Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qtya123

őstag

válasz Dare2Live #37359 üzenetére

"Elkeserítő de ezekből nem vég nélküli küszködés a dolog. Van hónap végén is tej a hütőben."

Nézd, ez olyan dolog, hogy valóban sok a nyomorúságos helyzet és viccnek is rossz leírni, hogy ilyen termék, szolgáltatás és ingatlan árak mellett 2024-ben a bruttó átlag az 605e Ft, a medián meg bruttó 442e Ft.

Ezeket nézve persze, lehet azt mondani, hogy nem vég nélküli küszködés mondjuk egy br 800-900e Ft-os dolog, de az én életfilozófiám mindig is az volt, hogy nehogy már annyi legyen a munkám gyümölcse, hogy elmondhassam: hó végén is be tudok még vásárolni úgy, hogy nem kell megnéznem, hogy elég lesz-e a pénz a kasszánál.... 2024-ben Európa közepén EU tagállamként ne az legyen már a "siker", hogy van mit enni (politikai irányba meg inkább el se megyek, ki van az már tárgyalva napjában 5000 alkalommal). Tudom, hogy te sem sikertörténetként akartad ezt leírni, csak a nézőpontot akarom fejtegetni.

A bruttó 440-es sávban lévő persze, hogy vágyakozva gondol arra, hogy de jó lenne bruttó 800at keresni és akkor minden jó lenne, de gondolj bele mi ma bruttó 800e, nem sokkal több nettó 500-nál.
    Ez akkor oké, ha nincs gyerek, nincs hitel, van ingatlan és a párod is keres kb ennyit. Na akkor, ha nem vagy hülye és szórod el (mert hát ezt is 2 perc alatt nyom nélkül el lehet szórni minden hülyeségre), tudsz belőle úgy-ahogy egzisztenciát építeni pici lépésekkel, és érezheted úgy, hogy kicsit több van a dolgozni kell sztoriban, mint a hó végi tej a hűtőben. De véleményem szerint kb ez a belépő szint és feltétel az össze tudunk rakni szemmel látható megtakarítást klubba. Hány ember álmodna arról, hogy legalább 100.000 Ft-ot félre tegyen minden hónapban, de ha belegondolsz, az egy vésztartalékon kívül semmire sem elég.

Ha keresel br 800-at és albiban vagy/törlesztesz egy combosabb hitelt/gyerek-gyerekek is vannak, akkor már más a helyzet. Olyankor már ez is csak a tejre elég hó végén szerintem, vagy nagyon nagy odafigyeléssel egy egészen apró tartalék képzésére. Ezek én úgy gondolom nem annyira szubjektív dolgok, mint elsőre látszanak.

Új hozzászólás Aktív témák