Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
Kellemes ünnepeket skacok
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Mely típust?
-
zolee0307
őstag
Eurostar Master Class medium pickerhez hol tudok venni pótspiccet?
-
-
tween
őstag
Használ valaki sportkamerát? Gondolkodok egy SJCAMon.
-
mano660
tag
Boldog Karácsonyt!
Tween: talán tőlem is elfogadod a választ, mivel ebben a szezonban 79 alkalommal horgásztam ezen a tavon, és nagy részben kárászra, keszegre, hosszú előkés feederrel.
Kárász esetében 50-60 dkg az átlag, de nem ritka a 80 dkg fölötti példány sem.
Keszeg (főleg dévér) 40-50 dkg, de ebben az esetben is elmondható, a 80 dkg fölötti példányok is jelen vannak.
Compó átlaga 80 dkg, de az idén kiló fölötti példányokat is sikerült fogni.
A kárászokról még elmondható, hogy elég gyakran koi példányokat is lehet fogni.
Az említett halakon kívül ponty, amur, harcsa, csuka, ritkábban süllő, balin, illetve tokhal fogható a tóban.
A nyáron egy jól előkészített etetésen, 5 óra alatt 40-50 darab halat is meglehetett fogni (keszeg,főleg kárász, compó, ponty, tok).
-
Boldog karácsonyt!
-
Steady74
Topikgazda
Boldog Karácsonyt Nektek!
-
hermanyi
addikt
Belly Boat al mekkorát lehetne aprítani

-
hermanyi
addikt
Én lehet nem fogok bírni a véremmel ,és idén még kiülök egy kicsit valahova

tween majdnem meghatódtam

-
vendingo
veterán
Megy ma valaki horgászni? Jó idő lesz. Én 10 körül megyek feederezni.
-
-
gban
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
ZR5 fél órát volt a kezemben az udvarom ,13-14,5 be a füvön

Én a Banax Si800 orsókkal voltam így, tekertem üresen mint egy gyerek.
Én is egyre finomabb szereléket használok amúgy, csak a pergetés más.
Ennek kapcsán merült fel az a paradoxon, hogy ha a fluoro-t nem látják a halak a víz alatt, akkor minek gyártanak abból vékonyat? Oké, kevésbé viszi a víz, stb., meg azért csak érzékel abból is valamit a hal.
Nálam is az élvezet az elsődleges, és nálunk a halállomány is igen gyér nemeshal és keszeg vonalon is, így azt a minimális élményt amit a halfogás ad, nem akarom hogy többszörösen felváltsa a sok wobbler elvesztése általi bosszankodás, legyen az kínai vagy Rapala. -
hermanyi
addikt
ZR5 fél órát volt a kezemben az udvarom ,13-14,5 be a füvön
Nincs messze az RSD ,légvonalban 80-100 méter. 
Komolyra fordítva . Láttam már olyat de az user error . Vagy nem dugta össze rendesen ,vagy szarrá volt kopva a bot . (inkább előbbi) .
Egyvonalban sosem lesz mivel a hal 99.99% ban a víz alatt van a bot vége pedig a víz felett . ha annyira megindul (volt rá már példa ) hogy a spicc is víz alá kerül akkor sem vonal a vonal ,mert valamilyen szinten emelni próbálod a botot . Tagvesztés az szinte mindig emberi balgaságból adódik . jól összhangban lévő szerelésnél az előkének kell ,hogy engedjen ,mintsem a botnak ha nem csinál hülyeséget közben a horgász . Én már csináltam
Nekem amúgy az élvezet a lényeg ,hogy kint vagyok a semmibe ,csendbe ,nézem a vizet a madarakat a pockokat stb , ha fogok halat azt persze élvezem ,ha pörög is akkor még jobban (ezért szeretem a keszegezést 0.10/0.08 ba 16 os horoggal) ,de a lényeg ,hogy jól érezzem magam ,és kizökkenek a mindennapi rutinból .
-
gban
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Megyek veszek lottót tudtam hogy ez lesz a reakció

De átgondolom a dolgot, lehet hogy nem is a halfogás a lényeg pergetéskor, és nem rakok fel wobblert csak egy fadarabot horgok nélkül és akkor tényleg megmarad élménynek maga a pergetés tevékenysége.
És látom te is így vagy vele csak rakós vonalon - egyszer kimegyünk együtt, te horog meg csali nélkül rakózol, én meg fakockát dobálok, de előtte bejelentjük a 112-nek hogy ne vegyék komolyan a beérkező hívásokat, nem szökött meg egy ápolt sem
Komolyra fordítva a szót, ami felmerült bennem rakós témában: a hal nem tudja széthúzni a tagokat ha úgy indul meg hogy nem zár be szöget a zsinór és a bot?
Vagy tudná csak te nem hagyod hogy úgy álljon a felszerelés?
Gondolok itt egy nagyobb pontyra, amurra, stb. -
gban
veterán
-
gban
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Ahogy Pityu is mondja, az elakadások miatt.
Én is inkább használok vastagabbat, akkor is ha emiatt kevesebb hal jön, csak tudjam kiszedni a drága wobblereket akadáskor.
Nálunk sok a növény, nádtorzsa a vízben, sekély a víz, a szél is néha ráviszi a zsinórt a nádra, vékonyabb zsinórral finanszírozhatatlan és bosszankodtató lenne a wobblerek használata. -
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
akkor megnyugodtam .
-
-
tween
őstag
Szerintem szimplán túlbiztosítják az orsókat.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Oké nagy . De minek a 10+os zsínor . Dobóelőkét megértem ,de mire másra?
-
hermanyi
addikt
Amúgy ,mint hozzá nem értő laikus kérdezném ,hogy mihez kell ilyen 10+ kilós szakítójú zsinór?
Mennyit tud egy jobb orsó féke ? 5-8kg ot ? -
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm is az "erőszakot"!

-
hermanyi
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Hobbi pecásnak tök felesleges az a zsinór
Kinábol a Kastking bőven elég és 300m ert kapsz azért a pénzért amibe a PP kerül és akkor még nagyon nem is nézted meg ,hogy hol olcsóbb 
Én nem vagyok egy Pergető fan ,fogtam már pergetve halat de nem igazán vonz , PL a Balint jobban szeretem rakon mint pergetve teljesen más az élmény
De nem tartom isten káromlásnak a pergetést .
A boltok 90% a meg a lehuzásrol szol idehaza
Timár 13 m ben adja a botot most akcióban 500 rol 400 ra . Kint Angliában meg a 16m es pak (ugyan az a bot) 280 ezer
és 8 fontért nálad van 
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Steady74
üzenetére
megnéztem az érintett videót ma. Lehet abban valami amit az öreg mondott az új preston kosarakról. elmondása szerint mivel az új dura method kosarak felső része is fémből készül, így kis méretben előfordul h átfordul a kosár. mondja is, hogy 30gr felett ez nem probléma meg, hogy a régi kosaraknál ez egyáltalán nem volt gond. az előketárolója komolyan felesleges, 16 horogelőke egy tartóban... nem éppen gazdaságos. max neki, ha vesznek belőle fejenként 5öt az emberek.
-
gban
veterán
FishingTime webshopról volt pár negatív vélemény, nekem eddig csak pozitív tapasztalatom volt, de most sajnos nem megy a webshopjuk, műszaki okokból

Reklámozzák, akár holnap is kiküldik az ajándékutalványt emailben, erre nem működik a webshop. -
hermanyi
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
7 kiló nagyon karcsú lenne egy 0.19 es fonotnak .
Más külföldi oldalon 30 librát találtam szakítóra .
Szóval a 13 a mérvadó szerintem . De a nagy tween majd mondja a tutit
; ] -
DonThomasino
veterán
Erre senki?
[link] -
LazacX
tag
Jut eszembe, nemrégiben vettem 3 m-es PVC padlót. A kocsiba belülre már nem fért be, de nem sok híja volt, vagy 20-30 centi lógott volna ki (hosszirányban, az anyósülés lábterétől a kalaptartó teteje fölött nyújtóztatva), így a tetőcsomagtartón kellett hozni. Ha meg a kocsi kapacitásának a bemérése a cél, kipróbálhatod mondjuk egy teleszkópos bot megfelelő méretre kihúzásával. Ha még van ilyened.
A Felhősit a tó helyett vagy mellett gondolod?
-
tween
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Ugye ugye? Én imádom. Amióta megvan, nem gondolkodtam soha másik boton.

-
válasz
Steady74
üzenetére
Persze, nekem is az előketartó a sablonom, hiszen valamihez kell mérni amikor kötöm.

Nagyon jól mondtad: hitelesség. Ez az ami meg van az öregben és ami miatt a rossz tulajdonságait el lehet nézni.

(#38523) vendingo Persze, elfektetett előkénél nincs akkora jelentősége ha rövidebb vagy hosszabb egy centivel. De mivel nem tudom előre, hogy hol fogom használni az adott előkét ezért jobb (én szeretem) ha teljesen egyforma hosszúak.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Erre nem gondoltam, már rég úszóztam.
Én többnyire úgy szoktam fenéken úszózni, hogy az előke teljes hosszában a fenéken van, az előke fölött meg van egy pici jelzőólom. -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Én mindig sablonnal kötöm az előkéket, így pont berakhatóak a megfelelő előketartóba. A sablon általában maga az előketartó.
Halad a korral az öreg, csak visszafelé
én mondjuk szerettem nézni bár a stílusa az tényleg egyedi, mondjuk hiteles nekem. -
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Soha nem kötöm ugyanakkorára az előkét. Ahogy sikerül olyan lesz.
Más: Tudnátok ajánlani valami szereléket preston cage kosárhoz?

-
válasz
Steady74
üzenetére
Érdekes dolog. Én meg 1-2 mm pontossággal és ugyanakkora füllel kötöm az előkéket mindenfajta segédeszköz nélkül a jó ég tudja, hogy már mióta.

Eddig csak bunkó stílusa volt az öregnek (ennek ellenére valamiért mégsem unszimpatikus), de akkor ezek szerint már hülyeségeket is beszél.
-
LazacX
tag
Hosszirányban simán,akár 5 személyes üzemmódban is, persze némileg zavarja az egyik hátsó utast, és az anyósülést is. De amúgy is egyedül megyek általában, így meg nem lényeges. PVC csatornacsőben viszem, nem túl elegáns, de praktikus. Bicajjal is vittem már, ott meg nem számít, hogy a vázhoz kötözve mennyire lóg túl a cső. Ezt ide vettem a tóhoz, de alighanem a kisebbik tesóját is megveszem a Tiszához. Azt meg úgysem ingáztatom. Hihetetlen jó botok a Tailwalkok és a Major Craftok, mikor Pesten voltam, Váradi úrnál (a Profiblinkernél) megnéztem jó párat.
-
gban
veterán
Minden azon múlik, mi és hogy fér be az autóba.
Én nem nagyon tudnám betenni a bottartót ha családdal meg csomagokkal megyek - de a csomagtartóba szerintem akkor se fér be átlóba semmi értelmes tok ha nincs benne csomag. Pedig Astra, nem Corsa vagy Swift.
A Daiwa botom vége is szerintem azért tört le, mert egyszer úgy gondoltam, tegyük rá a spiccvédőt (teleszkópos). pont az a 2-3 ceni nem kellett volna, mert így megfeszült a csomagtartóban, és szerintem az törte el.
Nélküle meg pont befér feszülés nélkül, átlóban.
Te is azért féltél tőle hogy befér-e, vagy más indíttatásból? -
-
gerigorrd
kezdő
https://www.youtube.com/watch?v=IyvCQVbm1Cs
Az első fél perc hihetetlen, legalább addig nézzetek bele!
-
galervin93
addikt
Tegnap picit megtapiztam a 10-11 lábban variálható Walter-féle WC-t, hát... Asszonypajtinak már jeleztem, hogy ugyan most egy ideig nem veszek új szerkót, de hogy azt a botot jövőre behúzom, az tuti. A 270-es pickerem meg a 360-as feedereim közül pont ez a két méret hiányzik, lágy, mégis erős, isteni bot... De hát most nem fér bele sajnos (apróságok azért jöttek, előkezsinór, csúzli sötöbö), majd tavasszal, vagy nyár elején, bár jobb lenne előbbi, hogy "szezonban" már lehessen vele peccantani. Nagyon szerelembe estem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)