Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) tatabike válasza Gubek-Einste (#1000) üzenetére


tatabike
őstag

Nem az én nevemen van most a cuccos, hanem a fiamén, még annó Ő köttette be, csak már elköltözött, valami drága mobiltelefon meg egy bazi nagy LCD-tévé is volt az előfizuban, és kb. egy éve jártak le ezek a dolgok, meg a hűségidő, és gondoltam váltok DIGI-re. Nem jött össze, asszonynak jó a Telekom, azt mondta, nekem meg már mindegy, havi 3-4 napot vagyok itthon.

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#1002) BB9000


BB9000
senior tag

Digi bekötés tapasztalatok: Másnak is hasznos lehet. Az én címem nincs és nem is volt soha bennne a Digi adatbázisában, a beköthető címek között. Minden szomszédos ház benne van, de az enyémet kifelejtették. Budapesti cím, családi ház. Kaptam szórólapot, hogy az utcában mindenhová beköthető a Digi, hívjam az üzletkötőt aki majd intézi. Pont lejáróban volt a T-s hűségem és gondoltam jobban jövök ki a Digivel, és átmennék. Felhívtam hát az ügyfélszolgálatot és rákérdeztem. Szépen elmondták, hogy mi a menete annak, hogy az én címem is bekerüljön az adatbázba: Jeleznem kell személyesen az ügyfélszolgálaton az igényt és majd jön egy szakember és felméri és ha úgy látja, hogy tényleg adottak a feltételek, akkor majd felviszi a címem ahová kell és utána rendelhetek is. Oké, ha ez a menete, akkor legyen ez. Nem értettem miért nem lehet telefonon jelezni, hogy trehányságból kifelejtették a házszámomat és pótolják, de hát ezt csak személyesen lehet, ígyhát bementem. Ott már felvették az igényemet, de hetekig nem történt semmi. Bementem újra személyesen. Megint felvették, de megint semmi se történt. Időközben eltelt két hónap!!! Türelmes ember vagyok, de a T-s hűségem lejárt és nem akartam újra 2 évet aláírni a T-nél. Gondoltam egy merészet és megrendeltem a szolgáltatást online a szomszéd címére, ami ugyebár benne volt a listában. Bevette a rendszer és 2 hét se telt el és jött a szerelő és bekötötte nekem. Már-már el is felejtettem ezeket a viszontagságokat, de hónapokkal később ismét felhívtak a Digitől. Kérdésük az volt, hogy mikor menjen ki a szerelő felmérni az adott címen a szolgáltatás feltételeit. Mondtam neki, hogy felesleges felmérni, mert tényleg minden feltétel adott, olyannyira, hogy már be is van kötve és működik is minden. Meglepődött és törölte a kérést. Utólag kicsit vicces a történet, de elég bosszantó volt átélni. Lehetne ezt jobban is csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#1003) M@Db0Y válasza BB9000 (#1002) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Hát ez elég meredek sztori . A szomszéd címére rendeled és hozzád kötik be :D A szerződésben most mi van? Vagy ha szomszéd rendelne netet akkor meglepődve tapasztalná ,hogy nála már van szolgáltatás? :C

(#1004) headhunter válasza BB9000 (#1002) üzenetére


headhunter
addikt

UPC-nél ugyanez a sztori játszódott le.

Címemen nem elérhető a szolgáltatás de szemben igen.
Villanyoszlop a kerítéstől 2 méterre, ebből az oldalból vezetik át a kábelt a szemközti oldalra és nem onnan ide.

Telefonos ügyfélszolgálat nulla volt (6-10x), majd küldenek egy "szakit", aki felméri hozzám köthető-e.
Hetek teltek, végül a UPC chaten sikerült egy hozzáértőt találnom, aki segített intézkedni.

Jelenleg a címre keresve a szomszédok közül egyikhez sem köthető... (Előttünk és utánunk, szemben viszont köthető... :Y )

(#1005) bopeti98 válasza BB9000 (#1002) üzenetére


bopeti98
őstag

És a rendszerükben a saját címed van nyilvántartva, vagy ugyanúgy a szomszédé csak hozzád húzták be a kábelt? Ha utóbbi akkor azt azért jelezni kéne majd, nehogy baj legyen belőle.

(#1006) tatabike válasza headhunter (#1004) üzenetére


tatabike
őstag

Az Üllői úton ugyanez volt a helyzet a Digivel, mikor régen ott laktam. Láttam az ablakomból a Digi ügyfélszolgálati irodáját, de hozzám nem kötöttek, mert az Üllői jobb oldala IX. kerület, a bal meg VIII., ha kifelé megyünk, és én a VIII-ban laktam, és akkor oda még nem kötöttek... :D Nem tudom, most mi ott a helyzet. Te véletlenül nem kerülethatáron laksz?

[ Szerkesztve ]

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#1007) headhunter válasza tatabike (#1006) üzenetére


headhunter
addikt

Te véletlenül nem kerülethatáron laksz?

Berettyóújfalu, egész utca lefedve (én középen lakok) csak az adatbázisuk "kuka". :U

(#1008) tatabike válasza headhunter (#1007) üzenetére


tatabike
őstag

Ja, értem. Mondjuk a Digi nem éppen ügyfélbarát, csapnivaló az adatbázisuk, és az ügyfélszolgálat munkája is egy kalap sz.r a legtöbb esetben. A melósaiknak/alvállalkozóiknak meg általában büdös a munka. Sajnos ez az "ára" annak, hogy olcsók...

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#1009) #41133696 válasza tatabike (#1008) üzenetére


#41133696
törölt tag

Pedig valószínű, benne van a TOP 8 ban. Pár napja volt egy riport "Dajcs Tomival" a Digitális jólét program-ról, és azt mondja, az emberek csak 7-8 fő szolgáltatót ismernek, de az országban 400 van :) Persze ezek rézdróton, vagy mikrohullámon tolhatják...

http://24.hu/belfold/2017/01/10/marciusban-jon-a-digitalis-jolet-alapcsomag/

A konkrté videót nem találtam most meg helyette ez van:

"Arra a kérdésre, hogy mi a garancia az internetszolgáltatók alapárainak szinten tartására, az elnök azt válaszolta: a rendkívül erős versenynek visszatartó ereje van, egyes becslések szerint 300-400 internetszolgáltató, a mobilpiacon pedig az MVM Net mellett 4 frekvenciával rendelkező szolgáltató is működik. Megjegyezte továbbá, hogy a szolgáltatók az internet áfájának 9 százalékos csökkentését is átruházták a fogyasztókra."

[link]

[ Szerkesztve ]

(#1010) BB9000 válasza bopeti98 (#1005) üzenetére


BB9000
senior tag

A szerződés már az én címemre lett kötve egyből. A szerelő a munkalapra jól írta fel és az alapján nyomtattak nekem szerződést. A címben a házszám megegyezik a szomszédéval, csak az enyém mögött még van egy /A is. Most leellenőriztem a beköthető helyeknél is és ott is benne van már /A s cím is.

(#1011) Gulyopapa


Gulyopapa
addikt

Sziasztok!
UPC-ről váltanék Telekomra ( net, TV )
A TV adás állandóan, random szarakszik.
Hiába jön ki a szervízes hetente, nem lesz jobb...
Vélemény?

(#1012) Gubek-Einste válasza Gulyopapa (#1011) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen platformon (xDSL/koax/optika) adja a T a szolgáltatását?
Merre laksz?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1013) adatfalo


adatfalo
senior tag

Hello!

Budapesten a IX. kerületbe milyen net szolgáltató az ajánlott?

Előre is köszi!

adatfalo

www.adatfalodesign.hu

(#1014) Gubek-Einste válasza adatfalo (#1013) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha van akkor UPC.
Pontosan melyik részen laksz?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1015) Gulyopapa válasza Gubek-Einste (#1012) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Optika kábel, Veszprém

(#1016) Gubek-Einste válasza Gulyopapa (#1015) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Akkor érdemes lehet elgondolkodni a váltáson.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1017) Gulyopapa válasza Gubek-Einste (#1016) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Kifejtenéd picit bővebben?
Ős UPC-s vagyok.
Nehezen fogok váltani...és csak akkor ha jobb a Telekom a Upc-nél

(#1018) #41133696 válasza Gulyopapa (#1017) üzenetére


#41133696
törölt tag

A Telekom elvileg optikán 1 Gbps-os sávszélességet is kínál.

(#1019) btz válasza #41133696 (#1018) üzenetére


btz
addikt

Nem csak elvileg :)

ⓑⓣⓩ

(#1020) Gulyopapa válasza btz (#1019) üzenetére


Gulyopapa
addikt

És mennyire stabil a rendszer? A TV és a net...
A upc folyamatosan szarakodik...ezért is váltanék.
Kiszámíthatatlan.

(#1021) btz válasza Gulyopapa (#1020) üzenetére


btz
addikt

Optikán nem jellemzőek az általános minőségromlási problémák.

ⓑⓣⓩ

(#1022) adatfalo válasza Gubek-Einste (#1014) üzenetére


adatfalo
senior tag

Bokréta utca, az Üllői-hez közelebb eső felén. Ahogy látom az előző lakónál is UPC volt bekötve, Digi-t néztem még, hogy ár/érték arányban jobb csomagjai vannak, de az ingatlanos csaj azt mondta, hogy ő is itt lakik a közelben és akadozik. A körútról költözünk egyébként pár utcával odébb, eddig is upc-nk volt, de azért néha-néha itt is voltak problémák. De ha azt mondod, hogy a UPC a legjobb a lehetőségek közül akkor nem váltunk.

www.adatfalodesign.hu

(#1023) Foxmulder89


Foxmulder89
senior tag

Üdv!

Digi előfizetők vagyunk már kettő+ éve, eddig nem volt vele komolyabb gond. 1000/200 mbit, amit hoz is, ping, jitter tökéletes, amikor működik. Viszont..az utóbbi 2 hónapban elkezdett szakadozni, rendszeresen 5-10-20 percenként nagyon rövid időre, max pár másodperc. "Sajnos" normál internet használat mellett ez nem vehető észre, csak realtime / valós idejű alkalmazásoknál mint pl a játékok. Ki is dob mindegyik(vezetékes)... telefonos játékok wifiről ugyanúgy, ugyanakkor. TV is el szokott menni, de az sokkal ritkábban, pár percre (nem izgat).

Milyen programmal tudnám "felvenni" ezeket a hibákat? Hiába telefonálok be, nem változik semmi. Néha jó 2-3 napig, aztán újrakezdi. Szolgáltatót nem fogok váltani, egyetlen jó alternatíva sincs nálunk. Ismerősnek 16. kerületben ugyanez a problémája, 20x betelefonált, semmi. Ha ráguglizok "digi szakadozik"-ra pl lehet találni pár ugyanilyen problémás helyzetet évekkel ezelőttről is (megoldás nélkül természetesen).
A probléma biztos, hogy nem nálam van..mit lehet tenni ilyenkor ? :W

[ Szerkesztve ]

A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar

(#1024) Intruder2k5 válasza Foxmulder89 (#1023) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Esetleg egy folyamatos pingelést indítva (DIGI hálózatán belüli címre), és időbélyegzővel együtt egy txt file-ba irányítva a kimenetet, tudnád logolni ezt pontosabban. Más kérdés, hogy ez is mennyire érdekli majd a szolgáltatót, lévén nem hiteles eszközről származik. Ha leráznak, nem nagyon tehetsz mást, mint a felügyeleti szervhez fordulni.

[ Szerkesztve ]

(#1025) Foxmulder89 válasza Intruder2k5 (#1024) üzenetére


Foxmulder89
senior tag

Mit kellene pingelnem? Digi.hu nem válaszol (böngészőből bejön).

[ Szerkesztve ]

A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar

(#1026) Intruder2k5 válasza Foxmulder89 (#1025) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Csinálj egy traceroute-ot mondjuk a digi.hu oldalra, és az első címet ami válaszol.

Windows-ban: tracert digi.hu

De talán a WinMTR programmal könnyebb lenne ez.

[ Szerkesztve ]

(#1027) Foxmulder89 válasza Intruder2k5 (#1026) üzenetére


Foxmulder89
senior tag

Leszedtem a WinMTR-t, pingelem vele a 78.131.4.36 -ot. Kipróbálok pár dolgot és majd jelentkezem. Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar

(#1028) Foxmulder89 válasza Foxmulder89 (#1027) üzenetére


Foxmulder89
senior tag

Egyedül a 10.0.0.1 felé van konstans 16% packet loss, az mi akar lenni?
Ha tracert-zek rá, csak a 192.168.1.1-et írja. 0.1 secenként pingel, 192.168.1.1, 10.1.129.225 illetve a 36.4.131.78.in-addr.arpa már 36000 packetnél tart és 4-nél többet egyik se dobott el.

[ Szerkesztve ]

A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar

(#1029) Bozek válasza Foxmulder89 (#1028) üzenetére


Bozek
nagyúr

Ezek szerint NAT-olva vagy. A 10.0.0.1 egy privát IP-tartomány.

(#1030) Foxmulder89 válasza Foxmulder89 (#1028) üzenetére


Foxmulder89
senior tag

Megvan a probléma, sorry az offért. Nem volt rendesen (sehogy) beállítva a port forwarding. Csak tudnám miért működött akkor eddig rendesen.. :R

A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar

(#1031) Denonavr


Denonavr
csendes tag

Sziasztok!

Az alábbiakkal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
A napokban váltottam a 30Mbit-es csomagról a netmánia 1000-re.
Speedtest és hasonlókkal változóan hozza a 700 és 900 Mbit-es méréseket, a feltöltés mindig megvan 200Mbit.
FTP-n ill. sima fájletöltéskor jó a sebesség (ftp-n testfileokkal pl. 90MByte/s-el is jön), viszont a torrent nem megy 20-25 MByte/s fölé, feltöltés max. 5-6 MByte. Próbáltam több torrent klienst, port van nyitva, kapcsolat aktív. Nyilván olyan torrentekkel próbáltam, aminél van 500-1000 seeder, max. 50-60-hoz csatlakozok. Vagy ennyi lenne az össz feltöltési sebességük?

Köszönöm előre is!

Denon SC-G101 (Dragonweed tuning), QUAD 77, Hivox Lupus C MKIII, HTPC

(#1032) Gubek-Einste válasza Denonavr (#1031) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A torrent esetén nem mindig van kihasználva a teljes sebesség, mások is töltenek vissza de a letöltenek nincsen végtelen letöltési sebessége így az belimitálja a féltöltőket is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1033) Bozek válasza Denonavr (#1031) üzenetére


Bozek
nagyúr

Hiába van 1000 seeder, mert ha mondjuk mindegyiknél le van korlátozva a feltöltési sebesség 5 Kbyte-ra, akkor kb. 5 MB-tal töltesz le. Nincs ám mindenkinek 1000 Mbites netje.

Egyébként a 20-25 MByte/s az 160-200 Mbit/s, az 5-6 MByte/s pedig 40-48 Mbit/s.

(#1032) Gubek-Einste: És az egésztöltőket is belimitálja? :D

[ Szerkesztve ]

(#1034) Denonavr


Denonavr
csendes tag

Köszi a válaszokat!
Én is erre gyanakszom, sokat kell még fejlődnie a szolgáltatóknak a lefedettségben (vagy a userek seed-elési szokásainak :)), hogy torrent-el is ki lehessen használni a gigabites sávszélességet.

[ Szerkesztve ]

Denon SC-G101 (Dragonweed tuning), QUAD 77, Hivox Lupus C MKIII, HTPC

(#1035) Gubek-Einste válasza Bozek (#1033) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A rendelkezésre álló sávszélesség mindet belimitál.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1036) gyeniko


gyeniko
őstag

Segítégeteket szeretném kérni: A siófoki lakásunk környékén kizárólag az Ivitel szolgáltat. Nagyon gyenge minőségű analóg kábel TV-t és 10 mbps internetet tud csak adni 8.900.- Ft/hó díjért. Arra gondoltam, hogy kiváltanám a TV-t egy internet alapú megoldásra. Bp-en van UPC előfizetésünk, máshonnan van Digi előfizetésünk, vagyis Horizon Go-nk és Digi Online-unk is. Vannak Telekomos mobiltelefon és mobil internet előfizetéseink is, bár a mobil interneteink csak 3 Gb-os-ak. Arra gondoltam, hogy a siófoki lakásban lévő andoidos eszközökön volna jó nézni a a UPC és Digi TV adásait, ehhez viszont nagyon nem elegendőek a Telekomos 3 Gb-os csomagjaink. Van ötletetek arra, hogy az előzőekben írt adottságokkal hogyan tudnám pl. Telekom WIFI Fon-nal, vagy UPV Wi-Free-vel (vagy más módon) kiváltani az Invitelt?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#1037) M@Db0Y válasza gyeniko (#1036) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Ha más nem szolgáltat akkor sehogy nem tudod kikerülni. Vagy invitel vagy előfizetsz nagyobb mobilnetre.

(#1038) taki01 válasza gyeniko (#1036) üzenetére


taki01
őstag

Ott kellene lennie Telekomnak mert a 84-es körzet a Telekomé.

(#1039) gyeniko válasza taki01 (#1038) üzenetére


gyeniko
őstag

Sajnos nincs itt, ezt a kört már megfutottam bő fél éve...

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#1040) gyeniko válasza M@Db0Y (#1037) üzenetére


gyeniko
őstag

A Telekom Fon, vagy UPC Wi-Free nem használható valahogyan?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#1041) M@Db0Y válasza gyeniko (#1040) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

De használható ha valakinek van a környéken upc vagy telekom , él valamelyik szolgáltatás és te rácsatlakozol. De mivel nincs se telekom se upc ezért szerintem ez nem fog összejönni.

(#1042) taki01


taki01
őstag

(#1043) Gubek-Einste válasza taki01 (#1042) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A Balaton környékén sem ártana valamit csinálni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1044) Intruder2k5 válasza Gubek-Einste (#1043) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez a térkép még változik, én is beírtam a településünk nevét, és azt írta ki, hogy "A pályázat még nem zárult le, az aktuális információkkal frissítjük.".

(#1045) Gubek-Einste válasza Intruder2k5 (#1044) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha még nem kész akkor nem kellene publikussá tenni mert így csak menni fog a hőbörgés miatta.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1046) Intruder2k5 válasza Gubek-Einste (#1045) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Telekomnál is ugyanígy volt, folyamatosan kerültek fel rá a települések. Sőt, lehet még most is kerülnek fel rá...

[ Szerkesztve ]

(#1047) taki01 válasza Gubek-Einste (#1043) üzenetére


taki01
őstag

Itt se ártan ahol én lakom. 15/1-e a max amit rendelni lehet az inviteltől de ehhez is hisztizni kell hogy VDSL-el modemet adjanak hogy legalább 14/1-et eltudj vele érni.

Nálam ez a térkép szerinte valamelyik szolgálatató magára vállalta a fejlesztést. Remélem hogy a Telekom mert nekik már van a faluba koax hálózatuk csak ezen a részen nincs.

(#1048) Intruder2k5 válasza taki01 (#1047) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Koaxot nem fejleszti már a Telekom se, ahol építenek, ott optikát építenek, de ezek leginkább olyan területek ahol eddig nem voltak jelen, vagy csak xDSL szolgáltatásuk volt elérhető.

(#1049) taki01 válasza Intruder2k5 (#1048) üzenetére


taki01
őstag

Igen itt csak DSL szolgáltatás van.

(#1050) Gubek-Einste válasza taki01 (#1049) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Invitel-nek vagy a T-nek a hálózata az?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.