Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kesjarlo
csendes tag
Sziasztok!
Nagyjából egy hónapja találtam rá fórumra, Leeda bottal kapcsolatban dobta ki a gugli. Az egy tavaly év elejei hozzászólás volt. Annyira tetszett a fórum, hogy mára sikerült végigolvasnom több ezer hozzászólást. Közben sok sok jó tanáccsal lettem gazdagabb (műszúnyog, aqua pellet, stb..).
Az is kiderült hogy a HD termékeket nem csipitek, főleg a csakakéket nem. Ezzel tudok azonosulni, tavaly kezdtem újra a pecát, és bedőltem a marketing gépezetnek, és megvettem a kék pelletet, horror áron. Szépen világit sötétben a viz alatt, de egy nyüves mozditásom nem volt még rá, pedig a fele már odavan.
Megismertem Holler Imrét, és tettetek róla hogy meglegyen a bárcsakneismerném érzés. (Apropó! Láttátok az új posztját? [link] Idézném a lényeget: "Azon szerencsések közé tartozom, akiknek sikerült már jó néhány hölgyet a vízpartra csábítani, de természetesen itt most a horgászatról van szó…") Hibátlan...
Köszi a sok jó tanácsot amit megosztottatok, sokat tudok majd hasznositani belőle
-
kesjarlo
csendes tag
válasz gerigorrd #39353 üzenetére
Nemnem, még nem vettem meg, meg kell várnom a fizut vele, de mindenhol jókat olvasok róla. Van itt a közelemben egy olcsó és jó tó, ahol sok a kárász, viszont a heavy feedereimmel nem túl izgalmas kifogni őket, ezért szeretnék egy ilyen angolos pálcát. Szóval biztos hogy megveszem fizu után.
A marketinggel van főleg nekem is bajom, van ami bejött tőlük, pl spécikorn az havernak adott sok halat, nekem meg a mézes-pálinkás method pellet iszonyatosan ment. A kék valamiért nekem nem jött át. De nagyon jó illata van
-
kesjarlo
csendes tag
válasz j.davidovics #39363 üzenetére
Rendben, mindenképp rakok majd fel beszámolót
-
kesjarlo
csendes tag
Úgy tudom vannak itt balatoni pecások.
Asszony már rágja a fülemet hogy menjünk a balcsira nyáron, és úgy gondoltam, hogy akkor megnézném a balatoni keszegeket is, Tudtok olyan helyet/szállást mondani ahol ez minél könnyebben kivitelezhető? Illetve hogy van most a balcsin? Nappal a családoké este a horgászoké a part? Vagy hol lehet egyáltalán horgászni? Bármilyen info jól jön -
kesjarlo
csendes tag
Leeda-ra orsókat nézek. Ő ([link]) nekem szerelem első látásra, de mint tudjuk, a legtökéletesebb szerelem sem működhet ha félrekúr az egyik fél.
A véleményetek érdekel, illik egy lightra egy ilyen orsó, illetve ha van tapasztalatotok a márkával, tipussal kapcsolatban. (Nyelető fontos, az okokról lehetne vitázni, és ha jól emlékszem volt is róla egy pár hsz-nyi vita már, úgyhogy ebbe nem mennék bele)(#39615) szetcsuszott: Én tavasszal, az őrőlt tojáshéjat fogok kipróbálni mint adalék, illetve a zónás srácok az őrölt borsra esküsznek. De ahogy hermanyi kolléga irta, a fahéjról is jókat hallottam.
A tescos aromákra én is kiváncsi lennék, mert vettem egy pár fajtát, és 75 ft egy tubus. Ami szerintem egy fél napos pecányi cuccot meg tud büdösiteni.
-
kesjarlo
csendes tag
válasz hermanyi #39630 üzenetére
Hoppá, ilyet még nem is láttam. Ez is teljesen jó lenne, csak az ára nem túl baráti (ár érték arányban biztos vagyok benne hogy jó), 20nál is fáj a fogam, de még 22-őt kiadnék érte. (Bevallom férfiasan, nagyon egyedi a trabucco megoldása, és mocskosul is tetszik, bár ebben a vékony házban nem tudom hol van az a 8 csapágy...)
Köszönöm a tippet, ezt a márkát elmentettem, mert érdekes konstrukció, ha esetleg lesz rá keret, lehet rápróbálok.
-
kesjarlo
csendes tag
válasz szetcsuszott #39632 üzenetére
Őket én is láttam, de drágállom. Nyilván olcsóbb mint egy horgász aroma. Bár ha emellé egy kis betain, meg natúr kaja (CFB-nél elég jó áron volt a télen a 2 kilós natúr), egész jó lehet. Tudod mit? Őket ki is fogom próbálni, bogarat ültettél a fülembe
(#39631) zsola32: Olyanom pont van, akkor ő lesz az első amit kipróbálok
-
kesjarlo
csendes tag
válasz hermanyi #39635 üzenetére
Azt néztem
Nagyon sok mindent szoktam kintről rendelni, de orsót/botot nem szeretnék. Ez lehet az én hülyeségem, lehet egyszer ráveszem magam. (vagy hozatok cimbivel egyet angolföldről). Mindenesetre nagyon érdekes megoldás, és megmarad az elsőfékes orsó szépsége is. -
kesjarlo
csendes tag
Most ugye lesz a hétvégén a Walterban akció. Nagy probléma ez nekem, mivel a Dart II ugyanannyiba fog fájni, mint a Leeda, sőt 3 méteresben még olcsóbb is lenne. Segítsetek már egy kicsit.
Ahogy láttam sok helyen, a Leeda-t sok helyen jellemzik taknyos feedernek, mert nagyon lágy, a waltert, pedig kissé gerincesebbnek mondják. 12-ért érdemes inkább a Waltert választani? -
kesjarlo
csendes tag
válasz tepenzed #39768 üzenetére
Néztem a GT-X-et is, viszont az már több mint amennyit szánnék rá. Egy akcióban jó lenne, de olyan kevés helyen lehet kapni, hogy akciót is esélytelen kifogni rá.
A 3 méter a Leeda-nál azért a max, mert két részes, és a 3.30-as nem fér be a bottartómba. (Az SW 3 részes, ezért is akadt meg rajta a szemem, hogy abból tudok 3.30-asat venni).(#39769) hermanyi: Köszi
-
kesjarlo
csendes tag
válasz hermanyi #39816 üzenetére
[kép]
Ezt a methodos csoportban is észrevették. Nem bántom őt, mert nem ő irta oda, meg birom én a DG-t (most jövök rá, hogy igy hivjuk a főnökünket is ), csak fenntartásokkal kell kezelni a dolgait. Pár dolgot az ő videóiból tanultam meg, ami (Isten látja lelkemet) működik.[ Szerkesztve ]
-
kesjarlo
csendes tag
válasz BlackmMmDog #39822 üzenetére
Putz Tomit, és Haskó-Kerekes teamet kifejezetten birom. Annak ellenére hogy Putz Tomi kék fúziója egy tökönrugással ért fel nekem, nagyon rosszul esett hogy ennyi pénzért egy gramm halat nem fogtam vele
Az Ernőék meg hülyék, olyan jókat szoktam rajtuk röhögni, de ők is eléggé értik a szakmát.(#39821) hermanyi: Amúgy jah. Nagyon durva hogy mit épitett fel. Mondom, én nagyon sok mindent tanultam tőle, és ahhoz képest hogy októberben kezdtem el újra a pecát (cirka 20 év kihagyás után, azaz 9 évesen horgásztam utoljára), minden cimborámat lekörözöm, és a legtöbb ilyen apróságot a Döme videókban láttam. Oké, a marketing, tudjuk. De buta az az ember aki felbassza rajta magát. Szűrni kell, mi a fontos nekem, és mi nem. A tanácsokat senki nem osztja ingyen. Illetve a termékei sem olyan rosszak, pl a mézes pálinkás hibriddel... Várj! Hogy is mondja az ananászos pelletnél? Sosem hagyott még cserben? No, én a pálinkással vagyok igy.
-
kesjarlo
csendes tag
válasz tepenzed #39826 üzenetére
Nem is az a dolguk hogy kommunikáljanak. Viszont nézd meg a bakiparádés videókat, ott látszik hogy amikor nem kell olvasni a szöveget, egész jó arcok. De ez szubjektiv amúgy.
(#39827) hermanyi: Azt bizisten ki fogom próbálni ha meg lesz a light botom. Deszken van egy agyontelepitett tó, oda szoktunk járni, 1800 a napijegy. Betli még nem volt, (csak haveromnak, aki fél óra után kihúzta a feeder kosarat ugyanannyi etetővel ahogy bedobta) Ott szerintem élménypeca lenne egy ilyen "izével".
(#39828) jansky1: Én rá gondoltam: [link]
Alig pár darab maradt belőle. Sosem ezzel kezdtem, mert mindig voltak titkos kedvenceim (CFB cuccok, vaniliás stég valami, kékfúúúúzióóó). Ha fél órán belül nem volt kapás, akkor öcsémtől loptam még pár CFB-s minibojlitvagymit (amik amúgy kurvajó cuccok szerintem). Viszont valamiért ezekre sem jöttek decemberben, úgyhogy mézespálinka. Rohadjon meg 5 perc nem telt el már húzta. -
kesjarlo
csendes tag
válasz Steady74 #39957 üzenetére
Haverom(Lala) nagyon preciz ember, minden horgásztúrához ir egy listát, hogy mit kell vinni, és szisztematikusan el is pakolja azt. Nem igy történt tavaly. Nemrég én is csatlakoztam a csapathoz (Ő, Én, Öcsém), az első felnőtt pecámon (Bácsbokod, 2017 októbere), a vizparton szembesültünk, hogy egy 2 napos pecatúra legfontosabb része elmaradt. A pálinka. Vakartuk a fejünket, de Lalának eszébe jutott, hogy az albérlője bácsbokodi (hogyhogynem), és mint igazi falusi lánynak, biztos van pálinkájuk. Úgyis be kellett menni napijegyet váltani, közben beugrottak Flórához (fingom nincs hogy hivják, legyen Flóra). Flóra apja készségesen segitett a bajbajutottakon, és lett fél liter pálinkánk (és még kb 10 liter sör, de két napra, és 3 emberre na jó, öcsém cukros, úgyhogy ő borozott). Egész okosan csináltuk a dolgot, nem is basztunk be, jó volt a hangulat, de megmaradtunk csendesen, szóval értitek. Közben iszogattuk a söröket. Elérkezett az este, már mindenki fáradt volt. De jó idő volt ,ezért én szépen elaludtam a stégen a székemben.
Amire ébredek az az, hogy Lala, veri az újradobásra váró bot spiccével a nyakamat, mert visit a kapásjelzőm. Én meg meg tudok ijedni. Nagyon. Megijedtem. Bevágtam. És remélem hogy az ijedtség hevében a bevágás ereje nem tépte ki a hal száját, hanem szimplán kiakadt neki (mondom, 20 év óta, ez volt az első kapásom, úgyhogy bocsi a haltól).
Amit mondani akartam ezzel a "kis" szösszenettel, hogy lehet a vizparton iszogatni, de nagyon figyelni kell rá hogy mennyit. Hiába nem ittunk sokat, arra elég volt hogy ne ébresszen fel a fél méterre lévő elektromos kapásjelző. Okosan kell, és ha fáradt vagy, még okosabban. -
kesjarlo
csendes tag
Ha megnézitek a fészbúkos oldalukat akkor ott látszik hogy csak személyes vásárlásnál játszik most. (Azért irom, mert tudom hogy sok embernek itt nincs fb-je.)
Idézem:
"Extra Akció a Hal.hu horgászboltban!
Február 13-án, kedden minden termékre 30%, némelyik termékre akár 40% kedvezmény vehető igénybe. Akció a készleten lévő termékekre, és a boltban történő vásárlásra érvényes. A weben vásárlóknak is kimagasló ajánlattal készülünk a tavaszra!
"
Eszerint ha nem is most, de lesz a webshopban akció. Amúgy ez az a bolt, ahol telerakod a webes kosarat mindenföldivizi jóval, és adhatsz nekik egy ajánlatot, hogy ennyiért megvennéd. Ezt hirdetik a facebook profiljukon is. Ha nem vagy pofátlan szerintem tudsz kicsikarni kedvezményt. -
kesjarlo
csendes tag
Arról tudtok valami infot, hogy ha sportjegyet váltasz valahol az invaziv fajokkal mi a helyzet? Most nem is a kárászra gondolok inkább a törpére. A legtöbb ember felakasztana ha egy törpét visszadobnék. De ha sportjegyem van akkor el sem vihetem. Ilyen esetben ki mit szokott csinálni? Vize válogatja?
-
kesjarlo
csendes tag
válasz hermanyi #40401 üzenetére
No igen, én is nagyon haragszok rájuk. (Nem vagyok rá büszke, de a faluban lévő tónál a hasába akadt az ősszel a horog. Úgy felhúztam magam, hogy ki akartam tépni belőle. Egyenesre hajlitotta a méregdrága guru horgomat. Elhajitottam a picsába, a tóparti macskák megették sztem). Viszont úgy hallottam hogy macerás, de nagyon izletes a törpe, és inkább egy ilyet ennék meg, mint egy szép potykát. Igy elvinném haza ha már nem lehet visszadobni. Illetve egy barátom még törpéket keres, van valamilyen minikertje, ami a törpék sz*rjából kapják a táplálékot, és cserébe valamit visszajuttat a vizbe. Nekem magas volt, de azt mondta hogy van pár 30 centis törpéje is már, olyan szépen nőnek, és a növények is
-
kesjarlo
csendes tag
válasz sityupityu #40420 üzenetére
Épp ma apósommal beszélgettem hogy a naphalak milyen finomak. Mondtam hogy én meg nem enném, de régen a falusi tavon nagyon sok volt, és hiába lógattam elé a szereléket (kb 10 évesen), nem harapott rá. Szép emlékek
Ezek szerint a naphal valahol még mindig létező jelenség -
kesjarlo
csendes tag
válasz zsola32 #40660 üzenetére
Úúúú hát Te ide jársz horgászni?
Mi augusztusba megyünk ismét 4 napra, az asszonyokra való tekintettel csak 2 nap peca lesz.
Eddig úgy néz ki, hogy a D szektornál lesz két stégünk. (Tavaly a sekélyesben, a kis szigetkével szemben voltunk, az sem volt rossz.)Van valami tuti tipped? Te hol szoktál horgászni? Stégen, vagy csak úgy? (Ha egyáltalán lehet ott olyat). Minden infó jól jönne (etető, csali, kutyafüle), akár privátban is
-
kesjarlo
csendes tag
Tegnap elmentem a szegedi vértóhoz, egy igazi pocsolya, de életem eddigi legnagyobb élményét adta. Életem első tokhala, ami szegénynek az oldalába akadt, igy még nehezebb volt kihúzni, és egy 12 kilós tükrös. A kettő közül a tokkal küzdöttem nagyobbat, miután a nádast is megjárta(utána el is szállt a szerelékem a következő bedobásnál, mint a győzelmi zászló). Amúgy ezek a halak valószinűleg meghalnak évközben, mert nagyon rossz lesz a vizminőség, mivel egy záportározórol van szó, és szeged minden mocska ide ömlik... Sajnálatos, mert a paneloktól elvonatkoztatva, elég szép tó lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech Z906
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hálózati / IP kamera
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Lexus, Toyota topik
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest