milla, de nem került sok energiába és azért ebben is megy sok embernek 6 kártyás rendszer.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Fiddlestick #34282 üzenetére
Hogy viszonyul egymáshoz a 1060 6 és 3GB hashrate-je? Gondolom ott se éri meg a felár bányászathoz.
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz szazbolha #34293 üzenetére
A ne melegedjen rész PC házban elég komplikált lesz ilyen keret mellett, mert vagy valami super tover kell, ami drága, vagy egy Silverstone Raven, de az se olcsó. 3-way SLI-re is ezt szoktuk ajánlani, de én nem szaroznék vele, mert a 1060 alacsony TDP-je mellett is pár óra alatt be fogja fűteni a 3 kártya akármelyik dobozt és onnantól se halk, se hűvös nem lesz.
-
fogtunder
nagyúr
RX szériát szabad-e riseren keresztül flashelni, vagy csak direktben a natív 16x slotban?
-
fogtunder
nagyúr
Köszi, akkor egyszerűbb lesz az élet, most összerakás előtt megcsináltam a natív slotban a 6 kártyát, de jó, hogy nem kell szétszedni, ha másik BIOS-t raknék rájuk.
-
-
fogtunder
nagyúr
én a Nitro +-t akartam volna venni, de 85-ről három nap alatt ment fel 95K-ra az ára, úgyhogy maradt a Gigabyte.
szerelés kábelezés kész van végre, lassan jön a tesztüzem. végül melyik driverrel érdemes nyomulni windows esetében? a nyári blockchain (egyelőre ez van fent), vagy valamelyik újabb?
-
fogtunder
nagyúr
válasz szazbolha #34777 üzenetére
Én 25*25mm-es alu profilból csináltam, könnyű vele dolgozni és mivel puha a fém, csak kifúrod a csavaroknak a helyet és mikor behajtod, a menet is kész van. De a legolcsóbb a fa.
A második gép amúgy nekem is 1060-ból lesz.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Flashback #34803 üzenetére
Kettőt ajánlott max. Nálam 8 PCI-e csati van a tápon, kettő maradt üresen, az ment 2 riserbe, a többi pedig kettesével külön vezetéken. Az egyiken még ott van az SSD is, de az elhanyagolható. Nem melegszik egyik kábel sem.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Ghoost #34815 üzenetére
nekem sokat segit a 3 venti, mert a kártyák hátlapja enélkül eléggé tud melegedni, még ezek a csirke NZXT vackok is érezhetően lefújják a meleget a kártya hátáról. a GPU-val amúgy nincs baj, 66%-os fordulaton 53 fok körül volt szobahőmérsékleten.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Flashback #34806 üzenetére
erről őszintén szólva fogalmam sincs, meg arról sem, hogy lehetne megmérni. csak utána néztem tápvásárlás előtt és ez volt az ökölszabály, aztán ennek megfelelően vettem tápot. még így is sikerült túlméretezni az 1200W-os ToughPowerrel, jobb lett volna az 1000W-os Seasonic Platinum, mert +30% power limittel se volt 950W felett a fogyasztás.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Flashback #34824 üzenetére
semmiképpen sem. ha nem menne rajta keresztül jelentősebb áram, akkor nem is melegedne a kábeled.
arról van szó, hogy a PCI-E sín le tud adni annyi áramot, ami elég egy RX560 etetésére, de az mondjuk már határon van. ehhez képest az RX570 kevesebb áramot fog a slotból felvenni, mert van kiegészítő tápcsatija és onnan megy az áram nagy része.
-
fogtunder
nagyúr
végül előzetes terveimmel ellentétben maradtam windowson, mert a simplemining rettenetes értékeket produkált az RX570-ekkel.
Win 10 ugye, aktiválatlan. nem lesz belőle valamilyen hátrányom, ha nem fogom beaktiválni? nem fog valami baromságot csinálni, ami miatt csökkenhet a teljesítmény később? a frissítéseket nyilván letiltottam.
-
fogtunder
nagyúr
4€? hát annyit tulajdonképpen még meg is érne.
de ha nem kezd el újraindulgatni, mint anno a win 7 RC verzió, akkor igazából el tudom engedni.
más: miningpoolhubot használ valaki? ahogy nézem aránylag egyszerű lenne összelőni awesome minerrel, redditen jókat írnak róla.
-
fogtunder
nagyúr
válasz LógaGéza #34845 üzenetére
pedig a simplemining is ubuntu alapon van, de valamiért a 26 MHs értékek helyett 21 körül mentek a kártyák Claymore-ral. a gond az, hogy most nincs időm egy komplett újrahúzásra, egyelőre stabil a windows is, úgyhogy hagyom.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Fiddlestick #34923 üzenetére
az EKWB-n találtam értelmes képet a nyákról, a szerint Samsung RAM, így mondjuk az se rossz ötlet. csak egy Gigát később jobban el lehet adni, én legalábbis előbb megvenném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG V30 - vezércsel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Építő/felújító topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- OLD GAMER PC: I7 4771 // 16GB RAM // 240GB SSD+500GB HDD // RX570 4GB // 500W TÁP // W10!
- iPhone SE 2020 64 GB extra ajándékokkal, Foxpost az árban
- Nothing Ear (a) - SZINTE ÚJ, átlátszó szilikon tokkal, 2 év garanciával
- Eladó egy Roidmi F8S S1 SPECIAL EDITION vezeték nélküli porszívó
- PS3 slimet 160/320GB keresem 20.000Ft alatt kontroller nélkül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest