Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VirsLee

támogató

válasz Vision #20636 üzenetére

Vegyük sorra.
    1. Senki nem kritizálta a svéd szociális rendszert. Nem tudom, hogy milyen, de lehet, hogy nem ugyanarra az elvre épül, mint a magyar.

2. Az általad linkelt oldal teljesen jó, csak nem veszi figyelembe az egyéb hungarikumokat. Javaslom, hogy inkább ebből indulj ki és adj hozzá még egy nagyobb kupaccal az elmúlt egy évben bejelentett agymenések miatt.

3. A fentiek ismeretében, az általad linkelt oldal szerint 3.4% költenek a svédek, mi pedig mostanra bőven 5% felett járunk. Amennyiben szerint jól mennek a dolgok Svédországban, akkor ideje lenne felülvizsgálni a dolgokat Magyarországon, mert a jelek szerint sok pénzt verünk el eredménytelenül.

4. A fejekben szét kellene már választani az adórendszert a szociális rendszertől. Szociális problémákat nem az adórendszerben kell kezelni/megoldani/szőnyeg alá söpörni.

5. Az OECD-n belül Svédországban nagyon alacsony az átlagos háztartás mérete, tehát a jó svéd szociális támogatások mellett sincs sok gyerek.

5. Ami pedig a legfontosabb része a magyar elborult, átgondolatlan, végletesen sz@rul működő rendszernek, hogy az emberek nem értik meg, hogy a szociális rendszer != 3 gyerekesek.

A szociális rendszernek egy védőhálót kellene biztosítania az embereknek, nem pedig 20 milliót lakásvásárláshoz. A szociális rendszernek arányosnak kellene lennie, nem pedig viccesnek. Magyarországon ha munkanélküli leszel, akkor kapsz 3 havi minimálbért maximum és utána megköszönik a részvételt. Mindegy, hogy 10 éve folyamatosan fizeted be a járulékokat. Ez szerintem hiba. Ugyanúgy probléma mindenkinek. Ugyanígy a táppénznek is van egy felső határa Magyarországon, de a járulékbefizetésnek nincs. Nem fair. Ugyanígy mehetsz tovább magyar egészségügy vs svéd. Biztos, hogy 20-30 milliót kell kiszórni az ablakon? Szóval azon kellene elgondolkozni, hogy lehet ilyen mocsok drágán, az egyik legszarabb szociális rendszert felépíteni. De folytathatnád, oktatás? ;] Egészségügy? ;]

A népességfogyás pedig szerintem egy természetes jelenség. Egyszerűen mindig egy-egy korszak végét jelzi. A fejlett országok eljutottak arra a szintre, hogy mindenki számára elegendő terméket tudnak előállítani. Az automatizáció miatt egyre kevesebb emberre van szükség. Sanszos, hogy 20 év múlva nem sok kamionsofőr/taxisofőr lesz. 30 év múlva már nem lesz velünk a csekkes/ajánlott leveles generáció, szerinted a 31k postás közül mennyire lesz szükség az országon belüli hatékony csomagszállítás lebonyolításához?

Szóval szerintem nem éri meg ennyire agyatlanul tolni, hogy legyen 3 gyerek.

Új hozzászólás Aktív témák