Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Jelenleg a 4. Ipadomat koptatom, ebből 3-at használtan vettem, egyet garanciálisan cseréltek, most jön az 5., az kivételesen új lesz, de lehet, hogy el is adom, es inkább veszek megint egy használtat, olcsóbban.
Amire én figyelek vásárláskor:
1. Ne legyen lopott, link
2. Ne legyen törött, vagy nagyon karcos, mert nehezebb eladni, a javításával meg többe kerül, mint ha szépet vettél volna.
3. Figyeld meg alaposan, hogy nincs-e elszineződve a képernyője, azaz más más a színárnyalat a képernyő két oldalán.
4. Jó lenne tudni, hogy mennyit bír az akksija, de ezt csak akkor tudod megnézni, ha nem frissen volt feltöltve, szóval ez egy kicsit lutri, de ilyen jellegű problémával meg nem szembesültem.Amit linkeltem hirdetést feljebb, azt én is megvenném ha nincs elszineződve a screen.
Nekem szűkösen, de elég a 16 Gb, a 32 kényelmesebb persze. Ha sok filmet akarsz rajta tarolni, akkor kell a nagyobb (en meg nem néztem filmet rajta, de egy hosszabb utazáskor jól jöhet). A mai világban nekem felesleges a 3G/4G, ha nagyon kell, akkor megosztom a telefonom mobiladatforgalmát.
Ezek az en szempontjaim voltak...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kiegészítés:
2. A kijelzőn kicsi karcok se legyenek inkább, a hátlapon lehetnek apróbb karcok, de nagy karistok ne!
3. Hangsúlyoznám, hogy alaposan nézd meg az elszineződéseket, én kétszer már belefutottam, elsőre nem feltűnő, amikor otthon nyomkodod, akkor veszed észre. Egy hét után már nem zavar, de jobb, ha homogén a kijelző, nekem ilyen hiba miatt cseréltek gariban iPad4-et.Szerk: iPod, vagy iPad Minire gondolsz? IPodot nem ismerem, nem használom, az másra való. iPad minit láttam már, hordozni jobb, mint a sima iPad. Otthon használni meg az utóbbi jobb - szerintem (szubjektív).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Megnéztem:
- Ebben van mobilnet lehetőség, jól jöhet eladáskor is.
- Az, hogy milyen állapotú, nem derül ki se a leírásból, se a képről, meg kell nézni élőben alaposan, illetve kérni az eladót, hogy írja, fényképezze le.
- Ára jó (szerintem).
- iPad 3-at nem használtam (csak 2-t és 4-et eddig), ebben már "retina" kijelző van nagyobb és tényleg szép felbontással. Ugyanakkor csak kb. fél évig gyártották, majd leváltották a 4-esre, utóbbinak erősebb a processzora és talán az akksija is (nézz utána).Eddig nem 40-50 ezret akartál rászánni?
-
f.szabo
tag
-
f.szabo
tag
Sikerült vennem egy jó gépet, amit ti is javasoltatok Ipad2 32GB bőr tok, vga átalakító, adatkábel, nagyon szép állapotban van, karc és sérülés mentes szép kijelző jók a színek stb. 60e ft-ért. Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
"Boldog ember az aki féli az Urat"
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Nektek nem szarakodik mostanság az app store? Frissüllt a dropbox, meg a google translater, de egyiket se tudom frissíteni. Azt írja, hogy az adott alkalmazás nem töltheő le. Nah most dropboxot lefrissítette, de a másik nem megy. Egyedi probléma és keresgéljek vagy másnál is jelentkezik esetleg? Most változtattam meg az e-mail címem az apple ID-ben. Lehet az a baj?
Ui.: telefonon se frissül most nézem...
[ Szerkesztve ]
-
f.szabo
tag
Üdv, nektek! szeretném a segítségeteket kérni, most vettem egy Ipad2-öt, és nem tudom, hogy milyen alkalmazásokat érdemes telepíteni rá és pontosan hogyan lehet, köszönettel
-
Xero
nagyúr
A hogyan rémesen egyszerű. Megnyitod a készüléken található App Store-t és a neked tetsző alkalmazást megveszed/telepíted.
A mit érdemes már fogas kérdés. Kinek mire kell. Én mondom, hogy nálam mik vannak fent a gyáriakon túl:
- Flipboard
- CNN
- USA Today
- Bloomberg
- Időkép
- YouTube
- Plex
- Facebook
- Twitter (ezt mondjuk nem nagyon nyitom meg, nem is értem minek a Tweetbot mellé, de legalább ingyenes)
- nPlayer
- Spotify
- Podcasts
- MindigTV
- TuneIn Radio
- VLCRemFree
- Shazam
- Remote
- Vimeo
- Twitch
- Dropbox
- Google Drive
- box
- Remote Mouse
- Chrome
- iFiles
- ServerAuditor
- VNC Viewer
- FastCode
- Diet Coda
- iPhoto
- Pages
- iTunes U
- iBooks
- Calculator X
- Converter
- Google Maps
- TopNotes
- MercuryPár játék.
Ezeken felül nagyon szemezek az OmniFocus-al és az OmniPlan 2-vel. Mac-en több Omnigroup softwaret használok nagy megelégedéssel.
-
f.szabo
tag
válasz univerzita #117 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségeteket, az a gondom, hogyha le akarok tölteni valamit kéri az Apple ID használatát és amit megadtam nem akarja elfogadni, azt dobja vissza, hogy Apple Id vagy jelszava hibás, itt mit nem csinálok jól? Üdv
-
Szabikaa20
őstag
Nálam is legelöször nem lehetett és valami a banki adatokkal volt ha jól emléxem és aztán müködött!
Én ezeket a progikat használom:
Facebook
Chrom
Youtube
N-Player
VLC
Infuse
iMovie
iPhoto
iFiles
Documents by Raddle
Facetune
Instaflash
Photo vault
Mercury
My scans
Scanner pro
Smart bank otp
Google maps
Keresés
Shazam
Calculator
Google fordító
Adobe reader
App zapp pro
Samsung Smart View
Remote mouse
Smart glass
Battery doctor
Lumosity
Radio express
Speed test
Weather+
Plus500
Poker HD
Angry birds Go
CSR Racing
+a többi alap program ami benne van...Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Winne
nagyúr
Üdv Urak!
Adott a kérdés: egy Ipad Mini és egy 4. generációs Ipad között mi az érdemi különbség, amit észrevesz az ember. A procit és a felbontást láttam. Mennyivel ér többet a nagy, ha a méretnél sem a kisebb sem a nagyobb nem igazán előny a másikkal szemben.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
f.szabo
tag
válasz univerzita #119 üzenetére
Igen használtan vettem, új jelszót állítottam be és most már működik, a banki adatokat is elfogadta, "egyszer csak" a bankkártya kóddal volt valami baja de újra beírtam és akkor meg jó lett. azóta már sikerült több alkalmazást is feltennem rá, amiben kérném a segítségeteket, hogy 220v-os, kábelt nem kaptam hozzá csak usb-t. de van blackberry töltőm ami elvileg jó lehet hozzá, köszi
-
f.szabo
tag
válasz Szabikaa20 #120 üzenetére
köszönöm, neked is a segítségedet és a progikat is, nekem is a banki adatokat nem akarta elsőre elfogadni, de aztán elfogadta. üdv
-
f.szabo
tag
válasz Szabikaa20 #124 üzenetére
Na én sem magamtól jöttem rá, itt a fórumon világosítottak fel, hogy adjam meg az adatokat és fog működni, csak idő kérdése
azóta már tölteni is sikerült a blackberry töltőjével.[ Szerkesztve ]
-
f.szabo
tag
Abban tudnátok segíteni, hogy milyen tokot érdemes venni hozzá, mert sok ilyen hirdetést találtam: (Apple iPad2 Smart Cover.) persze eredeti tok lenne jó, de azt elég drágán lehet venni és sok az utánzat, amik között akár lehet jó is. köszi
-
Isikamika
tag
Üdv
Annak idelyén én is sokat érdeklődtem,hogy milyen tokot vegyek, aztán maradtam a smart case-nél! Nézegettem én a covert is,de pont a tábla hátúlját ,ami szerintem sokkal jobban sérülhet nem védi,és még ráadásul karcolja is egy idő után az oldalát a mágneses felfogatás.
Egy kis szerencsével ki lehet fogni használt,de eredeti tokot! Én 5000ft ért vettem a sajátom,kitűnő állapotban. -
f.szabo
tag
-
Zozzy94
tag
Sziasztok!
Ha droidról váltok ios-re akkor egyes játékok mint pl. Dead Trigger 2,Real Racing 3 mentéseim elővehetem ios-en is?Nem vagyok biztos benne,bár mind a 2 neten menti a profilom (elvileg) de ilyen váltásnál fogalmam sincs,hogy mi lenne....
iPhone 12 Pro Max 256GB & AirPods Pro2
-
Winne
nagyúr
Ez a kérdés tárgytalan, Ipad (4th gen.) lett, a teljesítmény és a képminőség meggyőzött.
Androidról aki váltott, az össze tudná foglalni, hogy mik az ios hátrányai a droiddal szemben? Gondolok itt arra pl., hogy a filmeket, zenéket mennyire tudom felmásolni rá, ha éppen utazni készülök. Tudok-e rá teljes értékű navit tenni, ami megy net nélkül, vagy minden net alapú-e. Első körben nyilván jailbreak nélküli dolgok érdekelnek.
Ahogy olvasgattam általánosságban, az egyik "hibájának" azt hozzák fel, hogy gyk. minden épkézláb programért pengetni kell rendesen. Ez mennyire állja meg a helyét?
Előre is köszi.
-
törölt tag
Ingyenes alternatívák ugyanúgy vannak mint droidon is.
-
zorromoto
senior tag
Sziasztok.
Valaki tudja hogy pl. YouTube -n miért csak 720p-s a full amit lehet lejátszani? -
törölt tag
Én most nézegettem meg őket és a nagy része az!
Zorro: erről nemrég volt szó és senki se tudja sajnos, használj jazmint az remek alternatíva, addig én is azt használom, míg nem frissítik az alap klienst, már ha fogják...nemtudom miért vették ki ezt az opciót, de én is ideges voltam miatta.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Parancsolj az én listám.
- Flipboard - ingyenes
- CNN - ingyenes
- USA Today - ingyenes
- Bloomberg - ingyenes
- Időkép - ingyenes
- YouTube - ingyenes
- Plex - 4,49€
- Facebook - ingyenes
- Skype - ingyenes
- Tweetbot - 2,69€
- Twitter - ingyenes
- nPlayer - 4,49€
- Spotify - ingyenes
- Podcasts - ingyenes
- MindigTV - ingyenes
- TuneIn Radio - ingyenes
- VLCRemFree - ingyenes
- Shazam - ingyenes
- Remote - ingyenes
- Vimeo - ingyenes
- Twitch - ingyenes
- Dropbox - ingyenes
- Google Drive - ingyenes
- box - ingyenes
- Remote Mouse - 2,69€
- Chrome - ingyenes
- iFiles - 3,59€
- ServerAuditor - ingyenes
- VNC Viewer - ingyenes
- FastCode - 6,99€
- Diet Coda - 17,99€
- iPhoto - 4,49€ (új eszközökön ingyenes)
- Pages - 8,99€ (új eszközökön ingyenes)
- iTunes U - ingyenes
- iBooks - ingyenes
- Calculator X - 0,89€
- Converter - 0,89€
- Google Maps - ingyenes
- TopNotes - 4,49€
- Mercury - 0,99€ -
Sur1G
aktív tag
Kérdeztem már a másik fórumon, de nem tudták a választ. 2-3 hete én is mercury böngészőt használok, mivel nem töltögeti újra az oldalakat, ha kell ha nem, viszont én az ingyenes verziót töltöttem le. Meg tudjátok mondani, hogy mi a különbség a fizetős, illetve az ingyenes között?
-
Winne
nagyúr
Köszi mindenkinek. Azért fontos, hogy azért a lehetőségekhez mérten ne legyen sok fontos fizetős alkalmazás, mert a számomra fontosak nagyját már megvettem Droidra, nem akarom itt is.
Amik a listádban fizetősük, azokat miért vetted meg? Mármint melyik mire való?
-
Xero
nagyúr
Plex - A desktop gépemen fut a Plex media server. Egy szépen rendezett és elérhető adatbázisban van minden filmem, sorozatom. Ezt érem el bárhonnan a világban a Plex kliensekkel.
Tweetbot - A legjobb twitter kliens
nPlayer - Média lejátszó. Ha valamit nem a plex adatbázisból akarok elérni, vagy lokálisan akarom tárolni, akkor ez a nyerő. Természetesen a Plex tárat is eléri, de nem olyan szépen.
Remote Mouse - A nevéből adódik. A servert futtató gépet irányíthatjuk a tabletről, akárcsak egy nagy touchpadról.
iFiles - Dokumentum és filekezelő. A cloud storageok nagyrészét is ezen keresztül érem el.
FastCode - Fejlesztői környezet iPad-re. Tűzoltásnak kiváló.
Diet Coda - Web fejlesztő környezet
iPhoto - Fotó adatbázis, és utómunka.
Pages - Szövegszerkesztő
Calculator X - Számológép
Converter - Mértékegység váltó
TopNotes - Jegyzet alkalmazás
Mercury - Böngésző[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Köszi a sok infót.
A Plex működik úgy, hogy itthon egy Windowsos gépemen indítom a Plex media servert? Hasonlóan működik ez, mint a felhőszolgáltatások az adatok elérésében? Mármint van egy mappám, amit megosztok, hogy lássa a kliens oldal és neten keresztül tudom akár nézni a gépemen lévő filmet? (ha igen, akkor vajon 3 megabit felfelé mire elég? )
Az nPlayer milyen formátumokkal birkózik meg? (van már arra lehetőség, hogy aviban, vagy mkv-ban tömörített videókat nézzünk? )
A Google Drive-ot gondolom nem, de a Dropboxot hozzá tudom kapcsolni gondolom az Ipademhez. Ha ugyanarra a mailre kapcsolom, mint a droidos telómat, akkor beszinkronizálja mindkét készülékről a cuccaimat?
Az iPhoto mennyire komoly utómunkákra hivatott? Csinálok pár fotót egy tükrös géppel, ami legyen mondjuk jpg. Azokon mondjuk tudom vele variálni a kontrasztot, leszedni a vörös szemet és ilyesmi, vagy van más lehetőség is benne? (pl. előre mentett effect sablonok, amiket rá tudok tolni a fotóimra, hogy ne legyenek olyan snassz kinézetűek, dobjak rájuk keretet, variáljam át a színeket, a kép egyes részeit tegyem át fekete-fehérre pl.?)
Az iFiles-on kívül van beépített gyári fájlkezelő? A dropbox gondolom úgyis tesz ki ikon magának a mappa tartalmához, mint droidon, a belső 16GB-on meg sokmindent úgysem fogok tárolni..
-
Xero
nagyúr
A Plex átnézi a megadott mappáidat és szépen metages adatbázisba rendezi őket. A kliens oldalon pedig ilyen pofásan válogathatsz:
3Megabit szűkösen, de elég kell, hogy legyen. Server oldalon ilyenkor nyilván transzkódolás folyik.
Az nPlayer szinte mindennel. Ezzel sosem volt igazán gond iOS-en.
GoogleDrive-ot is ugyan úgy használhatod. Én használok szinte mindent. Íme, hogy iFiles-ban mik szerepelnek (mindegyikhez van saját kliens is):
Az iPhoto pontosan erre képes.
Filekezelő gyárilag nincsen, lévén az iOS frontendje és maga az egész megjelenése amit a felhasználó felé kommunikál nem könyvtár struktúrájú, hanem app/adatbázis alapú. Tehát nem a file-al indítod a programot, hanem a programban találod meg a filet. Ez némileg bizonyos esetekben szemléletmódváltásra kényszeríti azt aki nem szokta ezt meg.
-
f.szabo
tag
válasz Szabikaa20 #138 üzenetére
köszi, hogy megosztottad, hasznos progi
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kupon kunyeráló
- Ukrajnai háború
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"