- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sonarr és Radarr
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
X31+CF:
Kiszenvedtem az előző 133x CF-t a foglalatból, betoltam a helyére a 300x-t, a 133x ment egy USB olvasóba, Ubuntu 9.04 live flashről bebootoltam,
sudo dd if=/dev/sdc of=/dev/sda bs=65536
Az USB olvasó lehetett a szűk keresztmetszet, mert 18MB/s volt csak a költöztetés sebessége.
Mértem is mingyárt egy boot-időt: a power-gomb megnyomásástól user/password megadásásval együtt a wifire való kapcsolódás kezdetéig 42 másodperc (amiből 12mp a BIOS) -
pilsner
aktív tag
Üdv!
Beszálltam a klubba egy T61-el. Felment rá egy W7, az ThinkVantage system update pedig mindent letöltött hozzá, amit kellett. Roppant elégedett vagyok vele, már nagyon hiányzott egy ilyen strapa-noti. Nagyszerű gép! -
Dare2Live
félisten
T400ra rakott már valaki W7et?
Elvileg este nekilendülök.
-
breed30
tag
Hello mindenkinek lehet kapok egy kis fejmosást de sürgős lenne választ kapnom mennyit ér a T23-am nem akarok senkinek irreális árat mondani de áron alul sem akarnám eladni.
Erröl lenne szó bocsi hogy nem vág annyira a témába.
A válaszokat előre is köszönöm. -
mv
aktív tag
Sikerült szereznem egy port replikátort a T43-asomhoz. Így asztali gépként használom a notit.
Két negatívum, amit megemlítenék: a port replikátoron a DVI port nem működik (valahol olvastam, hogy ez a GMA900 hiányossága), marad a VGA, illetve a port replikátor audio kimenete borzasztó, recseg, pattog, torzít. A noti saját portját használva nincsen probléma.
Mindent összevetve elégedet vagyok vele.
-
Csedit
aktív tag
Másnak se működik megint a garancia ellenőrzés?
Hiába írom be serial, type, elküld a csudába.... -
i400
senior tag
Belefutottam egy érdekes hibába: elindítom a Rescue & Recovery-t végig is megy a csík utána meg dob egy gyönyörű kékhalált
A másik ami tegnap este jött elő be akartam állítani az ujjlenyomat olvasót és ahogy rákattintottam az Enroll gombra hibaüzenetet dobott fel és nem is engedett tovább...
Valaki esetleg találkozott hasonló problémákkal???
-
mv
aktív tag
Mindenképpen érdemes az undervoltinggal foglalkozni. Csökkented a fogyasztást és a hőtermelést. Nekem XP alatt NHC-val átlagosan 0,2V-tal sikerült a default feszültségszinteket csökkenteni. Sikerült NHC-val belőni a ventilátorvezérlést is, így a masinám halk és hűvös.
Ha megvan a leírás, sztem mindenképpen próbáld ki. Ez egy olyan játék, amin csak nyerhetsz. A stabilitás miatt viszont fontos lesz tesztelni az értékeket.
Tájékoztató jelleggel az én értékeim: (Dothan, 1866MHz)
6x --> 0,748V
8x --> 0,844V
9x --> 0,860V
10x --> 0,908V
11x --> 0,956V
12x --> 1,004V
13x --> 1,052V
14x --> 1,100V -
marcitp
őstag
Sziasztok!
Teljesen OFF téma, de hátha vkinek segítség.
Ha vki sokat dugdossa ide-oda ismeretlenbe, úgy, hogy igazából a valamilyéből csak valamit akar átadni, könnyen összeszedhet valamit.
Tehát, ha nem lenne egyértelmű, sokáig keresgéltem write protect kapcsolós pendrive-ot, és egyet találtam csak, egyszerűen lehagyják róluk.
PQI U339 a típus, lehet, valaki keres ilyen megoldást, létezik, de nincs feltüntetve a funkció sehol, csak a gyártói honlapon.
Hátha segítettem valakinek, rendszergazdának, stb... -
marcitp
őstag
válasz
Napfénysüti #1765 üzenetére
Szia!
Szerintem a RAM-okra gondolt, a gép megmaradós... -
evone
őstag
-
Gondwana
addikt
-
janez
aktív tag
Sziasztok!
