Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #91285 üzenetére
Azt a hajgumis klipszelést azóta is használom, és nagyon köszönöm Sziszinek.
"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz musli26 #85549 üzenetére
Az én ajánlatom: [link] , természetesen a 20"-os méretben.
Hatodik éve használom, sok keszeg, kárász mellett számtalan öt kilós ponty kiemelésében segédkezett. Gyorsan szárad, és a bognár tüskék sem okoznak problémát."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Melyik Ryobira gondolsz?
Hét éve csak Ryobi orsóval horgászom (évi átlag 50 alkalom, hosszú előkés módszerrel).
Két Zauber, és két Vertigo orsóm van, de csak egy-egy lett még befogva horgászatra.
A hét év alatt nem sikerült széthajtanom őket (minden télen karbantartom)."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #70669 üzenetére
Én is kitöltöttem, sikeres vizsgát kívánok!
-
mano660
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a véleményeteket a [Maxima Chameleon] zsinórjairól, feederen használva.
Előre is köszönöm!"God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #68076 üzenetére
Nekem a Prologic ( [link] ) van, ezt használom a szikes talajon (mely szintén tud beton kemény lenni). Mint a képen látható, adnak vele egy kis pöcköt, mely a leszúrón kialakított furatba helyezve tudod tekerni. Én ezt a kis pöcköt cseréltem hosszabbra, így egyik kézzel nyomom lefele, a másikkal tekerem.
-
mano660
tag
Hat éve már szakáll nélküli horgot használok 14,- illetve 16-os méretben, viszont élőcsalizáskor
hasonlóméretű szakállas horog szakállát lenyomva (legtöbbször letörik) használom. Az a kis mélyedés megakadályozza a csali lefordulását a horogról (nekem bevált)."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Nekem több Ryobi (Zauber, Vertigo) orsóm van, és ez eddig nagyon jól szuperálnak, és jó darabig maradnak is.
A fék valóban nem "gyors fék", viszont kiválóan teszi a dolgát.
Magam részéről nem használok már nyeletős orsókat (hosszú évekig használtam), gyors fékest még nem próbáltam."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #62185 üzenetére
Amint megláttam ezt az orsót, a Ryobi orsók jutottak az eszembe, főleg a fék, fékcsillag, valamint a talpán lévő információs tábla miatt.
-
-
mano660
tag
Tapasztalatom alapján, itthon webshopban rendelt botok többsége (ötből négy), valamilyen mértékben a toldásnál (a toldás kialakításakor) elhúz. Angliából rendelt Preston botom tökéletesen egyenes, persze az is lehet, hogy szerencsém volt.
Nem márkafüggő ez a jelenség. Trabuccón kívül, küldtem már vissza Dömének a saját fejlesztésű botját (és a csere bot is hajlott volt), Eurostar MasterClasst, Walter botot is.
Megrendeléskor jelezni szoktam a "megjegyzés" rovatban, hogy szállítás előtt ellenőrizzék a bot egyenes futását, mert a görbe botot visszaküldöm.
Ma már inkább boltból veszem, és válogatok."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz vendingo #55230 üzenetére
"Most a 3 méteres supernovával gyönyörűen elvagyok, mindenre elég nekem, nem tudom, hogy hozna-e annyi pluszt 2x annyi pénzért egy nívósabb bot."
Mindkét bottal horgászom (Supernova 3.0, illetve Preston Monster 3.3 Light), és azt tudom mondani, ha a Supernova ennyire tetszik a Preston még inkább bejön, vékonyabb blank, lágyabb, finomabb, minőségibb kidolgozású bot.
Az árról annyit, Angliából vettem (29000 Ft) jó áron és szeretem, de 40+ ezret nem adnék érte.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz busman #52935 üzenetére
Mivel általánosan feedert írtál, és nekem csak light, medium és medium-heavy botjaim vannak, Ryobi Zauber 4000-est, Illetve Ryobi Tubertini Vertigo 5500-ast használok.
Vendingo: így igaz, egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Hétfőtől péntekkel bezárólag, minden délelőtt kint voltam. Alkalmanként három-négy órát horgásztam, és keszegeket, kárászokat fogtam napi átlag húsz darabot, szerdán két ponty is jött (2,5 kg), így én nem panaszkodom.
Tegnap (ha minden igaz) pontyot telepítettek.Ui.: hosszú-előkés felszereléssel, apró wafters csalival.
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Amiről nem igazán hallani a horgászmédiákban: Mohosz
-
mano660
tag
válasz szetcsuszott #50888 üzenetére
Így igaz, a mi egyesületünknél is kötelező társadalmi munkát kell végezni 16 órát évente.
Aki nem teljesíti, annak forintban kell megváltania."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz zeus_2k14 #49432 üzenetére
De ha mégsem szeretnél külföldről rendelni, itt kicsit olcsóbban megveheted.
Tavaly ősszel vásároltam feederbotot tőlük. Számomra ez volt az első vásárlás.
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz zeus_2k14 #49432 üzenetére
Feltöltött PayPal kell hozzá, regisztrálsz az oldalon, kosárba teszed az árut, megrendeled (a rendelés folyamatában fizetsz), várod a futárt (a szállítás ingyenes 49 Font fölött), mely kb. 3-5 nap elteltével hozza a széket. Nincs más költség.
Ui.: közben Hermanyi sporttárs is válaszolt (Neki nagyobb tapasztalata van ebben).
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz Zolabol #47986 üzenetére
A WalterLandban vasárnapig -15% (35000 Ft).
Szerintem megéri.
Az AD-én a szállítás Magyarországra 49Font fölött ingyenes, és megbízható bolt (öt nap alatt megérkezett a rendelt botom)."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Boldog új évet kívánok!
-
mano660
tag
válasz sityupityu #47023 üzenetére
Hasonlóképpen, csak nálam magasabban a határ (10 + fok)
-
mano660
tag
Kellemes ünnepeket kívánok minden fórumozónak én is!
-
mano660
tag
Amennyiben erre gondoltál, szerintem jól használható. Amit leginkább szeretek benne, hogy könnyű. Természetesen az eső ellen megvéd (felhőszakadásban még nem használtam).
Manta PVC ernyőm is van, de a súlya miatt inkább hanyagolom.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz BogyóBP #45396 üzenetére
Nem egészen látatlanban vettem, a vásárlást megelőzte egy kis utánjárás is. Miután döntöttem hogy ez kell nekem, nem volt kérdés honnan veszem, mivel lényegesen olcsóbb az angoloknál.
Zauber 4000-es szépen egyensúlyban tartja."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
-
mano660
tag
válasz B4l!nt #45334 üzenetére
... ha már Angling Direct, egy órája kaptam meg tőlük, a múlt héten (csütörtök) rendelt botot (Preston Monster Feeder 11' Light), és a Guru előkéket (0.13, 0.15).
A bot nagyon tetszik, főpróba (ha terv szerint haladnak a dolgok) pénteken.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #45172 üzenetére
... és Ryobi Zauber!
-
mano660
tag
Amennyiben a Banax Si700 testvére a Te Si800 orsód, akkor az wormshaft (csigatengely, vonótengely, és csúnyábban féregtengely) dobemeléssel rendelkezik.
Egy pici műszaki érzék, türelem, és figyelem nem árt az orsó szétszerelésénél, de mielőtt elszánod magad, nézd át Benyhe mester cikkeit, videóit.
A másik orsódról nem tudok semmit."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #45097 üzenetére
Nem értem ezt a "passzítgatást" a csigatengelyes orsókkal kapcsolatban. Rendesen összekell rakni az alkatrészeket, mint ahogyan két fogaskereket illesztesz.
Passzítgatni egyes Shimano P4 -es szériát kell, mivel a dobemelő fogaskerék nem szabályos kör (kissé négyszög alakú, a párja pedig ovális). No ott passzítgani kell, de ezt a tányérkeréken és a dobemelő fogaskeréken jelölések segítségével könnyen megoldható. Talán az Okuma orsóknál olvastam még hasonló megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz Zoli bácsi #45087 üzenetére
Igazad van Zoli bácsi!
-
mano660
tag
Különben nem kellene teletölteni, elég egyharmadáig, a tányérkerék, a dobemelő fogaskerék széthordaná annyira, hogy mindenütt megfelelő kenést biztosítson.
Az előállítási költség, és a várható hosszú élettartam miatt nem éri meg a gyártóknak."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Semmi gond, Te szétszeded félévente, én kétévente.
Adtam el több orsómat 18-20 év használat után, hogy a vevő nem hitte az orsó előéletét.Természetesen finom olajról beszélek az orsókkal kapcsolatban az autók csak példa az olajkenés hatásosságára.
Mint írtam a feltétele a zárt orsóház.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Véleményem szerint, az olajkenésnél (ahol ez lehetséges) jobb nem kell (lásd a belsőégésű motorokat, sebváltókat, hajtóműveket), viszont úgy kell kialakítani a szerkezetet, hogy az olaj benn is maradjon és elássa a feladatát.
Amennyiben az orsó háza olyan tömítettségű, hogy az olaj nem szökik meg, és elegendő mennyiségben van jelen (tehát a fogaskerék beleér), az egyik legjobb megoldás. Nem kell a karbantartáshoz szétszedni, csak a régi olajat leeresztve frissel föltölteni, és mivel a ház ennyire zárt, a por sem jut be. Egyetlen hátránya az előállítási költség.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Én viszont (mint mechanikai műszerész), megtudom érteni, hogy fölöslegesen nem bontogatja az orsót, mivel a mechanikai szerkezetek összekopnak, és az újabb összeszerelés alkalmával már nem biztos, hogy olyan simán fut. Számtalan esetben jártam úgy, hogy csak többszöri összeszereléssel tudtam az eredeti állapotot visszaállítani, mert mindig produkált (alig hallhatóan) morgó hangot.
Félévente a görgőt, dobtengelyt szoktam tisztítani, kenni, a házban lévő alkatrészeket évente vagy kétévente tisztítom, zsírozom."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz hunited88 #45071 üzenetére
Szia!
Magam részéről Concept D 6500 -ast ajánlom, bár nem rendelkezem ezzel a konkrét orsóval (boltban volt alkalmam tekergetni, és csak azért hagytam ott, mert így is több van mint kellene), de a Vertigo-val igen, amely ennek az orsónak az alkatrészeit adja. A Vertigo egy strapabíró orsó, Erdei Attila és számos versenyhorgász használja elégedetten."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Gabesz26 #44976 üzenetére
Nekem (mint a fotón is látszik) a kisebbik szék van, nincs problémám a láb rögzítésével, a 80 kilómat jól viseli.
Nem szoktam a lábakat kivenni, szépen összecsukható, csak meg kell találni a módját."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Igen, én tudom, magam szereltem le. Nem ördöngösség, csak két rövidebb M6-os csavar kell hozzá.
Véleményem szerint, kényelmesebb, és picivel stabilabb az elődjénél.
Annak idején felajánlottam (még a régebbi székem kapcsán), hogy próbáld ki, most szintén ezt teszem, akár át is jöhetsz, összeállítom ha kell."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Akárcsak az enyémet (klasszikus feeder), mint azt már írtam.
-
mano660
tag
-
mano660
tag
Amennyiben az ezüstkárászokra gondolsz, ma is fogtam hat óra alatt kb ötven darabot. Azzal szórakoztam, hogy mértem, bedobás után hány másodperc múlva húzza el a csalit ( általában tíz ), de én jól elszórakozom velük.
Az etetés kialakítása után, ha félórán belül nem fogsz pontyot, később már kicsi az esélye, mert ellepik a kárászok. A múlt héten volt olyan nap, hogy kikészült a csuklóm (mintha tűvel szurkálták volna) ötórás peca alkalmával.A méret húsz dekától kilósig, de az átlag félkilós.
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Igen, koi kárász, sok él a tóban. Horgászataim során aránylag sűrűn fogok, legutóbb hármat fogtam, igaz szép narancssárgát (aranyhalat), amit Te fogtál (tarka) az ritkább.
Régebben telepítettek koi pontyot és kárászt a tóba, bár pontyot még nem sikerült fognom.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Talán ennek az eseménynek is köze van hozzá : Walterland
-
mano660
tag
válasz bandi0000 #43997 üzenetére
Szia!
A Fishing Time oldalán most még 12%-kal olcsóbban adják a székeket.
Érdemes megnézni."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Steady74 #43801 üzenetére
Kis helyesbítés: az Anglingdirect Magyarországra 49GBP felett ingyen szállít.
Anglingdirect[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz jansky1 #43671 üzenetére
Jobban átgondolva, az általad feltett kérdések fenn állnak a Döme-féle erjesztett mag mix esetében is, a különbség az árban van. Ha magad csinálod kb. 80 Ft/kg, szemben a KÉK gyártmány 995 Ft/kg (rendben többféle mag alkotja azt a tömeget).
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz jansky1 #43671 üzenetére
Nézd, mikor "megérett" leviszem a tárolónkba (alagsor, nem tudom ki hogyan ismeri) ott berakom a szekrénybe (résnyire nyitva a vödör teteje). Enyhén lehet érezni a szagát, ha kinyitom a szekrényajtót, nem vészes.
-
mano660
tag
válasz jansky1 #43661 üzenetére
Ellepje a kukoricát. Igazság szerint azért kell leforrázni, hogy csak a hasznos baktériumok érleljék a tengerit.
Arra figyelj mindig lepje el a víz a kukoricát. A kukorica 1/3-ával duzzad, ezt is vedd figyelembe az edény kiválasztásánál.
Ez a fajta tejsavas erjedés, ha elérte a szintjét leáll, így nagyon sokáig felhasználható marad (hűtőbe sem kell rakni). A múltkor másfél hónapos kukoricát használtam horgászni, és tökéletes volt.[ Szerkesztve ]
-
-
mano660
tag
válasz Kelvin #43654 üzenetére
Nálam is az erkélyen érlelődik, két vödörben 5 kilónyi száraz kukorica és egy kis pohár joghurt (összesen: 400 forint).
Három éve kezdtem erjeszteni félve az "illattól", mivel társasházban lakom. Kellemesen csalódtam, semmi szagot nem észlelek az erjedés folyamán, csak ha merítek belőle a horgászathoz, de az sem vészes."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
válasz Amogrello #43026 üzenetére
Én is támogatom a fejlődést, de csak akkor ha az nem jár többlet költséggel számomra, főleg ahogyan levezetted, hogy kevesebb élőmunkával jár, kvázi kevesebbe kerül.
Használom az internetet (bankolok, vásárolok, fórumozok, tájékozódom a segítségével). Telefonom is van hagyományos, ugyanis nem szeretem az ún. okostelefont. Ebből kifolyólag mobilnetem sincs és nem is vágyom rá. Tehát nekem marad a papír alapú fogási napló évi 200 Forintért, de ha megteremtik a lehetőségét ezzel a költséggel digitális fogási naplónak, én örömmel fogadom, és használom.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz Kelvin #43013 üzenetére
Tapasztalat szerint, ennek sem mi átlag horgászok leszünk a haszonélvezői: 100 milliárdos üzlet
-
mano660
tag
Részemről nem osztom ezt az állítást. Több évig használtam horogelőkeként 0,08 -as fonottat, viszont a tavalyi évet kizárólag monofil előkével horgásztam végig, és az idei évben is valószínűleg a mono marad. Az is igaz, hogy nagyon ritkán methodozom.
Tepenzed: "pár horgászat", négy-öt órás horgászat alatt két-három előkét használok el, igaz átlag három percenként újra dobok ( klasszikus oldalkosaras szerelékkel horgászom).
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Nem igazán hittem benne, azonban tegnap a tavon horgásztam meghatározott távolságra (kb. 45 méter). Első körben a nagyobb dobátmérővel rendelkező Vertigot (55,4 mm) tettem fel és horgásztam, majd egy óra múlva a Zauberrel (50,4 mm) folytattam, és arra eszméltem, hogy nagyobb lendülettel kellet indítanom a szereléket, hogy a kíván távolságot elérjem ( a bot és a szerelék ugyan az volt) .
[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
Ma voltam horgászni a Szíkin 9 - 14-ig, kb. 15 db (nem számoltam) 30-40 dekás dévér jött csontira, csemege kukoricára. Az időjárásra nem lehetett panasz, napsütés, légmozgás alig volt.
Telepítés is volt, 500 kg pontyot hoztak a tóba.[ Szerkesztve ]
-
mano660
tag
válasz peterkiss9 #40635 üzenetére
Már azt hittem egyedül vagyok, akinek nem tetszik a Szupernova lapított nyele.
A Preston Montster viszont jónak tűnik, majd léci írjál a tapasztalataidról."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
-
mano660
tag
Igen, az idén ötödik éves, és azon kívül, hogy a nap kissé a háttámlát fakította semmi baja.
De mint arról már szó volt, átesett egy kis átalakításon az első használat előtt.
Évente 60-80 alkalommal járok horgászni."God did not create man, but man creates gods for himself." (L.A.Feuerbach)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi Mi Band karkötő
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val