Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ábi

tag

válasz ronin s8 #19696 üzenetére

1. Direkt egy nagy cég 2 kávéját tettem partiba 5000 Ft-ig.
    2. Nem zöld árakat írtam, hanem otthoni pörkölt árat:
    Brando zöld+25%, amit elveszít pörkölés során+ max 200 Ft áram.Mert kis hazánkabn számlával ennyiért tud akárki pörizni otthon tudásszinttől függetlenül. Persze lehet 5000 Ftos pörkölt Kenyád is mosogatólé, de nem azzal kell kezdeni a tanulást és kész. Nekem csak az első pörim lett rossz, de az is egy gyenge robis blend volt.
    Nekem, mint fogyasztónak akkor is 3000 alatt kijön a Sidamo olyan pörköléssel, ahogy szeretem és ez a fontos. Étréket teremtek, aminek hasznát a családom látja, issza.
    Ez viszont nem azt jelenti, hogy bajom lenne mások Kenyájával. Bár Covim soha nem fog kijönni vele. :)
    Egy lehetséges alternatívát írtam le, mert erről szól a fórum.
    A kóstolás pedig nagyon fontos, ha jól akarsz pörkölni, ezért szoktam kisebb, nagyobb cégek kávéit kóstolni referencia képpen, de nem kilószám.
    Írtam, 80-ért vettem a gépet kb 60-értékben van itthon zöldem,16 féle, fajtánként 1-3 kg, ami min 1 évig elég is lesz, nincs vele több bajom, enni nem kér, nem romlik meg 3 évig.
    Ha 6000 Ft/kg minőségi árat nézem, amennyiért korábban vettem a kávét, akkor a havi 2,5-3 kg fogyasztásunknál már kapásból 180.000 Ft/év jött ki. Pusztán matematikailag már megérte megvennem, mivel a pörkölő és a min 1 évre elég 16 féle zöldem nem került ennyibe.Nem költöttem többet 180-nál és több mint 1 évre van kávém a családnak és 5-10 évig működőképes gépem, ami ellát egyre jobb minőségű kávékkal, mivel idővel (gyakorlással, tanulással) fejlődik a pörkölési technikám is.
    Hobbynak indult, mert hajtott a kíváncsiság, de a költségvetést is csökkentette úgy, hogy nem csökkent a minőség.
    Értem mit akartál írni, de nem értetted szerintem én mire gondoltam.
    Szóval tisztelek mindenkit, aki mer belevágni akármilyen indokkal új dolgokba, ami értéket teremt, ezért nem nézek le egy pörkölőt sem aki az anyagárra profitot tesz.

Új hozzászólás Aktív témák