- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Szólánc.
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz pethYeti #46799 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy a legó idén drágult és valószínűsítem mindenki ehhez mérten felértékeli a szetteket, hacsak nem fogsz ki valami nagy akciót (amit nem lehet előre látni) én nem hiszem, hogy pl 40-45k vagy alatta hozzájutnál.
Lego oldalán már 70k ez a szett.. nem ennyi volt.
Ehhez képest az 50k nem rossz szvsz -
pethYeti
addikt
Üdv.,
amazon.de-n most a 42110 Land Rover szállítással együtt 50k-ért vehető.
Érdemes kivárni vagy inkább mostmár csak drágább lesz ennél?
Még egy kérdés, hogy az amazon.de-s dobozok is angol nyelvűek ha egyáltalán van benne bármi szöveg? Elég rrég vettem már legot
-
balint82
senior tag
válasz HUN_Sector #46797 üzenetére
Hát igen, ha lenne egy delorean-om, akkor bevásárolnék
Google Pixel 4a
-
balint82
senior tag
-
lazioforever
tag
Hűha...ezzel a Tallneck-el most megvettek kilóra. Hogy milyen jó játék is volt a Zero Dawn... számomra a PS4 éra egyik legjobb exkluzív címe volt.
Van egy olyan érzésem, hogy ez egy puhatolózó szett lesz, azért se mentek el a nagyobb elemszám irányába. Ha siker lesz, fog még jönni pár, hasonló témában, komolyabb méretekben is(no nem mintha ez ne lenne impozáns).Ez már a második olyan szett az idei kiadásokból, ami nekem szinte első napos vétel lesz (a másik a Jurassic Park-os készlet). Szerencsére alatta marad az általam meghúzott ársávnak, így könnyű szívvel fogom beszerezni.
-
h3lios
addikt
kbalage2
Azért ahogy láttam a videók alapján nem csak a Technic, de a Creator Expertes autók is érdekelnek.
Ahogy többször is említetted a technic vonalat mostanában előszeretettel használja a lego az elemek mérete miatt. Hamar lehet nagy járműveket kreálni ezekből, viszont a részletességük messze elmarad a creator expertes járművekétől.
Viszont Creator Expert vonalon számomra érthetetlen módon csak klasszikus járműveket adnak ki...
F40, 2 Camper, Fiat500, Porsche, Mustang, Aston, Ghostbusters...Sajnos engem ez a vonal nem igazán érdekel, sokkal inkább szimpatikusak számomra a modern super / hyper autók.
A Speed Champions vonal nem 1 rossz kezdeményezés, viszont ott meg a kis méret miatt nem lehet kidolgozni a verdákat az elemek limitáció miatt.
Láthattuk azért, hogy Systemből is lehet nagy autókat építeni, ott van példának a nemrég megjelent Batmobile, illetve az ősrégi 2008-as System Ferrari, ami Kimi 2007-es autóját dolgozta ki elég részletesen.
Nekem az a készlet megvan és nem értem miért nem tudnak a modern sokkal kifinomultabb elemekből hasonló F1-es verdát kiadni.
Az elemszámban sem volt vészes 1200 körüli elemből áll össze és annakidején sem volt 30-nál sokkal drágább új korában.Szerinted mi az akadálya annak, hogy nem jönnek ki akár 4000-5000-es elemszámmal rendelkező System Super / Hyper autóval.
Úgy gondolom, hogy a komoly gyűjtők akik képesek 1 Titanic -ért vagy Star Wars készletért kiadni 300 ezer forint azok 1 ilyenre is simán beruháznának.
[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
kbalage2
aktív tag
válasz Freddy76 #46766 üzenetére
Alapvetően az a baj hogy ha látszik a motor, akkor se látványos egy 8 sebességes váltó működése, illetve hatása. Ahogy váltogatsz kicsit gyorsabban meg lassabban mozognak a dugattyúk, feltéve ha közben van türelmed tologatni a böszme nagy autót a földön mert ugye csak akkor történik bármi is.
Építeni egyébként jó ezeket a szerkezeteket, de (tisztelet a kivételnek) az emberek elsöprő többségének fogalma sincs hogy működik pl a Defender váltója és mit csinál, hiába építette meg. Ezek alapján még azt se lehet mondani hogy bármilyen edukációs jellege lenne, vagy hogy rávilágítana hogy működik egy váltó/felező a valóságban. Arról nem is beszélve hogy a LEGO-nál még mindig konzekvensen fordítva mennek a fokozatok mint a valóságban, ezzel instant kukázva is bármilyen realizmusra törekvést.
Na nem szaporítom tovább a szót, épp itt egy friss videó 5 db 1:8-as supercarról, ebben (is) kifejtem a véleményemet
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Major Lion
senior tag
válasz Mauzes #46787 üzenetére
Biztos nem az, nem is ertem miert hirdetnek szetteket mondjuk 150-ert mikor 100ert is van fenn sok. Talan nem surgos nekik es megvarjak amik az olcsobbakat elviszik, aztan ha szerencsejuk van pont jon valaki a jo pillanatban.
Egyebkent en mindig latok olyan hirdetoket akik akar jelentosen a tobbiek alatt vannak. Ok lehetnek azok akikrol beszelsz, megelegszenek kevesebbel.Sajnos a masik resze a hsz-ednek utopia. A LEGO kozossegben nem hiszem hogy megvalosithato, a gazdasagban reszben igen, eros allami fellepessel/szabalyozassal ahogy ezt teszik is tobb helyen.
[ Szerkesztve ]
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Mauzes
addikt
válasz Major Lion #46786 üzenetére
De igen, viszont a végkifejltem az lett volna, hogy a "max" árakon már egyáltalán nem könnyű szerintem eladni a többszörösére drágult készleteket. Rengeteg ilyet látok több hónapja hirdetve. Persze nyilván vannak eladások is, amiket pedig nem láthatok.
Az már más kérdés, hogy a Lego közösség mennyit profitál abból, hogy minden eladó viszi fel az árat, és ezért a többi eladó is viszi fel az árait, és ez egy spirálként a teljes piacon drágulást okoz, sőt még visszahat a gyártás alatt lévő készletek áremelkedésre is. De ez már egy bonyolult kérdés, szubjektív, és nincs alapvető igazság. Az én magánvéleményem, hogy ahogyan a világ jobban járna akkor, ha a kapitalizmusban nem az egyre erősebb profit hajszolás lenne az egyetemes cél (ami nagy és egyre növekvő egyenlőtlenségekhez vezet), úgy a Lego közösség is jobban járna, ha a másodpiacon az eladók megelégednének egy "jó" átlagos hasznonnal is a "maximális" haszon helyett.
-
-
Mauzes
addikt
válasz wolfcsibe84 #46777 üzenetére
Oké, de ez egy egyedi példa, ráadásul egy extrém értéknövekedett készletről van szó, ahol ráadásul a bontatlan még sokkal drágább, tehát a használt árad az elérhető kínálat átlagára alatt volt. A kérdés inkább az, hogy ha feltesz valaki egy kifutott szettet azon a legmagasabb áron, amivel a legtöbben próbálkoznak, akkor úgy elviszik-e. Mert sokszor látni azt, szinte ez a legtipikusabb, hogy mindig mindenki a legmaximálisabb hasznot akarja kisajtolni bármiből. Sőt, még arra is rátesz, "hátha így is elviszik" (mint sokan egy autó vagy ingatlan eladásnál). Még véletlenül sem elég egy 80%-os haszon, ha lehet 100 is.
A másik tényező, hogy az értéknövekedett ár milyen abszolút magasságokat ért el. Szerintem a többszázezer forintos sávban már nagyon leszűkül Magyarországon az a fizetőképes kereslet, amely hajlandó ilyen árakat megadni. Nem azt mondom, hogy eltűnik, de töredékére csökken.
Emellett pedig azért is zárul az olló valószínűleg, mert a Lego elég meredek ütemben növeli az árakat. Pl. a 42056-nál tök tipikus volt a 75-80 körüli ár, így mondjuk egy 100%-os haszonhoz elég volt 150-ért eladni. De a Chiron már sokkal inkább 90-110 körül mozgott, a Sián meg 100-120, ahol a duplázáshoz már 200 ezres ár fölé kell menni. Ennyit sokkal nehezebben fizet ki egy vevő egy készletért, mint 150-et. És értem, hogy a Sián nagyobb elemszámú, mint a Porsche, most az abszolút értékben mért vásárlóerőt próbáltam kiemelni.
-
Dilikutya
félisten
Ha Speed, akkor még kapható a kék McLaren (még nincs, de szerintem veszek), a Koenigsegg (nekem egy összerakásra vár) meg a Supra. Utóbbi takaros kis jószág.
Ősszel még rendesen lehetett kapni Ferrari F8-at, az említett Audit, meg a Nissan Nismo-t, mostanra ezek eltűntek, nem is néztem, kifutott-e, vagy csak készlethiány, szerencsére időben megvettem még.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sb
veterán
válasz Memmaao #46775 üzenetére
@LÁZ, bocs, de erre még muszáj válaszolnom. Viszont nem is másolat már a téma, hanem az alaptalan minősítgetés...minősítgetésem.
@Memmaao
Mit gondolsz, miért...
Azt gondolom, hogy én (saját magam tapasztalta) tényeket és érveket próbáltam felsorolni - még ha meg is kérdőjelezhető, hogy jó helyen tettem-e - ezzel szemben te kijelentettél és fröcsögtél egyet érvek nélkül. Ez így nulla és igazad sincs.
Alapvető logika: ha létezik készlet ami jó minőségű akkor már nincs igazad. Ennyi, de nehéz elfogadni és leszállni a magas lóról...Abba belemehetünk - nyilván nem itt - hogy valóban létezik-e a minőségi készlet - akár képeket is küldhetek - vagy itt összehordtam minden sz*rt mer' nekem ki tudja miért ez a hobbim, erre van időm miközben a Coyot által leírt reszelővel dolgoztam a kínai szöveges leírásból a feleannyi és tök más küldött elem felett.
Ez kiviláglik a korábbi leírásaim alapján is amikor - szigorúan csak kérdésre - összefoglaltam az ilyen másolatok általam látott negatívumait.De addig maradjunk annyiban, hogy segíteni akartam és nem érvek nélkül hordtam össze ennélfogva f*sságokat.
Kösz.szerk: Bocs, írtál érvet te is. A kínai szöveges, nemlétező leírást. Ebből is látszik mennyire releváns amit írtál.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
úgy gondolom, elengedhetjük a non original vonalat...legközelebb jobban résen leszek ezügyben
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Sundesz
őstag
válasz wolfcsibe84 #46777 üzenetére
2 hónapig hirdettem bontatlan, mire 150-ért elment, igaz az fél éve volt, és azóta még jobban elszállt az ára.
Hörcsög Powa'
-
h1mpi
félisten
Köszi a válaszokat, egyelőre lemondok a nem eredeti LEGO-ról. Az biztos, hogy a Countach-ból kettőt veszek, az egyik marad bontatlanul.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
addikt
Mit gondolsz, miért annyit írtam, amennyit és nem egy akkora polemizalast, amibe kezdtél?? Pont ezért! Mert eleve off a téma, nem is ide való, és igenis sz@rabb minőség, mint a Lego. Ha segíteni akarsz neki, hogy eldöntse, vegyen e kamu f40et, írj neki PM!
My name is Bond, James... Dean.
-
Sundesz
őstag
válasz Throme #46771 üzenetére
Igen el is kel tudni adni. Ha nagyon jó áron vettél szettet és népszerű, akkor kifutás után dupla áron el lehet adni (még az is jobb bármely hagyományos befektetési formánál). De pl. eleve nagy és drága szettnél itthon nehéz vásárlóerőt találni. Pl. senki nem fog 500 ezret adni egy Falconért gyanítom. De egy Ferrari F40-et pl. 20 ezer helyett 50-ért szerintem simán el lehet most is adni.
Persze attól függetlenül van az a vásárlóréteg, ami bármit megad azért, amit akar, de ezek jellemzően külföldön vannak. A Comic Con szettek, figurák elmebeteg áron mennek.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
Throme
veterán
válasz Memmaao #46749 üzenetére
"A kifutott Lego nagyon jó befektetés"
Mindig ezt olvasni, de itt már adott el valaki ilyen kifutott szettet, ilyen nagyságrendben, mint pl az F40?
Az egy dolog, hogy mire van beárazva....
El is kell tudni adni annyiért.
Szerintem még kifutott új speed championt se vesznek az emberek 20k huf-ért (szimpla szett). -
Throme
veterán
válasz Freddy76 #46766 üzenetére
A rally autó ilyen. A hátulja szépen felnyitható és az egész motor látszik. Oké az a szett nem supercar 1:8 és alig van benne valami a sztenderd nyitogatható dolgoknál, kormányzás és rugós felfüggesztésnél.
Viszont ezt az elvet valahogy meg lehetne valóban valósítani, hogy felnyithatók legyenek a kasztnik nagyobb mértékben, még ha az eredeti nem is ott nyílik....#46767Coyot
Porsche nyitható, de sokat úgy se látsz. Sian levehető, mert az eredeti is ilyen, úgy tudom (de már van aki mecsinálta nyithatóra). Gyakorlatilag felülről szépen burkolt motort látod csak. Váltót csak alulról lehet látni, de legalább lehet, többivel ellentétben. Persze nem kényelmes, aláírom. -
Freddy76
addikt
válasz kbalage2 #46765 üzenetére
Én általában élvezem a váltó összeépítését is. A Porsche váltóját elrontottam, nem figyeltem eléggé, a Chiron és a Sián váltója rendben van (a Defendert hagyjuk...). Ezek polcdíszek, bárki jön hozzám, megcsodálja őket, és sokakat érdekel, hogy lehet működő váltót építeni Lego elemekből. Csak éppen ebből semmi nem látszik. De tényleg semmi. És ez a baj.
Ha én változtathatnék, az nem a motor és a világítás lenne, ahhoz teljesen felesleges ez a méret és körítés (pl. egyedi felnik). Ellenben az nagyon jó lenne, ha a motort lehetne látni, pl. a Chiron szenzációs V16-osát. És akkor az is látszana, hogy miként változtatja a váltás az áttételezést. Nem hinném, hogy olyan bonyolult lenne megoldani, hogy a motorhoz hozzá lehessen férni, nem tudom, erre miért nincs lehetőség.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
kbalage2
aktív tag
válasz h3lios #46739 üzenetére
A LEGO tudatosan nem rak szerintem motort a dísznek szánt szettekbe, náluk az a játszhatóság analógiája. A másik hogy furán jönne ki ha lenne motor az 1:8-as autókban, de nem azért hogy távirányítsd hanem csak hogy forogjon a kerék, vagy motoros legyen 1-2 funkció. Ez anno pl a 42050 Drag Racer-ben volt nagy csalódás, gyárilag lehetett "motorizálni", de ez annyit jelentett hogy átbillentetted a kapcsolót az elemtartón, a kocsi szögegyenesen nekizúgott a falnak és ennyi.
Én a mechanikus funkcióknak vagyok híve ha már Technic-ről beszélünk, egy autóban egész sok mindent lehet működőre megcsinálni a hajtásláncon kívül ami érdekes és látványos is lehet.
A kicsi-közepes szettek motorizálása jó dolog, de nem hiszem hogy ebből valaha gyári tendencia lesz, egyszerűen a LEGO nem így tervezi őket. Nekik túl nagy energiabefektetés lenne egy megbízhatóan átalakítható modell, inkább csinálnak ilyet is meg olyat is, megtehetik (persze nem ugyanazt).
@sb #46756 - valóban a licenszelt autóknál bukik ki a dolog, itt látszik hogy a célcsoportot (a LEGO szerint) nem érdeklik a játszható funkciók ezért a minimumot rakják csak bele, viszont az 1:8-as kategóriánál már csak presztízsből is kitömik a váltóval hogy valami indokolja az árat, de sztem feleslegesen.
Ezek az autók tényleg csak azért jönnek ki Technic-ként mert a nagyobb és specifikus elemekből darabra olcsóbban lehet kihozni, kb ennyi. Le kéne választani ezt a kategóriát valami új témába, és akkor mindenkinek egyértelmű lenne hogy polcdíszt vesz vagy játszható szettet amiknél a fókusz a funkciókon van.
-
sb
veterán
válasz UberMutant #46759 üzenetére
Ok, bocs. Itt kérdezték és mivel az eredetihez kapcsolódott, sztem annyira releváns, hogy ha ennyire általánosítás a válasz akkor legyen róla szó, hogy talán mégsem.
(Nehogy onnan is eltanácsoljanak, mert az eredeti is szóba kerül az összehasonlításban. )Visszatérve ON-ra:
@Coyot
Nekünk az Audi volt most az első. A gyerkőc annyira nem autós, de ez tetszett neki és kipróbáltuk. Azóta szét se kapta ami igen nagy szó.
Bár a belső minifig ültetés/kézhely/kormányhelyért kiosztanék egy egyest de kívül nagyon eltalálták szerintem.Most van tervben az említett F40, Porsche, az egyik McLaren és Chevi a régik közül... meg az újakból 3, az Astonokon még gondolkodom. Meg még a Bronco kéne.
szerk: A másik témára most látom, hogy írtál. Akkor egy uccsó reakció. Hát ez valóban egy f*s lehet. Én ilyennel nem találkoztam. A modulart attól a pár dolgoktól eltekintve ugyanúgy raktuk össze mint egy eredeti készletet.
Sőt, a legnagyobb bajom a szoruló alkatrész volt. Ehhez képest azt a gyerek rakta össze 80%-ban. Az eredeti vonatban többet segítettem neki "összenyomni".[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Nem is az S1-re gondoltam, hanem a régebbi R8-ra és R18-ra. Az S1 vicces, egyik napról a másikra lett dupla az ára, pedig nemrég még tele volt vele a Tesco, Interspar, Auchan, én is még időben vettem.
Bár ez elvileg még nem kifutott, egyelőre csak elfogyott státuszban van a Lego-nál.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Coyot
őstag
Lepin Y-wingem van, a nagy UCS másolat. Na az egy határ fos, konkrétan fogóval kellett összenyomnom hogy körben felüljenek a hajtóműre az elemek. Aztán egy kis csiszolás is kellett a másik oldalon, mert ott a fogóval csak letörtem volna stud-okat. Ócsó, de szar én így jellemezném. De kicsi nem túl speckó készleteket lehet jól le tudnak másolni a fene tudja, én ugy hallottam hullámzó a minőség.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
UberMutant
őstag
van topikja
neveztessétek át, és mehet ott a diskurzus[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Memmaao #46755 üzenetére
Nem tudom mennyivel találkoztál de ez így kategórikusan biztosan nem igaz.
Ahogy írtam itt van rögtön egy modularom 2500db-al és azt mondom, hogy elemekből nem mondod meg minőség alapján, hogy ez másolat összesen pár darabot kivéve. Legoban meg ugyanúgy előfordul minőség szórás, lásd szín vagy öntési hibák. Vagy lazaság-szorosság, már erről is írtam, hogy én is voltam rossz véleményen aztán ugyanaz fogadott egy 50k-s eredeti szettnél, hogy a gyerek nem tudja összerakni és szétszedni annyira szoros, színeltérések mellett.Mould Kingem van talán meg vmi noname, ill. elemek külön, szintén nyilván semmi márka... azok is többnyire rendben, olyan szinten, hogy a feliraton kívül nem látsz/érzel különbséget. Sőt, arra is írtam korábban példát, hogy öntési egyenetlenségen fanyalogtam a kínainál, majd előkerestem egy eredetit és még nagyobb "húzás" volt az adott elemen az öntés mellett.
A Mustangról már megmondanád mert van ahol enyhén feszül, ill. pár gyengébb felületű alkatrész. De ez is olyan amire 1500db-nál nem mondanám azt 10-ig számolva, hogy ez kuka az egész. Vagy valahogy egészen máshogy matekozunk... pedig én sem úgy számolok azért, hogy ha az elemek/illeszkedések fele kuka akkor még mindig félig jó a készlet. 5-10% elem vagy illesztési hibától már nálam is kukában végezné de amit láttam legrosszabbat ettől is nagyon messze van. A többi meg inkább a majdnem hibátlanhoz közel.A minőség biztosan jobban szór de inkább készletek között mint azon belül.
szerk: Van Xiaomi robotunk is, annál is volt 1-2 apróbb hiba. De pl. a modular jobb volt nála minőségi építésben.
Mindegyikhez volt rendes, papíros leírás. A házét megnéztem direkt az eredetivel összehasonlítva mert nekem új volt a modular sokelemes/kevés lépéses leírása de képről képre ugyanaz volt mint az eredeti.
Szöveget meg nem tudom hol nézel, az eredetiben is piktogramok vannak max, hogy mit hogyan és hogyan ne...Ja és még egy szett volt, az már nincs meg ezért kifelejtettem. A tehervonat. Ebből vettem egy eredetit mert a vezérlés kompatibilitás fontos volt. Elemekre az is teljesen rendben volt, az elektronika része gyengébb volt, de a fő ok a kompatibilitás hiánya volt az eladásnál. A füzet ott is egy az egyben ugyanaz volt, méret, tartalom, papír, színek.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #46738 üzenetére
Alapvetően arra gondoltam hogy jobban el kéne választani a "játszós"' Technic szetteket a "szobor/polcdísz" kategóriától.
Throme
Erre inkább úgy reagálnék, hogy nem kell kihagyni, csak jól megtervezni, és akkor nincs vele gond.
Na de értem, szóval, akkor lesz belőle egy Creator?Szerintem egyről beszéltek kb. és én is azt vallom, hogy viszonylag egyszerű (lenne) a dolog, cipőt a cipőboltból elven. Ha működő funkciót akarok akkor Technic. Ha modellt akkor Creator.... ha kisállatokat akkor Friends...
Adja magát, nem véletlen, hogy a "marék fogaskerék" a Technicben létezik és a Friendsben nem.
Innen meg már csak 1-2 logikus lépés lenne, hogy a sallangokat levágjuk, de ebben van kavarás a Lego terén is, itt van némi bizonytalanság:
1. a. Ha már Technic akkor legyen tele fogaskerékkel.
b. És ha tele van akkor működjö9n. Az a dolga. Ha szorul, megereszkedik, szétesik a diffmű vagy szétnyírja magát a Zetrosban, Ospreyben akkor az szégyen. Arra való, hogy működjön.
2. Ha nem akarom, hogy működjön akkor mást választok: itt van gond, mert a más nem csak Creator lehet, hanem jelen esetlen szobadísz Technic. Ez valóban zavaró. Visszatérve az előző ponthoz mindkét szempontból: akkor is ha működő modellt szeretnék de cs*szik működni. Meg akkor is ha ki van üresítve. Szerintem.Vagy valóban jobban jelezni, mert ugyebár kisebb, kevésbé összetett Technic készletekre is szükség van. Ez utóbbit aki benne van a témában az látja, de aki nincs az szvsz nem feltétlen tudja egy Defender vs Ferrari esetében mennyire eltérő szettet kap és lehet, hogy nem azt várja.
Konkrétan pedig a licenszelt autóknál van gond. Ott keveredik leginkább a két dolog, egyrészt a licensszel szeretnék behúzni a vevőket, nem a tudással. Másrészt egy normál autóban nincsenek változatos és extra funkciók. Ezt írtam az F1-es kapcsán is.
Egy munkagép hálásabb téma sokkal ilyen szempontból és licenszet sem kér.
(Legalábbis normál esetben nem kéne, szerintem a D11 is kicsit a rossz irányra példa a licensz+bénább funkciók témakörre. Bár a Liebherr, Volvo meg szvsz rendben volt még annak ellenére is.) -
addikt
Akkor úgy látszik te még nem találkoztál lepin szettel . Igen, irtó gagyi! Rosszul illeszkednek az elemek, van amelyik túl szoros, van amelyik túl laza. És a lepin még ráadásul egy "jobb minőség", mint a legtöbb. A CaDa és a Xiaomi és a lengyel cobi nőtte ki magát arra a szintre, hogy már vállalható terméket gyárt, saját tervező csapattal és nem Lego szett koppintàst!
De minden, ami LEGO szett koppintàs, az nem minőségi az Ali express-en! Általában online letölthető, kínai karakteres építési van hozzá, a kockák meg ömlesztett állapotban és legtöbbször hiányosan jönnek.My name is Bond, James... Dean.
-
Dilikutya
félisten
Persze, elrugaszkodott mindegyik kifutott Speed Champions, de pl. pont a Ferrari F40 még nem annyira, az Audi, Mercedes AMG többért megy használtan is, a Ford Mustang már 12000 bontatlanul. Még a McLaren Senna van ilyesmi áron.
A Lamborghini nekem is tetszik, az is gurul majd be a garázsba.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sb
veterán
Nem tudni milyen lesz, típus- és készletfüggő a minőség de én nagyon gagyiba csak alkatrészben futottam bele, még a Mustang dadog 1-2 helyen, de pár elemmel ez is orvosolható. A modular meg 99.8%-os volt. Mondjuk sok mechanikusan mozgó résznél meggondolnám... de Technicből nekem csak alkatrészem van, azok viszont jók. Van itt a topicban akinek több készlete is van és tudtommal rendben vannak.
@Memmaao
Igen, nagyon gagyi lesz.
Ez akkor lehetne hihető ha konkrétan ezt a készletet láttad már. Nem igazán tudom hova tenni az ilyen általános kijelentéseket.Viszont jobban megnézve ez elég oldschool modell, nem láttam rajta semmi extrát úgyhogy bedobtam a BL-be.
Part out alapján azt írja, hogy:
- 4db HU boltból megvan 46.5k-ból (ebben a 14k-s windshield is benne van ). Csak új, nem használt alkatrészekből, 3 cucc híján.
- A maradék 2 printelt elem nem kapható itthon, német BL boltban 2x300 HUF. Szállítással legyen 6k.
- A matrica 8-11k + külföldi szállítás. Talán ez is megoldható olcsóbban ha szükséges.A gyerkőcnek gyanítom a matrica és a doboz sem fog hiányozni és ez így eredeti, nem használt elemekből egy tök új modell.
-
Szada85
aktív tag
-
h1mpi
félisten
Tudom itt OFF, de, ha Ali-ról ha rendelek egy F40-es Ferrarit, akkor nagyon gagyi lesz vagy azért összerakható?
Ez a gyerek kedvence és LEGO-ban 199 000 Ft-ért lehet kapni egy helyen... vicc...[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
RapaNui1
aktív tag
Én is pl sokkal több értelmét látnám mondjuk egy világítás szettnek, vagy motorizálásnak, mint nagyon bonyolult és semmire sem használhtó váltó szetteknek. Pl láttam a neten valaki megcsinálta a vissza a jövőbe autót, ami felemelkedett, a kerekei becsukódtak majd vissza, az ajtók motorikusan nyitódtak és világított az egész, nagyon jól nézett ki és azzal órákig el lehetne játszani és lehet hogy így kompletten annyiba kerülne mint egy szupercar egy semmire sem használható bonyolult váltóval. Ha még ezt megspékelnék hogy motorikusan menne is előre meg hátra az lenne az igazi, a csúcs pedig egy hangszóró lenne még az ikonikus fimbeli hangokkal, mint mondjuk az Ecto-1 esetében. Ezekkel nagyon fel lehetne szerintem dobni egy egy szettet és az azok iránti érdeklődést. A véleményem viszont az, hogy ahogy minden más területen is a gyártók csepegtetik csak a régóta tarsolyukban lévő újításokat, hogy a következő évben is tudjanak újat mutatni és az érdeklődést fenntartani, ezek a dolgok a Legonál is megvannak, de amíg így is jól fogynak a készletek minek újítsanak, csak szép lassan, mert ha egyszerre ellövik az összes patront akkor mi marad a jövőre nézve ami hosszú távon fenntartja a keresletet és érdeklődést.
-
Eyesis
őstag
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz turikoczka #46740 üzenetére
Hát ez nem jött össze .
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Throme
veterán
Az a jó a legóban, hogy magadnak is megcsinálhatod, hogy motorizálva legyen a szett.
YT-on is van 1-2 videó erről.
Ez a motorizálás is megosztó. Van aki szereti, van akinek meg felesleges áremelés a beépített motor és a mobilos távirányítás.Talán a tudat jó érzés, hogy tudod benne van a cucc a szettben, ha már kiállítási darab lett belőle.
Ellenkező esetben egy üres kasztni is megteszi.
Minek bele rugózott felfüggesztés, meg kamu motor, difi, matricás/festett műszerfal, nyitható ajtók.... stb?
800 db-ból kihozható és akkor kerülne kb 15k Ft-ba.Megvannak a kategóriák. Ha nem szükséges a nagy elemszámú szett, mert nem használod ki, akkor vannak a kevésbé teletömött verziók, pl ferrari 42125. Lyukas az alja, nyeklik nyaklik, kamumotor meg rugók, meg nyitható ajtó és kész is (és egy valag matrica). Polcra termett.
A sian esetében az elején nekem az ajtók alig akartam nyitott állapotban megmaradni, csak a nyitó mechanikával volt tökéletes (vagy kézzel állítva). Most meg simán megállnak, ha kézzel nyitom, akkor is. Szóval van ebben valami, amit írsz.
-
h3lios
addikt
válasz kbalage2 #46738 üzenetére
Én továbbra sem értem, hogy az 1:8-as autók esetén miért erőltetik a hiteles váltó / motor elrendezések meglétét. Nyilván a gyártók örülnek, hogy a valós cucc van reprezentálva (még ha itt-ott csalnak is, mint a W16-os motornál).
Viszont szerintem egyfelől baromira frusztráló a váltó mechanika hosszú távon, másrészről meg 1x összerakod és utána csak te látod, mert el van takarva az egész a burkolat alatt. Megvan a Sian és a Chiron is, hibátlanul összerakva, de csak porosodnak a szekrényen.. Technicnél azt figyeltem meg, hogy idővel szépen elkezdenek szorulni a pines csatlakozási pontok és a váltó a Chironnál már használhatatlan 1-2 sebességet enged váltani, de utána valahol a kormány körül teljesen beszorul a cucc. Túl sok kedvem pedig nincs szétszedni az egész autót órák alatt, hogy aztán rakhassam össze újra. A technic szétszedésnél kevesebb nagyobb szopás van a legozást illetően. (pláne 1 Sian esetében).
Ha a kasztni is a felfüggesztés a mostani formában megmaradna, de motorizálva lennének 1-2 sebességes váltókkal szerintem sokkal nagyobb célközönsége lehetne ezeknek az 1:8-as szuper drága és komplex készleteknek.
Gondolok itt hajtott kerekekre, esetleg ajtók ki-be csukása történhetne szintén motorizálva.Neked erről mint útmutatókat készítő és forgalmazó ember mi a véleményed ?
[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #46732 üzenetére
Alapvetően arra gondoltam hogy jobban el kéne választani a "játszós"' Technic szetteket a "szobor/polcdísz" kategóriától. Egy csomó szettben abszolut van értelme a funkcióknak, mint pl. a tavalyi vontatóban, vagy a darukban és egyéb munkagépekben.
Viszont megfigyelhető egy tendencia főleg a licenszelt autóknál, mostanában amit kapnak az max a kormányzás/felfüggesztés/kamu motor és ennyi. Ezzel alapvetően nincs is baj, hiszen a 18+ plecsni is azt mutatja hogy ezek nem játékra vannak hanem dísznek. Csak ezen a vonalon maradva akkor az 1:8 kategóriába sincsen értelme váltót rakni, hiszen azt se fogja használni soha senki.
A játszható szettek pedig nem igényelnek 8 sebességes váltót, ott bőven elég adott esetben a 2/4 fokozat, de funkcióváltóként még hasznosabb a dolog, lásd pl. a piros daru esetében.
A Defender nagyon kilóg a sorból, ez volt kb az utolsó licenszelt közepes méretű szett amit jól megtömtek fogaskerekekkel, és sajnos el is bukott a dolog mint a mellékelt ábra mutatja. Ezért mondtam hogy a túlkomplikált váltók helyett inkább jöhetne több de egyszerűbb mechanikus funkció ami adott esetben látványosabb hatással is bír, mint hogy egy kicsit gyorsabban vagy lassaban mozognak azok a dugattyúk ha tologatod a padlón
-
RapaNui1
aktív tag
válasz RapaNui1 #46733 üzenetére
Pl a Zetros esetében a kapcsolható differenciálzár nemcsak funkcionális volt, de tényleg hozzátett az élményhez, ráadásul ha nem volt bekapcsolva bizonyos emelkedőkön vagy akadályokon át sem ment, míg bekapcsolt állapotában ezeket könnyedén vette. Na ott tényleg volt értelme az egésznek, itt viszont csak az építési élmény amit hozzátesz, a szépsége, kidolgozottsága és bonyolultsága miatt ,de ahogy építsd fel zoli is írta nem sok értelme van mert akárhogy is kapcsolgatod minden irányba tudod tologatni, így inkább csak az az idegesítő hogy miért is nem működik ha már egyszer bele lett építve de játék szempontjából semmi extra nincs benne.
-
Sundesz
őstag
válasz kbalage2 #46730 üzenetére
20 évvel ezelőtti autóba is rakott váltót a LEGO és az mindig is recsegett nekem. Egy egyszerű váltó szerintem elfér (előre, üres, hátra), de többnek szerintem nincs értelme. Nekem supercar-ból a Sian van csak összerakva, de igazából semmit nem ad hozzá, hogy tudok négyet felváltani (legalább itt már ki van vágva az autó feneke a váltónál és látható a mechanika). Pl. az F1 autóból nem hiányolom egyáltalán.
Hörcsög Powa'
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészültem vele. Bár igaz ha tényleg nem működik rendesen a váltó akkor nem sok értelme volt, de maga az építési élmény nagyon odatett. Nem gondolnám hogy naphosszat én is tologatnám és váltogatnék vele. Amennyiben egy motorizált munkagépről lenne szó, vagy ebben a készlet esetében egy motorizált Deffenderről akkor marhára idegesítene a rosszul működő váltó, de jelen esetben nem nagyon tud izgatni. Fenomenális volt az építési élmény és mivel nem tervezeem szétszedni itt kb ez itt véget is ért, így nem nagyon izgat a rosszul működő váltó. Persze ha motorizálva lenne már más lenne a tészta, de jelenleg ez a véleményem.
-
Throme
veterán
Felvetés első fele:
"nem lenne jobb ha kihagynák az egész váltót a fenébe? Sokkal ocsóbb lenne a szett"
Van ilyen, igaz most csak 2 kerék meghajtást tudnék. Régen megfizethető 42029, most túlárazott ford raptor.
Erre inkább úgy reagálnék, hogy nem kell kihagyni, csak jól megtervezni, és akkor nincs vele gond.Második fele:
"vagy azokból az elemekből lehetne építeni részletesebb külsőt/belsőt"
Fogaskerekből???
Na de értem, szóval, akkor lesz belőle egy Creator?ráadás:
"Vagy esetleg olyan funkciót ami nem ilyen bonyolult de legalább látványosabb"
Lehetne, mint pl a lambo ajtónyitó mechanizmusa.
... és rákanyarodva a supercar-okra. Azért ott érdekesség volt elsőként a váltó (Porsche), aztán a Chironnak a szárny emelő mechanizmusa, kulccsal, ami oké nem okozott osztatlan sikert, de a lambonál az említett ajtónyitó és szárnyemelő mechanizmus egyedi.
Szóval azért raknak ezekbe is valami eltérő pluszt.
A váltó az végigvonult rendesen a Technic-eken. Supercar, sima technic (Defender), motorkerékpár (ducati) és most az új nagymotor BMW.
Szerintem nincs ezzel baj. MAjd jön más őrület.
DE ugyanígy visszatérő eleme a technic járgányoknak a dugattyús motor, amiből már van 2 fő megoldás is.
Ez is uncsi?
Heréljük ki teljesen a techniceket?végül:
"egy állítható magasságú futómű a Defender esetében"
Ez megvalósul (önbeálló) a Defendernél, de a supercaroknál is.....mivel szép lassan elfárad a nagy súly alatt a rugó .... és majd egyszer csak lecsücsül a verda.#46724Memmaao
Nm használhatatlan a váltó, van 2, vagy max 3 fokozat, amiben valóban recseg.[ Szerkesztve ]
-
-
kbalage2
aktív tag
Viszont innentől kezdve nem lenne jobb ha kihagynák az egész váltót a fenébe? Sokkal ocsóbb lenne a szett, vagy azokból az elemekből lehetne építeni részletesebb külsőt/belsőt. Vagy esetleg olyan funkciót ami nem ilyen bonyolult de legalább látványosabb, mint pl egy állítható magasságú futómű a Defender esetében.
Vagy elég a tudat hogy tele van fogaskerékkel ami akár csinálhatna is valamit de persze nem csinál? Ugyanez a fájásom az 1:8-as autók váltójával is, de érdekel hogy ti hogy látjátok eztMinden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
h1mpi
félisten
-
-
czanga
őstag
Márciusban jön a 76326 Boba Fett trónja. Minifig szeretőknek / gyűjtőknek érdekes lehet.
-
-
RapaNui1
aktív tag
Nemsokára elkészülök a Land Roverrel. Élőben sokkal nagyobb mint a képeken. Nem is gondoltam volna hogy ekkora lesz. Hatalmas. A motorháztető van hátra és a tetőelemek. Ötletes a hátsó ajtó nyitója is, szóval továbbra is azt mondom, hogy számomra eddig az egyik legjobb technic készlet. Meg volt már a Raptor, a Zetros, a Nagy teherbírású vontató, a Lapátkerekes kotró, kisebb technic szettek, de eddig ez a legjobb, leg részletesebb, leg bonyolultabb és leg összetettebb. A Big Red is hatalmas, de arról nem tudok véleményt mondani, mert azt nem én raktam össze. Előttem áll még a Liebherr, a CAT, a Bugatti és a Lambo is, biztos van ennél nagyobb bonyolultabb szett is, de minden hibája ellenére nekem eddig ez jön be a legjobban. Hatalmas, szép, összetett, bonyolult, szóval szerintem megérte az árát.
-
czanga
őstag
válasz HUN_Sector #46719 üzenetére
Na az úgy tök jó, viszont akkor valami gond lehet, mert akkor az előző két akcióban tuti lehet velem is flörtölni akart a kasszás... bácsi például. Ajjaj...
-
HUN_Sector
őstag
Auchanban ma vásároltam, abból kapott pontokkal vettem egy razor crestet, a pénztáros csajszi (jóféle volt) meg szerintem flörtölt velem, mert huncutul utalt rá, hogy ilyet nem szokott, de kivételt tesz és adott 10 matricát is a digitális mellé
-
balint82
senior tag
Tegnap voltam Auchanban, 45e áron vásároltam, 9matrica. Ebből vettem egy 8 matricás Papagájvirágot. Amiért szintén kaptam 4 matricát, vettem volna még egy gyufát, akkor +1 matrica. És akkor már megint lenne 6 matricám, amihez már csak 4 kellene, hogy meglegyen a következő kinézett Lego szett.
Ebben a mostani Auchan akcióban elég sok jó szett van.Google Pixel 4a
-
HUN_Sector
őstag
Két napja indult az akció, erre kicsi az esély főleg úgy, hogy pl nálunk már nem is adnak fizikai matricát
-
szupi92
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban, hogy van-e valakinek felesleges 10 db Auchan-os lego matricája számomra, hogy kedvezményesen hozzájussak egy Razor Crest-hez.
Nem szívesen folyamodok ehhez a módszerhez, de végre van valami, ami érdekel ezekben az akcióban, csak nem esik útba semmenyire sem az Auchan vásárlás szempontjából.
Köszönöm előre is a segítséget!
Ha nem helyén való az írásom, és zavar valakit nyugodtan jelezzétek, és törlöm, ha lehet persze.Üdv. Bence
-
balint82
senior tag
válasz magickonfig #46712 üzenetére
Nekem valahogy a HP szett jobban tetszik, mondjuk attól is függ, hogy mi a célod velük.
Részemről egy pont a griffendelnekGoogle Pixel 4a
-
RapaNui1
aktív tag
válasz magickonfig #46712 üzenetére
Üdv nekem a Cantina volt meg. Imádtam mert a Star wars filmek egyik ikonikus helyszíne volt. A Diagon nem vonzott bár tény hogy az meg a Harry Potter filmek egyik ikonikus jelenete. Én inkább ha mindegyik érdekelne beszerezném mindkettőt, kérdés melyik mikor lesz kifutó, bár a cantinával várnék május 04-ig bár tavalyi tapasztalataim szerint előtte pár nappal sokkal jobb akciók voltak mint május 04 én. Szóval megvenném mindkettőt és amelyik esetleg nem jön be még mindig eladhatod bontottan is de legalább elmondhatod hogy megvolt.
[ Szerkesztve ]
-
magickonfig
tag
Egy gyors kérdés, mert kiváncsi vagyok a véleményetekre is.
Ti mit választanátok a 2 nagy szett közül? Cantina vs. Diagon Alley ?
(*picivel drágább a Diagon Alley 20-25k-val, de ne ez befolyásoljon ) -
balint82
senior tag
-
RapaNui1
aktív tag
Szerintetek a 21310 Old fishing store mi az a használt ár ami már megérheti, ti mennyit adnátok még érte? Nagyon tetszik mindig is meg szerettem volna venni de amikor én nekiálltam legózni már rég kifutott. Újonnan biztos nem adok érte 150k de mi lehet bontottan érte a még elfogadható ár? Ti mit gondoltok. Ne értsetek félre nincs meg nem eladni akarom hanem megvenni szeretném.
-
HUN_Sector
őstag
Lego transformers!
[link] -
RapaNui1
aktív tag
válasz Dilikutya #46705 üzenetére
Hát ezt így még elég nehéz lenne elmondani, ráadásul én nem is vagyok egy youtuber, de eddig amit én látok meg a leírásából tudom, jelenleg be van kötve a kormánymű, ami mind a kormányról mind egy külső tekerenyűről működni fog mármint a kormányzás. Elől hátul rugózik, elvileg van benne egy automata váltó, meg talán felező is, meg még valamilyen lassító-gyorsító funkcio. Egyébként a valóságban meglepődtem mert sokkal nagyobbnak tűnnek a kerekek mint a képeken, ráadásul a színe is szebb mint a dobozon, így nekem a valóságban sokkal szebbnek tűnik. Először összerakom a rendes útmutató alapján, majd azt követően nézek utána az általatok említett hibáknak is és lehet hogy megpróbálom javítani, bár én nem igazán játszom vele, pusztán az építési élmény ami megfogott, de az nagyon.
Mára mondjuk a 2 es zacsi elég is volt ahogy írtam eléggé lefárasztott, délután inkább megmetszettem a gyümölcs fáimat, így a többi holnapra marad.
Eszméletlenül komplex egyébként a váltószerkezete, az egész alváz belseje csupa fogaskerék, tengely, váltó stb, számomra hihetetlen koncentrációtigényelt az összerakás és néha még így is vétettem egy egy kisebb hibát.
Ez az a készlet amire azt mondom, hogy eddig minden pénzt megért, bár nem is tudom mennyiért vettem valahol 40-50k körül volt az ára talán inkább közelebb az 50 hez.
Egy biztos ha egyszer eladom, öszerakottan hirdetem meg, mert szétszedni nem szeretném, kivéve ha az említett hibát fogom javítani. -
Dilikutya
félisten
válasz RapaNui1 #46700 üzenetére
Mik a működő részek benne? A szemem is belezsibbad.
Pedig összeraknék egy ilyet én is, régebben sose volt Technic-em, életem első szettje amit összeraktam az a párszázas polybag helikopter, utána meg egy régebbi crossmotor.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Segal
veterán
válasz Throme #46696 üzenetére
Nekem van egy ilyen szettem itthon, igaz kamu lego, de milliószor jobban néz ki.
Ferrari 312T"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest