- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Amint láttam elég sokan használnak win7-t ebben a topikban. Én most állok gép újratelepítés előtt és elgondolkoztam hogy lehet win7-t kellene felrakni. Egy kérdés van hogy 32 vagy 64 bitest rakjak fel? És hogy a programok mennyire futnak win7 alatt?
-
evone
őstag
+1
Teljesen hulyesegnek tartom ezt az egeszet. Nem kotelezo ThinkPadet venni es kesz. Raadasul a Dellnel is azt hiszem azok a gepek amik Ubuntuval jonnek, semmivel sem olcsobbak pl. Ha lesz is Windows nelkuli verzio nem hiszem hogy olcsobb lenne sokkal, akkor meg minek? Jo az hogyha van egy legalis OS-ed.
-
Mészike
aktív tag
Windows 7 megjelenése után szerintetek lesz olyanra lehetőség, hogy Lenovo-s recovery-t lehessen kérni T400-hoz (január környákén vettem), természetesen teljes áron venném meg a Windows 7-et.
-
TOZ
addikt
válasz
Charybdis #996 üzenetére
Azert a hupon is szepen megy a vita...
Szerintem butasag ez a pereskedes. A Lenovo igy adja a gepet es kesz. Kell vagy nem kell? Nem kotelezo Lenovot venni. Vagy, hogy a hupos Volvos peldahoz hasonlot mondjak. Perelte valaki mondjuk az Opelt, mert a szeria radio Blaupunkt volt, az Astrajaban, marpedig o egybol egy Kenwoodot rakott a helyere? ...
Mondom ezt ugy, hogy a T61-hez adott Vista sosem volt telepitve... (Ubuntu) -
Charybdis
csendes tag
FreeBSD fejlesztő pert indított a Lenovo ellen a "Microsoft tax" miatt
Végre. Remélem a felperesnek adnak igazat. Vmi egész EU-ra kiterjedő döntés kéne, hogy nálunk is megszűnjön a Windows-adó.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbáltam kideríteni a type kód és S\N szám segítségével, hogy valójában mennyi idős is lehet a T23-masom, de csak nem sikerült. Nézegettük Tim82-vel az S\N kódomat, és hát elég fura, de 10 karakterből áll nem hétből.
Azt gondolnám, hogy az s\n szám sajátossága miatt az alábbi menüpont vonatkozik rám, de így sem működik System with 10 digit product number
Egyébként az ominózus számaim
ype: 2647-JG7 S\N: 551PB15210
Elképzelhető lenne, hogy már annyira régi, hogy nem tartalmazza az adatbázis?
Előre is köszi.
Üdv
-
hcpeter
tag
válasz
Napfénysüti #989 üzenetére
Köszi!
Akkor az akksi miatt nem izgulok.
On screen manager? Izomból böngészem a lenovo oldalt, de nem találok semmi w7-es drivert. Ujjlenyomat olvasót pl felismerte, de nem tudom beállítani, hogy kérje is
Meg Vista alatt volt az active protection, ami a merevlemezt védte, na az sincs meg...
-
hcpeter
tag
válasz
Napfénysüti #987 üzenetére
Na, feltettem én is. ThinkVantage, az hogy lesz hozzá? Például a hangerő gomb működik, de nincs vizuális visszajelzés. Ugyanez a több ilyen gombbal.
Másik dolog, aksi 97%-on áll, és nem tölt... ez normális? Ma reggel bekapcsoltam, és ez fogadott. Azt jelenti többé nem lesz 100%on? Őrület, mennyi kérdésem van
-
hcpeter
tag
Köszi szépen!
Kicsit parázok, mert elég drága dolog volt, de már most a szívemhez nőtt, pedig még csak 3 napos. Minőség, remélem 2 év múlva is ezt érzem majd, mert tartós használatra vettem.
Azért is választottam ezt, mert nagyon megbízhatónak tartották.Más: lehet felteszek rá egy windows 7-et. Amúgy hallottatok erről:
http://www.lenovo.com/us/en/windows7/
Ha minden igaz csak postaköltség van. Sajnos csak juni 26 és jan 31(2010) között vásárolt laptopokra vonatkozik, Vista esetén. -
marcitp
őstag
válasz
Reverting #980 üzenetére
hcpeter: Hali! Szerintem ne aggódj, nekem is első notim volt, T42 pár hónapja van meg, mintha magamat olvasgatnám...
azóta szinte folyamatosan megy.
Bízz a márkában, paráztam én is, de nagyon jó, nagyon megszerettem, pedíg itt a palmrest is törött. Sztem nagyon jól választottál, legalábbis a fórumot folyamatosan olvasgatva. Gratula a notihoz, használd sokáig! -
Reverting
őstag
Hi Urak...
Altalaban kabelrol netezem, de neha azert wifi-vel is, be kapcsolom es minden gond nelkul megy is a net... a kerdesem az h az mit jelent mikor a wifi jelzo led villog? Akkor dolgozik, mint a winyonal is? Igazabol nem vettem eszre semmi hibat, csak kerdezem...
esetleg ez hiba?
-
Scalpel
senior tag
A palmrestnek talán szándékosan van némi rugalmassága, hogy az ember ne azt érezze néhány óra múlva miután rátámasztja kecses kacsóját, hogy "ó vazze de rohadtul fáj a kezem, milyen kemény vacak kínai műanyag ez a nyavalya..."
Szerintem a kijelzőnek sem árt ha van egy kis holjátéka lezárt állapotában... bár lehet csak én szépítem a dolgokat...
-
hcpeter
tag
Sziasztok!
Kicsit tudtam tesztelni a T400-at, tapasztalataim pozitívak.
A legjobban a kijelző tetszik, atom jó szerintem, nagyon szép képe van. Wifi-vel is meg vagyok elégedve, billentyűzet nagyon kényelmes, és jó. Sebesség viszont már más tészta. Alapjában nem lassú, de néha be tud lassulni, feltételezem a Vista a gond. (Arról nem is beszélve, hogy az elcseszett indexelő szolgáltatás folyamatosan tekeri a winyót...)
Összeszerelési minőség példás, sehol se nyikorog. Viszont az vettem észre, hogy ha megnyomom lefelé a szélén, a touchpad mellett jobbra és balra, akkor le lehet nyomni egy kicsit a szélét. (Jó jó gondolom atomstabil notebook nincs, de van ilyen másnak is?) Illetve: ha lehajtom a képernyőt, akkor annak is van holtjátéka, miután bekattant a zsanér. Ez nem gáz?
Bocs a sok talán butuska kérdését, első notiSokáig szeretném élvezni
-
mv
aktív tag
Szerintem itt hamarabb meg tudják mondani: Lenovo 3000 és IdeaPad notebook, vagy Lenovo Ideapad s9e/s10e.
Egyébként csinos kis masina.
DVD író valóban nincsen benne. gép jobbról, gép balról.
-
legiaap
félisten
Halihó!
Kérdés:
Ezt a gépet hol lehet megvenni?
És zerintetek tényleg van benne dvd író, mert nekem eléggé úgy tűnik, hogy elírták és nincs benne... -
Integra
titán
srácok, az ultranavon hogy tudom előhívni azt a funkciót ha lenyomom az egéren a görgőt akkor a linket új tabban nyitja meg ff-ben vagy ie-ben????
-
mv
aktív tag
Kösz a tippet.
Bővült a versenyzők köre.
Amit linkeltél: Kingspec, 32GB, MLC kb 27.000 forintba kerül.
A korábbi esélyes: Transcend, 32GB, MLC I*onban kapható 24.000 forintért.
-
alma_fan
csendes tag
Szia!
Jól tudod. Nem lesz legális a termék ettől még. Minden gyárnak megvan a maga corporate Licence, amelyet adott gépekhez ad. Ennek az a jellemzője, hogy pl. a Lenovo, HP megvesz x 10000 Licencet a Microsoft-ól, és ezeket felhasználja a gépeihez. Innentől a matrica, tulajdonképpen csak "dísz". A másik része, hogy egy Ilyen telepítőkészlet teljesen milyen operációs rendszert tartalmaz, (XP, XP Prof, XP MediaCenter, Vista X) fel fog menni a gépedre minden probléma nélkül úgy, hogy nem kér semmilyen kódot. De ettől nem lesz legális. Akkor lehetne legközelebb a legálishoz, ha tudnál szerezni Lenovo-s Windows XP Home telepítőkészletet. Ez még a legjobb megoldás.
-
Tim82
félisten
Recovery CD-kkel kapcsolatban lenne egy kérdésem, olyanokhoz, akik nálam jobban vágják a Windows legalitása-témakört.
Szóval, a T41p-mhez régóta keresek recovery CD-ket, mert szeretném visszaállítani rajta a factory default operációs rendszert a recovery partícióval. A COA matrica és a Lenovo oldala szerint is XP Home-t lehet rajta legálisan használni, az én gépem esetében magyart, a lokalizációnak megfelelően.
Találtam egy eladót, akinek van a gépem típusához való, de XP Professional recovery CD-je. Ráadásul angol nyelvű, nem magyar. Ő azt állítja, hogy én ezt a recovery CD-t legálisan fogom tudni használni a masinán, és a telepítéskor nem is lesz szükségem a COA-n lévő XP serial-re. Legjobb tudomásom szerint ettől még nem legális egy angol XP Pro oprendszer telepítése egy magyar XP Home licensszel rendelkező gépre, hiába eredeti gyári CD-kről megy a telepítés, hiába nem fog kérni serial-t telepítés közben, hiszen én ettől még nem vásárolnám meg a licenszet is az angol nyelvű recovery médiával együtt.
Javítsatok ki, ha rosszul tudom! Köszönöm.
-
TOZ
addikt
válasz
alma_fan #947 üzenetére
Mit ertetek win funkciokon? Nekem mindket thinkpaden megy a HDAPS, az ultranav full funkcioval (kozepso gomb gorgetes es trackpointtal kattintas is), mukodik az akku toltesi szint kapcsolatos jatek... Fancontrolra van lehetoseg, undervolting szepen megy. A T61en anno az ujjlenyomat olvasot is mukodesre birtam, csak mivel ugysem hasznalom vegul lekapcsoltam. Biosupdate megy cdrol. Mi az ami meg kellhet?
(jaunty amugy detto, persze lehet, h a T400 lelke kicsit erzekenyebb, de nem hinnem...) -
evone
őstag
It won't work unless your bios contains support for the 1680x1050 mode which it probably doesn't. By default the savage driver uses the bios to set modes. There is some code to manually program the mode which might work if the you've disabled the panel or booted with the lid closed. I have plans to add full non-bios mode setting support (and even randr-1.2 support), but I don't know when I'll get to it.
Ezek szerint nem nagyon fog menni.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Esetleg nem tudja valaki, hogy a T23-mas gépekben lévő Supersavage VGA kari valahogy "képessé tehető" a wide-os felbontások kezelésére? Jelenlegi ismereteim szerint 1600x1200 a vége a karinak, de ez még ugye a klasszikus 4:3-mas képarány.
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv Gábor
-
adik
őstag
Hali,
ha a Lenovo Care menüből kiválasztom a Back up Now menüpontot, akkor a gyökérben lévő egyéb mappákkal, doksikkal, felhasználói progikkal... mit csinál?
köszi -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
fordfairlane #948 üzenetére
Más az akksi foglalata, Ultrabay Slim Serial van az Ultrabay Slim helyett. Csatlakozókat nem tudom.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Napfénysüti #943 üzenetére
Pont úgy néz ki, mint az én T61-em. Van valami különbség a T61 és a T400 között mechanikai kialakításban vagy a csatlakozók szempontjából?
-
-
evone
őstag
Probalta mar valaki ezt a sebbenzinest tisztitast? A palmresten gondolkodok, hogy megkene takaritani, de tuti nem tesz semmi kárt a feluletben?
-
hcpeter
tag
válasz
Napfénysüti #940 üzenetére
Köszi!
Még egy sarkalatos pont jutott eszembe, hogy linux alatt hogy viselkedik a dolog? ThinkVantage, meg egyebek? Van valamilyen megoldás? Nekem fő oprendszerem a linux...
-
-
alma_fan
csendes tag
válasz
Napfénysüti #938 üzenetére
"Mondjuk ettől függetlenül úgy állítottam be hogy csak 60%-tól kezdjen el töltődni az akksi."
Én 50 % -tól töltöm az én ThinkPad-emet. Ha nem muszáj nem adok ki rá pénzt, bár most 16 hónapos és eddig 10 percet vesztett. Remélem nem megy ez alá.
-
hcpeter
tag
válasz
Napfénysüti #936 üzenetére
Köszi, amúgy is tervezem(tervezném) egy dokkoló megvételét, de horror árban van.
Még egy utolsó, de alig látok már, és nem találtam meg a választ:
T400-ban, hány memória slot van? 2, ha jól gondolom. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
alma_fan #937 üzenetére
Valaki írta anno hogy ha már egy vagyonért vett egy gépet akkor szeretné használni és nem ilyen dolgokkal pepecselni. Én is osztom a nézetét. Mellesleg 1-2 évente 20k-t ki lehet adni egy akkumulátorra.
Mondjuk ettől függetlenül úgy állítottam be hogy csak 60%-tól kezdjen el töltődni az akksi. -
alma_fan
csendes tag
válasz
Napfénysüti #936 üzenetére
Jobb félni.... De igen ezt én is tudom.
-
alma_fan
csendes tag
Szia!
Használattól függ. Ha nagyon sokat használod hálózatról, tehát 1 vagy több hónapon keresztül nem veszed le a töltőről, akkor töltsd fel az akkumulátort teljesen, majd vedd ki a gépből. 3 hetente, 1 havonta tedd vissza, merítsd le 30 - 40 %-ra majd töltsd fel újra és vidd ki megint. Ezt ismételgetheted.
Ha sokat használod, úgy, hogy hordozod, azaz sokat nincs töltőn, akkor se merítsd le 20 % alá, mert az a Li-Ion akksit megöli, ha sokszor teljesen lemeríted. Ezek az akkumulátorok előre formázottak gyárilag. Ha 5 - 6 alkalommal lemerül 2 - 3 év alatt az nem gond, de ha rendszeres a 0 % környéki lemerítés akkor baj lehet. Megrövidíti az akkumulátor élettartamát. 1 - 1.5 év alatt teljesen tönkremehet. Így viszont 3 - 4 évig is elvegetálhat, persze azt senki nem ígéri, hogy 4 év múlva ugyanannyit fog bírni, mint most, de a 1/2 -ét, 3/4-ét minimum.
-
hcpeter
tag
válasz
Napfénysüti #933 üzenetére
Okés, köszi!
Másik, első notebook, kérem nem nevetni. Akku használatra van valamilyen tanács, hogy bírja sokáig? Néha merítsem le, vagy amennyit csak lehet menjen hálózatról?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Napfénysüti #931 üzenetére
Itt is egy bizonyíték:[link]
-
hcpeter
tag
válasz
Napfénysüti #931 üzenetére
Helló!
Tegnap este olvasgattam, de kétszer bealudtam már a telepítésbe is. Így lehet hogy valamit félrenéztem, örülnék ha így lenne
Hazamegyek és csekkolom a dolgot. -
hcpeter
tag
Sziasztok!
Most lettem egy boldog tulajdonosa egy T400 notinak. Kérdésem lenne vele kapcsolatban
Először is, memóriabővítés, ha jól vettem ki a manualból, akkor nem tudom megcsinálni otthon, garancia vesztés nélkül. Hol lehetne, és főleg mennyiért?
A másik, elég sokat használnám rákötve egy nagyobb monitorra. Megéri hozzá dokkolót venni, milyen tapasztalatok vannak vele?
Illetve egy utolsó: példás az összeszerelési minőség, de ha lecsukom a tetőt, és beakad a kicsi retesz, akkor mozog, tehát van holtjáték. Ez normális?Köszönöm a válaszokat!
-
Napfénysüti
nagyúr
Íme egy kép amin látszik hogy a DDR3 tök más foglalatos mint a DDR2: [link]
Na mármost nem hinném hogy a Lenovo lenne olyan hülye hogy kétféle foglalattal gyártaná a T400/500-at. -
alma_fan
csendes tag
Megtudjátok mondani annak a ThinkPad-nak a pontos típusát?
Utánanéznék.
-
Pho3bus
tag
válasz
Napfénysüti #920 üzenetére
Everest nekem is ddr2est jelez,viszont a CPU-Z ddr3ast ir,most h melyik a helyes
-
Giovanny
őstag
válasz
Napfénysüti #923 üzenetére
Everest messze nem 100% nekem pl.tévesen állapítja meg hogy hány Mhz a ramom,a quadom 3600mhz járatom és everest szerint 3400mhz,szóval nem szabad vakon megbízni benne.
-
Giovanny
őstag
válasz
Szia,gondolom az itt meghirdetett T400-ra gondolsz,kérdeztem én is de úgy néz ki hogy DDR2 ,nekem is furcsa.Én úgy tudtam hogy ezek már mind DDR3 vannak szerelve.
-
mv
aktív tag
válasz
Nem, tudtommal DDR3-at fogad csak.
-
Napfénysüti
nagyúr
T400-ba ugye nem lehetséges DDR2-es memória?
-
mv
aktív tag
Ma kapott a T43-asom még egy giga ramot.
Már csak egy ssd meg egy jó akksi kellene.
-
HAYES
csendes tag
Igen, usb-vel, mivel ezeken az új lcd-ken már van usb-bemenet. Csak azért akartam tudni, mert nincs akkora pendrive-om, amire ráfér egy hd film, feleslegesen meg nem akarom elvinni a gépet, mert nem nálam van a tv, úgyhogy nem olyan egyszerű a tesztelgetés.
Amúgy az 1280x720 az jó lenne, mert annyit tud a tv is, de szerintem nincs rajta d-sub bemenet. -
Pho3bus
tag
válasz
Gondwana #912 üzenetére
Üdv!
Ezt olvastam Én is
Persze h elő van készítve, sőt úgy vettem hogy van is benne,de mint később kiderült nincs
(Vagy csak az én tudatlanságom,de sztem csak elő van készitve,mert akku mögött ott a sim foglalat,de ha bedugom a sim kártyát nem csinál semmit)!Bár az antennát nemtom,azt hogy tudom kideríteni?
-
HAYES
csendes tag
Hello!
A 870. hsz. 1. Kérdésére nem tudja valaki a megoldást? Lenne egy másik kérdésem is, nem teljesen témába vágó kérdés, de azért megpróbálom, hátha. Van egy t60-asom, mint azt már írtam, és össze szeretném kötni egy hd ready tv-vel. Mi kell hozzá, hogy hd minőséget át tudjak küldeni tv-re? Igazából arra lennék kíváncsi hogy usb-n elég hozzá?
Előre is kösz! Hayes
-
Gondwana
addikt
Más megfogalmazása a kérdésnek: lehet-e?
Dr. Akula erre utalt: Lenovo SL300 / SL400 / SL500 / R400 / R500 / T400/ T500 / W500 / W700 / X200 / X200s / X301 laptopok, de csak WWAN előkészítéssel (antenna, SIM foglalat) rendelkező modellekhez!
Ilyen oldalakon rendszeresen én is azt olvasom, amit szeretnék, nem, amit odaírtak. -
Gondwana
addikt
XP-nek fogalma sincs, mi az a TurboMemory meg a ReadyBoost, tehát csak Vista/Win7. (bár állítólag az XP prefetchet is át lehetne bűvészkedni, csak konkrét megfejtést még nem találtam rá)
-
Gondwana
addikt
válasz
#35914496 #879 üzenetére
Ezeknél a gépeknél a 24/7 üzemelés nem kellene, hogy bármilyen gondot okozzon. Ha a power managementben nem jól vannak belőve a dolgok, akkor esetleg nagyon pörög a ventillátor, de amíg nem dzsuvás, nem is zajos. (legutóbb pl. az X31-em vasárnap reggeltől szerda délutánig nem volt kikapcsolva - a CF miatt még hurcolászáshoz sem - és csak az Atheros wifi abnormális melegedése volt tapintható rajta)
-
hzcs
senior tag
Hali!
SL300-nál tényleg csak 1600-ig veszi vissza a speedstep az órajelet (gyárilag 1800, core2duo t5670)? Akksin is ennyi, fsb-t egyáltalán nem változtat, se akksiról, se áramról, se xp, se win7 alatt. Valakinek valami tippje? CPU-Z-vel néztem.
-
Kiss67
senior tag
Sziasztok. A keresőt lefuttattam de nem találtam erről hsz-t. Tehát az 1Gb turbó memory csak Vista alatt megy ? Mert xp alatt valami disabled progit telepített a system update.
-
evone
őstag
Nem tudna kuldeni valaki veletlenul a HDD takarolemezehez egy csavart? Voltam olyan eszes es veletlenul megtortem a menetet.
-
Pho3bus
tag
Szép Estét Mindenkinek!
Arra lennék kiváncsi h vajon érdemes-e egy ilyet belerakatni a t400ba?Vagyis véleményekre lennék kiváncsi aki ilyennel rendelkezik (a modem kártyafüggetlen-e,GPS mennyire használható...stb)
Előre is köszönöm!
-
Mészike
aktív tag
válasz
Napfénysüti #899 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest