- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Ha egy víznek az önkormányzat a kezelője, akkor oda nem kell semmi az állami jegyen kívül?
-
A Zéé
addikt
válasz
Grillo #40990 üzenetére
Kukac horgászbotba szoktam járni
Régen, amíg nem volt a Kis Balatonon a háló a Zala torkolatánál, addig minden tavasszal feljöttek a kárászok egészen Neszeléig. Kiló feletti kárászokat fogtunk a kazánházi híd környékén kanálólommal, trágyagilisztával. Nagyobbak voltak, mint a Gébárti tavi telepített pontyok. Telepítették amúgy a pisztrángot az Andráshida feletti szakaszba, meg állítólag le is ívnak, mert állományfelmérő hálózás során 4-5 cm-es ivadékokat is találtak, csak a fogható méretű tűnik el mindig.
Kávásnál fogtak tavaly kiló feletti sebest gilisztával, fenékről, de állítólag ő sem került már vissza. Kellene egy szigorú őrzés melletti 2-3 év teljes pisztráng tilalom (bár úgyse lehetne betartatni...)Interceptor
Ugyanez. Hidak mellett 50-100 méter még járható, aztán őserdő, magas part, vagy teljesen benőtt fák. Az alsóbb szakasza már jobb, de, de ott se nagyon vannak kialakult horgászhelyek. -
Interceptor
addikt
Murán próbáltam horgászni tavaly, de annak a partját is lehetetlen megközelíteni. Méteres csalánban kellett gázolni legalább 50 métert, aztán valami omladozó part aljába leszenvedni magam, ahol alig volt hely, csak toporogni lehetett
Annyi szúnyog volt amint a szemét, de alkonyat előtt még megérkeztek a bazi nagy szitakötők és elkezdték zabálni őket
Onnantól már nem csipkedtek
Persze halat nem fogtam abban a baromi gyors folyásban.
-
Grillo
őstag
Nem tudom, ismered-e Misit, aki Laci egyébként, a Misi horgászbolt tulaja, na ő sokat járt a Zalára, láttam képeket, még márnát is fogott. Én anno, az andráshidai hídtól teskánd felé jártam párszor, ott vannak mélyebb, meg sóderes, sodrós szakaszok is. Pisztráng volt a híd alatti zuhógó medencéjében is. Persze ez mondjuk 18-20 éve volt.
-
A Zéé
addikt
válasz
sityupityu #40987 üzenetére
Szerintem utáljuk is ki innen, mert csak hergel ilyen vízekkel, meg a pisztrángokkal minket!
Idén adok majd még egy esélyt a Zalának, vannak hasonló szakaszai errefelé, csak halak nem voltak benne, meg baromira nem lehet hozzá férni a partjához. -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #40985 üzenetére
Az osztrák határhoz közeli részen akad benne, de van egy tuti patak, ahol elég sűrűn megfordulnak a pisztrángok. Ausztriából eredő nagyon apró hegyi patak.
Gyerekkoromba rengeteget láttam benne amikor jó volt a vízállás, de pl tavaly nyáron alig volt a patakban víz, talán tavasszal jobb lesz. Ettől függetlenül tuti van benne. Még meg kell lesni, melyik egyesület gondozásában van a víz, de esélyes, hogy a pisztráng horgászegyesületé. Nem hiába ez a nevük....
Azért is választottam ezt a pici szállítási méretű botot, hogy bringával felderítsem a közeli patakokat.
Bezzeg 10-15 km-re ausztriában olyan hegyi patakok vannak, hogy öröm nézni őket. Nem tudom, hogy mi a módja az ausztriai horgászatnak. Majd utánanézek. -
vendingo
veterán
Merítőn kívül mindent vettem a legyezéshez.
Rendeltem rengeteg legyet, 5 fajta fluorocarbon előkét, ez jó lesz feederezni is, tenkara zsinórt...
Bot+kiegészítők ~100 $-ból megállt, a merítő majd kb.: 12$ lesz.Mire megjön, addigra kezdődik is a domolykó tilalom, de pisztrángozni tudok majd menni.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #40978 üzenetére
A 330-as 8 részes, a hosszabbak pedig 9 részesek.
Amúgy számold meg még egyszer, mert bizony az 8 lesz, amúgy nekem 9 részes fog jönni.
-
vendingo
veterán
Berendeltem egy 3.60-as toray karbonból készült tenkara botot. ~70g, és olyan pici, hogy összecsukva befér egy hátizsákba, így bringával is feltudom keresni a közeli patakokat. Jár hozzá pár kiegészítő, köztük egy alumínium henger is, amibe lehet szállítani.
Már csak zsinór, előke, légy, merítő kell. Ezeket majd később rendelem meg, mert lezsibbasztottam magam a sok utánajárással, keresgéléssel.
-
peterkiss9
csendes újonc
Sziasztok! Az Angling Direct-en ezen a hetvegen is 10% kedvezmeny van.
-
gban
veterán
Horogkötőt kipróbáltam kisebb horoggal is, a zsinór az 20-as FC, vékonyabbal gondolom sokkal szebb lenne a kép (nem tudom mekkora lehet a horog, mellétettem a múltkori 6-ost viszonyításképp):
Valamint ahogy nézem, bármilyen kis horoghoz jó lehet:
mod: most nézem, a horog rossz oldalán vittem a zsinórt, kíváncsi leszek, mit mutat ha a jó oldalán vezetem eleve
-
csƵ
addikt
Ha már külföli kereskedők gazdagítása: nem akar valaki FishingRepublic-ről rendelni? Múltkor lehagytam valamit és 18GBP a szállítás. Jó lenne megosztani a díját.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
sityupityu #40958 üzenetére
Én személy szerint nagyon várom a képeket! Pont aktuális az időjárás hogy esetleg meg is keresd
-
sityupityu
veterán
Annyit írogattatok itt ezekről a tenkara botokról, hogy megnéztem az általatok linkelt oldalakat. Szimpatikus kis módszernek tűnik, ha lenne megfelelő víz a környezetemben már a legyezést is rég kipróbáltam volna. Mielőtt valaki mondaná, hogy bármilyen vízen lehet legyezni arra mondom, hogy nekem ahhoz nincs kedvem, patak vagy kisebb folyó kéne nekem ahhoz a feeling miatt.
Na, a lényeg amit elkezdtem, hogy a képeket nézve rájöttem, hogy nekem tök rég óta van két ilyen tenkara botom is csak eddig nem tudtam, hogy azok. Azt már ne kérdezzétek, hogy hogyan és mikor került hozzám. múltkor meséltem a begumizott sert spiccbotot is, annak sem találtam meg a gazdáját, pedig az tuti, hogy kölcsönbot volt. Ha szétnéznék a horgászcuccaim között, akkor ahogy az öregek szokták mondani még döglött lovat is lehetne találni.Na mindegy, ezt a két tenkarát még újonnan szerezhettem be valamikor. Már akkor furák voltak nekem a méreteik miatt (az egyik 3,6 a másik 4 valamennyi), nem a megszokott spiccbot méretek, meg eleve maguk a botok is furák voltak egy normál spiccbothoz képest a rövid nyelükkel és az ez miatt eleve több részből álló bottagokkal. A madzag is stimmel, az is van rajtuk ami szintén meglepett annak idején. Az egyikről ezt a madzagot le is szedtem (nem is értettem, hogy mi ez rajtaa, és ráraktam egy stonfo gyorskapcsot. És emlékszem, hogy még egy kisebb pontyot is fogtam ezzel a bottal. Pont ezért vettem meg őket, mert feltűnő volt, hogy milyen rövidek, viszont ez mellett elképesztően hajlékonyak miközben még sincs az az érzésem, hogy el fogmak törni. Mialatt ezeket írtam le, közben rájöttem, hogy egy barátomtól vettem a botokat aki annakidején külföldről hozta be őket. Négy botot hozott (2 méret) amiből kettőt átvettem tőle. Majd előkotrom és lefényképezem őket.
-
tween
őstag
Nagyon szexuális időjárás van... B@ssza az idegrendszerem...
-
hermanyi
addikt
válasz
zsola32 #40950 üzenetére
Azt nézegetem én is ,csak nem SW botra.
Annyi baj van az orsóval ,hogy mivel elég nagy az áttétele így ,nehezebb tekerni hal alatt .
Ezért lehet jobb választás a 3000 res kivitel ,mert az csak 5/1 es áttétele van És mindössze 4mm el kisebb a dobja .De nekem most annyiból változik az orsó ,hogy mivel az Angol nem rakta bele a csomagba így szabad a vásár és nem vagyok bolthoz kötve . £72.99 csak nem kevés pénz .
-
galervin93
addikt
válasz
zsola32 #40946 üzenetére
Fishingzone.
Annyira nem sürgős mondjuk, rendeltem is helyette egy tatyót. Ha az sem lesz, akkor majd áprilisban...
Szerk.: eső, szél, majd délutántól-estétől hó, hóvihar, hófúvás, mi szem-szájnak ingere, az Alföldön nem egy helyen ónossal megspékelve. Igazi márciusi idő lesz tehát... -
Na ma milyen idő lesz?
Ez lenne az első idei horgászat. -
zsola32
őstag
válasz
galervin93 #40945 üzenetére
hol nézted az orsót?
-
galervin93
addikt
Azért nem semmi, hogy ma este még 6-8-10 fokok vannak az országban, holnap ilyenkor meg ömleni fog a hó...
Nekem a mai peca elmaradt az eső miatt, a keddi meg a hideg miatt vált bizonytalanná... Hát... Nehezen akar indulni ez a szezon...
Ráadásul ACS orsóm sem lesz a hónapban, kifogytak, majd csak áprilisban... -
hermanyi
addikt
Ezek az Angolok hülék .
Nincs az orsó amit rendeltem (kifizettem) .2 napja azt levelezzük ,hogy mi legyen helyette . Eldőlt a választás ,megírtam nekik ,hogy MAP P4000 kell ,Válaszolnak ,hogy rendben ,van is bent bla bla bla . És a különbözetet visszautalják .
Írtam nekik ,hogy ne utaljon vissza hanem valamit rakjon bele a csomagba. .
Erre jön az email a 75 fontos Refundrol a PayPal tol ,Mivel kis hazánkban faca az OTP így ők nem értesítenek (mivel hosszú hétvége van ) . Majd jön a Mail a bolt tol ,hogy feladták a csomagomat .
Na ki mit gondol ? Lesz benne orsó vagy nem lesz orsó ? -
A Zéé
addikt
válasz
vendingo #40928 üzenetére
nagyjából ennyi kell.
Tartalék liliant én nem vettem, kb 10x horgásztam így, nem látszik rajta, hogy elhasználódott volna. Nekem van egy kétoldalas légytartó, abban elfér minden.
2 szivacs spulni, amiken 1-1 alap zsinór van(ez most nekem sima legyes backing, de úton van már egy rendes fonott is kipróbálásra) , egy spulni 6x tippet, egy műanyag horog szabadító, és ennyi. Az övemhez hozzá van kötve egy legyes merítő, meg aztán van még a bot. És ennyi.Amúgy elhoztam haza a a cuccot, de annyi eső esett ma, hogy sárfolyam a Zala, nem lesz itt se peca
-
Ibituba
aktív tag
válasz
vendingo #40935 üzenetére
Őszintén bevallom, tavaly kezdtem. vettem egy AMAGO botot csőtok,bőrtok, gyári állapot 2db tartalék spiccekkel. nem a leglágyabb bot a tenkara usa kínálatában, de borzasztó érzékeny és ha beesik egy jobb hal akkor nem baj ha van némi esélyem is :-) . Zsinórból próbáltam a csomózottakat, halakat sikerült fognom de nem jött be annyira. Idén teszek rá egy wf2f zsinór fejrészéből, kb 3.6-3.9 métert, utána vékonyodó előkéből kb 1.2-1.5 métert és tippetnek meg valami jobb fajta lágy 12es körüli monofilt, aztán meglátjuk. Keszegek, bodorkák jöttek micro nimfára, pár sügérrel fűszerezve ősszel. Szárazra sajna nem volt kapásom még, de rajta leszek a dolgon idén is.
-
gban
veterán
válasz
BlackmMmDog #40934 üzenetére
Én is voltam tegnap, munka után le kellett menni, mert hétvégén felraktuk a vizet, aztán bejött az update hogy fagy lesz, így mehettem vízteleníteni
Tegnap se jött semmi pergetésre (ha már ott voltam, dobáltam egy-másfél órát), de legalább annyi változás volt hétvégéhez képest hogy alkonyatkor volt pár rablás-szerű mocorgás, és a kishalak is láthatóan mozogtak a felszín alatt. -
-
Ibituba
aktív tag
válasz
vendingo #40932 üzenetére
értem. figyu azért bokrok, faágak alól, mellől a rövidebbel sem leányálom a peca. kell a hely ennek a stílusnak is azért. meg az én botom 6:4 es karakterisztika. picit lágyabb mint a 7:3as. Nincs még nagy rutinom, csak amiket eddig tapasztaltam, azt írom le. mindenképp érdemes kipróbálni egy jobb tenkara botot. Ég és föld a leglágyabb spiccbothoz képest amiket én próbáltam.
-
Ibituba
aktív tag
Tenkara témához. nekem 13,6 os van. kisebb folyamokon, patakokon ha nem tudok lemenni a víz széléig, esetleg a túlparton van egy visszaforgó és ott akarom megtartani, vagy leúsztatni, akkor számomra nagyon előnyős volt a 410cm hossz. Ez az én véleményem. Nyilván vízben állva más azért a helyzet.
-
vendingo
veterán
-
A Zéé
addikt
válasz
vendingo #40926 üzenetére
A klasszik hossz a 12". Ha partról mennél, akkor sztem nem kellene alá menni. Szemfülesek a halak, nehéz közel menni hozzájuk.
Az mindenképp fontos, hogy átérj a túlpartra, meg a kisebb gödrökbe, amilyen messziről csak lehet. Még így is sokszor térdelni, vagy guggolni kell majd.
Ha gázolva mész, max. akkor érdemes rövidebbet szerintem. -
gban
veterán
Végre, ezt vártuk ezer éve:
Sokan kérdeztétek már, az elmúlt években sok levelet kaptunk, hogy miért nem lehet Haldorádó termékeket kapni nálunk. Többen bosszankodtatok, hogy a horgászathoz mindent tőlünk rendeltek, de a Haldorádó etetőanyagokat és csalikat máshonnan kényszerültök beszerezni, és nem jó ez így, szívesebben vásárolnátok mindent egy helyen. Ennek most végérvényesen pontot teszünk a végére: mostantól a Haldorádó cuccok jelentős részét is meg tudjátok nálunk rendelni 1 munkanapos ingyenes kiszállítással, ahogyan azt a Fishing Time-nál megszokhattátok!
-
zsola32
őstag
válasz
hermanyi #40919 üzenetére
már a csúzlival is gondban vagyok, kettő is van, egyik trébb mint a másik, harmadiknak tényleg jót szeretnék venni, és itt kérnék is ajánlást - köszi
múlt vasárnap a lányom is eljött velem, direkt bekevertem +egy doboz etetőt, és megbeszéltük hogy ő fogja becsúzlizni a kaját.
másodikra elszakadt a gumi, szóval a hócipóm is tele lett a csúzlival. -
zsola32
őstag
válasz
hermanyi #40917 üzenetére
bizti jó a láda, el is fogadom.
nekem inkább egy pontymatrac kell, igaz nem kérik a pecahelyen, nincs is benne a szabályzatban. (saját) stégen horgászok, és ezért kényelmes lettem, nem nagyon járok máshova pecázni, ez 10 m2, nagyjából mindennek van helye, pad van az egyik végében, korlátok, fogas. szóval komfortos valamennyire. egy nádason át kell bemenni, ha lesz új nád, be sem látnak hozzám.
feederre vagyok berendezkedve, a bottartók is úgy lettek elhelyezve. (mondjuk ebben az évben szeretnék Match pecázni is, mindig szimpatikus volt az úszós peca, de már látom hogy a legösszetettebb dolog) -
hermanyi
addikt
válasz
zsola32 #40916 üzenetére
Ezért jó a láda . A hal le sem ér sehová ,végig a merítőben van . Megmerítem ,horgot kiakasztom ha ki nem akad magától (szakál nélküli) ha eszembe jut csinálok képet ,és már megy is vissza .
Mondjuk Kisbleron akkor is ott kell legyen melletted a matrac ha így vagy akárhogy csinálod . -
zsola32
őstag
ma eredményesebb voltam, 2-kor kezdtem a pecát, és az első órában nem nagyon történt semmi.
12-es korum horog, csalitüske stb...a szerelék.
3 óra környékén beköszönt az első potyesz, egy tükrös, 3.5 kg-os, ez el is jött haza, a hétvégén halászlé lesz belőle.
7-kor jöttem el, összesen 5 pontyot tudtam fogni, 3kgnál nem volt egyik sem kisebb, az utolsó olyan 4.5 körüli lehetett. természetesen ők mentek vissza a vízbe.
a spro kixx zseniális pálca, az egyik kedvencem, de szerencsére a supernova is adott halat, pont a legnagyobbat.
jó hogy vittem ernyőt, 1x rendesen rákezdett az eső.
ha jól nézem egy hét szünet az időjárás miatt, sebaj a mai örömpeca kitart addig -
A Zéé
addikt
válasz
vendingo #40911 üzenetére
persze jó lehet a kombó is, mondjuk szerintem úgy is kell még pár légy majd, mert gyorsan tud fogyni. Finom, vékony tipettel, kb bárhova akad be a légy, az előke szakad, nem a fűcsomó, vagy a hínár.
Több domit, de 1 pontyot is fogtam így, sügeret csak akasztottam, az végül nem jött partra. Kis folyón, csatornán az igazi, bár én erőltettem a Balatonon is, de ott és akkor csak nézegették a sügerek, meg a naphalak. -
Vitee
aktív tag
válasz
vendingo #40911 üzenetére
Amit Zéé irt Daiwa Compass eleg nepszeru volt amikor tobben is elkezdtek itthon tenkarazni. Nepszeru alatt azt ertem, hogy olcsobb alternativa volt mint egy igazi tenkara bot.
En is vettem anno, egy 3m-es van nekem. 75gr, 40cm talan az egesz. Nagyon vekony es lagy bot, lilian zsinorral a spicc vegen. En a Sajon hasznaltam amikor meg ott laktam domizni, aztan ahogy Pestre koltoztunk 3eve elo se vettem.
Egy olcsobb megoldasnak teljesen jo lehet -
vendingo
veterán
Köszi
Ebbe a Maxcatch-be találtam pár megfelelő árú darabot. Semmiképpen nem szeretnék drága felszerelést kezdésnek.
Lehet kapni komplett szetteket, amiben már van zsinór, pár légy is. Érdemes ilyenbe gondolkodni, vagy jobban járnék, ha külön vásárolgatnám össze a cuccokat hozzá?
20k környékén jó lenne megállni, mert sanszos, hogy még jön rá magyar sarc is.Tavakon, lassú folyású csatornákon mennyire lehet eredményes? Van felénk egy csatorna, ami rogyásig van sügérrel, jó lenne pár szebbet horogra csalni.
-
csƵ
addikt
Egy szűk 2,5 óra jutott mára. Mint írtam, az első három kapás nem akadt meg, nagyobb horogra cseréltem és aztán jött 1 keszeg meg 1 kárász. A fél tó le volt zárva verseny miatt.
-
A Zéé
addikt
válasz
vendingo #40906 üzenetére
blog magyarul mostanság elsősorban tenkara legyezésről. (+angolul: egyik, másik, és Youtube)
Nekem van 2 olcsó (4000 Ft alatti) 3,6-os ebayes bot, halakat fogtam már velük.
Egyel komolyabb lépcsőfok szintén ebayről a Maxcatch botok 14-15k környékén. Ezeket árulták átcímkézve valamelyik európai legyes bolt saját márkásaként is, 30k környékéért. Lehet, hogy idén rendelek majd egyet, kipróbálni. Alternatíva lehet a Daiwa Compass spiccbot, állítólag az is elég lágy hozzá, és van itthon is.
Még komolyabb árszint a Tenkara Rod Co, Tenkara USA és a mindenféle japán botok.
Minden egyéb kacatot meg Taimen-ről szoktam beszerezni. Száraz legyeket, és nimfákat érdemes, legalábbis nekem azokkal ment, a nedveseket szerintem nem lehet jól prezentálni velük.
Ha jössz fórumpecára, akkor megsuhogtathatod a botokat -
hermanyi
addikt
Hazaértem a pecából . Kocka tavon voltam a rakost tesztelni ,hogy mit kezd a potyokal. (RSD erre még alkalmatlan ) Nem volt rossz bár lehetett volna jobb is . Fogtam tizen potyot átlag 2-4kg egy volt ami szebb volt azt úgy 6,5 re saccolom ,de be kellett fejezni mert elleptek a kárászok délutánra és betolni nem tudtam tőlük a botot . Szokni kell még ezt a rakost egyszer megijesztett ,de elég rugalmasnak tűnik
(Bolond poty kifelé balra indult meg ,gyorsabban mint ahogy tudtam volna hátrafelé tolni
)
-
vendingo
veterán
Szeretnék rendelni egy tenkara felszerelést.
Van valakinek tapasztalata vele, vagy tudnátok linkelni oldalakat, ami alapján eltudnék indulni a vásárlással kapcsolatban?Olcsó kezdőszettre gondoltam 3-3.30-as méretben.
Itt folyik 50 méterre a patak, tavasztól őszig fullon van domolykóval. Nyáron többnyire elég sekély, szóval pergetni nem mindig tudok, de egy tenkara bottal lehetne aprítani.
-
csƵ
addikt
Eddig 1 óra alatt 3 rontott kapás.
Túl kicsi lehet a 14-es horog. -
Grillo
őstag
Kimentem délelőtt 2 órára Sződligetre. Hát, annyi eredménye mindenképp volt, hogy ilyen magas vízállásnál nem érem el fix úszóval a feneket a kikötőben, mondjuk a Rubin csak 360-as.
Minden esetre kipróbáltam végre a Decathlonos széket, ami faszának bizonyult, valamint azért csak jött egy küsz és egy pici vágó durbincs.
Sokan voltak, pedig közben többször esett is. És láttam ellenőrt is, bár hozzám nem jött oda.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Óvodások homokozója
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR