Hirdetés
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- norbx: Számítógép.hu
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ábi
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
1. Direkt egy nagy cég 2 kávéját tettem partiba 5000 Ft-ig.
2. Nem zöld árakat írtam, hanem otthoni pörkölt árat:
Brando zöld+25%, amit elveszít pörkölés során+ max 200 Ft áram.Mert kis hazánkabn számlával ennyiért tud akárki pörizni otthon tudásszinttől függetlenül. Persze lehet 5000 Ftos pörkölt Kenyád is mosogatólé, de nem azzal kell kezdeni a tanulást és kész. Nekem csak az első pörim lett rossz, de az is egy gyenge robis blend volt.
Nekem, mint fogyasztónak akkor is 3000 alatt kijön a Sidamo olyan pörköléssel, ahogy szeretem és ez a fontos. Étréket teremtek, aminek hasznát a családom látja, issza.
Ez viszont nem azt jelenti, hogy bajom lenne mások Kenyájával. Bár Covim soha nem fog kijönni vele.
Egy lehetséges alternatívát írtam le, mert erről szól a fórum.
A kóstolás pedig nagyon fontos, ha jól akarsz pörkölni, ezért szoktam kisebb, nagyobb cégek kávéit kóstolni referencia képpen, de nem kilószám.
Írtam, 80-ért vettem a gépet kb 60-értékben van itthon zöldem,16 féle, fajtánként 1-3 kg, ami min 1 évig elég is lesz, nincs vele több bajom, enni nem kér, nem romlik meg 3 évig.
Ha 6000 Ft/kg minőségi árat nézem, amennyiért korábban vettem a kávét, akkor a havi 2,5-3 kg fogyasztásunknál már kapásból 180.000 Ft/év jött ki. Pusztán matematikailag már megérte megvennem, mivel a pörkölő és a min 1 évre elég 16 féle zöldem nem került ennyibe.Nem költöttem többet 180-nál és több mint 1 évre van kávém a családnak és 5-10 évig működőképes gépem, ami ellát egyre jobb minőségű kávékkal, mivel idővel (gyakorlással, tanulással) fejlődik a pörkölési technikám is.
Hobbynak indult, mert hajtott a kíváncsiság, de a költségvetést is csökkentette úgy, hogy nem csökkent a minőség.
Értem mit akartál írni, de nem értetted szerintem én mire gondoltam.
Szóval tisztelek mindenkit, aki mer belevágni akármilyen indokkal új dolgokba, ami értéket teremt, ezért nem nézek le egy pörkölőt sem aki az anyagárra profitot tesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazon Prime Video
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalosan is továbbmegy az EU-nál a Stop Killing Games kezdeményezés
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- EAFC 26
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asztalos klub
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DJI Air 3 Fly More Combo drón szett - 3 akkumulátorral, táskával
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- Robore Ur30 evezőgép - 50% kedvezménnyel
- Újszerű, hibátlan Fossil ES3433 női fémszíjas quartz óra - Még 1 év magyar bolti garival! -
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Új HP Omen 16 FHD+ 144Hz Ryzen9 8940HX 16mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB GDDR7 Win11 Garancia
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest