- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen mosógépet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Ég veled, KEndre! :(
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebancsa
senior tag
Az elemhez kapcsolódó, kicsit a reklám helye.
Kaptam egy óracsomagot, nézzem át. Örökség volt, nem foglalkoztak vele egyáltalán. Mind kvarc volt és 10-ből kettőt tudtam csak megmenteni, mert a kifolyt elem tönkretette őket. Egy lemerült elem nem volt kifolyva, még 99-ben rakhatták bele. Energizer elem volt benne. A többbibe nevesincs elemek voltak, lehet ez is volt a folyás oka.
-
dilajoska1
őstag
válasz @mriya@ #43937 üzenetére
Pont múltkor olvastam hogy gyártásnál se tudják biztosítani mindegyik óránál hogy pont ugyanaddig fog működni benne az elem, mivel hiába új elemeket használnak azok közül nem tudják hogy melyik elem állt tovább a legyártása után vagy készült régebben és így veszíthet a kapacitásából.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
dzsi23
addikt
válasz dzsi23 #43929 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem leírni, hogy most legalább végre volt alkalmam kipróbálni a nyáron 5 dollárért vett tekerős présemet, és marhajó, teljesen feleslegessé tette az itthon hatszor drágábban vett "nyeles présemet".
-
dzsi23
addikt
válasz Churpik #43932 üzenetére
Semmi helyett sem választanék Sunont, mert ha már megtehetném, nem gagyit választanék, de sajnos nem tehetem meg, ezt az órát ezzel a Seikoval adják... máskor legfeljebb nem veszek 10k alatti órát, és probléma megoldva. A másik opció egy Boccia 3631-01 lett volna, de annál meg a méret nem stimmel, mert 38mm, és 40-est kerestem. Na mindegy, ez a Myterious jár, ameddig jár.
-
dzsi23
addikt
Végül csak felnyitottam ezt a Mysterious Code-ot, de továbbra sem vagyok benne biztos, hogy ez acél, és az elem sem egyezik a leírással, mert SR936SW-t írnak, de SR626SW van benne. De legalább a szerkezet tényleg japán (bár szingapúri gyárban készült), egy TMI (Seiko) PC21S dolgozik benne... hogy finoman fogalmazzak, nem éppen a szerkezetgyártás csúcsa, elég bizonytalannak tűnik a járása és a beállítása is, nem véletlenül dobálják 1 dollárért.
Mindenesetre odaadtam fateromnak tetszik neki, és jobban látja rajta az időt, mint a Timexén, szóval marad.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz andrew01 #43925 üzenetére
Errre vártam már egy éve, de nem tudom... a sárkány szerintem is izgalmasabb volt. Mindenesetre megvárom, mik kerülnek a kérdőjelek helyére, mert egyelőre eddig úgy néz ki, hogy kihagyom.
Arra számítani lehetett, hogy az SN0144 lesz az alapja, nincs is ezzel baj, elég jól eltalált modell, ráadásul itt mintha letöréseket látnék a mutatókon, ez még tovább emelheti a minőségérzetet.
-
dzsi23
addikt
válasz Faresz1976 #43921 üzenetére
Én is ezt az oldalt szoktam nézni, tegnap is megnéztem, mielőtt válaszoltam a kérdésre, és a 14-ei pirosbetűs akció még nem volt ott, most meg már ott van...
[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
Elvileg ez lesz a kígyós SM, 5x99 darabra limitálva Most úgy tűnik a letisztultság a vezérfonal.
A tavalyi jobban eltalált volt szerintem, a lünetta feldobta a dolgokat:
-
mr.perfect
tag
válasz Alpachino #43906 üzenetére
Timex Deepwater, innen van.
https://www.irisimo.com/hu/timex-tw2w74800
jelenleg ezt találtam legolcsóbbnak[ Szerkesztve ]
az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
driv4r
aktív tag
válasz Digitalpimp #43922 üzenetére
Köszi! Én is ebben reménykedem. Dec 27-én adta fel lengyel partner, tegnap érkezett, akkor az kb. két hét valóban és hidegben. Megyek akkor most gombelemért a gombelem boltba.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz driv4r #43920 üzenetére
A hidegben utazás-tárolás leamortizálhatta annyira a már nem túl acélos elemet, hogy produkálhat ilyen hibajelenséget. Ha egy ideig nem piszkálod, akkor kicsit még magához tér éppen annyira, hogy ezeket a funkciókat ilyenformán még "működtesse". De ezt biztosan csak egy elemcsere után lehet kijelenteni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Faresz1976
aktív tag
A következő nagy akció március 28.-án lesz. Ebben a hónapban még 14.-én, 20.-án kisebb, illetve a szokásos hó eleji. De megnézheted az akciós naptárt.
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #43918 üzenetére
Update: elindítottam, szépen elkezdett
rángatózniugrani egyet-egyet előre, tehát rendesen működött, de aztán kb. 10 másodperc múlva meggondolta magát, leállt vagy leült, elfáradt. Nullázásra ugrik előre kb. 8-10 egységet, de aztán úgy marad.Reflexből finoman megrázogatom az órát, de semmi nem történik, hiszen ez egy kvarc, a modern és kifinomult technológia vívmánya, hogy a rosseb egye meg, egy nyomorult kis gombelem miatt szopok itt már órák óta?
-
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #43592 üzenetére
És akkor életem egyik első igazán noob, komolyan láma, nevetségesen béna kérdése a mélyen tisztelt topikhoz, de már semmi nem számít. PLS HELP!!!!
Nagy a pofám, amikor mechanikus szerkezetekről van szó, de a kvarcokhoz még kevésbé értek. Van ez a Casio kvarc kronó, most este bontottam ki a csomagot. Érdekes, de nem lett szerelem, annál is inkább, mert nem működik rendesen. 2714 modul, itt a PDF manual.
A hibajelenség röviden: a pusher megnyomására nem indul el a központi mp. mutató, inkább mocorog, vibrál, enyhén remeg, de néha még ennyi életjel sincs. A 6 óránál lévő subdial picike mutatója bezzeg elindul, pörög, mint a veszett fene, újbóli pusher lenyomásra megáll. Nullázó pusher lenyomásának semmi hatása a központi mp. mutatóra, hiszen az el se indult, a segédszámlap pici mutatójára van hatása, egyszeri lenyomásra a valós másodperc pozícióba viszi, a másodikra meg elindítja.
Össze-vissza nyomogatásra plusz nagyon hangos káromkodásra meg szintén össze-vissza elindulások és leállások vannak az óra részéről, pl. simán előre ugrik a stopper mutató 10-15 egységeket is, aztán olyan is van, hogy ő negyedóráig nem csinál semmit, én meg közben elszívok még egy doboz cigit és kicsit halkabban káromkodom, mert rám szólt a család.
A manual alapján a reset / alignment se működik teljesen jól, korona 2. pozíciójában az 'A' pusher nyomogatására a centrál mp. mutató ugyan step by step előre ugrasztható, de az alsó, 'C' pusher nem nullázza ki az órát / percet.
Fentiek alapján lehetséges, hogy az elemmel van gond? Arra gondolok, mint vállaltan kvarc analfabéta, hogy talán annyi kraft még van benne, hogy a léptetőmotor működtesse a picike subdial mutatót, de a nagyobb tömegű központit már nem képes.
Eladóval cseteltem, esküszik, amikor feladta, teljesen oké volt, de azt már nem tudta megmondani, mikori az elem. EOL funkciót ez a modul szerintem nem tud, szép nyugodtan lépeget egyeket a kismutató.
Nagyon ciki, de ez van, elfogyott a tudományom, soha se vettem komolyan a kvarc kronókat, és most jól bosszút álltak rajtam:) Vasárnapig kéne zöld ágra vergődnöm az ügyben, addig vagy megjavul, vagy refund. Ráadásul Vinted vásárlás volt, ott még nem is csináltam ilyet:(
-
dzsi23
addikt
Az Origin 38 most csak 250 dollár, ha esetleg érdekel valakit. (+szállítás, +közterhek, de akkor is elég jó ár.)
-
dzsi23
addikt
válasz LimaBravo69 #43914 üzenetére
Az eladott órákat nem követem, azokat jobb elfelejteni, a felét hiba volt megvenni... és a felével még keveset is mondtam.
-
driv4r
aktív tag
válasz LimaBravo69 #43914 üzenetére
Valami angol bank historikus adatait használtam. De a WatchCharts csak 10 órámat ismerte fel, nem volt gond manuálisan bevinni. Nem mintha nagyon számítana, hány euró is volt 2010 környékén az az akkori 12 ezer forint, amit akkor adtam egy Pepsi teknőcért;) és ami most +483% piaci átlagár növekedést jelent nominálisan;)
-
LimaBravo69
tag
válasz driv4r #43913 üzenetére
MNB oldalról letölthetőek az árfolyamok, egészen 1949-ig visszamenőleg (nem elírás, tényleg 1949).
Excelben egy függvénnyel bármikor frissíthető automatikusan, a táblázat megnyitásával. Innen már csak egy ugrás az átszámolás (feltéve, hogy megér ennyi fáradságot).dzsi23 #43912 - gondolom láttad, hogy az app az eladott órákat is képes nyomonkövetni, sőt, én már a wishlistet is kitöltöttem (bár nekem eladott órám nincs, talán nem is lesz)
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
driv4r
aktív tag
válasz LimaBravo69 #43911 üzenetére
Ez szép volt, őszinte elismerésem:)
Én a WatchCharts oldalt / appot használom néhány órám aktuális piaci értékének követésére, és rettentő sokat szenvedtem az adott, jellemzően forint alapú bekerülési ár euróban való meghatározásával az adott időszak középárfolyamán.
-
dzsi23
addikt
Január 19-20, asszem.
LimaBravo69 #43911:
Zsír! Én is gondoltam rá, hogy jó lenne forintban (kit érdekel a gagyi dollár meg euró ), de üzenetetírásig nem jutottam.Egyelőre csak azokat rögzítettem, amiket viseltem is. Aztán majd, ha valamelyiket sokáig nem rögzítem fel,
akkor az kukaakkor az mehet eladásra. -
LimaBravo69
tag
válasz dzsi23 #43812 üzenetére
Tegnap este letöltöttem az appot, jól elszórakoztam vele, míg a gyűjteményt rögzítettem.
1090 Ft-ért megvettem a reklámmentes verziót, és kitöltés után írtam a fejlesztőnek, hogy klassz lenne, ha a Ft is elérhető lenne, mint válsaztható valuta.Ma délután válaszolt, küldött képernyőmentést.
A következő fejlesztésben benne lesz"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
Alpachino
veterán
válasz mr.perfect #43904 üzenetére
Ez az első Timex, amely kimondottan tetszik. Egy linket dobnál esetleg, hogy hol lehet egy ilyet beszerezni ?
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
5-ös kezelő
senior tag
-
mr.perfect
tag
Mai szerzemény. O.K. nem egy nagy különlegesség de nekem bejön
az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája...
-
dzsi23
addikt
Ha egy 76 ezres órára 34 ezret fizetett rá, akkor valamit benézett, legrosszabb esetben is (vagyis ha a posta végzi a vámkezelést) max. 28-29 ezret kellett volna.
A Berny oldálról rendelve rá kell majd fizetned a 27% áfát és a vámkezelési költséget is... inkább aliról rendelnék.
Szerk.: Ja és megvárnám a következő alis akciót. Csak aztán nehogy elfogyjon addigra.
[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
Vámot biztosan nem kell fizetned, mert nem haladja meg az értékhatárt. Max az áfát, ami valószínű a végösszegben benne lesz.
Az SM meg gondolom 100e feletti óra volt, utólag a vámot, áfát meg a kezelési költséget fizette meg az illető.Update:
A Berny oldalán is 52e Ft.[ Szerkesztve ]
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Zaji
őstag
A rendeléssel akadtam el. A Berny global website-ról rendelt óránál valószínűleg kell vámot és ÁFÁ-t is fizetnem. Itt olcsóbb.
A másik forrás az Ali, ahol bár drágább az óra, de nem kell számolnom egyéb költségekkel.
Jól gondolom?
A FB kínai órás csoportban volt egy poszt, ami egy SM vételét írta le. Abban a 76e órára 34e lett az egyéb költség. -
Zaji
őstag
Mindenkinek köszönöm.
Rendelek egy Berny-t NH35-ös szerkezettel.
Kíváncsi vagyok a Naviforce-hoz képest milyen lesz.[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
Picit hangosabb a rotorja a Miyotának ha szabadon fut. Nem zavaró de hangosabb. A régebbi 8215 másodperc mutatója néha lelassult majd beindulva felzárkózott illetve nincs hack ( régebbinél ).
-
Zaji
őstag
Melyik szerkezet a jobb Miyota 8215 vagy a Seiko NH35?
-
Faresz1976
aktív tag
Volt nekem Berny órám egy rövid ideig, a minőségét rendben találtam ( annyi csak, hogy nem azt az órát küldték amit rendeltem, de ez nem az óra hibája ). Van a YT-on pár teszt a másik compressor-os Bernyből. Nem gondolnám, hogy akkora lenne az eltérés a kettő között. Nem rossz választás, tetszetős darab. De kicsit sokallom az árat érte. 40 körül lenne reális.
Update: YT áttekintés
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
A márkával van, a konkrét órával még nincs, de érdekes, szóval szeretettel várjuk.
Nekem egy Cartier Santos homage-om volt a Bernytől, az nagyon tetszett, minőségre is korrekt volt, egyedül a koronája volt problémás, de az tervezési hiba volt (nagyon le volt kerekítve, ezért nehéz volt ráfogni), nem gyártási hiba. -
driv4r
aktív tag
válasz Faresz1976 #43880 üzenetére
-
Faresz1976
aktív tag
Jól van, akkor nem csak én rendeltem az év elején. Eddig nem mertem szóba hozni...
-
driv4r
aktív tag
válasz dzsi23 #43877 üzenetére
Tavalyi évet ezzel zártam, dec 26., de még nem jött meg a csomag.
Jan 4. egy kvarc; jan 5. egy automata női; hopp, egy nap kimaradt, valamikor pihenni is kell; jan 7. egy hibrid. Majd teszek fel saját képet / leírást, ha befutnak.
Most még lapulok kicsit, illetve próbálom bepótolni / feldolgozni az idei hozzászólásokat, természetesen szigorúan szakmai szempontból. Azt pl. már megtudtam, hogy nyugodtan szabad rendelni a valamilyen webshopból, illetve azt is, hogy milyen gyakorlati előnyei vannak a double pass NATO-nak.
-
dzsi23
addikt
válasz driv4r #43876 üzenetére
Mondasz valamit, lehet, hogy nálam is törlésre kerül majd, csak valamelyik órás csoportban láttam, hogy valaki felrakta a tavalyi statisztikáját, tök jól nézett ki, és megirigyeltem, szóval teszek vele egy próbát.
Leginkább azért volt eddig csak 2 óra rajtam, mert idén most kedden vettem fel először órát, előtte szabin voltam, nagyrészt otthon. De akkor te többet vettél, mint amennyit én felvettem... nem xarral gurigázol. Mi az a 3?
Egyelőre 2 óra van a látóteremben, meglátjuk, lesz-e belőle vásárlás, és ha igen, mikor... jó lenne korlátozni magam egy nyári (szülinap) és egy téli (karácsony) vásárlásra.
-
driv4r
aktív tag
válasz dzsi23 #43874 üzenetére
Feltettem én is, de két nap után töröltem, rém kellemetlen igazságok derültek volna ki hosszabb távon.
‘Idén még csak 2 óra volt rajtam…’:
Idén még csak 3 órát vettem, most egy darabig lapulok, mert még saját magam előtt is szégyellem magam.
Á, ez se igaz, VIDEÓ, nehogy rákattints.
-
MODERÁTOR
Egymás piszkálását légyszi fejezzétek be.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz eldoble #43865 üzenetére
Megvan az oka a két márka közti árkülönbségnek. Ezt már többször is kifejtettük itt.
Az általad két említett óra nagyon hasonló árban van. Ez sem véletlen. A Steeldive egy márkán belüli drágább modell, a San Martin meg egy márkán belüli alacsony áru. Az "ördög a részletekben rejlik" mint mindíg. Az SM megpróbált egy megfizethetőbb modellt letrehozni, amit azzal ért el, hogy pl. a szíj egy átlagosabb minőségű sima csatos, vagy a számlap nyomtatott, egyszerű indexes. Ezekkel az opciókkal alacsonyan tudja tartani az árat.[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
válasz Tarsi88 #43861 üzenetére
Na, itt azért vannak már érvek is, "Na ezekben teljesen mások az órák amiket itt linkelgetsz" és akkor a kettő közül STEELDIVE SD1968 vs. San Martin SN0139 melyiknek jó a "az élek hogy futnak össze, hogy vannak lekerekítve a dolgok, milyen minőségű a felületkezelés" és melyiknek szarabb?
Ha, már ilyen "okos" vagy, hogy tudod, hogy az én kezemen milyen óra nem volt, akkor írd már le, hogy melyik a jó "minőségű" óra még mielőtt hiperventilálnál. -
Zaji
őstag
Ez a Berny milyen minőségű?
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz momcrew #43851 üzenetére
Igen, benne van a pakliban, h kidobott pénz lesz.
FB-n hirdetnek egy Seiko SRP715 (már kifutott) 43 mm-es automatát. Csak annyiból érdekes számomra, hogy elfogadnám egy vékony rámás 38-as tokban. Tökéletes field lenne. Na jó, a mp mutató rossz végén van a pötty.Honda ANF 125 Innova eladó
-
Tarsi88
csendes tag
válasz eldoble #43860 üzenetére
Mind a három búvár óra és mind a háromba nh szerkezet van, attól 3 teljesen eltérő óra. Látszik, hogy nem volt még a kezeden egyik sem. Specifikációt olvasol amiben hasonlók, de egy óra csak kis százalékban szól arról. Nagyobb részt pedig a kidolgozottságról. Hogy az élek hogy futnak össze, hogy vannak lekerekítve a dolgok, milyen minőségű a felületkezelés, mennyire kényelmes a szíj, milyen az AR bevonat stb stb. Na ezekben teljesen mások az órák amiket itt linkelgetsz. Hiperventillálhatsz itt, hogy csak a nevük más, de ez nem igaz. Majd ha egyszer lesz a kezeden egy jobb minőségű óra akkor te is rájössz.
[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
válasz Faresz1976 #43854 üzenetére
Na, ezek viszont már egyforma árban vannak: [link] vs. [link] és itt már a lume sem különbség (mondjuk az SM elég csúnya az igaz).
Még ezt is odacsaphatjuk, bár picit olcsóbb: [link][ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
válasz Faresz1976 #43854 üzenetére
Igen, a Megir-re írtam is, hogy az nincs is csak pár ezerért.
Ezek voltak az összehasonlítandók: [link] , [link] lumeban jobb az SM akkor, közben látom a Cadisen van 35e ért, igaz, akkor ezek igazából nem is jó összehasonlítandók, mert a kiindulás az volt, hogy az említett kb. 5-6 jobb kínai márka egyforma árért egyforma minőséget ad, de itt már nincs is akkor egyforma ár.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Faresz1976 #43856 üzenetére
Csak a szokásos: a dobozban 10 hely van, nekem meg 11 órám.
-
-
dzsi23
addikt
válasz eldoble #43853 üzenetére
1. Vicces, hogy magadra vetted a szavazati jogos dolgot, csak egy másfél soros mondat volt, és azóta bekezdéseket halandzsázol róla.
2. Fingod sincs a minőségről, és az órákról sem.#43854 Faresz1976:
Hagyd inkább, a másik topikban is sokáig próbálta osztani az észt, de nem jött össze, ezért most itt próbálkozik... 80 ezres Megir... csak random szavakat rak egymás után...[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
válasz eldoble #43829 üzenetére
Ezt a Cadisen-t honnan vetted? Ennek az ára normál esetben 35e Ft. Azt meg hogy "tökéletesen ugyan azt kapod".... ennek a Cadisennek csak a mutatóin van lume, hogy csak 1példát mondjak. Jó a cadisen, de az SM-el nem egy ligában játszanak. A Megír meg teljesen belépő kategórian átlag 5-6e Ft. Nem kell megkeresni a legszélsőségesebb árat, a normál átlagár a mérvadó.
[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
válasz dzsi23 #43852 üzenetére
Nem baj, attól én is, és mindenki elismeri az órákhoz való hozzáértésed, attól, hogy most nem volt igazad.
Az már inkább gond, hogy egyszakmai fórumon a "jaj neked is van szavazójogod" proli dumával próbálsz forumozókat sértegetni, na azzal egy kicsit mélyre raktad magadat ... -
-
momcrew
tag
válasz 5-ös kezelő #43849 üzenetére
Köszönöm. Egyszer én is neki álltam, hogy kijelzőt cserélek egy telefonban, de nem lett belőle semmi. Az volt a leghosszabb szállítási idős Ali-s rendelésem. 3 hónap után jött meg, kivettem a zacskóból és abban a pillanatban leejtettem. Igen, összetört.
ZX Spectrum+ számítógépről küldve
-
momcrew
tag
Akkor szerelmesedtem bele a Tissot PRX-be, mikor Dzsi rakott fel egy pár képet az övéről. Na, mondom, jövőre veszek egyet. Úgy hozta az univerzum, hogy januárban elromlott a kazán (2 powermatic ára) az asszony hirtelen 40 éves lett (még 2 powermatic ára), elromlott a tv, kilyukadt a zuhanykabin (még egy powermatic), aztán a 2 éve burkolásra váró teraszra lett burkoló (3 powermatic). A Powermatic-ok csak úgy menekültek előlem. Mikor óraszalonban néztem tetszeni tetszett, de képen jobban jött. Pár hónapja egy héten belül két órám is rejtélyes módon elromlott és ez nagyon elvette a kedvem az órázástól, aztán visszautasíthatatlan áron szembejött velem Pagani formában. Na most kipróbálom milyen is a hétköznapokban.
Blue/silver kombinációt rendeltem, hát egyiket sem sikerült eltalálni, (szerencsére!). A számlap fekete, mondjon/írjon akárki akármit, én feketének látom. Kérdezem az asszonyt milyen színű: azt mondja kék. Előbb látok bele zöldet, mint kéket. Valóban, ha forgatom és játszok a megvilágítással, tükröződéssel akkor talán szürkés kék, de nem blue. Nem olyan, mint a leírásban lévő képen. Mindegy, tetszik számlapnak ez a sokszínűsége, tetszik a szálhúzott mintája, ami együtt fut a tok szálhúzottságával. Az indexekből csak egy nem olyan, mint a többi és az is csak keresve látszik. A számlap szélén futó fényes gyűrűn együtt vannak az osztások az indexekkel.
A tok sem silver, hanem valami parádés végerdmény. Nem polírozott, nem csillog. Annyit néztem a Pagani Sub 300 tokját, szíját, hogy már utálom a csillogást, ezt a máz szerű, tükör utánzatot. Belegondolva, majdnem az összes órám ilyen. A nagyon polír kombinációja a kevésbé polírral. "Mi a 230 helyett 400 Volttal hajtjuk a polírgépet", marketingesek kitalálnak neki valami nevet, elhitetik, hogy ez kell nekünk és jöhet bling-bling. Szigorú szálhúzás van, semmi csillogás, szinte funkcionális, ipari acél tok, semmi giccs parádé. És mitől vagyok ennyire oda érte? Hát a fénye. Nem láttam még ilyet. Ugyanis nagyon halvány sárgás, rozés, pezsgő fénye van bizonyos szögből, de csak pont egy kicsit, ha úgy fordítom. Próbáltam, de sem a számlap, sem ez a fény nem jön át fényképezve. A szíj szemei is elvannak találva, se nem nagyok, se nem aprók. Egy hibája van és az látszik is a képen. A tok bal felső sarkán az él meg van kopva, kb mint ha hordva lett volna. Chen bácsi nem figyelt a csiszolásnál. 4 nap alatt ennyi hibát vettem észre.
Nagyon tetszik, nem is tudom tetszett-e óra ennyire. Tudom, ez nem Pagani érdeme, ha nem a Tissot-é, de ez az óra most visszahozta a kedvem. Ez kellett.ZX Spectrum+ számítógépről küldve
-
momcrew
tag
válasz momcrew #43511 üzenetére
Megérkezett a Pagani SUB300 a Seestern-em hibás szerkezetének cseréjére és az üvegének domborúsításáért. Alap probléma az volt, hogy elromlott a Seestern szerkezete, kicserélem gondoltam. Egy szerkezet 12-3-4-5 ezer buznyák, ez a Pagani meg 34 volt. Így csábítóbb az ötlet, hogy lesz egy új szerkezetem és egy domború üveges tokom.
Az óra, szimplán a dobozában, csak beletéve a szürke nejlon zacskóban érkezett. Ennek megfelelően úgy is nézett ki a doboza, mint amit a kutya szájából vettek ki. Ettől eltekintve Faresz-nek igaza van, ez a Pagani Doxa homage nem egy jól sikerült darab. A szíjon néhány szem szorul, a lünettának nem holtjátéka van, hanem konkrétan lötyög. Seestren-ben esztergált, alu szerkezet távtartó van, Paganiban az a fehér műanyag. Seestren tokcsövén, kívül kettő, tokcsővében plusz egy gumigyűrű. Paganiban egy tömítőgyűrű van, a tokcsőben. Seestern-hez képest ez lehet szomorú, de igazából nem egy árkategória a kettő. Azért a kínaiak beárazzák a minőséget.
Amikor először megláttam, akartam mondani egy hangos B-meg-et, de nem tettem, mert már megszoktam, hogy 10 rendelésemből 9 olyan, hogy élőben egyből kiszúrok rajta valamit, ami nálam tiltólistás. Ebben az esetben ezen nincs dátum. A Seestern-en van. Na nem baj, nem először járok így, a Cronos-om is rejtett dátumos, kb 3 óránál lehet érezni, hogy valami, valahol ugrik. Hát ebben ilyen nincs, ez a rész rendesen meg van csinálva, ugyan is dátum nélküli NH38 van benne. Akkor nem két óra közti szerkezet csere lesz, hanem három szereplőssé válik a performansz. Menetrend, Paganiból dátum nélküli ki, be a Cronos-ba. Cronos-ból a dátumosra rá a Seetern számlapja, mutatói, majd be a Paganiba. Először csináltam egy főpróbát, a lényeg, hogy a Seestern beleférjen a Paganiba. Ez pipa, belemertem fogni.
A történetnek lett egy mellékszála. Ugyan is a Seestern-nek világítós dátumtárcsája van és bizony a Cronos rejtett dátumos szerkezete nem világít. Youtube barátom megmutatta, hogy kell dátumtárcsát cserélni, neki is álltam. Nem sikerült. Háromszor raktam össze és szedtem szét, mert nem váltott dátumot, szorult, erőltetni nem mertem. Végén már nagyító nélkül ment a csere. Visszatettem az eredeti nem világítóst és azzal egyből működött. Maradt az, a Doxa SUB 300 sem világítós dátumos, a Seestern igen. Dátum nélküli Cronos dátum nélküli szerkezetet kapott, pöpec, járatva van. A Cronos szerekzetre ráment a Seestern számlap, mutatói. Hibátlan, járatva.
Minden működik, minden olyan lett, mint elképzeltem. Eltekintve a Pagani tok hibáitól, amik igazából nem hibák, csak ha melléteszem a Seestern-t. A szíja amúgy sem tetszik, Nato-val hordom majd, a lünetta ránézésre tökéletes, tekerni csak akkor fogom, ha elállítódik. Azt azért a Pagani tok számlájára írom, hogy nem átfúrt tokfüles. Szóval van egy ránézésre Seestern órám domború üveggel, a koronán egy nagy "G" betű van, amibe valójában "P" és "D" betűket kell látni, a hátulja meg echte Pagani. A Cronos-omba is lett egy tüske, mert annak ellenére, hogy nincs dátum ablaka a hátuljára NH35 van gyárilag írva, de most egy NH38 ketyeg benne.
Tanulság, nem voltak tökéletesek és nem is lettek azok. Így, hogy a végére tettem a negatív észrevételeket, savanyúnak tűnhet a szőlő, de nem az. Egyedül annyi, hogy lett egy üres SUB-300 tokom, valószínű, hogy fogok vele kezdeni valamit. Valamikor.
ZX Spectrum+ számítógépről küldve
-
eldoble
aktív tag
válasz dzsi23 #43843 üzenetére
Ha, nem ide tartozik, akkor ne ide írd, ez ilyen egyszerű, ezt már az alsóban is tudják, azért ennél legyél egyénibb, ha már sértegetni akarsz, ez már a facebook-on is elcsépelt duma, gondolom ott tetszett meg..., de, nem kell itt személyeskedni, ha gondolod rendezzük le privátban, én pl. nem adnék szavazati jogot csak a gépészmérnököknek és a villamosmérnököknek.
Ne sértődj meg, nem vagy már kisgyerek (gondolom), mint írtam, itt vannak a linkek, #43829 , #43831 írd le, hogy mik lehetnek a minőségi különbségek, tényleg érdekel, de ne azt, hogy csat, meg szíj, meg tok, hanem valami műszaki tartalmat.
Persze nem kötelező, csak ez egy szakmai fórum, itt gondolom vannak olyanok akinek tudása van, van akinek nagy arca és tudása van, van akinek csak nagy arca ..., aztán jön a facebook dumával, hogy jaj neked szavazati jogod is van ...Szavazati jogodra vigyázz, mert nincs az mindenkinek, nem is értem miért vagy biztos, hogy nekem van ...
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz eldoble #43841 üzenetére
Sajnos értem, és elszomorít, hogy neked szavazati jogod is van, na de ez nem ide tartozik.
Két dolog miatt szoktam ide írni: az első és legfontosabb az, hogy magamat "szórakoztassam", mert kedvelem az órákat, a másik pedig az, hogy leírjam a tapasztalataimat (igen, nekem van... nem sok, de valamennyi összegyűlt már), mert ezzel talán segíthetem az óraválasztásban a tagokat, illetve az ide tévedőket. Nem célom, hogy téged meggyőzzelek, mert az se nem szórakoztató, se nem hasznos, viszont, ha hülyeséget írsz, az másokat félrevezethet, ezért reagálok rá. Nem fogok neked összehasonlításokat írni, mindig minden órámról leírom, amit tudni érdemes; ha érdekelnek keresd vissza, és hasonlítsd össze magadnak, ne engem fárassz.
-
eldoble
aktív tag
válasz dzsi23 #43838 üzenetére
Pont azt írtam, csak nem érted, hogy a felsorolt kb. 6 kínai márkánál nincs olyan, hogy az egyik 60e ért kvarcot ad (a kvarc itt a rosszat jelentette!) a másik meg NH35-t, de látom nem érted ...
Hiába erősködsz most azon, hogy azt állítod, hogy az említett pár kínai márka között azonos ár esetében nagy minőségbeli különbség van, mert az, hogy az egyiknek a szíja az jobban becsípi a szőrödet mint a másik és ez tuti, mert én próbáltam ...
Ha, tényleg értesz hozzá, tessék: #43829 , #43831 itt vannak a linkek, jöhetnek a műszaki érvek, szívesen meghallgatom (de pár hülyeséget beírogatni, hát ...).
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz eldoble #43837 üzenetére
Az anyaghasználat a minőségnek csak egy része, de gondolom, ezt hiába mondom. Kvarc szerkezetet meg totál értelmetlen mechanikushoz hasonlítani... De én úgysem értek ezekhez, sosem volt még kínai órám, neked biztos nagyobb tapasztalatod van velük, és velem ellentétben, te nem csak a levegőbe beszélsz.
nebancsa #43836:
Elvileg igen, jött hozzá Mysterious Code-os kártya is, és alin is ilyen néven futnak, de már az előzőn sem volt márkajelzés, sőt, ahhoz még kártyát sem kaptam.[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
-
Faresz1976
aktív tag
válasz dzsi23 #43830 üzenetére
Ja látom, tényleg. A másik store-ban már mind a kettő benne van. Szerintem copy-paste volt a leírás
-
-
dzsi23
addikt
válasz eldoble #43829 üzenetére
Azért nem semmi, hogy csak így ránézésre megállapítod, hogy ezek ugyanolyan minőségűek... taníts mester!
petipetya #43822:
Phoibos helyett nem Proximát akartál írni? Bár nagyjából stimmel az elhelyezés, én is a San Martin környékére tenném, de nem alis márka, és csak félig Kínai (Hongkongi).[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Faresz1976 #43824 üzenetére
De a képek alatt mindet 37-esnek írják, a leírásban mégis vegyes... nem bízom én ezekben.
-
eldoble
aktív tag
válasz petipetya #43828 üzenetére
Hát, Megir-ben elsőre nem is láttam 80e-t, szóval akkor az nem is játszik, de pl, Cadisen C8237M és San Martin SN0139 egyik 54e a másik 66e, tökéletesen ugyan azt kapod a pénzedért, most a Cadisen még kicsit jobb ár/értékben van, de lehet jövő héten fordítva lesz.
Vagy most nézem 61e ért ez a Cronos is ugyan azt adja: [link] .[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz tboldi #43825 üzenetére
A Thor sorába, vagy minimum alá tenném, de az Addiesdive fölé. Persze ez az én bekategorizálásom, másnál lehet máshol helyezkedne el.
Lehetnek átfedések (átlógások) is, ha például adott márkán belül egy óra kimagaslóan jó, míg a felette lévő kategória egyik modellje a megszokottól rosszabb.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
tboldi
nagyúr
válasz petipetya #43822 üzenetére
A Sugess-Seestern* hol helyezkedik el? Tippre a San Martin közelében.
Tetszik a Doxa homage-uk, bár lehetne olyan sárga, mint az eredeti, nem ilyen halovány.*Szísztörn vagy zéstern? Németül mondjuk értelme is van.
[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
válasz dzsi23 #43818 üzenetére
Azért mert van 37 meg 41mm-es is. A képek alatt írja is, hogy mekkora.
Petipetya:
A Cadisen jobb mint a pagani szerintem.____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Sungoo #43810 üzenetére
Kár, meg akartam menteni.
Dzsi23 #43811 : Nekem a 38 mm búvárlünetta nélküli (vékony peremű) tokban érdekel, h kellően nagy legyen a számlap. De nem érdekes annyira, a Vosztok 420-as óráim nagyjából megfelelnek az elvárásaimnak, tulajdonképpen felesleges is keresgélnem, csak hát a megszokás meg a szenvedély miatt lapozgatom a kínálatot.Honda ANF 125 Innova eladó
-
dzsi23
addikt
válasz balika21 #43819 üzenetére
Zsír, várjuk!
Egyéb:
Addig is itt egy Mysterious Code, ma érkezett, fekete nato szíjjal, a bőrt már én raktam rá. Nem vagyok benne 100%-osan biztos, hogy a tok tényleg acél, kicsit krómozótt érzete van, a tokfülek is gyanúsak, a hátlapra sincs írva semmi, de egyelőre sem felnyitni, sem megkarcolni nem akarom. Viszont legalább pehelykönnyű, jól olvasható, és a dizájn tetszik, hátha fateromnak is bejön majd. A szíjat eredetileg a Timexére szántam, de majd rendelek másikat, ha tetszik neki az óra.
-
eldoble
aktív tag
válasz eldoble #43806 üzenetére
Közben kicsit megnéztem ezt a Berny-t, ugyan olyan mint a többi, jobb kínai márka, Steeldive, San Martin, Cadisen, Megir, stb..., ár/érték arányban is a jobbak közé tartozik.
Talán a legnagyobb különbség, hogy kinek ez a név tetszik, kinek az, mind elég hülye nevet kapott ...[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Faresz1976 #43816 üzenetére
Harkályék eldönthetnék, hogy 37 vagy 41mm az átmérő, elég vegyes a leírás... mindenesetre a Tissot-tól is várom még mindig a 37mm-es verziót, mert a 40-es nagy, a 35-ös kicsi.
-
balika21
tag
válasz Faresz1976 #43816 üzenetére
Köszi ezek már tetszetősebbek
-
Faresz1976
aktív tag
válasz balika21 #43813 üzenetére
Tandorio-nak van automata 40-es prx homage órája. 40e körüli áron. A "legjobb", pl. Most kapásból a Cronos-t láttam 120e Ft. Abból már szerintem tudnál venni kvarc eredeti Prx-et is .
Van még a "harkály es fiának" prx ihlette órája nem tudom milyen minőség lehet mert valamikor eltalálják valamikor nem. YT-on utána kellene nézned.[ Szerkesztve ]
-
balika21
tag
Sziasztok,
ehhez keresem a legjobb kínai alternatívát, tudnátok segíteni?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
Bedobok még egy appot azoknak, akik esetleg szeretnék követni, hogy mikor melyik órát viselték, és erről egy gyors statisztikát látni. Persze, ezt egy excel tábla is helyettesítheti, de kinek melyik kényelmesebb. Van 30, 90 napos, éves, stb. statisztika. Ingyenes, a reklámmentes verzió 1090 huf.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #43808 üzenetére
Bár ez sem felel meg pontosan a leírásodnak, de hátha... A lünetta átmérője 38mm, koronával együtt 41mm, 46mm L2L, VH31.
-
Sungoo
addikt
válasz 5-ös kezelő #43803 üzenetére
De, szó szerint. Már régen az enyészeté.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #43808 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Faresz1976 #43807 üzenetére
Még jobb lenne egy vékony rámás 38-as tokban, domború zafírral, sárgább (old radium) mutatófestéssel. A 3szög alakú indexeket is cserélném, a mp mutatón meg kör alakúra a pöttyöt. Belső délutáni számkört meg halványítanám, h kevésbé zavarjon. De a kis- és nagymutató stílusát eltalálták. (Épp csak annyira vagyok válogatós, mint Paul Newman a Butch Cassidy és a Sundance Kid jelenetében.)
Honda ANF 125 Innova eladó
-
Faresz1976
aktív tag
Tetszik ez a Steeldive az ára is jó ( 40e ) csak ne lenne az L2L51mm
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Kínai órák közül van olyan ami transzflektív kijelzős ?Be my computer.. Baby I'm a user!!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest