Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
Csalitüskén is mehet és folyamatosan ázik ki belőle az aroma és még finom is
Ezt nem viccnek szántam. .
(#39801) tween :
Ezek legalább emberi fogyasztásra alkalmasak nem úgy mint a sok horgász aroma, bizbaz.
Amúgy vehetsz bio gumicukrot is csak az kevésbé ízes de ha neked ennyire fontos a halak egészsége hajrá[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz szcsabaa #39794 üzenetére
Magukba biztosan nem szívják, arra igen kevés jó minőségű porózus anyagú gumi kukorica képes csak.
Ezek az aromába áztatott műanyagtermékek csak parasztvakítás. Ha tényleg olyan fontos az aroma a csalin akkor vagy szivacsból vagy, parafából vágsz a kukoricák alá, közé kis tiplit és azt aromásítod. Illetve egyszerű és jól működő trükk a gumimaci, kicsit megszárítva."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
jansky1
senior tag
válasz gerigorrd #39793 üzenetére
Kastking mela helyett ajánlom a másik nagy csoport kedvencet.
Ma egy SeaKnight AXE 3000-es orsóról került tesztelésre.
A ház szépen megmunkált, valóban fém, de nem túl nehéz az orsó megadott súlya fedi a valóságot.
Az orsó pont akkora amit mi harmincasnak szoktunk meg ( a méreteit a linken meg lehet nézni).
A tengelyen a dob alatt egy erősítést szolgáló hüvely van még pluszba
A dobon csúszásgátló felület van kiképezve, ugyan nem gumi ahogy pl. a penntől megszoktuk, de valószínűleg így is betölti a rendeltetését, hogy a fém maga van rücskösre felmarva.
A felkapókar határozottabb vált át és vissza, nyomórugós megoldás, ez is szépen zsírozva.
Csavarok szépen meghúzva mindenhol, még menetrögzítő paszta is került mindegyikre (a képen kék szín a csavarokon)
Zsír ( szokásos lágy szilikon) bőven került mindenhova ahova szükséges. Hézagolást nem igényelt csak a fedélben lötyögött egy leheletnyit a csapágy, 0,1 mm-nyi hézagolóval tökéletes lett.
A tányérkerék felső részén valami érdekes gumiszerű bevonat van, hogy mi a funkciója, arra nem jöttem rá. Valamennyi belső alkatrész szépen megmunkált acél, csak a csiga bronz.
A kulissza hosszirányú lógása ( a tengely ki be húzogatásával nézhető meg) minimális.
A fék nagyméretű karbonlamellákkal szerelt, tapadásmentes, brutál fékerővel.
A fékcsillag elég kicsi nem túl jó fogású, legalábbis az én lapát kezemre nehezen áll rá.
Valóban 10 csapágyat tartalmaz az orsó...egy a dob felső részében a féklemezek alatt, egy a bronzcsiga felső részén, egy a házban, a csiga vékonyabbik felén. kettő a hajtókar gombjában 2 a zsinórvezető görgőben, ami csavarodásmentes zsinórvezetést biztosít.
A szokásos kettő a tányérkerék két oldalán, és egy a kulissza fogaskereke alatt. és természetesen a visszaforgásgátló hengergörgős csapágya.
Valamennyi csapágy rozsdamentes, nagyon halk, és duplán (fémmel) zárt.
A hajtókar betekerős, a fogantyú nagyon jó fogású, mint feljebb írtam,b duplán csapágyazott.
Mindent egybevetve bőven üti ez is az ötvenzres hazai kategóriát. Nem szoktam élvezkedni az orsó tekergetésén, de ezt megpörgetve van egy olyan érzése az embernek hogy sosem akar megállni...miközben ijesztően halk, semmi csapágyhang. semmi visszaforgásgátló surrogás. Annak ellenére hogy full fém benne minden alkatrész ritka csendes orsó.
Aki egy finom orsót akar venni az szerintem ne tétovázzon...:D Ugyanitt márkás orsók eladók...(ryobi, daiwa) -
szcsabaa
csendes tag
-
joe979
aktív tag
Tudtok ajánalni nekem apró zárható tégelyt ? Rendelek aliról szilikon kukoricát, egy ilyen vegyes 4 színű pakkot. Nem akarom túlvariálni 2 vagy 3 aromát tervezek hozzá !
Szissz
-
jansky1
senior tag
válasz gerigorrd #39788 üzenetére
Részletesen ki vannak vesézve ezek az orsók a megfelelő fb csoportban. Megfigyelésem szerint az itteni horgászok nem rajonganak a kínai cuccokért, így több segítséget kaphatsz a linkelt oldalon.
TSURINOYA NA tesztet meg is találtam neked
Mai nap egy Tsurinoya NA 2000-es orsót szedtem szét és elemeztem. Az orsó nagyon tetszetős, karcsú testű, könnyed járású.
Az áttétele 5,2:1
A ház kompozit, a dob aluminiumötvözet.
A feltüntetett súly korrekt. Nagyméretű filclamellák biztosítják a fékerőt, ami egy ekkora orsóhoz több mint elég. Gyárilag szépen olajozott filclemezek voltak benne. A fékcsillag jó fogású a fék nagyon finoman állítható, nem tapad.
A hajtókar átdugós, nem lötyög a hatszög, a fogantyú nagyon jó fogású neoprén, csapágyazott.
A csapágyszám stimmel, 9 darab, mind csendes, zárt. Kettő a bronzcsigán, (nagyméretű csapágy), kettő a tányérkerék két végén, egy a kulisszakerék alatt. kettő a hajtókar tekerőgombjában, egy a zsinórvezető görgő alatt, és most jön a meglepetés, egy a dobemelő tengely végén! (A képen látható) Ez nagyon ritka megoldás, és egyben a legjobb is amivel a tengelyemelést stabilizálni lehet.
A csapágyak a házban szépen ültek, viszont a tányérkerék tengelyén kicsit lógtak, ez hézagolást igényelt.
A zsinórvezető görgő kemény ötvözet, nagyméretű, (elvileg ez is csavarodásgátlós szisztéma), percízen ül a csapágyon.
A szokásos korrekt gyári zsírzás volt az orsóban.
A tányérkerék kellően nagy méretű, ahogy a többi alkatrész is kellően méretezett, ami egy ilyen kis méretű és könnyű orsóban ritkaság.
A tengely a rotorleszorító anyában egy teflonpersellyel meg van vezetve ami egyben meggátolja az olaj kihordását, és a kosz bejutását is.
Még egy orsó amit érdemes megvenni, nem fog benne csalódni aki rászánja magát.
Egy érdekesség van az orsóban, egy enyhe surrogó hang amit a tengelyemelő mellett található plusz gumigörgő ad (ez is látható a képen)...hogy ez miért került bele, azt nem tudtam megfejteni, de végül is elfér benne, vagy akár ki is szedhető, számottevő feladatot nem lát el.és itt a Kastking Mela
Mára is jutott egy #orsóteszt. Ezúttal a kastking mela 2000-es orsóját szedtem szét.
finom kis darabnak tűnik, futása sima, de némi kattogó hangot ad tekerés közben.
A ház nagyon apró, grafitból készült.
a súlya a megadotthoz képest korrekt. Egy fém és egy műanyag dob jár hozzá, mindkettő teljes nagyságú dob.
Szóval az orsó annak ellenére hogy 2000-es, ez csak a zsinórkapacitására vonatkozik, mert a teste bizony egy ezres méretével ér fel körülbelül. És az első probléma itt jelentkezik....iszonyúan pici gyenge alumíniumalkatrészek vannak benne, megmunkálásuk sem túl precíz. Helyenként hézagolást igényel.
Kizárólag nyitott csapágyak vannak benne.
A csapágyszám érdekesen alakul, egy támassza csak a bronzcsigát, kettő a tányérkeréken, egy a zsinórvezető görgőben, három a dobtengelyen a dob alatt, és három a hajtókar gombjában, amit ellenőrizni nem lehet, ugyanis nem leszedhető a gomb.
Tehát a megadott csapágyszám (11) elvileg megvan, csak öt csapágy teljesen feleslegesen került bele, viszont fontos helyekről kihagyták.
A hajtókar átdugós, hatszöge szokásosan lötyög, a tekerőgomb jó fogású, neoprénből készült.
A zsinórvezető görgő könnyedén forog, nagyméretű.
A fék ....na ez a másik probléma...gyárilag karbonosnak írják, de valójában valami teljesen merev karbonmátrix utánzatú kőkemény műanyaglemez van a fémdobban. A műanyagban a hagyományos filclemezek, teljesen szárazon, ezt olajozni kellett.
Szóval ez a karbonutánzat természetesen nem működik megfelelően, eleinte semmit nem ér aztán hirtelen megragad. itt filclemezeket tettem a karbonszerűségek helyére, így már helyreállt a rend.
Tehát mindent egybevetve, ezt a típust nem ajánlom, még UL-re sem, mert bár a súlya és a mérete és az ára igen kedvező, a tartósságát illetően hagyott bennem némi kételyt.[ Szerkesztve ]
-
gerigorrd
kezdő
-
gban
veterán
válasz sityupityu #39784 üzenetére
Én meg mintha sok évvel ezelőtt is azt olvastam volna hogy minden horgászathoz kell állami, akár magántó akár más.
Már 2010 felé is azért mentünk egy helyre mert ott nem kértek államit, pár nap miatt meg nem akartam kiváltani.Postázást nem vállalok.
-
veterán
válasz FireFox1996 #39783 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy ez már vagy 2 éve érvényben van. De ezek szerint rosszul tudtam.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
FireFox1996
őstag
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
fess
őstag
A szerszám alakú villantóról van valakinek egy linkje? Kollégám nem hiszi el, hogy létezik
-
galervin93
addikt
Elég ritkán rakok el halat, évente egy kezemen meg tudom számolni, hány alkalommal, eddig mindig ezeket a párezres haltartókat használtam, de gondolkodom rajta, hogy beszerzek valami merev keretes cuccot. Nem kellene nagy, 2-2.5 méter nekem bőven elég, illetve jó volna valami tatyót is nézni hozzá, amiben praktikusan lehet vinni is. Mik az ajánlottak 10-15ezer körül?
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
mano660
tag
Igen, az idén ötödik éves, és azon kívül, hogy a nap kissé a háttámlát fakította semmi baja.
De mint arról már szó volt, átesett egy kis átalakításon az első használat előtt.
Évente 60-80 alkalommal járok horgászni."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
kesjarlo
csendes tag
válasz tepenzed #39768 üzenetére
Néztem a GT-X-et is, viszont az már több mint amennyit szánnék rá. Egy akcióban jó lenne, de olyan kevés helyen lehet kapni, hogy akciót is esélytelen kifogni rá.
A 3 méter a Leeda-nál azért a max, mert két részes, és a 3.30-as nem fér be a bottartómba. (Az SW 3 részes, ezért is akadt meg rajta a szemem, hogy abból tudok 3.30-asat venni).(#39769) hermanyi: Köszi
-
kesjarlo
csendes tag
Most ugye lesz a hétvégén a Walterban akció. Nagy probléma ez nekem, mivel a Dart II ugyanannyiba fog fájni, mint a Leeda, sőt 3 méteresben még olcsóbb is lenne. Segítsetek már egy kicsit.
Ahogy láttam sok helyen, a Leeda-t sok helyen jellemzik taknyos feedernek, mert nagyon lágy, a waltert, pedig kissé gerincesebbnek mondják. 12-ért érdemes inkább a Waltert választani? -
jansky1
senior tag
Ki írta vajon ?
Miért pont a Haldorádó?
A történet sok-sok évvel ezelőtt kezdődött. A horgászataim nagy része sikeresnek volt mondható, ám én ennél többre vágytam. Olyan lehetetlennek tűnő helyzetekben is szerettem volna még sikeresebb lenni, mely azelőtt komoly fejtörést okozott. Gyermekkorom óta a finom szerelékes horgászat volt az, amely igazán felkeltette az érdeklődésemet, melybe napjaink talán legnépszerűbb horgász módszere, a feeder is beletartozik. Fejlődni szerettem volna, minél több tudást, tapasztalatot gyűjtetni. Ekkor kezdtem el igazán belemerülni hazánk egyik legnagyobb és emblematikus feeder horgászának, Döme Gábornak a kisfilmjeit tanulmányozni, újságcikkeit olvasni, naponta több órát szántam erre. Számomra egyébként is igazi csemege volt, hiszen gyakran láttam többek közt egyik kedvenc horgászvizemen, a Duna folyón horgászni. Szinte minden horgászatomba igyekszek valami kis furfangot beletenni, szeretek kísérletezni, kitalálni dolgokat, és ezáltal is minél több tapasztalatra szert tenni. Azonban szükségem volt valami átütő erejű és hiteles tudás elsajátítására, melyhez Gábor filmjei és írásai kiváló alapot biztosítottak. A filmekben elhangzó reklámokat természetesnek találtam és egyáltalán nem zavartak, hiszen a hasznos praktikákat, módszereket ki tudtam szűrni ezek közül. Az elsajátított új módszerek által, és az egyre kifinomultabb technikákkal, folyamatosan fejlesztettem tudásom. Évek óta figyelemmel kísértem Gábor és a Haldorádó Team munkásságát, aztán egy áprilisi napon a közösségi oldalon meghirdetett nyereményjáték által, egy vadonatúj bottáska boldog tulajdonosa lehettem. Mindenképpen igyekeztem közelebbről is megismerni Gábort, és elhatároztam, hogy találkozni szeretnék vele személyesen. Erre kiváló lehetőséget nyújtott a X. jubileumi Haldorádó Pontyhorgász Napok, melyen korábban még sohasem jártam, de még a Haldorádó Centrumban sem. Emlékszem, a nyitást követően, már reggel 7 órakor ott dideregtem kint a hidegben a bolt előtt, hogy egy akkor megjelent újdonságot, a Kék Fúzió oldódó lebegő pelletet elsőként vásárolhassam meg. Egy kicsit megilletődve álltam a bolt előtt, hiszen senkit nem ismertem. Végül ha jól emlékszem Pintér Zoli volt az, aki behívott a boltba, hogy ne fázzak. Rövidesen megérkezett Gábor is, aki azonnal felismert, pedig előtte sosem találkoztunk személyesen, csakis az interneten váltottunk néhány szót vagy mondatot párszor. A fogadtatása rendkívül közvetlen és barátságos volt, olyan, mintha már évek óta barátok lennénk. Nem sokkal ezután, rögtön be is dobtak a mély vízbe, hiszen első vásárlóként rögtön egy interjút kellett hogy adjak, melyet nagy örömmel, de az izgalomtól annál viccesebben adtam elő. A pontyhorgász napok lecsengése után egyre többször használtam a Haldorádó termékeket, melyek az elsajátított hasznos praktikák által, rendre sikerre vezettek. Később elkezdtem cikkeket, beszámolókat írni, melyre Gábor is felfigyelt. A kezdeti nehézségek és apró hibákra felhívta a figyelmem, majd egyre tartalmasabb és jobb minőségű fotókkal tarkított írásokkal jelentkeztem. Segítségemre volt a Haldorádó bojlis vonalának egyik oszlopos tagja, Rokolya Péter, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, napi szinten beszélünk. Peti közvetlensége és segítőkészsége hamar rokonszenvet indított el bennem, akivel szinte bármit meg tudok beszélni. Hasonló tulajdonságokkal bír a csapat feeder vonalának egyik meghatározó tagja, Putz Tomi is, aki a kiállításon már az első mondataival tudatta velem, hogy egy nagyon őszinte, rendkívül barátságos ember. Nagyon sokszor sietett segítségemre, mikor kikértem a véleményét bizalmas dolgokban. Peti és Tomi tanácsára kezdtem egyébként minél színesebb, egyedi tartalmú cikkeket írni, hogy ne legyek sablonos, unalmas az olvasó közönség számára. Munkásságomat a Haldorádó rendszeresen honorálta, anélkül,hogy én ezt kértem vagy elvártam volna. Semmiféle kötelezettség nem terhelt. Elhatároztam hogy valahogy megpróbálom kompenzálni ezeket és felajánlottam segítségemet. Óriási megtiszteltetés ért, mikor felkérést kaptam, hogy egy kiállítás alkalmával dolgozhatnék együtt velük. Én, a semmiből, itt vagyok a Haldorádó csapatával? El sem hiszem ! Euforikus hangulatban voltam, igyekeztem maximálisan helyt állni, mely a visszajelzések alapján, teljes mértékben sikerült. A későbbiek folyamán a gyermekek, az utánpótlás segítésére fektettem az egyik legnagyobb hangsúlyt, melyhez a Haldorádó is nagylelkűen asszisztált, ennek egyik legkomolyabb állomása a két turnusban zajló gyermek és ifjúsági horgásztábor lett. Számos helyről kaptam felkérést, hogy csatlakozzak hozzájuk, mint teszthorgász. A teszthorgász napjainkban sajnos elég tág fogalommá vált, amely leggyakrabban inkább reklám-horgász titulust jelent. Néhány százalék kedvezmény, egy póló vagy sapka, illetve pár tasak etetőanyag és csali elegendő ahhoz, hogy a termékeket egy beszámolóban burkoltan reklámozzák. A gyártónak/forgalmazónak persze jól jön a szinte ingyen reklám, és a "teszt, avagy reklám-horgásznak" is, mert rövid idő alatt ismert, "mondva csinált sztár" lesz az internetes oldalak által. Igazából semmiféle komoly ismeret, szaktudás, vagy tapasztalat nem szükséges, elég néhány halat megfogni, és leírni, ezzel meg azzal fogtam, még akkor is, ha nem fedi a valóságot. Valódi teszthorgászból nagyon kevés van, de én minden erőmmel azon leszek, hogy közéjük tartozzak. Ha az érdeket veszem figyelembe, nem kérdés, hogy azonnal elfogadom a legtöbb ajánlatot, hiszen lényegesen több materiális javakkal honoráltak volna, mint ahol most vagyok. Felszerelések, ruházat, csalik, etetőanyagok, stb., szinte minden, szinte ingyen. De milyen áron? Hol marad a hitelesség? Hol marad a becsület? Hogyan lehet így fejlődni, továbbképezni magam? Persze nagyon sokan úgy érzik, hogy már mindent tudnak, gyakorlatilag az egész horgászatot alfától-ómegáig, mert látták a tévében vagy olvasták az újságban, azaz már csak oktatnak, nem tanulnak. Csaknem 3 évtizede horgászom, ami nem kevés idő. Ez idő alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, nagyon sok szép élménnyel, és sikerekkel, még ha nem is posztoltam ki ezeket egytől egyig a közösségi oldalra. Mégis sokszor azt érzem, hogy nem tudok semmit, vagy csak nagyon keveset. Egyszerűen nem elég, ennél többet akarok. Még tovább tanulni, képezni magam, a végtelenségig fejlődni. Ez csak egy olyan csapatban lehetséges, amely erre lehetőséged ad, ahol megbecsülnek, számítanak rám, és magam is számíthatok a csapatra. Semmi nem hullik az ember ölébe, mindenért keményen meg kell dolgozni, az igazán értékes sikerért, még ennél is jobban. Úgy érzem, hogyha továbbra is kellő alázattal, lelkesedéssel, a fejlődésre való hajlandósággal állok hozzá a dolgokhoz, talán lehet némi keresnivalóm, és feljebb léphetek a "ranglétrán". Tavaly nyár óta hivatalosan is a Haldorádó Team tagja lettem, mely egészen elképesztő siker, a nulláról, ilyen rövid idő alatt. Hogyan sikerülhetett ez? Akad olyan, aki úgy érzi, én csupán "benyaltam magam oda", azaz semmit nem tettem le a képzeletbeli asztalra azért, hogy méltó helyem lehessen ott. Én nem érzem azt, hogy így lett volna, de ezekkel a véleményekkel nem tudok mit kezdeni.
A megszerezett siker mindig értékesebb, mint az ajándékba kapott. Azt még nem tudom, mit tartogat számomra a jövő, hová is jutok majd. Bármi megtörténhet. Az is lehet, hogy jövőre már máshol leszek, vagy sehol, de rajtam semmi nem fog múlni...
A Haldorádó számomra nem csak egy márka, egy név, egy logó, annál sokkal több. Barátok, hűség, lojalitás és becsület. Nem az számít, hogy mi van a ruhámra hímezve, hanem az, hogy mennyire vagyok benne ember, és mennyire vagyok benne hiteles, márpedig ez a legfőbb célom: Egy hiteles embernek maradni.(#39764) gban : ennyire egyértelmű ?
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Én pedig a Korum széket használom még mindig.
"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
Interceptor
addikt
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
hermanyi
addikt
válasz Gabesz26 #39730 üzenetére
Azért ezt nem jelenteném ki ,hogy láda csak akkor ha rako vagy verseny . Ládába be tudod pakolni az összes bizbazt ami kell ,Fotelbe is ,de abban elég hülyén néz ki mikor kinyitod. Ládán meg kell tanulni ülni ,mert ha szarul ülsz egy kínszenvedés. De 5-10 peca és a tested rájön ,hogy hogyan is kell csinálni. Amúgy szerintem 4-5 órát lehet frankon minden gáz nélkül rajta folyamatosan horgászni. Utána már jól esik ha felállsz sétálsz egy kicsit . Ha napi 8-10 kapásod van akkor jobb a fotel ez tény ,de ha pörgős a horgászat akkor egy láda felbecsülhetetlen legyen az Feeder ,match vagy akármi . Cipelni sem gáz kitalálták már a kerék szetteket talicskákat stb . És ha kövezésen is horgászik akkor meg még nagyobb az előnye a ládának szerintem .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #39755 üzenetére
nem tudom nekem a hézagkitöltő benne van-e szerintem nincs, ha ekkora az eltérés, viszont akkor fogalmam sincs merre van
joe #39727: ne utálj
-
veterán
válasz BlackmMmDog #39756 üzenetére
Értem, köszi. Akkor jól tippeltem, hogy nem mai darab lehet.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz sityupityu #39755 üzenetére
a 2000-es évek elején voltak jelen a Sert. Botjaik tényleg egész jó minőségűek voltak ,de az orsóik csapni valóak voltak.
-
veterán
válasz Steady74 #39721 üzenetére
Esküszöm, hogy nem mahináltam a mérleggel, de mind a két nyélnél többszöri mérésre is kerek illetve egész számok jöttek ki. A beastmaster-ben természetesen benne hagytam a nagy hézagkitöltő dugót is.
Tehát régen Espirit névre hallgatott az a bizonyos Nevis.Pluszban pakolászás közben találtam egy Sert nevezetű 7 méteres (egészen pontosan 6,86) francia spiccbotot is ami be van gumizva (alsó 3 kép). Gőzöm sincs, hogy mikor kerülhetett hozzám. Én nem szoktam begumizni spiccbotokat, ez valami kölcsön bot lehet. Lehet, hogy régen valami olyan versenyre kellett ahol voltak nagyobb halak, de a szabályzat miatt nem lehetett használni rakót. Vagy kimondott spiccbotos verseny volt. Ez valami nagyon öreg bot lehet, viszont akkoriban szerintem a felső kategória. Úgy néz ki a nyéltagja mint a mostani semmire sem jó 5-10 ezer forintos kompozit botoké, de ez nem az. Igen könnyű az egész bot még begumizva is. Szétszedtem önmagában a nyéltag is nagyon ki van könnyítve, két újjal simán összetudnám roppantani. Ezt a Sert márkát én úgy emlékszem, hogy csak nagyon rövid ideig forgalmazták nálunk.
Most elkezdek nyomozni, hogy kié lehet, bár jó pár év eltelhetett, hogy senkinek sem hiányzott.
Azt hiszem, hogy elfogok kezdeni lent kicsit takarítani a műhelyben (asszony ott nem nyúlhat semmihez), hátha előkerül még 1-2 dolog.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
hermanyi
addikt
-
veterán
-
Steady74
Topikgazda
Rakózáshoz ládát használok, feederhez fotelt. Próbáltam a "versenyszerű" feederezést (hosszú előkés szerelék, ami mára már nem versenycucc, az 50cm-es előkét eltörölték), nagyjából 4 órát lehet szerintem ládán rendesen ülni.
Tween #39739: ne vegyél olyan botot, egy rakat sz@r.
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
válasz galervin93 #39743 üzenetére
Egy Daiwa Match Winner 3012 qda van rajta. Tökéletes páros.
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #39746 üzenetére
Mondjuk pontyozni szerintem gyenge ,ha ki akarod emelni vele a halat . De keszegezni tökéletes .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
veterán
-
hermanyi
addikt
válasz sityupityu #39734 üzenetére
Lehet azt még kapni . Parancsolj . és tényleg jó az a nyél . Walternál is van amúgy .
-
mario1012
tag
Sziasztok.
Segítségkérés, illetve személyes tapasztalatok miatt fordulnék ismételten hozzátok. Method feeder lenne a horgászat módja és ehhez keresnék 2db jó ár-érték arányú botot úgy 25k-30k/db áron. A meghorgászandó távolság nem igazán szempont kb 80m a legnagyobb táv és nem is célom folyamatosan ide dobálni, ennek ellenére inkább a 3,9m-es példányok között szemezgettem, illetve olvasgattam itt is. Ennek oka a célhalak mérete, amely legfőképp ponty abból is 3-6 kg közöttiek kb, de olykor akadhat 1-1 nagy amúr is 15+. Emiatt is nehezebb a döntésem, mert szeretnék egy lágyabb botot amely a kisebb méretű pontyoknál is élvezetesen viselkedik. A kosarak mérete amelyet használok majd az 30-40g súlyúak. MAP Carptek ACS 4000-es méretű nyeletős orsót tennék majd rájuk, ehhez kellene összhangban lévő felszerelés. Köszönöm az ötleteket, tanácsokat.
-
tween
őstag
Már megint csábulok, nézegetem ezt a Drennan Acolyte Ultra Feeder 11'-et...ejj ejj
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Van 8 db 20 éves kempingszékem. Egy darabig még elég lesz. Amúgy többnyire stégről nyomom, ott meg van pad. Csak hajtogatható szivacs ülőkét szokatam vinni.
Vennék én fotelt, de a kiegészítők majdnem annyiban lennének, mint magában a fotel, így hanyagolom, nekem ennyit nem ér.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
válasz Steady74 #39721 üzenetére
Köszi.
A bestmastert már mértem én is, talán én is felraktam képet ide valamikor. Kíváncsi voltam ennek a 4-es nyélnek a súlyára. Ha emlékszel (emlékeztek) tavaly nagyon ajnároztam itt egy Nevis nyelet amit csak igen rövid ideig lehetett kapni. Kb 15-16 k lehetett 5-6 évvel ezelőtt az ára. Még azt írtam róla talán, hogy nagyon hasonlít a kb 40-50 ezres Rive nyelekre, és minőségben is nagyon jó. Karcsú, könnyű (nem akarok hazudni, de ha jól emlékszem, akkor csak 280 gramm környékén van a 4 méteres nyél súlya), csodálkoztam is rajta akkor, hogy ilyen jó nyelet lehetett venni ennyiért. De mint írtam, nem is lehetett sokáig kapni. Én anno szotyiért hozzáfértem shimano cuccokhoz, volt 3 és 4,5 méteres beastmaster nyelem is. Igen, a 4,5-ös nyelet természetesen lehet használni 3 méterben is, de én nem szerettem nyéltag nélkül, így anno jó pénzért külön vettem egy 3 méterest is. Most már csak a 3 méteres van meg, a 4,50-est eladtam amióta megvan a nevis, baromi nehéz volt. Este ha hazaérek lemérem én is a nevist, de én most 280 grammra emlékszem. Na majd kiderül. Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy nem is olyan erős mint a beastmaster.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Gabesz26
senior tag
Azt rajtad kívül senki sem fogja tudni eldönteni, h neked mi lenne a jobb . Nem is nagyon írtál róla, h milyen szempontok lennének fontosak, így pedig nehéz bármi tanácsot adni (mármint ha tényleg emiatt írtál, és nem csak hangosan gondolkodsz)
Versenyládát szvsz csak akkor érdemes venni, ha rakózol vagy komolyabban tervezed a versenyzést. A feeder fotel kényelmes, de pl. versenyzéshez nem a legjobb.
Nekem Preston fotel van, ha ez segítség
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Idén venni szeretnék egy feeder fotelt vagy egy versenyládát, de napról-napra változik bennem, hogy melyik lenne a jobb...
-
Steady74
Topikgazda
válasz sityupityu #39707 üzenetére
-
tween
őstag
Aki szegecsezik, meg nyelezik eme kicsi családi közösségünkben, az a fórumpecára hozzon magával fürdő nacit is!
-
A Zéé
addikt
válasz Steady74 #39700 üzenetére
baxxa meg írtam egy hosszút, szépen érvelve, erre elveszett...
A lényeg az, hogy azért bőven nem 3k-t nyer egy ilyenen az eladó sem, ha éppen nyer rajta. Alkalmazottakat, adókat, áfát kell fizetnie fenn kell tartania a cégét, az infrastruktúrát, ami pláne mostanában az alkalmazottak tekintetében egyre nagyobb teher... EU-s fizetési szinteket akarunk, EU-s árszint alatt egy olyan korban, amikor a cégeket, és a vevőket is a legjobban sarcolják az EU-ban.
Persze nem sajnálom őket, de azért a palánk másik oldalán se fenékig tejfel az élet. Tudom, mert látom, és benne éltem (és élek még valamennyire most is)
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
veterán
válasz zsola32 #39711 üzenetére
Te figyu, pocsék délutánom volt, miért fárasztasz?
A példáidban van egy japán liszensz, van egy dél koreai és van egy kínai. A kínai amiről beszélsz konkréten eléggé brand kategória, nézzük csak meg a P széria felső darabjait. Tehát egyáltalán nem olcsó kínairól beszélünk hanem olyanról, aminek igencsak megkérik az árát. Most mi francot hasonlítsak össze rajtuk? Mi lesz a vége, illetve mit vonjak le belőle?--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
-
zsola32
senior tag
válasz sityupityu #39709 üzenetére
én is ezt akartam kérdezni tőled
-
Steady74
Topikgazda
Este ha hazaértem megmérem. Érzésre kb a Beastmaster nyelemhez áll közel. Na azt is lemérem majd. Tetszik, hogy 3 hosszban variálhatom, szegecses (tween hol van már??), és kellemes a felülete, nem csúszik szerintem vizes kézben sem.
-
veterán
-
zsola32
senior tag
akkor tegyél különbséget a Samsung - huawei és a sony között
és lécci írd meg a konklúziót, köszi -
veterán
Így van.
Különbséget kell tenni a simán csak Kínában készült dolgok között (amúgy tényleg szinte már minden ott készül), és a Kínában készült kínai között.(#39693) Steady74 Mi a súlya 4 méterben?
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
válasz szetcsuszott #39702 üzenetére
a Meredith odaver azért rendesen a gumihalak között.
én őszinte leszek, lehet hogy nem is olyan nagy baj, hogy sok ember nem akar alis cuccokkal pergetni.
így sokkal fogósabbak a csalik amiket kiviszünk dobálni a halaknak.[ Szerkesztve ]
-
gerigorrd
kezdő
válasz Steady74 #39700 üzenetére
Természetesen ez így van. Én is 4 gyereket etetek, persze, hogy megnézem mit kapok a pénzemből.
Viszont ezzel a tisztességtelen haszonnal nem értek egyet. Senkinek sem kötelező megvenni a drágát. Csak a horgászfelszereléseket is elérte az a trend amik az autókat vagy a mobilokat már régen. X5-öt, iPhone-t nem magának vesz az ember, hanem a közönségének. -
szetcsuszott
aktív tag
Azért, mert itthon egy bármilyen márkás wobbler 1500-nál indul, de inkább átlag 2-3 ezer. Alin meg 3-4 dollárért (!) tehát max 1000 Ft-ért a krémjéből válogatsz a kínálatban, de vannak 70-80 centért bevákt és fogós darabok, a 2 dolláros kategóriában meg szinte mellényúlni is nehéz, de ha meg utána is olvasol pl a Facebook kínai pergetős topicban, nem tudsz hibázni. És még a gumikról nem is ejtettem szót. Megfordítva: ugyanannyi pénzből amennyiért veszel itthon X db bevált márkás wobblert, abból Kínából rendelhetsz pl 4X db bevált fogós wobblert.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest