Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tween
őstag
válasz
szetcsuszott
üzenetére
Erről jut eszembe! Ajánlj nekem egy jó kis digit mérleget, elég ha 10kg-ig mér. Köszönöm!
-
szetcsuszott
aktív tag
Súlyos tízezreket lehet ám megspórolni fonott zsinóron, műcsalikon, orsókon, botokon, akár horgokon, meg ilyen átbrandelt és itthon többszörös áron forgalmazott lehúzásokon, ha észnél van az ember, és nem eteti az itthoni dögevő boltosokat, meg nem ragaszkodik a márkanévhez (amit pl. zsinórszámlálónál, horogkötőnél, digit mérlegnél, fogónál meg egy csomó mindennél csak rátesznek szitanyomással ugyanarra a cuccra ami kínában pár dollár).A legjobb példa erre, és egyben a veszőparipám ez meg ez Végül is csak tisztességes 5,2 szeres ár...
-
gban
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
Hát....Soha semmit nem rendeltem ilyen oldalakról, ez az egyik ok. Pontosan nem is tudnám hogy álljak neki.
A másik, hogy 1-2 ezer forintot tudtam volna spórolni, (bár nem tudom mennyi a szállítás díja) de így hogy hibásat vettem, visszavittem, kicserélik..... Ha ezt kintről rendelem, akkor gondolom kuka, vagy megpróbálom szétszedni. Gondoltam erre is, hatalmas érzékem van újonnan hibás dolgokat venni. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gban
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Véletlenül se akarok beleszólni de miért nem ebay-ről rendelted harmad áron?
-
válasz
Ujfelhasznal
üzenetére
Hali!
-
Zoli bácsi
őstag
Én ma megvettem a Carp Zoom elektromos horogkötőt.....
Vittem is vissza, rossz a kapcsolója, legtöbbször el sem indult. Vissza akarta adni a boltos az árát, de mondtam inkább cseréltesse ki, azért jó lenne. Három horgot megkötöttem vele, ha rááll a kezem nagyon gyorsan megy, és jóval kevesebb zsinór megy veszendőbe, mintha kézzel kötném. Szemre jobbnak tűnik, szebb, amit kézzel kötök, de a szerkezettel kötött horgot sem tudtam eltépni. Igazából az apróbb horgok kötéséhez vettem...Ha megjön a csere, még próbálgatom
-
Ujfelhasznal
tag
Sziasztok!
Régebb óta látogatom már a a Mobilarénát, erre a pecás topikra most találtam rá

Zárójelben jegyzem meg, hogy Harveraprón adtam már el horgászcuccokat hirtelen depresszió okán 2016 őszén, azóta is átkozom magam

Szóval visszaolvasgattam egy picit, és volt itt szó a horogkötőről. És mit ad Isten, csak unalmamban böngészgettem a pecacuccokat, és találtam egyet, az itt felsorolt árakhoz képest olcsón.
Na, igazából ennyit szerettem volna, de gondoltam csak beköszönök már

-
válasz
peterkiss9
üzenetére
Köszi.
-
peterkiss9
csendes újonc
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen, konyhai digitalis merleggel mertem
-
válasz
peterkiss9
üzenetére
Hm, ennyi pénzt tényleg nagyon megér.
Mérted otthon a valós súlyát? -
tigipuf
senior tag
válasz
peterkiss9
üzenetére
Így-e

[link]Szerintem is jó az ára.
-
peterkiss9
csendes újonc
Sziasztok.
A top mixnel akcioban van egy 5meteres bolognai bot.
http://www.topmix.hu/termek/svelte-bolo-500-18442
Nekem ma hozta a futar. konnyu, 215gramm,karcsu,ennyi penzert 8000ft ajandek. 20folott ment regen. -
zsola32
őstag
0.5, 1.0 1.5 oz
mindkettő ezekkel a spiccekkel kerül forgalomba. keszeges botnak írják.
mindkettő 3 részes, és 28, 30rugó az áruk (-15%a hétvégén)
egy 3.3m-est be kellene rendelnem...az a méret izgatja a fantáziámat -
zsola32
őstag
megjelent a SERIE WALTER SUPERNOVA FINE FEEDER, 3.3 illetve 3.6 méretekben
-
-
csƵ
addikt
Belepte a hó a topikot.
-
Steady74
Topikgazda
Tween, teccik menni a horgászsóra? Fotel/láda kombó lesz 85kért, ez.
-
Grillo
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Hát,mivel üres volt az egész, csak a tizen időpont volt összesítve, sok dolguk nem lesz vele.
-
-
gban
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Én is szombaton intéztem.
Addig variáltam míg nem jött össze a tuti terv.
Eddig Keleti boltban HHNHE állami, majd Duplakukac, területi volt a menet.
Most hogy megszűnt a Keletiben az eddigi egyesület, gondolkodásra voltam késztetve és kiderült, ott adom le a múlt évit ahol akarom.
Kitérőként szóba jött a Fishing World, ott is van HHNHE képviselet, aztán kitaláltam a tutit: ha már a területi a Duplakukacnál van, idén kiváltom az államit az ő HE-ükben, és akkor egy úttal megvan mindkettő.
El is mentem, erre épp kifogyott a területi, mehetek még egyszer
De cserébe kaptam egész éves 10%-os kártyát a boltjukba, igaz, gyanús hogy nem igazán fogom kihasználni. -
-
Grillo
őstag
Na, bementem bótba, leadtam a naplókat, meg nagy nehezen megértettem a fickóval, hogy akkor az állami horgászjegy részét meg is oldhatnánk. Ezt bonyolította még, hogy a kiscsajra is kértem egy államit, neki ez az első, ráadásul ugye nincs személyigazolvány száma, fúbazmeg.
És akkor nézi a leadott naplót, aszondja, ki nem írta alá a forgalmazónál, ez így nem jó. Hát mondom te ecsém, erre kicsit még jobban összekeveredett saját magával. Egy kibaszott művészfilmben éreztem magam.
De nem baj, mondom akkor gyerekeknek váltanék országos területit is. Úgy megijedt, hogy még én is. Aztán megbeszéltük, hogy majd neten inkább, mert ehhez neki letéti pénz kéne a mohosznál, az meg kizárt dolog, mert nemtudom.Fúbaszod. De most már jöhet a jó idő, lehet lógatni.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én szóltam.
Ma éjjel, holnap napközben megint havazni fog, csütörtökön meg befagy a hátsónk, a tél leghidegebb reggele jön.
Most ugyan be fognak állni a vizek, de egy hét múlva ilyenkor már pluszfokok lesznek, sőt nem egy helyen 10 fok felett is lehetünk... Ez mondjuk még nem biztos, hogy megbontja a jégpáncélt, persze ez sok dologtól függ, jégvastagság, légmozgás, hőmérséklet stb., de néhány ilyen nap elég lehet. Én 9-én már horgászni terveztem menni, és egyelőre nem látom akadályát,. hogy megvalósuljon, csak extrém esetben tudnám elképzelni, hogy addigra nem olvadnak ki a vizek.
Holnap meg veszek valami rendes előketartót, és elhasználom azt a rengeteg horgot, amit vettem.
-
Zoli bácsi
őstag
Na, sporttársak, aki ebben az időben kimegy horgászni, annak minden tiszteletem!
Ma Sopronban voltam..... huh, hideg, szél, meg csapta a nyakamba a szél a porhavat a tetőkről.... Nem nagyon kívánkozok ki.... Tavalyi képekre néztem rá, március első napjaiban már kinéztem pecázni, hát idén nem fogok, az tuti. Ha elolvad a hó, akkor meg hetekig sár lesz.....
-
Padre81
csendes tag
válasz
j.davidovics
üzenetére
Telefonon beszéltem egy úrral attól a cégtől akik mindenféle üdülőket adnak ki. Szóval le van engedve a víz, de olyan fél méterrel így is magasabb mint télen szokott. Általában március közepén szoktak felduzzasztani, de a csapadéktól is függ, idén valószínű, hogy egy kicsit elcsúszik. Ettől függetlenül lehet horgászni, kivéve éjszaka, és csónakból.
-
Padre81
csendes tag
Sziasztok, van esetleg valaki Békésszentandrás környékéről? Ha igen meg tudná mondani, hogy március 15-e környékén még le van -e engedve a víz? Ha jól tudom valami kirándulóhajó miatt le szokták engedni télre a Kákafoki holtágban a vizet, de nem biztos hogy rendszeresen. Megyünk egy hosszú hétvégére, és elég rosszul érintene ha három napig csak innom meg welnesseznem kéne

-
gban
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Kínai manual volt hozzá, tökhomály képekkel.
Rákerestem, az itteni képek alapján simán, elsőre összejött.
Nagyon egyszerű és gyors a használata.
Én 35 éve tanultam a horog és egyéb kötéseket, nincs is gondom vele annak ellenére hogy elrontom néha, mert pl. kicsúszik a zsinór a kezemből. De ezzel jóval könnyebb és gyorsabb a kötés, amolyan 'csukott szemmel is' dolog.
Ennyit simán megért, 5,5k-t viszont tuti nem adtam volna érte, mert ugye itthon annyiért van.
Nem azért mert nem tehetem meg, hanem mert ahogy írtad is, nem az a célom hogy mindent megoldjon helyettem a technika minden áron. Ennyiért jó móka, de tény hogy nem nélkülözhetetlen, így nem is ér nekem 5,5k-t. -
Zoli bácsi
őstag
Én is ezt a horogkötőt nézegettem, szerintem ugyanez, Carp Zoom néven, 5400ft.
Nekem 40 évesen kezdett romlani a szemem, most vagyok 48, és lassan de évről évre rosszabb a helyzet, éjszakázás után meg pláne. Szereléshez már muszáj szemüveg, de lassan a monitorhoz is. Ez van, jók az asszony régi szemüvegei, amik neki már kevesek.
-
-
hermanyi
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
De jó ám főleg ha a szemed már nem a régi de a horog meg kicsi

Én is horog kötőt használok igaz nem elektromosat . + éve még nem kellett a 18 as horoghoz sem ,most meg a 16 oshoz is kell
Nem megy a fókuszálás közelre ,szemüveg meg még nem kell . Vagyis a doki mondta ,hogy még ne erőltessük a szemüveget mert annyira még nem szar a helyzet . -
vendingo
veterán
20 éve horgászok, lett már annyi rutinom, hogy ne a kötésen múljon a dolog.
Én maradok a manuális módszernél, már így is kezd hájtekbe menni a horgászat.Szerintem csak idő kérdése, és jönnek az elektromos orsók, amiket nem is kell tekerni, csak gombot nyomogatni.
Biztos jó dolog ez a cucc, van piaca. Pl. a szomszédom nem tud horgot kötni, csak előkötött horgokat vásárol.
Lehet megemlítem majd neki, hátha érdekli a dolog. Könnyű a használata? -
gban
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Ha van olyanom, általában 6 és 10 közöttieket használok.
De én is kíváncsi vagyok mit kezd az apró horgokkal, egyáltalán beletehető-e normálisan.
Zsinórvastagság szerintem mindegy.vendingo: én is így kötöm, de ezzel gyorsabb, egyszerűbb, és a hagyományos módszernél azért nem minden próbálkozás lett hibátlan, nem mindig lett elöl a zsinór, szétugrik még kötés közben, stb.
Nem bántam meg, akkor sem ha a 10-es horog is túl kicsi lesz neki, ennyit meg pláne megért. -
gban
veterán
Megjött a horogkötő, ki is próbáltam.
Ezt rendeltem végül, nem a manuálist, akkor még 1700 alatt volt.
Nem bántam meg, szépen teszi a dolgát.
6-os horgot találtam itthon csak, kisebbet nem, de ha lesz igény rá, majd megosztom a tapasztalatokat kisebb horgokkal is.
Zsinórt is csak valami hajókötelet találtam egy örökölt orsón, merev, rugalmatlan, vastag, de nagyon kíváncsi voltam a végeredményre. -
Eagl3
veterán
Abu Villain 2.0 pergető botot használ valamelyikőtök?
-
gban
veterán
-
tween
őstag
Ma kb. 36ezerre jön ki egy Stradic ci4 4000 FB anglingdirect-en. Itthon 60ezer...
-
-
A Zéé
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Nyáron akartam naphalakat fogni a Balatonon, vagy egy hétig minden nap. Egész nap ott álltak a vitorláskikötő betonja mellett csoportosan ilyen 5 cm-től a tenyérnyi méretig, de semelyik bevállt sügér csalit, meg a műlegyeket se bántották, csak nézték őket. Fú, de haragudtam rájuk akkor

-
válasz
kesjarlo
üzenetére
Persze, hogy létező jelenség, hiszen azóta csak több van belőle. De valamilyen szinten őt tartom a legártalmatlanabbnak a törpeharcsák és gébek mellett. Persze ikra és ivadékpusztító ő is, de legalább a horgászatot nem keseríti meg. A kis szája miatt csak az apró horgokat tudja felvenni, és az élőcsalin kívül nem igazán eszik meg mást. Egyébként jó süllőcsalinak is.
-
galervin93
addikt
válasz
kesjarlo
üzenetére
Hínárlyukakban lógatva naphalazni, sügerezni, amikor még nagyon nem volt fogalmam a pecáról, de sokat csináltam hármas spiccel...
Aztán jött a meglepi, amikor bevágás után karikában maradt a bot, és jött a nagy aranykárász... Gyönyörű volt, vagy 70 dekás, sosem fogtam akkora aranykárászt. -
kesjarlo
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Épp ma apósommal beszélgettem hogy a naphalak milyen finomak. Mondtam hogy én meg nem enném, de régen a falusi tavon nagyon sok volt, és hiába lógattam elé a szereléket (kb 10 évesen), nem harapott rá. Szép emlékek

Ezek szerint a naphal valahol még mindig létező jelenség
-
válasz
Interceptor
üzenetére
Szerintem nincs már nagyon olyan víz ahol ne lennének. Amúgy a két legnagyobb naphalamat abban a kis dunai öblözetben fogtam ahova keszegezni is szoktam járni. Pedig ez a hely számukra nem is kedvező, mert inkább a sekélyebb vízinövényekkel benőtt helyeket szeretik.
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Naphal jöhet!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére

Tween itt pityogna jövőre![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Azt viszek . Vannak jó picik is de akad 15cm es is ,
Nehogy már csak fogjunk telepítsünk is
-
-
gerii
addikt
válasz
LazacX
üzenetére
Átnéztem én is a dolgokat, úgy van ahogy írtad. Őshonos egyéb halfajból évi 20kg (pl: sügér), invazívból pedig elvileg végtelen elvihető.
Azt most olvastam, hogy a kecsege is nem fogható lett, ami nem baj, csak így már nem olvashatunk kecsegéző sztorikat az újságokban.

Holnap teszek is egy cserkelő pecát óbudán a betonplaccon, amíg még lehet.
-
tween
őstag
Megnyugodhat aki jön fórum"pecára", itt nem fog törpét
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gban
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
Nálunk érdekes a helyzet, akkor jön a törpe amikor a keszeg már nem, de akkor csak az, és max. 4-5 db.
Viszont jönnek igen szépek is, 20-as az általános de a 25-ös se ritka.
Vagyis mondhatni pont jó arányban és méretben vannak jelen. -
Interceptor
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Megfogni kézzel undorodom tőle kissé, én biztos nem állnék neki pucolni
Tavaly ahol horgásztam a tavon idővel elzavarták a keszegeket az etetések helyén aztán utána már csak törpe jött, de nagyon aprók voltak. Próbáltam helyet változtatni időnként új etetés de nem jött be, ellepték az egész szakaszt konkrétan. -
Janusz001
őstag
Tegnap végre meglett az engedély, holtágon áztattam is a zsinórt egész nap, de egy mozdítás nem volt. Sok reményt nem tápláltam, mert elég zavaros volt a víz, jön be a csatornákból a sok csapadékvíz.
Reggelre meg be is fagyott, úgyhogy haza is pakoltam.25K körül van ajánlható horgász szék?
-
LazacX
tag
Sportjeggyel is korlátozás nélkül vihető, sőt tilos visszadobni -kivéve a szájon és fejrészen kívül akadt -idegenhonos, inváziós halakat. A 10 kilós határ az őshonos halakra vonatkozik. Az idegenhonos, horgászatilag jelentős fajokra szintén nem vonatkozik a 10 kg-os határ, de azok visszaengedhetők.
"(11) Állami halászjeggyel vagy állami horgászjeggyel rendelkező személy nyilvántartott
halgazdálkodási vízterületen a napi darabszám-korlátozással nem érintett őshonos
halfajokból naponta összesen 10 kg-ot foghat ki.""(17) Az őshonos halállomány védelme érdekében idegenhonos halakat a vízbe engedni, és az
inváziós idegenhonos halakat visszaengedni tilos. Idegenhonos hallal csalizni kizárólag azon
a halgazdálkodási vízterületen szabad, ahol a nem őshonos hal kifogásra került."Mondjuk ez 2014-es szabályozás, de úgy rémlik, ez a része nem változott. Mintha a fogási naplóban is benne lenne (az most nekem nincs kéznél).
Ha az országos horgászsport jegyen (25000 ft-os) lévő 20 kg-os határra gondolsz, az szerintem csak az őshonos egyéb halakra vonatkozik:
"(2) A halgazdálkodási vízterületeken fogható és az (1) bekezdés hatálya alá nem tartozó, nem
fogható őshonos halfajok felsorolását, valamint a vizeinkben rendszeresen előforduló
idegenhonos halfajok jegyzékét a 8. melléklet tartalmazza."Ez az elmélet. A nagyobb természetes vizeken így is működik. A kisebb, egyesületi kezelésű vizeken más lehet a szabályozás, előfordulhat teljes halelviteli tilalom is, az más kérdés, hogy ez szabályos lépés-e az egyesület részéről, vagy sem (Nem tudom, hogy a halvisszadobási tilalomtól önkényesen eltérhet-e a vízkezelő, vagy eltérhet, de csak a halászati felügyelő engedélyével, esetleg el sem térhetne). Jobb a békesség, és előtte megkérdezni a vízkezelőt vagy elolvasni a helyi horgászrendet.
-
gerii
addikt
válasz
kesjarlo
üzenetére
Sportjeggyel 10kg-ig viheted.... sőt mivel nem visszadobható kötelező is vinni ( így mondjuk qrva kevés az évi 20kg)
Bár azt én sem értem miért kell az inváziós fajokat is számolni, ha egyszer az a cél, hogy kiirtsák őket.A paprikáslisztes törpénél egyébként nincs is finomabb

-
kesjarlo
csendes tag
válasz
hermanyi
üzenetére
No igen, én is nagyon haragszok rájuk. (Nem vagyok rá büszke, de a faluban lévő tónál a hasába akadt az ősszel a horog. Úgy felhúztam magam, hogy ki akartam tépni belőle. Egyenesre hajlitotta a méregdrága guru horgomat. Elhajitottam a picsába, a tóparti macskák megették sztem). Viszont úgy hallottam hogy macerás, de nagyon izletes a törpe, és inkább egy ilyet ennék meg, mint egy szép potykát. Igy elvinném haza ha már nem lehet visszadobni. Illetve egy barátom még törpéket keres, van valamilyen minikertje, ami a törpék sz*rjából kapják a táplálékot, és cserébe valamit visszajuttat a vizbe. Nekem magas volt, de azt mondta hogy van pár 30 centis törpéje is már, olyan szépen nőnek, és a növények is

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A másik, hogy 1-2 ezer forintot tudtam volna spórolni, (bár nem tudom mennyi a szállítás díja) de így hogy hibásat vettem, visszavittem, kicserélik..... Ha ezt kintről rendelem, akkor gondolom kuka, vagy megpróbálom szétszedni. Gondoltam erre is, hatalmas érzékem van újonnan hibás dolgokat venni. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ma éjjel, holnap napközben megint havazni fog, csütörtökön meg befagy a hátsónk, a tél leghidegebb reggele jön.
Nem megy a fókuszálás közelre ,szemüveg meg még nem kell . Vagyis a doki mondta ,hogy még ne erőltessük a szemüveget mert annyira még nem szar a helyzet .