Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23737) atatax


atatax
csendes tag

sziasztok,

1. Mekkora méretű legyen fizikálisan (2,5" / 3,5") és tárhelyet (GB / TB) illetően?
2,5 vagy 3,5 ez mindegy. 1 vagy 2 TB kapacítás.
2. Egybeépített (kompakt), vagy külön külső rack és HDD megoldást akarunk, esetleg tervezzük-e a bele kerülő HDD-t cserélgetni, áttenni máshova?
Kompakt.
3. Szükségünk van-e bónusz szoftverekre, kiegészítőkre (pl. tokok), egyéb extrákra (pl. fémház, extra dizájn, ütésállóság) hozzá?
Strapabíróság fontos.
4. Mire és milyen rendszeren lesz használva pontosan (backup PC / Mac, TV-n történő lejátszás / felvétel, játékkonzol stb.)?
Windowson vagy Mac-en ez még nem eldöntött, örülök, ha TV-ről is működik a lejátszás, de nem kritérium.
5. Mennyi a vásárláshoz rendelkezésre álló anyagi keret (ha Machez használnánk, hajlandóak vagyunk-e megfizetni a felárat a külön ahhoz tervezett modellekért)
20 - 25 000 Ft (ha végül Mac-et választom akkor sem szívesen vennék külön ahhoz tartozó modellt, de nyilván szeretném, ha tudna működni rajta)
6. Mennyi legyen a garanciaidő, kompakt kivitelben, vagy különálló alkatrészenként megvásárolva lenne-e előnyösebb?
Legalább 2 év legyen rajta.

Üzletből, számlával, garanciálisan szeretném vásárolni.

Köszönöm előre is, :R
Ati

[ Szerkesztve ]

(#23738) King Unique válasza atatax (#23737) üzenetére


King Unique
titán

1. Vagy 2,5"-os, vagy 3,5"-os, fixen el kellene dönteni, ahogyan a szükséges tárolókapacitást is. De ha csak 1-2 TB-os kell, akkor adja magát a 2,5"-os, + már csak azért is, mert 3,5"-os külső merevlemez gyárilag készre szerelt kivitelben manapság a legtöbb gyártónál 3-4 TB alatt már nem nagyon kapható.
2. OK!
3. Strapabíróság értelmezhető belsőleg (HDD) és külsőleg (külső hatásokkal szembeni ellenállás) egyaránt, ezt is pontosítani kellett volna.
4. A PC és Mac nyilván oké, ellenben a tévé és társai készülékeknél lehetnek bizonyos esetekben inkompatibilitási, tápellátási stb. problémák, lásd pl. ebben és ebben a válaszban leírtakat.
5. OK! Nem is feltétlen kell Machez direkt ahhoz tervezett külső merevlemez, szükség esetén a másik fájlrendszerre formázás, Type-C fizikai csatlakozás stb. megoldható egy "normál" külső merevlemeznél is, lásd egy másik esetnél leírtakat.
6. OK!

Tehát ha a külső hatásoknak jobban ellenálló 2,5"-os külső merevlemez kell gyárilag készre szerelt kivitelben és 1-2 TB-os tárolókapacitással, akkor lásd egy másik válaszban leírt, linkelt gyártókat és azok sorozatait. Ha nem feltétel az ütésállóság, vízállóság stb., valamint pl. a fémházas kivitel sem, akkor meg lásd egy másik esetnél, annak végén linkelt egyszerűbb modelleket az ADATA, Toshiba és WD kínálatában. Ahol a megadott 20-25 ezres anyagi keretbe egy 2,5"-os, 1 TB-os külső merevlemez simán beleférhet, de akár még egy 2 TB-os is, lásd a nemrég linkelt blogbejegyzésben lévő példákat, árakat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.