Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4901) izomhod válasza ruti (#4898) üzenetére


izomhod
senior tag

értettem, köszi! :)

(#4902) sirdond


sirdond
őstag

sziasztok
külső hdd vételen gondolkozok. van valamilyen tanácsotok,mire érdemes figyelni? pl esata legyen, vagy elég az usb2.0,rpm, milyen ház legyen,stb...
illetve melyik éri meg jobban, ha veszek egyből külső hdd-t, vagy inkább egy 2,5 házat és abba külön 2,5 winchestert?

(#4903) ruti válasza sirdond (#4902) üzenetére


ruti
Közösségépítő

szia!
attól függ, mire, mennyit, és milyen körülmények között fogod használni ;)
de alap szempontok minden felhasználásra:
gyors átviteli sebesség: tehát csak usb2-es nem elegendő, eSATA vagy usb3 javasolt
ne melegedjen
ne zörögjön (passzív hűtés)
én a belső vinyó+rack-nek vagyok a híve a jobb variálhatóság és a biztonság miatt, de 2,5"-ban mégis inkább "az "egyből külső hdd-t" javaslom, ami usb3-as

egyébként legjobban a 3,5"-os belső vinyó+rack éri meg
persze, ha notihoz szeretnéd ahhoz praktikusabb és elegánsabb a 2,5-es :K

egyébként olvass vissza a topicban, ezer tipp & trükk vár rád

Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>

(#4904) Babucko válasza King Unique (#4897) üzenetére


Babucko
csendes tag

Köszönöm az infót!

Babucko

[ Szerkesztve ]

(#4905) xLt`


xLt`
tag

Sziasztok!
Külső hdd-t szeretnék venni.
Amit kinéztem: Silicon Power A80. Jókat írtak itt róla PH-n. Ugye ő már USB 3.0.
A kérdésem az lenne, hogy kinek milyen tapasztalata van róla.
Illetve, szerintetek nem rontja-e nagyon az élettartamát, ha 1-2 hónapig rendszervinyónak használnám?! :F
Köszi, xlt

(#4906) King Unique válasza xLt` (#4905) üzenetére


King Unique
titán

Nagyon jó választás az SP A80 :K ,igen ő már 3.0,de ez látszik a teszteken,nem? Szinte csak pozitív tapasztalatokat - dolgokat írtak róla, 2,5" 5400 rpm-es külsőbe szinte ez a leggyorsabb 3.0-n,emellett ütés-vízálló+por-rázkódásvédelemmel bíró.Ajánlott vétel!!! (Más esetleges alternatíva még komplett külső 3.0-ba WD my Passport,Samsung S2)

Ezt a rendszervinyónak dolgot már korábban tárgyaltuk (# 4849...-...4856),nem kifejezetten ajánlott így használni :N ,de megoldható (usb 3.0-n inkább),csak nagyon melegedne szerintem,passzív hűtés miatt is (hűtőventillátort elé tehetsz.de...),főleg egy combosabb Win7 alatt. (mini Linux, esetleg XP,de itt is...)
Használd arra,amire való,adattárolásra. Ha csak + rendszervinyó kell vegyel még 1 belsőt (olcsóbb),ha külsőnek is kéne,meg rendszernek is,megveszeg ezt ezt,azt mehetne egybe róla,csak nem igazán ajánlott...+ 1 kisebb belső rendszernek nem olyan drága.

[ Szerkesztve ]

(#4907) carlosGTX


carlosGTX
csendes tag

Sziasztok!

Vettem egy WD My Book Essential másfél terrás külső vinyót és az asztali gépem nem jelez ki mikor rárakom az usb-portra - mind a 10 porttal kipróbáltam. (Laptopra rákötve ment.)
A vicc az, hogy már ez előtt is voltak usb-port problémák, pl. az usb-s egér befagyott a gép bekapcsolásakor és egy másik portba átdugva elszállt a monitorkép és indíthattam újra vagy dughattam át a monitorcsatlakozót a videókártya másik cuccára.
Pendrive-ot gond nélküli felismeri viszont, tehát elvileg ezt a külsőt vinnie kéne.

Tudnátok ajánlani vmi drivert ami rendbe rakja az usb-portokat? Csak ez lehet a gond sztem....

(#4908) xLt` válasza King Unique (#4906) üzenetére


xLt`
tag

Köszönöm a tartalmas választ.
Pont addig használnám rendszervinyónak amíg nem veszek belsőt :) Ez maximum 2 hónap.
Köszi az infót :R

(#4909) carlosGTX


carlosGTX
csendes tag

még annyi hogy kipróbáltam ugyanezen asztali gépemet egy másik - xp sp2-es - vinyóval: az gond nélkül felismerte a külső merevlemezt --> magyarán kizárható hogy az alaplappal fizikailag legyen probléma és azért nem működik; maradt az a lehetőség hogy fertőzötté/töredezetté (?) vált az usb-port kezelés (az összes ?? -pedig itt okét jelez) - és ezért nem érzékeli a 3,5"-eseket csak max az ssd-ket... fura egy szitu... ötlet? :F

(#4910) sirdond válasza ruti (#4903) üzenetére


sirdond
őstag

köszönöm a választ, majd visszaolvasgatok kicsit :)

(#4911) frankie!


frankie!
őstag

Sziasztok!

Mi most a leghalkabb 2,5"-es winyó? Legalább 500 Gb-os lenne jó, és WD.

(#4912) King Unique válasza frankie! (#4911) üzenetére


King Unique
titán

Hogy érted pontosan,2,5" koplett kölső vinyó,v sima 2,5" vinyó,hova/mire kell? :F Amúgy szerintem manapság szinte mindegyik 2,5"(külső adattár) elég halk (max.csak közel hajolva hallasz vmit,de szinte elhanyagolható.) Ezeknél inkább talán melegedés a kritikusabb,de az se veszélyes.
Komplett külső kell v. mobilrack+bele hdd? Komplettbe pl.WD My Passport jó és halk! :K

[ Szerkesztve ]

(#4913) vlevi válasza carlosGTX (#4909) üzenetére


vlevi
nagyúr

Pedig pont a 3.5-es vinyókat kötelessége lenne érzékelni, mert azok a tápot külön kapják, és az USB csak az elektronika meghajtására kell, elhanyagolható energiafelvétellel. De az, hogy néha az egér is vacakol, az már gáz...
Nem nagyon van ötletem :(

(#4914) Ultimatum


Ultimatum
csendes tag

Írták nekem hogyha másolás közben kihúzom (de lehet ez egy áram szünet) a külső vinyót akkor elveszhetnek a fájlok ha aktiválva van, hogy másolásnál előbb csak a cache-be mentse az adatot vagy adatokat.

Ezzel kapcsolatba lenne kérdésem:
1. Mi ez a cache?
2. Ez alapértelmezetten hogy van beállítva a Windowsban?
3. És hol tudom én magam ki/be kapcsolni?

A válaszokat előre is köszönöm

(#4915) carlosGTX válasza vlevi (#4913) üzenetére


carlosGTX
csendes tag

Mindössze annyit jelez a meghajtóról itt: Vezérlőpult > Eszközökben hogy My Book 1110 (k.lemez kódneve) - 'nincs megadva', rákattintva a következőket:

ebből esetleg vmi hogy milyen alapvető usb illesztő hibásodott meg hogy nem jelzi ki ez a buta win 7??

(#4916) vlevi válasza carlosGTX (#4915) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nekem MyBook 1130 van, de értelemszerűen teljesen máshogy néz ki nálam. Úgy, ahogy egy rendes külső vinyónak ki kell néznie.

u.i.: Kezd telelenni a tököm a DVD-kkel. Bakker. Elkezdtem áthúzgálni a DVD-s mentéseimet a könyvemre (Mybook :) ), és az egy dolog, hogy van pár DVD, ami CRC error, igaz ettől is pipa vagyok, de azt már nem tudom hova tenni, hogy már a harmadik lemez akad a kezembe, amin csak egy sessiont lát az olvasóm. Pedig rajta van mégegy, mert annakidején a Whereisit (DVD katalogizáló progi) segítségével beolvastam! Ma bevittem az egyiket a melóhelyre, és az az olvasó látja :W
Számít az, hogy annakidején LG íróval, XP alatt írtam (Talán Néróval, vagy CDBurnerXP-vel), most pedig NEC íróm van, és Win7? Melóhelyen is LG és XP van...

[ Szerkesztve ]

(#4917) carlosGTX


carlosGTX
csendes tag

Na sikerült: a linkelt képen levő beállításoknál a tulajdonságok menüpont alatt kellett törölni az illesztőt és újraindítani a gépet :DD

(#4918) King Unique válasza Ultimatum (#4914) üzenetére


King Unique
titán

Ha másolás közben kihúzod tényleg gáz,sérülhetnek az adatok (vinyó is),ill. külső hdd-nél is van gyorsítótárazás (teljesítményre optimalizálás),hardver bizt eltávolítása után húzd ki. Most a cache-be,v hdd-re menti először,aktiválva van/nincs stb.ugyanmindegy ha kihúzod,akkor ígyis-úgyis elszáll a másolás. Áramszünet miatt volt hogy nálam is elszállt minden,na nem úgy,csak max a frissen másolt,töltött cuccokban volt hiba,a vinyó megmaradt,de nem ajánlott sűrűn eljátszani a dolgot.(túlfeszültség védelemmel elátott elosztó,szünetmentes tápegység jól jön)

1. A cache-ről (másik topic)
2-3.Be-ki kapcsolás pl. XP alattlemezre jobbklikk tulajdonságok - Hardver-tulajdonságok - Hárirendek. Win7 alatt is hasonló. Én nem kapcsoltam ki (ez az ajánlott alapbeállítás),bizonyos fájlműveletekhez jól jön a cache,de,ha akarod próbáld ki...

[ Szerkesztve ]

(#4919) janeska65 válasza King Unique (#4918) üzenetére


janeska65
csendes tag

Sziasztok ki néztem egy Samsung G 3 3.5" 1 TB ,az lenne kérdésem ez jó megfelelő lenne adat -tárolásra ,FTP és fajmegosztásra ?

(#4920) King Unique válasza janeska65 (#4919) üzenetére


King Unique
titán

Adattárolásra jó,bár korábban emliítve volt,h a Samsung S3 (Story Station) esata,usb 3.0 stb miatt ajánlottab,igaz picivel drágább,a G3 ugye csak usb 2.0,de a célnak megfelel.Nem kifejezetten FTP stb-re van kitalálva,de lehet akár erre is használni,most mondanám vegyél inkább WD MyBook Live-ot,v egy NAS-t,de combosabb árkategória,tény.

(#4921) King Unique


King Unique
titán

Tudja vki,h ajánlott,érdemes-e külső vinyónál (pl wd my passport,samsung story station) firmware-t frissíteni? Nem okozhat ez vmi galibát,pl. adatvesztés,hibás működés? Szerintem talán nem,csak egy kis megerősítés kellene! :))
Köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

(#4922) Alex91 válasza King Unique (#4921) üzenetére


Alex91
félisten

Ha nem akarsz esetleg adatvesztest, akkor erdemes :D.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4923) Alex91 válasza King Unique (#4921) üzenetére


Alex91
félisten

Dupla...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4924) vlevi válasza King Unique (#4921) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én nem tartom létszükségletnek. Van valami bajod a mostani firmware-el?

(#4925) King Unique válasza vlevi (#4924) üzenetére


King Unique
titán

Nincs bajon különösebben,bár...ha belegondolok talán nagyobb hajtás után felmelegszik 42-43 °C-ra is.(WD my passport) Talán a melegedést optimalízálták az új firmwareben,vagy ez még "belefér" érték.
Azonban pl.optikai meghajtóknál,asztali lejátszóknál rendszeresen szoktam,mert ott ugye ajánlott,v frissítettem már mobiltelómon is sikeresen,most mintha jobban működne...Illetve van egy egy olyan "hülye" berögződésem,amit még egy rendszergazda haverom vert belém,h (majdnem) minden progiból, firmware-ből a legfrissebb a legjobb. Csak hdd firmware ügyileg nincs még tapasztalatom,azért kérdeztem.

Mindketten most mást javasoltok,melyik mégis a helyes? :F
(Mert azért egy rosszul sikerült update tönkre is vághatja az eszkört,ill. olyat is hallottam,h ssd-nél talán,v hol,az új firmware adatvesztést okozott)

[ Szerkesztve ]

(#4926) Mörk


Mörk
csendes tag

Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy mostanában szeretnék venni egy külső vinyót, de nm tudom melyik lenne a számomra a megfelelő.
Amire kellene:
- adattárolásra,
- sokat lenne szállítva
- 2,5"-méretű
- tárhelye 500Gb-1Tb
- usb 2.0
Valami megbízható márkát szeretnék, esetleg tapasztalatok vannak-e
Ezeket néztem:
http://www.depo.hu/samsung/g2-portable-hx-mu050dc-gb2/1570882
http://www.argep.hu/trend/WDEL/WD-Elements-Portable-500GB.html

(#4927) King Unique válasza Mörk (#4926) üzenetére


King Unique
titán

Ühm...először is azt mondanám picit olvass vissza,csomószor lel ett írva mi ajánlott és miért!
A Samsung G2 helyett inkább az S2-t (bár G2 dizájnosabb ugyan),19 k-ért S2-be 500-ast simán,de 640-est is kapsz usb 3.0-ba is,ami ha nincs ilyen portod,akkor is megy usb 2.0-ba is. Később még lehet 3.0-val szerelt géped,de a bővítés (pl.PCI-E) se egy nagy cucc,meg 2-3x gyorsulás azért nem rossz.
Ue. WD-nél is.Olcsó az Elements tényleg,de fapados,melegszik,a My Passport jobb,szoftver is jár hozzá (hardveres titkosítással),több színbe kapható,usb 3.0 is megy 2.0-ba simán és olcsó is,500-as kb 16-17k.
Ugyanakkor,ha sokat hordozod,lehet nem árt,ha ütésálló,abban a Silicon Power A80 kiemelkedően jó,sőt még vízálló is,ez is 3.0 és olyan nem drága ez se.

Ezek ajánlottak mostanság szerintem,nem kell "félni" usb 3.0-tól,meg "úgysincs a gépbe,elég a 2.0",ja elég már akinek,azért jól jön az a +sebesség...Továbbá esata-s is van külső 2,5"-be,az se drágább sokkal egyáltalán sima 2.0-nál.

Több helyen nézz körül,nem feltétlenül a DT. a mérvadó,máshol talán még olcsóbb is kicsivel,csak hirtelen innét linkeltem. :)

[ Szerkesztve ]

(#4928) littlemamba


littlemamba
aktív tag

Sziasztok, kinéztem egy ilyen külső hdd 21.000-ért:
Western Digital MyBook Essential 1.5TB WDBAAF0015HBK

csak adattárolásra használnám, van egy my passportom, mivel azzal jók a tapasztalataim és a WD-vel is (kellett egy kábelcsere), így maradnék a márkánál, viszont most nem jártam annyira körbe a témát, mint a passport vásárlás előtt. Van olyan ami miatt nem javasolnátok, azon kívül, hogy csak usb 2.0-ás?
Köszi

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#4929) vlevi válasza littlemamba (#4928) üzenetére


vlevi
nagyúr

Akkor már legyen 2T :) Tárhelyből sosem elég. Az argep.hu-t néztem, direkt ugyanabból a boltból, pl. Vox computer. Western Digital My Book Essential 2TB USB 3.0=29ezer, Western Digital My Book Essential 1,5TB=25ezer Szerintem 4 ezer forintot bőven megér a +500mega és az USB3. De más boltban van 26-27 körül 2T-s MyBook Essential, szóval nézhetjük úgy is, hogy 2eFt a +500mega, és 2eFt az USB3. Argep
Nekem most ez van, a 2T-s USB3-as, szerintem jó cucc. Néha-néha meg lehet hallani a hangját, ha valaki nagyon figyeli, és egyébként csend van a szobában. PC venti hangja simán elnyomja. De, ha működés közben megfogod a házat, akkor lehet érezni, hogy egy 3.5"-s vinyó mozog benne. Nem rázkódik, vagy remeg, de azt lehet érezni, hogy valami 7200-al pörög odabent. Majd egyszer talán USB3-as kártyát is rakok a gépbe, de most csak DVD-ről másolok rá, ott meg úgysem venném észre. USB2-ről is megy, de csak a hozzá adott USB3-as kábellel, mert a kábelnek az a vége, amit a vinyóba kell dugni, nem kompatibilis az USB2-vel. ilyen De a másik vége, amit a PC-be kell dugni, az rendben van, szóval semmi gond. Viszont az USB3-as kártyával az lenne a gondom, hogy nem tudom előre kivezetni, és marhára macerás lenne állandóan bemászni a gép alá. Feltéve, ha elérne odáig a kábel, mert nem túl hosszú.
Backupját, és egyéb limlom szoftvereit nem használom, azokról nem tudok nyilatkozni. Backuphoz nekem teljesen megfelel a Win7-be beépített backup, a többi szoftver pedig nem tudom mire jó :D
Egy idő után, ha nem használod, teljesen leállítja a vinyót. Ami csak akkor kényelmetlen, ha el akarod távolítani, mert akkor előbb bekapcsol, felpörög, aztán közli, hogy mostmár kihúzhatod az USB-ből. Na, ilyenkor megint leáll, még mielőtt kihúznád. Szóval feleslegesen felpörög. De az jó, hogy lekapcsolja a vinyót. Így gyakorlatilag sosem kell kihúzni a konnektorból az adapterét.
Másik dolog, nem tudom, neked számít-e, a tévém is gond nélkül felismeri.

Egyébként hol adják 21-ért? Csak nem a pixmania?

[ Szerkesztve ]

(#4930) DarkDeer válasza vlevi (#4929) üzenetére


DarkDeer
senior tag

"Viszont az USB3-as kártyával az lenne a gondom, hogy nem tudom előre kivezetni, és marhára macerás lenne állandóan bemászni a gép alá."
Ezzel ki tudod vezetni előre az USB 3.0-ás portokat: [link]

(#4931) vlevi válasza DarkDeer (#4930) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ezt már láttam, jó óccó :O

(#4932) littlemamba válasza vlevi (#4929) üzenetére


littlemamba
aktív tag

:-) Köszi írtál jó sokat! :R

nem, nem pixmánia, hanem :itt

Amúgy igazad van a 2 TB-vel, csak az a gond, hogy a 21 és a 29 között nagy a különbség már, de amúgy abban a felvázolásban ahogy írtad beáldoznám simán, de így 50%-kal több lenne szinte a 21-hez képest.

Látom összességében nagyon jó a véleményed, csak most egy kicsit elbizonytalanítottál, hogy árban hová pozicionáljam magam, de azthiszem maradok a 1,5 TB-snél, még akkor is ha lassabb (amúgy eddig csak az volt vele a problémám) Viszont mindenképpen WD mybook-ot szerettem volna venni.
:R

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#4933) vlevi válasza littlemamba (#4932) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ha tényleg van 21-ért, akkor igazad van, jó az 1.5T, annál már jóval drágább 30-ért a 2T
Egyébként USB2-n is átmegy kb 30mega/sec, ha csak adattárolásra használod, szerintem ezzel együtt lehet élni. Mint ahogy egyelőre én sem tudom kiélvezni a 3.0-t

[ Szerkesztve ]

(#4934) littlemamba válasza vlevi (#4933) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Köszi, akkor holnap elmegyek megnézni ha belefér, aztán majd döntök:-) De szerintem megveszem:-) :R

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#4935) vlevi válasza littlemamba (#4934) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem hinném, hogy rosszul járnál vele. Bedugod a konnektorba, aztán az USB-be, kb 10mp, míg felpörög és beindul. NTFS-re van formázva, rajta vannak a szoftverek és egy SES driver is. Ezt nem kötelező telepíteni, megy enélkül is, ahogy olvastam, ez valami diagnosztikai bizbaszhoz van. Biztos a smartware használja valamire. Én viszont azt nem használom :D

(#4936) littlemamba válasza vlevi (#4935) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Nah ez viszont nagyon jó hír, hogy NTFS-ban, egyszer volt a kezemben egy maxell thank és azt még formázni kellett FATról, a Passportomra már nem emlékszem, hogy hogy volt, de talán már az is NTFS-volt. Viszont délután már belegondoltam, hogy ha 1,5 TB-t formáznom kell, akkor az el tartana egy darabig! Majd beszámolok, hogy milyenek a tapasztalatok :D köszönöm mégegyszer a segítséget!

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#4937) King Unique


King Unique
titán

Na gyerekek vki esetleg #4921,#4925-re tudna még vmi okosat,konkrétumot hozzáfűzni?
Köszönettel! :)

[ Szerkesztve ]

(#4938) Bigmasterl


Bigmasterl
tag

Üdv
Apacer AC203 500GB
http://www.edigital.hu/Kulso_merevlemez/Apacer_AC203_500GB_Share_Steno_25_kulso_merevlemez_fekete-p60961.html
Ezzel a külső merevlemezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Nem ismerem ezt a márkát ezért nem tudom eldönteni meg merjem e venni. előre is kösz

(#4939) King Unique válasza Bigmasterl (#4938) üzenetére


King Unique
titán

Üdv

Konkrét tapasztalatom nincs,meg szerintem másnak se ezzel.De miért pont ez? Tud vmi extrát? Vagy csak külsőleg tetszett meg? Mert így a kép alapján nem tűnik annak,maga a márka az elvileg "elit" más területeken,de ebben az árfekvésben 500 GB-osban vannak jó (jobb) 2,5" cuccok (fentebb taglaltam) szerintem,akár usb 3.0,esata-val,jó programokkal,ütésálló kivitelben stb. Oppá...i :Y lletve most látom ütésálló,na ez nem rossz,meg titikosítás...

Ha csak az a gond megvedd-e,hát általános célra veheted,nem hiszem,h csak úgy tönkremenne,főleg csak adattárolásra szánva,de akad más komoly cucc is,bár ez se fapodos tény,én azért körülnéznék más márkák háza táján is.

[ Szerkesztve ]

(#4940) Bigmasterl válasza King Unique (#4939) üzenetére


Bigmasterl
tag

Hali
Még ez a vinyó érdekel : [link] . Ezzel kapcsolatban van tapasztalat?

(#4941) King Unique válasza Bigmasterl (#4940) üzenetére


King Unique
titán

Arra való csak....na komolyra fordítva a szót,nem rossz,de annyira nem nagy szám,bár jól néz ki. De most mi a fontos,mi kell neked? Mert ha elég usb 2.0,később (bővítés,új gép) se kell gyorsabb,nem kell semmi extra,akkor bőven jó ez a Samsung G2 is,bár szerintem ütésállósága,jó progik miatt én az előző Apacert venném,az jobb! :K Samsungnál,ha kell usb 3.0,akkor az új S2 a jó választás (E.D-nél pont nincs,máshol pl. itt van),ha nem, akkor a sima 2.0-ás S2 nem jobb a G2-nél,v kinek melyik tetszik. :F

Ajánlottak még,ha gyors 3.0 kell,meg amúgy is: WD My Passport,Iomega ego(ütésálló), Silicon Power A80 (ütés-vízálló)

De mondom,amit először néztél Apacer Ac203 is nagyon jó,ütésálló,jó progik - veheted,ha még usb 3.0 lenne,akkor 5/5. Ha 3.0-ás kéne,akkor a fent leírtak közül érdemes választani. :K
(Majd esetleg írd meg,végül melyik mellett döntöttél! :D )

[ Szerkesztve ]

(#4942) SRS


SRS
tag

Helló!
Külső hdd szeretnék venni de nem tudom hogy melyiket válasszam
Silicon Power Armor A80
Samsung G2
vagy ajánlhattok mást is
főleg usb 3.0 -át
ha a 3,5 colossak gyorsabbak mondhattok olyat is.

(#4943) King Unique válasza SRS (#4942) üzenetére


King Unique
titán

Hi!

Magasan az SP A80,korábban már taglaltam,h miért! Samsungnál méltó ellenfél esetleg az új 3.0-ás S2 Illetve Seagate Goflex (Pro) - csak drága picit,de...esatap,usb3.0.firewire800 csati lehetőség 320 Gb-tól egészen 1,5TB-ig.

3,5" gyorsabbak persze (nagyobb adatsűrűségű tányérok,7200 Rpm stb.) Pl.Samsung Story Station (esata v. usb 3.0),v a fenti tesztben a WD MyBook.

De most hordozható kell,v csak otthoni asztali használatra? Döntsd el,mert ha nem fontos a mobilitás,komfortos adapter nélküli használat,akkor 3,5" jobb,mert amennyiért 1 TB-osat veszel 2,5"-be,azért 3,5"-be 2 TB-osat kapsz.

[ Szerkesztve ]

(#4944) janeska65 válasza King Unique (#4943) üzenetére


janeska65
csendes tag

Szia
Tanácsot szeretnék kérni merevlemez vásárlás ügyben ,nekem a Router lenne összekötve
és a merevlemezen szeretnék adatokkat is tárolni és fájtmegosztani le és feltölteni ehhhez mit tudnál nekem ajánlani ?

(#4945) King Unique válasza janeska65 (#4944) üzenetére


King Unique
titán

Hello!

Azt tudom mondani amit korábban # 4920. Kérdés az milyen kell 2,5"-3,5",hány GB-TB,komplett külső v ház-vinyó,ill talán a legfontosabb mennyit szánsz rá? :F
Router-rel összekötéshez ugye kéne ethernet,így hirtelen 3,5" koplettbe pl.WD Live v World. World nem a leggyorsabb,Live inkább. Meg talán Buffalo Linkstation,Drivestation meg nem hálózatos.

Vmi ilyesmifélék lennenék jók,csak hát sima külső vinyónál drágábbak,egy komolyabb NAS meg... :Y Vagy külön ilyen célra való rack+vinyó bele v inkább egy LAN dokkoló-vinyó bele

[ Szerkesztve ]

(#4946) janeska65 válasza King Unique (#4945) üzenetére


janeska65
csendes tag

Szia köszi a választ !
És szerinted 2.5" merevlemez + házzal és hozzá USB - Hub aktív mivel a Router nem bírná ,ilyen összeállításra lenne javaslatod ?

(#4947) King Unique válasza janeska65 (#4946) üzenetére


King Unique
titán

Nem bírná a router,miért - 3,5" saját külső tápja van,v mi a gond vele? :F 2,5" hdd Lan házat nem is láttam (lehet van),dokkolóból ezt találtam hirtelen.
Jó lesz 3,5"-be is nem?

(#4948) janeska65 válasza King Unique (#4947) üzenetére


janeska65
csendes tag

jó lesz 3.5" külső merevlemez + ház ,ajánljál akkor ami jó lenne nekem 1TB külső merevlemezt és házat amire akarom használni megfelelő ?

(#4949) King Unique válasza janeska65 (#4948) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem kompletten vennéd,akkor külső házba hirtelen ezeket találtam: A.C.Ryan Mobile Rack - na ez jó lenne,bár csak 1 TB-ig jó és elég drága,vmi hasonlót olcsóbban biztos találsz másutt,bár a hálózatos dolog feltolja az árát. Itt egy fapados is,(gyanúsan) olcsón,nem látszik rajta LAN csati,leírásban elvileg tudja.
3,5" vinyóba WD,Samsung elég jó Hitachi is (1 TB kb. 15k),de másik topicba bővebb infót találsz.

Nem tudom melyik megoldás (komplett,dokkoló+hdd,rack+hdd) az olcsóbb,a praktikusabb számodra (én csak sima adattárt használok),most hirtelen ennyit tudtam,várd meg többiek hsz-ait is,hátha vkinek konkrét tapasztalata/ajánlata van. :D

[ Szerkesztve ]

(#4950) janeska65 válasza King Unique (#4949) üzenetére


janeska65
csendes tag

köszi a segítséged ha esetleg még valamit találsz szívesen fogadom ajánlásodat ,és másokét is !

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.