- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Digitális Állampolgárság Program
- Kis színes abszurdisztánból
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Luissimo
veterán
válasz macikos #45304 üzenetére
Kérlekalássan:
mineknevezzelek tévéez nem SAT tévé, nem IP tévé, mert nem megállítható, nem visszatekerhető
nem analóg, mert kell hozzá STB, és tud kis EPG-t is.
nem HD tévé, mert nagyon nem az.Akkor milyentévé??
kicsi, magenta, savanyú, de a "mienk"
[ Szerkesztve ]
-
Lipton
őstag
válasz macikos #43564 üzenetére
Minden TV-ben van bizonyos keretek között automatikusan szabályozott erősítő (AGC), ez a tuner első egysége. Azért, hogy megfelelő képminőséget kapjál a különböző jelforrásokból erre eleve szükség van.
Azt, hogy ezt így simán lehetne szabályozni, olyat még nem hallottam.46B650-ben én nem láttam eddig ilyet, de ettől még lehet.
-
gyáliSanyi
őstag
válasz macikos #42847 üzenetére
Szerintem csaló! Lehet, hogy én vagyok óvatos, de mindig megnézem az eladó értékelését mielőtt üzletet kötök. Ha nincs értékelése, de mondjuk már elég idős tagja az oldalnak akkor is jobban megbíznék benne mint egy újonnan regisztráltba.
Gondolj bele, hogy odaállítasz egy olyan helyre 200e. Ft.-val ahol olcsó ajánlatot ígérnek mondjuk valami utcai találkozón. Leveszik a pénzét és mehet haza üresen.
Na ez túl durva eset, de egy ilyennel nem üzletelnék aki a hirdetéshez hozzászólt.Live poor, die rich.
-
anrab
addikt
-
ORCA58
addikt
válasz macikos #42408 üzenetére
A dinamikus kontrasztot el kell felejteni. A kontraszt a legfényesebb és legsötétebb kép hányadosa Azaz ha 220 cd/m2 a legvilágosabb (Ezt minden LCD TV tudja) és 0,06 cd/m2 a legsötétebb akkor 3666 a kontraszt. Ha a fekete csak 0,12 akkor a kontraszt 1833 pedig számszakilag a 0,06 többlet nem is tűnik soknak. Sötétben bizony jól érzékelhető.
Sok készülék képessége lehetővé teszik a 400 cd/m2 fényességet háttérvilágítás növelésével, de akkor a legsötétebb szint is megemelkedik. Ekkor ugyan lehet nagyobb a hányados, de a fekete szinte már világít, nézhetetlen, de a legtöbb esetben a sötét fényere oly mértékben megemelkedik, hogy az a kontrasztot is rontja. Egyébként világosban ezért nem lehet megállapítani a valódi kontrasztot, mivel a sötét részek összemosódnak.
A helyi üzletben az eladó e miatt tudja úgy reklámozni az LG LCD-ket, hogy a legnagyobb kontrasztú, mivel ott a rendkívül magas fényerővel kimagaslik a többi közül, a fekete, pedig szinte egyformának látszik a külső megvilágítás miatt. -
hcs57
addikt
válasz macikos #42220 üzenetére
Ez lehet, hogy igaz, de a kép részlessége kárpótol. A digitális technikából adódó képhibák hiányáról már nem is beszélek.
Nekem jó a Philips 32PFL7864H képe, nem cserélném el a Sonyra, amit belinkeltél.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
anrab
addikt
-
guriga1234
addikt
válasz macikos #42150 üzenetére
Az 1 GB-ot honnan veszed?
A Content Library-nak van 189 MB, a fw-nek is van valamennyi, de ez az 1 GB nem jön össze. Maximum összesen 512 MB. Láttam én is egyes webshop oldalakon, ahol írták ezt az adatot, de mivel több adatot is hibásan írtak (ez az általános), így mitől lenne hihető az 1 GB? -
Drag77
senior tag
válasz macikos #42000 üzenetére
Szia!
Directbe a megosztáshoz nem probáltál csatlakozni, DLNA server nélkűl?
