Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fireman123
üzenetére
Game Ready.
Studio Driver inkább stabilitásra optimalizált, mintsem teljesítményre. Valamint bizonyos szoftverekhez igazították: Photoshop, különböző videóvágó/renderelő alkalmazások.
-
válasz
sanzi89
üzenetére
Vannak egyszerű és full extrás programozható USB Watchdogok. Te valószínűleg egy programozhatóval találkoztál

A sima egyszerű úgy működik, hogy felraksz egy programot, ami a taskbar-on megjelenik és folyamatosan csekkolja a kapcsolatot az eszközzel. Fagyás esetén ez a kapcsolat megszűnik, és mivel a reset gomb direktbe át van vezetve rajta (legalábbis nekem ilyen volt), nyom egy resetet. -
válasz
fireman123
üzenetére
Lehet nincs elég erőforrás rá? Bár ha TeamViewerrel működött...
Van valamilyen HDMI-dummy a gépre kötve? Lehet ez a szoftver csak akkor tud működni, ha van monitor a gépre kötve.
-
válasz
Iginotus
üzenetére
Én a következőt ismerem, ami optimalizálja a Windows 10-et bányászáshoz mindenféle szolgáltatás ki/be kapcsolásával, egyéb beállítások módosításával.
Napi használat alatt lévő géphez nem ajánlanám.Windows 10 Mining Tweaks by DeadManWalking (DeadManWalkingTO-GitHub)
-
válasz
szazbolha
üzenetére
Az új platform indulása elején szép haszonnal, hiszen csak ott érhető el a Beam algoritmus. Azóta már kicsit lankadt.
Igen, biztosan át fogják rakni a régi platformról az újra a régi egyenleged. Legalábbis ezt írják.
Felezték az egyenleged? Az furcsa. Nem történt esemény, csak az ellopott összegek visszafizetése zajlik szépen lassan, komótosan. Eddig már 78%-ot visszatérítettek mindenkinek.
Meg tudod nézni a történetet. Lehet valamikor kiutaltál magadnak, vagy elköltötted hash power bérlésre.A hógolyókhoz nem értek

-
Szeptember 10-én lesz a teljes átállás a NiceHash új platformra. Ekkortól végleg bezár a régi.
Ha még van egyenleged a régi platformon, akkor a következőket teheted:
- kiutalod hagyományos úton (Coinbase-el már nem működik, átrakták az új platformra), így költségek előfordulhatnak
- ha ugyan azzal az e-mai címmel vagy jelen az új platformon is, akkor átmozgatják neked automatikusanUtóbbinál még az unpaid mining balance-ot is, amit ugyebár rendes withdraw-al nem is tudnál kiszedni, mert még nem került be a wallet-edbe.
Lényeg, hogy minden egyenleget átmozgatnak neked az újra automatikusan (ha ugyan az az e-mail címed), ha maradt a régin: wallet balance, unpaid mining balance, Repayment program balance -
Szerintem az a 1265ms túl sok, addigra már biztosan rejected, mert túl későn küldted be a megoldást.
Én már átálltam az új NiceHash-re, de előtte még gyorsan bányásztam annyit, hogy kiutalhassam Coinbase-re, mert azóta leállították. Persze majd a végleges átálláskor át lesz vezetve, de addig sem akartam bent hagyni. Az új platformon pedig már működik a Coinbase-es kiutalás.
Azóta az új platformra túrok. Jobban is hoz, mert csak ott van a BeamII.
Most valahogy megint nem annyira jó bányászni; 4db 1080 Ti 0,0003 BTC-t hoz 24 óra alatt. Ez nagyjából most 3 dollár. Volt ez néhány napja/hete 4-5 dollár is.
-
Az új platformon még nem üzemel a bányászás, majd valamikor szólnak, ha bekapcsolták.
És igen, először az US áll át, és majd csak utána az EU.Ezt a posztot kell követni a frissítésekért:
IMPORTANT: Transition to a new NiceHash platformÉpp most tettek közzé egy frissítést;
- az új platformon egyelőre a következő régiókban lehet bányászni: US, HK, JP, BR, IN
- EU-ban egyelőre a korábbi platformon mehet a bányászás
- attól függ melyik régióban vagy, más-más verziójú NiceHash Miner-t kell használnod.
- az átállás több óra is lehet, mire megjelenik gondolom az eredmény a weboldalonÁtnevezték "NiceHash Miner Legacy"-ról "NiceHash Miner"-re.
-
válasz
Iginotus
üzenetére
Nekem is van egy watchdog-om. És biztosan működésbe lép, ha kékhalál áll be, vagy ha teljesen lefagy a Windows; ha nem tud kommunikálni a futó szoftverrel, akkor alapból nyom egy resetet.
Sajnos nem tudtam sokat kibogarászni a linkelt oldalból.
Nekem konkrétan ilyen van, eléggé "pro", milliónyi beállítási lehetőséggel. Lehet kicsit túlzás is volt ezt venni...
USB WatchDog
Én az alaplapra dugható változatot vettem. -
válasz
Iginotus
üzenetére
Hát ez gondolom beállítás kérdése, hogy mikor mire mit csináljon.
Nekem olyan van, amihez le kell tölteni a gyártótól egy software-t, és abban lehet állítgatni a dolgokat;
- pingeljen egy oldalt
- monitorozzon egy alkalmazást
- egyéb figyelésekÉs megadható, ha x másodpercen belül nem érkezik válasz, akkor mit csináljon; reset, soft restart, egyéb valami futtatása, stb.
Nálam úgy rémlik localhost-ot pingelek és 5 perc kihagyás után reset.
-
válasz
ff-thomas
üzenetére
- Mindegyikből a legfrissebb?
- Jók az indítási parancsok? Ellenőrizd a programok oldalán lévő példákkal. Először próbáld mindenféle extra kapcsoló nélkül (a kötelezőkön kívül persze).
- Legfrissebb az AMD driver is?
- Virtuális memória felvéve jó nagyra? Én azt az ökölszabályt alkalmaztam, hogy a GPU-k összmemóriája + rendszer memória = virtuális memória, de minimum 16GB
- Egy GPU stress tesztet azért kíváncsiságból futtatnék, meg mindenféle benchmarkot.
- .NET, Visual C++, meg ilyenek fent vannak?
- Windows 10 legfrissebb? -
válasz
fireman123
üzenetére
Én maradtam benne egyedül, így sajnos az esélyeim nagyon leromlottak, de azért bizakodó vagyok, hátha beesik egy blokk és akkor öröm és boldogság.
Azon gondolkozok, hogy NiceHash-el meg kéne küldeni...
-
válasz
tom120514
üzenetére
Kicsit én is türelmetlen vagyok, de mivel ilyen nagy a block reward (vagy ennyire fel van értékelődve a coin), ezért szerintem akár 48 órát is érdemes lehet belerakni, vagy akár még többet.
Vagy mindenképp addig, míg nem jön meg az első blokk, hogy azért legyen valami bevétel is, és ne 0-val szálljunk ki rossz szájízzel x óra után.Ajánlom a Zergpool-ot, ahol van lehetőség solo és party módra is. Megbízható pool, régóta bányászok ide, nagyszerű a support, elérhetőek, kommunikatívak, segítőkészek.
Én el is kezdtem. 12-13 MH/s
Ha csatlakozol, akkor te is látod majd az egyesített statisztikánkat a wallet oldalon.BTC címre kifizetés:
ccminer.exe -a mtp -o stratum+tcp://mtp.mine.zergpool.com:3000 -u <BTC_WALLET_ADDRESS> -p c=BTC,mc=XZC,m=party.prohardverXZC címre kifizetés:
ccminer.exe -a mtp -o stratum+tcp://mtp.mine.zergpool.com:3000 -u <XZC_WALLET_ADDRESS> -p c=XZC,mc=XZC,m=party.prohardverMegjegyzés: az mc=XZC opcionális, mert jelenleg csak ez az egy coin van ezen az algoritmuson, így úgyis csak ezt fogja bányászni.
Kérheted másban is a kifizetést, ez esetben annak megfelelő wallet-et és c=-t kell megadni. Pl. c=LTC
BTC, LTC és DASH címekre garantált a kifizetés, a többire ha kevés van a pool-nak, akkor várni kell, míg talált több blokkot. Én BTC címre bányászok, az a biztos
Bár ha party-ban találunk egy blokkot, akkor nyilván lesz annyi XZC, hogy kifizessenek, ha épp abban kérnéd. -
-
válasz
tom120514
üzenetére
WOW, találtál egy XZC blokkot? Annak a reward-ja kb. most 76 dollár.

Nyilván nagy mázli, de erről szól a solo-zás
A network hashrate most 60 Gh/s környékén van. Nekem olyan 12 Mh/s-em van. Kéne számolni esélyeket.
Én benne vagyok, ha akarsz solo-zni. 76 USD nekem kb. 25 nap alatt jön össze egyedül. Ha ketten szomjuk hasonló sebességgel, akkor 12,5 nap alatt kéne jönnie egy blokknak, hogy jók legyünk.
Egyébként simán csinálhatnánk egy nagyobb party-t is; aki akar beszállhatna innen solo-zni velünk. Nyilván csak olyan, akinek belefér az, ha napokig valójában semmit sem keres, és lehet végül úgy száll ki, hogy 0 jött össze, ha nem találunk blokkot a megbeszélt idő alatt.
-
válasz
tom120514
üzenetére
Áh, feladtam 24 óra után a szólózást. Jöttek a blokkok, de csak fele annyi, mint amennyi rendesen jött volna. Tudom ennek pont a türelem a lényege, ami nekem nem volt.
Olyan coin-t kell keresni, aminek alacsony a network hashrate-je, és jó áras a block reward. Nekem sajnos nincs időm ilyen coin-ok után kutatni, de ha valakinek van, akkor szóljon, szívesen beszállok partyba Zergpool-on.
-
válasz
tom120514
üzenetére
Sajnos csak az elmúlt 17 órát tudom épp visszanézni. Ez alapján pedig az jött ki, hogy nem érte volna meg a soloban bányászás ebben az intervallumban. (Csak a fenti posztom írásakor váltottam solora.) Kb. negyed annyi jött volna be.
De a solozásnak több időt kell hagyni, lehet 2 napig nem találunk blokkot, de a harmadik nap beesik egy, vagy több is, ami bőven kárpótolhat minket az elmúlt 2 napért.Kicsit szerencse is kell hozzá. Én ezt most megkockáztatom. Akinek van kedve, csatlakozzon nyugodtan. Majd megpróbálok beszámolni.
2019.02.23. 22:00-kor indítottam a solo-zás Zergpool-ra. -
Nem tudom hányan ismeritek innen a Zergpool-t, de nemrég bevezették, hogy lehet solo-ban is bányászni. Így, ha te találsz meg egy blokkot, akkor a reward mind a tiéd, nem kell osztozkodni.
Ennél egy fokkal jobb, hogy lehet party-ban is nyomni, azaz többen összeállni, így több eséllyel találunk blokkot, és csak közöttünk oszlik szét a jutalom.
Gondoltam ebben a kicsit ínséges időkben érdemes lehet szerencsét próbálni.Természetesen minden konvertálódik egyből BTC-be. Vagy kérheted LTC-be, vagy DASH-ba is. Megbízható pool, én régóta használom, és eddig rendben voltak a kifizetések.
Aki érti miről beszélek, az használja az m=party.prohardver jelszót a jelenlegi mellé írva.
Én most épp MTP-t túrok CryptoDredge-el, és így néz ki az indítási parancsom;
CryptoDredge.exe -a mtp -o stratum+tcp://mtp.mine.zergpool.com:3000 -u BTCcim -p ID=nvidiaworker,c=BTC,m=party.prohardver
4db 1080 Ti dolgozik és alkalmanként ugrálok, hogy mindig az adott pillanatban legjobban hozó algót túrjam a pool visszajelzése alapján. x16r/x16s szokott még sokszor terítéken lenni mostanában.
Egy kis kedvcsináló, hogyha solo-ban bányásztam volna, akkor az elmúlt napokban a következő blokkokat én találtam volna meg, és az értük járó reward mind az enyém lett volna:

-
válasz
fireman123
üzenetére
Igen, bár most úgy tűnik valami gebasz van, mert csak rejected share-eket kapok két különböző miner programmal is MTP-vel, így úgy sejtem nagy valószínűség szerint NiceHash oldalán lesz a hiba.
-
válasz
fireman123
üzenetére
Ha nincs benne alapból, akkor komolyabb hozzáértés nélkül nem fogod tudni belerakni. Valószínűleg hozzáértéssel sem, mert forráskód szinten kéne hozzáadni (bár már rég néztem rá). Míg pl. egy másik miner programot használni a default helyett könnyen megoldható.
Majd jön egy frissítés, ami már tartalmazni fogja az MTP-t.Vagy kiválasztasz egy MTP-t támogató miner-t és azzal bányászol NiceHash-re.
CryptoDredge pl. támogatja, de legalább 5GB-os videokártya kell hozzá.
CryptoDredge.exe -o stratum+tcp://mtp.eu.nicehash.com:3374 -a mtp -u BTC.workername -p x
Most elég jövedelmezőnek tűnik, lehet érdemes ráröppenni.
Miner Algorithm Speed mBTC/Day BTC/Day USD/Day BTC/GH/Day Pool
----- --------- ----- -------- ------- ------- ---------- ----
CryptoDredge Mtp 16,03 MH/s 4,260 0,00426 16,797 0,26577 nicehash- -
válasz
tom120514
üzenetére
Az RTX 2080-al összehasonlítva kicsit gyengébb a játékos teljesítménye, viszont ugyan annyiba kerülnek. Legalábbis a hivatalos árszabás szerint.
Ha olcsóbb lenne, akkor szerintem lenne helye.Linus-nak van egy tök jó videója erről. Radeon VII Review
-
Az új AMD Radeon VII ~90 Mh/s-el bányászik alapbeállításokon.
-
-
Monero hardfork lesz: Monero Network Upgrade(Hard Fork) Countdown
Ezért:
Monero is under maintenance in Bittrex. XMR related auto exchange requests would be delayed or stopped temporarily.MPH oldal tetején ki van írva. Ilyenkor leállítanak minden ezzel kapcsolatos dolgot.
-
válasz
fireman123
üzenetére
A NiceHash Miner 2 benchmark fájljai itt vannak:
c:\Users\Attila\AppData\Roaming\nhm2\configs\benchmark_*.jsonA Precise benchmark-ot futtattad? Ez tart a legtovább, viszont pontosabb értékek kerülnek rögzítésre.
Azt tudom, hogy X16R algó esetén kifejezetten alacsonyabb hash értéket rögzít, de ez szándékos.
A json-okat úgy szerkeszd, hogy közben be van zárva a miner progi.
-
Egy bizonyos memória-frekvencia fölött érvényesül csak a hatása. Sajnos pont nem látszik a képedből, hogy + mennyit raktál rá. Tippre +200-at, de az kevés lesz. 5800-5900 MHz környékére kéne belőnöd. Próbáld meg +700-al, ha stabil, akkor +750-el, +800-al. Nálam +850-nél már sokszor hibázik. GPU-t hagyhatod 0-n, a power pedig 70-75% környékén. De próbálkozni kell. A lényeg a memória.
Hogy-hogy a legacy-t használod? Ha NVIDIA-d van, akkor jobb lehet a NiceHash Miner 2.
-
válasz
Peterbilt379
üzenetére
Hát, legújabb verzió a miner progi / OC program? Restart volt driver update után? Egyéb elavult segédprogram, trükk, stb.?
A -400 órajelet nem is igazán értem. Mihez kell az? Ha ethash-hez, akkor nálam ezek az értékek váltak be 1080 Ti-hez:
70% / +0 / +800 (54-55 MH/s)Általános overclock, ha automatikusan váltogat mindenféle algók között, pl. NiceHash-re:
65% / +150 / +500Egy kis kakaóval, ha éppen jobban megéri:
75% / +150 / +500 -
válasz
Peterbilt379
üzenetére
NVIDIA kártyák (pláne 10-es széria) esetén nem kell a driverekkel trükközni. A legújabb a legjobb majdnem minden esetben.
Nagy ritkán derül ki egy driver verzióról, hogy valami nem jó vele. Ez esetben akkor talán általánosan elmondható, hogy 1-1 kiadással le lehet maradni az aktuális verziótól.Sok bányász program meg is követeli a legújabb driver-eket, mert csak úgy tudják kihasználni a kártya maximális kapacitását.
-
válasz
fireman123
üzenetére
Alza.hu komplett RTX kínálat:
-
válasz
fireman123
üzenetére
Ja, ez az előző X16R pumpánál is így volt. Nem jöttem rá vajon miért. Lehet most az X16R sok erőforrást/bányászt elvesz, és valaki hajlandó többet fizetni, hogy megkapja a korábbi hashrate-et Lyra2REv2-n.
Vagy ugyan annyi hashrate-ért most többet kell fizetni. -
válasz
fireman123
üzenetére
De-de, nálam is leállt, nyitottam is egy issue-t az excavator GitHub oldalán.
X16R-hez én most a Zealot/Enemy (z-enemy)-t használom, ami állítólag a leggyorsabb.
Zárt forráskódú, így kéretik fenntartásokkal kezelni. Én pl. semmiképp nem futtatnám mindennapi használatú gépen, csak bányagépen, ahol nincs semmilyen wallet leszinkronizálva, vagy szenzitív információ tárolva. -
-
válasz
adi mester
üzenetére
Én vettem az elsők között Antminer E3-at még 800$-ért. Egyből felraktam hirdetni, közben ment folyamatosan, és kb. 1 hét után elvitték.
180 MH/s-el hirdették először, aztán azóta már 190 MH/s van a specifikációban, valójában pedig 200-210 MH/s környékén van. Fogyasztást falból nem mértem, de YouTube videók alapján reális a 800W
Saját mérés, Nanopool:
-
válasz
milszab
üzenetére
Nem tudom mennyit kéne hoznia 1070-essel, de az normális, hogy ugrál. Igazából borzasztóan ugrál, nem lehet fixet mondani rá. 16 különböző algoritmus között váltogat, és vannak gyorsabban, meg lassabban számolhatóak közöttük.
1080 Ti-vel láttam már magamnál 30MH/s-t, és 17MH/s-t is.
Az OC-re is borzasztóan érzékeny, nem szabad a határon tartani, mert ha épp egy nehezebb/intenzívebb algoritmus jön, akkor túllökheti a kártyát azon a határon.
Szerk.: közben talán véget ért az X16R pump. Ez most jó sokáig tartott!
-
válasz
AAntii
üzenetére
Jah, elég szomorúak a számok WTM-ben is

Most egy kicsit megint nem jó bányásznak lenni.NiceHash szokásához híven kicsit lassabban követi le a trendeket, így jelenleg oda érdemes pl. ethash algoritmust bányászni, mert majdnem 1 dollárral többet hoz, mintha direktbe Ethereum-ot tolnék.
-
válasz
fireman123
üzenetére
Jöhetne is már egy jó kis pumpa

Nálam most X16R megy már egy ideje.
-
válasz
Relaxing
üzenetére
A blokkláncban van tárolva a pénzed, nem a papíron. A teljes network tudja, hogy neked (a címednek) mennyi pénze van, és ha rendelkezel a megfelelő azonosítóval (privát kulcs, jelszó, karaktersorozatok, ki hogy hívja), akkor tudod mozgatni a számládon lévő pénzt, mert ezzel azonosítottad magad, hogy az a tiéd.
Olvass utána: blokklánc, blockchain
-
Köszi szépen az ellenőrzést. Érdekes téma, nem?

Az AntRouter R3-LTC inkább ~33000 forint (120 USD) környékén lesz valójában, ha egyet rendelsz. Ha többet, akkor még olcsóbb lehet.
A 7-szer jobbak az esélyeim a routerrel x pénzt nyerni hogyan jött ki? 1:44000000 vs 1:6470, nem?
Négytalálatos szelvényre az ötöslottón 1 : 103 410 az esély, tehát ez még mindig rosszabb, mint 6470.Izgalmak a router mellett:
- minden 2,5 percben "sorsolás"
- nem kell csinálnod semmit, csak hagyni futniSzóval aki be akar szállni, szóljon, és akkor annyival többet rendelek, ketten már vagyunk. A héten még leadom a rendelést szerintem.
-
Láttam még a számításodat, mielőtt módosítottad a hozzászólást, csak nem tudtam ellenőrizni, ezért most én is utána számolok, mert mozgatja a fantáziám:
- a jelenlegi network hashrate kb. 300 TH/s, azaz 300 000 000 MH/s
- a router-é 11,5 MH/s
- a blokk idő 2,5 perc, azaz 150 másodpercAz egyenlet:
network hashrate / router hashrate * blokk idő = ennyi idő alatt találok blokkotBehelyettesítve:
300 000 000 MH/s / 11,5 MH/s * 150 mp = 3 913 043 478 mp = 45 289,85 napAzaz minden 124-dik évben biztosan találok egy Litecoin blokkot a matematika szerint

Ha a lottóval szeretnénk összehasonlítani az esélyeket, akkor arányosítanunk kell.
Igen, azt szerintem mindenki tudja, hogy az ötöslottón 1 : 43 949 268 az esélyed nyerni. Azaz ha ennyi különbözően kitöltött szelvényt adnál le egy héten, akkor biztosan lenne köztük egy darab öttalálatos.
Nade tegyük föl, hogy csak egy szelvényt adsz le minden héten (és tegyük föl, hogy mindig ugyan azokat a számokat). Mennyi idő kell hozzá, hogy biztosan legyen ötösöd? 43 949 268 hét? Ez 842 562 év. Lehetséges?Máshonnan megközelítve;
Így aránylik a network hashrate-je az enyémhez képest: 300 000 000 MH/s / 11,5 MH/s
Azaz az 1 / 26 086 956-od része. Tehát 1 : 26 086 956 az esélyem minden 2,5 percben blokkot találni.
Egy hétben 4 032-szer van 2,5 perc. Tehát 1 : 26 082 924 az esélyem minden héten blokkot találni.Jah, valóban szar esélynek tűnik, de itt a szerencsefaktor a csábító, hogy bármikor bejöhet, és úgymond az eredeti beruházáson kívül nem nagyon kerül semmibe.
Remélem jól számoltam, örülnék, ha valaki ellenőrizné

-
Valaki nem tervez AntRouter R3-LTC-t venni?
Be lehet állítani solo bányászatba, és így kb. 2,5 percenként van esély 25 Litecoin-t (vagy egyéb valamilyen és valamennyi Scrypt coin-t) nyerni

Hash rate: 11.5M/s ± 5% (nyilván veszteséges üzemeltetni, de ott a szerencse faktor!)
Fogyasztás: 23W
És mellesleg N-es Wi-Fi router
Csak azért kérdezem, mert ha többen veszünk, akkor osztozhatunk a szállítási költségeken. 58 USD jelenleg a router, és ugyan ennyi a szállítási költség is
Én biztosan vennék egyet. Irodában elketyeghet az asztalomon, majd azt mondom, hogy egy óra 
-
A NiceHash szerverei DDoS támadás alatt vannak, így ha leállt a bánya, válasszatok másik szervert:
-
válasz
fireman123
üzenetére
Én az excavator-t folyamatosan szoktam frissíteni a NiceHash Miner-től függetlenül is. Csak felül kell írni az eredeti helyén.
A changelog pedig csalóka, mert az előző NiceHash Miner-ben még az 1.5.6 excavator volt, az újban viszont már az 1.5.10, így azért hiányzik néhány változtatás/frissítés, amit nem írtak le. Egész konkrétan:
- changed benchmark job for x16r
- worker.reset is performed automatically after worker initialization
- added support for low intensity mining
- lyra2z speed improvements for Pascal cards
- added benchmark option to state.set method
- API version bumped to 0.1.6
- removed algorithms sia, lbry and daggerhashimoto_sia
- removed '_nvidia' tag from version name
- lyra2z speed improvements
- small lyra2rev2 speed improvements for some cards
- API bumped to 0.1.7 -
válasz
Tamás9x
üzenetére
Én 1080 Ti-vel ETH-et szedek direktben MPH-ra.
Néha, ha látom a Lyra2REv2 őrületet, akkor átállok én is NiceHash-re.
Nem jó nekem csak NiceHash-re bányásznom, hogy a 1080 Ti-k ETH-ben a legerősebbek a pill óta, amihez viszont tök más OC beállítások kellenek, mint máshoz, szóval a sűrű váltogatás nem opció. Ha pedig fix OC-vel tolnám NiceHash-re, nem hozna annyit, mint direktben ETH most.
Az lenne a jó, ha a NiceHash miner-ben különböző OC beállításokat lehetne megadni különböző algoritmusokhoz.
-
válasz
melkah
üzenetére
Nincs rá esély, hogy átcsúszik.
1,3-as szorzóval számolj: vám, ÁFA, ügyintézési díjak
Pl. egy Z9 mini táppal és szállítással együtt jelenleg 1060 dollár, ami kb. 190e forint. Mire kézhez kapod, kb. 250e forintodba fog kerülni.
És a vám megállapításánál nem azt fogják figyelembe venni, hogy a vásárlás pillanatában mennyi forintot fizettél érte, hanem a vámolás pillanatában fogják a dollárt átváltani forintra és arra számolják a vámot.
Én az E3-at ugyebár áprilisban vettem, júliusban vámolták, és sajnos a júliusi dollár árfolyamon számolták vissza, hiába volt ott az utalási bizonylat, hogy mennyit fizettem érte áprilisban forintban... Mondanom sem kell, hogy 20e forinttal nagyobb értékre számolták a vámot, pedig én nem is annyit fizettem érte...
-
Állítólag ez a bányász progi tudja nyújtani Vegához a 70-75 MH/s-t Lyra2REv2 alatt:
lyclMinerFórumban ezt a beállítást írta valaki:
I've got 2 cards at 1360mhz / 875mv gpu core getting 75mh/s
My other 4 cards at 1300mhz / 890mv gpu core getting 70mh/sSzóval szerintem nemrég frissíthették WTM-et az új Lyra2REv2 értékekkel Vega kártyákhoz.
-
Vegához? Radeon RX Vegára gondolsz? Nem szokás azzal Lyra2REv2-t bányászni. Vagy igen? Most látom, hogy WTM-en is feltört a Vertcoin (VTC) a Vegához.
Nézd meg ezt a miner progi fórumot: hátha itt írnak Vegához dolgokat.
mkxminer: Assembler-optimized Lyra2rev2 miner for AMD GPUsVolt Vegám, de csak CryptoNight-ot bányásztam vele. A Lyra2REv2 azt hiszem jobban GPU igényesebb algoritmus.
-
válasz
fireman123
üzenetére
Az egy szám, ami megmutatja, hogy az adott típusú GPU (AMD, NVIDIA) esetén melyik éppen a legprofitálóbb algoritmus.
MPH-on vehetsz fel worker-eket, és ráállíthatod úgynevezett HUB-okra, és megadhatod, hogy miket bányászhat. MPH innentől megoldja a dolgokat, és csak oda fogad el csatlakozást, ami épp a legprofitálóbb algoritmus (vagy coin) port-ja, a többit zárja. Ehhez persze jól be kell állítani a bányász progit, hogy kapcsolat megszakadás esetén mit csináljon; végigpróbálja a megadott port-okat, és ahhoz csatlakozik, amihez MPH engedi, mert épp az a legprofitálóbb.
Nézd meg ezt a .bat -ot. Fel van véve, hogy milyen algoritmust melyik progival bányássza. Ha megszakad a kapcsolat (MPH lezárta), akkor megy tovább a következőre, egészen addig, míg nem tud valamelyik bányász progi csatlakozni. Ez addig fog tovább működni, míg nem lesz egy másik algo, ami profitábilisabb, és így tovább...
-
válasz
Tamás9x
üzenetére
Igen, valós lehet, ha ezt tudtad volna 24 órával ezelőtt. Valószínűleg a következő 24 órában már nem így lesz.
Ezek a noname coin-ok kiemelkedő profitjai eléggé tiszavirág-életűek, azaz lehet néha szárnyalnak, de általában maradnak észrevétlenek. És szerintem macera kezelni őket: wallet-et, pool-et, váltót keresni, stb. Lehet nem is lehet (még) őket normális coin-ra váltani, mert egyik exchange sem listázza. Persze ettől még lehet értékük, ami növekedhet vagy csökkenhet, csak nem tudsz mit kezdeni vele valójában...Akinek van türelme ezeket bújni, spekulációs céllal rárepülni egy-egy ilyen coin-ra, HOLD-olni, aztán várni, hogy listázásra kerüljön valahol, azzal néha biztos jól lehet keresni. Az biztos, hogy ezeknél nem stabil 24 órában nézed, hogy mennyit hozott a bányagép.
-
válasz
fireman123
üzenetére
Köszi, hogy szóltál, át is állok rá kicsit.
Úgy látom, hogy a Vertcoin (VTC) miatt lehet ez. WTM elkezdte elég jó helyre sorolni. Konkrétan nálam az első most. Persze direktbe túrva, de gondolom ezért állították rá a NiceHash-t.
Vagy a Monacoin miatt, mert MPH-on nagyon megnőtt rá a Normalized Profit.
A múltkori pump-ot én vettem észre
Szóljon legközelebb is bárki lát ilyet! 
-
válasz
Shkiz0
üzenetére
BCH-ban (Bitcoin Cash) fizettem egy részét még áprilisban, így nehéz pontosan megmondani. A BCH-t meg bányászott kriptóból vettem, szóval a semmiből teremtettem pénzt, azaz egy része ingyen volt

Azt tudom, hogy a vám, az ÁFA, meg az eljárási díjak összesen 100e forint volt.Egy kicsit szebbek lettek a számok közben 13 óra elteltével:

Gondolom az első órában lévő próbálkozások kisimultak. -
Ha már ASIC... Tegnap megjött az Antminer E3.

Az első 12 óra után így néz ki Nanopool-on:

Néhány gyors tapasztalat/info:
- Legalább 10-20 perc kell neki mire elkezd bányászni - először azt hittem valami gebasz van, mert csak 0-t mutatott, és nem volt accepted share, pedig jöttek a job-ok.
- ASIC-hoz képest egész halk, kivéve az első indítás után míg el nem kezd dolgozni. Nem mondom, hogy hálószobába, de szerintem akár lakásban (kamrában, elzárt szobában) is tartható. 3000 rpm körül megy a két ventilátor, simán meg lehet maradni mellette.
- A hirdetett 180 MH/s sebességet szerencsére bőven teljesíti. Sokszor felszökik 200 MH/s környékére is, de az látszik, hogy az átlag inkább 190 MH/s körül lesz.
- WTM szerint most 6,70$-t hoz naponta, Nanopool viszont 6$ körül kalkulál.
- Hatalmas diff emelkedés állítólag nem várható, mert nem annyira kiugró a teljesítményük.
- Van rajta egy ilyen megjelölés: SubModel 190MH - bizonyára a sebességére utal.
- Gyárilag le van tiltva benne az overclock - nem érhető el a frekvencia állítási lehetőség.
- Fogyasztást falból még nem mértem, de YouTube videók alapján stimmel a 800W -
Jól írta kolléga, ez automatikusan történik, intézi a MPH.
Kb. így néz ki folyamat;
Te pl. Monero-t bányászol oda, és Ethereum-ba kéred a jussod. Ez esetben MPH összevárja míg annyi Monero összejön, amit már hatékonyan lehet váltani. Ebben nem csak a Te Monero-d van benne, hanem mindenkié, aki épp oda bányászik. Az összegyűlt Monero-t kiutalja váltóra, és átváltja a Ethereum-ba, amit aztán szétoszt köztetek.
Míg a bányászott Monero-dból Ethereum lesz, 4-6 óra is eltelhet a fenti folyamat miatt. -
válasz
KerekesLevi
üzenetére
Igen, nemrég fork-olt, így már ASIC-mentes.
Az Equihash 144,5 solver-jét használja, amivel sokkal lassabb sebességet fogunk látni a bányász programokban. Pl. 1080 Ti ~56 Sols/s, ez korábban 700 Sols/s fölött is lehetett.
Bittrex-en váltható, de a fork óta inaktív még itt.
Én a fork idején Mining Pool Hub-on bányásztam, viszont azóta be is vagyok vele ragadva, mert még nincs visszakapcsolva rá az auto exchange a fenti okból.
A jövőjével kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Én már hittem sok mindenben... Legjobban az ETN-ben, de azért próbálok bizakodó maradni (muszáj, mert papír wallet-en akad jó néhány ETN).
-
válasz
wolfhgb
üzenetére
Igazából ez pool függő. Mindegyik pool-on beállítható, vagy előre rögzített, hogy mekkora limittől legyél kifizetve az adott pool kifizetési politikája szerint.
Pl. Zergpool:
- minden 12. órában van kifizetés 0,005 fölötti BTC egyenlegekre
- minden vasárnap a 0,0025 fölötti BTC egyenlegekre
Itt kérheted LTC-ben, vagy másban is, amire kicsit más limitek vonatkoznak, de ugyan ezek a kifizetési napok vannak.De ha azt kérdezed, hogy olyan szolgáltatás van-e hasonló, mint a NiceHash, akkor:
- WinMiner
- MinerGate
- HoneyMinerHa a NiceHash kényelmére gondoltál (egy program, elindítod és elfelejted), akkor a fenti 3 lehet alternatíva, minden máshoz komoly időráfordítás és beállítás szükséges.
-
válasz
wolfhgb
üzenetére
Naponta egyszer van kifizetés, ami nyilvánvalóan időzóna szerint eltérő; neked akkor, másnak amakkor, de valójában mindig ugyan abban az időintervallumban egy nap.
Külső wallet-re van még egy heti egyszeri kifizetés, ha az egyenleg nagyobb, mint 0,001 BTC. Külső wallet-re napi kifizetés is van, ha az egyenleg nagyobb, mint 0,1 BTC.
-
Jaja, nekem. Már vámkezelés alatt van itthon a DHL-nél.
180MH/s @ 800W, ami nagyjából egy 6 kártyás 580-as RIG-nek felel meg, csak a beszerzési árban van nagy különbség.
A linkelt videóban látszott, hogy 200MH/s-el ment, és valószínűleg még lehet tuningolni. Bár ez nem tudom hogyan hat majd a fogyasztásra.Majd beszámolok, ha megjött

-
válasz
KerekesLevi
üzenetére
Egy lehetséges ok:
A Bitmain elkezdte kiszállítani az Antminer E3-akat, amiket gazdáik szépen folyamatosan állítanak csatasorba. A diff is fogja majd szép lassan követni, ne aggódj.És ez nem feltételezés, tényleg van akinek már megjött.
-
Akkor;
1. Auto exchange coin-nak az Ethereum-ot add meg.
2. Add meg a Coinbase-es Ethereum címed a MPH Ethereum wallet oldalán.
Állíts be hozzá olyan kifizetési limitet, amihez elfogadhatónak találod az alkalmankénti 0.0005 ETH kiutalási díjat. Ha pl. az 1%-ot reálisnak gondolod, akkor 0,0505 ETH-et állíts be. Ha 0,1%-ot, akkor 0,5005 ETH-et
Ha nincs szükséged egyből a kriptóra, akkor érdemes lehet nagyot beállítani, ezzel is csökkentve a költségeket.
3. Miner program beállítása: MPH Monero Pool oldala.
Cast XMR esetén: cast_xmr -S [pool server] -u [username or wallet address]
Igen, username.workername kell majd.
Nem muszáj előre regisztrálni a worker-eket. Ahogy ráküldöd, automatikusan felveszi, és tudsz beállításokat eszközölni hozzájuk. -
Oda adod meg a wallet címed, amilyen coin-ban kéred majd a kifizetést. Meg persze állítsd be az auto exchange coin-t is erre. Vigyázz, nehogy rossz wallet címet adj meg, mert akkor elveszhet a kiutalás. De jól írtad, Monero pool-hoz Monero wallet-et adsz meg.
Ne állítsd 0-ra az auto payout threshold-ot, mert pl. Monero esetén már 0,062-nél utal, amiért 0,012-t fizetsz. Ha pl. 0,1-től kéred a kifizetést, akkor is 0,012-be fog kerülni. Érted?A bányász progiban viszont a felhasználóneved kell megadnod majd a wallet cím helyett, erre figyelj. Nézd a Monero Pool oldalukat alaposan.
De nem akartad valamibe konvertálni a Monero-dat? Mert ha Monero-t bányásznál, de Ethereum-ba kérnéd, akkor auto exchange coin-od az Ethereum, és az Ethereum wallet címed adod meg az Ethereum pool-nál és állítod be a kifizetési limiteket.
-
Úgy látom megint Lyra2REv2 pump van NiceHash-en.
És valószínűleg MPH-ra küldhetik, mert elég rendesen megugrott ott a Norm. Profit ehhez az algo-hoz.
Olyan 4-8 órán át szoktak ezek tartani az utóbbi időkben.
-
Persze, ez a Mining Pool Hub nagy előnye. Bányászhatsz bármit, és kérheted tök másban a kifizetést. Mindezt automatikusan.
Költség itt is van: 0,9% pool + 0,2% auto exchange + a kiutalás költsége, ami coin-onként változikÉn pl. most Ethereum-ba kérem bármit is bányászok oda. Ha elég nagyra állítod a kifizetési limitet, akkor a kiutalás költsége annál kisebb lesz arányosan. Pl. 0,1 ETH kiutalása 0,0005 ETH, de ugyan ennyi 0,5 ETH kiutalása esetén is.
-
supportXMR.com
vagy
Mining Pool HubHa meg is akarod tartani a Monero-t, akkor fenti pool-ok mindegyikén van erre lehetőség, de ha auto konvertálnád valami más coin-ba, pl. Ethereum-ba, akkor a MPH kell neked.
-
Igen, a pool. Épp nagyon unlucky időszakában van; 200-230-300%
A helyedben én nagyobb pool-t választanék, ahol nem csak többnaponta van 1-1 blokk. Látszik van olyan, hogy 2-3 napig nem talált blokkot. Ez azt jelenti, hogy te 2-3 napig konkrétan semmit sem kerestél.
Sokan szeretik a kis pool-okat, mert kis szerencsével többet tud hozni, mint egy nagyobb. De ott az érem másik oldala is: ha épp napokig nem talál blokkot, akkor te sem keresel addig semmit. Ez hosszú időtartamban nézve kiegyenlítődik, de ilyen kis pool-nál jó kérdés mekkora lehet ez az időtartam... Biztosabb a nagyobb pool; fixebb, folyamatosabb bevétel.
WTM szerint naponta kb. 4,5$-t kéne hozni 5000 h/s-nek Monero-n.
-
Megjelent az Antminer Z9
3319 USD Z9 + 105 USD táp + 176 USD szállítás = 3600 USD
Plusz ÁFA, plusz VÁM...Hashing algorithm: Equihash
Power consumption: 1150W± 10%
Hashrate: 40.8k Sol/s ± 5%These are the conservative estimates. We expect the miners to deliver higher performance and efficiency when they are ready to ship.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem tudom hogyan sikerült...