Hirdetés
Aktív témák
-
Anyád911
tag
utoljára mondom, beégés nincs - az örökre ottmaradna az én olvasatomban. Kétféle Samsung plazmát is használtam a Pana előtt, azokon olykor olykor ottmaradt ez-az, de pár perc múlva már nem látszott és nem is kellett semmilyen hókuszpókusz.
Amiről itt mindenki beszél (csak nem megfelelő - és ezáltal elrisztó - kifejezést használ) az a panel fényerő-csökkenése, ami köztudottan kb. 60.000 üzemóra eltetével feleződik, de míg az első pár hónapban ez a csökkenés gyorsabb (látványosabb) addig a későbbiekben lelassul.
Szvsz ezért parázik minden új plazma-tulaj, meg ez a fő érve az LCD-tábornak is. DE: erre valók a fórumok, meg a leírás, elolvasod és elkerülöd a buktatókat.
Az első kb 3 hónapban:
1. nem nézed 4:3-ban (minek vettél 16:9-est)
2. nem használod 100% kontraszt és fényerő mellett
3. értelem szerűen nem hagyod rajta a monoszkópot órákig
dióhéjban -
Joshi
titán
Szerintem valamilyen szinten belefér a téma ebbe a topikba is. Mert mi a fenének venne az ember manapság HD felbontású TV-t, ha nem a HD filmek lejátszására? Én pl most akarom megnézni a Mátrix trilógiát, csak sajna a legújabb Vista driverrel(forceware 171.16beta 32bit) se tudok képet rakni a TV-re, így kénytelen vagyok ideiglenesen felrakni az XP-t. Természetesen PC-ről fogom nézni, mert Anyád911 által linkelt Média lejátszó amivel egyébként régóta szemezgetek, irreálisan drágának találok.
Az Oppo sem rossz, de összehasonlíthatatlan egy Média lejátszóval. -
Anyád911
tag
Akkor kicsit bővebben: véleményem szerint a kolléga fullHD tv-jéhez nagy felbontású játékos dukálna (HD DVD / BR), viszont ezekkel közel azonos áron kínálja magát a tvix, ami pc-s felhasználót feltételezve jóval több szolgáltatást kínál.
Az upscaling-ről megoszlanak a vélemények, az én Panasonic S52-esem is tudja, de az 1024*768-as plazmán nem sok gyakorlati hasznát vettem - még a 720p-nek sem. -
cocoo
tag
Ezt vitatom. A teljes körű garancia pontosan arról szól, hogy minden nemű meghibásodást ingyenesen javítanak, ha ez nem lehetséges akkor a szervíz kiad egy cserejegyet, amivel a kereskedőhöz kell elmenni.
Ezért írtam az előzőekben hogy aki teheti szakszervízbe vigye a készüléket, ne a kereskedőhöz, mert akkor a cserejegyet a kereskedő kapja meg s ha szemét átveri az agyunkat, s levásároltatja a termék árát. Persze ekkor is élnek az alábbiak, csak okosnak kell lennünk!
Ekkor törvényileg az eljárás menete:
1. A kereskedő kicseréli ugyanarra a márkára és típusra. Tehát egy Samu 37R81 helyett csak Samu 37R81-t adhat, s nem helyettesítheti Samu 37R82-vel, vagy Samu 37M81-gyel
2. Ha a kereskedő nem tud ugyanazt adni akkor a vásárló választhat, vagy visszakéri a számlán szereplő összeget, vagy levásárolja.
Sok kereskedő ilyenkor kezdi el a "le kell vásárolni" szöveget. NEM! A fogyasztóvédelmi törvény egyértelmű: vagy ugyanolyanra csere vagy pénzfisszafizetés a cserejegy és a számla alapján. Ha tovább keménykedik akkor kérni kell egy jegyzőkönyv felvételét az esetről, vagy a vásárlók könyvét kikérni beleírni a történteket és ezek után el kell kérni a felügyeleti szerv elérhetőségét (ez a boltban jól látható helyen ki is kell rakni), s velük fel kell venni a kapcsolatot, panaszt kell benyújtani.
Ezt adja a teljes körű garancia.
A Samu viszont ezt csak 1 évig biztosítja!
A továbbiakban erre nem kötelezhető, mert nincs a vállalásában, csak az ingyen javítás, a harmadik évben meg pl. rossz a hdmi kimenet, s cserélni kell, azt már csak pénzért fogják, mert nem számít fődarabnak, hiszen attól még atv készülék eredeti funkciója használható.Erre mondtam azt, hogy ezt keverik az emberek.
[ Szerkesztve ]
4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
cocoo
tag
lemaradt:
Arra pedig ne is számíts hogy a kereskedő aki a törvényes kötelezettségei alól is kibúvót keres, pont akkor válik segítőkésszé amikor már nincs a vásárlónak jogalapja.
Aztán amikor egy éven túl belefutnak egy javíttatásba és nem azt kapják amit gondoltak elkezdenek hőbörögni, hogy nem erről volt szó.... pedig igen, csak nem vették a fáradságot, hogy értelmezzék a 12+12+12 hó garancia értelmét., ami már eleve gyanús, hogy nem 36 hó teljes körű garanciaként említik, mint mondjuk a Pioneerok esetén!
4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
Rick4
félisten
1. személy szerint én nem láttam képi különbséget a legújabb modell papíron 5000:-es kontrasztja meg ennek az 1500:1-es kontrasztja mellett, mivel itt valaki említetter, hogy ő maga tévében látta szétszedve, hogy az újabb modellben a nagyobb feltüntetett kontrasztarány ellenére ugyanaz a panel volt, mint a régiben, így ez perpill nem feltétlenül döntő érv, talán el tudom fogadni, ha kettőt látok szétszedve, és a neten megkeresem a két panel pontos dokumentációját...
2. a menüben van olyan, hogy időeltolás kikapcsolása, ekkor teljesen leállítja a vinyót..abban nem tudom milyen vinyó lehetett, de a mienkben 2-3-4 méterről nem lehet hallani, hogy ott a vinyó.
3. persze, nyűg is lehet, de azért ha megnézed a pár évvel ezelőtti vinyókat, meg a mostaniakat, azért nem úgy hullanak, mint akkor, vannak kifejezetten jól működő darabok, vagyis inkább úgy mondom: mostmár mindegyik jól működik, meghát ugye nem kellene vészmadárkodni..ennyi erővel ne vegyél tévét, mert úgyis elromlik, meg ne vegyél házat, mert úgyis leég....
4. a történelemben midig voltak olyan extrák, amire később egy közepes (nagyon jó, de nem luxuskategória) gyártónak nem érte meg beletenni a termékeibe, mert egyszerűen nem volt rá kereslet. amikor itthon a két forinttal olcsóbb tévéért képesek az emberek másik városba átmenni, akkor talán érthető, hogy nem feltétlenül adtak ki +40K-t egy ilyen extráért. tehát erre sem mondható egyértelműen, hogy a vinyóval szerelt tévé zsákutca, a fejlesztést leállították, és mi a tulajdonosok csak kisérleti nyulak lennénk..
na kb ennyire gondoltam a te véleményeddel szemben..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
meghallgattuk mind a ketten a tévétől pár centire is, jobbról is, balról is, nem lehet hallani semmit, egy nagyon nagyon pici hang van, mint pl egy zalman vf700as 5V-on. kb annyi....nem tudom te mit hallhattál a MM-ban...nameg a vinyó miatti szerviz. azért ezt a véleményt nem ártana alátámasztani valami hivatalos statisztikával, vagyis hány eladott készülékből hány kerül vissza vinyóhibával a szervizbe...neked milyen tévéd is van? mindegy, bárki mondhat rá, bármit, én elégedett vagyok vele.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
ThomBoy101
csendes tag
Érdekes vélemény, köszönöm.
A vinyó dolog csak hab a tortán, alapvetően én 2 tunerest keresek, ami tudja a POP-ot, szép képe legyen, azt' ennyi.
Nem érdekel a digitális tuner, mert vagy mire használhatnám a TV rég kuka, vagy nem tudja a szabványt.
Ha van alternatív javaslatod, akkor várom szeretettel!
Egyébként már csak a cezaromániámon múlik, hogy 32" vagy 37" (no meg, hogy mit érdemes ca. 3 méterre, mert lakást azt végképp nem veszek újat most, főleg nem a TV miatt)
-
mcdokika
tag
Köszi az eddigi válaszokat, a helyzet az hogy pixmániás az utalványunk ezért kell onnan vásárolni.akkor szétnézek 32 " osok között.Végülis az is 82 centi.
Ezeket néztem
LG 32LC41 LCD televízió
TOSHIBA 32C3035DG LCD televízió -ez utóbbit tudom hogy nagy múltú cég, elég sok LCD t csinál.
SAMSUNG LE32S86BD
ezekről tudtok valamit ?Ezeknek jobb a kontrasztjuk , LG nek is 5000 es. könnyebbek , modernebbeknek néznek ki
-
ThomBoy101
csendes tag
"De a digitális váltásnál úgyis elbukod majd a 2 tuner elönyét..."
Erre nem gondoltam, hogy akkor kettő settopbox kell. De tényleg
Tudod, én igazság szerint nem keresek digitális tuneres TV-t, mert nem tudom, hogy melyik tudja az MPEG4-et, és melyik nem. Mert csak akkor érné meg, ha tudja. Én alapvetően utálom a külső dobozos, külön távirányítós megoldásokat, de akkor most két dolgot tehetek.
Kompromisszum, és kevés pénz érte, vagy nem veszek semmit. Most már végképp nem tudom, hogy milyet vegyek
-
Rick4
félisten
ne értsd úgy, hogy magamra vettem, inkább mint felhasználó mondtam én is egy véleményt ugyanúgy pontokba szedve. megnéztem az LG oldalt, az LCD tévékre kattintva jópár tévé jön be, majdnem mind vinyót tartalmaz...akkor ez most hogy lehet? Persze, hogy ezek csak találgatások részemről, de akkor gondolom te sem végeztél piackutatást, miért nem veszik a vinyós tévéket...tényleg azt látom, hogy ez egy nem mindennapi extra, nyilván nem mindennapi többletköltségért, amit sokan nem hajlandóak kifizetni....nyilván a volkswagen azért tudta kilóra megvenni a lamborghinit, mert előbbit többen vették, utóbbi hiába volt full extrás, mindent tudó, mégsem az lett a jó irány...sajnos...gondolom a tévékkel is ugyanez van, nem baj, ha rosszabb az elektronika, nem baj, ha hamarabb elromlik, de olcsóbb kell hogy legyen... tényleg samsung vinyó lenne benne?
egyébként vettem egy 22"-os moncsit az eladott thomson tévém helyett, elsőre egy LG 222WS volt, de nem győzött meg, ráadásul pixelhiba is volt rajta. visszavittem, ráfizettem 2K-t, és hoztam egy samsung 223BW-t, amivel teljesen elégedett vagyok, már a havernak is ilyet vettem....szal nem vagyok egy LG fan...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
tothbe, Ebit: én tisztába vagyok vele hogy vannak ennél is jobb és összetettebb megoldások, csak azt szerettem volna érzékeltetni herrká-nak, hogy a műanyag elosztókat kerülni kell. Ha gondoljátok megoszthatjátok tapasztalataitokat herrká-val, ugyanis neki vannak problémái a vétellel.
Azért THX! -
dabadab
titán
válasz tothbe #25685 üzenetére
hattorihanzo volt az a vallalkozo kedvu: elmenybeszamolo.
DRM is theft
-
Symbio
senior tag
válasz tothbe #25685 üzenetére
hattorihanzo, T-s kábelen, a többit majd a Mestertől
(szerk: már megint lassan frissítek )
[ Szerkesztve ]
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz tothbe #25692 üzenetére
Sikerült megszoknom a lassúságát, a mai napig így használom, valamivel azért tényleg szebb a képe, mint az analógnak.
Ha HD-t is akarsz rendelni, vagy van az előfizetésedben, akkor arra figyelj, hogy mpeg4 conax modult vegyél, az enyém csak 2-es, így azok nem mennének. Más kérdés, hogy csak azért nem rendelnék HD-t, hogy legyen, mert különösebben nem izgatnak azok a csatornák, amik vannak. Az igazat megvallva egy sem izgat, csak a család miatt van egyáltalán előfizetésem. -
hattorihanzo
aktív tag
válasz tothbe #25717 üzenetére
42pes0001h philips.
Valaki kérdezte, hogy megmarad e az analóg? Igen, apámék digire fizetnek és megmaradt az analóg is ( onnan a kártya ), én analógot fizetek, de jön a digitális is, így azt nézem.
A c-s mizéria csak azokat érdekli, akik nem akarnak stb-vel kábel tv-zni, egyébként mindegy milyet veszel, a szolgáltató gondoskodik rólad.
Hangsúlyozom, nálam thomemal működik, valódi előfizetéssel és csak sd. UPC-ről semmit nem tudok.
-
luciferk
senior tag
válasz tothbe #31961 üzenetére
A 40B650-es felé kacsingatok én is, és most már lassan döntenem kéne mert mindjárt itt van az áfa emelés és egyből vagy 13 ropival többet kell lecsengetni érte. Úgy hogy légyszi írjál egy pár sort ennek a tévének a pozitívumairól és negatívumairól a szubjektivitás mind jobbani háttérbeszorításával
-
blader81
csendes tag
-
luciferk
senior tag
válasz tothbe #32021 üzenetére
Köszi az idáig adott infókat látom, hogy te nem vagy az a úgynevezett "márka fan" mert itt a fórumon van egy két emberke akiknek eléggé szubjektív feelingjű a hozzászólása a következő kérdésem az lenne, hogy az analóg (sd) adást milyen minőségben jeleníti meg a B650-es? mert olvastam, hogy az a adás ami crt tévén még elfogadható, az a lcd tévén már elég rossz minőségben jelenik meg.Nekem t-kábelen jön az adás, a legtöbb adó elfogadható minőségű.
-
anrab
addikt
válasz tothbe #32192 üzenetére
idézetek egy kicsit régebbi beszélgetéseinkből! 2009 jan. de csak egy pár!
[link]
"mpeg2 DVB-C-én csak SD adás megy.ha HD is kell akkor tudnia kell az mpeg4 DVB-C-ét is."
[link]
"A kábelen pedig mpeg2 DVB-C megy, így már ezért sem lehet probléma"
[link]
"mert a T-Kábel mpeg2 DVB-C EPG is dettó ugyanígy rossz volt."
"Az mpeg2 DVB-C-nek meg nem sok köze van a DVB-T mpeg4-hez,"
[link]
"És nem csak az mpeg4 DVB-T-nél, hanem az mpeg2 DVB-C-nél is"[ Szerkesztve ]
-
luciferk
senior tag
válasz tothbe #32143 üzenetére
Gondolkodtam, hogy átváltok analógról digitálisra csak mivel ahoz STB is kell attól egy kicsit óczkodok mert vagy másfél éve iptv tesztelő voltam és az STB eléggé legyengítette a tévézés élményét, Pl;fagyások,csatorna sorrend elfelejtés, kockásodás stb, nálad nincs semmi gond az STB-vel? mert a "T" nem arról híres, hogy minőségi cuccot szerezzen be és adjon tovább az előfizetőknek, inkább olyan tesco gazdaságos szerűt. Az STB-t és az lcd tévédet milyen madzaggal kötöd össze, HDMI-vel vagy esetleg scart-al? mert az ilyen nagyobb tudású tévéhez mint a tied, hdmi-hdmi csatlakozás dukálna.
[ Szerkesztve ]
-
luciferk
senior tag
válasz tothbe #32235 üzenetére
Akkor a T-s STB nem gáz annyira nyugodt szívvel átválthatok a digitálisra, milyen tipusú STB-t adnak? Amúgy az iptv tesztelés és az STB nem "T"-s volt hanem TVnet volt a szolgáltató neve azóta becsődölt túl nagy falat volt neki az iptv.Utánanéztem az átváltás ingyenes a havidíj marad a régi csak az STB után kel bérletdíjat fizetni.
-
_ak_
addikt
válasz tothbe #32129 üzenetére
Hiába kerestem, az intel driverben nem találtam ilyen opciót, ellenben lehetséges, h egy driver update segített (sok mindennel próbálkoztam). Most ha rádugom bejön szépen a source menübe is az aktuális hdmi port és képet is kapok, de mint utólagosan kiderült, audio nem jön rajta. Úgy tűnik, h nem is lehet mit csinálni vele, mert már gyárilag vissza vannak fogva a DP portok.
Ekkor jött az ötlet, h a HDMI3 /DVI-be dugom be és ugyan úgy küldöm a hangot, mint a d-sub kábeles megoldásnál, de vmiért így sem szól. Be kell állítani még vmit hozzá?
Let's begin, de gozaimasu!
-
guriga1234
addikt
válasz tothbe #43198 üzenetére
Tévedés. Simán lehet képet, zenét, rövidebb videót feltölteni. Persze csak azokra, amelyeknek van tényleg saját külön memóriája. A 650-eseknek van külön a fw-re, külön a Content Library-re, külön a widget-ekre, és érdekes módon nem mindegyiknek (az enyémnek van: 148.78 MB) a Media Play részhez is allokált memóriája.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest