Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madn!ght
addikt
válasz zsolt1225 #45043 üzenetére
Ezzel én is ugyanígy voltam. Annyi pozitívat hallottam már a Walter Series prémium botokról, hogy a múlt héten be is újítottam egy 420-as WCII-t. Igaz sajnos idő hiányában még nem tudtam kipróbálni, de hét végén letesztelem. Kíváncsi vagyok, hogy az EVO-X bothoz képest mennyivel ad "többet".
-
Emu
őstag
válasz zsolt1225 #45033 üzenetére
Tegnap ismét egy nagyon jó napot töltöttünk el a gyerekekkel egy kis helybeli horgásztavon. Sikerült kicsábítanom apósom, így délelőtt a gyerekeket horgásztattam meg, mikor délben hazamentek, akkor pedig én is tudtam egyet pecázni.
Kislányom egyre ügyesebb, már egyedül is fel tudja tűzni a csontit a kis horogra, kisfiamnak továbbra sem nőtt a türelme, így 1-2 hal után mindig elment egy fél órát játszani, majd jött vissza újra Volt minden bodorka, vörösszárnyú, kárász, dévér, 40-50dkg-s kisponty (ami kivette kislányom kezéből a spiccbotot, és majdnem úszás lett belőle, de szerencsére a parttal párhuzamosan vitte a botot, így pár méterrel arrébb ki tudtam "szákolni"), ismét öröm volt és boldogság.
Délután methoddal fogtam pár kisebb pontyot, majd tiszteletét tette egy gyönyörű 6 körüli spanyol mintás is. 4 körül teljesen leállt a fenék, semmivel sem tudtam kapást kierőszakolni, így áttértem match-re. Pár gyönyörű kárász (70-80dkg, az elején olyat húztak mint egy jó ponty) után bedobáskor összetekeredett a főzsinórom, és miközben bogoncoltam a lábamnál vízben lévő csalit elvitte valami vadállat. A már majdnem teljesen széthúzott csomó összeszorult a kezemben, és következő pillanatban már azt láttam ahogy vitte a hal a komplett felszerelésem úszóstúl mindenestől.Az igazi élménypeca viszont ez után kezdődött. Egész délután figyeltem, ahogy 70-80cm-s árnyékok cikáznak a vízfelszin alatt nem sokkal, először úgy gondoltam balinok, de mivel nem csapott oda a kishalaknak amik épp egy kenyérdarabot szívogattak, ezért gondoltam egy merészet: match boton a főzsinór végére tettem egy erősebb 10-es horgot, főszinórra nyomtam egy 1gr-s ólmom, majd a horogra tettem egy kenyérkockát. Így kb. 20-25 métert tudtam dobni, majd vártam. Nem kis meglepetésre, ezek a vízben cikázó árnyékok megindultak a csobbanás felé, és elkezdtek táncolni körülötte, majd egy csobbanás kíséretében eltűnt a kenyérkocka a víz felszínéről. A bevágást kb. 30m-s kirohanással díjazta a meglepődött hal, de kb. 7-8perc múlva már a merítőben pihent a 4 körüli amur. Az előbb leírtakat követve 2 óra alatt 12 amurt segítettem partra, a legkisebb 1kg körüli volt, a legnagyobb 5kg. Igazi élmény volt keszeges match bottal, és 16-os főzsinórral. A negyedik hal után már komplett nézőközönségem volt, azt mondták, ha ezt nem látják saját szemmel, nem hiszik el.
Úgy néz ki ez volt az idei év utolsó pecája, az elkövetkező hétvégék már tele vannak. Ha így marad, akkor méltó lezárása az évnek.
-
mario1012
tag
-
veterán
-
gban
veterán
válasz zsolt1225 #44097 üzenetére
Nekem teljesen korrektnek tűnnek.
Van FB oldaluk is, ott is megnézheted őket.
Én mondjuk ma megrendeltem a botot amazon-ról.
Azonnal küldik és szállítással is olcsóbb mint a többi itthoni webshopban.
És nem utolsósorban gift card-ból vettem[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
jansky1
senior tag
válasz zsolt1225 #44097 üzenetére
Csillag után ott van, Fishing Republic
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz zsolt1225 #41780 üzenetére
facebook oldalakat nézz meg, pl horgász adok-veszek. Vannak akik árulnak, zsákot bontanak, 500-600 Ft/kg áron lehet venni pelletet. Oldódási idő temérdek dologtól függ (de ezt te is tudod), nagyjából a Soubaits 1 mm-es pelletjének idejével megegyezik az oldódási ideje, nyáron, nem túlvizezve szerintem 2-4 perc.
-
zsolt1225
aktív tag
válasz zsolt1225 #41708 üzenetére
Jah és a poén, hogy délután már érkezett visszaigazolás a rendelésről, hogy feldolgozták. Írták, hogy az egyik 10mm-es minibojliból nincs raktáron, de van más. Aztán fél 6-tól 6x próbáltak meg hívni, csak nem hallottam és rejtett számról. 7-re felvettem este 8-kor vasárnap!, és kérdezte, hogy akkor mit szeretnék helyette, mert hétfőn feladnák, hogy keddre itt legyen. Ez aztán igen, csodálkoztam rendesen.
-
mario1012
tag
válasz zsolt1225 #41551 üzenetére
De, igen én vagyok. Fogtam még egy 5.8kg-os tükröst, az még feltöltés alatt áll majd.
Lehet akkor egyszerre voltunk ott horgászni, én is ott voltam akkor, kb tele volt a tó, húsvét hétfőn talán, akkor voltak ott nagy csapatba hátul. Én eléggé körbehorgásztam már a tavat, jobb oldalt is szoktam fogni szépeket, ezek a halak is onnan jöttek. Akkor még elég hideg volt a víz és eléggé hátra vannak szokva, sokan tényleg csak oda járnak így ott is ,,teleltek egy csapatba", de már ahogy melegedik elkezdenek mozogni és lehet fogni másfelé is. -
veterán
-
-
-
gban
veterán
válasz zsolt1225 #40689 üzenetére
Már hazajöttem, a pergető botot néztem csak, 'dióverő' ahogy vártuk.
Illetve futólag ránéztem a 'fenekező' botok valamelyikére, az a tipikus retro végig totál vastag cucc.zsola32: merítőre kíváncsiságból ránéztem, de csak a zacsiban.
A műanyag a fej tövénél csak borítás, vagy a szerkezet műanyag?Zsinór: annyira filléres cucc a boltokban is pl. a középkategória, hogy fölöslegesnek érzem egy ismeretlennel próbálkozni.
Pergető 30-as orsó dobozban 'jónak' néz ki, bár talán inkább 25-ös, míg a nyeletős 30-as kétszer akkora, nagy behemót ormótlan első ránézésre, inkább 50-es mint 30-as.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Steady74
Topikgazda
válasz zsolt1225 #39320 üzenetére
Engem megvettek kilóra, ott a helyem a haldorádó pontyhorgász napokon, az egy igazi ünnep!
tepenzed: method pecára 1 perc előkészíteni a kaját: 2 egység aqua pellet 1 egység víz vagy vizes aroma. Lezárható dobozba belerakom peca előtti este, összerázom, másnap csak át kell kicsit mozgatni, hogy a pelletek darabjaira essenek szét, majdnem mint száraz állapotukban. Panírozás is tök egyszerű, a vízparton pici víz, aztán mehet rá az etetőanyag. Persze etetőanyaggal ez a gyors előkészítés nem megy. Ha van időm, otthon azt is megcsinálom, így a vízparton már kb 90-os a kaja (visszaszárad kicsit).
-
tepenzed
őstag
válasz zsolt1225 #39082 üzenetére
nem tudom én is most vettem télen, még nem feedereztem idén, most pergetés van.
De ahogy néztem videókon sokkal kényelmesebb bekeverni vele a kaját, főleg, ha nagyobb mennyiségről van szó. Azt viszont nem gondolnám, hogy egy finoman kétszer átrostált method etetőanyag rosszabb lenne mint egy így bekevert+rostált kaja. Szvsz gyorsabb,kényelmesebb, körmöd alá nem megy be a kaja[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz zsolt1225 #39034 üzenetére
Elvileg egy csapágy megfelelhetne a célnak, régen sem volt több és évtizedekig mentek. Az orsó kézben egész jól összerakottnak tűnt, de nem vettem meg, gyanúsan olcsó....
Nekem azt mondta a boltos, hogy 3,5 Lbs bot kevés lehet etetőbotnak, 5 lbs kéne.Más: Szerintetek érdemes egy spiccbotot venni, és begumiztatni, ha abban a méretben van bolognai botom..? Nézegettem a spiccbotokat, számomra úgy tűnik, hogy a bolognai egy gyűrűzött spiccbot.... Szállítási méret is akkora, jó, a bólómon van egy kis huszas orsó, de a hossza a lényeg....
-
veterán
-
csƵ
addikt
válasz zsolt1225 #36495 üzenetére
A légnyomás is számít elvileg.
Én szombaton voltam kint. Mivel a tó 3/4-e le volt zárva verseny miatt, nem volt szinte semmilyen értelmes hely. Olyan helyen ültem le, ahol sose pecáztam, meg nem is nagyon láttam még ott senkit se csak pergetni. 8-10 méterre húzódott előttem egy nádfal, oda dobálgattam egy bottal. 4 óra alatt fogtam 10 keszeget, 2 kárászt és egy 2,15-ös pontyot. Ezzel még durván a dobogóra is felfértem volna, mert nagyon gyengének mondta mindenki a versenyt.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz zsolt1225 #36146 üzenetére
gondolom nem ólmot szeretnél bedobálni, amire ráetetsz jó drágán, hanem kosárral horgászni, arra meg hülyeség bojlisat venni. Mindenképpen 420as feeder akkor a te világod, abból is van viszonylag jó akciójú.
Állítólag olcsó kategóriában dicséretes döme power fightere, de ha feljebb mennél, akkor vannak nagyon jó manták is 30 körül
[ Szerkesztve ]
-
741105
csendes tag
válasz zsolt1225 #35609 üzenetére
Hello
Én ezt tudom ajánlani: http://centrumzoo.hu/Shimano-CAZNA-4000FA-elsofekes-orso-CAZ4000FA
nekem nagyon kellemes csalódás volt. Okumát nem ajánlanám. sajnos egy 8 csapágyas csodát vettem, de nagyon rossz választás volt. A járása nagyon nem finom, nem egyenletes. A felkapókar a görgőnél kiesett egy horgászat során. A fonottat csomózza. A fent említett CAZNA fényévekkel jobb , a futása a minősége, minden.És mielőtt azt írná bár ki is, hogy Shimano fan vagyok, le írom hogy van ryobi és daiwa orsoim is, de ár érték arányba a CAZNA nagyon rendben van.
én innen is szoktam rendelni: http://www.am-angelsport-onlineshop.de/
van aminek az ára kb. fele annyi mint otthon. -
musli26
tag
válasz zsolt1225 #35711 üzenetére
Pontosan melyik típus?
Nekem Camaro-m van eddig bevált.
Kíváncsi vagyok menyire vált be neked.
Milyen bottal használod?[ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
Csirekk
csendes tag
válasz zsolt1225 #35614 üzenetére
Nekem 2 XT-m van, 40 és 55, tényleg halkabb a nyeletője, mint a többi orsómnak, de egyáltalán nem zavaróan. Legutóbb is 10+ méterre voltam a botoktól, haverom fogásáról lőni gyorsan egy képet, köztünk nádfal, mégis simán hallottam, mikor elhúzta a hal. Nálam nagyon beváltak, szépen rakják a damilt is.
Ezeken pedig még a fogantyú is sötétebb fa, majdnem olyan, mint a ház. -
Zoli bácsi
őstag
válasz zsolt1225 #35609 üzenetére
By Döme TEAM FEEDER Carp Fighter LCS Lassan két hónapja vettem, 50-es méretben, még itt is jókat írtak róla...
Szóval, nekem meglepetés ez az orsó, masszív, jól fut. Csontra feltöltöttem a dobot figyelmetlenségből, mondom majd úgyis leugrik-csavarodik-gubanc lesz, és vágok le belőle. Szépen rakja a zsinórt, annak ellenére hogy túltöltöttem a dobot, nem volt gubancom. Nekem bejött! -
hermanyi
addikt
-
mario1012
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?