Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#1951) OhAi27 válasza #24334592 (#1944) üzenetére


OhAi27
tag

igen. erre irta a hr-es holgy is, hogy hanyagoljak a kedves allaskeresok. Nekem sose volt.

(#1952) #24334592 válasza cekkk (#1945) üzenetére


#24334592
törölt tag

minimalista legyen...

(#1950) OhAi27: igy van, ha droidmelo akkor minimalista.Hakomoly szaktudast igenylo, akkor a cv csak masodlagos, negyedleges. Irj vmit, de ugyis a szaktudasod a lenyeg, lehetsz akarmilyen ember is...

(#1953) cekkk válasza #24334592 (#1952) üzenetére


cekkk
veterán

Ez alatt mit értesz?
Érdekel, mert én is munkát keresek.
Bár én ezt a Cv dolgot a HRs emberek túlzásnak tartom, hogy ők is fontosnak tűnjenek :W

(#1954) H A M M E R válasza OhAi27 (#1950) üzenetére


H A M M E R
csendes tag

Szerintem amikor 1000 jelentkező van, akkor nem azzal tudsz kitűnni a tömegből, hogy csicsás az önéletrajzod, hanem azzal, hogy bármivel több a tudásod/tapasztalatod a többieknél. Egy adminisztrátor állásnál, ha te elvégzel egy egy napos gyors és gépíró tanfolyamot, és ezt bevésed a CV-dbe, lekörözöl minden túlcsicsázott CV-st, akik nem tudnak gyors gépírni. A design egyedül a design szakmákban fontos.

Én egyébként azonnal kidobnék egy nem fehér hátterű önéletrajzot, nem nyomtatóbarát, zabálja a tonert nyomtatásnál.

(#1955) OhAi27 válasza H A M M E R (#1954) üzenetére


OhAi27
tag

ugy latszik te a write only uzemmodban vagy.

Az adminsztrator allasnal irtam, h teszem azt csak word/excel tudas az elvart ergo a jelentkezok 90%-a kompetens, nem a szakmai hatter hanem a szimpatia fog donteni. Vagy el akarod magyarazni, h valakit azert fognak adminisztratornak felvenni valahova mert teszem azt meg ert ahhoz is, hogy kell a teddy hengert helyesen lehuzni? Lol.

Az oneletrajzra pedig: ha te HR-s lennel akkor hidd el, hogy magasrol szarnad le hogy mennyire zabalja a nyomtato a tonert.Nem te fogod kifizetni azt a tonert hanem a fonokeid.
Tovabba az esetek 90%-ban nem is nyomtatjak ki a cv-ket.Ezert irjak mindenhol (es ahogy fentebb en is irtam), hogy elvarjak azt, hogy az oneletrajzon szines fenykep legyen. (En regen pont emiatt a sporolos dolog miatt raktam fekete-feher kepet a cv-be, aztan szoltak, h nem kene...)

(#1956) Mercutio_ válasza OhAi27 (#1950) üzenetére


Mercutio_
félisten

Khm, elég vicces, hogy osztod az észt miközben státuszod alapján valamit nem jól csinálsz...
A konkrét hsz - ben amire egy '' hülyeséggel '' reagáltál van egy '' vagy'', próbáld értelmezni...

A droid melónál a kompetencián túl a következő lényeges szempont a gyorsaság, ugyanis hiába jön be rá 1000 cv az első 200 utánit már meg se nyitják :N a rutinos HR-es tudja, hogy ilyen kvalitású munkára már ennyinél is van alkalmas jelölt dögivel :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1957) OhAi27 válasza Mercutio_ (#1956) üzenetére


OhAi27
tag

nem osztom az eszt csupan a logika hianya felidegesit. (Ha az esz osztasnak szamit, hogy egy magatol erthetodo dolgot kijavitok egy postban am legyen...Vagy akkor magyarazd el, hogy minden HR-es legfobb szempontja az, hogy a tonerrel sporoljon. Nevetseges...)

kerdeztem valamit amire nem mellesleg meg most sem kaptam valaszt, ellenben kaptam fikazo kommenteket azert, mert a sima .doc cv melle volt merszem csatolni egy egyszeru .pdf cv-t ami kicsit elter a megszokottol. (Mindezt ugye ugy, hogy tartozik melle egy total atlagos .doc is, de ez mar senkit nem erdekelt...)

Lenyegeben itt paran azt probaljak elmagyarazni, h nem kell kitunni semmivel a jelentkezok kozul egy olyan melonal ahova egy erettsegi es nemi szamitastechnikai affinitas szukseges.Ennyi erovel az allaskereses helyett vehetnek lottot is.

Azt is leirtam, hogy az en .pdf cv-m egy olyan ceg oldalarol masoltam amelynek KIFEJEZETTEN az a profilja, hogy ilyen cv-ket keszitsen az ugyfeleknek. Nyilvanvalo, hogy az ottani szaktudas nem egyezik az ittenivel, gondolom ott nem vizsgaltak a HR-es hagyomanyokat, itt viszont mindenki reszesult HR-es kepzesben. (Tudom, hogy ugyis a levegobe beszelek, de egy nagy multinal dolgozo HR-es holgy mar atnezte az oneletrajzomat, azt mondta teljesen jo. Az igazsaghoz hozzatartozik az is, h a motivacios leveleimre is azt mondta van rajta mit javitani.)

Az,hogy valamit rosszul csinalok... Igen valamit rosszul. Nem ertek a szakmamhoz,es tulkepzett vagyok az ilyen allasokhoz. Javaslom probalj meg egy szimpla erettsegivel munkat keresni, aztan majd kiderul, h mire lesz eleg a minimalista .doc cv-d.

Szumma: koszonom innentol kezdve nem kerek allaskeresesi tippeket (ugy latom itt nehanyan azt probaljak elmagyarazni, hogy a feher-fekete). A topic neve : jovedelem. Ezzel kapcsolatban volt egy kerdesem amire meg most sem kaptam valaszt......

[ Szerkesztve ]

(#1958) H A M M E R válasza OhAi27 (#1957) üzenetére


H A M M E R
csendes tag

Úgy gondolom, hogy megpróbáltunk hasznos tanácsokat adni, innentől rajtad áll, hogy elgondolkozol ezeken, vagy hajtogatod, hogy nincs igazunk, mert nem vagyunk HR esek, és neked egy HR es ismerősöd mást mondott. Én valóban nem vagyok HR es, de amikor elkezdtem állást keresni elolvastam a neten minden kapcsolódó témát, és elég könnyen találtam állást ismerős nélkül (informatikus vagyok). És a többieknek is van állásuk, tehát lehet az ő véleményük is hasznos lehet.

Tény, hogy nekem is az a tapasztalatom, hogy a legfontosabb a protekció, ha 1000 emberből 20 miatt odatelefonál egy ismerős, vagy esetleg a cégnél dolgozó ismerős megemlíti a nevüket, akkor alapból őket hívják be interjúzni. Olyat is láttam már sajnos, hogy sok jó jelentkező közül egy rosszabbat vettek fel, mert volt "referenciája".

Ha szerencséd van és mégis az önéletrajzod és szaktudásod számít, akkor viszont érdemes a fent leírtakat megfontolni, és képezni magad, majd abban az irányban állást keresni.

És igenis ez a fórum a fizetésekről szól. BP-en egy friss diplomás mérnök, ha beszél angolul bárhol megkap bruttó 300 K-t, de a te példád jól mutatja, hogy ha valamit nem jól csinál, akkor nem talál állást, és még a minimálbér is csak álom számára.

Amúgy a toner spórolás, ma minden magyar cégnél fontos, UNIÓS cél a környezetvédelem, a nagy cégeknél ezt mindenhol figyelik, a kis magyar cégeknél meg tényleg számít hogy 5 vagy 10 ft kinyomtatni egy oldalt. Én sok interjún voltam, és mindenhol kinyomtatták az önéletrajzomat, és arra jegyzeteltek, szóval mást láttam, mint amit te gondolsz, illetve mint amit a te HR es ismerősöd mondott. Bár ha valóban van egy HR es ismerősöd, akkor miért nincs még munkád? Lehet hogy ő sem a legjobb a szakmában?:) Na mind1, nem kérdőjelezem meg a tudását, de elgondolkodtató, hogy a többség mást mond, mint ő és te.

(#1959) OhAi27 válasza H A M M E R (#1958) üzenetére


OhAi27
tag

ami ertekelheto valasz volt nem pedig csuklobol indulo fikazas azt meg is fogadtam. (Pl ma csinaltam vilagos hatteru cv-t). Ami epito jellegu kritika volt nem az, hogy megfogadtam - meg is koszontem.

a hr-es ismerosom egy teljesen mas profilu cegnel dolgozik, oda alapjaraton kell a nemet nyelv ami nekem 0.

az onkepzesrol: az elmult masfel ev alatt tobbet tanultam mint a foiskolai/gimnaziumi eveim alatt egyben. Elkezdtem egy grafikus iskolat, es a nap 24 orajabol 10-ben foglalkozok kulonbozo grafikus szoftverekkel. (Alap szinten belekezdtem a html/css kombo tanulmanyozasaba is, de php-val is foglalkoztam egy keveset.) Keszulok a felsofoku szobeli nyelvvizsgamra is. Ennyit errol...

azt is leirtam nem egyszer (meg peldat is irtam), hogy nem ertek a szakmamhoz. Egyaltalan. Az elso postomban azt is hozzatettem, hogy nem is szeretem a szakmamat. Azt is elmagyaraztam, hogy miert van ebbol diplomam.

feltettem egy kerdest, leirtam nem egyszer nem ketszer, hogy van .pdf es .doc oneletrajzom is, nem is egyfajta. Leirtam, hogy a .doc sima egyszeru minimal cv (ami azert nem europass!), a pdf-ben probalok kicsit kreativabb lenni. Az allasok 90%-ra elkuldom mind a kettot, csak oda nem ahol kulon kiemelik a formatumot.

Ennek ellenere mindenki azon van fent akadva, hogy az egyik cv-m szurke hatteru. Na bumm. Komolyan ezen mulna?!

Sikerult megirnom egy szakdolgozatot, sikerult leeretssegiznem, nyelvvizsgaznom.Azt gondolom ezek utan egy motivacios level sem jelent gondot szamomra, nincs is tul nagy baj vele, amibe az ismeros belekotott azok is olyan dolgok amik van ahol kizaro tenyezok lehetnek de az ilyen allasoknal nem azok. (Gondolok itt bizonyos szofordulatok hasznalatara.)

"a hr-es ismerosom" pedig az egyik legnagyobb nemet multinal dolgozik, rengetegen jelentkeznek oda is ezert ellatott jo par tanaccsal es a cv-imet is atnezte amire azt mondta rendben vannak.

es en is elolvastam a felleleheto OSSZES cikket az allaskeresessel kapcsolatban, de az elmult masfel evben voltam 2 olyan eloadason is amit foiskolai/egyetemi hallgatoknak csinaltak, meghivott hr-es eloadokkal. Ezek arrol szoltak, hogyan kell allast keresni palyakezdokent, mire kell figyelni es, hogy zajlanak az interjuk. Voltam egyetemi allasborzeken is, csinaltam probainterjut is.

Nyilvan bennem is van hiba. Nyilvan nekem is beakad egy-ket helyesirasi hiba, egy nem oda illo kotojel.
Ezt nem is tagadtam sose. De ezek mar olyan aprosagok, hogy nem mulhat ezen egy ilyen allas. Recepcios,adminisztrator, helpdesk, raktaros...ilyen melokat keresek mert ezekre erzem azt, hogy van ra esely, hogy felvegyenek es maximalisan el tudjam latni a ram bizott feladatokat. Kereshetnek mernok melokat is, de egyreszt azzal sajat magam es a munkaltatot vernem at, masreszt nem keves penzbe kerulni felutazgatni az interjukra. Olyan interjukra ahol 99%, hogy mar az elso kor utan kiesek, miutan kiderul az, hogy a szaktudasom boven a tobbi jelentkezo alatt van.

Nem akartam en nyavogni sem (mar banom, h belekezdtem az egeszbe), tudom mennyire nehez az allaskereses. Tudom azt is, hogy mennyire szamit a protekcio. Frusztralo is mikor kiderul vagy mikor eszreveszem azt, hogy mas helyekre milyen emberek kerulnek be. Mondok egy peldat:nemreg jelentkeztem egy internet kavezoba. Ugye itt a feladatok: szamitogepek karbantartasa (pipa), kavefozes (pipa), szamlazas (pipa), nyomtatas/fenymasolas (pipa). Csatoltam referencia munkakat, motivacios levelben kifejtettem milyen szinten ertek a hardverekhez/szoftverekhez. Valaszt nem kaptam, ellenben ugyanazt a hirdetest lattam 1 honap mulva, ami alatt valaki megkerdezte, hogy "mi tortent a csinos szoke lannyal"? Erre vmi helyi ero valaszolta, hogy "kompetencia hijan elvaltak utjaink". Ebbol nekem az esett le, hogy a. vagy felvettek egy lanyt aki jol mutatott a pult mogott, viszont gondot okozott megtalalni neki a reset gombot b. vagy felvettek egy lanyt aki protekcioval rendelkezett es szimplan nem valt be. Vannak ilyenek is igen...

Leirtam az elejen is, hogy adok magamra mind kulsoleg mind a munkaim soran. Igyekszem mindig az igenyessegre torekedni es maximalisan odafigyelni a dolgokra. Nalam egy motivacios level vagy egy cv nem 1 ora, hanem minden munkahelyhez kulon igazitom. Van, hogy egy-ket napig irok egy a4-es motivacios levelet.

Mindezek ellenere feltettem itt egy kerdest, hogy mennyit kerhetek (amire nem mellesleg MEG MOST SEM kaptam valaszt). Ehelyett azt kapom, hogy biztos a szurke hatter miatt van es a tobbi...

Irod, hogy a tobbseg mast mond. Mit mond? Hogy szar a szurke hatter? :D Oke.

Reszemrol lezartam a temat, koszonom az epito jellegu hozzaszolasokat. Ami olyan megfogadom. (Vilagosabbra vettem a hatteret es az emlitett konyveket is beszerzem.) A jovedelemmel kapcsolatos kerdesemet pedig ma este megkerdezem a tudakozotol...

Udv.

[ Szerkesztve ]

(#1960) Soak válasza OhAi27 (#1957) üzenetére


Soak
veterán

Javaslom probalj meg egy szimpla erettsegivel munkat keresni, aztan majd kiderul, h mire lesz eleg a minimalista .doc cv-d.

Akármire :)

(#1961) OhAi27 válasza Soak (#1960) üzenetére


OhAi27
tag

javaslom probalj meg ne write only uzemmodban forumozni.

Irtam, hogy "szimpla erettsegivel" keresek munkat. A minimalista .doc cv-vel pedig nem mentem semmire eddig, nemhogy akarmire.Azert koszi!

[ Szerkesztve ]

(#1962) Soak válasza OhAi27 (#1961) üzenetére


Soak
veterán

Az ertelmezo olvasast nem egyetemen tanitjak. Nem veletlenul hagytam benne az idezetbe. Nagyon sok helyre el tudsz menni ha teszel is valamit nem csak spammed az allashirdetoket egy erettsegivel is, elso kezbol adom.

[ Szerkesztve ]

(#1963) OhAi27 válasza Soak (#1962) üzenetére


OhAi27
tag

"Az ertelmezo olvasast nem egyetemen tantjak."

Latom...

Idezek sajat magamtol:

"Leirtam az elejen is, hogy adok magamra mind kulsoleg mind a munkaim soran. Igyekszem mindig az igenyessegre torekedni es maximalisan odafigyelni a dolgokra. Nalam egy motivacios level vagy egy cv nem 1 ora, hanem minden munkahelyhez kulon igazitom. Van, hogy egy-ket napig irok egy a4-es motivacios levelet."

mondjuk gondolom ez neked kimeriti a 'spameles' fogalmat

[ Szerkesztve ]

(#1964) doc


doc
nagyúr

Kerek mindenkit hogy a napok ota tarto veszekedest hagyjatok abba, es terjunk vissza a topic temajahoz!
Mostantol minden nem idevago hozzaszolas torlesre kerul.
Koszonom.

(#1965) sketchifun


sketchifun
senior tag

Pályakezdő Elektronikai Technikus milyen bérre számíthat nettóban?
Mellé még van egy ECDL vizsgám, közepes szintű hardware és szoftveres ismeret. BP játszik. :D

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#1966) vadonka


vadonka
csendes tag

Akkor visszatérve a topic eredeti témájához.

Kelet Mo-i non-profit szervezetnél gazdasági informatikusként 230e nettó fizut kapok+9e kajajegy és fizetik a buszbérletem.

Dedicated kernel developer

(#1968) Egorov válasza vadonka (#1966) üzenetére


Egorov
aktív tag

Mennyi szakmai tapasztalattal kapsz ennyi fizetést?

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#1969) attiati válasza vadonka (#1966) üzenetére


attiati
veterán

igen, illetve mi a teendőd érte? rendszergazda, vagy programozó?
tökre nem értek hozzá, de hány db-os számítógépparkért felelsz?
túlóra szokott lenni?

van 13. vagy 14. havi juttatás?

[ Szerkesztve ]

(#1970) Mercutio_ válasza Egorov (#1968) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ott a hsz-ban a kulcs: '' non-profit szervezet ''...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1971) Mawyx válasza Mercutio_ (#1970) üzenetére


Mawyx
senior tag

Ebböl mit lehet leszürni?

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#1972) Mercutio_ válasza Mawyx (#1971) üzenetére


Mercutio_
félisten

Pl., hogy nem valós piaci bérek simán lehetnek mivel más a rendezőelv mint a versenyszférában.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1973) vadonka válasza Egorov (#1968) üzenetére


vadonka
csendes tag

kb 10 év szakmai tapasztalat.
6db nagy teljesítményű szervert kezelek ami nálunk van helyileg és Vmware fut rajtuk clusterben, ezeken kb 100-120 virtuális szerver van ami most fut, ezek országos szinten szolgálnak ki, gigás NIIFI vonalon vagyunk egy teljes C osztállyal. A szervezet aminek dolgozom az informatikai központját debrecenbe rakta le.
Dinamikus munkaidőben vagyok ami azt jelenti, hogy legyen meg a heti 40 óra de nem számít mikor megyek be, illetve van éjszakai és hétvégi meló is ami ebbe beleszámít, túlórát nem fizetik.
Beosztott vagyok, 3-an vagyunk a csoportban, a főnököm ugyanennyit keres mint én csak ő kap csoportvezetői pótlékot is.
A gazdasági informatikai rész miatt minden hó elején és közepén bérszámfejtéskor és bevallás készítésekor ott kell legyek a gazdasági irodán mert én kezelem a KIR rendszert amiben futtatom a számfejtés informatikai részét. Sajnos ez egy köpedelem de nem volt beleszólásom mit használunk így megnyertem az államkincstár szarját. Ezt a részét csak én tudom csinálni a kollégák nem tudnak benne helyettesíteni. Emiatt szabira is csak a hó közepe és a következő hónap eleje között tudok menni max 1 hetet esetleg 10 napot.
A tavalyi évi szabimból még 15 napom megvan, szóval szabira ritkán és nehezen engednek el. Ez egy súlyos hátrány, de a dinamikus munkarend miatt megoldom munkaidőben amit kell. Ja 13. havit kapunk többnyire (eddig minden évben volt) illetve fél évnyi kajajegyet bónuszba ami 54e ft-nyi erzsike utalvány. Ezt a decemberi fizu mellé csapják.

[ Szerkesztve ]

Dedicated kernel developer

(#1974) vadonka


vadonka
csendes tag

a 100-120 virtuális szerver kezelése is az én nyakamban van
éppen a napokban harcolok amiatt, hogy 1db honlap miatt ne kelljen már egy teljesen új virtuális gépet csinálnom mert iszonyat munka ennyit karbantartani. de sajnos a politikai okok ellen nem lehet vitatkozni.

Dedicated kernel developer

(#1975) vadonka válasza Mercutio_ (#1972) üzenetére


vadonka
csendes tag

nálunk van olyan ember aki (nem vezető) és 800k a nettója + pótlék.
állami normatívából gazdálkodunk, sajnos nem teljesen jól de befogom a szám mert ezelőtt majd 4 évig voltam magáncégnél rendszergazda 80e nettóért. szóval tudom mi megy a versenyszférában és a magánszektorban.
ha egy mód van rá soha többet nem akarok ilyen cégnek dolgozni :)

Dedicated kernel developer

(#1976) vadonka válasza attiati (#1969) üzenetére


vadonka
csendes tag

ha oracle adatbázisból és különböző szöveges fájlokból kinyerni adatokat és megfelelő eljárásokkal átforgatni egy régi szoftverbe ami dbase 4-et használ programozásnak minősül akkor igen, de amúgy inkább rendszergazda "féle" vagyok.

Dedicated kernel developer

(#1977) Mercutio_ válasza vadonka (#1975) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ahol 80-at adnak ilyen melóért az nem a versenyszféra :N az a tipikus hazai kkv ahol a főnök 2 évente cseréli a Q7-est, de az alkalmazottaknak folyton sír + szerinte az ő pénze kevés az alkalmazottaké sok :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1978) vadonka válasza Mercutio_ (#1977) üzenetére


vadonka
csendes tag

Pontosan...nem akarom megnevezni a céget ahol voltam mert lehet itt is vannak kémjeik :)

Dedicated kernel developer

(#1979) BlueAthlon válasza vadonka (#1978) üzenetére


BlueAthlon
senior tag

Jó tudni hogy akadnak még univerzális emberkék :R

A tegnapi napom a következőképpen nézett ki :

- Délelőtt 10 kor a US vezetőmnek tartottam egy röpke demonstrációt az általunk idehaza grundolt FMS ( pénzügyi ügyviteli szoftver ) legújabb integrációs funkcióiról néhány alapvető business process bemutatásával. ( Néhány könyvelés bevisz, elküld engedélyezni, ájfónon megjelenik a jóváhagyás-kérés, jóváhagyom, rendszer könyvel... + Ugyanez egy kipontozással meg egy komplett beszerzési folyamattal elmutogatva ). Természetesen az egész sz*rt én raktam össze... na jó ájfónt nem, azt kínai gyerekmunkások...

- Ebéd után hív egy piacvezető cég kontroller hölgye, hogy az eurós és dolláros pénztára aktuális egyenlege és a főkönyvek eltérést mutatnak, most mit csináljon... Javaslom neki, hogy tán keresse meg az eltérés okát és korrigáljon... Na és azt hogy (sic!), jön a visszakérdés.. Mivel már korábban raktam össze neki egy cukkermukker riportot a főkönyvre amit szabadon paraméterezhet havonként/naponként/időszakonként, mondom esetleg év elejétől a hóvégi záró fkv egyenlegeket mazsolázd össze az aznapi devizás banki záró ripoton lévő egyenleggel, aztán majd kijön hol kezd elmászni és ott kell keresni a bűnöst... ( amúgy néhány árfolyam-veszteség nem megfelelő könyvelése okozza a problémát, de hagyom dolgozni egy kicsit a fizetéséért, van jobb dolgom addig is ).

-Informatikánk külső cég, éppen nincs Senki tőlük a helyszínen, WIFI elkezd meghalni ( korábban is rosszalkodott, de ma végleg bedobta a pacskert ) természetesen akkor, mikor külföldi kollégák és ügyfelek tárgyalnának és használnák... Külföldi vezető kezdi csesztetni irodavezetőnket, aki hívja IT-s alvállalkozót, aki nagyon sajnálja és javasolja hogy indítgassuk újra az eszközöket... Köszi,belétek is. Mivel tudja rólam, hogy láttam már ilyet, csináljak már valamit mert totál gáz és tiszta égés.. Még szerencse hogy találtunk két dobozos bontatlan mezei Linksys routert az IT cuccok között. Kivesz, felkonfigurál alapszinten ( irodai SSID, wp2-pre shared, jól ismert közös jelszó ), iroda két pontjában ajzat kijelöl, switchszekrényben bedug, aztán mehet a móka. Mivel IP-nkénti sávszélesség korlát van, és simán alap routingra ( nem bridgelésre ) állítottam az eszközöket, javasoltam, hogy max 3 ember legyen egy eszközön aztán azzal eldöcögnek addig amíg az illetékesek rendbe nem teszik a cuccokat.. ( mivel a 3 ember forgalmazását 1 emberként érzékelik fentebb ).

Más:

-Végre van full admin jogom a helyi WMWare szerverünkhöz. Merő örömmel tölt el, hogy tudok tárterületet allokálni a virtuális szerverkéimhez, mikor XYZ könyvelési adatait kell betöltenem valamelyik tesztkörnyezetünkbe.

-És szükségem van hamarosan. egy teljes új demókörnyezetet 4-5 virtuális szerverkével ( DC, adatbázis szerver, applikációs szerverekből kettő ) és 2-3 VPC-vel ( end-user mutogatásra ), persze mindezt teljeskörűen felkonfigurálva, feltöltve üzleti adatokkal egy komplett cég működését szimulálván... Ja, win 2012 R2 és SQL 2012, win8 legyen a kliens... Ez valószínűleg egy laptopon fog materializálódni.. Rendeltem hozzá egy 512-es rendesebb SSD-t, 16 giga ramot, hogy egyáltalán megmozduljon majd a környezet.Következő dolgom a VMware ESXi installerbe beleműteni a laptop Atheros hálókártyájának driverét, ( esxi customizer csak segít majd...) különben nem fog települni csórikám...

Nemrég voltam egy meetingen, ahol az FMS megoldás jövőéről tájékozódtunk, ahol sütött a marketing bullshit ,hogy 1 éven belül jelentős teljesítménynövekedés várható a komplex üzleti adatok többdimenziós kezelésekor. Sokkal könnyebben hozzáférnek majd a vezetők a mission critical információkhoz, trendekhez, összefüggésekhez... sajtból lesz a hold is ...Poénból feltettem a kérdést, hogy mi lesz akkor, ha MS késik a Hekatonnal... ( SQL 2014 in-memory oltp-jével próbálnak majd meg fakítani... ).. 1-2 elfojtott f*ck azért jött vissza...

[ Szerkesztve ]

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1980) BlueAthlon


BlueAthlon
senior tag

Milyen jó realizálni, hogy a jövő ügyviteli rendszerei közösségi felületekhez hasonlóan fognak működni.

Pénzügyi vezető bejön dolgozni és tabletről ránéz a cége működésére. Külön activity feedek mutatják majd hogy a két szobával arrébb ülő rabszolgák hol tartanak a havi zárás előtti nagyüzemi tételrögzítéssel. Következőn a beszerzési kérelmek jelennek meg, amiket lájkolva ( approválva ) a rendszer lendületből készíti a PO-kat és küldi a szerződött beszállítóknak. Továbblapozván az aktuális hónap bevételei jelennek meg összegzősorokon, de bármikor rákattintva egy összegzőre drilldown-szerűen le lehet fúrni tranzakciószintre. És ekkor ugrik fel egy kérés oldalt, miszerint Pirike szeretne kiegyenlíteni a néhány már jó ideje lejárt szállítói számlát, mielőtt az érintett fuvarcég kamionnal kopogtat a főnök ajtaján.. Lájk után már generálódnak is a bank felé küldött megbízások hogy majd' kinullázza a folyószámlát mielőtt lendületből inkasszózik a NAV holmi apróbb tartozás miatt...

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1981) syl5 válasza BlueAthlon (#1980) üzenetére


syl5
őstag

Nem azért, de ezek most hogy jönnek ide :F

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#1982) Mercutio_ válasza syl5 (#1981) üzenetére


Mercutio_
félisten

Saccra: Kis betekintést adott abból, hogy nagyvállalati pénzügyi tanácsadói környezetben milyen feladatokkal találkozik egy olyan alkalmazott, akinek IT-oldalról is vannak feladatai.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1983) vadonka válasza BlueAthlon (#1979) üzenetére


vadonka
csendes tag

Az esxi települ offline is kár előre beleégetni a drivert, később ráérsz deployolni amit lehet esxicli-vel vagy egy kliens gépről vmware powercli-vel is. Csak találnod kell egy esxi drivert a karihoz. Ez utóbbival már szívtam volt, hogy nekem kellett egyet portolni egy linuxos driverből. A customizer csak beletolja a telepítőbe a már legyárott drivert. Sajna nem fog neked esxi drivert kreálni egy linuxos driverből.

Ha kézzel kell drivert hegesztened akkor nézz szét itt (én ez alapján csináltam egy build környezetet esxi-hez):
http://www.vm-help.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=4340
http://www.vm-help.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=4347

Dedicated kernel developer

(#1984) BlueAthlon válasza Mercutio_ (#1982) üzenetére


BlueAthlon
senior tag

Nagyjából igen. Bár tény és való, hogy kicsit elszaladt velem a ló a mesélés közben..ezért utólag is elnézést kérek :B

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1985) BlueAthlon válasza vadonka (#1983) üzenetére


BlueAthlon
senior tag

Igen, pont amikor próbálgattam a customizert, gondolkodtam is azon, hogy portolás nélkül megeszi-e majd egyből...

Mivel mostanság főként a Funkcionális konzulens sapka volt a fejemen, ezért semmi időm nem volt a IT oldal ezen területeivel foglalkozni..

Mivel nem akarom szétoffolni a topikot, privátban kereshetlek-e ezzel a témával a későbbiekben?

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#1986) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Halihó!
Az érdekelne, hogy egy pesti állás ami t-home kapcsolattarto munkatars cimen van megjelölve, nettó milyen fizetéssel járhat?
Sacc per köbö?
A munka lényege hogy csapatban vagyunk, megyünk régi/új ügyfelekhez szerződést kötni/hosszabbítani.

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#1987) forrest85 válasza gordonfreemN (#1986) üzenetére


forrest85
senior tag

Gondolom ez teljesítmény alapján számolják szerintem. De biztosan megvan az alapbér is.

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#1988) freaghill


freaghill
őstag

Idén végzek a középsulival, ez lesz egyenlőre a kezembe:
Érettségi:
Előrehozottak: Német emelt (5-ös, jön mellé a középfokú nyelvvizsga), angol középfokú(5-ös) infó (5-ös, jön mellé az ECDL)

Rendszergazda szakmát szeretnék tanulni, és véleményeteket kérném, hogy ha én valami szaksuliba jelentkeznék rendszergazda szakra az mennyire adna jó végzettséget?
OKJ-ra nem szeretnék, mert semmit sem ér, illetve egyetemre és fősulira se mert nem biztos, hogy teljesíteni tudom, másik pedig, hogy lehet suli után egyből külföldre akarok menni, és ilyenkor ugye ki kéne fizetni az államnak a taníttatásomat.

Milyen fizetésre lehetne számítani egy ilyen végzettséggel majd Pécsen, esetleg még felköltöznék miatta Pesthez.

(#1989) Jhonny06 válasza freaghill (#1988) üzenetére


Jhonny06
veterán

A szaksuli gyakorlatilag egyenlő az OKJ-vel, maga a végzettség nem ér kb. semmit, az ott tanultakat (?) talán fel tudod használni. Ha ebben az irányban gondolkodsz, akkor érdemes otthon gyakorolni, esetleg különböző vizsgákat megcsinálni. Vagy marad a felsőoktatás.

[ Szerkesztve ]

(#1990) freaghill válasza Jhonny06 (#1989) üzenetére


freaghill
őstag

Ha elmennék felsőoktatásra akkor egyetem vagy fősuli?
Milyen fizetésre számíthatok miután elvégeztem?

(#1991) djgeg válasza freaghill (#1990) üzenetére


djgeg
őstag

Ha már külföld... Nem gondolkodtál külföldi egyetemen? Ismerősöm Írországban van pl. Simán beadta a jelentkezést (oké nem annyira sima kicsit macerásabb mint itthon, honosítani kell papírokat stb.)
Magyar rendszert kihagyva most ment ki. (most kezdte).

Ha felvesznek, akkor ott is van ingyenes és fizetős. Tanulni kell és kész. (EU-s állampolgároknak ingyenes, az első diploma, ha felvesznek)
Ami a legfontosabb... Nincs ez a visszafizetős rendszer.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#1992) freaghill válasza djgeg (#1991) üzenetére


freaghill
őstag

Igen, ott a megélhetéssel lenne a gond, mivel kb Németországban 600 eurót adnak.
Abból kéne fizetni a szállást + megélhetést, de már ezen is elkezdtem gondolkodni.

(#1993) djgeg válasza freaghill (#1992) üzenetére


djgeg
őstag

1 Mellék állás és már rendben is vagy. Nem szégyen egyetem mellet a munka :)

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#1994) freaghill válasza djgeg (#1993) üzenetére


freaghill
őstag

Azért ránéztem az itthoni egyetemekre, csak tájékozódás miatt.

Mi a különbség a mérnökinformatikus, és a mérnökinformatikus [rendszergazda] képzés között? Azon kívül, hogy 3 félévvel rövidebb a zárójeles mérnökinformatikus.

Milyen tantárgyak lehetnek ott?

(#1995) aclandiae válasza freaghill (#1990) üzenetére


aclandiae
senior tag

Alapvetően a gond itthon - szerintem - hogy a munkáltatók nagy része nem tudja 1-1 adott képzés valójában milyen tudáshoz juttat. Ebből következően a legelképesztőbb munkákhoz megdöbbentő képzettséget várnak el, sokszor olyan párosításban aminek nincs is értelme. Ugyanakkor a BSc-BA képzések egy része fantomképzés, annak idején szertár-büfének hívták az ilyet. Manapság ahhoz hogy jó fizetésed legyen itthon (ami szerintem a 200e nettótól indul), a kétkezi szakma a legjobb választás. Érdekes módon eddig akárkivel beszéltem mind hónapokra be volt táblázva. A CNC-s fut most nagyon jól.
Ha főiskola/egyetem mellett döntesz, akkor érdemes egy témára szakosodni, azt csinálni mellette és a diplomát ehhez "hozzá szerezni". Így lesz gyakorlatod benne, és a munkáltató is örvendeztet, hogy van papírod is róla. Egy angol közép, vagy felsőfokú sokat javíthat ez esélyeiden.
Én így látom, majd az okosabbak kijavítanak. :R

(#1996) Mercutio_ válasza aclandiae (#1995) üzenetére


Mercutio_
félisten

CNC-ből azok "futnak" akik 3-5 év gyakorlattal rendelkeznek és programozni is tudnak CNC-t, nem csak azt a részét tudják amit a sima eszterga mellett kell.
Meg persze akinek van annyi nyelvtudása ami ehhez kell az elhúz külföldre, ezért a megfelelően kvalifikált szakemberből nincs elég.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1997) freaghill válasza Mercutio_ (#1996) üzenetére


freaghill
őstag

Én is lehet hogy kimennék, persze ha itt nem találnék normális fizetéssel olyan állást.

De kint viszont ugyanúgy szakmával szeretnék valamit dolgozni, nem akarok betanított munkás lenni.
Tavaly nyáron is voltam kint meg most is, betanított munkásként közvetítőn keresztül.
Nekem nem jött be.

(#1998) gordonfreemN válasza gordonfreemN (#1986) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Igen, teljesítménybér, de állítólag egy ismerősnek nettó 180-200ezret mondtak. Hihető?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#1999) aclandiae válasza Mercutio_ (#1996) üzenetére


aclandiae
senior tag

A volt kollégám elvégzett egy ilyen tanfolyamot miután elment a cégtől. 1 év alatt egy intenzív képzésen megtanult gépet kezelni és programozni (heti 4-5 alkalom, 8-12 óra), nettó 300-al vették fel nulla gyakorlattal. Igaz a képzésen rengeteget gyakoroltak, nekem is mutatott sok kész darabot. A tanfolyamot kezdő 14 emberből 3 fejezte be. Alkalma most már van bőven a gyakorlásra. :K

freaghill: nem akarlak piszkálni, de ilyen "büdös a melós munka" hozzáállással nem jól indulsz. Annak idején én is pl.raktam az árut kézzel, vagy ültettem a növényeket, mert akkor tudok jól segíteni-irányítani-elmagyarázni a tervezőnek magasabb pozícióban hogy ide mi és miért kell ha tudom miről van szó.

(#2000) Mercutio_ válasza gordonfreemN (#1998) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mondani mindent lehet....
Én a helyedben keresnék azon a területen dolgozó embert, vagy ha nincs, akkor valami Telekomost, aki körbe tud kérdezni, hátha van ott kapcsolata.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.