Néhány gondolat... Szóval van egy T43-as notim kb. egy hónapja. (Van már hozzá egy 9 cellás ibm akku is. Minimum 90%-os)
Sokmindent olvastam róla, jót is, rosszat is. Azt beszélik melegszik, vagy mi. Háát melegszik, de mihez képest? 40-45 fok körül van a proci asztalon, 20-25 fokos szobahőmérsékleten. Ölben sajnos felmehet 55-60 közé is. Ez sok? És persze megy a venti folyamatosan. Szerintem ha 50 alatt tartom, nem lehet baj, bár Ti erről többet tudtok nálam. A hdd 35 fok körül szokott lenni. Tehát melegszik, de ezt leszámítva megvagyok a géppel elégedve.
Asszem Toz-nak van valahol egy leírása az undervoltingról linuxra. A melegedés ismeretében érdemes vele foglalkoznom? Tehát pl. a venti használat csökkentése az üzemidő optimalizálása érdekében. Mit gondoltok? -
evone
őstag
Egy kérdés. Vista clean install volt megint, mert a 64 bites Vista valahogy nem jott be.
Szoval, miutan bootnal eltunik a ThinkPad logo, azutan a Vista egybol elkezd toltodni ugyebar, viszont miutan felrakom a Turbo memory + Matrix Storage kombot, akkor a Vista boot es a ThinkPad logo kozott van 9sec IDLE allapot. Gondolom a SATA kornyeken kell valamit turkalni ez ugyben. Valami megoldas?
( felreertesek elkerulse vegett: ez nem egy fika komment a marka irant, csak egy kerdes... nem nagyon talaltam erre megoldast, lehet hogy egyedi problema, de hatha ittis van ilyen valakinek. )Szerintetek megérné a T61et lecserelni a nemrég linkelt X61re?
Lenne erdeklodo elvileg a gepemre. A felbontastol viszont nagyon parazok.
-
TOZ
addikt
Ha mar kikutattuk a temat Timmel...
Szoval az X40/41-ben mini-ATA-nak is becezett HDD csatolas van (44 darab ferfi PIN).
Az R100-ban pedig micro-ATA a csatolo (50 db nőnemű PIN )A kerdesre a valasz az, hogy NEM, mert eltero a ket gep HDD csatolasa.
-
SNor
tag
Hirtelenjében: shop.lenovo.com
guppy: ebayen 20USD-től találni...
-
guppy
őstag
R500-hoz menyibe kerül egy ilyen multibayes hdd rack??
-
kegé
csendes tag
Sziasztok!
R400-hoz mely dokkolók használhatók?
Köszi
-
törölt tag
válasz
rankesz #1749 üzenetére
Megtaláltam köszi, tudtam hogy valahol láttam egyszer. Apropó, ha nem túl nagy kérés ha van vkinek vmi jó linkje vagy tippek hog ylehet a battery kifeot kitolni plz linkelje el nekem privibe. Ugyanis nekem kb 5 órát bír a gép hiába intel vgat hasznalok. Ami sztem kevés ja 9 cellával. 32es win7et használok és kb minden álltalam ismert dolog be van állítva vmi mégsem jó. Ugye win7re még nincs kapcsolható vgas driver? Köszi megint.
-
sziasztok!
tapasztalatok szerint hol lehet kapni most a legolcsóbban és legnagyobb választékban T400 -at? egyenlőre csak új érdekelne!
köszi!
-
törölt tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy nekem felvan rakva a power manager, és win7et használok, és mindig feltöti az aksit 100%-ra. Lehet ezt vhogy szabályozni hogy ne töltsön 100ig? Csakmert nagyrészt 220ról használom és nem akarom tönkre tenni az aksit folytonos túltöltéssel. Vagy van erre vmi okos tippetek? Kb 2-3 naponta tuti használom akksiról is de amikor egy egész nap megy és már 100 %on van olyankor kicsit parázok.
Köszi.
-
rankesz
veterán
Nem tudja valaki, az ericsson wwan+gps kártya használható navigációra? Vagy csak a lenovo computrace (vagy mi) progija látja?
-
Gondwana
addikt
válasz
marcitp #1744 üzenetére
Innen van az adapter, a kártyát pedig innen hozzák.
(azért nem IDE SSD-t rendeltem, mert van SATA-CF adapterem is, Canon 40D a céges gép, meg még néhány témában alkalmazható lehet a CF, nem úgy mint az SSD) -
TOZ
addikt
A mult heten ujra kellett ertekelnem az X40 HDD lassusagarol alkotott velemenyemet ("jo ez nekem"). Egy konferencian kellett dolgoznom rajta ceges ugyekben... T@konszuras volt. Amint nem csak netezes, filmnezes kitepem a hajam. Ugyhogy tegnap meghozta a FedEx a Kingspec 32GB-os SSD-t.
Nagyon ugrik a rendszer azota. -
rankesz
veterán
Találkozott már valaki közületek ezzel a hirdetéssel?
Szeretnék venni egy 9 cellás akksit a T400-hoz, és ez nagyon jó árnak tűnik.
Akkor most az akksiknál a Pana vagy a Sanyo a jobb? -
Dottore
addikt
válasz
durrbelebumm #1737 üzenetére
Hát, hogy rosszabb lesz vagy sem azt senki meg nem tudja mondani.
Mivel azonban ezek szerint él a garancia aminek keretén belül visszakaphatod a pénzt (amin ugye remélhetőleg egy másik Thinkpadot veszel), nem is érdemes ezt feszegetni.
Ki kell "cserélni" így logikus. Legalább is én ezt tenném.
-
durrbelebumm
csendes tag
-
adampofaa
csendes tag
Hello kerdesem volna hozzatok.
Most vettem egy x40es laptopot es szeretnem leformazni az akkumlatorat. Sajnos nem teljesen ertem a leirast angolul es orulnek ha valaki tudna segiteni....
battery maximiser wizard program van a gepen...
koszonom udv adam
-
dbius
veterán
válasz
durrbelebumm #1732 üzenetére
Ha neten rendelted és futártól vetted át, akkor valóban él a 8 napos elállási határidő, de itt pontosabb infókat tudnak adni: [link]
-
Dottore
addikt
válasz
durrbelebumm #1732 üzenetére
Hát én 3 napot tudok amíg kötelesek cserélni hiba esetén, vagy újat adni. Persze nem kizárt egyéni partizánakcióban a 8 nap, ám ha így van akkor term. nem kérdés, hogy mit kell tenned.
-
durrbelebumm
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy így egyből a közepébe vágok, de nagyon kétségbe vagyok esve... Sokat olvasgattam a neten, ezt a fórumot is, amiből sok infót nyertem, és egy Lenovo ThinkPad T500 mellett döntöttem. Meghozta a futár, örültem, mint majom... Nagyon tetszik.
Most egy hete kaptam meg, tehát 3 napos csere sztorno, szóba se jöhet. A problémáim, amiket csak tegnap vettem észre, a következők:
1.)A kijelző körüli műanyag, amint láttam, egy fémcsíkhoz van rögzítve körben, Namost az alsó részen nekem ettől picit elválik, majd visszamegy... Le is fotóztam, a vaku jól kiadja, mi is a gondom igazából. Két vége ok, középen pukli. Íme:
2.)Egy zöld stuck pixel bal alul, azt olvastam, hogy 3-tól cserélnek lenovoék, ez nem is érdekelne annyira, mert nem szembetűnő az óra felett. Ilyen bizgerélő progik nem boldogultak vele, nyomkodni nem akartam...
3.)A bal oldala a billentyűzetnek valahogy instabilabb sokkal, mint a jobb... Ez normális? A TAB csattog kicsit, nem olyan puhán ,,ér földet", mint a többi bill.
Főként a kijelző bosszant, félek, hogy elválik még jobban, utána meg szervíz, meg waiting for...
A véleményeteket kérném, ha lehet, Ti hogy állnátok a dologhoz, elállnátok a szerződéstől? Elvileg nyolc napig vissza kell indok nélkül adják a pénzt...
-
pilsner
aktív tag
ha minden jól megy, holnap veszek egy használt T61-et, és csatlakozom a ThinkPad-esek táborához. elolvastam ezt a nagyszerű írást, de szeretném a ti tanácsaitokat is kérni, mire figyeljek oda a vásárláskor, illetve mik ennek a típusnak a gyengeségei(ha vannak), mire számítsak. remélem a driverekkel sem lesz gondom és nem valami ötperces akksit kapok.
-
i400
senior tag
válasz
Napfénysüti #1721 üzenetére
-
cqr
aktív tag
válasz
g.gergo #1727 üzenetére
Nem semmi válasz. Nem tudom olvastad-e a billentyűzettel kapcsolatos hszeimet, de úgy az első mondatot kivéve nem nagyon van benne "helytálló" rész (még a másodikban egy féligazság) : ))
A notebookos topikban a #33895-re dobnál egy választ ? (akár pm-et, nem nagy volumerű kérdés de kíváncsi vagyok hátha van más módszer is mint a szervíz)
-
g.gergo
senior tag
Bocs, 2x ment el.
-
g.gergo
senior tag
Ez a Lenovo válasza arra, h az én T400-as gépemen a gyengébb verziójú billentyűzet található:
"Az Ön által említett billentyűzet típus sem volt hibás, csupán kevésbé volt merev. A Lenovo ezért módosította a gyártást és újra a merevebb billentyűzetekkel szereli a ThinkPad-eket. Ez a dolog az Ön gépét nem érintheti, mert a ThinkPad T60-61-es sorozatból készültek ilyen modellek 2008 elején, azóta azonban nem."
Ezek szerint akkor hülye vagyok, nem tudom, h milyen típusú gépem van, sőt azt sem tudom, h 2008-ban vagy 2 hete vettem.
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #1723 üzenetére
Alakul ez. Nincs touchpad, csak pocok; mar csak egy numpad kene es kene 8-)
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #1723 üzenetére
Ez nem annyira nagy újdonság, mert már régóta van ilyen IBM ThinkPad-es "utazó billentyűzet" a piacon. [link]
-
Napfénysüti
nagyúr
-
marcitp
őstag
válasz
Napfénysüti #1716 üzenetére
Szia Napfénysüti!
Jó hogy csak viccnek szántad, mert harapok a múzeumi, meg tök régi kifejezésekre...
T42-őm van, nekem is jó lenne bele a Csedit féle RAM, de végülis tök jól elvagyok a 1,5GB-al, imádkozok, ne haljanak be, mert tényleg nagyon drágák.
Az abszolut márkahívők táborába tartozom, ha megpusztulna a gép, inkább vitrinbe állítom, és szerzek egy másikat -
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van egy G550 notim, Win7 64bit-et raktam rá, szépen fel is ismert minden eszközt, betölötte a drivereket mint az álom, viszont van egy ismeretlen eszköz amiről nem tudom, hogy mi lehet. Szerintem ami benne van az működik viszont zavar, hogy mi a fene lehet mégis.
ami működik:
BT
WLAN
touchpad
Ethernet
VGA
webkamera
HangkártyaEgyedül még a bekapcsoló gomb melletti kis nyilas gombról nemtudom mi fán terem, de gondolom ilyen recovery programhoz kéne neki csatlakoznia.
Card Reader lehetne még de nincs a gépben.
itt nézelődtem hogy minek is kéne lenni, de már nem találok semmit
http://consumersupport.lenovo.com/en/DriversDownloads/drivers_list.aspx?CategoryID=600154Ha van ötletetek ne kíméljetek.....
Nincs valami progi ami kideríti h mi is hiányzik ? -
i400
senior tag
válasz
Napfénysüti #1708 üzenetére
az 1 gigás kingstone amit ajánlanak tp-be (cl 2,5 333mhz asszem) az ~16 volt új nagykeráron...
-
TexT-BoY
addikt
válasz
Napfénysüti #1711 üzenetére
De tökéletes, imádom, de kell a pénz befeketetésre Lenovo 3000 N200 és C200 lesz helyette.
Ha kiprofitáltam akkor T400s vagy x200 lesz.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy T400-as gépem. A pontos típusa 6474-CTO. Ebbe szeretnék venni egy ilyet: Lenovo HSDPA/3G belső mobil internet modem + GPS vevő FRU: 43Y6479.
Szerintetek menni fog benne? Ilyet kell vennem?
A gépben van valami sim kártya előkészítés is...
Üdv,
Cold5 -
looser
addikt
Otisz, Shadowfax: Köszönöm a válaszaitokat, marad az ebay! Az utángyártott tényleg horror áron van. Igazából néhány éve kértem ajánlatot a hazai IBM-től (addig w98 volt rajta, később egy floppy+netről felvarázsolt linux), de akkor 90e Ft bruttó volt az ár...
-
Csedit
aktív tag
Sikeresen eladtam a T42p gépem. Kimaradt belőle egy eredeti IBM ddr1 pc2700 1gb ram.
Ha valakit érdekel:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Teletext mentés VHS-ről
- Xbox Series X|S
- Óra topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest