Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz haddent #3391 üzenetére
Az én CPU-m 3770K.
4.5Ghz, 1.215V
Hűtés: prolimatech megahalems 2 ventilátorral
Intel Burn Test High 28C szobában felmegy 82-84C-ig max...
Ez játékok alatt olyan 65-75C között változik...
A kupak szenzor még soha nem érte el a 70C-ot...Szerintem átlagos CPU... Kb erre számíthatsz léggel...
De ezt már feljebb többször is írtam és másoknak is vannak eredményei régebberől...
-
félisten
gondolkodom egy új proci beszerzésén, de rengeteg rosszat hallani az ivy ról.
Elképesztő, ennyire kifacsart, beteg lett a világ, hogy ha egy elvieken 3,2-3,6Ghz-es procit nem lehet 5Ghz-ig húzni, akkor már "rossz"?
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Casanova*
veterán
kicsit jobban melegszik az ivy,de jobban is bírja a meleget. ,,ugyanott van,mint sandy!,, sandy nem melegszik annyira,de nem is bírja annyira a meleget.
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Repsol600
addikt
Nyugodtan lecserélheted Ivy-re. 4,5-4,7Ghz-ig egy átlag proci se melegszik annyira, főleg ha valami jobbat fogsz ki akkor az még annyira se fog.
Amire az IB 4,7Ghz-ja nem elég oda a SB 5Ghz-ja se lesz.
Ennyivel tud többet az IB:+ az Ivy azonos órajelen kb 10%-al erősebb is mint a Sandy
+ Nagyobb hőtűrés
+ Kevesebb fogyasztás
+ Erősebb IGP -
Cybertrone
veterán
válasz haddent #3700 üzenetére
Nem mindenki olyan ügyes mint te, és van aki összebarmolja a csavar fejét, vagy máshogy okoz kárt bla bla...Van olyan gyártó ami matricázik csavart, és azzal védekezik, ha az megsérül kaputt pl...
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
-
törölt tag
válasz haddent #3720 üzenetére
- Miért manual voltage-t adsz meg a CPU-nál? Így fixen megy és nem esik vissza, amikor leveszi 1.6GHz-re.
- CPU Spread Spectrum miért disabled? Egyébként ez mit jelent?
(#3721) tomic:
Pár postal feljebb már taglaltam. Szinte hűteni sem tudnám rendesen, ha ehhez képest jóval feljebb mennék.[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz haddent #3720 üzenetére
A bclk-val is lehet játszani, ha tuningolsz, de jelen esetben csak egy egészséges szintig (24/7-re). Ha a [98,0 MHz ; 102,0 MHz] intervallumban maradsz nem lesz semmi gond szerintem. Egyébként nem is az a legfőbb gond, hogy a vga meghalhat (ha van bent diszkrét), hanem pl. a SATA eszközöknek marhára nem tesz jót, stb....
1,25V-ig tolhatod neki nyugodtan, sőt feljebb is akár, ha le tudod hűteni, bár gyanítom ott már inkább az lesz a gond.
NewmanHD:
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
válasz haddent #3724 üzenetére
"Szerintem azoknak jó, akik load alatt olyan feszültségekkel bombázzák, hogy azt félnek szó szerint 24/7 konstans odaadni a procinak."
Ez rossz taktika, mert ha sok feszt adsz neki offsettel, terhelés hatására csúnyán túllőheti (nálam a gigában legalábbis, min 0,1V-tal)
Azoknak jó, akik kellemes tuningot lőnek be (értsd ez alatt 4,5 GHz ± 0,1 GHz), és azt szeretnék látni, hogy a cpu-z kevesebbet mutat idle, mintha fix feszt állítanál be. Múltkor teszteltem, hogyha be van kapcsolva minden energiagazdálkodási opció, akkor offset (DVID) és fix fesz esetben ugyan annyit fogyaszt a gép, és ugyan olyan melegek a magok idle.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
szijartg
őstag
válasz haddent #3731 üzenetére
pontosan. én is úgy látom, hogy egy 3770k-ból többet ki lehet hozni. főleg vízzel.
de most egy 2011-ről feljebb fejlődni nem igazán pénztárca barát mutatvány lenne
és azért mégis a köztudatban szerintem az él, hogy egy 1155-ös cucc sokkal jobb, illetve sokkal könnyebb eladni. na, meg a fogyasztás.szerintem akkor marad a 3770k.
már csak egy jobb lapot kellene néznem -
kribe
őstag
válasz haddent #3768 üzenetére
Az a Gigabyte lap szinte sír a tuningért, de ha valaki nem akar, akkor nem akar... mondjuk én megvenném bele azért a K-s procit, csak hogy későbbre nyitva maradjon a lehetőség esetleg. Amikor majd a Krízis 4-nek vagy a Csatamező - Rossz Társaság 4-nek kevés lesz a 3770-es, megnyugtató tudni hogy egy mozdulattal felcsaphatod a teljesítmény jó pár tíz-százalékkal...
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
Cybertrone
veterán
-
HSM
félisten
válasz haddent #3806 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy dobhatod ki egy év múlva, mert gyenge lesz, hanem csak azt mondtam, hogy ne áltassuk már magunkat, hogy csúcsprocesszor, mert nem az. Másfélszer annyi mag másfélszer annyi számolókapacitás, ha a játék ki tudja használni. A Xeon-t csak azért linkeltem, ha már a csúcs 2011...
Nem lát egyikünk se a jövőbe, de nekem anno a GTA4-hez még a Q6600-am is kevéske volt, vagy a 4850 vagy a 4890-em mellé, de egyik se egy izom-VGA. Én anno emiatt is vettem I7 920-at, 3,6Ghz körül már szépen meghajtotta a játékot, még az 5850 alatt is.
Most lehet jönni, hogy optimalizálatlan bughalmaz, de ha történetesen a kedvenc játékod lett épp ilyen, és játszani szeretnél vele, akkor nem nagyon tudsz mit tenni. -
HSM
félisten
válasz haddent #3825 üzenetére
Addig egyetértek, hogy "teljesen kész", de hogy kiforrott, azzal semmiképp. Nézd meg a specification update-et. [link]
Ha kiforrott lenne, nem találnának minden hónapan új errata-kat. Persze, ez minden generációnál így van, azért jön ki először a kisfelhasználóknak a csip, és csak a már kitesztelt, jól ismert motyóból építenek nagy, üzleti drága szörnyet. De az SB-nél is így volt: [link]
Pedig még így az óvatos megvalósítással is sikerült az SB-E első generációjánál benézni a virtualizációs támogatást, gondolom, most már még óvatosabbak lesznek. -
SzlobiG
félisten
válasz haddent #3844 üzenetére
Nekem is ez jön be a legjobban a kinézettek közül, de ez is a legdrágább nekem többnyire asus lapjaim voltak és meg is voltam elégedve velük most is azt akartam, de az ár miatt nem fért bele. Elég a 8 fázis az msi 5 fázisával szemben amiból 3-at a proci kapna... A gigákat alapból nem szeretem, de ha végül az lesz akkor az lesz.
10k-val drágább az msi-től.
(#3845) Keldor papa Igazándiból jó lenne nekem a G43-is ha nem lenne limitálva a fesz állítás a szolgáltatások nem érdekelnek mer ennél a lapnál pont a táp ellátás a gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz haddent #3889 üzenetére
Ösztönlények a lapok, a memónak a JEDEC szabványát kiolvasva állítják be maguktől az órajelet... ha csak nincs kiválasztva az XMP... helytálló az 1333mhz mert az is egy szabvány!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Cybertrone
veterán
válasz haddent #3896 üzenetére
NEM... Mehet 1.5 felett, és 1v felett...
Itt egy táblázat, olvasd ki bátran meddig lehet elmenni... nem kell fosni nem hímestojások ezek...
[link]"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
HSM
félisten
-
Ferdzsoo
addikt
válasz haddent #3934 üzenetére
4ghz, 1,032 és hiba nélkül. Elég erős nyertem 5 fokot is. Azért az nem elhanyagolható.
Így már csak 4ghz - 55 fok load.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz haddent #3964 üzenetére
Tehát akkor feszt manualra, (esetleg plusz ha kell neki) és szorzó fel? Máshoz nem is kell nyúlni? Akkor turbo esetleg nem fog még efölé lőni? Többi feszhez nem kell nyúlni? Mert láttam még ott mást is.
#3962) Feree13: pont ez a lényeg, hogy 3 naposan ezt csinálja. Idle 2 mag kb szobahőmérsékletű, de minimuma volt 15 fok is. Ami ugye lehetetlen. De többen is írták, hogy alacsonyabb hőmérsékleten gyakoribb a félremérés. Majd a legmagasabb hőmérsékletet nézem mérvadónak.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
SzlobiG
félisten
válasz haddent #4014 üzenetére
Mennyire megy fel 10-15perc linx alatt a hőfok? Amúgy igen mer a vizen alig érezni hogy meleg lenne a 920-al jóval melegebbek voltak a csövek is, szal valszeg az lesz ami az ivy betegség.
Már 4500MHz-nél járok tovább egyenlőre nem nézem, most ránézek a ramra mer az a 1333MHz bántja a szemem.
Amúgy ilyen meleg volt a 920-as is 4200MHz-en 1.368-as fesszel, szal végül is +300MHz+alapból gyorsabb a cuccos.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz haddent #4017 üzenetére
Jól van akkor kezdek megnyugodni mer neked is víz van és kb hasonlóak az értékeink. Itt 27fok van már.
Majd finomítok rajta eléggé nagy léptekben haladok...viszont iszonyat tuning potenciál lehet ezekbe ha lelehetne hűteni normálisan bár nem mintha nem lenne elég ez.
(#4019) haddent Ja rosszul értelmeztem akkor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- HP nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest