Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24344) King Unique válasza CoolBoy323 (#24343) üzenetére


King Unique
titán

Olyan szempontból azért nyilván releváns lehet a fizikai méretformátum, hogy konkrétan ajánlani lehessen valamit, nem hiába volt kérdés, ahogyan azok a példák, kitöltési minták sem véletlenül linkelve.

A stabil USB-s tápellátás szempontjából nem feltétlen az a lényeg, hogy a 2,5"-os külső merevlemez USB 3.0 interfészes-e, hanem hogy a gazda hardveren (PC, NAS, stb.) van-e olyan port. Ha nincsen és 2 db USB 2.0 port használata sem opció Y-kábellel, akkor megfontolandó egy külső tápadapteres 3,5"-os külső merevlemez használata.

A 2,5"-os Seagate Basic sorozat modelljeire az EMEA régióban 2 év gyártói garancia van, ami ha esetedben 2-3 évig működött gond nélkül és utána ment tönkre, akkor az azért nem olyan rossz. Ahol egyébként egy ilyen tárolóeszköz nem feltétlen 0-24-es használatra van tervezve, a benne lévő belső HDD sem kifejezetten olyan, valamint a passzív hűtéses kivitel miatti esetleges melegedés és az instabil USB-s tápellátás is okozhat adott esetben problémát. Továbbá az nem feltétlen reális elvárás, hogy intenzív használat mellett a 2 éves garanciaidő többszörösét mindenképpen kibírja egy ilyen külső tárolóeszköz és pl. 10-20 évig működön hiba nélkül, pont ezért javasolt a fontos adatokat eleve több helyre menteni és szükség esetén még időben cserélni az elhasználódott tárolóeszközt egy újabbra, lásd az előbb linkelt korábbi esetnél bővebben kifejtve.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.