Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) szasan03


szasan03
újonc

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék hogy valakinek nincs-e információja arról hogy a spíler csatornak mikod lesznek elérhetőek az I-tv zrt. szerzödesekben?

A segitséget előre is köszönöm.

(#1702) Vangelis


Vangelis
nagyúr

Üdv Skacok!

Most kaptam számlát a szolgáltatótól és 1000ft ról 4500ft-ra emelték fel a tv havi díját ....

Lejárt a hűség erre hivatkoztak. Közöltem velük, hogy a NMHH azt a tájékoztatást adta, hogy nem emelhetnek semmit hűségidő után sem.

Hogy van most ez pontosan?

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#1703) kisapa válasza Vangelis (#1702) üzenetére


kisapa
senior tag

Szerintem nézd meg a korábbi szerződésedet, hogy milyen egyéb kedvezményt kaptál még a hűségen kívül.Az az 1000Ft valamiért nagyon kevésnek tűnik.

(#1704) Vangelis válasza kisapa (#1703) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Ezt értem, de elvileg ha nem változik semmi akkor nem emelhetnek, meg akkor ott volna a számlán a kedvezmény vagy valami gondolom.
Egyébként sem most járt le az egy év hanem 2018.11 hóban.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#1705) kisapa válasza Vangelis (#1704) üzenetére


kisapa
senior tag

Ezek alapján úgy tűnik,hogy jogtalan az emelés mert még az sem lehet, hogy január 1-től emelték.Persze erről előtte tájékoztatniuk kellene, hogy az új feltételekkel kéred-e tovább a szolgáltatást. Attól függően,hogy van-e más alternatíva fel kell őket jelenteni, vagy felmondania szerződést.

(#1706) Vangelis válasza kisapa (#1705) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Ez volt az utolsó számla mellett ..., lehet előtte is volt valami, de akkor sem érzem jogszerűnek.

Az a baj nem nagyon van más szolgáltató... és ezt ki is használják......

Sok nyugger meg emberkék bele is mennek ... köss hűséget, holott nem kötelezhetnek rá.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#1707) Beniii06 válasza Vangelis (#1706) üzenetére


Beniii06
őstag

Szerintem ez a mondat a lényeg: "A többi szolgáltatásra ebben a hónapban még megadtuk a kedvezményt, viszont a következő hónaptól a jelenlegi számlája összegéhez közelítő, új csomagok kerülnek beállításra a régi csomagok megszűnése miatt."

Nekem ebből az jött le, hogy nincs hűségnyilatkozatod --> "megszűnt a régi csomag" és áttettek másikba --> ezért számláznak többet(képről pont nem látszik milyen csomag). Ha ez tényleg így van akkor elvileg papíron jogosan jártak el, de azért kérdezz utána alaposan, én is laikus vagyok.

Nem vettél észre változást csatornakínálatban, bármiben előző hónaphoz képest? Változott a csomag neve, száma a számlán?

[ Szerkesztve ]

"Got any other secret weapons?"

(#1708) Vangelis válasza Beniii06 (#1707) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Hivatalos ajánlott levél nem jött semmi...

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#1709) kisapa válasza Vangelis (#1706) üzenetére


kisapa
senior tag

Ez érdekes mert most én is megnéztem és a decemberi számlámon találtam valami furcsaságot.

Igaz nekem még nem járt le a hűség de kíváncsi lennék mit ért az alatt, hogy a "jogszabályban meghatározott módon sor kerülhet az előfizetési díjak szolgáltatói módosítására". :F

(#1710) Kbali válasza Beniii06 (#1707) üzenetére


Kbali
nagyúr

Szerintem nem tehetnek át automatikusan másik csomagba, ha nem értesítettek előre.

(#1711) Vangelis válasza Kbali (#1710) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Hivatalos formában!

Sima mezei levél sem ér!

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#1712) kecsawi


kecsawi
senior tag

Üdv Mindenkinek!
Jelenleg egy kis faluban mikrohullámú internettel, tányéros 2 stb-os digivel rendelkezek. Közelmúltban kábelt húztak telekomék. A net sávszél (z-net) majdnem a garantáltra csökkent, és többször ledobott. Elgondolkoztam a váltáson. Melyik úton induljak? 1: mindent felmondva összes szolgáltatást telekomra szerződni. (ip-tv?) ;
2: létezik csak internet előfizetés telekomnál más nélkül, a digi tv marad.
Vezetékes telefonra nincs igényem, stabil internetre viszont van, a sávszél lehet kicsi is.

(#1713) placebo2018 válasza kecsawi (#1712) üzenetére


placebo2018
csendes tag

Hello!
Melyik falu? Nálunk is Z-net van nálunk is volt 40Mbit aztán most már csak 20Mbit a legnagyobb csomag...
A Telekomnál kell egybe minden ugy olcsobb.

(#1714) Beniii06 válasza kecsawi (#1712) üzenetére


Beniii06
őstag

Vezetékes telefont elég ha papíron kötsz, a valóságban nem kötelező készüléket is rádugni a HGW-re(modem). Ha csak magába internetet igényelsz, akkor kb. 3-4 ezerrel drágábbra jön ki, mintha igényelnéd telefonnal együtt, tudom illogikus, de ez van. Azt fontos lenne tudni milyen technológián fog szolgáltatni a T(réz?, optika?), bár mostanában optika a divat, legalábbis nálunk szintén azt telepített a Telekom, csak még nincs kész. Ha elégedett vagy a tv minőségével + az árral és nincs szükséged interaktív szolgáltatásokra, akkor lehetne net+telefon a Telekomtól, TV maradna Digi. Ha IPTV-t szeretnél akkor át kell kábelezni a házat, mert koax helyett UTP kell minden TV-hez és max 3 db tv lehet előfizetésenként.

Ha eldöntötted, hogy a Telekomhoz szerződsz, javaslom nézz be a Telekom otthoni topikba, ott többet tudnak mondani.

"Got any other secret weapons?"

(#1715) kecsawi válasza Beniii06 (#1714) üzenetére


kecsawi
senior tag

Köszönöm neked, és placebo2018-nak is. :R

(#1716) shagy


shagy
tag

Sziasztok!
Megyeszékhely melletti településen (Kerekegyháza) nincs tisztességes internet. Magyarul telekom legkisebb csomagja elérhető esetleg.
Van tipp bármilyen más, gyorsabb, valóban korlátlan megoldásra? (havi párszáz Gb sajnos kellene)
Vannak a mobilszolgáltatók mobilhálózatos otthoni szolgáltatásai, de azok nem korlátlanok, (max 100+100Gb ha jól láttam) :F

- shagy

(#1717) Intruder2k5 válasza shagy (#1716) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Üdv!

Flottákban vannak korlátlan mobilnet ajánlatok.

(#1718) kisapa válasza shagy (#1716) üzenetére


kisapa
senior tag

Ezt láttad már? Elvileg van korlátlan csomagjuk is.

(#1719) hsrasus


hsrasus
aktív tag

Sziasztok!

Azért fordulok ide, mert tanácsot szeretnék kérni net kapcsán. Hosszú évek óta UPC-s vagyok és alapvetően meg vagyok velük elégedve (előtte T-s voltam, illetve szüleim még mindig azok -röhejesen drágán kapnak nevetséges sebességet, valami 6Mbit 8ezerért- szóval róluk nincs jó véleményem). Csak internet érdekel, semmilyen más szolgáltatás nem izgat.
Ha jól rémlik 60-as netről indultam, de ma már 240-es mert folyton emelték így-úgy kifolyólag.
Ezt csak azért írtam le, mert szolgáltatói eszközként nálam szerencsére még nem a "szép, új, dizájnos, fehér" connectbox van, hanem egy ubee evw3226 bridge módban és arra rákötve a saját routerem, ami kiszolgál mindent. Személy szerint azt preferálnám, ha nem lenne semmi más, csak egy UTP kábel ami bejön és onnan majd én intézem, ahogy én akarom, vagy max egy modem, de végülis, így is megfelel. Ami a lényeg, h nem akarom, h a szolgáltató sz@rja felesleges WIFI jelet szórjon szét szennyezve és foglalva ezzel a csatornákat, illetve hogy menedzselje nálam a hálózatot, azt majd én vezérlem a saját eszközömmel.

Eleddig 4460 vagy valami ilyesmi díjat fizettem havonta, de kb 2 hete kaptam egy levelet, h lejárt a hűségem, és ezért jövő hónaptól 4600 vagy ilyesmi összeget fogok fizetni. Ez eddig nem is lenne annyira érdekes, viszont a héten észrevettem, h mostanra elért hozzánkig is a DIGI, ami korábban nem volt, ugyanis a minap láttam egy DIGIs szerelőt a szomszédban, aki már le is cserélte a UPC-t (látom a wifi-jéről). Így felbuzdulva megnéztem a DIGI honlapján is és valóban, hozzánk FTTH-t húznának (de ott van csillagozva, h meg kell előtte nézetni, h lehet-e az 1000-est) elvileg 3100 pénzért.

Hogy őszinte legyek nem az a típus vagyok aki a földhöz veri a seggét az 1000-es nettől, sztm már a 100-as is teljesen jó mindenre, persze a gyorsabb mindig jobb, de hát nem vagyunk egyformák ugye. Azonban azt figyelembe véve, h sokkal gyorsabb lenne a netem és évi szinten majd 20 ezerrel olcsóbb már elgondolkodtat, hisz hosszú távon ez tűnik jövőtállónak, nem pedig a UPC megoldása. Bónuszba bejön a képbe, h beáztunk, ezért idén mindenképp lesz némi tatarozás, tehát most nem fájna annyira, hogy fúrás-faragással járna a váltás. Ezek után ha feltételezzük, h váltok, akkor az alábbi kérdéseim lennének:

1. Mennyire stabil Budapesten a 11. kerületben (Fraknó utca környéke) a DIGIs net szolgáltatás? Értem ez alatt, h szokott szakadozni? (A sebesség ingadozás nem olyan vészes, csak ha teljesen megszakad)
2. Torrentezek, ugyanis a routeremre van kötve egy vinyó 0-24-ben, továbbá DDNS van beálítva, tervezek még VPN-t is. Lelkes amatőr vagyok hálózatok terén, így mindent próbálgatok, de azt olvastam, h DIGI-nél sokszor nem megy a torrent elsőre, illetve nem tudom, hogy ha váltok, akkor észre fogok venni mást is ami nem, vagy nem úgy működik ahogy UPC esetén (pl levelezés, amit olvastam még és elég gáz lenne, vagy épp jobban járok, mert most nem működik valami, amit edig nem vettem észre)?
3. Ha jól sejtem, akkor egy optikai kábel fog hozzám bekötésre kerülni, ami azt jelenti, mindenhogy fúrniuk kell, h bejussanak, ugye (tehát nem lehet az, h kint a lépcsőházban a bejövő koaxot elvágják, majd rácuppanak és akkor nálam nem kell csinálni semmit, vagy ami még szintén nagyon faintos lenne, h hozzám már csak az UTP jön be a dobozukból, tehát mintha FTTB-t kapnék)?
4. Amint beérnek, azonnal megállnak a szerelők és ott alakítanak ki helyet az eszköznek (arról majd később) vagy ha a fél lakáson át kell menni, mert ugyanoda kellene letenni a DIGI-s eszközt is, ahol a UPC-s van, akkor azt megcsinálják?
5. Ha ez egy régi lakás és a most bent lévő koax is falon kívül megy az ubee-ig, amiben legalább 5 derékszöggel kell számolni (h esztétikusan legyen elvezetve és ne odabarmolva legyen), akkor is meg lehet oldani a bekötést? (lévén optikai kábel nem tudom mennyire lehet hajlítgatni)
6. Benéztem a DIGI net fórumba, és hát vannak panaszok a kiadott eszközökre. Nekem mindenképp olyan kellene, amiben nincs WIFI, csak "átalakítja az optikát UTP-re". Ezt lehet külön kérni, vagy van olyan ONT, ami javasolt az én igényeimhez, ez a rész hogy szokott menni?

Elsőre ezek lennének a kérdéseim és őszintén szólva leginkább a 2. és 5. ponttól tartok.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Üdv:
hs

[ Szerkesztve ]

(#1720) kovaccss


kovaccss
tag

A Digi, Invitel, UPC, stb. szolgáltatóknál koaxon, optikán, meg a Telekom optikán melyik TV csatornáknak milyen a kép és a hang kodekje, és a bitrátája? h264, AC3, AAC, MPEG1, stb.? Kéne 1 lista az összes TV csatornánál ezekről.
Nálam a koaxos Telekom Szuper családi mozi IPTV csomag 147 csatornánál ez van Szegeden: 12-nél van AC3 hang (mind HD csatorna), 22-nél MPEG1 (mind sima csatorna, kivéve a Discovery HD-t), a többinél AAC. A kép minden csatornánál h264. A bitráták HD csatornánál 9 Mb/s, a simánál 2,3-2,6 Mb/s.
AC3 (12 csatorna, mind HD): Animal planet, AXN, Duna world, Duna, M2, M1, Filmbox extra, M5, M4, MTV live, Viasat 3, Stingray classica. Ebből gondoltam hogy az AC3 jobb, mint az AAC, mert 2 zenecsatorna is van köztük. Vagy az AAC a jobb?

[ Szerkesztve ]

(#1721) bopeti98


bopeti98
őstag

Sziasztok!

Van itt még valaki akinek az Oroscom-tól van az internet előfizetése?

(#1722) 180FT


180FT
újonc

Sziasztok!

Valaki esetleg tudja hogy 2000 és 2001 környékén Budapesten létezett-e 180ft-os internetcsomag?

[link]

Az illető rendíthetetlenül állítja, hogy ő ennyit fizetett anno az internetért.

[ Szerkesztve ]

(#1723) Intruder2k5 válasza 180FT (#1722) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Üdv!

Kétlem... Ha jól rémlik nekem 2000 környékén lett otthon korlátlan internetem, előtte csak 51-es körzetes betárcsázós Invitel nyílt netet használtam otthon néha, leginkább csak hétvégenként, este 1-2 órát, azt hiszem 5Ft-os percdíjjal. Az akkori új szolgáltató a TvNet Kft. volt, és 256K / 64K sebességet ígért havi 5000Ft-ért cserébe, az akkor kiépült koaxos kábelTV hálózaton. Akkor ez volt az elérhető legkisebb csomagjuk, a legnagyobb talán 3 megabites volt, de valami horrorisztikus 13-15 ezer Ft körüli árban havonta.

Igaz nem Budapest, de szerintem ennek sok jelentősége nincs, nagy eltérések nem voltak az árakban. A TvNet is szolgáltatott a fővárosban, oda ugyanezek az árak voltak érvényesek.

[ Szerkesztve ]

(#1724) viktorhu válasza 180FT (#1722) üzenetére


viktorhu
veterán

2002-ben 13 ezret fizettem havonta a 384/64 kbit-es adsl-ért.

(#1725) Gubek-Einste válasza Intruder2k5 (#1723) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Én erre emlékszem, hogy volt.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1726) Tozo


Tozo
csendes tag

Hello,

Internet szolgaltatot kell valtanunk es ugy nez ki, hogy Deltanethez fogunk menni, de mikor beszeltem veluk mondtak egy nagyon erdekes dolgot.

Ha ket eves szerzodest kotunk veluk (egy ajanlat itt lathato), akkor egy modemet is szolgaltatnak, de annak meg a havi 500Ftos ara rajon a havidijra.

En mondtam, hogy nekunk az nem kell, van otthon routerunk, de erre az ugyfelszolgalatos mondta, hogy azt nekik kotelezo adniuk (torvenyileg elo van irva) es annak az arat rank verik.

Probaltam utana nezni, hogy ez tenyleg igy van-e (errol meg eletemben nem hallottam), de nem talaltam semmit.

Megtudna nekem valaki erositeni, vagy cafolni ezt?
Nagyon erdekesnek talalom a tortenetet.

Amugy az is furcsa, hogy az 1 eves szerzodesnel nincs ilyen kitetel, csak a 2 evesnel...

Ha nem jo topikba irtam, szoljatok, hogy hova posztoljak.

Kosz!

[ Szerkesztve ]

(#1727) #07746304 válasza viktorhu (#1724) üzenetére


#07746304
törölt tag

én már 2003-ban Invitel ADSL-ért 9900 Ft-ot :)

(#1728) Intruder2k5 válasza Tozo (#1726) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Üdv!

Nem átverés, pont a törvény kötelezi őket erre. A lényeg az, hogy 2017 októbere óta már csak 1 év hűségidőt követelhet meg a szolgáltató a megrendelt szolgáltatásra. Bár az előfizető kérésére a határozott időtartamú előfizetői szerződés 24 hónapra is megköthető, de csak ha a szerződéshez készülékvásárlás is kapcsolódik. És legjobb tudomásom szerint annak árát a határozott idejű szerződés leteltéig folyamatosan fizetni kell, szóval az sem opció, hogy kifizeted egyben az elején.

2017. évi LXXXVIII. törvény az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény módosításáról

[ Szerkesztve ]

(#1729) Tozo válasza Intruder2k5 (#1728) üzenetére


Tozo
csendes tag

Koszi a linket.

Akkor csak nem mondtak hulyeseget.
Egyebkent elkezdtem nezegetni az ASZF-et es ha megnezed a 95. oldal aljat ott pont azt irja, hogy vagy 24 honapon at fizetjuk az 500Ft-ot, vagy egy osszegben kifizetjuk, akkor 10.000Ft.

Nem tudom ez mennyire allja a helyet, lehet azt fogjak mondani, hogy az nem ervenyes, de akkor mar inkabb egyben kifizetnenk.

Kosz megegyszer a gyors valaszt.

(#1730) Intruder2k5 válasza Tozo (#1729) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha ezt írják, akkor bizonyára így van. Ez a részletes dolog csak nekem rémlett valahonnan, ezért is fogalmaztam úgy, hogy "legjobb tudomásom szerint", de akkor ez ügyben tévedek, mert a jogszabályban sem találtam. Lehet valami tervezetben láttam, aztán végül nem került be. De a többi írt dolog biztos, az ott is van a rendeletben.

(#1731) viktorhu válasza Tozo (#1726) üzenetére


viktorhu
veterán

Valamilyen eszközt muszáj adniuk, amivel a mikrohullámú netüket venni tudod. Törvényi kötelességnél arra gondolhatott az ügyfélszolgálatos, hogy két év hűséget csak eszközvásárlás mellett lehet aláírni.

Nekem az a fura, hogy hogy adhatnak egy évre magasabb havidíjat, mint két évre. Ez nem szabálytalan? Most nincs kedvem előkeresni a törvényt.

[ Szerkesztve ]

(#1732) Tozo válasza Intruder2k5 (#1730) üzenetére


Tozo
csendes tag

Rendben.

Egyebkent kivancsi vagyok, hogy ezt a torvenyben miert irtak elo? Miert kell keszuleket biztositani, ha az elofizeto mar rendelkezik azzal? Valami ok biztos van ra, de nem latom at.

@viktorhu: ok a routerrel kapcsolatban emlitettek meg a plusz koltseget. Ha az antennarol van szo, akkor azt persze ki kell fizetni.
Egyebkent ket 2 husegidonel nem kell fizetni az antennaert + beszerelesert, de ha 1 evre fizetunk elo, akkor az 25.000Ft-ba kerul

[ Szerkesztve ]

(#1733) Intruder2k5 válasza viktorhu (#1731) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én csak azt találtam, hogy a két évre felszámított díj nem lehet magasabb, mint az egy éves szerződés esetén fizetendő.

"Az előfizető kérésére a határozott időtartamú előfizetői szerződés 24 hónapra is megköthető, ha az előfizetői szerződés megkötéséhez készülékvásárlás is kapcsolódik. Az ilyen módon 24 hónapra megkötött határozott idejű előfizetői szerződésnek a készülék vásárlásához kapcsolódó törlesztő részletek nélkül számított előfizetési díja nem lehet magasabb a (4b) bekezdés szerinti 12 hónapra kötött, azonos szolgáltatási tartalmú, határozott idejű szerződések előfizetési díjától."

(#1734) viktorhu válasza Intruder2k5 (#1733) üzenetére


viktorhu
veterán

Akkor megtalálták a kiskaput.
XS csomag 1 évre 6000, 2 évre 4500 + 500 a routerért. Szóval ha rájuk kényszerülsz, kétévenként routert fogsz venni, mert másképp több a havi díj.

(#1735) Intruder2k5 válasza viktorhu (#1734) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez miért kiskapu? Nem magasabb a két éves szerződés - a készülék vásárlásához kapcsolódó törlesztő részletek nélkül számított - havidíja mint az egy évesé.

(#1736) viktorhu válasza Intruder2k5 (#1735) üzenetére


viktorhu
veterán

Az a kiskapu, hogy elvben megszűnt a kétéves szerződés, csak az a kivétel maradt, hogy lehessen a kedvezményes eszközvásárláshoz két évre is szerződni.

Itt az eszközvásárlás csak ürügy a kétéves szerződéshez, gyakorlatilag maradt a régi rendszer - egy évre drágább szerződni, mint két évre.

(#1737) Intruder2k5 válasza viktorhu (#1736) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

De az hol van leírva, milyen törvény, jogszabály, vagy rendelet írja elő, hogy a két éves szerződés havidíja nem lehet kevesebb mint az egy évesé? Addig OK, hogy két éves szerződést már csak eszközvásárlással együtt lehet megoldani, de én a díjáról csak a fentebb idézettet találtam, az meg pont az ellenkezőjét tiltja, tehát nem lehet drágább mint az egy éves szerződés díja.

(#1738) viktorhu válasza Intruder2k5 (#1737) üzenetére


viktorhu
veterán

Ezért mondom, hogy kiskapu, hiszen törvényes a trükk, mégis annak megkerülésére tálalták ki.

(#1739) Linem válasza viktorhu (#1738) üzenetére


Linem
senior tag

Melyik szolgáltatónál drágább az 1 éves?
Éppen most ellenőriztem a Telekom oldalán a jelenleg rendelhető külön internet,tv,telefon és egyben a három szolgáltatás csomag árait. Ugyanannyiba kerül 1 évre és 2 évre is a havidíj, illetve 1 évre jobban megéri kötni, mert akkor az első 3 hónapban olcsóbb a havidíj. 2 évnél nincs ilyen kedvezmény, és mellé még készüléket is kell fizetni részletre. Tehát a Telekom inkább arra ösztönzi az előfizetőket, hogy 1 évre fizessenek elő készülék nélkül és 3 hónapos kedvezménnyel, mert így olcsóbban jönnek ki.

(#1740) viktorhu válasza Linem (#1739) üzenetére


viktorhu
veterán

Pontosan, a Telekom nem trükközik ilyen kamu eszközértékesítéssel, két év szerződésre kényszerítve az ügyfeleket, símán csak odaadják azt a wifi routert felár nélkül és két év szerződés nélkül.

Szerk: a fent említett deltanetről beszélünk egyébként.

[ Szerkesztve ]

(#1741) Vangelis


Vangelis
nagyúr

Minket így akar lerázni a szolgáltató, vagyis árat emelni...

Most jött válasz a panaszra és ha nem tetszik mehetünk a sóhivatalba :(

Érdemes tovább menni?

3500ft -ot emeltek.... és kötelezni akarnak újabb hűségre..?!

Miért a 2003-as törvényre hivatkoznak? ... nincs újabb?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#1742) headhunter


headhunter
addikt

Jelen...

Invitel: 100/8Mbit
Telekom: 30/5Mbit (10/1Mbit)
UPC: 500/22Mbit

"Jövő" (2019.12.31-ig)...

Digi (Invitel): 1000/300Mbit
Telekom: 2000/1000Mbit
UPC: 500/22Mbit

Telekom és a Digi fejlesztése előtti ajánlatok...



(#1743) kalanchoe


kalanchoe
senior tag

kártyásban Telekom vagy Vodafone?

(#1744) Kbali válasza kalanchoe (#1743) üzenetére


Kbali
nagyúr

Szerintem ez nem az a topik, ami neked kell. Egyébként merre, mire használnád? A Voda hálózata néha "kihagy", több luk van benne, mint a Telekoméban.

(#1745) kalanchoe válasza Kbali (#1744) üzenetére


kalanchoe
senior tag

Tényleg, most látom a telefon alatt az otthonira gondol.
Csak másodlagos, tartalék kártyának kellene, néha plusz netre, meg ritkán kevés telefonálásra/SMS-re.
Telekomot használok egyébként, teljesen elégedett vagyok a szolgáltatásukkal. Telenor kínálata sem rossz, de nekem nem kellenek havi típusú csomagok.

(#1746) Intruder2k5 válasza kalanchoe (#1745) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"Csak másodlagos, tartalék kártyának kellene, néha plusz netre, meg ritkán kevés telefonálásra/SMS-re."

Akkor szerintem egyértelműen Telekom Domino és Maraton net. Feltöltöd 5000Ft-al, abból veszel 3500Ft-ért netet, az 1500Ft meg megmarad beszélgetésre, SMS-re. Akár egy évig is elvagy vele. Illetve az új kártyán alapból is van valamennyi net és hang csomag is. Nem tudom a többi szolgáltatónál van-e egyáltalán ilyen opció, hogy megveszel x mennyiségű adatkeretet, és ráérsz felhasználni amíg a kártyád aktív, nem szorít a 30 napos határidő.

(#1747) kalanchoe válasza Intruder2k5 (#1746) üzenetére


kalanchoe
senior tag

Köszönöm neked is a választ!
Ahogy számolok, a Telekom kártyásra 1 évig nem lenne gondom feltöltést tekintve. Netbővítő ajánlatokból is van pár, kiruccanásokra a mostani fesztiválos gigák jók lesznek. Még gondolkodom, de több előnyt takar a Domino.

(#1748) Intruder2k5 válasza kalanchoe (#1747) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mondjuk ezek sokat nem érnek - a szememben legalábbis -, mert bár ajándék 3GB, de 3 nap alatt el kell használnod, vagy elvész. Ellenben tavaly ősszel valamikor adtak 4GB-ot ajándékba, én azzal el voltam idén májusig.

[ Szerkesztve ]

(#1749) #70234880 válasza kalanchoe (#1745) üzenetére


#70234880
törölt tag

Ha telekomnál vagy, akkor mobil internet előfizetés a legjobb, ha csak internet kell. Ha veszel egy havi 6gb sim kártyát, és ott van a tv, telefon, internet, akkor magenta1-be leszel, ebben az esetben a havi 6gb 12gb emelkedik. A havi 4-5000 ft meg kb 3000 ft-ra jön ki. Havi 12gb internet, 3000 ft nem rossz. És plusz mivel magenta1 másra is kapsz kedvezményt. A 12gb mobil internethez veszel egy mobil routert, és ami kb egyszeri kb 15.000ft. Ha ehhez veszel 1000ft még egy dominó kártyát, és rá raksz egyszer 5000ft akkor egész jól el lehet lenni. Főleg ha bekcsolod mindenen hónapban a 9ft/ percdijat. Ha több dominó van a családban, akkor bekapcsolható a családi csomag, magenta1 díjmentes, ez annyit tesz hogy a leadott telefonszámok ingyen hívják egymást, és nincs percdíj. Feltétele, előfizetői néven kell lenni. Én havonta kb 13.000ft fizetek, tv,telefon,internet,mobil internet. És hozzá még a többi kedvezmény, dominó day, minden szerdán, most a nyáron plusz havi 3gb/3 nap dominóra is. És az utazó simre is. Ja internet 1000/1000, tv, műsor rögzítés, akár mobil telefonon keresztül. Most pl egy hónap ingyen HBO csomag. Stb olyan kedvezmények, és szolgáltatások amik egy szolgáltatónál sincs meg.

[ Szerkesztve ]

(#1750) Beni2360 válasza kalanchoe (#1745) üzenetére


Beni2360
félisten

ritkán kevés telefonálásra/SMS-re. - ez nekem második slotba nagyon jó. 1 évig használható és akár több db-t is rendelhetsz. Már a 80 perc és az 5 SMS többe kerúl mint 990 Ft Internetes telefonálásra használom.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.