Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4801) vlevi válasza ruti (#4799) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem belső, külső.

LG XD5 1TB 5400rpm USB HXD5U1TGLR Merevlemez

De úgylátom, hiába akciós a MM-ben, még így is drága. Máshol 25 körül van.

"igen, lehet azért mondom, mert pill. minden vinyóm samu, mióta az uccsó WD-m behalt"

Nálam viszont a Samu vinyókból mindíg csak a második válik be :D A korábbi gépemben is volt egy vinyó csere, kb 1 éven belül, és a mostaniban is már a második Samu vinyó van.
Az is igaz, hogy WD-m még nem volt. Talán most majd lesz, WD Mybook-on agyalok nagyon régóta.

[ Szerkesztve ]

(#4802) zsambek


zsambek
aktív tag

Sziasztok,

Van egy külső Maxell e250 HDD-m. Egyszerűen bedugom bármelyik USB-be a gépembe, és nem észleli, még az USB-t sem. Viszont a rajta lévő Status jelző zölden világít.

Milyen ötletetek van arra, hogy lássa a gép?

Előre is köszönöm a válaszotokat,
zsambek

(#4803) vlevi válasza zsambek (#4802) üzenetére


vlevi
nagyúr

Áramellátás probléma lesz. Én legalábbis erre tippelek. Annyi energiát kap, hogy a LED világítson, de rendesen beindulni már nem képes, és ezért nem ismeri fel a Windows sem. Rövidebb kábelt javasolnék. A Samsung pl. az S2 portable vinyóihoz egy nevetséges, 30 centis kábelt ad, de hosszú kábellel valóban nem olyan biztos a működése.

(#4804) bluobluo


bluobluo
aktív tag

Üdv!
Kinéztem egy WD MyBook Essential 2TB vinyót, de nekem eSATA csatlakozó van a gép hátulján.
Az a kérdésem, ideiglenesen meg lehet oldani egy USB3-eSATA átalakítóval a csatlakozást anélkül, hogy a sebesség lassabb lenne?

Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

(#4805) kiss(b)


kiss(b)
tag

Hali!
Egy A-DATA CH94 1000GB külső vinyót néztem ki, ez 2,5-ös így nem kell hozzá külső adapter. A kérdésem a következő érdemes ekkora méretű vinyót venni, felfogja tudni venni a kellő mennyiségű áramot a dvd lejátszóról, mert filmet nézni szeretnék róla. A dvd lejátszó 8GB pendrival remekül műkődik, egy WD 1TB-os adapteres vinyót viszont nem tudott kezelni.
Mik a tapasztalatok?

A kacsahápogás nem visszhangzik - senki sem tudja miért.

(#4806) King Unique válasza bluobluo (#4804) üzenetére


King Unique
titán

Nem is tudtamm h. ilyen is van,erre gondolsz,v milyenre? Hogy lesz-e sebesség veszteség,nem tudom,nem sokan próbálták szerintem még,talán nem. :F
Viszont ugyanennyiből,v még olcsóbban kijössz,ha veszel egy PCI-E usb 3.0-t.

(#4807) Kormi76


Kormi76
aktív tag

Sziasztok!

A notim tárhelyét bővíteném, és arra jutottam, hogy belső 2,5"os vinyó helyett egy nagyobb külsőbe fektetnék be. eSata csatlakozó adott és 30ezer körül szánnék rá max. Magamtól addig jutottam, hogy vagy egy Samsung STORY Station Plus S3 vagy pedig egy külső rack és egy 3,5ös HDD. Ezek nagyjából egy árban vannak, így inkább az érdekel, hogy minőségben ugyanazt kapom-e ha én szerelem össze, mintha veszek egy gyárit? Melyik a használhatóbb, pl. ha tv-re vagy lejátszóra akarom kötni? Háznak ezt néztem ki: Thermaltake Silver River II és ehhez valamilyen WD vinyó, ami gondolom jobb, ha 5400RPM, bár nem tudom mennyivel lenne hangosabb egy 7200-as, ebben tud valaki segíteni?

(#4808) King Unique válasza kiss(b) (#4805) üzenetére


King Unique
titán

Elvileg kap annyit,mennie kell,de olvass vissza,volt ez ügyben már kérdés.#4707 # 4709 # 4715
Tárhelyből sosem elég,az 1 TB is betelik "hamar",főleg HD filmekkel (nálam),meg egyre olcsóbbak ezek már.
WD 1TB adapteres=3,5 " WD My Book,Elements gondolom? :F ,DVD lejátszó talán azért nem kezelhette,mert WD alapból NTFS-re formázott,ezt dvd lejátszók ált. nem kezelik,csak FAT32-t.

Mennyi 1 TB Adata,hol veszed? Mer azért 2,5" 1 TB-ba a többi se sokkal drágább,lejátszáshoz elég ez is,de ha másra is kell,azért akadnak jobbak (Samsung S2,WD stb.)

[ Szerkesztve ]

(#4809) bluobluo válasza King Unique (#4806) üzenetére


bluobluo
aktív tag

Pedig van, csak azt nem tudom, hogy van-e sebességcsökkenés ha ilyet használok.
Amit te mutatol annó még 10E Ft volt, most nem tudom, de a lényeg, ha eSATA sebessége olyan vagy közeli az USB 3-hoz, akkor inkább eSATA mivel a gépem eSATA-ra fel van készítve.

Amúgy én ilyet láttam:

Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

(#4810) King Unique válasza Kormi76 (#4807) üzenetére


King Unique
titán

Jó a Story Station! :K Amit néztél házat,az is cool,pazar! A komlett,előre összerakott cuccoknál pozotívum,h adnak hozzá progit (backup,titikosítás stb.) fontos ez?,meg "előre összepakolják helyettünk" úgy,h minden ok legyen.Tehát progi,támogatottság terén kiforrottabbak talán :F ,de ha kölön veszed az is teljesen ok,illetve nagyobb a lehetőség "kibontakozni". Adattárnak elég 5400 is,7200 jobban melegszik,rezonál,meg gyorsabb is persze,de a Thermaltake házba nem tudom,h viselkedne,WD MyBook-nál ez nem gond,igaz abba nincs eSATA-s.
Mindkét megoldás jó,de várd meg míg másvki hozzászól,külső rack kérdésben főleg,azt dönts az alapján.

(#4811) King Unique válasza bluobluo (#4809) üzenetére


King Unique
titán

Ez nem is sima esata,hanem esatap,nem tudom 3,5"-be külön tápról számít-e ez.Ez ügybe érdeklődtem én is itt nem rég, olvasd el!
Amúgy mennyi ez? PCI-E kártya is ennyi nem,v olcsóbb is? Ha ez tetszik vedd ezt,bár nem annyira bejáratott ez még talán,mint a PCI megoldás,de ki tudja? :F

(#4812) bluobluo válasza King Unique (#4811) üzenetére


bluobluo
aktív tag

Mingyárt utánnanézek amit írtál korábban ha rátalálok, amúgy innen az infó az eSATA-ról, mert így írták :F
[link]

Amúgy azért pedálozom az átalakítóval, mert nem nagyon láttam együtt külsőtáron eSATA bemenetet USB3-al :U

[ Szerkesztve ]

Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

(#4813) kiss(b) válasza King Unique (#4808) üzenetére


kiss(b)
tag

Köszi a választ, Iponon nézem az árakat, mert egy laptop is lesz rendelve. Az A-data 21 500 Ft a samsung meg 24 500 Ft. Igazából HD-ra nem kell mert azt nem kezeli ez az LG dvd player, csak BR ripeket szoktam nézni v. dvd-t. A WD meg elements és működött egy olyan TV-vel amin volt USB, lejátszott róla mindent.
Érdemesebb akkor szted a samsungot venni v. megteszi az A-data is?

A kacsahápogás nem visszhangzik - senki sem tudja miért.

(#4814) Kormi76 válasza King Unique (#4810) üzenetére


Kormi76
aktív tag

Köszi a választ. A szoftver kérdés nem érdekes, itt a fő, hogy minőségileg milyen lesz. Úgy értem rezonál-e majd, mennyire lesz zajos ha én rakom össze. Nyilván egy gyári cuccal nincs gond ilyen téren. Nem tudom a Thermaltake milyen márka HDD ház terén, de nekem külsőre bejön, a kérdés csak az, hogy mennyire jól van összerakva.

Esetleg eSATAp házat tudtok ajánlani, mert a notimon is olyan port van, csak nem tudom, hogy 1,5-2TB 3,5"os HDD-nek elég lesz-e annyi, amit az eSATAp nyújtani képes.

[ Szerkesztve ]

(#4815) frenetic2 válasza zsambek (#4802) üzenetére


frenetic2
csendes tag

Western Digital Elements Desktop 2TB WDBAAU0020HBK

24 500,00 Ft

19 600,00 nettó
db
http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/merevlemezek/western_digital_elements_desktop_2_tb/

Blu-ray lejátszó
LG BD350V -hez USB-n keresztűl használom MKV filmeket nézek róla!

[ Szerkesztve ]

(#4816) vlevi válasza Kormi76 (#4814) üzenetére


vlevi
nagyúr

Egy HDD+beépítő keret kb annyiba kerül, mint egy gyárilag összeszerelt külső vinyó. Ezért szerintem csak akkor érdemes keretet venni, ha már van egy vinyód, amit bele szeretnél rakni.

Wikipédián ( [link] ) azt olvastam, hogy notebookon az esatap legfeljebb 5V-t ad le, ami csak a 2.5"-s vinyókhoz elég. Asztali gépeken fordul elő 12V-os esatap csatlakozó, és ez kell a 3.5"-os vinyókhoz.

(#4817) Kormi76 válasza vlevi (#4816) üzenetére


Kormi76
aktív tag

Köszi a választ! Így belegondolva, hogy a 3,5" HDDhez még magammal kell hurcolászni egy tápegységet is, akkor talán jobb megoldás egy 2,5"os, ami sokkal praktikusabb, bár tény valamivel drágább is. Egy ilyen Delock ház és ehhez egy Samsung 1TB HDD 31ezer forint.

Ezzel szemben Samsung Stroy Station szintén ennyi, viszont az 1,5TB és gyári. Talán a kényelem megér ennyit. Egyébként aki találkozott már Samsung és WD merevlemezzel is attól kérdezném, hogy 2,5"os méretben melyik halkabb? Mert minimális árdiffi van köztük és valami alapján dönteni kell.

(#4818) King Unique válasza bluobluo (#4812) üzenetére


King Unique
titán

Hasznos ez a kis átalakító,engem csak az zavart meg kicsit,h esatap,ami 2,5"-hez notira van kitalálva,3,5"-nél külön tápnál mi a helyzet,nem tudom.
Külső táron egyszerre esata-usb 3.0 csatit én se láttam még és egy darabig még nem is lesz,bár már Mac-re szánt külső hdd-be is van olyan,amin már Firewire800 és usb 3.0 van.

(#4819) King Unique válasza kiss(b) (#4813) üzenetére


King Unique
titán

Ha csak,kizárólag filmtárolásra - lejátszáshoz kell,megteszi a-data is sima 2.0 usb-vel,ez van dvd lejátszón is csak,ill. 1 TB 21.500 - jó ár tényleg. Sima lejátszáshoz,felvételhez elég usb 2.0 is.
Ha másra,biztonsági mentés+egyéb PC-s,notis dolgok,akkor én kiforottabb,megbízhatóbb,szoftveresen jobban felszerelt cuccot választanék,mint pl. a Samsung,WD,amin mondjuk usb 3.0 is van,gyorsabb adatmozgatáshoz. Többi adata cucc pl. NH01,CH11 (usb 3.0),SH93 (ütésálló),Sh02(szebb design),ha nem ilyen célra kell,akkor felesleges megvenni plussz pénzért.

Maradhatsz a CH94-nél is,az is jó bőven fenti célra,garancia mennyi rá,azt nem tudom,bár a Samsung +3k,én azért lehet inkább azt venném,mégis csak kiforottabb.(+magyar szervíz,ügyfélszolgálat,ha ez fontos.)

[ Szerkesztve ]

(#4820) vlevi válasza Kormi76 (#4817) üzenetére


vlevi
nagyúr

Melyik halkabb? Hááááát, szerintem amelyik 2.5"-s vinyó hallatja a hangját, azt az emeleti erkélyről a gravitációra kell bízni ;]

Egy kis "horror". Senkinek sem kívánom, hogy ilyeneket kelljen hallania [link]

(#4821) King Unique válasza Kormi76 (#4817) üzenetére


King Unique
titán

Pont ez akartam én mondani,hogy notis esatap 2,5" hdd-hez van kitalálva.Ilyen csati van pont a 2,5" Seagate goflexeken (1,5 TB-ig),goflex pro (750 GB-ig),cserélhető interface adataterek(2.0,3.0,esatap,firewire800) - ezekhez pont jó lenne,max össz ár kicsit borsosabb. :U :F

WD,Samu 2,5"be,mindkettő elég halk,csak egészen közel hajolva hallhatóak,h mégis melyik halkabb passz,de szerintem nem ez a fő szempont. Samsung S2 usb 3.0 rezonál picit jobban (7200 RPM miatt),Wd Passport Elite dokkolóba rakva is rezegtet.Mindkettő elég jó,samu-hoz jár bőrtok+jó progi,WD-hez vehetsz külön gyári tokot+jó ott is a progi nagyon (hw-es titkosítás).
Talán WD inkább,vagy Samsung :F ,dönts a számodra fontos szempontok alapján,de az ne csak a zajszint legyen. Mindkettővel jól jársz,v esetleg a fent említett Seagate Goflex. :)

[ Szerkesztve ]

(#4822) Kormi76 válasza King Unique (#4821) üzenetére


Kormi76
aktív tag

És esetleg az LG-kel van tapasztalat? link

Ez a Seagate Goflex elég jónak tűnik, eddig nem is tudtam, hogy van ilyen a piacon. :)

[ Szerkesztve ]

(#4823) WhiteTiger94


WhiteTiger94
csendes tag

Sziasztok!
Én is egy külső (hordozható) merevlemez vásárlásán gondolkodom, főként 2,5''-ös méretű érdekelne, elsősorban televízióra kötve filmek lejátszására használnám. (.mkv)
Tárhelyileg 0,5-1,5TB-osban gondolkodom, az értékhatár pedig olyan 25-30 ezer környéke.
Elsőre őt találtam szimpatikusnak: http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/merevlemezek/western_digital_passport_essential_500_gb/
De, mivel még sohasem vettem külső winchestert, tapasztaltabbak segítségét kérném, esetleg ebben a méret/tárhely/ár arányban tudtok-e ajánlani, valamely más, esetleg előnyösebb merevlemezt, másrészről megbízhatóságilag, tapasztalatotok szerint, mely merevlemez éri meg legjobban az előbb említett szempontok alapján?
Előre is köszi válaszotok.

(#4824) King Unique válasza Kormi76 (#4822) üzenetére


King Unique
titán

LG,hát...? Inkább csak a külsőre,dizájnra mennek rá,amúgy semmi extra,felejtős (nekem legalább is).Belseje korábban Hitachi volt,mostanság Toshiba.A legelső XD1-en legalább volt esata is (már nem kapható),ez az XD7 ahhoz képest h 2011-et írunk,csak sima 2.0-val dobálják,gáz... :U
Seagate Goflex az (egyik) legjobban felszerelt 2,5" külső,mind szoftver,mind hardveres kiegészítők tekintetében. Árnyékot vethet rá picit,h mostanság a Seagate hdd-it fikázzák,nem tartják megbízhatónak (pl.Barracuda 7200.11/12),de ez más 2,5" noti,meg csak sima adattár,nem rendszer hdd. Én is ezzel szemezek már egy ideje,esata nekem is kéne,csak az én notimon sima esata van csak,nem esatap,ami neked meg pont jó. A Pro-hoz dokkoló is jár (mint wd passport elite),7200 rpm stb,a sima meg 1,5 TB-ig megy. :Y

Szerintem beújíthatsz egyet,picivel drágább a többinél csak,rosszul csak nem jársz vele,inkább jól,s legalább én is kérdezhetek róla,mert itt ez ügybe,tapasztalatokkal nem tudtak nekem se segíteni. :)

(#4825) bluobluo válasza King Unique (#4818) üzenetére


bluobluo
aktív tag

Az is lehet, hogy maradok az USB 3.0-nál és simán veszek hozzá egy USB3.0 PCI Express Adapter-t ha sikerül jó áron, a fentebb említett vinyómhoz.

De ha valaki netán tud jobbat, szóljon, szivesen várok más alternatívát! :K

Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

(#4826) King Unique válasza WhiteTiger94 (#4823) üzenetére


King Unique
titán

WD teljesen jó,esetleg My passport elite - ahhoz dokkoló is jár,ami TV mellé állítve jól néz ki kényelmes,azonban 640 GB a max,ill drágább picivel,de 25-30k-ba belefér simán,ahogy egy 1 TB my passport essential is.
Samsung S2 is jó még,abból az 1 TB kb. 25k (usb 2.0),a 3.0 meg kb.26-27k,ami 2.0-ba dugva is használható.
Esetleg még az előbb általam említett Seagate Goflex,Goflex pro,amiben akár 1,5 TB-ost is lehet venni (az már azért drága). Továbbá Silicon Power A80 (ütés-vízálló,usb 3.0,max 750 GB),Iomega Ego (ütésálló,usb 3.0,akár 1,5 TB) jó még.

(#4827) Kormi76 válasza King Unique (#4824) üzenetére


Kormi76
aktív tag

Seagate ügyben még az ár is döntő lesz, mert hiába tetszik, ahogy nézem külön kell hozzá venni eSATAp csatit, alapból csak USB. Úgy meg már 40ezer körül járok egy 1TBos esetében. A hardveres kiegészítők tekintetében jól felszereltet mire érted (Pro most nem érdekes)?

(#4828) King Unique válasza Kormi76 (#4827) üzenetére


King Unique
titán

Ezekre a cserélhető csatlakozókra értettem,ami azért nem rossz. Drágább tény,de vkinek ez fontos,egyszerre kéne esata,usb 3.0 is.1 eszközre,akkor csak megveszi így is Alapból tényleg usb-s csak,de azt hiszem lehet választani,hogy 2.0 v 3.0-val felszerelt csomagot kérsz,esatap-t,firewire800-at külön kell venni,de nem "olyan drága" az se (esatap 5-6 k),illetve kinek mi a drága,mennyit szánna rá össz nyilván egyénfüggő.
Ha sokallod,veszel esata/esatap mobilracket+1 TB 2,5" vinyó,nem tudom úgy mennyire jön ki.

[ Szerkesztve ]

(#4829) WhiteTiger94 válasza King Unique (#4826) üzenetére


WhiteTiger94
csendes tag

Falon van a Tévé, szóval szerintem maradok az előbbi WD-nél.. remélem nem pici a kábele, mert TV-hez el kell érnie..

(#4830) Alex91 válasza WhiteTiger94 (#4829) üzenetére


Alex91
félisten

Pedig ezeket rovid kabelekkel adjak, es hosszabbitani se erdemes...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4831) King Unique válasza King Unique (#4828) üzenetére


King Unique
titán

Vagyis: Delock esatap rack, WD 1 TB 2,5" kb.35k - de vásárlási helytől függően lehetnek eltérések. Továbbá sima esata rack,Samsung 2,5" vinyóval lehet olcsóbb,de össz ár,akkor is 30 pár k. Másik lehetőség 2,5" Maxell ,Verbatim esata külső hdd 30k :) ,de h mennyire megbízhatóak nem tudom :F ,célnak megfelelnek ezek is.

[ Szerkesztve ]

(#4832) King Unique válasza WhiteTiger94 (#4829) üzenetére


King Unique
titán

Ahogy a kolléga mondja,a kábel rövid hozzá talán, kb. 30 max 40cm,3,5"-ekhez hosszabat adnak,de ha van (lesz) TV alatt-mellet vmi polc,állvány,akkor csak megoldható vhogy a dolog.Ha nincs ilyen, valszeg nem fog odáig elérni a kábel,az cinkes...

[ Szerkesztve ]

(#4833) Kormi76 válasza King Unique (#4831) üzenetére


Kormi76
aktív tag

Tiszta jó dolgokat linkelsz! :) Akár hányszor azt gondolom, hogy el van döntve a kérdés, mindig jön valami. Most pl. ez a verbatim 1TB 29ezerért szuper vétel, és van rajta esataP.

(#4834) King Unique válasza Kormi76 (#4833) üzenetére


King Unique
titán

Kösz,igyekszik az ember! :) Végigjártam már jó néhány boltot,webshopot ez ügyben,nem könnyű a választás manapság.
A Verba azt hittem csak sima esata usb táppal,de most látom (remélem tényleg jól) h táplált esata=esatap,az ok-s. (A maxell volt sima esata,ill.max 640 GB,de ez felejtős gondolom).Nem rossz a Store n Go,belseje Toshiba azt hiszem (3.0 széria is),v talán Samsung. :F Ha Seagate kicsit drága,mert az,akkor veheted szerintem,3,5"-es asztaliba (viszonylag) jónak mondhatóak,2,5"-be se lehet rossz! :K Továbbá usb 3.0 nem gyorsabb eSATA-nál,legalábbis a gyakorlatban eddig.(csak elméletileg...)

[ Szerkesztve ]

(#4835) vlevi válasza King Unique (#4832) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ma rájöttem, hogy nem is a kábel hossza számít, hanem valami más. A Samu S2 portable-hez ilyen rövid kábelt adnak, és azzal tökéletes is. Van itthon egy USB hosszabbító, abba bedugva már nem megy. Van egy hosszabb kábelem is, mini USB véggel, és azzal sem jó. Viszont ma jöttem rá, hogy az a kábel, amit Canon fényképezőhöz kaptam, van vagy két méter, és ott figyel mindkét végén valami gombóc. Zavarszűrő, vagy nem tudom. Lényeg a lényeg, ezzel a kábellel is rendesen megy a 2.5"-os vinyóm a tévében. Ez jó, mert nehezen férek a tévé USB csatlakozójához, így a vinyóból húzom ki a kábelt, nem kell a szekrényből előrébb cibálni, elforgatni a tévét, hogy az USB-hez hozzáférjek.

(#4836) vlevi válasza King Unique (#4831) üzenetére


vlevi
nagyúr

Verbatimban milyen HDD van? Mert láttam múltkor egy tesztet, ahol egy Verbatim külső vinyót szedtek szét, és bizony Samu lemez volt benne.

(#4837) Avicularia válasza Kormi76 (#4817) üzenetére


Avicularia
veterán

Az általad linkelt delock külső házba vajon belefér az az 1 terás samsung wincsi?

(#4838) Kormi76 válasza King Unique (#4834) üzenetére


Kormi76
aktív tag

Mondjuk a seagte sem túl drága, csak mondjuk a kiegészítő kábelt nehéz beszerezni, egyedül a pixmaniaban láttam, de ahhoz nem bízok sokat. Annyi viszont már körvonalazódott a korábbiak alapján, hogy 3,5ös nem jöhet szóba, bár olcsóbb tudom. Azért nem mert, ha hordozom nem akarok még egy tápegységet is vinni vele, ugye 3,5ös igényli, portról nem kap eleget. Tehát ami fontos, hogy merevlemez+1 kábel és kész, ezt pedig csak 2,5" teljesíti USB-vel, vagy eSATAp-vel. USB3.0 csatim nincs, csak USB2.0 és eSATA, mivel notim van és ez adott. Az esata pedig nem létfontosságú, de szinte azonos árban van a sima USBvel csak picit többet kell kutatni utána, így hát miért ne. Verbatim, Seagate között döntök valamit, de még alszok rá.

(#4839) Kormi76 válasza Avicularia (#4837) üzenetére


Kormi76
aktív tag

Na erre még nem is gondoltam. Azt tudom, hogy notiknál van ilyen gond, de hogy külső házaknál is van-e az nagy kérdés. Ez még egy érv a gyári építésű mellett.

(#4840) Avicularia válasza Kormi76 (#4839) üzenetére


Avicularia
veterán

Notimba akartam ilyen samsung wincsit rakni,de a dell topikban azt mondták nem fér bele mivel 13 mm vastag.A rackre 17 mm-t írnak,talán belemegy.

(#4841) frenetic2 válasza King Unique (#4831) üzenetére


frenetic2
csendes tag

WESTERN DIGITAL WD Elements Desktop külső merevlemez - USB 2.0, 2 TB - fekete

19 999 Ft ÁFÁ-val

Forgalmazó: Pixmania.com

2 év garancia - Jóváírás a szállítás kezdetén - 8 munkanap "Ha nem elégedett, visszafizetjük"

(#4842) Avicularia válasza frenetic2 (#4841) üzenetére


Avicularia
veterán

én a pixmaniatol nem vennék semmit

(#4843) Kormi76 válasza Avicularia (#4842) üzenetére


Kormi76
aktív tag

Csatlakozom, rosszakat hallottam róluk. Külföldiek, gariztatás nehézkes, sokszor (és sokat) késik az áru. Állítólag. Van annyi magyar bolt, annyival nem olcsóbb a pixmania sem, hogy megérje a rizikót szerintem.

(#4844) Avicularia válasza Kormi76 (#4843) üzenetére


Avicularia
veterán

Nem csak Magyarországon problémásak.Errefelé ilyen a megítélésük [link]10-ből 7.5 csillagjuk van ,de elég sok az 1 csillagot adó elégedetlen vevő

(#4845) izomhod


izomhod
senior tag

sziasztok!

külső hdd-t keresek 12.000 ft-ig, ha van jó ötletetek, ne tartsátok magatokban:)

-itthonra kellene, nemnagyon hurcolásznám
-min. 160 giga
-1-5 gigás nagyobb fájlokat mozgatnék vele
-néhány játékot is telepítenék rá. ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogyha az egyik gépen felteszek rá egy játékot, akkor azt a másik gépen tudom-e használni? (gondolom ez necces dolog)
-2-3 év gari jó lenne mindenképp

mindent összevetve igazából 16-os pendrive-ot tervezten, de ha ráteszek 4k ft-ot, 10x annyi kapacitást kapok

köszi

(#4846) King Unique válasza vlevi (#4835) üzenetére


King Unique
titán

Kösz az infót,hasznos volt,de tényleg! :K 3.0 cuccokhoz,kár,h nincs ilyen fényképezőkábel,nem tudom a másfajta hosszabbítókkal mennek-e,v ugyanaz a gond,mint 2.0-nál.?

(#4847) King Unique válasza vlevi (#4836) üzenetére


King Unique
titán

A 3,5"-esekben Samsung van általában.2,5' Store n Go 3.0 már Fujitsu,eSATA is valszeg. :F

(#4848) King Unique válasza Kormi76 (#4838) üzenetére


King Unique
titán

A Seagate jobb márka elvileg,ill. jobban felszerelt,de a Verbatim is technológiai megoldások tekintetében nem rossz,gyorsan reagálnak az újításokra( pl.előbb volt kapható verba 2,5" usb 3.0,mint wd),nem mint ilyen LG és társai,azoknál nyilván jobb.Szoftveresen gyengébb (nero backitup,green button),meg belseje Fujitsu (3.0 az),teszt # 2 azt hiszem,bár 2,5"-be az elmegy. Ennek az esata-s store n go-nak viszont Samsung a belseje,de kicsit más a formája,talán ez az. :F

[ Szerkesztve ]

(#4849) izomhod


izomhod
senior tag

sziasztok!

ha mondjuk van egy asztali gép belső vinyóval, amin xp van, és veszek egy külső vinyót, arra teszek win7-et, és ha a hetest akarom használni, akkor a biosban lecsukom a belső vinyót, és az usb-s külsőről menjen a win7?

egy 5400as wd-t néztem ki, nem lassú ez ilyen dologhoz?

minden külső hdd particionálható több részre? fat, ntfs, minden ugyanúgy működik, mint egy belső hdd-nél?

köszi, üdv

(#4850) izomhod


izomhod
senior tag

az számít, hogy melyik külső hddnek milyen a borítása? bőr, fém, ilyesmi?

azért kérdezem, mert az egyik ismerősöm fém hddjéhez hozzáért a szobatársa, és elszállt a vinyó:D
a srác szerint ha bőr a borítás, ilyen nem történik. én nem tudok, csak kérdezem, lehetséges-e.

köszi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.