Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#1501) orvil


orvil
tag

mikor mar eler az ember arra a szintre, es van mondjuk 3 jelentkezo az allasra hasonlo tapasztalattal (senior IT 10ev+) akkor a szakiranyu foiskolai vagy egyetemi diploma igen pozitiv tud lenni foleg ha BSC/MSC, raadasul kulfoldon konnyebb felsofoku tanulmanyokat folytatani ha pl van egy BSC IT engineer otthonrol es mesz MSC-re kint vagy MSC es mesz PHD-ra vagy MBA-ra ha olyan jellegu fajdalmaid vannak.
mellesleg multinal (igazi nagy multi, 20.000+) mar a HR-en bukik a buli ha nincs diploma vagy foiskolai oklevel, es ha at is kerulsz rajtuk akkor a fizeteseden meg fog latszani.
csendben megjegyzem, hogy nalunk a vindozos kollegak felenek nincs diplomaja (ok a regiek), es kevesebbet keresnek mint a diplomas kollegaik (ok az ujak) akik magasabb fizetesi kategoriaban vannak, bar ugyanazt a melot vegzik raadasul kevesebb tapasztalattal ;]

mellesleg mindig az kritizalja a diplomat akinek nincs :F

(#1502) kraftxld válasza orvil (#1501) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Nem kritizálnám ha lenne bármi értelme 5+ évig szopni a méteres kékerest......
A jelenlegi pozíciómban is bőven senior meg architect feladatokat is ellátok, meg az ügyfelek enterprise architect emberkéi szedik tőlem az infót amit visznek a vezérkarhoz, és egyik se mondta, hogy hagyjámáhülyegyereknincsnekeddiplomádinkábbmenjélkapálni :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1503) BlueAthlon


BlueAthlon
senior tag

Szakirányú diploma pont az a papír, ami annyit mutat egy normális HR-esnek hogy annyira már felnőttél, hogy leleményes vagy, képes vagy tanulni újdonságokat, amik visznek előre majd a későbbiekben. Szigorúan csak a szakmai szempontokat nézve.

Az emberi oldalad megismeréséhez az interjú csak a kezdet, utána ha alkalmasnak ítélnek, ott a próbaidő, ahol a munkád mellett az is kiderül, milyen ember vagy a munkahelyeden ( ez nem mindig esik egybe a valójában milyen ember vagy vonallal ), előremozdítod-e a munkaadódat...

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1504) kovsol


kovsol
titán

Budapesti multi cégnél 1,5év más multis cégnél eltöltött szakmai tapasztalattal mennyit lehet elvárni fizetésként?
A tapasztalat az AIX 2nd level és 1st/2nd level oracle, sap. Mellé van egy Műszaki infó diplomám. Angollal elboldogulok, voltam kint Angliában is egy hónapot céges kiküldetésben. Német középfok is megvolt, de 5 éve nem használtam, az most alapfok körül lehet. Most itt Fehérváron nagyon keveset keresek szerintem így váltani szeretnék. Voltam amúgy pár oktatáson a cégen belül. PL Oracle Database 11g Administration Workshop 1-2. AIX ból is voltam pár oktatáson, meg SQL, SAP. De ezekről papírom nincs viszont, azért az önéletrajzba be lehet írni gondolom.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1505) Jhonny06 válasza kovsol (#1504) üzenetére


Jhonny06
veterán

Bruttó 300, mondjuk. Most mennyit kapsz?

(#1506) kovsol válasza Jhonny06 (#1505) üzenetére


kovsol
titán

190 és idén kaptam már 20k emelést úgy lett ennyi :U Akit meg most vettek fel azok közül nem egy kap 210 -t ami nevetséges, hogy az újakat jobban megbecsülik mint aki érdemileg dolgozik is valamit. De folyamatos műszakban járok és szeretnék office time vagy két műszakos rendre váltani. Így kapok 160k körül havonta kézbe.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1507) orvil válasza kraftxld (#1502) üzenetére


orvil
tag

es ezert a kituno lehetosegert csak uj-zelandig kellett menned :C

viccet felreteve normalis esetben elobb van diploma kesobb a szakmai tapasztalat, nalam parhuzamosan jott, masoknal elobb lett melo, igy minek elmenni suliba, kinek a pap, kinek a papne, kinel a papLAN.

nagy altalanossagban:
- suli (kozben magamtol ragyurok a technikara, nem CS egesz nap a koliban)
- majd csicskamelo (junior)
- kesobb jomelo
- megkesobb orulunk Vincent (senior)

de IT-ben FOLYAMATOSAN kell tanulni csak annyi a titok, igazabol attol hogy valakinek van diplomaja vagy nincs nem lesz sem jobb sem szarabb ember, HR-en mulik minden meg a ceg beallitottsagan de jo ha van, bajod nem lesz belole.

(#1508) orvil válasza kovsol (#1504) üzenetére


orvil
tag

az AIX-es tudas kis DB-vel meg applikacios tapasztalattal otthon is jo melot hozhat (Lufi, IBM, kozmu szolgaltatok) ha ertesz hozza. angolbol, nemetbol gyurj kicsit, valamint merd fel a szakmai tudasod, mi az a szint, amit magabiztosan el tudsz adni a kov munkaltatodnak, kicsit kamuzz hozza (pont annyit levesz a HR alapbol) es irany melot keresni. kerj jo sokat, az magabiztossag es szilard szakmai hatter latszatat kelti, ugyis alaigernek akkor majd latod, mi az a penz, amit ki lehet huzni beloluk, a tobbi mar csak alkudozas, ha valoban kell az ember.

konkret szamot ne varj, minden ceg probalja a legaljat adni, mert retkek es meg mindig nem fogtak fel, hogy a tisztessegesen megfizetett es emberszambavett IT szakember sokkal tobbet hoz a konyhara, mint amennyit elvisz, de ezektol a Dallason felnott HR majmoktol meg magukat managernek nevezo sopredektol ne varj sok jot ....

(#1509) kovsol válasza orvil (#1508) üzenetére


kovsol
titán

most az ibm nél vagyok amúgy

May the Force be with you!

(#1510) Mercutio_ válasza Jhonny06 (#1505) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ne röhögtess, hasonló ismeretekkel vettek fel bruttó 450+cafeteria+cégesmobil+cégesnoti+8% éves prémiummal pesti ICT multimhoz 2 éve emberkéket.

kovsol: Ha kérdezik mondd (CV-be írd, de csak ha meg kell adni!) azt, hogy 400-650 (ha sokallod 350-550) közötti bérsávban gondolkodsz, a feladat komplexitásától, a felelősségtől, a céges juttatásoktól (cafeteria, mobil, cégautó saját használattal, prémium, 13. havi, stb.), és az esetlegesen általuk fizetett oktatások mértékétől - évente mennyit költenének rád, és azt letöltendő hónapokhoz kötik vagy sem - függően tudod a bérajánlatukat mérlegelni.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1511) Jhonny06 válasza Mercutio_ (#1510) üzenetére


Jhonny06
veterán

Nem mertem többet írni. :DDD

(#1512) orvil válasza kovsol (#1509) üzenetére


orvil
tag

az lejott, de nem mindegy, hogy hol, fehervaron "szalagon" vagy pesten konzulenskent :K

(#1513) kovsol válasza Mercutio_ (#1510) üzenetére


kovsol
titán

köszi, ilyen szépen én nem tudtam volna megfogalmazni ezt :)

(#1512) orvil sajnos elég botrányos a helyzet itt fizetés ügyileg. Most mondjuk a csapat amiben vagyok be fog olvadni az AIX 3rd level csapatba így tanulni tudnék most majd, de ez a fizetés nevetséges kb.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#1514) orvil válasza kovsol (#1513) üzenetére


orvil
tag

nem sajat fejbol jott, meg anno az ibm fehervari hr igaztagoja mondta egy ex-kolleganak "lehet visszamenni a szalagra" es kimutatott az akvariumbol az A szarnyra .... most dubajban hr gore, latod, igy megy ez ....

(#1515) kovsol válasza orvil (#1514) üzenetére


kovsol
titán

Pont az A szárnyba ülök most, de ültem már a D és a B ben is :D Igazából most nincs barátnő, meg család se ami itt tartana, mivel kaposvári vagyok így akkor már édes mind1, hogy tovább lépek, azért akarom meglépni. Pályakezdőként sokáig kerestem melót és ide sikerült elhelyezkedni így első lépcsőfognak azért jó volt szerintem, hosszútávon aki itt marad úgy, hogy nem köti semmi a városhoz azt nem értem komolyan.

May the Force be with you!

(#1516) Mercutio_ válasza kovsol (#1513) üzenetére


Mercutio_
félisten

Esetleg még olyat be lehet dobni (ha már ott tartotok, hogy "visznek az élő show-ba" :DDD ), hogy próbaidő végén leültök és a végleges - próbaidősnél magasabb - béredet akkor fixáljátok.
Persze ezt akkor érdemes bedobni, ha úgy érzed kellesz nekik és már megadták mennyivel vennének fel, 3 hónap alatt a belsős infókat is össze lehet szedni, bértáblát/bérkategóriákat megtudni, ebből és a szerződésedből kideríthető a saját sávodnak melyik részén van a béred, van-e mozgási lehetőség.
Persze nem szabad elszállni, mert az is negatívum lehet.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1517) kovsol válasza Mercutio_ (#1516) üzenetére


kovsol
titán

A mostani bérezésem után kétlem, hogy majd pont a ló túloldalán kötnék ki :) én beérném egy erős átlagos fizuval az adott területhez mérten ahova kerülnék.
Amúgy érdemes lehet csak úgy beadni mondjuk a HP, Lufi, T hez az önéletrajzot ? Vagy mindenképpen fix pozíciót kellene vadászni ?

May the Force be with you!

(#1518) Mercutio_ válasza kovsol (#1517) üzenetére


Mercutio_
félisten

Van állásportáljuk, ott érdemes regisztrálni adatokat kitölteni, DE T-nél pl. úgy emlékszem folyamatosan kerülnek fel az új állások, és neked külön kattintani kell, hogy jelentkezel az adott állásra, az adatbázisukból lehet csak akkor keresnek, ha nincs jelentkező, vagy sürgős a megfelelő ember megtalálása.
Amúgy meg, semmibe nem kerül, akkor miért ne regelnél.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1519) orvil válasza kovsol (#1517) üzenetére


orvil
tag

ha feldobod monsterre vagy hasonlo allasportalra a cv-det onnan az ugynoksegek automatikusan vadasszak le az ujakat, es ha felbukkan allas ok elobb fognak hivni mint a T vagy a tobbi multi, raadasul rengeteg ceggel allnak kapcsolatban ergo mas melo is beeshet amit lehet meg sem hirdettek publikus portalokon.

(#1520) Nerd válasza orvil (#1519) üzenetére


Nerd
aktív tag

Egy jol kitoltott Linkedin profile joforman "kotelezo"...

A connectionoket erdemes rejtettre rakni, hogy a recruiter ismeroseidet ne lassak... illetve a job kereso groupokat is... Ezt csak a jelenlegi es jovobeli munkahely miatt erdemes beallitani... Illetve a mobilodat add meg. Ez azert fontos, mert van olyan gy0ker fejvadasz, aki ha nem talalja a telefonszamodat felhivja a jelenlegi munkahelyeden a megadott publikus szamot, hogy XY-t keres... Ket ismerosom is igy jart...

[ Szerkesztve ]

(#1521) BlueAthlon válasza kovsol (#1517) üzenetére


BlueAthlon
senior tag

Üzemeltetésre tényleg olyan 400-450br alap + juttatások a reális ilyen tapasztalattal Bp-en. Pár év után 500 fölé megy...

600-650-es alap már erős projekttapasztalatokkal is rendelkező (esetleg most seniorrá váló )kollégát / pár éves vezetői gyakorlattal rendelkező team leadert / feltételez. Határ persze a csillagos ég... Most ezt vállalatirányítási rendszerek tekintetében mondom .

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1522) pit stop


pit stop
addikt

Gazdasági területre nem ismer valaki véletlen hasonló topikot? Előre is köszönet ha van, és sorry offért, de itt nagyon jól megoldjátok ezt ezért érdekelne - hátha.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#1523) beknorbert


beknorbert
csendes tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy a jelenleg milyen bérem lenne,ha új helyre eltudnék menni?

Szakmai gyakorlat:7 év multi
Munkakör:Rendszerinformatikus
Nyelvtudás:angol:alap (jelenleg tanárhoz járok),német:középszint (jelenleg passzív, 6 éve nem használtam)
Képzettség:rendszerinformatikus OKJ,vezérlési szám.technikus OKJ,
Szakmai tevékenységek:
-12 db. IBM AS/400-as serverek rendszerfelügyelete, telepítése,
frissítések, rendszer optimalizálása , mindegyik serveren Microsoft Windows
server 2003 r2 operációs rendszer van telepítve;
-munkaállomások:130 db. IBM PC, melyeken Windows 7 Proffesional 64 bit van
telepítve;
-vállalat életében fontos, statisztikai adatbázisok frissítése,fejlesztése;
-Domain, Active Directory, Policy megtartása, változás kezelése a cég informatikai
biztonsági szabályainak figyelembe vételével;
-üzemvitel ellenőrzése és hiba elhárítása a hálózati-, server és desktop
eszközparkon, egységekben (outsource támogatással);
-Oracle Financials & Sales Analyzer adatbázis környezetek ellenőrzése, frissítése,
fejlesztése ;
-az adott területre vonatkozó tárgyi és fogyó eszközök beszerzésében tervezés,
közreműködés, tervszerű felhasználás;
-informatikai fejlesztési irányvonalak meghatározása, új megoldások kialakítása,
megvalósítása, a fejlesztési folyamatok menedzselése
-havi riportok készítése, és prezentálása a Központi Informatika felé;
-TCP/IP, LAN/WAN, switching, routing hálózati technológiák ismerete, használata,
fizikai kábelezés;
-PDA eszközök karbantartása, szoftver fejlesztése, frissítése,
-hardverinstallálások és support feladatok szerverekre (Windows, SQL), desktop
PC-kre, laptopokra, printerekre és egyéb kiegészítő eszközökre
-napi, heti, havi biztonsági mentések ütemezése, ellenőrzése;
-IBM Tivoli Storage Manager és a Symantec Backup szoftver használata;
-felhasználók rendszeres oktatása, képzése, illetve képzések megszervezése;
-informatikai beszállítókkal kapcsolattartás, tevékenységük koordinálása,
felügyelete, a kiszervezett feladatok rendszeres auditja

Választ előre is kösz.

(#1524) RaPiDsHaRe válasza beknorbert (#1523) üzenetére


RaPiDsHaRe
aktív tag

Szia!

Nem válaszolni szeretnék, inkább kérdezni.
Ugyanilyen végzettséggel, hogy lehet ilyen helyre bejutni, mint ahol most te is dolgozol? Gondolom ez Budapesti cég, ahol most vagy?
Szeretnék én is ilyen helyen elhelyezkedni, hogy több legyen a szakmai tapasztalatom, de erre felé ez lehetetlen :O .

(#1525) beknorbert válasza RaPiDsHaRe (#1524) üzenetére


beknorbert
csendes tag

Féléven át rengeteg állásportálon voltam,aztán gondoltam egy merészet,és a cégeknek küldtem ki az önéletrajzomat postai úton és e-mail formájában,rá 2 hónapra behívtak elbeszélgetésre (szombaton),majd hétfőn már kezdhettem is.Pályakezdő voltam,mindenhová tapasztalattal rendelkező egyéneket vettek fel (amit meg is értek). Most viszont váltani szeretnék,újabb rendszereket tanulni,esetleg a meglévő tudásomat máshol kamatoztatni.Mivel 8-14 h dolgozom naponta,így nem volt időm fősulira menni,pedig akartam (szombat-vasárnap is munka!!).

(#1526) RaPiDsHaRe válasza beknorbert (#1525) üzenetére


RaPiDsHaRe
aktív tag

Merész húzás volt de bejött, ahogy látom. Gratulálok is hozzá. Pálya kezdőként felvettek, akkor te nagyon tudhattál valamit :K . Én már azt se bánnám, ha hétvégi meló is lenne, csak lenne már valami munka.
Budapesten dolgozol?

(#1527) Mercutio_ válasza beknorbert (#1525) üzenetére


Mercutio_
félisten

Csak nem gerilla marketingből vetted a papíros CV-küldés ötletet? :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1528) Mawyx válasza RaPiDsHaRe (#1526) üzenetére


Mawyx
senior tag

Volt munkahelyemre is így került pár ember (adminisztrátor, segédmunkás, értékesítő), amíg ott voltam, de távoztak is, ahogy én is :U

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#1529) beknorbert válasza Mercutio_ (#1527) üzenetére


beknorbert
csendes tag

Nem onnan vettem,gondolkodó lény vagyok.:)

(#1530) beknorbert


beknorbert
csendes tag

Igen ott dolgozom.
Örülök,hogy vannak olyanok,akikkel meglehet osztani a véleményeket.
A kérdésemre valaki esetleg válaszolna,amit fentebb tettem meg?

(#1531) modder


modder
aktív tag

Szerintetek német nyelvterületű pl. Németország, Ausztria álláshoz mennyire szükséges a német nyelvtudás?

Az IT szektorban azért eléggé rugalmasak az angollal, viszont a németekről azt hallottam, hogy tipikusan szeretik, ha valaki tud németül rendesen. Erről mi a vélemény?

(#1532) doc válasza modder (#1531) üzenetére


doc
nagyúr

szoftverfejlesztokent Nemetorszagban egy uj-zelandi, ket spanyol, egy angol es egy kanadai kollega volt a kozvetlen kozelemben, plusz en mint magyar, mindanyiunk nemettudasa kb. a sor- es taxirendelesre korlatozodott :D
az IT pont az a terulet ahol sokkal kevesbe szamit a nemet nyelvtudas. mas meloknal viszont nemet nelkul kb. eselytelen vagy (leszamitva a segedmunka jellegu melokat)
bar az teny, hogy NAGYON tudnak orulni ha megis nemetul kommunikalsz veluk az angol helyett :)

[ Szerkesztve ]

(#1533) Jhonny06 válasza doc (#1532) üzenetére


Jhonny06
veterán

Meg hát a munka csak az egyik oldala az éremnek. Oké, hogy ott elvagy az angollal, de a magánéletben már valószínűleg kevésbé.

(#1534) Mercutio_ válasza modder (#1531) üzenetére


Mercutio_
félisten

Területfüggő.
Ha közvetlenül a userekkel* kell kommunikálni elengedhetetlen, ha "backoffice" meló, - főleg ahogy doc is írta - nemzetközi gárda, akkor elég az angol.

* user a pénzügyes is, ha egy vállalatirányítási rendszer testreszabása, továbbfejlesztése a cél, nem csak a klasszikus "nemnyomtatavindóz" jellegű help desk 1/2nd line

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1535) doc válasza Jhonny06 (#1533) üzenetére


doc
nagyúr

teljesen jogos eszrevetel
Nemetorszag sajnos nem Hollandia, angolul nagyon kevesen beszelnek (szinte kizarolag csak a fiatalok, foleg egyetemistak)
mondjuk a legjobb az, amikor etteremben a frissen bevandorolt pincer meg nemetul sem igazan tudott, es nem ertette mit akarunk mikor Weizent rendeltunk :D

[ Szerkesztve ]

(#1536) M.Úr válasza modder (#1531) üzenetére


M.Úr
tag

Én Ausztriában dolgozok fejlesztőként, és bizony a legtöbb helyen elvárás a némettudás (gyenge-középszint elég). Volt olyan állásinterjúm, ahol csak angolul beszéltünk (előtte 3 hónappal kezdtem a nulláról a németet), és onnan bizony az volt a visszajelzés, hogy mégis inkább németül beszélő kollégát keresnek.

Azt javaslom, kezdd el tanulni a németet. Heti 1 óra magántanár + napi 1 óra önálló tanulással 5 hónap alatt eljutottam a sikeres német nyelvű állásinterjúig, a nulláról. Mindenképp nagy előny, és úgyis szükséged lesz rá a mindennapokban.

(#1537) modder válasza M.Úr (#1536) üzenetére


modder
aktív tag

Köszi az értékes hozzászólásokat!

M.Úr: Jó tudni ezt számszerűsítve, hogy az ember mennyi idő alatt tud eljutni egy szintre, ha akar, és megéri a befektetést, ha már egy gyenge középnek is örül sok cég.

Szerintem német nyelvterületen még az IT szakmában is nagyon fontos a német, kíváncsi voltam tapasztalatokra. Van ismerősöm, aki Német szakon végzett, majd levelezőre járt gazdasági informatikusra (tehát nem egy nehézsúlyú informatikus), de a német nyelvtudásával könnyen talált jól fizető IT állást még úgy is, hogy nem volt meg a gazdinfós diplomája.

[ Szerkesztve ]

(#1538) BlueAthlon válasza Mercutio_ (#1534) üzenetére


BlueAthlon
senior tag

Az utóbbi 3 napban jó pár pénzügyessel próbáltam megértetni, hogy tessék már a 2012 decembert kitisztázni elsőre, majd azt zárni. Utána esetleg a gyorsan már idén január elején teljesített és számlázandó vevői megrendeléseket kezelni salesben, a purchase oldalon még ráér a világ, mivel a beszállítók is leltároznak főként. Ha már leltár, akkor ugye takarítás inventoryban is :D

De persze már miért nincs kész a 2013-as setup 4 business unitra külön-külön?.. Most is épp mindjárt erőt veszek magamon így ebéd után és megyek néhány külföldi országbeli beszerzési tételek áfa könyvelési szabályai változásának rendszerbeli lekövetését beállítani és tesztelni, hogy hétfőn délelőtt demózni tudjam a kedves érintett országok képviselőinek...

stb..stb..stb...

De az se baj, ha meg tudom mondani , hogy mé' nem jött még ki a nyomatóból semmi se, pedig a számlázó kollegina már fél órája fexik a print gombon..

[ Szerkesztve ]

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1539) KMan válasza Mercutio_ (#1510) üzenetére


KMan
őstag

Szerinted erdemes ennyire "szeles" savot mondani? Nem veri ki a HR-nel a biztositekot ha valakinel a felso plafon 6-ossal vagy 7-essel kezdodik szerinted? :DDD

Nem HR-es vagyok amugy... :)

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#1540) Mercutio_ válasza KMan (#1539) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tapasztalatból írtam amit írtam, de mindenki azt csinál amit akar.
A HR-es meg annyit néz, hogy az általa adható bér belefér-e az általad megadott sávba, ilyen szempontból más dolga nincs.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1541) Tapsi


Tapsi
addikt

Sziasztok!

Az én esetem egy kicsit speciális. A lényeg: már van egy műszaki menedzser diplomám IT szakirányon, de nemsokára meglesz a corvinusos pénzügy és számvitel (BSc), illetve közgazdasági elemző (MSc) diplomám is. A suli alatt végig melóztam, előbb multinál voltam It-supportos, de ~4,5 éve PHP-programozóként dolgozom. Ez alatt egyedül megterveztem, és kiviteleztem egy komplett ügyviteli rendszert számlázással, raktárral, CRM-mel, statisztikákkal, stb. A hozzá kapcsolódó több webáruház is saját fejlesztés. Természetesen az adatbázis is saját tervezés, perpill ~250+ táblával, teljesen normalizálva, az iparági standardek alapján elkészítve.

Nos, ezek alapján szerintetek milyen irányba lenne érdemes indulnom? A PHP természetesen felejtős, mert azzal nem lehet normális pénzt keresni. Igazándiból inkább közgáz/tanácsadás irányba orientálódnék, mert nem akarok életem végéig mezei coderként tengődni, viszont az IT tapasztalatot sem akarom veszni hagyni...

[ Szerkesztve ]

(#1542) werka


werka
csendes tag

Helló!

Gondoltam itt megosztom bánatom. Szeretnék programozást tanulni nem csak magamtól, hanem iskolai kereteken belül és ezzel foglalkozni nem csak hobbi szinten, de mindenki lebeszél, mert szerintük 28 évesen öreg vagyok hozzá és már nem fogok munkát kapni. Ez igaz lehet?

[ Szerkesztve ]

(#1543) doc válasza werka (#1542) üzenetére


doc
nagyúr

igaz LEHET de korantsem biztos hogy az
en 27-28 evesen alltam neki mellekallasban jatekfejlesztessel foglalkozni (suli nelkul), elotte csak nagyon amator szinten alltam, lenyegeben kozben szedtem ossze minden 'komolyabb' tudast
ket evvel kesobb munkahelyet valtottam, es azota foallasu szoftverfejleszto vagyok

ha erdekel, es ugy gondolod hogy van hozza erzeked, akkor vagj bele!

[ Szerkesztve ]

(#1544) werka válasza doc (#1543) üzenetére


werka
csendes tag

Köszi a biztatást! Lényegében én úgy gondolom minden csak elhatározás kérdése.

(#1545) KMan válasza werka (#1544) üzenetére


KMan
őstag

Szerintem kb terulettol fuggetlenul a tudasnak kb 3-4x lehet a ceges meloval "felvenni" mint a sulival.

Csak az a gond, hogy suli nelkul meg nem kerulunk be a cegekhez...

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#1546) doc válasza KMan (#1545) üzenetére


doc
nagyúr

IT-ben nem a papir szamit (normalis helyeken) hanem a tudas es a gyakorlat
amit persze magaval a meloval lehet megszerezni, szoval kicsit 22-es csapdaja a dolog...
elindulni nehez, onnantol mar megy :)

(#1547) werka válasza KMan (#1545) üzenetére


werka
csendes tag

Na ez az, hogy bemondásra kevesen hiszik el, hogy mit tudok. Elkezdeni nehéz, egyenlőre nem is tudom melyik végén fogjam meg a dolgot. Jelenleg excel "specialistaként" dolgozom jól megy az access is, meg preziket gyártok zsák számra, tehát nekem valami Oracle, SQL és társai vonalon kellene hasítani. Bármi lehet csak akarni kell de nem? :)

(#1548) Jhonny06 válasza doc (#1546) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ez jól hangzik, csak amikor az álláshirdetések 99%-ában ott van, hogy felsőfokú végzettség.. van ilyen is, amit írsz, de nem ez a jellemző. Meg azért az egyetemi tudás sem elhanyagolható, ott azért ragadnak rád olyan dolgok, amiket magadtól otthon nem fogsz leülni megtanulni.

(#1549) werka válasza Jhonny06 (#1548) üzenetére


werka
csendes tag

A felsőfokú végzettség nem csak egyetemet takar nem? Mondjuk egy Oracle képzés is felsőfoknak számít? Az egyetemmel több bajom van, sok haszontalanságot kell tanulni és kevés a gyakorlat. Én is jártam főiskolára, de mondjuk más szakra, és az a véleményem, hogy sok időm ment el azzal, hogy olyanokat nyomtak a fejembe amire nincs szükségem.

(#1550) Jhonny06 válasza werka (#1549) üzenetére


Jhonny06
veterán

Nem kizárólag egyetemet takar, de az OKJ-s meg egyéb bullshit papírok semmit nem érnek, még a gyakorlatban sem, tehát itt azért a cégek is leginkább az egyetemi végzettségre gondolnak. Nyilván vannak rossz szakok, de ha már IT, akkor a mérnök infó mondjuk pont nem az.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.