- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
Ferdzsoo #25099 üzenetére
Ok,csak azért írtam,mert haswell topicban is írta egyik srác,hogy a h100i hűtőt el kezdte enni az ultra,annak ellenére,hogy réz talpa van,alumíniumot meg teljesen meg tudja enni,csak jó indulatból mondtam,hogy oda ne azt kenj,az meg megint egy más dolog,hogy a kupakra elkenni drága ez a paszta.
Általánosságban 20 fok meg szokott lenni(linx,prime terhelés alatt,amúgy nem ennyire észrevehető),nekem 3570k-nál 103 fokból lett 76,majd házcsere után 71 fok a legmelegebb mag 1,28V 4,5Ghz-en,haswellnél is nyertem vele 18-20 fokot.
De ha te úgy látod,hogy neked azért nem lett annyi nyereség,mert eleve jobb volt a pasztázás és elégedett vagy,akkor nem szóltam.(#25101) Feree13
De nemértem mivel nyernék többet Ti miről beszéltek?Egy gyengébb pasztával nyernék többet?
Nem az,hogy többet nyersz,de az ultrának csak a kupak alatt van meg az előnye a többi pasztával szemben,kupakon ugyan azt produkálja,mint az összes többi MINŐSÉGIBB hagyományos paszta(ami nem eszi meg a hűtőt)Pontyos az adatlapodon i5 2400 szerepel,ha ez van most és nem akarsz tuning procit szvsz. felesleges róla másmilyenre váltanod,mert sokkal nem lesz erősebb,max 10-12%.
Játéknál ugyan olyan jó,de máshol sem sokban marad el,előrelépés mindenképpen egy jól húzható K-s proci vagy egy i7 lenne. -
Tarill
őstag
válasz
Ferdzsoo #25073 üzenetére
ti elbeszéltek egymás mellett, ő pont azt mondja hogy maradjon a fix fesz te pedig az ellenkezőjét
most akkor melyik? szerintem mikor levált a proci 1600mhz-re (javarészt így megy, net, filmek stb akkor fölös lenne neki az 1.120V mikor olyankor elég neki a 0.9V is)
KAMELOT: az a baj ezen a 412-s en fix fordulatú a venti és asszem csak 1300-at pörög szóval... ez ennyi, ugyan ezzel a hűtővel az i7 2600 4ghz-n nem ment 75 fok fölé úgy h AUTO-n volt a fesz, de ez a z ivy olyan mint egy kazán még ha alulfeszelem is
-
daveoff
veterán
válasz
Ferdzsoo #10837 üzenetére
4,2GHz-et próbálgatom, de akármit állítok a linx nagyon váltakozó eredményeket dobál, és cpuz-vel nézve a fesz is nagyon ingadozik.
linx-el való teszteléskor a HT-t teljesen ki kell kapcsolni a biosban?
Amúgy tesztek, és játékok alatt még 1,1v-al is stabil a 4,2GHz.
bios-ban a load line calibrationt mire állítsam? -
kovsol
titán
válasz
Ferdzsoo #10793 üzenetére
Nincs drivere, de a windows kernel szinten eltérhet különböző architektúrájó prociknál. Viszont ha ekkora az eltérés a két proci között akkor kb borítékolható, hogy alaplap csere is volt. Ezért volt régen, hogy sok esetben egy XP el se indult, hanem kékhalálozott ilyen nagyobb hardver csere után. A win7 a jelek szerint ennyire nem érzékeny már erre.
-
bodva
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #10780 üzenetére
Azért ezzel nem értek egyet.
VGA cserénél is újra KELL rakni, mert hiába törlöd le a drivert, annyi beállítás épült rá, hogy tuti, hogy valahol előbb-utóbb gondok lesznek. Nálam ez a 3D lejátszásnál keletkezett.
Proci cserénél is újra kell rakni, mert visszafogja a procit valamiért és kevesebb pontot kap és hasonlók.
Én 3570k-ról váltottam 3770k-ra és így mondom -
ST05
őstag
válasz
Ferdzsoo #10467 üzenetére
valahol volt egy teszt de már nem találom a hd4000 -nek eléggé izlett , és nálam leginkább ez megy
szval a grafikát türhetöen megdobta... ( de azt mondhatjutk tényleg min1 ,,)
de köszi a megerösitést, én is igy látom, no meg az 1,35 össel szemezek elég rég,
és akkor igy lenne 12 gb om, 2 kék 2 fehér, és akk ki is néz valahogy -
ST05
őstag
válasz
Ferdzsoo #10373 üzenetére
nem sokan vesznek szivesen gari nélkül 40-50ezres cuccot,
nem szemtelenkedésböl írom ,de csak szeretnétek hogy majd többet fog érni szétszedvede azt nekem nem adod be hogy szétszedve gar nélkül egy gyereknek majd többet adnak érte, mint eredeti állapotában intel garanciával
nee ezt ne probáld elhitetni magaddal se, nem érdemes
ahogy leszedted a kupakot, nyugodtan levonhatsz egy tizest az árábol !
( de nem lesz ilyen korrekt senki, mert akkor már apron is lett volna kupaktalanitott, de nem lesz hanem pill ragi kupak vissza, ugy veszi meg valaki félév után a paszta atom beszárad
na és akkor már TÉNYLEG MELEGEDÖS LESZ, meg akkor már a kupakot se szeded le az életbe többet -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Ferdzsoo #10355 üzenetére
Én is csak megkérdeztem hogy mivel lehetne esetleg visszaragasztani. De tényleg nem kell mert ahogy mondod is a lefogatójával tökéletesen odafogja. Az ember úgysem szedi le a prociventit hetente a prociról.
Éppen ma rendeltem Liquid Pro-t kiváncsi leszek rá mert még ilyennel nem kentem semilyen procit.
De ha már új konfigot rakok majd össze magamnak ezért ilyennel kenem be ha már ilyen "melegedős" ez a Ivy procika.
(#10365) ST05: Csak a miheztartás végett. Még nincs ilyen procim de ha lesz is nem fogom kupaktalanítani mivel ha elb@szom (bár nem szoktam
) akkor ugrott a gari. Nekem az a lényeg hogy jól működjön majd az új konfigom. A kérdésem mert csak érdeklődésből tettem fel hogy mivel lehet visszaragasztani.
-
batt
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #10233 üzenetére
Sokat melózok,úgyhogy nem tudtam még élesbe kipróbálni!
"ha 1.0900-ra van állítva a core voltage, akkor miért van 1,132-őn?"
Nem volt el save-elve!Akkor :
Internal PLL Overvoltage kikapcs
Dram voltag fix 1.500
core voltage 1.0900 kezdetnek ha stabil csökkentem!vdroop offset control maradhat auto?
Mi a különbség a két "fesz csökkentés" között core voltage és az offset?
Tesztelésre nem jó az orthos? i5 750-nél tökéletes volt!
-
-
LawU
csendes tag
válasz
Ferdzsoo #10261 üzenetére
Igen sajnos nekem is ez a problémám, hogy 3.8-hoz kér 1.28-at . Természetesen ezt mind maga állította be a gép. Tudnál valami beállítást ajánlani amivel 4Ghz-en alacsony feszen tudnám járatni? Gondolok itt a Vcore load line calibrationra vagy a Vcore phase controlra? vagy ezekhez nem érdemes nyúlni? Vagy csak elegendő az ha manualra állítom a proci feszt és megpróbálom alacsonyabb értékeken?
-
Macei
tag
válasz
Ferdzsoo #10053 üzenetére
Én nem értem mért kell ütni meg pengézni?!
Be kell tenni kemencébe ráadni a craftot hogy elégjen a ragasztó
Vagy ha űtni kell akkor satu+hidegvágó+ács kalapács.Reméltem h elterjedt az elrettentő példa. Am nincs idegem végignézni.. addig láttam h beteszi egy configba. Utána működött még a procc???
Ugye nem...mond azt h nem...nem létezik...ellent mond a fizikának. -
JoolsNOS
veterán
válasz
Ferdzsoo #10019 üzenetére
Bírom mikor valaki az általa használt cuccot minden alátámasztás és érv nélkül a legjobbnak titulálja.
(#10018) batt: itt se szerepel fényesen, liquiddel meg össze sem lehet hasonlítani
-
krx21
nagyúr
-
-
bodva
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #9672 üzenetére
Ez elég nagy hülyeség lenne. Ha én belőttem az enyémet 4.5GHz-re, akkor alapból 1,48V-ot adott neki, szóval eleve belőttem egy fesz értéket ami felé semmiképp nem megyek, mert nem tudom lehűteni még vízzel sem normálisan, aztán emelem a szorzót.
Ivy-nél a a feszültség érték kritikusabb pont, mint a MHz-ek.
Szerintem -
bodva
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #9668 üzenetére
Te most szívatsz?
Egyszer ezt írod:
A fesz a MHZ-el emelkedik együtt, anélkül hogy állítaná...Erre mondom, hogy oké, de lefixálja a feszt arra amit alapból adott neki alapórajelre a lap, mert így 4GHz-n szerintem még a gyári hűtő is elég lehet. Erre most meg már azzal jössz, hogy biztos, hogy túlfeszeli...
Most vagy nem értelmezted, amit legelőször írtam, vagy én nem tudom mi van veled
-
bodva
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #9337 üzenetére
THX-nél is megkülönböztetünk egy csomó típust.
Az alaplapit még sosem használtam (nem mertem rádugni az erősítőre Marantz SR7005), de az biztos, hogy nem ér semmit
Minimálisan mondjuk már hallottam egyszer különbséget két alaplapi hangkártya között, de ott a pc-s hangfalam 25k-volt és csak 2.1.Szóval az, hogy rajta van a THX matrica koránt sem jelenti azt, hogy az pont azt a minőséget hozza amit elvársz (ráadásul nem is biztos, hogy JACK-re értendő a THX minősítés, hanem lehet, hogy optikára)
-
Raidon
őstag
válasz
Ferdzsoo #9331 üzenetére
Jovo heten jon meg az INTEL i5 3570K-s procim.
Egy AMD Phenom II x4 955-ot valtottam le vele...
Nem kell Crossfire rendszer hiszen az uj vga-k tobbsege 2GB ramos.
Lehet hogy majd kesobb valtok Nvidiara.
Most egy MSI Cylone 6850 PE OC vga-m van.
7.1-es audio azert jo ha van.
A THX gondolom csak THX minositesu hangfalakon jon ki illetve hangfalszetten.
Legyen rajt Optikai,Digit Coax,USB 3.0,USB 2.0,HDMI,DVI,
Tuningba annyit mondtak a 4,2 - 4,5 ot alapfeszen elviszi.
Van egy FSP Bluestorm Pro 500w os tapom.
4x2GB Corsair XMS 1333 DDRIII ramom.
egy 500 as WD black caviar meg egy 1 terras blue.
No meg Realtek es legyen az alaplapi hangkari.
A proci meg egy hyper TX-3 al lenne egyutt
Igazabol nincs nagyon eztra igeny -
Macei
tag
válasz
Ferdzsoo #9095 üzenetére
Ehh mind1 hadjuk. Akár vezeti akárnem jó tudni.
Én pl addig nem is tudtam hogy a forrasztózsír amit használok vezeti az áramot. amig le nem égette az egyik kapcsolásomat. KB egy 1000-ftos cuccon derült ki de mást mondtam volna magamba ha pl alaplapi kondicserénél derül ki
-
ST05
őstag
válasz
Ferdzsoo #9023 üzenetére
aláírom ebbe is van logika, de én speciel szívesebben vennék egy valóban garos nem piszkáltat a jövőben mondjuk. De ezek láttán már nem mernék használtat venni, mert tuti kifognék egy ilyen "eszetlen pillanatragasztósat" ami alatt hót ziher kiszárad, bármit is tesz oda!
-
krx21
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #9018 üzenetére
Ez igaz! De a Liquid Pro igencsak alacsony viszkozitású... Nagyon csöpög, még akkor is amikor leveszed a processzor hűtőt egy csere esetén!:
Ahogy elemeltem a bordát, lecsöppent a lapra... Pedig nem rántottam hanem szép óvatosan... Ez a csöpögés dolog a zsíros pasztákra egyáltalán nem jellemező... Ráadásul az amúgy nehezen kenhető anyag az alaplapra csöppenve, szépen elkenődött. Bezzeg a kupakon, meg nem akarta az igazat...
De le lehet szedni. A nedves papír zsebkendővel azért viszonylag könnyen lejött... -
ffodi
veterán
válasz
Ferdzsoo #8989 üzenetére
"A vízhűtésről meg annyit hogy nekem volt hogy csöpögött az alaplapra meg a VGA-ra (működés közben!), és utána meg lett pucolva alkohollal és semminek semmi baja nem lett. Szóval ez megint a másik tévhit a vízzel kapcsolatban."
Viccet félretéve, nekem már halt meg attól vga-m (7900GTX), és hangkártyám (Audigy 2), hogy rájuk csöpögött a hűtőfolyadék (aka víz) működés közben. Szivárgott a folyadék a prociblokk csatlakozójánál..........
"A víz nem azért veszélyes mert zárlatot okoz, hanem az esetleges lerakódások vágják tönkre az áramköröket."
Pedig bizony a víz szereti rövidrezárni a dolgokat (ha konkrétan vízről van szó, nem valami spec. folyadékról, ami nem vezet). Gondolj csak bele, hány elektronikai eszköz halt már meg attól, hogy a hidegről bevitték, és egyből bekapcsolták? (ugye lényegében itt is vízről van szó, persze jelen esetben ez a példa kicsit sarkított)
-
c41r0^
őstag
válasz
Ferdzsoo #6536 üzenetére
nem, sőt most mindkét Win7 oprendszeremnél hibázott (kékhalál a HDD-snél, gadgetek összeomlása a háttérben az SSDsnél), miközben a Windows Update frissítéseket keresett... úgyhogy most offset +0.015V-on van, most lefutott a Win Update
vagy degradálódott kicsit a cpu, mert tegnap kb. 25 perc LinX + Prime95 alatt hibátlan volt +0.005V-tal, vagy a Win Update check csinál valamit, ami bekavarhat, lehet, hogy most nálam is kijött a C-state-ek bekapcsolásával járó instabilitás, hirtelen másra nem tudok gondolni ezen a kettőn kívül
most marad +0.015-ön, tesztelgetem
-
c41r0^
őstag
válasz
Ferdzsoo #6507 üzenetére
mindegy, majd a 2.3-ban javítanak mindent
már ha az LLC "lock" az nem szándékos és nem a hülyebiztos tuning miatt van, hogy csak a szorzót kelljen állítani, minden auton maradhat és megy a gép, mert végülis nekem is csak ennyit kellett a 4.4GHzhez csinálnom
olyan, mint a Catalyst driverek kb. 1 éve; egy új verzióban újra előjön egy régebbi bug
-
c41r0^
őstag
válasz
Ferdzsoo #6501 üzenetére
nem örülnék neki, de a 2.1 és a 2.2-vel is ezt csinálta / csinálja, de nálad meg most megint más verzió az éles, a 2.0-ban lehet, hogy megint lehet állítani és a 2.2-ben nem nézted meg alaposan
nekem sem ugrál, mert kiválasztom és ott marad a beállítás, én arról beszélek, hogy az "éles" beállítás marad level 1-en, amit a beállítási lehetőség mellett balra ír, de csatolok egy képet (nem az én UEFI-m), hogy mire gondolok
-
HSM
félisten
válasz
Ferdzsoo #6334 üzenetére
Intel techdoksiban szépen le van írva, hogy csak a tjmax 20 fokos környezetében pontos a szenzor. Ez nem szobahömérö, egyetlen feladata a proci hütéséhez infót szolgáltatni, ahhoz meg böven elég pontos.
Ezért is nagy marhaság idle höfokokat hasonlítgatni.
A régi atom pl üresben mínusz fokokat is tudott jelezni szobahömérsékleten... -
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
válasz
Ferdzsoo #6237 üzenetére
Mert szerinted hogy kellett volna?
Vagy szerinted mondjuk Giga lappal hogy csinálták?(#6238) SimonYana: Tuningal nem lesz gondod.
-
Klikodesh
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest