Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
Na Papp Józsi bá most mondja a F&H-n, hogy a Preston kosarak nem jók, mert átfordulnak.

Másik okossága: nem lehet ugyanolyan hosszú előkéket kötni, ezért adott ki egy állítható hosszúságú előketartót.Egyre szenilisebb az öreg.
-
tepenzed
őstag
Hűha látom elég meleg napoknak nézünk elébe, vasárnap 11 fok
Kihagyom a karácsonyi ebédet ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csƵ
addikt
Eszembe jutott valami. Pont árulok egy botot, mert túl nagy a szállítási hossza. De annyira jó a karaktere, hogy inkább megtartanám, csak át kellene alakíttatni. Így nyernék 25 centit a szállítási hosszból.
Arra gondoltam, hogy az osztott nyelet el kéne vágni és stucnis toldással megtoldani, így ki-be lehetne húzogatni a nyél végén. Szerintetek ez járható út? Gondolom, hogy a karakteréből nem veszít, mert nem onnan hajlik a bot, hanem az orsó feletti résztől. Ismer valaki megbízható és minőségi munkával dolgozó mestert?
Mutatom a képet, hogy mire gondoltam. -
joe979
senior tag
-
hermanyi
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
gyártó oldalán nem is találok 0.19 est

sityupityu : ezért is használtam cenitan zsinórt ,amíg tudtam szerezni . Abból a 0.08 ast már 10 éve is alig láttam ,míg más gyártóét simán
A legjobb zsinór volt ami létezett . -
-
hermanyi
addikt
tween amúgy ha Cyprinus carpio carpio morpha acuminatus fogsz vagy Cyprinus carpio morpha brevicirrit fogsz akkor tudnod kell ,hogy csak pontyot fogtál
semmi extrát 
-
galervin93
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ha egyet veszel 4. Ha kettőt 8...

-
hermanyi
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
A Power Pro az 4 a Power Pro Super Slick meg 8

Szóval mind a 2 PP
-
nepszter1
addikt
Hali , Valaki rendelt már aliexpressről fonott zsinort ami be is vált neki ?
-
tween
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Igen, mivel azt használom jelenleg én is, sárga színben

-
tween
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem. Ezek léteznek belőle:

-
tween
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Dehogy 8 szálas
Körszövött 4 dinema szálas az
Ekkora eke eladókat édes istenem ...
Gondolom ez az, az alap PP
-
tween
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Pl. itt egy 12 szálas:

Csak szakértő szemmel mondod meg, milyen, főleg ha vékonyka az adott zsinór. -
hermanyi
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Elvileg 8. Youtuben van fent teszt is róla.
-
DonThomasino
veterán
Power Pro zsinór hány szálasnak felel meg ? 8 ?

-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Albánia . Kicsit délebb és olcsóbb is . Oda akartam menni idén nyaralni ,csak közbeszólt a tető csere .
-
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem drága. Tesóm lakott ott, 300 euroért bérelt lakást 2 hatalmas terasszal, az egyik a tengerre nézett. A tengerpart a ház tövében az út túloldalán volt. Jártam is szorgalmasan spiccbotozni, amíg tesóm dolgozott.

Fogtam mindenféle halat, meg se mertem őket fogni kézzel

-
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Irány Málta. Nagyon jó idő van ott "télen".
-
válasz
hermanyi
üzenetére
Csak viccelek.

De jövőre tényleg fontolóra vesszük az asszonnyal, hogy már karácsony előtt elmegyünk és csak január végén jövünk haza. Pont ennek a kivitelezéséről beszélgettünk tegnap. Dél Horvátországi barátoknál lennén ez idő alatt. Utáljuk a telet mind a ketten és minél kevesebb időt akarunk benne tölteni.
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Szégyelld magad ,hogy engem nem vittél

Mi nem eszünk karácsonykor pontyot ,igaz év közben sem
-
-
hermanyi
addikt
Jaj de nagy a csend . Mindenki előkét köt ?
-
zsola32
őstag
válasz
egykettő
üzenetére
biztos hogy jó, néhány spori bő 40 éve tekeri az orsót, nekik hiszek, mert ez ugye nem a sima pergetős csoport, ahol le vagyon írva a tuti..
az axe-t most jó áron lehet venni, de mint írtam, ott azért vannak gondok.travelben nem nagyon vagyok ott, azt a ott kellene megkérdezni a guruktól
-
egykettő
aktív tag
válasz
zsola32
üzenetére
Az NA-nak nagyon bejön a kinézete, az axe-nak a felkapókar baja mellett még az áttétele is hátránya 6.2:1, nekem ez már túl gyors. Engem is vonz a kínai orsó, hogu tényleg olyan jóe mint mindják. Na meg kéne egy 4részes travel pergető bot amit bele tudok rakni a feladott potgyászba.
-
tween
őstag
Én bármelyik Nevis hulladéknak hamar kitekerném a lelkét
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
hermanyi
addikt
Egyetértek . Multiplám van
És nem adnám oda semmiért sem .zsola : AXE-t dicsérik nagyon .
szerk:
sityupityu én azon is meglepődtem ,hogy ezt a rakost bevállaltam . Igaz nagy szerepet játszott benne ,hogy kézbe vettem a SW Gold carpot
Azt a botot elretentő példának és azért ,hogy az ember megutálja a rakozást arra használtatnám csak . És árban ugyan ott vagyok a ZR5 el 5x akkora felszereltséggel . Tudom az Potyos az enyém meg hiába Allrund de inkább keszeges ,de akkor is . -
válasz
hermanyi
üzenetére
Stella nekem is volt a kezemben, de csak a boltban tekertem meg.

Persze, 300 ezer egy kicsit túlzás, de 40 dollár nehogy már sok legyen egy orsóért?
Amúgy szerintem 30 ezer alatt nincs normális orsó, legalább is igazán aktív pergetőhorgászathoz tuti, hogy nincsen. Igazad van abban, hogy indokolatlanul sokat kérnek az orsókért, de ha nem fizeted meg, akkor egyszerűen nem tudsz normálisat venni. De hát ez mindennel és mindenhol így van szinte.
-
zsola32
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
nekem sincsenek - és nem is lesznek - drága orsóim, de utána szeretnék járni ennek az alis vonalnak is.
akik használják tapasztalt horgászok, hiszek nekik, ezért is vágtam bele a vásárlásba.
az FS szerintem most a legjobb/legmegbízhatóbb szerkezet ebben az árban.a shimano-t mint márkát ismerem, igaz a kerékpár sportból, versenyeztem bő 10 évet, tisztában vagyok a dolgokkal.
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Általában . Nekem eddig 8000 huf volt a legdrágább orsó . És orsó miatt még halam nem ment el . Saját balfaxság miatt nem egy tépet már meg ,mert a beállított fék mellett azért még lassítottam a dobot kézzel
.
Horgásztam már vagyis kipróbáltam már a 300 ezres stellát is halat is fogtam de semmi katarzis semmi nem fogott meg benne . Kicsivel jobban futott dolgozót mint a nevis force feeder
Érzésre . Azt mondanám ,hogy 20 ezret talán .
Cél eszköznek tekintem mint mindent . -
-
zsola32
őstag
mondjuk a hal.huu is nagy varázsló...
-
hermanyi
addikt
Walterban ból INGYENES SZÁLLÍTÁS DEC. 13-31 KÖZÖTT!
Akit csak ez tart vissza annak nosza lehet költeni a sok sok pizt . -
tween
őstag
Megtaláltam számomra az ideális fotelt.

-
zsola32
őstag
mivel "annyira feltörtem, hogy 3 pergetős botom lett" és a párom is jön dobálni, kinőttem a 2fakkos botzsákomból, és kb. egy hónapja megrendeltem az aliról a 3fakkos tesóját.
most a 130/3-as verzió jött, az előző egy 130/2-es volt.
a pálcák 2m, 2.33m, 2.4m, két 40-es, és egy 30-as orsóval szerelve.
patentra elférnek a zsákban, a két oldalzseb meg akkora, hogy a decathlonos wobbleres dobozok pont elférnek benne (4 db)a 2fakkosban fog lakni a teleszkópos úszós/csukás botom, amit ki szeretnék tavasszal egészíteni egy süllős/úszós bottal, teleszkópos verzióban. (lassan megjönnek az orsók is hozzá, egy Kastking Sharky, és egy Tsurinoya a két delikvens)
sajna beállt a derekam, még múlt héten, így a pecára csak gondolok, ami azért mint tudjuk nem ugyanaz..

-
gban
veterán
Ma én is lenéztem kicsit pergetni, egész jó idő volt így szélcsendben.
Láttam 4 csukát, az első követte a kínai wobblert, majd megállt a stég előtt, és mivel floating volt a wobbler, nem is tudtam rángatni nagyon előtte, így odébb állt. Aztán feltettem egy nagyobb arany támolygót, azt követte egy nagyobb, 45 centi fölötti, majd az is megállt a stég előtt.
Rángattam az orra előtt, oda is vágogatott, de úgy kapott oda az orra előtt rángatott villantóra mint részeg a nyolcadik sörre, minden hatodikra találta el. Aztán egyszer akadt is, de mikor épphogy kiemeltem a fejét a vízből, kiakadt, épphogy csak akadhatott. De ott maradt, és eljátszottuk ugyanezt megint, de sajnos lekadás után inkább a távozás mellett döntött.
Aztán megint egy wobblert követett egy, de a stég előtt távozott.
Vissza a támolygó, és megint egy nagyobb követte, de szintén a stég előtt elfordult.Összességében, 2x is volt hal a horgon, de álló csalira, pedig a bevontatást próbáltam erősen variálni, ha akarta volna, utoléri valamelyik. És hogy az álló csalit se bírja bekapni rendesen, pedig próbálta sokszor, és nem is zavartam se én se a bot a feje felett, ez így együtt arra utal, nagyon be vannak már lassulva.
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Muszáj, mert a sok fagyasztóhorgász kipusztítja a tavat...
-
-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Mert nem akarta mindenki a csiős betyárral fekete erővel és a kékfuzióval nyomni

-
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Joe írta Arrogáns és nem egy csapat játékos . Ezért került ki tudtommal .
-
Walter és Döme balhéja mögött kivételesen semmi üzleti érdek nem volt a háttérben, másról volt ott szó.
-
Interceptor
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Túl sok a csuka meg a ponty
Balinosat nem is gyártanak, szégyen. -
hermanyi
addikt
válasz
Piftuka
üzenetére
Nem belepofázni akarok csak mégis .
DG felépítette a Haldorádot amit el kell ismerni . Sok őskövület begyepesedett embert elforgatott a finom szerelékes irányba ezért nagy taps neki , Engem ami zavar az a túl tolt marketing ,Magával DG vel nincs különösebb bajom elismerem mint Feeder és finom szerelékes horgászt ,Igaz többször használhatná Ő maga a merítőt ha már Ő pecázik és ne más merítsen .
Angol módszer? Nem tudom ,szerintem annyira víz függő ,hogy hol működik és hol nem ,hogy nagyon .
Moderálásra nagyon érzékeny vagyok . Nem nagyon szeretem ha csak úgy törölnek posztokat ,főleg ha az enyiméimet
Engem lehet moderálni igaz nem egyszerű (lenni kicsit Csökönyös paraszt) .De legalább tudom magamról és ez is érdemeimet magasztalja .Üzleti viták hasonlok . Ahol anyagiak vannak vagy csak megbecsülésről legyen is szó ott mindig is lesznek . Tógazdák előnyben . Csak el kell menni a másik tavára pár alkalommal és beletenni 5-8 kiló apró törpét a vízbe és várni a szépet jót

-
Piftuka
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
"DG: Alapvető tézise, azt gondolja, hogy a 100m felett kezdődik az igazi peca, 10kg hal alatt nincs ponty, erre épít mindent. Ennek alátámasztására csomó ingyenélő liheg körülötte, akik nyomatják ezt a fszságot. Emiatt egyre kevesebben szeretik, egyre többen utálják."
Mondjuk a Haldorado brand egyre növekvő népszerűsége, és mindaz, amit elért az elmúlt 20 évben vele, nem azt mutatja, hogy "egyre többen utálják".

Egyébként értelek.
Döme Gábor vitathatatlan érdeme, hogy sokakat a hagyományos, vastag zsinóros, "durum pecás" fenekezés irányából sikeresen elmozdított a finom szerelékes, vékony előkés, etetőkosaras horgászat irányába. Az sem kétséges, hogy egyébként remek horgász.
Egyébként, ha jól tudom, a tanult hivatását illetően reklámszakember, és ez meg is látszik a Haldorado sikerén. Ezt az egészet zseniálisan véghezvitte, szerintem ehhez sem férhet kétség.
Más kérdés, hogy számomra - az angol módszerek és felszerelések elkötelezett híveként - sem szimpatikus a feeder/fenekező horgászat nagy gyűrűs, gerinces botokkal, nagy távolságba történő változata.
Mindazonáltal én vívtam vele jó néhány "csörtét" még anno a régi fórumfelületen. Emlékszem sok meglehetősen visszás bejegyzésére, a nem ritkán valós kritikák indokolatlan moderációjára, amelyek (nem csak) számomra tették visszatetszővé az egész szereplését.
Engem ezek zavarnak, nem a távoli horgászat. (Mert utóbbi ízlés dolga.) Például az a sok "sárdobálás", amit nyilvánosan vívott ő és Walter Tamás. És lehetne említeni még jó pár élversenyzőnket, akik üzleti, és egyéb érdekekből végeznek a konkurensek ellenében ilyen "aknamunkát".
És ugyanez megvan az ún. "bojlis horgászok" között, de a magántavak tulajdonosai esetében is.
Jobban belegondolva... Ez talán valami magyar sajátosság? Vagy a világon mindenhol így történik, ahol valamilyen üzletről van szó?
-
Piftuka
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Kicseréltettem.
Sajnos a cserepéldány is ilyen!
Ezek szerint a zöme ilyen minőségben kerül legyártásra, és csak engem zavar?Mindenesetre ezt már nem küldöm vissza, mert ajándék lesz édesapámnak az új light feeder botjázhoz.
Azért fontos megjegyeznem, hogy az én tavaly vásárolt ugyanilyen MAP orsóm úgy működik, "mint a Doxa". Teljesen csendes, és még ha szimpla hajtókarral szerelve tekerem meg is egy kicsit, fordul még vagy 8-10-et magától...
Pont mint a legjobb Shimano és Daiwa orsók. Talán csak nekem volt azzal a példánnyal kivételes szerencsém?
No mindegy. Remélem, azért a hosszú távú megbízhatóságával nincsen semmi probléma! Tudom, hogy sokan használják már kis hazánkban ezt az orsót.
-
Piftuka
veterán
válasz
mano660
üzenetére
Okos megoldás, de egy kisebb vagyonba kerülő, "márkás" horgászszék esetében ezt nem a vásárlónak kellene "házibarkács" módszerrel megoldania!
Ezt a gyártónak kellett volna így elkészítenie. Egyébként is "filléres" dologról beszélünk, úgyhogy számomra ezeknél a drága székeknél a megfelelő alátét hiánya nem pusztán az igénytelenség kategóriájába esik, hanem egyenesen felháborítónak tartom, hogy ennyire hülyének nézik a vásárlókat.
A több százezer forintos versenyládák lábai is alátét nélkül kerülnek forgalomba?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Óbzmeg, ez így másnaposan nem esett jól
mondjuk józanul sem.dellfan: Szerintem vegyél ajándékutalványt, após meg vesz rajta amit szeretne.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
dellfanboy
őstag
tudnátok segíteni 1-2 tuti tippben milyen horgászos ajándékot vegyek apósnak? (sose horgásztam...) 0-20 ezer forint között. ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Robotporszívók
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Wise (ex-TransferWise)
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kihagyom a karácsonyi ebédet ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

pont ilyen sötét zöld színű.

Én úgy tudom jobban elvannak így, mint szákban.