Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7901) King Unique válasza honda23 (#7899) üzenetére


King Unique
titán

Ahogy korábban írtam,többfajta Black-Green hdd lehet/van bennük (széria-méret szerint változhat),2 TB-ba elvileg Green,ami 5400-as lenne,de intellipower a gyakorlatban 7200,v vmi ilyesmi,ill. más 2 TB-osra 7200-at mondott,de annyira nem fontos - jól teszi a dolgát,gyors,nem melegszik túl,ez a lényeg! :K
Amúgy milyen Sentinel,3.70,v régebbi? Bár az igaz,h belsőkre kiír mindent frankón,külsőknél meg kicsit hiányosan néha...

[ Szerkesztve ]

(#7902) v.attis


v.attis
őstag

Ámberek!
Nem tudom figyelitek-e az árgépen az árakat. A hitachi touro desk pro hirtelen a duplájára drágult. A 2TB-os változatot szerettem volna, de nem fogok 48 rugót adni érte.
Mindenképp meg szeretnék maradni 20 ezer alatt 2TB-ért, így változott a lista. Tudtok tanácsot adni?
touro desk
samu g3
wd
Mondjuk két utóbbi kicsit átlépi a küszöböt, de nincs túl sok választásom.

(#7903) Alex91 válasza v.attis (#7902) üzenetére


Alex91
félisten

Tokoljel meg egy kicsit, aztán semmit se veszel... Mar így is sokat totojaztal...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7904) Kobe válasza v.attis (#7902) üzenetére


Kobe
veterán

el kell halasztani a vinyó vásárlást, a majdnem 310 forintos euró és a thaiföldi árvízek megtették a magukét, ennél olcsóbb nem is lesz, gyanítom mire berendelnéd a másik kiszemelteket, azok is kézhezvételig minimum 40%-ot drágulnának

(#7905) bundaska válasza v.attis (#7902) üzenetére


bundaska
aktív tag

Hello!

Én tegnap vettem egy Samsung G3-as 1,5TB-os külső vinyót, 20ezer volt a metroban. Ha szétnézel a neten, szerintem vagy a Tescoban, Coraban, Aldiban stb. multiknál találhatsz ilyet, ha van közel a lakóhelyedhez. Ha sokáig vársz, nagyon nagyon fel fognak menni az árak, én is ezért vettem meg gyorsba ezt a G3-at.

Sok sikert a vásárláshoz.

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!

(#7906) v.attis válasza Alex91 (#7903) üzenetére


v.attis
őstag

Figyelj csak! Nem keresek annyit amennyi a lakáshitelem és mellette még egy családot is el kell tartanom. Ne mondd már meg nekem mikor vegyek. Majd akkor veszek, ha meg lesz rá a pénzem. Ez pedig folyó hó 6-a körül fog bekövetkezni. Tehát a hétvégén rendelem meg a kiszemeltet. Úgyhogy ha nem tudsz segíteni a témában, akkor ne is kritizálj, légyszives.

(#7907) King Unique válasza v.attis (#7902) üzenetére


King Unique
titán

Akár a lent ajánlott,Samsung G3,de samuba az S3 az igazán jó és megbízható,nem sokkal drágább,v M3.
WD-be is a MyBook a tuti,de árát gondolom jól felnyomták,alap dolgokra Elements is elmegy.
Illetve Aldiban lehet mindig jó áron Tevion külső hdd-et találni (pl. 2,5"),nem mondom,h mindenben a leg-leg cucc,de 3,5 "belseje WD Green,usb 3.0, 3 év gari...nem rossz cucc az se,minap a 2 TB-ost láttam 24-25k körül.
Szerintem 2 TB szűkösen jön ki 20k-ból,inkább 25k,azon a pár ezer diffin,meg érdemesebb inkább egy jobb,megbízhatóbb,usb3-ast venni,mint ahogy a fenti példák szemléltetik. :K

(#7908) Alex91 válasza v.attis (#7906) üzenetére


Alex91
félisten

Azért nezegesd az árakat, napról napra hogy változik...

Én csak jó tanácsot szerettem volna adni, hogy kíméljem a penztarcadat. Mert most mar nem az a kérdés, hogy milyet, hanem, hogy mennyiért...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7909) v.attis válasza Alex91 (#7908) üzenetére


v.attis
őstag

Azért a hozzászólásod nem ezt sugallta és egyáltalán nem volt támogató hangvételű. De muszály megvárnom a hétvégét, mert egyelőre nincs meg rá a lóvé és nem várhatom el egyik webáruháztól sem, hogy várjanak egy hetet.

(#7910) Alex91 válasza v.attis (#7909) üzenetére


Alex91
félisten

Akkor így jártál, én mar nem vennék, egyszerűen ezen árak irrealisak. (A fennálló helyzet miatt természetesen érthető, de a pár hónapja volt árakhoz képest...)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7911) King Unique válasza v.attis (#7909) üzenetére


King Unique
titán

Sok helyütt,amíg megrendelik,kiküldik az is eltart 1 hétig...de helyben is +veheted az említett helyeken G3-at (bár szerintem jobban járnál M3,S3-al),v Aldiba bemész hétvégén,azt ott a Tevion,az se rossz,meg legalább nem dupla áron dobálják.
Azért Alex91 se akart itt hernyóskodni :N ,volt már itt sok értékelhető hsz-a, lehet azért picit te is túlreagálod a dolgot,inkább döntsd el,ha sürgős,mert árak tényleg csak emelkedni fognak...

(#7912) v.attis válasza King Unique (#7911) üzenetére


v.attis
őstag

Sajnos csak webáruház, vatera jöhet szóba. A legközelebbi tescotól is 50 km-re vagyok.

(#7913) King Unique válasza v.attis (#7912) üzenetére


King Unique
titán

Ja,értem...most mondanám auto,vmi tömegközleg,v ismerős,aki közelebb van +veszi,de akkor felejtős gondolom.
2-ből inkább webshop,fent adtam pár tippet. :K Látom másik topicba is írtál,2 TB (v ha kisebb is elég akkor az olcsóbban) hdd+normális (ami le is áll) mobilrack is kb.20-25k-ból jönne ki,de hátha ajánlanak vmi jót.

(#7914) v.attis válasza King Unique (#7913) üzenetére


v.attis
őstag

Egyelőre amilyen megoldásokat találtam, nem feltétlenül olcsóbbak, így a külön eszközök csak a későbbi könnyebb cserét könnyítenék meg. Bár ez sem teljesen igaz, mert a csatolófelület változhat. Még egy variációt számításba veszek, ha minden kötél szakad: lejjebb adok a 2TB-ból. Összeszámolom, hogy mennyi lehet az nagyjából amit rajta akarok tartani (leginkább mesék és koncert dvd-k) és lehet mérlegelem a minőség választását a kapacitás hátrányára. Ez a tevion nagyon jó lenne, de sajnos kivitelezhetetlen.

Köszönöm mindenkinek! még 2-3 napot olvasgatok aztán a hétvégén döntök.

Egyébként a samsungok (S3, M3) nem is olyan drágák, ha tényleg olyan jók...

(#7915) King Unique válasza v.attis (#7914) üzenetére


King Unique
titán

Hát a G3-nál,v WD Elementsnél biztos jobbak,az S3 egy bejáratott,jó széria (nekem is van) :K és ahogy látos ára se vészes.
Hogy érted,h "kivitelezhetelen" :F ,hol laktol ti a pusztán,v hol,50 km-re gondolom vmi (nagy) várostól,ott csak van Aldi,v nem jártok Tesco és társaiba, busz,autó stb,azért 50 km nem olyan nagy távolság,v ott sincs semmi "bevásárlóközpont",v Aldi (szinte minden jelentősebb városban akad) :F

(#7916) bekecs


bekecs
csendes tag

Sziasztok
Elkezdtem a olvasni a hozzászólásokat, de iszonyat sok az infó úgyhogy kicsit besokaltam. Szóval inkább meg szeretném kérdezni tőletek. Szeretnék mostanában vásárolni egy külső vinyót 2TB-osat, 25ezer forint körűl + - néhány ezer. FullHD filmek tárolására, tv-n való lejátszása usb-n keresztül. A számitógépen usb2.0 és satall van. A tv pedig samsung le40c530. Szeretnék ajánlatokat kérni, konkrét tipúsokat és hogy hol érdems megvásárolni, vagy linket. Köszi a segítséget. 25000 ft körüli árkategoriában

(#7917) King Unique válasza bekecs (#7916) üzenetére


King Unique
titán

Tényleg sok az infó,nagyon fellendült a topic! :D
De picit azért visszaolvashatnál,pont nemrég v.attis is hasonló kérdést tett fel itt,akinek konkrétan ajánlottam,linkeltem ezt azt... :K
25k-ba pl.Samsung (G3),S3,M3 & WD Elements (MyBook jobb) & Aldiba Tevion belefér,a többi ára nagyon felment,ill 25k-ba nem fér bele,v ott van még a mobilrack+hdd,de az se sokkal olcsóbban jön ki.

[ Szerkesztve ]

(#7918) djculture válasza King Unique (#7917) üzenetére


djculture
félisten

Folyamatosan megy fel azoknak is az ára addig kell venni amig nem 50 ezrek.Magába a hdd-k már dupla áron mennek.Héten ezeket is emelni fogják a nagykerek.

[ Szerkesztve ]

(#7919) King Unique válasza djculture (#7918) üzenetére


King Unique
titán

Akkor emelik...most egyenlőre még többihez képest elmegy az árak. Kíváncsi leszek Aldiba feltojják-e?

(#7920) lhurgoyf


lhurgoyf
tag

Sziasztok!

Cora újságban látom, hogy november 3-tól Western Digital Passport Elements külső HDD 2,5", 1TB 26990Ft. Vélemény, megéri?

(#7921) benvolio válasza bekecs (#7916) üzenetére


benvolio
őstag

Ha van lehetőséged és nem zavar ha "élelmiszerboltba" kell vásárolnod /mert valaki szerint hátrány, nem tudom miért/ akkor, most lesz akciós a Corába a WD MyBook Elements 2TB-os 27ezerért.

(#7922) v.attis válasza King Unique (#7915) üzenetére


v.attis
őstag

Hehe... úgy valahogy, pusztafélébe lakunk....
Google maps --> Szeghalom.
A legközelebbi bevásárlóközpont Békéscsabán van, de nem is vagyok benne biztos, hogy Aldi van-e ott. Tesco biztos van. Viszont a jelenlegi árak mellett 3-4 ezer az oda-vissza út. Ha neten veszek, akkor meg a futár, vagy posta max 2 ezresért elhozza, legalábbis remélem, De láttam 990 forintos postaköltséget is.
Meg időm sincs utána autókázni, gyakorló apuka vagyok és ha nem dolgozom, akkor a gyerekkel vagyok. Meg nem is akarok utána mászkálni... Normális keretek között nem tudom a napirendembe illeszteni a több, mint két órás autóutat.
Ha lejjebb kell adnom a kapacitásból, akkor mit ajánlasz? Maradjak a samu s3-nál? Ha gyártók szerint megyünk akkor a Hitachi és a WD van még a listámon. Írtad, hogy samuéknál az s3 a nyerő, de ha a másik kettőt is nézzük?

(#7923) McDog válasza benvolio (#7921) üzenetére


McDog
aktív tag

Ez valóban jó ár, még ha WD MyBook-ból Essential van és van külön WD Elements, de egy élelmiszerbolthoz képes tényleg jó Gondolom a képek alapján az Elements-re gondoltak...

(#7924) kovsol


kovsol
titán

30GB Asus EEE 1.8" mennyire bírja az utazást, meg azt ha nem vízszintesen van használva hanem lóg a levegőben az usb csatin át?
Mivel elhagytam a pendrive -t és kellene legalább egy 16GB -os ezért gondoltam bepróbálok egy ilyet, mert 7k alatt már beszerezhető itt helyben is.

May the Force be with you!

(#7925) Alex91 válasza kovsol (#7924) üzenetére


Alex91
félisten

Lassu, de nagyon, es a kabel is eleg serulekeny...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7926) kovsol válasza Alex91 (#7925) üzenetére


kovsol
titán

Rákerestem itt a fórumon valaki azt írta ilyen 20-24MB/s -el is tud másolni, ha ez igaz akkor ekkora mérethez elég. De akkor inkább vegyek egy 16GB -os pendrive -t ? Ami előtte volt pendrive amit sikeresen elhagytam az tudott 30MB/s -t is, de ahogy néztem az olcsóbbak jó ha tudnak 10-t

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#7927) Alex91 válasza kovsol (#7926) üzenetére


Alex91
félisten

Hat, nem tudom, valaki hozott a multkor egyet, nekem lassunak tunt...

(A kabel biztos egy gyenge pont, lattam tonkrementett...)

Nekem egy ADATA N005 16 GB van, kicsit nagy meretu, nincs rajta led, de gyors!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7928) King Unique válasza v.attis (#7922) üzenetére


King Unique
titán

Békéscsabán van :K
2 óra autóutat oda-vissza értetted gondolom,esetleg vki aki arra jár elhozná,de inkább akkor hagyjuk...csak magamból indultam ki én se nagyvárosban lakom,de xy dolog miatt néhány 10-et simán,de több 100 km-ert is hajlandó vagyok utazni,de az más téma
Akkor marad webshop+futár kiszállítás,ill. pár helyen van ez a Pick-pack pontos átvétel - olcsóbb 490-990 Huf között,v van ahol ingyenes - ,ahol vevő mehet el a csomagért,arra a kijelölt helyre ahova kérte,de a listában nem szerepel lakhelyed,csak Békéscsaba...
Szerintem maradhatsz Samsungnál :K ,v előtted írták akciós WD Elementseket,mind 2,5" és 3,5"-osban,azok se rosszak,bár azokból is igazán My Passport és MyBook-ok a jók.
Az S3 ahogy mondtam bejáratott jó széria,én is elégedett vagyok vele,fém a burkolata ami melegedés miatt jól jön,alul szellőzőnyílásokal,esata v usb3 csatis is van,ill.van rajta "tekerő gomb",amivel full kikapcsolható - mert egyik-másikon nincs és ezt sokan kérdezik,h h lehet akkor full kikapcsolni - áramtalanítható,de persze ürsjáratban és PC-vel-TV-vel együtt is leáll.
A G3 is elmegy,de itt korábban páran panaszkodtak PC usb gondokra,nem ismeri fel stb.,ennek a továnnfejlesztett változata usb3-al az M3,az is jó,designos,álló kivitel,felülete hullámos,ujjlenyomat-karcálló,de műanyag,ha jól tudom.
Hitachi külsőkből a legújabbak jók a Touro Pro meg ezek,viszont áruk csaknem duplája lett,szal kilőve gondolom.
Vagy mobilrack+hdd megoldás,a másikba majd válaszolnak vmi okosat.

[ Szerkesztve ]

(#7929) gg72


gg72
veterán

Nem tudjátok, hogy a következő 2.5-ös USB 3.0 házakban milyen chipset van?

- REVOLTEC ALU-LINE III EX207: [link]
- LCPOWER LC-25USB3-II: [link]

Vagy melyik az a 2.5-ös USB3.0 ház, amelyben biztosan ASMedia, vagy NEC chipsetes?

(#7930) bekecs


bekecs
csendes tag

sziasztok
Hosszú nézelődés után kinéztem a következő vinyót: samsung m3 station hx-d201uab. 2TB-os
A mediamark-etben 27000ft, ami helyben van nekem. Webáruházakban talán van olcsóbban is, de azt amig ideszállítják majdnem ugyanennyi lenne. A másik meg hogy, ha probléma van vele akkor a garanciát nehezebb intézni, mivel nem pesti vagyok. Ami a hátránya, hogy usb2.0, de igazából a gépemen sincs usb3.0, meg valójában filmnézésre használnám a tv-hez csatlakoztatva, arra meg elég. Amit nem tudok biztosra, hogy menne-e akadás mentesen egy 20-25Gigás full HD film.Szerintetek jó választás?

[ Szerkesztve ]

(#7931) King Unique válasza gg72 (#7929) üzenetére


King Unique
titán

Hát pontosan nem tudom,talán 3,5", 2,5" rack topicban többet tudnak...illetve ezekben biztos JMicron van. A 2 ,amit néztél talán nem azzok,de pl. ez a 2,5" Icybox rack, AsMedia chipsetes. :K

(#7932) gg72 válasza King Unique (#7931) üzenetére


gg72
veterán

Igen, a JMicron-t én is kerülném...
Ez az Icybox jól is néz ki, már csak az LCPower-t kellene kiderítenem.

(#7933) gg72 válasza gg72 (#7929) üzenetére


gg72
veterán

Megjött a válasz Németo-ból, az LCPower-ben "ASM1051" chip van, úgyhogy be is nevezek egyre. :K

(#7934) v.attis


v.attis
őstag

Amennyiben megrendelek valamit egy webáruházból, mondjuk 20 ezerért, előfordulhat az, hogy mire azt a terméket kézbesítik már más árat kérnek érte? Tehát lehet különbség a megrendeléskor kiszámolt összeg és a valós ár között?
Természetesen a jelen ingatag gazdasági helyzetet figyelembe véve. Nem kötelezi a forgalmazót valamilyen szabályzat, vagy törvény az ilyen változások ellen?

(#7935) Teaway válasza bekecs (#7930) üzenetére


Teaway
veterán

"samsung m3 station hx-d201uab [...] hátránya, hogy usb2.0"

USB3.0 lesz az...azért M3, mert USB3.

Nincs itthon csokid??

(#7936) King Unique válasza v.attis (#7934) üzenetére


King Unique
titán

Azsem igen,de pl.én is emlékszem +rendeltem vmit számtechboltból,majd 2-3 nap múlva x ezerrel drágább lett,de a megrendeléskor érvényben lévő árat kellett kifizetnem - magyarán a +rendeléskori árat kell fizetni,jobb helyeken. De,ha időközben változik és "ők" a drágább áron akarják eladni,akkor kötelességük értesíteni a vevőt,akinek,ha nem tetszik,így már nem ok,akkor elállhat a vásárlástól - én úgy tudom.

(#7937) Teaway válasza King Unique (#7936) üzenetére


Teaway
veterán

Szerintem is így a jó.

[ Szerkesztve ]

Nincs itthon csokid??

(#7938) King Unique válasza Teaway (#7935) üzenetére


King Unique
titán

Nem azért M3 :N (az csak azért lett az,mert S szériánál is 2,5" S2,3,5" S3,v G-nél is,ill.itt is hasonló ) ,külön van belőle usb2 és usb3 széria,de mivel korábban - most nem tudom pontosan,h áll - ,alig volt drágább usb3,így azt érte megvenni,meg amúgy is.
Nem tudom mennyiért szerzi be MM,de igazáb árulhatnák az újabbat 3.0-val,v vmi korábbi cuccoshoz jutottak olcsón hozzá biztos...

[ Szerkesztve ]

(#7939) Teaway válasza King Unique (#7938) üzenetére


Teaway
veterán

Igaz! felületesen néztem :R de amit ő írt, az USB3...legalábbis a Samsung szerint

[ Szerkesztve ]

Nincs itthon csokid??

(#7940) King Unique válasza Teaway (#7939) üzenetére


King Unique
titán

Sorozatszám alapján az "UAB/UAE" végződésüek usb 2.0, "TAB/TAE" meg usb3,szal MM-ben a sima usb2-es van. :K

[ Szerkesztve ]

(#7941) Teaway válasza King Unique (#7940) üzenetére


Teaway
veterán

:W mondom én, hogy felületesen néztem :R

Nincs itthon csokid??

(#7942) honda23 válasza v.attis (#7934) üzenetére


honda23
aktív tag

Nem fordulhat elő, én két hete vasárnap éjfél előtt 28 ezerért rendeltem 2 terás Mybook-ot, hétfőn hajnalban már 34 ezer volt(tudtam, hogy hétfőre mindenhol drága lesz), amilyen áron rendeled az adott terméket, azon az áron kötelesek neked odaadni. Ha esetleg ilyen előfordul, azonnal fogyasztóvédelem.
Rendelésről amúgy is kapsz egy e-mailt arról az árról, amelyen megrendelted.

nincsen lehetetlen, csak tehetetlen

(#7943) Kobe


Kobe
veterán

próbáltam kapcsolatba lépni a silicon power ügyfélszolgálatával, mintha egy biodroiddal leveleznék. Az érdekelt, hogy az 1 TBos armor A80 ban is JMicron chip van-e. Harmadik, kissé nyers kérdésemre sikerült azt a diplomatikus választ adniuk, hogy "az új termékekben nem alkalmazzák a JMicron megoldásait", majd két mondattal később pedig hogy "üzleti titoktartásra vonatkozóan nem áll módjukban tájékoztatást adni a beszállítójukról".

Na most legyen okos az ember

(#7944) gg72 válasza Kobe (#7943) üzenetére


gg72
veterán

Ez érdekes, hogy nekem ma a német LC Power (ami azért messze nem egy olyan prémium, vagy legalábbis drága gyártó, mint a Silicon Power) 2 órán belül válaszolt ugyanerre a kérdésemre korrektül megadva a chip gyártóját. :U

(#7945) King Unique válasza Kobe (#7943) üzenetére


King Unique
titán

Az új termékeknél,gondolom Stream,Diamond szériára utalnak - azokban lehet új van már - ,az,h konkrétan nem mondják meg,hárítanak,meg arra utal,h az (JMicron),van benne... :U Hdd hiába újult meg,vezérlő maradt,v ki tudja :F ,konkrét tesztet se nagyon találni neten. :N
Másik topicban ajánlottam más ütés-vízállót,ha annyira zavar "ez",akkor vegyél olyant.

(#7946) bekecs válasza King Unique (#7940) üzenetére


bekecs
csendes tag

Igen usb 2.0 szerintem is ami a mediában van. Na szóval szerintetek megéri az árát?
Tv-csatlakoztatva nem fog szaggatni egy 20gigás fullHD-s film??? köszi.

(#7947) Landon


Landon
őstag

Sziasztok,

Szeretnék venni egy külső 1TB körüli külső HDD-t. Kritériumok: mindenféleképpen teljesítmény orientált vagyok. Nem kell 'green'-nek lennie. Legyen gyors amennyire lehet. Abszolút nem vagyok jártas a témában ezért fordulok hozzátok. Nézelődtem a WD házatáján de annyi féle van, hogy nem tudom melyiket válasszam...

Ár tekintetében annyit csak, hogy azért horribilis ára lehetőleg ne legyen max 40-50. SSD ebből kifolyólag nem jöhet szóba bár fogalmam sincs az van e egyálltalán ülső megoldásban... :B

Köszönöm!

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#7948) v.attis


v.attis
őstag

A samsungoknál sok esetben nem írják ki, hogy melyik széria, csak egy cikkszámot. Van valami ismertető jel ami alapján kiderül, hogy épp melyik van hirdetve? Mondjuk a cikkszám valamelyik része...

(#7949) Alex91 válasza Landon (#7947) üzenetére


Alex91
félisten

USB 3.0 vagy esetleg eSATA van a gépen? Mert különben a Green is túl gyors lesz :DD

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7950) Kobe válasza King Unique (#7945) üzenetére


Kobe
veterán

az adata ami szimpi meg sehol nem kaphato a diamond d05 ot nem mernem bevallalni hatha az is jmicronos meg pedig az az egyetlen ami meg ertelmes aron kaphato

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.