Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24551) King Unique válasza Laraxior (#24550) üzenetére


King Unique
titán

A gyárilag készre szerelt 2,5" WD (és Toshiba) külső merevlemezekben eleve integrált USB-s HDD-k vannak (példa), amiket emiatt nyilván nem lehet standard SATA-porthoz csatlakoztatni, vagy max. csak tákolással.

[ Szerkesztve ]

(#24552) Laraxior válasza King Unique (#24551) üzenetére


Laraxior
titán

Koszi, akkor maradnak usb porton :R

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#24553) szkutyi


szkutyi
őstag

Sziasztok.
Lenne egy problémam...adott egy win10 rendszer, usb 3.0 külső hddvel...azt vettem észre ha van egy masszívabb olvasás rajta, akkor össze fossa magát a rendszer.magyarul sajatgép-ben elerhetetlen lessz, a pc távoli elérése is elerhetetlen mindaddig amíg a hdd-t újra nem csatlakoztatott.kezzel...
A masszívabb olvasás: torrent ellenorzes, plex könyvtár scan, torrent nagyobb seed...
Hdd hibátlan, irást bírja...100/100as, gyors ön teszt is hibátlan....hdd sentinel észre sem veszi ezt....egyszerűen ott marad a betű jel stb, de a hdd szépen lassan kihül....
Eddig egy laptopon és egy mini pc-n is ugyan ez a helyzet....köszi.

(#24554) King Unique válasza szkutyi (#24553) üzenetére


King Unique
titán

Mivel alig egy perc eltéréssel egy másik topikban is feltetted ugyanezt a kérdést, akkor itt már tárgytalan.
Legközelebb 1 kérdést elég lesz egyszerre 1 topikban feltenni.

(#24555) szkutyi válasza King Unique (#24554) üzenetére


szkutyi
őstag

Szerintem mindkettő csoportba bele illik, és nem tudni melyik én fognak tudni segíteni!köszi. ;)

(#24556) King Unique válasza szkutyi (#24555) üzenetére


King Unique
titán

Ez nem feltétlen így megy, lásd az ÁSZF III.10.5. pontját...
A másik topikban kaptál választ, vagyis itt már felesleges külön fejtegetni, meg az továbbra is érvényes, hogy 1 kérdést egyszerre lehetőleg 1 topikban kellene feltenni és ott kitárgyalni.

(#24557) szkutyi válasza King Unique (#24556) üzenetére


szkutyi
őstag

Koszi, akkor bocsi, folytassuk ott :)

(#24558) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

Sziasztok! Most másodszor fordult elő pár hét alatt, hogy kínai külső házban elszáll az nvme SSD adat, nem is látja a windows csak magát a meghajtót, még újra is kell partícionálni.. Direkt vigyázok hogy windowsban eltávolításra nyomjak. PC és laptop között hordozok dolgokat ill. TV-re dugva megy róla ez-az. Állítsak át valamit a windows beállításokban, hogy biztosan megfelelően eltávolíthassam vagy mi lehet a megoldás?

*update* közben minitool partition wizard helyrehozta a fájlrendszert de kérdésem továbbra is hogy hogyan kéne eltávolítani úgy hogy jó legyen

[ Szerkesztve ]

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#24559) HornedReaper válasza HornedReaper (#24558) üzenetére


HornedReaper
senior tag

NTFS a fájlrendszer, windowsban alapértelmezett foglalási egységgel gyorsformázva

[ Szerkesztve ]

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#24560) King Unique válasza HornedReaper (#24558) üzenetére


King Unique
titán

Ahogyan a Windowsban, úgy a tévénél is használna kellene a szoftveres leválasztást az eszköz fizikai eltávolítása (USB-kábel kihúzása) előtt, máskülönben annyira nem meglepő ha sérül a fájlrendszer és a leírt probléma lép fel.

A 2,5" és M.2 méretformátumú külső házaknak egyébként van külön topikja külső 2,5'' mobil rack-ek topikja néven, ami az itteni téma összefoglalóban és téma tudnivalóknál is fel tüntetve, legközelebb ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket.

[ Szerkesztve ]

(#24561) HornedReaper válasza HornedReaper (#24559) üzenetére


HornedReaper
senior tag

Ugyanez a gondom, a Q80 TV lesz a ludas.. [link]

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#24562) atees


atees
őstag

Sziasztok! 3,5” 4tb-os hdd-hez tudnátok ajánlani egy bevállt külső házat, asztalon lenne tárolva, külső tárhely lesz.
Köszi

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#24563) Lauda válasza atees (#24562) üzenetére


Lauda
félisten

(#24564) atees válasza Lauda (#24563) üzenetére


atees
őstag

Ó köszi :C

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#24565) Troy.


Troy.
addikt

Sziasztok!

Egy külső tárhelyet keresek adattárolásra (fényképek, videók, dokumentumok, esetleg régebbi filmek), tárhely tekintetében 2TB-ra gondoltam. 2,5" vagy 3,5" különösebben nem számít, viszont akinek lenne ez az eszköz, kevésbé képes vigyázni a dolgaira. :)
Első körben egy Adata HD710P-ra gondoltam? Benne lévő merevlemez is strapabíró?

üdv.

.

(#24566) King Unique válasza Troy. (#24565) üzenetére


King Unique
titán

#24538

Az ADATA HD710 Pro a külső hatásoknak jobban ellenálló részlegesen ütésálló és vízálló külső merevlemez, ellenben a benne lévő belső HDD ugyanolyan átlagos mint a többi 2,5" külső merevlemezben, sőt tárolókapacitástól függően ugyanaz a Seagate / WD / Toshiba modell szokott lenni.

(#24567) sandró60


sandró60
addikt

Kérdésem?
Mi lehet a külső tápos winchestert nem ismeri fel a gép.A lemezkezelőben nem látható csak a betű,hogy ott valami van
Előre is köszönöm-nagy winchesterről van szó amihez táp van.

(#24568) King Unique válasza sandró60 (#24567) üzenetére


King Unique
titán

A gép illetve a Windows akkor "nem ismeri fel" a külső merevlemezt, ha az csatlakoztatás után sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg, ellenkező esetben viszont eleve helytelen az állítás.

"A lemezkezelőben nem látható csak a betű,hogy ott valami van"

Ez így kissé ellentmondásos, mivel ha van meghajtóbetűjele a külső merevlemezen lévő kötetnek, akkor nyilván megjelenik a lemezkezelőben, bár itt nem derült ki, hogy ez a "csak a betű" pontosan hogyan értendő, egyértelműsítés végett jobb lett volna inkább egy screenshotot mellékelni.

(#24569) sandró60 válasza King Unique (#24568) üzenetére


sandró60
addikt

Megoldódott :B
Gyakorlatilag a 3.5" driveot "feje tetején állt"
Megfordítottam így jó lett
kép

[ Szerkesztve ]

(#24570) Spec


Spec
őstag

Sziasztok!
Adott egy WD MyPassport 4 Tbyte-os, külső 2,5"-es, USB-s HDD, amit rádugtam egy Asus router USB-jére, amolyan szegény ember NAS-aként.
Működik is a dolog. Szépen látszik a hálózaton a HDD, még a DLNA media megosztás is működik frankón.
Így viszont folyamatosan kvázi használatban van a vinyó, mert nyilván nem fogom feszt ki-be dugdosni a routerből. Ezek az eszközök amennyire én tudom alapvetően időszakos használatra, adathordozásra, backupra valók, és nem folyamatos működésre.
A kérdésem, hogy ez a megoldás mennyire gyepálja a HDD-t szerintetek? Csökken ezáltal az élettartama, vagy tök mind1?
A másik kérdésem, hogy ahogy láttam (a visszajelző led alapján) időről-időre azért szépen elmegy "stand by" módba, ha nincs használatban, vagyis azért tud pihenni az eszköz. Tudja valaki, hogy mennyi a default beállítás ezeknél a WD vinyóknál, ami után stand by-ba megy? Nem találtam róla információt a neten. Előre is köszi!

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#24571) Tengri


Tengri
senior tag

Sziasztok!

Asztali gép merevlemezéről szeretnék nagyobb mennyiségű adatot (filmek, zenék, fényképek) kimásolni. Külső merevlemezek közül a Western Digital My Book 3.5 18TB (WDBBGB0180HBK-EESN), illetve a Western Digital Elements 3.5 18TB USB 3.0 (WDBWLG0180HBK-EESN) választanék. Melyik lenne számomra megfelelőbb, ha nem csak hosszútávú megbízható adattárolásra, hanem esetlegesen a rajta lévő médiatartalom lejátszásáról is lenne szó? Sajnos nem igazán jöttem rá hogy a két típus között mik a kardinális különbségek és melyik lenne számomra a legmegfelelőbb.
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat! :R

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#24572) King Unique válasza Tengri (#24571) üzenetére


King Unique
titán

A WD Elements Desktop és WD My Book sorozatoknál kb. ugyanazok a főbb különbségek mint a 2,5" változatoknál, vagyis a hardveres titkosítás + a bónusz szoftverek és a +1 év (tehát 2 helyett 3 év) gyártói garancia a My Book javára. A külső házon belüli HDD viszont általában ugyanaz szokott lenni tárolókapacitástól függően, a tekintetben nem nagyon szokott különbség lenni a két sorozat modelljei között.
A megadott célra (adattárolás és fájlok megnyitása, játszása) nyilván mindkettő megfelelhet, ahol ha célirányosan kell a hardveres titkosítás + bónusz szoftverek és a 2 helyett 3 év gyártói garancia akkor a My Book, ha nem akkor az Elements Desktop is megteszi.
Egyébként az említett hardveres titkosítás olyan szempontból előnyös lehet, hogy annak megléténél kb. azonnal ellátható jelszavas zárral a meghajtó, azonnal be / ki kapcsolható, nem kell órákat vagy akár napokat várni, amíg pl egy BitLocker meghajtótitkosítás lefut a teljes lemezterület titkosítása módszernél. Olyan szempontból viszont hátrány, hogy pl. egy esetleges adatmentésnél a titkosított - ahol alapból titkosít a My Book külső háza - HDD tartalma csak az eredeti külső házban lesz hozzáférhető a hardveres titkosítás miatt, ellenben másik külső házba vagy PC-be téve nem. Amivel addig nincsen semmi gond, amíg oké a külső ház része, ellenben ha az esetlegesen tönkremegy, akkor nyilván szívás.

[ Szerkesztve ]

(#24573) golfvariant


golfvariant
aktív tag

Sziasztok,

Egy asus AX86S routerrel eddig egy 2TB 2,5" külső vinyót használtam.
Mostanában előfordult 50-60Gb-os filmeknél akadt néha akadt a kép.
Érdeklődnék, hogy jobban járnék ha lecserélném egy 3,5" merevlemezre?
Milyen külső vinyót ajánlotok erre a célra? Nem kell NAS, nem akarom bárhonnan elérni.
Titkosítás sem szükséges, mert úgy emlékszem a router alapból megteszi...

(#24574) Lauda válasza golfvariant (#24573) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Nincs összefüggés a film akadása és a 2,5-es vinyó között.

(#24575) golfvariant válasza Lauda (#24574) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Ezt ki tudod fejteni bővebben? :U Akkor mitől lehet? :(

[ Szerkesztve ]

(#24576) Lauda válasza golfvariant (#24575) üzenetére


Lauda
félisten

Amilyen sebességgel olvasnia kell a fájlt, azt nevetve tudja a vinyó.

[ Szerkesztve ]

(#24577) szkutyi válasza golfvariant (#24573) üzenetére


szkutyi
őstag

Rá torrentezel?lehet szarrá van toredezve....

(#24578) golfvariant válasza szkutyi (#24577) üzenetére


golfvariant
aktív tag

PC-re töltök és onnan szoktam átmásolni, közvetlenül nem megy rá a filmkölcsönzés :U
A töredezettségmentesítést kipróbálom, köszi a tippet

[ Szerkesztve ]

(#24579) szkutyi válasza golfvariant (#24578) üzenetére


szkutyi
őstag

Így nem szabad hogy töredezett legyen!. De nézd meg. Illetve hdd sentinellel nézd át .nézz random olvasás tesztet is
Illetve úgy használod hogy a tv eléri neten keresztül?,vagy át dugod a tvre?

[ Szerkesztve ]

(#24580) Spec válasza Spec (#24570) üzenetére


Spec
őstag

Ehhez esetlen vélemény, komment? :U

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#24581) golfvariant válasza szkutyi (#24579) üzenetére


golfvariant
aktív tag

dlna-ként éri el

(#24582) King Unique válasza golfvariant (#24573) üzenetére


King Unique
titán

Egy 3,5" külső merevlemez előnye a stabil hálózati adapteres tápellátás lehet a router miatt esetlegesen bizonytalan USB-s tápellátás ellenében, valamint a CMR HDD használatának lehetősége a belassulásra hajlamos 2,5" SMR megoldások ellenében.

Az "akadt néha akadt a kép" problémának lehet több oka is, pl. USB-s tápellátási és adatkapcsolati hiba, a már említett SMR bár ott a lassulásnak nem olvasásnál hanem írásnál kellene jelentkezni, aztán akár lemezhiba ahol lányeges lenne hogy pl. Windowson a HDS mit mutat a külső házban lévő HDD állapotára, ha csak hálózati lejátszásnál jelentkezik a probléma ellenben PC-n USB-s lejátszásnál nem akkor értelemszerűen a hálózati kapcsolat vagy a router hibája, stb. Sőt, az utóbbit eleve jó lenne tisztázni, mert ha direktben, USB-n csatlakoztatva a PC-n oké a lejátszás, ellenben hálózaton (DLNA) a routernél nem, akkor az értelemszerűen az utóbbi hibája és nem feltétlen külső merevlemez specifikus probléma.
A másik válaszban felvetettekhez kapcsolódva, akár a 4K UHD filmek lejátszásához is elég lehet egy 2,5" külső HDD és az USB 2.0 csatlakozás, amiről már volt szó itt korábban egy másik esetbél. Vagyis az akadozás nem feltétlen azért van mert 2,5" külső HDD és okvetlenül 3,5" kellene, meg ha csak USB 2.0 portok vannak a routeren, akkor az úgyis korlátozza az adatátviteli sebességet.

[ Szerkesztve ]

(#24583) King Unique válasza Spec (#24570) üzenetére


King Unique
titán

Ha routerhez csatlakoztatva van használva a 2,5" külső HDD, akkor ott is lényeges, hogy az USB-s tápellátás rendben legyen, ami egy korábbi hozzászólásban is ki lett fejtve.
Magának a HDD-nek mechanikailag nem feltétlen tesz jót hosszabb távon, ha túl sok az indulások és leállások száma, túl sokszor parkolja az olvasófejet, kedvezőbb lehet a folyamatos üzem mint a gyakori indulás és leállás, stb. Sőt, ha sokáig nincsen használatban, akkor jobb is ha készenléti (standby) módba vált és nem pörög feleslegesen.

A WD My Passport külső merevlemezeknél a gyártó által mellékelt programban lehet állítani a készenléti mód idejét (bővebben), ami alapértelmezetten 30 perc, meg amiről egy korábbi hozzászólásban már volt szó itt. Viszont annak beállítási lehetősége és a beállított érték működése elsődlegesen normális hardver- és szoftverkörnyezetben értendő, ami = PC, Mac & desktop OS, nem feltétlen router, tévé és társaik készülékeknél.

[ Szerkesztve ]

(#24584) Spec válasza King Unique (#24583) üzenetére


Spec
őstag

Köszi szépen!

"lényeges, hogy az USB-s tápellátás rendben legyen"

Mit értesz az alatt pontosan, hogy rendben legyen? A router külső usb 3,0-ás portjára van dugva, onnan kapja a tápot is.

"túl sok az indulások és leállások száma, túl sokszor parkolja az olvasófejet, kedvezőbb lehet a folyamatos üzem mint a gyakori indulás és leállás"
Nem hiszem hogy túl sok lenne a leállás újraindulás. Szerintem általában standby-ban van. Ha használva van, akkor mondjuk folyamatos média lejátszásra, vagy file átvitelre. Aztán megint megy több órára pihenőre. Jellemzően napi 2-3 alkalommal lehet aktiválva pár órára, utána meg megy csicsikálni.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#24585) King Unique válasza Spec (#24584) üzenetére


King Unique
titán

Azt ami a már linkelt ezen és ezen hozzászólásokban világosan le van írva, meg hogy az utóbbinál routerek esetében az USB 3.0 port sem feltétlen garancia minden esetben a stabil tápellátásra ha gyenge a router tápegysége, stb. Viszont ha eddig működött rendesen, csatlakoztatáskor rendben felpörög a 2,5" külső HDD és nem csipog vagy kattog, akkor elvileg rendben lehet az USB-s tápellátás.

[ Szerkesztve ]

(#24586) Spec válasza King Unique (#24585) üzenetére


Spec
őstag

Áh, értem. Azt hittem valamit szükséges beállítani esetleg. Nem tapasztaltam semmilyen problémát. Az usb-re rádugva simán működik. Amikor kell felpörög és szépen működik. Amikor nincs használatban akkor elmegy standby-ba.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#24587) Tengri válasza King Unique (#24572) üzenetére


Tengri
senior tag

Köszönöm a segítséget! :R

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#24588) szkutyi


szkutyi
őstag

Sziasztok!
Éjjel ez tortent. [kép] [kép] [kép] [kép]
Mi lehet ez?
Most a 2. Lemez egy ssd...
Hdd-nel szokta ezt csinálni ha masszív olvasás van rajta. De olyankor az be is fagy, elérhetetlen újraindításig..

(#24589) King Unique válasza szkutyi (#24588) üzenetére


King Unique
titán

Ez inkább a kapcsolódó Windows topik témája, ahol ha már fel lett téve és kitárgyalva ugyanez a kérdés, akkor itt nyilván tárgytalan, ha HDD helyett SSD-ről van szó, akkor meg pláne.

(#24590) Dagidög


Dagidög
senior tag

Sziasztok!
Keresek 16TB+, 5400RPM, nem SMR, minél halkabb, megbízható vinyót. Legtöbbet eltéve állna archív anyagokkal és néha (pár hetente-havonta) előkerülne, hogy böngésszem, nézzem ami rajta van.
Tudtok ilyet? (belsőt ugyanilyen paraméterekkel, csak aktív használatra, ha beugrana valami)

(#24591) King Unique válasza Dagidög (#24590) üzenetére


King Unique
titán

3,5" gyárilag késze szerelt külső merevlemez kategóriában ott vannak pl. a népszerű WD Elements Desktop és WD My Book sorozatok egészen 22 TB-os tárolókapacitásig. Viszont hogy melyikben mikor éppen milyen HDD van, az CMR vagy SMR, az passz.
Másik lehetőség a külön vásárolt 3,5" belső merevlemez + külső ház / dokkoló = külső merevlemez megoldás (példa), ahol tetszőlegesen választható ki a külső házba / dokkolóba helyezett biztosan CMR HDD.

[ Szerkesztve ]

(#24592) Dtamas82


Dtamas82
csendes tag

Sziasztok, Microsoft Surface + dokkoló kombinációhoz keresek megbízható, körülbelül 2 TB-os külső merevlemezt képeknek, fájloknak, videóknak. A merevlemez folyamatosan csatlakoztatva lenne a dokkolóhoz. Árban 50-60 ezer forintot céloztam meg, de a lényeg a megbízhatóság, vagyis, hogy megmaradjanak rajta a fájlok évek múltán is.
Kérlek, hogy konkrét típusokat írjatok, amelyeket egyszerűen meg tudok rendelni és használni. A többi paraméter nem lényeges, lehet 2,5 és 3,5 is, usb tápos, vagy saját tápos, a 2-3 éves garancia jó dolog, de most a megbízhatóság lenne számomra az első, az adatvesztés elkerülése miatt.
Köszönöm szépen a segítséget.

(#24593) King Unique válasza Dtamas82 (#24592) üzenetére


King Unique
titán

Dehogynem lényegesek a paraméterek, mivel konkrétan ajánlani is úgy lehet, ha tisztázva van, hogy pontosan milyen külső merevlemez kell.
50-60 ezer forintból egy 2,5"-os 4-5 TB-os külső merevlemez is kijöhet, lásd az alábbi blogbejegyzésben részletezve.

A megbízhatóság, tartósság, hosszú idejű adattárolás témában többször volt szó itt arról, hogy eleve összetett dolog és több tényező függvénye lehet, ami egy korábbi esetnél bővebben ki lett fejtve. Ahol a lényeg az, hogy mindig legyenek naprakész biztonsági másolatok több tárolóeszközön a fontos fájlokról, akár a 3-2-1 mentési stratégia szerint, stb. Azaz ilyen szempontból nyilván előnyösebb 2 db külső HDD-n tárolni a fontos adatokat, mint 1 db külső HDD-n. De persze ha a fájlok megvannak 1:1-ben pl. egy belső HDD-n / SSD-n is, akkor elég lehet első körben 1 db külső HDD is biztonsági másolat célra.

(#24594) HaZsolt


HaZsolt
őstag

Sziasztok.
Egy 2 tb-os kulso merevlemezre lenne szuksegem ami birna, hogy kozvetlenul ra toltenem le a torrentet usb-n keresztul. A regebbi WD kulso vinyom nem tudja, meg viszonylag alacsony letoltesi sebessegnel is osszeomlik, befagy a letoltes. Szeretnem minel olcsobban meguszni.

(#24595) Lauda válasza HaZsolt (#24594) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Véleményem szerint jobb lenne erre a célra egy külső ssd, gyárilag összeszerelt, vagy ssd+külső "ház".

[ Szerkesztve ]

(#24596) HaZsolt válasza Lauda (#24595) üzenetére


HaZsolt
őstag

Maximalisan megoldana a problemat? Kulso ssd-vel a #24594-ben foglalt esetkor mar nem kovetkezhet be?

(#24597) Lauda válasza HaZsolt (#24596) üzenetére


Lauda
félisten

Nem, az ssd bírni fogja.

(#24598) v1kt0hr


v1kt0hr
tag

Sziasztok!
USB Type-C iPhonehoz keresek külső HDD/SSD-t képek és videók lementéséhez, tárolásához legalább 1TB méretben, amit közvetlenül a telefonba dugva tudok használni adatmentésre.
Jó topikban járok? Amennyiben igen, melyiket tudnátok ajánlani?

Lenovo y510p, OnePlus 6

(#24599) King Unique válasza v1kt0hr (#24598) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem Macen / PC-n történne a fájlok okostelefonról a külső meghajtóra másolásra, hanem közvetlenül az okostelefonhoz csatlakozva, akkor inkább külső SSD jöhet szóba, vagy esetleg hálózati tápadapteres 3,5" külső HDD, mivel a 2,5" külső HDD-knél bizonytalan, hogy egy iPhone mennyire tudna stabil USB-s tápellátást biztosítani a működéshez.
A milyen külső SSD-t vegyek gyárilag készre szerelt kivitelben a "Milyen SSD-t vegyek?" topik témája, az ügyben értelemszerűen ott kellene érdeklődni, előtte megnézni az ottani példákat, elolvasni a fórum külső SSD cikkeit, stb.

[ Szerkesztve ]

(#24600) undercover


undercover
senior tag

Sziasztok!
Már vagy 10 éve használok egy külső Samsung HDD-t. Most szeretnék venni egy külső 2 tb-os hdd-t. Mi ajánlott ebben a 2 tb kategóriában? Szeretnék ismét egy megbízhatót választani.

Családi képeket stb mentenék rá.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.