Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1601) kiraly.andra


kiraly.andra
aktív tag

Háló! Megkeresett a Telekom, hogy a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően már nekem is adhatnak optikát, megbeszéltük a dolgokat, összeraktuk a csomagot, aláírtam egy igénylést. Mivel nem megrendelés, nem vagyok kötelezve semmire, valamint még van 1 hónap UPC hűségem, így most tájékozódom, érdemes-e váltani.

1.) Alapvetően jobb-e az optika, mint a koax, vagy ennek nincs szolgáltatótól független előnye/hátránya?
2.) Van-e valamilyen hátránya az optikának a koaxhoz képest?
3.) A most ígért 1000/1000 mit jelent a gyakorlatban? Ez ugyanis a leglényegesebb szempontom, mert a UPC-nél az 500/22 az vicc, ekkora asszimetria 2018-ban szerintem már nem lehetne. A UPC javára szól, hogy nem szokott probléma lenni a hálózattal, az elméleti sebességérték a gyakorlatban is megvan.
4.) Milyen minőségű eszközt ad a Telekom az 1000/1000 csomaghoz? A UPC ConnectBox (=csodarouter, muhahaaa) ugyan működik, de egyébként szánalmas, a lakás szélső pontjaira már nem ér el a wifi, kénytelen vagyok a saját 10 éves Linksys-t használni, az simán képes rá.
5.) A Telekom oldala azt írja, hogy a gigabites sebességhez CAT 5E, vagy 6 kábel kell. Nekem az előbbi van. Mennyiben jobb a 6-os, érdemes-e újrakábelezni a lakást?
6.) Mi van egy olyan számítógép esetében, amelyik nem felel meg az 1000 Mbit/s követelményeinek? Egyszerűen csak nem lesz kihasználva a teljes sávszélesség, vagy feleslegesen foglalja az amúgy is szűkös erőforrásokat a feldolgozás?
7.) Mit jelent a fenti oldalon lévő "A GE-es interfész fizikai korlátja miatt az 1Gbit/szolgáltatás maximálisan kínált sebességének teljes kihasználása több eszköz egyidejű vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolódásával lehetséges." mondat? Azt tudom, hogy a névleges érték soha nincs meg, de ez nem igazán ezt jelenti. Vagy csak rosszul fogalmaznak?

:a:

(#1602) Intruder2k5 válasza kiraly.andra (#1601) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Üdv!

1.) Egyértelműen jobb az optika.
2.) Így direktben nincs, de sajnos a UPC koaxról Telekom optikára váltással a DVB-C TV is cserélődik IPTV-re, amit én biztosan kerülnék, de ez legyen az én bajom, ettől még sokan használják megelégedéssel azt is.
3.) Az 1000/1000 jó eséllyel a gyakorlatban is ennek a közelében van, de persze ekkora tempónál már be kell kalkulálni azt is, hogy nem minden forrásnak kellő kapacitása ilyen gyors letöltés kiszolgálására, illetve a külföldi, jellemzően tengeren túli kapcsolatok eleve szűk keresztmetszeten haladnak, így ott kevesebb lehet a mérhető sebesség.
4.) Ezzel nincs tapasztalatom, majd mások megírják, de többnyire a szolgáltatói eszközökre legfeljebb alapfeladatok során lehet számítani, "buták", kevés a beállítási lehetőség, sokszor gyenge és lassú a WiFi, működik és kész.
5.) Nem érdemes.
6.) Egyszerűen csak nem lesz kihasználva a teljes sávszélesség.
7.) Szerintem ezt elírták, a Telekom-nak van 2000/1000-es csomagja is, ez arra igaz.

(#1603) Beniii06


Beniii06
őstag

Üdv.!

Olyan kérdésem lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata, mennyi idő alatt épül ki egy FTTH hálózat az oszlopokra felszerelt konzoloktól kezdve engedélyezett, kész hálózatig? Előzmény
Az is igaz, hogy nem vagyok 100%-ig biztos, hogy FTTH lesz, csak erre lehet következtetni logikusan.

Már egy választ kaptam, azonban kíváncsi lennék mások tapasztalataira is.

"Got any other secret weapons?"

(#1604) Intruder2k5 válasza Beniii06 (#1603) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Nálunk körülbelül 2-2,5 hónap volt, igaz nem Telekom, hanem DIGI. Bár azt nem tudom ezzel most mire mész, mert minden hálózatépítés más és más, DIGI-nél is volt ahol 2 év telt el mire fény ment az üvegen.

[ Szerkesztve ]

(#1605) Beniii06 válasza Intruder2k5 (#1604) üzenetére


Beniii06
őstag

Csak azért kérdeztem, mert a nem túl közeli, nem is messze lévő térségben(Nyíradony, Nyíracsád) sikerült a Telekomnak 4-6 hónap alatt bekötésre kész állapotra hoznia a rendszert.

Ilyen jellegű információkra, azért van/lenne szüksége az embernek, hogy tudjon előre tervezni hűséggel kapcsolatban, hogy lejár-e akkora vagy hogy fogja megérni a kötbérezés net esetében. A tv-t(kódolatlan DVB-C dobozok nélkül) biztosan megtartanám akár 2 évre is aláírnám ha lehetne, max a telefon menne a net mellé, hogy alacsonyabb havidíj legyen, de ez még messze van. Hozzáteszem, hogy a jelenlegi szolgáltatások minőségével teljesen megvagyok elégedve évek óta a jelenlegi szolgáltatómnál és csak a magasabb feltöltés miatt érdekelne az optika, ha majd elérhető lesz.

Azért érdekel másik cég ütemterveinek a példái is, mert az FTTH hálózatokat nem nagyon lehet eltérően tervezni, mint egy xDSL-t és bármi hasznos infó jól jön.

"Got any other secret weapons?"

(#1606) kali válasza Beniii06 (#1605) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Nehéz előre tervezned, mert nagy a szórás, valahol 1 - 2 hónap, máshol meg 1 - 2 év is lehet.
Sokszor még az sem biztos, ha maga a szolgáltató mond időpontot, saját konkrét példát írok: A DIGI idén tavaszra ígérte az optikázást, konkrétan ki is írták itt, hogy április 11-én jönnek, de azóta sem történt meg és infót sem tudnak adni, hogy a későbbiekben mikor várható.

(#1607) Kbali válasza Beniii06 (#1605) üzenetére


Kbali
nagyúr

A kérdés inkább az, hogy konkrétan a te lakcímeden lesz-e egyáltalán hálózatfejlesztés. Abból nem lehet kiindulni, hogy a szomszéd, akár sokkal kisebb településen megtörtént.
Vagy már látod az oszlopon a munkát?

(#1608) Beniii06 válasza kali (#1606) üzenetére


Beniii06
őstag

Az 1-2 hónapot kizárnám, így november elején. Én is csak jövő nyárra gondoltam leghamarabb, ha elkészül egyáltalán. A Telekomtól tényleg nem lehet egy szót sem kihúzni erről, max ha már kész lesz. Igaz nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy optika lesz, de más magyarázatot nem nagyon tudok, hogy a Telekom oszlopain, közvetlenül a telefonvezetékkel egyvonalban(látszólag annak későbbi lecserélésére) megjelentek a tartó konzolok, amit a korábban említett területen már láttam.

Azért is kérdeztem, mert jelenleg van hűségnyilatkozatom, ami jövő nyáron fog lejárni, ezért már nem fogok majd hűséget hosszabítani a netre, de a tv-t biztosan fogom. + van egy kis szakmai kíváncsiság is FTTH/FTTB hálózatok iránt, de úgy általában bármilyen híradástechnikai dolog/számítógépes hálózatok iránt.

Persze addig is sok egyéni dolog változhat(munkahely, költözés, stb.), ezért is csak érdeklődtem, mert sok a kérdőjel.

"Got any other secret weapons?"

(#1609) Beniii06 válasza Kbali (#1607) üzenetére


Beniii06
őstag

Már felkerültek az oszlopokra "C" alakú tartó konzolok, amit nehéz másnak vélni, mint fejlesztés előkészületének. Gyanítom, hogy az a brigád fogja majd végezni, a telepítést, akik az előző területet befejezték a nem szomszédos településen, mert, ahogy ott kiadták a használatba vételi engedélyt(már lehet is kötni ott 2000-es netet is), 1-2 hétre rá itt meg is jelentek az oszlopokon az alvállalkozó emberei és a tartó konzol az összes oszlopon. Persze kábel + dobozok még nincsenek, gondolom az lesz a következő lépés, amit jó ha karácsonyig megcsinálnak és jön a szünet tavaszig, de én nem "panaszkodom" mert szerencsére van másik jó minőséget szolgáltató helyi cég is, így én nem ADSL/VDSL-en "nyüglődöm". Ha megtart 6-8 hónapot a projekt befejezése, az sem fog sokat számítani és nem fogok károgni miatta.

"Got any other secret weapons?"

(#1610) Kbali válasza Beniii06 (#1609) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nekem az a bajom - már párszor elsírtam - hogy egy 30 ezres településen nincs fejlesztés. Azon a részen, ahol már 10 éve lakom (családiházas övezet), nem hoz senki kábelt, mert 100 potenciális előfizetőért senki nem fejleszt. Úgyhogy van mikrós net, meg mobilnet, meg tányérosTV.

(#1611) #07746304


#07746304
törölt tag

(#1612) Beniii06 válasza Kbali (#1610) üzenetére


Beniii06
őstag

Itt is ha a Telekomon múlt volna csak a dolog még mindig VDSL lenne IPTV-vel 30-50 Mbps-el, ugyanis az elmúlt 10-15 évben ennyi volt a fejlesztés. Szerencsére van helyi szolgáltató is HFC hálózattal és ADSL után egyből hozzájuk szerződtem. Addig heti rendszerességgel voltak problémák, csak mindig garantált minimumra vették le az ADSL-t, pedig bírta volna a vonal is a dupla akkora sebességet. Miután hetente kétszer kellett telefonálgatni és már tudtam majdnem az összes ügyintéző nevét, megelégeltem, megvártam azt a pár hónapot míg lejárt a hűség és léptem. Jól tettem, már 5+ éve, eddig összesen 2-szer volt képkockásodás + 1 napig modem szakadozás, megoldották hamar és kész, ja és itt a névleges net sebesség + egy kicsi is megvolt mindig, szemben a mindig garantált minimummal a Telekomnál.

Ezzel, csak azt akarom mondani, hogy a Telekom csak árban tudott alámenni spec kedvezményekkel és így ügyfeleket megtartani, kisebb nagyobb sikerrel. Amit érdekesnek találok, hogy itt bőven megvan/megvolt eddig is a 30 Mbps és most, hogy elkezdett fejleszteni az egyik cég(nyert SZIP projektet), hirtelen a Telekom is elkezdett fejleszteni. Ebből azt a következtetést tudom levonni, hogy amíg a Telekom nem lát "valós" fenyegetést a fix bevételére vagy amíg el nem érnek egy bizonyos százaléknyi mínuszt, addig a kedves ügyfél le van ... ,de ebből is látszik, hogy új ügyfeleket nem nagyon akarnak szerezni, max megtartani a jelenlegi előfizetőket és maximális profitot termeltetni a xDSL hálózattal a lehető legkevesebb fenntartási költséggel.
Hasonló város-környékről lévén szó, nem látni reális esélyt arra, hogy ahol nincs igazi konkurencia, ott saját forrásból nem költenek fejlesztésre, legalábbis itt az elmúlt 15 évről ezt tudom mondani tapasztalatként.

Ha lesz valami update beírom ide a fejlesztést illetően, de gyanítom, hogy az idén jó ha a feltekert kábelek lesznek az oszlopokon, majd kész lesz valamikor tavasz végén/nyár elején.

"Got any other secret weapons?"

(#1613) Beniii06 válasza #07746304 (#1611) üzenetére


Beniii06
őstag

Rendesek, hogy közlik és lesz lehetőség személyesen is kérdezni. Általában az előfizetők szoktak megtudni mindent utoljára.

A többieknek:
Köszönöm a tapasztalatokat/hasznos infókat!

"Got any other secret weapons?"

(#1614) Kbali válasza Beniii06 (#1612) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ha te lennél a cégvezető, te sem beruháznál sehová érdemi bevétel/nyereségbővítés reményében. Ügyfélmegtartásért is csak a nagyon nagy zuhanás esetén.

(#1615) Beniii06 válasza Kbali (#1614) üzenetére


Beniii06
őstag

Lehet, de biztos erre találták ki a magenta csomagokat is, mert ennyi előnyük van, hogy a mobilt is lehet csomagba bevinni kedvezményesen, bár rám ilyet nem tudnának sózni az biztos, 80 perc beszélgetés + egy kis net 4-5 ezerért vicc kategória alapáron, a netduplázás a csali, akkor is, ha az ügyél ki sem használja.
Az xDSL hálózatot illetően a véleményeket elég itt megnézni, én csak az első 80-at olvastam el kb. de jól szórakoztam, jobban mintha valami gagyi tv műsort néztem volna. ;] Érdekes, hogy az ország különböző pontjairól is nagyon hasonlóak a tapasztalatok. (Nyílván lehet azt mondani, hogy aki megelégedett az nem fog beírni, de általánosságban elmondható, hogy a hálózatokat elhanyagolják és hagyják a konkurenciának a területet.)
Példát tudnék mondani, hogy megyeszékhely tekintetében a belváros szívében, 50 méterre a fő utcától, ~20 lakásos társasházakban a Telekom csak Net S plusz-t tud nyújtani, bezzeg a UPC-nek megérte telejsen új hálózatot fejleszteni. Tehát nem csak "vidéken" van így, az 5 emeletesnél kisebb társasházakat sem veszi komolyan a Telekom meglévő hálózattal, előfizetőkkel.

"Got any other secret weapons?"

(#1616) Kbali válasza Beniii06 (#1615) üzenetére


Kbali
nagyúr

Azért sem fejleszt, mert technológiailag dsl-ből kb. ezt lehet kihozni, drágábbat nem éri meg, mert sem új előfizetőt, sem elég, drágább csomagra átszerződőt nem tud szerezni. Sajna a számokat nézik...

(#1618) #07746304 válasza #07746304 (#1617) üzenetére


#07746304
törölt tag

Nálam az lesz, hogy a másik lakásba költözik át a UPC 240-es (ott jelenleg ADSL2+ van), itt meg optika lesz 1000/1000.

(#1619) #07746304


#07746304
törölt tag

Az Invitelé lesz hamarosan a leglassabb hálózat a városban, szóval a DIGI kapkodhatná magát...
Telekomnál tegnap hosszabbítottam hűséget.

[link]

Nem muszáj optikát húzniuk, ED 3.1-re kellene váltaniuk a UPC-nek is.:

(#1620) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok!

A UPC leváltásán gondolkodom. Most Digital Gold TV-t használok felvevő opcióval + Fiber Power 240 kábelnetet, 7200 Ft/hó. De lejár a hűségem és hívtak telefonon, hogy új csomagok lesznek és vállaljak hűséget, mert ha nem hosszabbítok, akkor nem lesz már garantált a havi díjam és nőhet. A csaj ledarálta gyorsan, hogy mi van az új csomagokban, de nincs beépített memóriám, kértem, hogy küldjék el e-mailen. Azt mondja, erre NINCS lehetőség. Na mondom WTF, akkor viszlát.

Alapvetően nincs rájuk sok panaszom, de azért ha megnézem, simán vannak olcsóbb és papíron jobb alternatívák, ráadásul hűség nélkül.

A házban nálunk elérhető a Digi is 1000-es nettel, ami kb. 5700 lenne/hó, illetve van Flip is optikán keresztül, ez 4000/hó.

Van bárkinek összehasonlítási tapasztalata, illetve tanácsa?

Ahogy olvasgatom, a Flipnél a net jobb lenne (optika), de a TV rosszabb (IPTV), viszont lenne már benne HD. És ez a legolcsóbb ajánlat (38 ezret spórolnék évente).

A Digit nem ismerem, ez 18 ezerrel lenne olcsóbb évente.

(#1621) 4Grider válasza Mauzes (#1620) üzenetére


4Grider
nagyúr

Egyértelműen Digi. A legolcsóbb és a legjobb alapszolgáltatások (gigás net és kb. 100 tv csatorna, benne kb 30 HD) tekintetében. Ráadásul annyi tv-n nézed mindenféle boxok nélkül az összes csatornát (kivéve külön előfizethető prémium mozicsatornák), amennyid csak van, és amelyikben van dvb-c vevő. Viszont ha ragaszkodsz néhány prémium funkcióhoz, (pl. műssorvisszanézés), akkor a Digi máris nincs ott a szeren. Nem véletlenül ennyivel olcsóbb.
A flip a Telekom válasza a Digi-re. Ha nem lenne nálad Digi, akkor kb. 8-10000 Ft lenne ugyanaz. És a UPC is már 10000 Ft körül lenne.
A UPC értékesítők szeretnek hazudni, a te esetedben is ez történt. Egyrészt nem emelhetik a hatályos törvények alapján a hűségszerződés megszűnésekor a havidíjakat. Másrészt nem véletlenül nem kommunikálnak írásban...
Én amióta Digire tértem UPC-ről, kisimultak a ráncaim, és fele annyit fizetek. Persze volt a UPC részéről ügyfélmegtartó áram, ők is lementek volna 6500 Ft-ra 120-as net és Gold+HD mellett, de tudtam, hogy a Digi netje ettől nagyságrenddel jobb, és ráadásul nálunk nagy a ház, 6 tv van, azt pedig a UPC messze nem szolgálja ki.

(#1622) denko


denko
senior tag

Sziasztok,

UPC-nél Horzon go alatt milyen csatornák érhetőek el / hol találom a hivatalos listát? (Mivel tudom hogy eltérnek a tv csatornáktól), de nem találok róla semmiféle infót

(#1623) 4Grider válasza denko (#1622) üzenetére


4Grider
nagyúr

UPC topikba való kérdés.
Az élő csatornalista ha hiszed, ha nem:
https://www.horizon.tv/hu_hu/tv/elo-csatornak.html

(#1624) denko válasza 4Grider (#1623) üzenetére


denko
senior tag

köszi, közben rájöttem, sorry offtopicért :R

(#1625) HUNgabus


HUNgabus
senior tag

sziasztok

tudnátok segíteni, mert elég gyorsan kellene döntenem és jó szokás szerint tutti a szarabbat választom ha rajtam múlik

Taksonyban már elérhető az UPC és a T-Home is kábelen, elég jó árak, akár 1000/1000 net, stb, árak nem is érdekelnek mert alig van különbség.

Ami viszont igen az a TV adás képminősége és a net adatmennyiség korlátja, amiről mélyen hallgatnak mind 2 helyen, vagy lehet már tényleg nincs. ( az én infóim már jó pár évesek de akkor 300-400gb után jött a lassítás majd a szerződés bontás )

Most UPC ban pár hete bekötve de csak TV, hát elég trágya még FHD TV-n is nem hogy a nagyobb 4k-on. Szarrá van tömörítve az egyébként is csak 1080i adás, kockák ugrálnak stb. A Horizon GO jó lenne ha működne stabilan de sokszor csak az "információ nem elérhető" fogad az EPG-ben. Net hogy milyen lenne passz.

Ma dobták be a T-Home papírját hogy már az is köthető, az hogy ost mi mennyi mint írtam nem is érdekel csk és kizárólag a TV adás minősége, a visszanéző funkció stabilitása, használhatósága.

Mindkettőnél érdekelne viszont a net sebessége ( csúcsidő, hétvége, legalább a garantál megvan e?), rendelkezésre állása.

Technikai oldalról mennyire "jók, stabilak" amit adnak beltérik, modem, router.

Nagyon köszönöm a segítséget, észrevételeket, bármit ami segíthet meghozni a döntést.

(#1626) Gubek-Einste válasza HUNgabus (#1625) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az IPTV-t rosszabbra mondják mint a koax-osat.
UPC-nél már csak az új "jövő" boxokat adják amelyek gyengébb minőségűek mint az a régiek voltak.
UPC-nál nincsen lassítás, előző hónapban majdnem 6 TB adatforgalmat csináltam.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1627) HUNgabus válasza Gubek-Einste (#1626) üzenetére


HUNgabus
senior tag

Ertem, es koszi.
Vagyis UPC TV sz.r, net jo.

(#1628) Gubek-Einste válasza HUNgabus (#1627) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem a tévé szar, hanem a hozzáadott box, a régiekkel semmi gond.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1629) #07746304 válasza HUNgabus (#1627) üzenetére


#07746304
törölt tag

CA modul kell, ha van olyan tévéd.

(#1630) HUNgabus válasza #07746304 (#1629) üzenetére


HUNgabus
senior tag

van, mind3 csak akkor tudtommal nem működik a visszanéző funkció ami fontos lenne, legalábbis az UPC-nél azt mondták,

(#1631) #07746304 válasza HUNgabus (#1630) üzenetére


#07746304
törölt tag

USB-n tudsz HDD-t árjuk kötni.

(#1632) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Rendkívül szomorú, hogy CI modult kell javasolni a hulladék magyar piacos "horizon" box helyett. A svájci UPC-hez nemrég került új box a Samsung helyett, kicsi, gyors, és teljesen felhő alapú. Szégyen.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#1633) Intruder2k5 válasza szabogabor10 (#1632) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

De van remény a változásra. [link]

(#1634) szabogabor10 válasza Intruder2k5 (#1633) üzenetére


szabogabor10
veterán

Bevallom, csodálkoznék, ha ezt a boxot kapná a magyar UPC is. Wifis, 4K képes, hangvezérléses, felhő alapú. Ezek a ficsőrök nem a balkánra valók. ;]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#1635) Intruder2k5 válasza szabogabor10 (#1634) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mondjuk bevallom én már nem is nagyon követem a UPC körüli eseményeket, így azt sem tudom, egyáltalán van-e még köze a magyar UPC-nek a svájcihoz? Mert ugye a Magyar leányvállalatot meg vele talán még néhány kelet-európait, eladott a Liberty Global a Vodafone-nak, de a svájci rész talán maradt az övék, ha minden igaz.

(#1636) szabogabor10 válasza Intruder2k5 (#1635) üzenetére


szabogabor10
veterán

Elvileg még nem bólintott rá mindenki a Voda-UPC felvásárlásra.
Egyébként nehezen tudom elképzelni, hogy a Liberty még bármilyen új boxot bevezessen a magyaroknak. Szerintem ezt már a vodára akarják bízni, ami még hosszú évek ugye...
Igen, a svájci UPC marad a Liberty-é, legalábbis egyelőre.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#1637) HUNgabus válasza #07746304 (#1631) üzenetére


HUNgabus
senior tag

köszi, de nem felvenni akarok hanem visszanézni azt amiért fizetek, UPC 7 nap T-Home 3 nap tudtommal, már ha müxik :(

(#1638) 4Grider válasza HUNgabus (#1637) üzenetére


4Grider
nagyúr

A visszanézés nem olyan szolgáltatás mint a Horizon Go, hogy nem fizetsz érte, ergo semmilyen rendelkezésre állást nem vállalnak rá?

(#1639) pjen válasza HUNgabus (#1637) üzenetére


pjen
félisten

A vissza nézés ingyenes, viszont szar.

(#1640) HUNgabus válasza pjen (#1639) üzenetére


HUNgabus
senior tag

hát passz hogy miért kell fizetni meg mi ingyenes, stb, az biztos hogy nem lenne rossz ha működne, de kb 1-2 naponta kell a beltérit visszaállítani vagy a routert kihúzni 5-10 percre hogy újra jó legyen, ebből is látszik hogy nem náluk a hiba általában hanem a szar cuccaikban, érdekes hogy lányaimnak laptopon jó az appon keresztül
sokat használnám, így nem nekem kell a filmhez alkalmazkodnom, és tekerhetem a reklámokat is :C

(#1641) atala


atala
addikt

3 napja kötötték be a UPC-t. 500-as net, TV Prémium, és nonstop S telefon.
Kb 8 éve voltunk előfizetők a Telekomnál. A váltás oka, főleg anyagi megfontolásból volt. Jóval kedvezőbb árat kaptam a UPC-nél mint amit a Telekom ajánlott ugyan azért a szolgáltatásért.

Egyenlőre meg vagyok elégedve a szolgáltatásokkal. Igaz, az 500-as internet az csak papíron létezik. A legnagyobb amit mértem, az 450 volt, az is csak az Antenna Hungária szerverén. Egyébként jó, ha a 300 meg van. Ez annyira nem zavar, hogy most emiatt elálljak a szerződéstől.

A médiaboxra (Horizon) sokan panaszkodnak. Én eddig semmi hátrányát nem tapasztaltam a T-s boxhoz képest. Sőt, a műsor visszanéző sokkal jobb. A Telekomnál nagyon kevés csatorna műsorát lehetett visszanézni, azt is csak 2, vagy 3 napig, sok csatornán csak napi 1, vagy 2 visszanézhető műsor volt.
A UPC-nél akár az éppen futó műsort is el lehet kezdeni az elejéről. A T-nél legalább 6 órával korábbi műsort lehet visszanézni, már, ha éppen lehet.
Eddig a visszanézés során nem tapasztaltam hibát, talán egyszer akadt meg 1 mp-re.
Külön plusz, hogy aktív a box usb-je, és lehet felvenni. A T-s usb le volt tiltva.

Ami zavar a Horizon boxnál, hogy a bal oldalon alul megjeleníti halványan a soron következő, és az előző csatornák logóit. Valamint, alul az előző, és következő műsort is. Ettől átláthatatlan az egész. Elég lenne az éppen nézett csatorna logója, és a műsor címe.
Amit nem értek, hogy miért kell minden éjjel több órát bekapcsolnia a készüléknek. Gondolom frissítést keres, de ez elég lenne hetente megtennie, vagy amikor be van kapcsolva. Mindegy, ez nem zavaró, éjjel aludni szoktam, kivéve amikor nem. :)

A Horizon box, és a modem sokkal kevésbé melegszik mint a T-s társai. A T-s ketyerék szépen fűtötték a lakást. :)

Még a TV minőségről nem írtam. Most, hogy még be van kötve a T-s tv is, össze tudtam hasonlítani. A HD csatornák alig észrevehetően, de szebbek a UPC-nél. Az SD csatornák is szebben a UPC-nél.

Egyenlőre ennyi. Ha még valami eszembe jut, megírom.

(#1642) HUNgabus válasza atala (#1641) üzenetére


HUNgabus
senior tag

Haat, nagyon szerencses helyen laksz vagy nem tudom mi van, de...
Egy eve van UPC kabel es sikitva menekulok, holnap kotik a T-s 1000/1000 full tv stb.
Horizon box egy ipari hulladek, napi szinten kell rendszer visszaallitast csinalni rajta hogy legalabb a tv mukodjon, visszanezo szinten eseti jellegu. ( Igen lehet szar de mar vagy 3x csereltek, mind az ) Legjobb amikor a kep es a hang csuszik, na az visszahozza a VHS elmenyeket. HD is nagy f.s, agyon tomoritett 1080i, visszanezeskor meg mindig valltogat az SD es HD kozt.
Lehet a T is sz.r lesz de az meg nem volt, hatha...
UPC direct is van, szep amikor epp az ido is az, legjobb hogy szebb a HD kepe is, az nincs agyon tomoritve?!

(#1643) Exodius


Exodius
őstag

Kedves mindenki!

Szegedi lakosként azt szeretném kérdezni, hogy melyik a legjobb szolgáltató. Édesapám tv-élőfizetése elég combos és arra jöttem rá, hogy fele annyiba kerülhetne az előfizetése, ha átmenne a T-Home-tól a DIGI-hez. Csak hogy ő a Háló utcában lakik és ott a DIGI lefedettség-keresője szerint csak műholdas műsorszórás jöhet szóba.

Az volna a kérdésem, hogy a DIGI műholdas szórása mennyivel jobb (kép, hangminőség, szakadozottság viharos időben) mint a T-Home IPTV-s ajánlata? Megéri átállni vagy oda vagy más szolgáltatóhoz?
UPC legjobb tudomásom szerint nincs a Háló utcában, a Flip túlságosan új még és nincs lefedettsége arrafelé, a MidnigTV-ről meg nem tudok semmit.

Nektek mik a tapasztalataitok?

(#1644) pjen válasza Exodius (#1643) üzenetére


pjen
félisten

Nekem Polgáron van ismi,akinek holdas DIGI van,hát eléggé esetleges.

(#1645) atala válasza HUNgabus (#1642) üzenetére


atala
addikt

Ebből is látszik, hogy nem magával a UPC-vel van gond, hanem egyes területeken szarakodik. Nálam szépen meg a Horizon. Talán annyi, hogy hetente egyszer elveszíti a műsortárat, és nincs információ visszamenőlegesen. Ilyenkor egy újraindítás kell.
Nálam nincs hang csúszás, a kép minőség is jobb, de legalább ugyan olyan mint a T-nél. A T-vel sem volt bajom, csak drágák voltak. Meg a UPC 7 napos visszanézője sokkal jobb, mint a T-nek a 3 napos, ahol némelyik csatornán csak napi 1 műsor volt visszanézhető. Ez nem a jogdíjak miatt van, mert a UPC-nél ugyan azon a csatornán minden műsort vissza lehet nézni. Sőt, még az éppen zajló műsort is. na, ilyen a T-nél nincs.

(#1646) kali válasza atala (#1645) üzenetére


kali
legenda

A Telekomnál IPTV volt nekem korábban, attól jobb minőségű a képet ad a UPC SD és HD esetén is. (DIGI is volt, náluk a HD rendben van, az SD gyenge.)
Hang csúszásával egyik szolgáltatónál sem találkoztam, de ha valaki igen, akkor nézze át a láncolatát, mert azt nem szolgáltatós, saját eszköz is okozhatja.
A Telekomnál is vannak speciális, olcsó csomagok, ha adott megfelelő konkurencia.
Az mindegyik szolgáltatóra elmondható kivétel nélkül, hogy bizonyos területen adott probléma, máshol meg akkor nem, illetve akkor sem, ezért általánosítani nem szabad egy vagy némely hiba alapján az egész szolgáltatóra.

[ Szerkesztve ]

(#1647) Exodius


Exodius
őstag

Meg még az lett volna a kérdésem, hogy IPTV-vevőegységek között van minőségbeli különbség? Látom, hogy a T-Home is sok különböző egységet árusít, és nem tudom mi a különbség köztük, milyen minőségűek, és hogy az hogyan befolyásolja a képminőséget.

(#1648) Kbali válasza Exodius (#1643) üzenetére


Kbali
nagyúr

Azt mérlegeld, hogyha a T-nél van más szolgáltatás is és kiveszel közülük, akkor az esetleg kapott kedvezmény is csökkenhet (ha van).
DIGI-él érdemes megnézni, hogy HD képes boxot adnak-e vagy az külön pénzes.
Egyébként általában nem tudsz választani, hogy milyen set top boxot adjanak, azt kapod, amit a szerelő hoz.

(#1649) Exodius válasza Kbali (#1648) üzenetére


Exodius
őstag

DIGI-nél HD-boxot adnak és az ingyenes. Viszont még mindig nem tudom, hogy műholdas vagy IPTV-legyen illetve nem kaptam választ arra sem, hogy a vevőegységek milyen minőségben befolyásolják a kép illetve hangminőséget.

(#1650) viktorhu válasza Exodius (#1649) üzenetére


viktorhu
veterán

IPTV esetében tudtommal már csak a Tatungot adják, így a kérdésnek nincs jelentősége, mert nincs többféle és nincs összehasonlítási lehetőség sem. Egyébként windows fut rajta, azon megy az iptv alkalmazás, úgyhogy elvileg nem márkafüggő a képminőség, hdmi-n kiadja a jelet, a tévéd a megjelenítő eszköz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.