- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kb egy napig kutattam. Az egyetlen új infó számomra a cert transparency és működése volt. Szerencsére maga a fejlesztés nem tartott sokáig, mert elég jó a rendelkezésre álló lib.
Viszont utána 2 napig vártam, mire végignézte a tool az összes certet.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Huhh... Ez nem semmi volt! Mennyi idődet vette el ez a "kis" nyomozás?
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
xabolcs
őstag
Olyan jokat irsz, Mr Dini, orom olvasni!
Azt meg kulon koszonom, hogy a forraskodot kozzeteszed!aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Pikari
addikt
Na falra festett ördög, a szardarab cloudflare nekem épp leállt, egy csomó weboldalhoz nem férek hozzá, csak pörög örökké a csodagif.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Jajj, pedig imádom azt a sz@rt, van oldal, ahol kb. 80%-ban nem vagyok ember.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Alapvetően amúgy ez egy marha nagy para. Nem akarom egy szolgáltatónak adni az adataimat, meg nagyon fizetni se, tehát vagy itthon fut a környezet, vagy itthon fut. Ha itthon fut, akkor kell egy DDNS, azzal már meg lehet találni, és bárki jöhet. És nem tudod úgy védeni, mint egy nagyobb helyen (kéne tudniuk).
Lekopogom, nem standard portok vannak, fail2ban van, meg alapvetően az IP is mozog, de azért nem megnyugtató. Meg amikor a gépek nincsenek használva, akkor vagy alszanak, vagy offban vannak, és WOL-al ébreszthetők, kivéve a home szervert.Mutogatni való hater díszpinty
-
És akkor a PXE boot a nem semmi
Gratula, ez azért elég jól kivitelezett adatgyűjtés volt
Mutogatni való hater díszpinty
-
Pikari
addikt
Szivesen, de azt hozzáteszem, hogy én is a saját káromon voltam kénytelen kitanulni mindent, én se értek hozzá különössebben. Szóval vak vezet világtalant tipikus esete.
Nálam ahogy múltak az idők, egyre komolyabb vérpistikék jöttek, egyre komolyabb módszerekkel kirúgni a sámlit. De mindig megtaláltam az ellenszert. Volt, hogy egyből rájöttem, hogy mit kell tennem. De volt, hogy hetekbe került, mire rájöttem, hogy egyáltalán mit és hogyan csinálnak. Volt olyan is, amire sose jöttem rá. Voltak nagyon cifra dolgok. Pl olyan támadás, ami akkora kernel terhelést okozott, hogy 1 fps-en mozgott tőle az egér, és fél fps-en írta be a betűket, ahogy lenyomtam a billentyűzetet
de a lényeg, hogy mindig egyre erősebben jöttem ki a szituációból.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Ez pl a Hetzner volt. Redditen írták, hogy ritka eset (általában nem tartom kredibilisnek a redditet, de ez most egy repr. komment): [link]
Velem viszont sajnos megtörtént. Azóta lehet fejlődtek, nem tudom. Ez még COVID előtt volt. Sajnos túl jó konfigokat adnak ár/érték arányban, hogy váltsak és a szimmetrikus gigabit uplink is pozitív (ha épp nincs nullrouteolva).
Egyébként elfelejtettem megköszönni a gondolatokat, köszi a véleménykifejtést/fejtágítast!
-
Pikari
addikt
Sok szervertermi szolgáltatónak annyi a szolgáltatás, hogy bedug egy kábelt valahova, és akkor ő a szolgáltató, meg valami gagyi szaros 30 éve elavult amcsi varázsfelületen betanították őket, hova kattintsanak a dolgokért, és ennyi, nincs meg a mögöttes kútfő. Így aztán te hiába is állítanád be jól a dolgokat, ha maga a szolgáltató már nem állít be semmit a hálózati eszközein, így a szolálgtató főbb eszközeit úgy tudják terhelni, hogy mire hozzád megérkezne az adatcsomag, addigra az irányodba jövö link már általánosságban eltömődik. (eleve nevetséges, mert ha nullrouteolni tudják, akkor tudniuk kellett volna szűrni is source alapján). Tudni lehet, hogy melyikek voltak ezek a gagyi lovagok, hogy biztosan elkerüljem őket?
-
Engem egyszer térdeltek le úgy, hogy a hosztingnál gigabites portot fizettem, amit teljesen elszaturáltak, aztán a szolgáltató küldött egy emailt, hogy akkor most egy ideig nullrouteolják az összes forgalmat, ami a szerverem felé irányul, mert nem tudnak ennyi adattal mit kezdeni. Akkor volt az, hogy kerestem alternatívát. Hamar rájöttem, hogy nem vagyok szolgáltató ahhoz, hogy anycast címeim legyenek, nem akarok /24-et venni minimum, hogy egyáltalán legyen, DNS szervert sem akarok üzemeltetni, a BGP-hez se értek (és egyedül nem is biztos, hogy kéne erőltetni), szóval marad az, hogy keserűen ugyan, de bekötöttem CF mögé mindent. Azóta nem igazán kapok semmi támadást. A JS challenget élből tiltom, csak kínára szoktam rakni. Szomorú, de ez van. És sokan vannak hasonlóan, mint én. One man projekt, ami nem feltétlen termel hatalmas hasznot, aztán marad az, hogy az ember vagy megtanul mindent és mélyen a zsebébe nyúl, vagy megy egy AWS-hez, ahol megoldják neki talán olcsóbban a skálázást, vagy megy Cloudflarehez, ami meg megoldja ki tudja miért cserébe...
Ha egyébként tud bárki jobb alternatívát, ami kifizethető kisebb projekteknek is, szívesen veszem a javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Nekem évtizedek óta lóg ez-az a neten. De a legdurvább támadás, amit folyamatosan 4 éve kapok 24/7, az az ftp szerverem ellen irányul, ami eleve nem is hostol semmit, hanem azon keresztül szoktak nekem ügyfelek anyagokat feltölteni, ezért van mindig online, és konkrétan üres. Ez tehát nem ddos támadás, hanem egy szótáras jelszótörés, 2 próbálkozás egy ip címről (2 másodperc alatt), aztán ip cím csere egy látszólag teljesen random ip címre. Főleg kínai és amerikai ip címekről. De ez nem célzott támadás, hiszen nincs semmi, amit ezzel elérhetnének. De már négy éve megy, és na az iptables ez ellen tényleg nem jó.
Ha ddos kölyköt haragítasz magadra, az általában favágó egyszerűségű támadásokkal tolja, valami vérpistike szintű szkripttel, amin nem módosít semmit, pl megpróbálja a tcp protokollt támadni valamivel (iptables rate limit megoldja), esetleg valami faék egyszerűségű szkript betölt egy-egy generált oldalt, hogy elzabálja a cpudat és ramodat (iptables rate limit ezt is megoldja).
Az ICMP-t már régóta tiltom minden eszközömben, hogy legalább azon keresztül ne tudjanak semmit megtámadni.
De lehet, hogy csak én vagyok szerencsés, hogy botnet kaliberű szereplő még sose támadott meg, de ha esetleg megtámadna, akkor se hiszem, hogy a cloudflarehez futnék könnyes szemmel, hanem inkább valami nálam okosabb emberrel konzultálnék, akivel át tudom szakmailag akkurátus módon beszélni a támadás formátumát a megfelelő védekező stratégia kialakítása érdekében.
-
Mondanám, hogy igazad van, de én is csak félinformatikus vagyok, nem lenne hiteles.
Cloudflarenek pont a JS alapú challengét utálom nagyon én is, amiről te is írsz. Szerintem a legnagyobb probléma vele, hogy konkrétan úgy lett megírva benne a böngésző ellenőrzés, hogy fogták az ismertebb böngészőket, kerestek bennük egyedi működési mintákat és ezekkel detektálják, hogy valóban az a böngésző van-e használva, ami a User-Agentben kimegy a szerver felé. Elvileg ez GDPR kompatibilis, szóval sok adatot nem visznek ki, aztán persze ki tudja. Viszont új böngészőnek így esélye sincs belépni a piacra... Nomeg nem kellemes egy JS-ben implementált virtuális gépet futtatni, ami ki tudja miket csinál ahhoz, hogy hozzáférj a kedvenc hírportálodhoz pl.
Azzal a kevés tapasztalattal, amit hobbi OSS projektek hosztolása alatt felszedtem, nekem is az volt a tapasztalatom, hogy megfelelően üzemeltetni nehéz. Hibákat keresni sokkal egyszerűbb, mint jól csinálni valamit (erről szól a cikk is). Viszont egy hobbi usernek is lehetnek pl olyan igényei, hogy csinál egy blogot, vagy kirakja az otthoni homeassistantot az internetre, aztán nem feltétlen lesz kapacítása saját CDN-t építeni, meg máshova routolni a forgalmat, ha épp DDoS-olnak. Iptables szépen megvéd egy vérpistike ellen, aki elkezd DoS-olni, de amint betalál egy botnet/VPN/proxy halom és elszaturálják a linked, nem tudsz mit csinálni. Én se találtam eddig jobb megoldást, ezért maradt a Cloudflare. Nem örülök neki, hogy egy monopólium kezében van az oldal sorsa és adatai, de saját zsebből és tapasztalattal nem tudnám ugyanazt hozni.
Én úgy látom egyébként, hogy sajnos ha akarjuk, ha nem, egyre többen térnek át cf-re. Telex is azt használ pl. Amerikában a szavazásokat CF-en át nyomták... Egyszerűen annyi bandwidth van a kezükben, amivel egyszerű ember álmodni sem mer.
-
Pikari
addikt
tanulság:
1. nem kell mindenféle szellemileg toprongyos, leépült, iptablest beállítani képtelen félinformatikusnak szervert hostolnia, aztán nem kell cloudflare
2. ne egy szociális kapcsolatokra és kommunikációra képtelen trollkodó autista remegő oposszumtetem legyen az, aki hostolni akar, aztán akkor nem kell cloudflare
én lábon kihordott agyhalált kapok attól, amikor meg akarok nyitni egy weboldalat, aztán elkezd pörögni a cloudflare ddos protection fél percig, hogy ellenőrizni kezdje, hogy nem -e esetleg túlterhelni akarom -e az oldalát -e, annyi idő alatt, ami alatt el is tudtam volna intézni ott, amit akartam.
-
-
Ezek szerint továbbra is a legjobb megoldás a hajléktalanok alkalmazása egy kannás borral.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A napokban beszélgettem egy weboldal tulajdonossal, akinek rengeteg különböző célra van domainje regisztrálva. Büszkén...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest