Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#1551) doc válasza Jhonny06 (#1548) üzenetére


doc
nagyúr

az egy dolog hogy az allashirdetesben ott van (bar gyakran az sem az kotelezo elvarasok, hanem a 'pluszok' kozott)
mikor anno melot kerestem, 5-6 cegbol EGYET erdekelt hogy nincs diplomam, a tobbi csak arra volt kivancsi hogy mit tudok

(#1552) werka válasza Jhonny06 (#1550) üzenetére


werka
csendes tag

Bölcsész diplomával úgy kerültem be a jelenlegi munkahelyemre, h feladatokat kaptam és jól megcsináltam. Volt ott gazdasági informatikus diplomás is, csak ő nem tudta. Talán lassan itthon is felismerik, h nem csak a papír számít. Persze jó a diploma is, de azzal most nem húznám az időm.

(#1553) KMan válasza werka (#1552) üzenetére


KMan
őstag

Szerintem minimum elkene vegezned egy levelezo foiskolai / egyetemi infos alapkepzest, mert a bolcseszekre mostanaban eleg alacsony a kereslet. Kerdes hogy van-e idod es energiad belevagni, en konnyen beszelek :DDD

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#1554) BlueAthlon válasza Tapsi (#1541) üzenetére


BlueAthlon
senior tag

ERP konzulens?

Mondjuk ha már magad összeraktál egy kisebb ügyviteli rendszert, akkor ért(he)ted a működési logikájukat. Amiket leírtál, az főként business / analika oldal. Gondolom hogy főkönyvi oldal volt mellé ( avagy ott egy paraméterezhető interfészben gondolkodtál, amivel átadod valamely más megoldásnak a könyvelési adatokat )..

Hmm..a saját megoldásod ismerete után egy / több másik rendszer ismeretének átvétele érdekes lehet, amennyiben le tudod gyűrni a folyton előkerülő sajátságokat ( "ezt meg miért így oldották meg :) "). Aztán még ha a bevezetés is érdekel ( meg van kitartásod ), az is szép karriert hozhat...

[ Szerkesztve ]

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1555) Tapsi válasza BlueAthlon (#1554) üzenetére


Tapsi
addikt

Sajnos főkönyv nem, mivel a könyvelést külső cég végzi a saját szoftverével. Viszont a kivitelezése nem jelentene gondot, mivel számvitel szakirányon végzek nemsokára.

Igazándiból én is ERP-ben gondolkodtam, de SAP tanácsadóból is Dunát lehet már rekeszteni, plusz a projektek is kezdenek elfogyni, legalábbis SAP-s ismerősök elmondása alapján nagyon telítődik a piac.

(#1556) werka válasza KMan (#1553) üzenetére


werka
csendes tag

Van üzleti végzettségem is, szóval nem érzem, hogy még egy haszontalan diploma kellene valami informatika szakon, ahol az őskort is meg kell tanulni, és egy csomó felesleget kell tanulni. Ez csak nálunk ilyen berögzült dolog, hogy diploma kell ahhoz, hogy élj, és dolgozz. Szerintem a fejlesztés pont nem az a szakma, ahol a papír számít.

Csak, hogy egy példát mondjak, úgy hallottam Angliába csomó játékfejlesztőt keresnek, és hajlandóak még tanítani is az embert, de a diploma nagyon nem érdekli őket. Összegezve nem húznám az időm 3-5 év egyetemen ha nem muszáj, és remélem nem muszáj.

(#1557) kovsol válasza werka (#1556) üzenetére


kovsol
titán

Persze, nem kell diploma, az csak egy plusz pont. Fel kell mutatnod valami kész projectet amit megvalósítottál. Otthon magadtól is tudsz szabad idődben fejleszteni, bújhatod a fórumokat, és szerezhetsz be doksikat/könyveket. A lehetőség adott. És valami olyant kell összedobnod azért amire fel is figyelnek és eladhatod magad vele.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1558) werka válasza kovsol (#1557) üzenetére


werka
csendes tag

Igen, igyekszem pont így. Ah, nem könnyű az élet. :)

(#1559) BlueAthlon válasza Tapsi (#1555) üzenetére


BlueAthlon
senior tag

Ki mondta, hogy csak a SAP van ebben a szektorban ? Microsoft AX/NAV, Oracle JDE, Infor FMS Sunsystems, SCALA, stb..hogy a nagyokat említsem..

Tény és való, hogy az utóbbi időkben szűkült ezen a piacon is a mozgástér ( kliensek már nem azon versenyeznek, hogy kinél van előbb bevezetve valami...manapság már legalább jól végiggondolják, hogy mire van szükségük, a költségek is korlátozzák a mozgásterüket), de ettől függetlenül egy talpraesett, éles eszű konzulensnek nem fog felkopni az álla, azt garantálom...

De ha nem ez a szektor, ott van még a pénzügyi vállalatok világa. A specializált core számlavezető rendszerek, front/middle/back office kiegészítő rendszerek is igencsak ez izgalmas terület ám!

[ Szerkesztve ]

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1560) azbest válasza kovsol (#1557) üzenetére


azbest
félisten

Hasznos, ha valaki részt vesz ismertebb (nagyobb cégek által is támogatott) nyílt forrású projektekben. Persze kezdetben nehéz, mert bármilyen módosítás beküldéséhez is más magasabb szinten lévő segítsége kellhet. Előfordulnak olyan unalmas/rutinszerű területek, amit nem szívesen csinálnak a nagyok, ott érdemes kezdeni. Szintén megeshet, hogy akár itthon is rendeznek nemzetközi találkozót a témában és lehet személyesen ismerkedni a netről ismert arcokkal.

Ha már látják / megismerik az embert és a munkáját, akkor utána idővel lehet szintet lépni, nagyobb önállóságot kapni. A nyílt levlistákon és fejlesztők listáján való szereplés után már jó esélye van annak, hogy az érintett (külföldi) cégek fejvadászai interjúra invitálják :K

[ Szerkesztve ]

(#1561) RudyD válasza BlueAthlon (#1559) üzenetére


RudyD
csendes tag

Oh!
S hová tűntek az egykor legendás RPG programozók AS400ról... B-)

-- RudyD { B-) }

(#1562) BlueAthlon válasza RudyD (#1561) üzenetére


BlueAthlon
senior tag

Vintage ERP ;) IINCARDS / OUTTAPE...

[ Szerkesztve ]

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1563) Egorov


Egorov
aktív tag

Nem: FFI
Kor: 26
Munkakör: Gyakornok
Végzettség: BSc gépészmérnök
Nyelvtudás: Angol műszaki középfok
Nettó fizetés: 70740HUF :(
Egyéb: Napi 500HUF kajatámogatás
Hely: BAZ

Nemsokára új helyen próbálok szerencsét:

Munkakör: Gépészmérnök
Nettó fizetés: ~150000HUF :(
Egyéb: Napi 1 kajatámogatás, 160k/év cafeteria, albi támogatás ~20k
Hely: Fejér megye

A helyzet szar, de legalább kilátástalan.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#1564) Jhonny06 válasza Egorov (#1563) üzenetére


Jhonny06
veterán

Gépészmérnök diplomával? :Y Pestre nem gondoltál, vagy valami ott tart? A tudás megvan amúgy, csak a vidéki lehetőségek miatt ennyire rossz a helyzet?

(#1565) Egorov válasza Jhonny06 (#1564) üzenetére


Egorov
aktív tag

Gondoltam Budapestre is, de most ez van, kell a lóvé. Van/lesz az új helyen 3 hónap próbaidő, addig is keresek munkát, hátha lesz valami. Ha adódik jobb, akkor süppedek rögtön.

A mostani helyen meg jó lenne (kezdőnek bruttó 300k kb), de nincs üresedés, így lépnem kell. Tudás az megvan, 8 hónapja vagyok gyártástámogató mérnök gyakornok, az angol is megy.

A Fejér megyei helyen meg azért ilyen szar a bér, mert megtehetik, ill azért, mert BSc diplomám van "csak" Azt mondták, hogy lesz március környékén bérkompenzáció, hát kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz ez...

[ Szerkesztve ]

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#1566) RudyD válasza Egorov (#1565) üzenetére


RudyD
csendes tag

Üdv!

Csak megjegyzés. Gépész körökben kishazánkban mostanában a "sprechen sie deutsch?" az elsők között van és az "automotive" ágazatok tudnak elég sokat felvenni. Ha jók az emlékeim akkor most már Kecskemét és már egy jó ideje Győr az ahol érdemes első körben nézelődni.

Addig is Sok Sikert!

-- RudyD { B-) }

(#1567) Lacces válasza Egorov (#1563) üzenetére


Lacces
őstag

Na ne már... pedig most akarok programozói diploma után gépészre menni pont a kilátástalan helyzetek miatt... Hm, nem hittem volna, hogy itt is olyan rossz a helyzet.
Remélem sok szerencséd lesz.

(#1568) DopeBob válasza Lacces (#1567) üzenetére


DopeBob
addikt

:F Programozóként sincs már munkahely? Azt hittem, ilyenekből van a legtöbb, ahogy nézegetem az álláshirdetéseket.

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#1569) Lacces válasza DopeBob (#1568) üzenetére


Lacces
őstag

Van rengeteg :) csak mivel pályakezdő vagyok, ezért engem nem vesznek fel. 1 év után elég volt. 80.000-ért nincs kedvem webfejlesztőként tovább szutykolodnom feketén. Remélem jövőhéten gépsor mellé felvesznek.
Még befejezem a java-s webes projekteimet, de utána itt hagyom ezt a szakmát :) Pályakezdőként szerintem nem lehet elhelyezkedni.

[ Szerkesztve ]

(#1570) Jhonny06 válasza Lacces (#1569) üzenetére


Jhonny06
veterán

Erre vannak kitalálva a gyakornoki - és diákmunkák egyetem közben, hogy tudj egy kis tapasztalatot szerezni. Utóbbi is simán fizet 1000 huf/órát. Nem tudom, hogy hol végeztél, de ez egy kicsit sántít.

(#1571) Egorov válasza Jhonny06 (#1570) üzenetére


Egorov
aktív tag

Jaja gyakornoki munka jó arra, hogy tapasztalatot szerezz. Meg persze arra is, hogy egy kis zsebpénzed legyen. Én azt vettem észre, hogy az infos diák munkákért sokkal többet fizetnek, mint mondjuk valami gépészért. Láttam már több mint kétszeres órabért is. :Y

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#1572) modder válasza Lacces (#1569) üzenetére


modder
aktív tag

Otthagyod a szakmát, mert kezdőként nem lehet elhelyezkedni, és beállsz a gyártósor mellé?

Esetleg tanulj még egy kicsit javát, php-t amit csinálsz, mélyebben, vegyél fel új technológiákat, gyakorold őket, és menj el multihoz. pályakezdő fizetésed lesz, de multinál az nem havi 80, hanem havi nettó ~180 rossz esetben.

Azért jobb multinál próbálkozni, mert ha ők látják valakiben a potenciált, megéri nekik felvenni, mert tudják, hogy a munka alatt alkalmazkodni és tanulni fog. Míg itthoni ~15-20 fős cégek nem engedik/engedhetik meg maguknak, hogy rizikót vállaljanak egy pályakezdővel.

Én nem adnám fel a helyedben, ha nem tudtál elhelyezkedni, akkor elképzelhető, hogy vannak gyengeségeid, inkább ezeken erősíts, ahelyett, hogy szakmát váltasz. Persze az is lehet, hogy egyszerűen ez neked nem fekszik.

[ Szerkesztve ]

(#1573) velizare válasza DopeBob (#1568) üzenetére


velizare
nagyúr

kicsit csalóka az IT szektor ebben a tekintetben, mert igaz, hogy van (hasraütök) 5000 álláshirdetés, de van rá 15000 jelentkező.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#1574) doc válasza velizare (#1573) üzenetére


doc
nagyúr

akikbol 12000 lenyegeben hasznalhatatlan az alapfeladatokon tul... :U

(#1575) velizare válasza Egorov (#1563) üzenetére


velizare
nagyúr

ez brutális. :(

@doc: a maradék 3000 viszont brutál módon rányomhatja a ceruzát. :K

[ Szerkesztve ]

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#1576) doc válasza velizare (#1575) üzenetére


doc
nagyúr

igaz ami igaz, normalis tapasztalattal es tudassal egy fejleszto nem nagyon panaszkodhat (vagy ha igen, akkor valamit nagyon rosszul csinal) :K

(#1577) gygabor88 válasza doc (#1574) üzenetére


gygabor88
tag

+1. Elozo cegemnel egy evig voltam. Egy ev alatt senkit sem tudtak felvenni, pedig heti 2 (neha 3) interju is lement palyakezdotol team lead szintig. Mostani cegemnel ~10 fo dolgozik azon, hogy mashonnan csabitsanak at embereket, ezenkivul erosen epitenek a mar itt dolgozok ismerosi korere is (beajanlas jo kis penzert cserebe). Ennek ellenere havi max 4-5 embert veszunk fel es sokkal tobbre lenne szukseg. Egyszeruen nincs mar ember java es .net vonalon, aki szabadon maszkalna az allaskereso piacon es relevans szakmai tapasztalattal rendelkezik.

[ Szerkesztve ]

(#1578) DopeBob válasza gygabor88 (#1577) üzenetére


DopeBob
addikt

Mennyi esélye van egy ilyen pozícióra annak aki már nem éppen pályakezdő, de lelkes? :) Én üzemeltetéssel foglalkozom most már 5 éve, de egyre jobban érdekel a Java, szabadidőmben ezzel foglalkozom. Még valahogy kéne referenciát szereznem, szerintem nemsokára megütöm azt a szintet, hogy elkezdek keresni valami open source projectet tapasztalat miatt. Egy ilyen is elfogadható referencia? Mondjuk 1 év múlva váltanék, akkor már 29 leszek nem tűnik soknak, de már messze nem a pályakezdő kategória :U

MZ/X

(#1579) gygabor88 válasza DopeBob (#1578) üzenetére


gygabor88
tag

Szvsz eleg jo eselyekkel indulhatnal. Open source projektben gyakorlod a nyelvet es mivel mar volt munkahelyed (meg ha mas teruleten is) valoszinuleg tudod mi az a hatarido, stb. Mondjuk eles fejlesztoi tapasztalat hianya miatt igy is junior pozicioba vennenek fel, de mar nem palyakezdo fizetesert.
Azert persze kell egy eros angol tudas es minimum OCJP (SCJP) vizsga szintu java ismeret.

[ Szerkesztve ]

(#1580) DopeBob válasza gygabor88 (#1579) üzenetére


DopeBob
addikt

SCJP vizsgát érdemes letenni? Attól félek a HR-en sem jutna túl az önéletrajzom ennyi idősen mégis 0 tapasztalattal :( Na majd kiderül, mindenképpen megpróbálom :K

MZ/X

(#1581) gygabor88 válasza DopeBob (#1580) üzenetére


gygabor88
tag

Nem feltetlen erdemes megcsinalni (regen is draga volt), de a tudas legyen meg hozza. A problema a junior interjun ugye az, hogy mit lehet kerdezni a jelenkezotol. Mivel nem fejlesztett meg, igy specialis technologiakba nem erdemes belekerdezni, clean code, design patterns szinten kiesik ugye. Igy marad valami egyszeru kodolasi feladat + scjp-hez hasonlo tesztek irasa.

(#1582) kovsol


kovsol
titán

Erre az állásra mennyi fizut merhet elkérni az ember? 20 hónap ehhez hasonló munkakörben betöltött más multinál szerzett tapasztalattal? Most alacsony a fizetésem és bekerültem egy nagyon rossz részlegre ahonnan szabadulni szeretnék. Ezért akarok váltani.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1583) DopeBob válasza kovsol (#1582) üzenetére


DopeBob
addikt

HUP-on van Lufthansás topic, esetleg ott is kérdezd majd meg, ha itt nem jön válasz: [link]

MZ/X

(#1584) duker43


duker43
újonc

Ha valakit érdekel Dublini Java/Python munka: katt ide

(#1585) Lacces


Lacces
őstag

Hát nem teljesen idetartozik, de azért megkérdezném, hogy fusi munkában, mennyit lehet elkérni egy raktárkezelő programért?

Termék tábla, alkatrész listázás, beszállítói lista összeállítása, megrendelések feldolgozása, külső weblap, ahol az ügyfelek írhatnak.
Ár kalkalkulátor a termék alkatrészei alapján. termék alkatrészek nyomon követése, Riportok készítése, kézi kivétel és bevételjegy. PDF exportálás, így nagy vonalakban.

Ha nem idetartozik a hsz-em nyugodtan törölhető. :R (cégnél 2-szer csináltam ilyet, de árról sosem tudtam, hogy mennyit kérnek el...)

(#1586) Tapsi válasza Lacces (#1585) üzenetére


Tapsi
addikt

Szóval egy raktár + crm rendszer. Ezt a 0-ról megírni elég komoly meló. Személy szerint 500+tréfa alatt nem szívesen vállalnám el. A fusi munka szót pedig nem tudom értelmezni, hiszen ilyen komoly feladatnál mindig kell számlát adni. Ez nem olyan, mint amikor a szomszédnak csinálsz egy tízesért valamit.

#1572 modder: azt azért tegyük hozzá, hogy a php-t fizetik meg legrosszabban a piacon. Szóval én inkább java-ban gondolkodnék.

[ Szerkesztve ]

(#1587) Proudmoore


Proudmoore
csendes tag

Üdv!

Olyan kérdésem lenne ,hogy pár év tapasztalattal mennyi fizetést kérhet egy php/html programozó?

(#1588) cucka válasza Lacces (#1585) üzenetére


cucka
addikt

Ha már csináltál ilyet, akkor nagyjából tudod, mennyi munkaidő ez számodra. Felszorzod az általad korrektnek vélt fizetéssel. Felszorzod egy tetszőleges (mondjuk 1.5-2 közötti) szopófaktorral. Kész vagy. :) (Most érted, az, hogy mennyit lehet elkérni, az egyénfüggő. Nem mindegy, hogy kezdő vagy és kell a referencia, vagy multinál vagy senior fejlesztő havi nettó 400-ért, ennek függvényében fogod a saját munkaidőd értékét is belőni)
A lényeg, hogy szoftverfejlesztésnél az ördög a részletekben van, az idő nagy részét a jelentéktelen apróságok fejlesztése fogja elvinni, ezt érdemes szem előtt tartani.

(#1587) Proudmoore
Nettó 150-200k, függően a valós szaktudástól és hogy vidék vagy Budapest. Ha nagyon ász vagy (mondjuk senior pozíciót pályázol), akkor több.

[ Szerkesztve ]

(#1589) danih


danih
addikt

Cimbi menne helpdeskre egy budapesti multihoz interjúra. Level 1/2 vagy ilyesmit mondott, nem tudom. Jó angol (tényleg) és néhány év IT tapasztalat van a háta mögött. Mennyit kérhet?

(#1590) Proudmoore válasza cucka (#1588) üzenetére


Proudmoore
csendes tag

Köszönöm a választ. Esetleg arról nincs információd vagy másnak ,hogy grafikusok fizetése milyen? Weboldalhoz grafikus elemek készítése lenne a feladat.

(#1591) Tapsi válasza Proudmoore (#1590) üzenetére


Tapsi
addikt

Az nagyon gyenge manapság.

(#1592) kovsol válasza DopeBob (#1583) üzenetére


kovsol
titán

Ott nem vagyok regisztrálva és a topic ott elég halott ahogy nézem.

May the Force be with you!

(#1593) J0shu4M1ll3r


J0shu4M1ll3r
senior tag

Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne.
Láttam it ph kezdőlapon az IT Services állásajánlatokat.
Kérdésem az lenne, hogy van e valakinek tapasztalata ez ügyben. Látatlanul lehet nem fognék bele, meg az is elrettent, hogy mindenhova fősuli meg 3 év tapasztalat.
Sajna nekem nincs papírom, és most gondolkodom egy levelezős képzésen vagy valamin, de így szerintetek van valami esély vagy kb felejtős?
Üdv!

"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."

(#1594) kovsol válasza J0shu4M1ll3r (#1593) üzenetére


kovsol
titán

Milyen szakmai tapasztalatod és nyelvtudásod van ? Ezek ismerete nélkül nehezen kapsz választ.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1595) J0shu4M1ll3r válasza kovsol (#1594) üzenetére


J0shu4M1ll3r
senior tag

Hát a szakmai tapasztalat a szűk keresztmettszet szerintem, mert az nem nagyon van. Vagy inkább hobbi szinten, meg ahogy időm engedi.
Angol olyan közép fok körül van.

"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."

(#1596) doc válasza J0shu4M1ll3r (#1595) üzenetére


doc
nagyúr

ugy, hogy sem tapasztalatod, sem papirod, sem mas egyebed nincs, nehezen fogsz IT-s melot talalni...
de igazabol ezen nem is kell meglepodni: ha kb. semmihez nem ertesz, akkor miert varod el egy cegtol hogy felvegyen olyan munkara, amit nem tudsz elvegezni?

szerintem ird le hogy mi az, amihez ertesz, milyen szinten, aztan hatha lesz valami otletunk :)

(#1597) DopeBob válasza doc (#1596) üzenetére


DopeBob
addikt

IT Service-nél nem biztos. Bár inkább angolul/németül tudókat szoktak ugy keresni, hogy 1-2 hónap tréningel indul. Semmi IT tudás nem kell, csak két nyelv ismerete.

MZ/X

(#1598) doc válasza DopeBob (#1597) üzenetére


doc
nagyúr

1-2 honap training utan max. valami egyszeru helpdeskes melot tudok elkepzelni, minimalis fizetesert

(#1599) J0shu4M1ll3r válasza doc (#1596) üzenetére


J0shu4M1ll3r
senior tag

Nem is vártam el hogy kapásból kapkodjanak, csak ugye valahol el kell kezdeni.
És sajna nem mindenki teheti meg hogy huszoniksz éves koráig támogatják, sajna valamikor le kell mondani dolgokról más tényezők miatt.
Én is erre gondoltam, és a kérdés lényege is az volt, hogy attól hogy érdeklődöm a téma iránt de perpill nincs papírom, mág elképzelhető?
Mert azt is írják, hogy a szakma iránt érdeklődőket is várják.
Na mind1.
Ha esetleg valaki hasonló cipőben járt(t) és lenne valami tapasztalat/tippje, szívesen veszem a tanácsokat, ki tudja, hátha felkarol valaki.
Üdv!

"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."

(#1600) doc válasza J0shu4M1ll3r (#1599) üzenetére


doc
nagyúr

a papir IT-nel nem szamit olyan sokat
nekem sincs semmifele szakmai papirom :D
de munka kozben kepeztem magam folyamatosan, maszek melokat vallaltam hogy abbol is tanulhassak, igy par ev alatt osszeszedtem annyi tapasztalatot amire mar tudtam hivatkozni, ez eleg volt ahhoz hogy mikor nekialltam masik allast keresni, tobb helyre is varjanak

de meg mindig nem tudunk semmit arrol, hogy mit is tudsz/akarsz csinalni...
az hogy 'IT-s munka' kb. annyira konkret mint hogy 'dolgozni szeretnek'

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.