Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz vizimento #34749 üzenetére
Budapest, lehetőleg pesti oldal. De ez még messze van, márciusig lehet bedől az egész bánya-piac. Egyébként biztos nem lesz egyszerű jó helyet találni. 0-24H-s portaszolgálat és bejárás, vasrács ajtón, lehetőleg ablakon is. Jó szellőzés vagy légkondi. Olcsó ár, és ha a rezsi benne akkor elfogadják, hogy a 16A biztosíték ki lesz használva.
Pc házba épített bányagépek hőfok adatai 8-10 órás üzemidő után: link
A jobb oldali ami a lakásban van, nappali 75%-os TDP-n. Az alaplap már 46 fokos, de a házventik még alig mennek. (lehet feljebb vettem 48-ra a határértéket, már nem eléxem pontosan, lényeg hogy még csendes.) A VGA-k mögé be lett hekkelve egy házon belüli pótventi. 12cm fix 7V-ról. Ez általában elcseszi a léágutakat, de itt valamennyit segít, mert az alsó VGA kevés friss levegőt kapott. De ez is kevés 80+ a TDP-nél , amíg a házventik rá nem kapcsolnak, a VGA-k közelítik a 80 fokot.Csodák nincsenek, a PC házat szellőztetni kell. Lehet bármekkora csoda ház az a pár tíz liter levegő hamar felmelegszik, mindenképp át kell nyomni rajta sok levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Nem nagyon van elfekvő gép otthon, bár lehet lenyúlom a gyerek gépét, úgysem használja... Valami Asrock lap, G3220-as Pentium, 4 GM RAM, 128-as ssd. Csak egy nagyobb (vagy még egy) táp kell hozzá, mert most "csak" egy 430W-os TT Munich táp van benne, meg nyilván kukázni kellene a vga-t (GTX560).
Az áram nem jelentene gondot, mert átalányfizetős helyre raknám a cuccot, gyakorlatilag 0 Ft-ba kerülne. Viszont csak wifin menne a net, szóval kellene egy usb-s stick is."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Tamás9x
őstag
Igen lehet, ha jó a program akkor intenzitást is tudsz állítani, ha nem akkor a rendszered dönti el melyik az elsődleges és annak ad többi részidőt.
De ha jobban melemerülsz akkor slotonként ki tudod választani melyik kártya mit számoljon, de nekem ez nem volt valami stabil, meg türelmem sem volt hozzá.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
cuko
aktív tag
Ismerősöknél, barátoknál megérheti körbekérdezni azért egyszer. Ha nem nagyon régi és nem legalapabb lappal szerelt gépük áll a sarokban pókhálósan, simán lehet, hogy megy 2-3-4 PCIe slottal (egyik barátomék is így kezdték, az első gépük s775-ös lapra épült, 4 kártyával).
Ha "valami Asrock lap" G3220-szal, akkor van rá esély, hogy belépőszintű volt gondolom, azoknál pedig az Asrock szeret csak 1 vagy max 2 PCIe slotot rakni tapasztalatom szerint. De nézd meg, amúgy a proci/ram/ssd kombó jó kellene legyen hozzá (illetve pl Biostar TB85 alaplap olcsónak számított, amikor utoljára néztem, abba átrakhatod a gyerek gépét és spórolsz egy cpu/ram/ssd-t (már ha nem kell neki tényleg )).
Írd össze egy excelbe szerintem, hogy milyen összeállítás mennyibe fájna és mennyit tudna hozni. Élhető alternatíva lehet egy olcsó, használt s1150-es alaplap 4 PCIe slottal ugyanúgy, mint egy H110-es bányász lap 6 slottal. Attól is függ, hogy mekkora összeget lennél hajlandó lerakni a belépéshez (két kártya alá is veheted egyből a nagy lapot és a nagy tápot, csak összesítve kicsit drágább lesz - de ha biztos, hogy bővítenél, akkor lehet egyből ezzel nyitnék a helyedben; de ha még bizonytalan vagy, hogy akarod-e nagyobban is csinálni, akkor keresnék egy olcsóbb megoldást).
-
törölt tag
Srácok egy gyors kérdésem lenne, próbálgatom ezt a Nicehasht a main gépemen, kiváncsiságból, de itt hol lehet beállitani,hogy mit hogyan bányásszon, vagy hol látom, hogy épp mit dolgozik?
-
AAntii
őstag
Nem bányászni meg kereskedni kellett volna, hanem betankolni videokártyából és most jó áron kiszórni őket.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
lafaty80
addikt
Aki winminer-t használ, feltűnt hogy a napi teljesítés kb. 80-90%-át adja egy adott napra?
Pl. tegnap nekem 8-9$/day alá nem ment a live szerint, viszont csak 7,2$ adott nekem. Ezt jópár napra visszanéztem most és kb. ez a helyzet. Csak nálam vagy más is nézegette már?Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Ghoost
tag
Sziasztok!
Megjöttek ma a riserek így összeütöttem az első bányász riget. Kicsit csövi, kicsit "tákolt" de az enyém Kezdjük az elején a hibákkal. A tápot kicsit túllőttem, vagy egy nagy 1000-es kellett volna vagy két kicsi 500-as t a 2 db 650-es helyett. A salgó polc lábak vágásánál pedig nem számoltam a második táppal (pedig már megvolt) így a második táp az oldalára került . Tény, hogy jó néhány hibát elkövettem annak ellenére, hogy körbejártam a témát (azt hittem ) de megy és nem is rosszul. Win10 Pro felment, DDU-val lepucoltam mindent. Felpakoltam az AMD blockchain drivert, az AB-t és az ATIflash-t. Gigabyte RX570 Aorus 4 GB-os kártyák Samsung (860h/s) és Hynix (826h/s) ram-osak. Gyors bios csere után az előbb írt értékeket tudtam belőlük így elsőre kifacsarni. Az 5 db kártyával 4189h/s-et (ETN) tud a rig 670 W mellett. Távelérésre a Remote Desktop Manager Free-t használom. Jöjjön pár kép, a helye még nem végleges és a 6. kártya január végén jön bele
Battle.net: Mcghoost#1381
-
szazbolha
addikt
válasz Ghoost #34774 üzenetére
Gratulálok! NV-sként ilyenkor mindig azt gondolom hogy lemaradok valamiről. A 1060-jaim csak 500 h/s-t tudnak. 25%-al kevesebb fogyasztással.
Kérdésem az lenne, hogy a salgó polcnál nincs kisebb méretű L idom, ami árban is annyi vagy olcsóbb?
A VGA-kat mivel rögzítetted a salgó polchoz? (képen nem tudom kivenni)
A hűtéshez nem hiányzik, hogy hátulról megküld 3-4 db 12cm-s ventivel? -
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Az itthoni 1060-as kártya mellett én is beálltam a bányászok sorába egy EVGA GTX 1080 Ti Hybriddel, elég fasza kis kártya 46 fokon 780sol/s-et sikerült belőle kihoznom zcash bányászatkor, 100% TDP-n. A héten még egy MSI 1070 Ti Gaming-et is bedobok a házba.A kérdésem az lenne hogy van olyan fórumtárs aki egy irodában vagy raktárban bányászik, fix bérleti díjjal amiben az áramköltség is benne van? Megéri ezt így csinálni (természetesen 4-5 ismerőssel összeállva)?
Köszi előre is!
-
Tamás9x
őstag
válasz szazbolha #34775 üzenetére
Ilyet soha, 2DB azaz kettő darab 750-800W-os táp nyák van ezekben, majdnem vettem 2000W-os tápban Chifi belsővel volt belekókányolva, nagyon ritka amiben 1 van az is home túlhúzással.. ilyet még ASIC-nek sem ajánlanak a fórumoon.
tome0001:
Pesten van egy nagyobb iroda, ott "általányt" fizetnek megérheti,(próbáltak oda csábítani de 300KM-re tőlem a rig picit kétes dolog) ha nagyon nagy az épület, de egy idő után feltünő, hova vezeted ki nyáron a meleget? télen még oké. NYH-n Univerzum az irodaház neve, de nem játszanék vele, ráverhetik a bérlőre a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz szazbolha #34777 üzenetére
Én 25*25mm-es alu profilból csináltam, könnyű vele dolgozni és mivel puha a fém, csak kifúrod a csavaroknak a helyet és mikor behajtod, a menet is kész van. De a legolcsóbb a fa.
A második gép amúgy nekem is 1060-ból lesz.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Danex
addikt
válasz tome0001 #34778 üzenetére
Haverral gondolkoztunk, hogy egy garázst kéne majd bérelni, vidéken olyan 10-15ezer körül lehet kapni + áram. Plusz szükség lenne internetre, az valószínű mobilnet marad, abból egy korlátlan megint 10-15ezer.
Általában 1-1 riget el tud helyezni az ember, így garázst akkorra gondoltuk mikor már legalább 4 rigünk lenne, úgy a költségek emészthetők.
Egy garázsnál számolni kell, hogy a garázsajtót valami minőségire cserélni kell, hisz a hűtés miatt ott a célkereszt, hogy mi lehet benne. Egy rendes acél/lemezajtó + riasztó megint nem 10 forint.
Azt hiszem lakásnál 32Amper(2*16) az alap ingyenesen igényelhető, 6kártyás rigenként biztonságosan 6Amperrel számolnék, bár a valós inkább 4-4.5A lehet, de jobb hagyni egy tartalékot.
-
tome0001
senior tag
-
SpRiiinG
csendes tag
Csao, most rakom össze a gépet, és ez lenne az alaplap: ASRock X99 TAICHI s2011
https://edigital.hu/intel/asrock-x99-taichi-s2011-alaplap-p476416
ez ugye jó?
-
cuko
aktív tag
Hát én nem hagynám X0 vagy X00 km-re tőlem felügyelet nélkül a többszázezres szervereimet, acélajtó és riasztó ide, vagy oda.
Irodában, vagy házon belül, zárható ajtóval-ablakkal inkább. Szerintem ebből a szempontból a legbiztosabb opció még mindig az, ha ismerősi körben van valakinek szabad szobája, amit be lehet foglalni jelképes bérleti díjért (+ a rezsiért, természetesen).
@SpRiiinG: biztos jó, de mire? Sima bányászatra egy kicsit overkillnek tűnik nekem (sőt). 3+2 PCIe slot, plusz a két m.2 - ennyi pénzből kijön egy normális alap konfig bánya alá (s1150/1151 lap + 4GB ram + CPU + SSD + még marad egy kicsi a tápba is).
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
Nem vagyok benne biztos, hogy az ismerőseim gépeit szívesen tárolnám, üres szoba ide vagy oda. Ha elmegy a net valami oknál fogva, akkor ugyanúgy engem találna meg a kedves ismerős, mint ahogy akkor is, ha újra kellene indítani a masinát. Vagy adni kellene az ismerősnek kulcsot is? Mert az egy dolog, hogy a fűtés abban a helyiségben megoldott, de a zajhatás miatt lakhatatlan
@SpRiiinG: Ha nem elsődleges gépnek kell, amin dolgozol/játszol is, hanem bányászni, akkor abszolút felesleges a 2011-es foglalat környékén már csak nézelődni is.
[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
KFA2 GTX1060 EXOC kártyákról hallott valaki valamit? Úgy tudom, hogy azok talán Samsung memóriásak?
És akkor abból pl. 2db 3GB verzió vagy inkább 1db GTX1070Ti? -
shteer
titán
válasz Sondi1986 #34735 üzenetére
Hát ez alapján remélem nem sokat mielőtt tiltják
https://prohardver.hu/tema/jelentsd_a_csalokat_es_az_uzletrontokat/hsz_20716-20716.html
Ugye mindenki személyesen veszi a jóárasított kártyákat 16-osával?
szerintem jónak tűnik..
-
SpRiiinG
csendes tag
-
AAntii
őstag
válasz shteer #34791 üzenetére
Vettem fel provident kölcsönt és már a szuterénben hajtják a kártyák a milliókat és mindent átváltok hetente doge-ra.
Nem akarom elvitatni az érdemeidet, de nem kell hozzá nagy megfejtőnek lenni, hogy akkor, amikor napi 2-3 dollárt hoz egy videokártya, akkor nem fog senki hirtelen eladni 48 darabot ár alatt, kivéve ha ő nyerte meg a hatost a napokban és pénz, paripa fegyver nem számít.
-
Tamás9x
őstag
jujj en irtam is neki de csak szemelyes atvetellel erdekel mit reagal.
-
LógaGéza
veterán
válasz Tamás9x #34797 üzenetére
Én is személyes átvételt javasoltam, de Gyulán, ha már itt van 30kmre... Nem kaptam választ sajna, pedig bíztam benne
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
K4jusz
tag
Sziasztok!
Electroneum GUI walletet használ jelenleg még valaki? Kezdőként erre esett a választás az egyszerűsége miatt.
- Baromi lassan szinkronizál, de mit (nincs más wallet, ahonan importálni kellene)?
- Milyen gyakran kell ezt megtenni, ha ide bányászok?
- Olvastam fentebb, hogy valakinek nem ment vele a kiutalás stb, ez agasztóKöszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest