Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dareiosss
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Ti szerencsések vagytok, volt szülői segítség. Nálunk nem volt, se az egyetemhez se semmihez, sőt a szülő várta a támogatást. Állandóan panaszkodsz, pedig átlag feletti a helyzetettek. Hasonlítasz az egyik barátunkhoz, jó állása vantöbb ingatlana, a szülei gazdagok így apu még így 40 felett is támogatja a fiacskáját évi 10 milla felett. De akárhányszor beszélünk állandóan sír meg panaszkodik, hogy a pénz, meg olyan nehéz az élet, nekünk!!! akik heti 60 órát tólnak, így mindig hullák vagyunk, hogy haladjunk. Ő meg mindig 2 wellness között van. Na te is pont ilyen vagy.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Baromi nehéz évek voltak. A válság elött se állt a családom túl jól. A válság után meg teljes csőd, ha tehetném biztos nem vállalnám fel újra a szülők problémáját, hanem minél messzebb mennék. Naiv idióta voltam és nem láttam, hogy az én életem fog gallyra menni, mert persze az ember semmit nem kap vissza belőle, az csak a mesében. Így ez az életközepi válság még nehezebb, ilyenkor rádöbbenni, hogy nem sok mindent értem el abból amit szerettem volna, pedig tele voltam tervekkel. Én már mindenkinek azt tanácsolom, hogy fiatalon az ember magával törödjön, valósítsa meg a céljait, mert ha akkor nem figyelünk oda, olyan hátrány lehet belőle, ami már nem ledolgozható.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Talán az informatikai vonalból még később is lehetett profitálni. De a többi az katasztrófa volt, én pénzügyesként 2009-ben végzettként totál megszívtam, persze szülők munkanélkülik lettek, 2 kisebb testvérrel, fel kellett vállalnom a család jövőjét is az enyémért cserébe. Nekem a végén már csak külföld jöhetett szóba, ahol úgymond gyorsan nagyobb fizut lehet keresni, de a lemaradás és a kiesett 8 év már soha nem jön vissza, karrierem meg a tanult vonalon már soha nem lesz, amit nehéz elfogadnom, mert szerettem volna azon belül maradni.
-
Dareiosss
senior tag
Megkérdezhetem melyik évben születtél? Anno 85-88 as generáció szívta meg teljesen. Mikor végeztek az egyetemen, semmi munkahely nem volt (2008-2012 válság). Sokan mentek nyugatra dolgozni, de 80-90% nem tudott a tanult szakmában elhelyezkedni, utána meg a szar önéletrajz miatt a frissen végzettekkel szemben is alul maradtak.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
H A M M E R
üzenetére
Kb 4-5 hónap után hozzászokik úgy az ember, hogy nem fáj a háta.
Sokkal jobb állóképesség és teherbírás lesz, ezt fitneszteremben nem lehet összeszedni.#42223sakal83: Azért nettó 18 euros órabér az nehezen lesz meg. Max ha szezonos és télen munkanélkülire rakják. Az 27 bruttó, az már vezető órabér. De sokszor vannak pótlékok azok egy kicsit feljebb viszik. pl kapnak napi nettó 24-28 eurot mert nem a telephelyen dolgoznak. stb.
Magyarországon sokkal jobban lehet keresni ebben a szakmában is, ha van annyi esze hogy legalább egyéni vállalkozó. Persze sokan nem akarnak azok lenni, és elvégzik kint a napi 8-11 órát és inkább bebasznak meg szarnak a farmra. Általánosságban napi 8 nál többet dolgoznak az építkezéseken dolgozok, mert a péntek rövidebb vagy szabad.Én 12 éve magamnak raktam le a térkövet, 100m2, bevasalt lyukasztott beton alappal, nem volt kis munka, de nem kell hozzá más csak egy betonkeverő meg egy gumikalapács. Hétvégenként mindig haladtam. Nem volt egy vészes meló. Ehhez pont nem kell szakinak lenni.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Aki nem lát bele az nem hiszi el ezeket, mert számára ez képtelenségnek tűnik. Pedig olyan szintű csalás, korrupció van az egész társadalomban, hogy az hihetetlen.
Plusz valamit megint nem értenek meg, minden magyar hazudik!!!!!
Üdvözlöm a kivételeket!
De tényleg mindenki, hazudnak és sajnáltatják magukat és panaszkodnak. Miért?
Mert ha elmondanák az igazat, senki nem állna velük szóba és munka is kevesebb lenne számukra, mert a magyarok irigyek.
Brutálisan szar nép vagyunk, se gerinc se lelkiismeret. Mindenki csal, lop és hazudik, a társadalom 95% kb beleszületik.
Ezért nem lesz változás mert ez nem fog megoldódni, ha ebben nő fel a gyerek akkor ő is ilyen lesz és tovább adja a következő generációnak.
A mai Magyarországon simán bárki kiáll a tv kamerera elé és szemrebbenés nélkül mint a vízfolyás hazudik, nem kell ehhez politikusnak sem lenni. -
Dareiosss
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Nem számoltok a magyar virtussal, a magyar mindig kapzsi, és rögtön emeli az árat.
Mint a múltkori bécsi pékséges story, még a magyar tulaj volt felháborodva hogy nem lehet eltenni 30-40% tiszta profitot bécsben és be kellett zárni mert 10% profitért ő nem fog küzdeni. -
Dareiosss
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Ausztria.
Olvasva az elmúlt pár napot, nagyon tévúton vagytok a nyugati bérekkel.
Itt sávos adózás van: pl
2000 bruttónál 19%
4000:32%
6000:39%
8000:41%
Stb
Na 8000 bruttó már igen- igen ritka és az is (itteni fórumosan csak) 4761 euro. Szóval nettó 1818000. Itt kint a havi 8000-10000 bruttó extra jó fizetésnek számít.
A medián bér 55000 euro (ez 14 hónapból áll össze) szóval ez havi nettó 2680 euro
Költségek például:
Autófentartás: a havi kötelezőbiztosítás és adó lóerőtől függ, egy 140 le kocsira kb 120-150 euro
Rezsi: áram 28 cent/kw, gáz 1,8 euro/m3 víz+csatorna 7,2 euro/m3, szemét 6 hetes szállítás 60 liter vegyesszemét kb 35 euro per hó.
Ingatlan adó min 20 euro per hó. Egy 500 gbit net 45-60 euro. Lakás biztosítás 50 euro tól per hó. Tv adó 16 euro/hó
Élelmiszer: van ami olcsóbb mint Magyarországon sok azonos, de a hús az jóval drágább. 1 kg csirkemell legalább 10 euro/kg
Egészségügy, egy időpont urológus, nőgyógyász stb akár fél év is lehet. Fogorvos is sokszor több hónap, ha egyáltalán vállal. Háziorvos is változó, van ahol ott is időpont kell és csak 1-2 hétre kapsz. Sok vizzgálat fizetős hiába fizeted a tbt.
Alap Étterem: egy sör 5-6 euro, egy Schnitzel 16euro.
A legtöbb osztrák kap induló pénzt a szülőktől, nagyon sokan örökölnek komolyabb összeget. De az elmúlt 5-6 éveben nagyon komolyan elfogyott a puffer a fizetésekből. Szinte minden a duplájára drágult míg a fizetések 20-30 % ot nőttek. Pl már megvan a következő 2 éves fizetésemelés 2026-2027 évi 1,2% évente!!!!!
Kollégák akik régen 3-4 évente cserélték az audit már 6 évig használják, és utána se fér már bele egy új audi.
Havi nettó 3 milla vagy fölötte itt is egy nagyon szűk réteg keresi meg. A jól élő felső középrétegre akire gondoltok az itt jellemzően a vállalkozói réteg. De rengeteg a csőd manapság már nekik se megy olyan jól. Persze a felsőosztály az itt is nagyon gazdag és szélesebb is mint Mo-n
Szolgáltatások árai többszörös, mint Magyarországon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Assassin's Creed: Valhalla
- Grand Prix - Új névvel térnek vissza egy legendás sorozat klasszikus epizódjai
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest