Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz MrSealRD #23799 üzenetére

Pont ez a lényeg. Mi csapattársakat keresünk, akiknek szeretnénk látni egy kis ízelítőt a gondolkodásmódjából. Nem csak a szakmai skillek számítanak. Ha valakit már a feladat ténye elriaszt akkor nem őt keressük. Ez is egy attitűd. Tehát a házi feladat sikeresen működött. Hol itt a hiba?!

Ott a hiba az általad beidézett mondatomban, elriaszt értékes jelentkezőket, akik egyébként el tudnák látni a pozíciót. Ez nem egyértelműen hiba? Nem azért van a felvételi folyamat, hogy eldöntse, alkalmas-e ellátni a pozíciót a jelölt?
    Az attitűd valóban fontos, csakhogy oda vissza működik, a te attitűdöd az, hogy gyere kiscsávó, ha végigmész a szívatáson, akkor esetleg majd szóba áll veled egy fejlesztő is pár kör után.. A pályázónak is lehet véleménye arról, hogy milyen egy jó felvételi folyamat, és ha nem tud vele azonosulni, akkor buktátok és ez egyáltalán nem biztos, hogy win-win.

Miből gondolod hogy nem léteznek ilyen feladatok? Lehet te ilyeneket láttál, de gondolj erre kicsit nyitottabban.
    Pontosan ezért vettük a fáradtságot és találtunk ki olyan feladatot ami nagyon egyszerű valós példát vesz alapul... Illetve egy nagyon egyszerű algoritmusos feladatot... Egyszerűen látni kell a gondolkodásmód leképzését...
    Jól tettétek, hogy valós példát találtatok ki, de írtam, hogy a kontextus mégis hiányzik, amit a csapat, a projekt ad, amibe hónapok után rázódik bele egy kolléga, így a példa ugyan valós lehet, de a szituáció maga nem.
    Egyszerű algoritmusos feladat azért nem releváns, mert lesz aki kiguglizza, ebből mit szűrsz le? Csak a nagyon oda nem illő jelölteket szűröd ki, te erre azt mondod, hogy tök jó. Én azt mondom, hogy a jó jelölteket viszont feleslegesen szívattad vele és ettől romlik az interjú élmény.
    Erre írtam még, hogy ugyanazt a feladatot sokféleképpen meg tudom oldani, ami mind jó lehet, és megpróbálok a másik fejével gondolkodni infomorzsák alapján, hogy mi legyen hangsúlyos a megoldásban, vagy összejön vagy nem. Te ebből hogyan szűröd le a gondolkodásmódomat?

Miért a való életben nálatok nincsenek deadlineok? Meglepődnék. Arra kell figyelni, hogy itt nem a szoros időhatár a cél... De ezt pont a tapasztalatból fakadó becslési készség alapján be lehet lőni viszonylag jól.
    Való életben normálisan te adod a commitmentet és az estimate-et és ez határozza meg közvetett módon a deadline-t, és az nem ilyen fél-1-2 órás időtáv. Határidőt meg amúgy ne keverjünk már egy időkorláttal. Az időkorlát nem azért probléma, amit felhoztál, hanem azért amit írtam, mert bezavarhat az eredmény megfelelő értékelésébe, értsd: nem biztos, hogy az az eredmény jön ki a pályázóból, ami egyébként benne van. Erre mondhatod, hogy jó, akkor kuka, én viszont erre azt mondom, hogy nem jó a folyamat, mivel emiatt elbukhattunk egy értékes jelentkezőt, aki ha van +10 perce, talán szebben megcsinálja mint aki összekrampácsolt valamit a megadott időre.

/Többire reagáltam ebben vagy az előzőben. /

Új hozzászólás Aktív témák