üdv. Drag
ui: Aki esetleg nem ilyed megegy kis bütyköléstől Samu tv esetén: [link]
[ Szerkesztve ]
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
guriga1234
addikt
válasz macikos #41658 üzenetére
Próbáld ki USB-ről, szerintem úgy sem fog menni, és akkor az nem a samu progijának a gondja. Honnan veszed, hogy AC3 a hang? Leellenőrizted? Mivel nézted meg?
Nálam eleve vannak alkönyvtárak, és simán megtalál mindent.
Miért akarsz hálózati meghajtót megosztani? Osszad meg azon a gépen, ahol található a file
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz macikos #41650 üzenetére
Ez a Sumunál mindig így műkszik? Vagy ez itt csak egyéni probléma?
A telefonhoz adott progija is pl. nagyon hatalmas (méretben), kevés tudással és nagyon lassú is. De megpróbálták különlegessé tenni a felületét, ami sikerült is, a használhatóság kárára.[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
-
zsolt501
nagyúr
válasz macikos #41646 üzenetére
Én is próbáltam más programmal de csak a Samsung által adott progival működik, de ajánlom a web oldalról letölteni az új verziót mert a régebbi vagyis amit a CD-n adnak hozzá az hibás.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
tacpeter
csendes tag
válasz macikos #40659 üzenetére
Persze itt már semmi sem biztos, de legjobb tudomásom szerint S-MVA panelt csak a Chi Mei gyárt (CMO). Az általad linkelt kép szerintem az AUO féle AMVA3 fantázianevű cucc, amit itt fotóztak B650es TVken, amik AA-val voltak megjelölve (ilyen pixelek vannak az enyémen is).
Viszont 40" Samuba csak Samsung SPVA és AUO AMVA panelt rakhatnak, mivel a CMO elvileg nem gyárt 40"es méretet (a honlapjukon nem szerepel).
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz macikos #40652 üzenetére
Talán a lényeg látszik rajta.
LE40B550A5WXXH, SQ02, 40A6AF0C[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
melandri
tag
válasz macikos #40652 üzenetére
Én is erre gondoltam,h aki tud készítsen képet és a jelölésekkel/kódokkal együtt hasonlítsuk össze.
Itt az enyém, elég kicsire méreteztem de a lényeg látszik.40B550
SQ02
Szervíz menüben nem jártam így a "belső" kódot nem tudom (Type), kékülést nem tapasztaltam, nekem a fekete az fekete.
Ilyen a panel:[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz macikos #40416 üzenetére
Azt hittem, hogy ez valami más lesz, de már megvolt.
Nos, az a training előadás ppt-ben elég vicces. Ha csak a 650-est nézem, akkor sem a készülék tudása, sem a csatlakozók leírása és száma, sem a távirányító képe nem stimmel. Milyen lehet a többi része? Azért nem szedem szét a tévét, hogy még több hibát találjak az "előadás"ban.A Troubleshooting.pdf-ben a 16. oldalon ugyan vannak betűk (a panel jelölésére), de az valami egészen más szisztémát jelöl, mint a valóság. Egyébként ott a Vendor után melyik lenne a samus? Vagy ahhoz nem tartozik jelölés? Vagy egyáltalán nincs is samu panel bennük?
-
guriga1234
addikt
válasz macikos #39676 üzenetére
"A panellal semmi bajom, nagyon jó, akár MVA, akár PVA, de akkor is, ha valaki MVA-t kap, PVA helyett, az ne legyen felháborodva?" - Te tévét vettél, vagy panelt? Hol láttad te, hogy egy bizonyos tévébe kizárólag ilyen, vagy olyan panelt köteles tenni a samu, vagy más gyártó?
"Amúgy meg igen, hülye vagyok" - ezt te írtad magadról, csak helyeselni tudok.
-
guriga1234
addikt
válasz macikos #39647 üzenetére
"Ahhoz képest késik, hogy a STB rá van kötve az erősítőre is és nem lehet élvezni a műsort, mert visszhangzik az egész." - ha erősítőről hallgatod, akkor miért megy a tévé hangszórója is? Egyébként pedig beállítható. Ha nem lennél wtite only, akkor olvashattad volna.
Lefogadom bármennyiben, hogy nem tudod megállapítani, hogy milyen panel van egy tévében. Akkor meg nem mindegy?
"DTS meg éppen csak azért lett volna jó, mert a ripek nagy része DTS hanggal rendelkezik." - helyesen:
DTS meg éppen csak azért lett volna jó, mert a ripek nagy része DTS hanggal _IS_ rendelkezik. -
snipr
aktív tag
válasz macikos #39647 üzenetére
Hali!
A hangproblemat nem teljesen értem... mitol viszhangzik? Szol a TV-n is meg az erositon is?! (mi a fenének? nem eleg az erosito?!) Kiprobaltam anno en is "veletlen", de nem volt ilyen gond (a tv ugyan ez, az erolkodo valszeg nem - pioneer vsx 819)... egyebkent lip sync ha van az erolkodon, akkor azzal lehet picit reszelni rajta...
A másik... 40-esben eddig még mindig samu panel volt... az SQ, AA stb jelzesekrol azt mondtuk, hogy 40-ben semmit nem jelent... ezekszerint most mégis?!
[ Szerkesztve ]
-
Cha-b
senior tag
válasz macikos #39556 üzenetére
Én LCD párti vagyok, de az azért erős túlzás , hogy a csatornalogó percek alatt beleég... Az újabb plazmáknál elvileg már nem kell tartani a beégéstől. bátyáméknak 42es panasonic plazmaja van minden nap szinte reggeltol estig megy a tv a gyerekek miatt és semmi beégés.
CSAKAKISPEST!!!!
-
guriga1234
addikt
válasz macikos #39603 üzenetére
"Akkor gyűjtsük a hibákat" - amiket felsoroltál, egyik sem hiba.
"késik a hang" - mihez képest? Egyébként ez is beállítható.
"panel lutri" - a samu tévét ad, nem panelt. Olyan tévét veszel, ami neked megfelel. Aminek nem tetszik a képe, azt nem veszed meg. Ránézésre senki sem mondja meg, hogy milyen panel van a készülékben.
"nincs DTS" - kéne lennie? A samu nem állította, hogy tudja a DTS-t. Mellesleg melyik tévé is tudja? A DTS jellemzően a Bru-ray lemezeken, néha a DVD-ken található. Ezeket a lemezeket megfelelő lejátszóval lehet használni, a tévé meg nem Blu-ray és nem DVD lejátszó.
Írhattad volna azt is, hogy még kávét sem tud főzni. LOL! -
-
SpeedR
őstag
válasz macikos #39207 üzenetére
Ha nincs dlna, akkor egy sima hdmi kábellal összekötve is ugyanolyan jó. A végeredmény ugyan az, annyi különbséggel, hogy nem a távirányítóval indítod a filmet.
anrab:
Hát akkor nem semmi haszonkulccsal dolgoznak. Főleg hogy ingyen házhozszállítást és ajándék hdmi kábelt is adnak a tv-k többségéhez. -
tupacamaru
veterán
válasz macikos #39150 üzenetére
Ha kaptál hozzá egy nagy vastag User Manual-t, akkor a Magyar rész 39. oldalán megtalálod ezeket az infókat.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Zhavony
csendes tag
válasz macikos #26866 üzenetére
Sok igazság van benne amit mondasz. Ezt néztem ki először én is, de utánna belegondoltam, hogy igazából az összes játék (vagy legalábbis a legtöbb) 720p és úgy van felskálázva akkor 1080p-re és ez nemtudom mennyire lehet zavaró. Mondjuk keveset tudok az ilyen tvkről, lehet nem annyira zavaró mint monitornál a nem natív felbontás. Ha viszont nem zavaró egyáltalán akkor lehet mégis átpártolok a 40V4000-re.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz macikos #26797 üzenetére
Ezt úgy értettem, hogy akkor kényelmetlen, ha NINCS MPEG-4 tunerrel ellátott TV-d, és rá vagy szorulva az STB-re, tehát csak annak segítségével tudod fogni az adást.
(#26798) Alex91: "De IMHO kis meretu TV-nel ennek semmi ertelme nem lesz... " Nem értem a logikád, miért ne lenne ugyanannyi értelme, mint nagy méretű TV-nél?? Ha meg tudod oldani így is, hogy ne kelljen kerülgetni az STB-t, akkor miért ne lenne értelme??
Sk8erPeter