- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #896 üzenetére
Nálam úgy van, hogy miután betolom a DVD-t, az a pöcök amit említettél nem csúszik be utána, manuálisan kell visszatolni.
Az átlátszó cső az nem tudom mi lehet.
-
Mészike
aktív tag
Melyik cégtől lehet megrendelni a recovery lemezeket, hogy kiküldjék postán?
Mit írjak nekik? -
Napfénysüti
nagyúr
Van egy kis pöcök jobb oldalt aminek gondolom az lenne a szerepe hogy ki tudd húzni a segítségével az ultrabayes cuccokat a retesz jobbra húzása után. Na azt a pöcköt nem tudja benyomni a DVD mert fixen megmakkant. Meg mellette az átlátszó csőben is érdekesen áll a rugó, lehet emiatt van ez az egész. De én ennyire már nem merem szétszedni a gépet.
Bízom benne hogy tényleg csak ez a probléma és gyorsan tudják orvosolni. Bár nem tudom mikor jutok fel legközelebb Pestre. Mondjuk annyira nem sürgős szerencsére ez a dolog. -
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #889 üzenetére
És mi a gond?
-
Tim82
félisten
Szia!
Itt hamarabb kapsz választ tulajoktól, az általad kiszemelt gépek a Lenovo másik, konzumer termékvonalához tartoznak, nem a Thinkpad szériákhoz.
Jelzem, elég friss modellek, konzumer cucc, tehát műanyag és nem fém borítás, ennek megfelelően a tartóssága is lehetne jobb (bár az Acer/MSI/Fujitsu-Siemens gépeknél mindenképpen jobb
), notihangszóróktól pedig akkor se várj csodát, ha Harman-Kardon van rájuk írva.
-
zolynet
veterán
Sziasztok!
E 3 lenovo közül választok majd tesómnak notit.
1 2 3
Tulajdonképp a 2x1gb ramos géppel is bőségesen ellesz, mert netezés, film, office és egy kis AOE3 amit szeretne használni.
Milyen vélemények vannak erről a szériáról?
Klaviatúrája minőségre milyen? Hangszórók hogy szólnak? (ahhoz képest persze)Üdv!
ZoL -
Dottore
addikt
válasz
Napfénysüti #886 üzenetére
Ha jól értem akkor tudtad párosítani a telefont a géppel.
Ha már speciális (névjegyzék, beállítások, stb) adatokat is szeretnél cserélni a mobil és a gép között akkor kell egy egy külön program ami ezt kezeli. Nokiáknál jellemzően a Nokia PC Suite, Sony Ericsson esetében meg a Sony Ericsson PC Suite.
Vannak alternatív sok esetben ingyenes programok is erre a célra.
Mindenesetre nem árt egy mentés mielőtt feltelepíted a fentiekben felsorolt két, a szinkronizációs szoftverek szégyenfoltjának egyikét. -
rdi
veterán
Üdv,
egy régóta nem használt (3 hónap) r50 -est akartam beüzemelni (régebben működött), most azonban hallom, hogy felpörgeti a cd -ét, de a képernyő sötét. Mintha a BIOS nem futna le. Megpróbáltam belépni a biosba, az sem lehetséges.
Mi a fene történhetett?
Megnéztem külső csatlakoztatott monitorral is, de ott sincs se kép, se hang. viszont nem csipog az alaplap sem.
Jó lenne életet lehelni a gépbe... -
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #883 üzenetére
ööööö nem a riadalmat akarom kelteni, de nincs valami kulonbseg a Ultrabay Slim es a Serial Ultrabay Slim kozott? Esetleg az elobbit probalod az utobbi csatoloval ellatott T400ba?
Valamiben csak kulonboznek, nem hivnak mashogy oket... -
Napfénysüti
nagyúr
Ha valamit bluetoothon akarok párosítani akkor ahhoz kell extra program vagy simán gyárilag megoldható? Konkrétan telefonról szeretnék leszedni a gépre fájlokat.
Megtaláltam a telefont és pűrosítottam is de csak modem funkciót lehet előhozni. -
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #883 üzenetére
Nekem csak siman bekattan a helyere, de csinaltam egy videot, 20MB, mindjart felmegy.
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #881 üzenetére
Pontosan.
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #878 üzenetére
Teljesen mind1 olyankor.
-
törölt tag
Lenovo ThinkPad R400 normál üzemben milyen halk és mennyire melegszik?
Alkalmas időnként 24 órás (max. 1-2 nap) működésre is?
-
Napfénysüti
nagyúr
Akinek T400-a van attól kérdezném hogy mikor betenném az ODD-t annak a retesznek milyen állásban kell lennie?
-
TGuru
tag
Van egy kis problémám.Van egy SL400-as laptopom amivel az a baj,h a wifije elég gyakra felmondja a szolgálatot és kikapcsol.A segítséget kipróbáltam már,de ott a BT-n kívül ahol on/off lehetőség van ott a wifi-nél disable felírat van.Rendszer visszaállítást már egy ideje nem engedi a windows,az oldalsáv,ha a wifi bedöglik akkor ott a wifi erősséget mutató pici alkalmazás is behal,de van,h a segítség funkció sem képes megmozdulni
ja a wifi led sem világít ilyenkor.Ha újra indítoma gépet akkor az sem oldja meg a dolgot.Régebben(kb.1hónapja) úgy oldottam meg a dolgot minden nap v napi többször is,h letiltottam a vezetéknélküli hálózatot és aztán engedélyeztem és jó volt,de mostmár az sem nagyon akar működni,mert engedélyezi a wifi nem kapcsolbe a vezetéknélküli hálózaton meg ugye nem talál semmit.
Ha valamit nem értetek az írásomból írjatok,de reméllem,h tudtok segíteni.
Win Vista Bussines van a gépen vásárlástól számítva. -
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #869 üzenetére
Windows gomb + R > services.msc
-
HAYES
csendes tag
Hello!
Két dologban szeretnék segítséget kérni, mert nemrég hozzám került egy t60-as notebook, windows xp-t telepítettem, de egy-két dolog nem világos.
1. A bluetooth-ot valamiért nem tudom beüzemelni. Firmware frissítés megvolt, programot raktam fel, fn+f5-nél bekapcsoltam, de mégis azt írja ki a program, hogy a bluetooth nem elérhető.
2. Volt windows telepítés előtt egy olyan program rajta, ami leállította a winyót, ha rázkódott a gép. Amikor megnyitottam az alkalmazást, egy 3d-s ablakban mutatta hogy merre mozdul el a gép. Ennek az alkalmazásnak a nevére lennék kiváncsi mert nem találom.Üdv: Hayes!
-
Gondwana
addikt
Pár hónapja árult itt egy olvtárs egy ilyen MLC PATA 32GB Transcendet, de ő csak USB rackbe ajánlotta, meg azt írta, hogy csak azért eladó, mert T42-ben használhatatlanul lassú volt neki bootdisknek.
Szerk.: ha figyelembeveszem pl. a ThinkVantage Regisry Monitor Service-t, ami bootoláskor akár 1-2GB írás/olvasást is tud produkálni, nem lep meg semmi. -
mv
aktív tag
Elég ritka, de létezik pata csatolós ssd. Nem akarok reklámozni.
Katt! A sebességét nem ismerem, de a régebbi pata-s notivinyóknál biztosan fürgébb.
Szerintem érdemes, a mostani vinyóm elég hangos, nameg sokat cipelem a gépet, amit a vinyók nem tolerálnak úgy mint az ssd-k.
-
mv
aktív tag
válasz
Gondwana #861 üzenetére
Először én is CF adapteres megoldásban gondolkodtam, de elvetettem. Konkrétan ezt szeretném beépíteni. Szerinted ez működhet?
Az "Error 2010" hibakódot ismertem, de a nem gyári lemez miatt van, nem az SSD miatt. Többnyire készenléti állapotba teszem a gépet, tehát ez sem zavarna.
A meghajtó sebessége is másodlagos lenne, a gyakori cipelés miatt kell majd.
-
Gondwana
addikt
Keress vissza az utolsó hozászólásaim között a nagyonhosszúra, illetve itt, a harmadik Attention alatt találod, hogy milyen hibaüzenetekre számíthatsz.
Én szeptember elején készülök egy TS16GCF300 beszerzésére - azért CF és nem SSD, mert amire kell, arra lineáris sebesség 25MB/s felett bármekkora megfelel, ha pedig a CF túlélné az X31-et, amibe rakom, még lehet boot drive a T60-ban (van SATA CF adapter is itthon) vagy bármi másban, más 5V-ról is üzemelő SLC megoldást még nem találtam.Szerk.: Jelenleg is a HDD helyén egy TS16GCF133 van, aminek tulajdonképpen elégedett lennék a produkált teljesítményével (leheletnyivel gyorsabb, mint a 4200RPM HDD ami helyére került), a 32GB 133x szerintem nem felelne meg, mert nagyobb a flash blokkmérete, azaz sok kis írásnál látványosan lassúbb lenne - feltételezem.
-
Integra
titán
válasz
Shadowfax #853 üzenetére
nem, már tegnap találkoztam a sráccal, kicserélte a törött borítást egy makulátlanra, aztán megnézte ő is az akksi töltés gondot.
egy másik t42-vel ide-oda cseréltük 2 akksit meg töltöttük a saját töltőmmel. a másikban mindkét akksit töltötte, az enyémben egyiket sem. nálam hagyta a második új lenovo akksit is, hogy próbáljam azzal, azzal se ment. este írtam neki sms-t, hogy nem jó, válaszolt rá, hogy másnap hív ha kitalálta mit csinál. ma hívott is, hogy ő se tud jobbat, egyedi hiba, kicseréli az alaplapot természetesen.
holnap megejtjük.
na erre mondom azt, hogy tisztességes, korrekt!! az ilyen embert merem tovább ajánlani -
mv
aktív tag
Használ valaki T4x-es notit SSD-vel?
-
Tim82
félisten
Na, akkor úgy néz ki, feleim, hogy van 2 db Ultrabay 2000 szabványú PATA-s vinyóadapterem eladó.
Tehát 2.5" PATA notivinyót fogad, a következő gépekkel kompatibilis:
- T20, T21, T22, T23, T30
- A20m, A20e,A20p, A21m, A21e, A21p, A22m, A22e, A22p, A30, A30p, A31, A31p
- R30, R31, R32, R40
- X2 Ultrabase (vagyis X20, X21, X22, X23, X24 modellekkel)
- X3 Ultrabase (vagyis X30, X31, X32 modellekkel)
- Dock I
- Dock II (ezen keresztül pedig akár T40-T43 és R50-R52 modellekkel - R5xe-kel nem, azoknak nincsen dokkolócsatlakozójuk!)A Dock II-mben teszteltem őket, garantáltan működnek.
FRU P/N: 08K6067.
Ár: 4k Ft/darab, szerintem egészen baráti.
Tudom, hogy ez nem az apró, de hátha valakinek jól jön, aki a topikot olvassa.
-
TOZ
addikt
Hu ez eleg hosszadalmas linux alol... 1.22-es bios, 1.12 EC... BIOS kell(ene) feltolnom a EC altal kezelt maximumig, hogy felmenjen az ujabb EC... aztan ugy az uj BIOS... esetleg floppyrol menne gyorsabban, ha lenne... valami tippetek, hogy ki csinalja meg ezt (nyilvan nem ingyen) megvarhato modon (es helyettem 8-) ) Bp-en?
-
krisi047
senior tag
Köszi a gyors választ, ha nem hát nem. Ettől függetlenül még lehet beszállok a klubba.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Otisz hirdet egy elég komoly dokkolót, ami jó T23-hoz.
http://hardverapro.hu/apro/ibm_thinkpad_laptop_notebook_a_t_x_szeria_dock_ii/hsz_1-50.html
VGA kari fogadására is képes, ami egy elég nagy pozitívum. Azt esetleg nem tudjátok, hogy ez a típus, csak a Thinkwiki által említett vga karikat támogatja-e csak vagy a bármilyet, így például a PH-n árult H2400-at is? Sajnos ehhez nem értek, Otisz sem tudott segíteni, ezért gondoltam tőletek is megkérdem.A thinkwiki leírása:http://www.thinkwiki.org/wiki/ThinkPad_Dock
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv Gábor
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Egy olyan TP T61-be, amiben alapból X3100 van, lehet valami módon jobb VGA-t operálni?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Napfénysüti #831 üzenetére
Nem akarok már venni, csak kíváncsi voltam hol tart az ára. Van egy Plextor CU608-as külső íróm, meg van egy Pio 108-as külső házban, tehát van mivel kiírni a recovery lemezt (az más kérdés hogy basztam rá, most meg csak az van ami a rejtett partíción van). Előző notimban talán 2x használtam az írót. 4 GB manapság már sztem elég kevés. Pendriveon is a többszörösét el tudom vinni ha mozgatni kell, raktározni meg 20k-ért TB-os vinyókat kapni.
Mondjuk arra kíváncsi lennék hogy a recovery lemezt rá lehet-e bűvölni pendrivera úgy hogy bootolni is tudjon róla. Ha az oprendszer fent van, onnantól már .iso-ból fel lehet húzni akármilyen programot.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Dottore, Shadowfax köszönöm a válaszokat. Akkor használom úgy az aksit mint eddig, végülis így is több mint 3 évig bírta(bírja)
-
Roseln
csendes tag
válasz
43R2499 amire szükséged van.
-
Roseln
csendes tag
válasz
Szia,
Szerintem keresd meg csokolade kollégát akku ügyben. Úgy emlékszem 15e környékén vesztegette a 9 cellásat. Vásároltam már tőle, abszolút korrekt, tudom ajánlani. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dr. Akula #830 üzenetére
18.900 Ft-ból lett meg mindennel együtt. De holnap tudom csak kipróbálni hogy tényleg jó-e. Boltban amúgy 54.000 Ft az Usanotebooknál.
Ebayen érdemes körbenézni. De 9 cellás akksit T400-hoz még ott se nagyon látok.Van olyan oldal ahol az alkatrész FRU számát beírva kiadja hogy milyen gépekbe jó?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Napfénysüti #817 üzenetére
Hol tart most az ára? Anno kb. 2 éve akartam venni, akkor 100k lett volna. Aztán lett 40-ért USB-s Plextor notiíró.
---
Legyen már jövő hét.
Akkor lesz időm bevinni a notit a szervízbe.
-
marcitp
őstag
válasz
Napfénysüti #821 üzenetére
Hali!
Síma Samsung winyót vettem bele, tökéletes, kicsi pénz, a 80-as is, meg a 160-as is jól teljesít. Ajánlott vétel. -
kraftxld
félisten
válasz
Napfénysüti #823 üzenetére
230 NZD volt, az úgy 30 ezer ft körül van most.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Bármilyen szabvány 2.5" IDE/PATA/ATA vinyó jó bele.
Tesztelés: Működés közben egyik sarkánál érdemes megdönteni, hogy a vga/alaplap problémát kizárjuk. Ugyanígy a kijelzőt is érdemes különböző dőlésszögekbe állítani, ha vibrál a kép ettől, az ugye nem túl jó jel. "Hidegen" is el kell indítani, ha rózsaszínes alul a képernyő bekapcsoláskor, az sem túl jó. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
kraftxld #820 üzenetére
Mennyibe fájt az a Seagate vinyó?
szgergely: sajnos nincs neki, de gép az kellene sürgősen. Akksija nem rossz csak a vinyóra mondta az eladó hogy csereérett. Viszont így hirdeti 40k-ért amiből szerintem még alkudni is lehet.
Vagy így ennyit se érhet meg? Laptopinfónál 50k-ért van T42, próbáltam rábeszélni csak anyagilag nagyon korlátozott a dolog. -
boost
veterán
válasz
Miért vesz a kollégád sz@rt?
Nincs 60 -70 ezer forint egy aránylag új állapotú T42re? ùj akksival, totál jó merevlemezzel? -
Napfénysüti
nagyúr
Kollégám szeretne venni egy T42-est. Az lenne a kérdésem hogy milyen dolgokra érdemes típusspecifikusan odafigyelni a vétel előtt? Ennél van ugye hogy az USB lehalhat 1.1 szintre? Meg sajnos Integra kálváriája után tudom hogy a töltést is érdemes alaposan megvizsgálni.
A kiszemelt gépnek haldoklik a merevlemeze, ebből milyet kell bele szerezni?
Köszönöm a segítségeteket. -
kraftxld
félisten
Na, kap a T61-em egy kis vérfrissítést, 2x2GB ram, meg egy 500GB-os Seagate momentus 7200.4. Remélem péntekre ideér
-
BobMaster
senior tag
Felidézném korábbi hozzászólásomat, immáron jelen időben:
Van két db nullkilométeres magyar billentyűzetem, ezért akinek angol/cseh/szlovák/svéd/bantu/stb. billentyűzete van kedvenc külföldről rendelt T61/R61/T500/R500/R400/T400/W500 notebookjában, és inkább rendes magyar nyelvűt szeretne, az (a komoly 2 percet igénybe vévő) átszerelést is beleértve együtt licitálhat rá privátban.
-
Napfénysüti
nagyúr
Végre megjött az ultrabayes DVD íróm.
Holnap bedobhatom a gépbe. Már csak egy 9 cellás akksi kell.
-
evone
őstag
-
TOZ
addikt
Egy dolog miatt szeretem ezt a dolgot beallitani (az akku nem annyira lenyeg, az fogyoeszkoz, tobbszazezres gepeket hasznalunk, nehogy egy 50 dollaros alkatreszen aggodjunk mar). Szoval a toltes hot termel, a ho beinditja a ventilatort, a gep hangosabban mukodik... En azert szeretem, ha nem tolt feltetlenul a notebook AC-ra dugva.
-
Dottore
addikt
Szerintem ez (nyugodtak kövezzetek meg) nagy részt lényegtelen. A mai akkumulátorokban nagyon fejlett elektronika van. Sokaknak az a véleménye, hogy úgy jó ahogy van. Hajlok én is erre a véleményre.
Az viszont biztos, hogy még a legfurmányosabb trükkökkel is csupán pár hónapra lehet meghosszabbítani egy akksi élettartamát. Nem éri meg a befektetett energiát.Ezt olvasd át: Notebook Battery Guide
-
Dottore
addikt
Tegnap óta kiírja ezt indításkor nekem "0271 check date and time setting". Aztán beállítom a BIOS-ban az időt, dátumot, save és másnap ugyan ez. Remélem csak az elem merült ki.
Nem tudja valaki honnan tudnék (T43) szerezni ehhez a legegyszerűbb módon egy új elemet?
-
-
chab7
addikt
sziasztok
régi jó (3 éves) r52-esem mostanában csinál olyat, hogy ha kihúzom a töltőt akkor kattan egyet valami nagyjából a vinyó környékén kb akkor mikor lentebb veszi a világítást a képernyőn. vajon mi lehet ez a kattanás? féltem a kis jószágot, nagyon hálás munkaeszköz volt eddig.
-
evone
őstag
Intel VGA-val rendelkőzknek:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Filmvilág
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 128SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4800MQ I 16GB I 500GB I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! HP 240 G7 - i5-8250U I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest