Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyós
addikt
válasz zsolt1225 #33592 üzenetére
Azért ez sem olyan egyszerű. Én csak azért vettem rod podot, hogy ha esetleg stégre kerülök akkor le tudjam tenni a botokat.Egyébként leszúrót használok. Ilyet vettem: [link] 12000-ért , azért mert ha kell akkor pod, ha nem kell akkor meg a teleszkópos lábát leszúróként is tudom használni. Vettem hozzá előre aluflokk AF-1 bottartót, hátra meg Carp Zoom gumis tartót
[link]A hátránya: könnyű tehát vagy lerögzíted ( gumipókkal-leszúróval a földbe szúrva vagy stégen vizesvödör hozzákötve) vagy ugrasz utána mert ilyenkor nyáron ha nem nyeletőd van vagy nem figyelsz még a 2-3 kg ponty is berántja a stégről.
Masszívabb kivítelben ajánlom esetleg a [link], ez nehezebb, dönthető amerre akarod.
Kezdésnek javaslom erősebb leszúró vásárlását, rövid.hosszú méretben. ráraksz egy 2-3 botos bottartó fejet és kész.
Remélem elektromos kapásjelzőt és swingert nem tervezel venni feederezéshezHonor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
MK VII
veterán
válasz zsolt1225 #34129 üzenetére
Hűűű.. Az a fogas, de szép darab.
Gratulálok apósnak..Viszont egyszer majd valaki kérem magyarázza el, hogy ebben mi a jó?---->
"egyszer mikor ők voltak 2-en 4 bottal nem győzték kifogni a 5-6kg-os pontyokat megállás nélkül."
Ezért nem járok egyáltalán semmilyen tóra (Balatonon kívül)... Nem akarok kifogni 100x kifogott pontyokat, nem akarok 5 percenként látni, hogy kapás van. Nem akarom, hogy körülöttem akik vannak mindenki keresztbe dobál, mert egy pici pocsolyán ülnek hatvanan.
Egy peca ne erről szóljon szerintem.
Igen jól érzitek.. Van bennem ellenszenv az ilyen kis agyontelepített tavakkal kapcsolatban... Amilyen környezetek ott vannak persze, hogy lehet halat fogni...Számomra az a horgászat, hogy akár napokig egy kapás sincs és 4 nap múlva fogok egy pontyot...
Ebben látom a szépségét ennek a sportnak/szabadidős tevékenységnek,-hogy kivárod a halat, van valami kihívás-, nem abban, hogy bárhova dobsz, úgyis fogsz 40db pontyot...[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
válasz zsolt1225 #34338 üzenetére
Egyesületbe be kell lépni. Erre kapod az "állami jegyet". Ez egy alap dokumentum, ez minden továbbihoz szükséges. E mellé, hogy horgászhass, szükséges egy területi jegy, ami adott vízre/vizekre szól. A területi jegy lehet akár éves is, de heti, 3 napi, napijegy stb. is.
Területi jegyed több is lehet, annyi vízre fizetsz, amennyit bír a buksza. :-)Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
golyós
addikt
válasz zsolt1225 #34338 üzenetére
Azért ez nem egy heti fizetés :
Emellé jön a napi horgászat napi-hetijegye.
A napi 1200-2000-ig általában.Ez viszont SPORTjegy amiért nem hozhatsz el halat.
A halelhozós jegy drágább, ez nem tudom mennyi én nem szoktam elhozni.34331 tepenzed lemértem, tényleg 18mm hála égnek.
[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
-
mario1012
tag
-
hermanyi
addikt
-
Zoli bácsi
őstag
válasz zsolt1225 #35609 üzenetére
By Döme TEAM FEEDER Carp Fighter LCS Lassan két hónapja vettem, 50-es méretben, még itt is jókat írtak róla...
Szóval, nekem meglepetés ez az orsó, masszív, jól fut. Csontra feltöltöttem a dobot figyelmetlenségből, mondom majd úgyis leugrik-csavarodik-gubanc lesz, és vágok le belőle. Szépen rakja a zsinórt, annak ellenére hogy túltöltöttem a dobot, nem volt gubancom. Nekem bejött! -
Csirekk
csendes tag
válasz zsolt1225 #35614 üzenetére
Nekem 2 XT-m van, 40 és 55, tényleg halkabb a nyeletője, mint a többi orsómnak, de egyáltalán nem zavaróan. Legutóbb is 10+ méterre voltam a botoktól, haverom fogásáról lőni gyorsan egy képet, köztünk nádfal, mégis simán hallottam, mikor elhúzta a hal. Nálam nagyon beváltak, szépen rakják a damilt is.
Ezeken pedig még a fogantyú is sötétebb fa, majdnem olyan, mint a ház. -
musli26
tag
válasz zsolt1225 #35711 üzenetére
Pontosan melyik típus?
Nekem Camaro-m van eddig bevált.
Kíváncsi vagyok menyire vált be neked.
Milyen bottal használod?[ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
741105
csendes tag
válasz zsolt1225 #35609 üzenetére
Hello
Én ezt tudom ajánlani: http://centrumzoo.hu/Shimano-CAZNA-4000FA-elsofekes-orso-CAZ4000FA
nekem nagyon kellemes csalódás volt. Okumát nem ajánlanám. sajnos egy 8 csapágyas csodát vettem, de nagyon rossz választás volt. A járása nagyon nem finom, nem egyenletes. A felkapókar a görgőnél kiesett egy horgászat során. A fonottat csomózza. A fent említett CAZNA fényévekkel jobb , a futása a minősége, minden.És mielőtt azt írná bár ki is, hogy Shimano fan vagyok, le írom hogy van ryobi és daiwa orsoim is, de ár érték arányba a CAZNA nagyon rendben van.
én innen is szoktam rendelni: http://www.am-angelsport-onlineshop.de/
van aminek az ára kb. fele annyi mint otthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest