- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evone
őstag
válasz
hcpeter #3799 üzenetére
Ez volt az. Irtam neki privatot hogy kulon adja-e, azt irta igen. Majd lesz másik.
Aztan most kiment ismerosom, ha nem telefonal allhatott volna ott egy ideig, mert a srac elsem ment, a telefonba csak annyit mondott hogy "mégsem elado" aztan letette.
Nem akarok mocskoldoni, de ilyen eladót. :S
Mostanaban nem néztem eBayt. Látsz normalisat ott? 12-15 korul kene.
-
hcpeter
tag
Ohh, hányszor néztem meg a hardveraprón, és nem leltem ilyesmit
Na sebaj, majd nézegetem alaposabban.
Király dolog, én is akarok mindenképpen (nem beszélve arról, hogy itt a nagy monitor, én meg ezen vakulok.....)Most olvasom, hogy mégse lett meg... hát ez sux. Amúgy nem gondolkoztál ebay-es rendelésen?
-
Chandler
senior tag
Üdv,
Ugye attól nem lehet baja a notimnak (T400) hogy a processzort Low-on járattam kb 4-5 napig, és a sokszor volt 100%-on a terheltség (sokáig, néha a hűtés is hangos volt).
-
evone
őstag
-
TOZ
addikt
Bizom benne, hogy az elegedettsegi indexet noveli majd ez a teny.
-
evone
őstag
Na ugy nez ki meglesz a dokkolo is a gephez.
-
evone
őstag
S/PDIF-et hasznalt mar dokkolon? Milyen a hangja? Nincsen vele semmi gond?
-
yanna
addikt
válasz
KilgoreTrout #3774 üzenetére
A megoldás .
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, feltettem az új lenovo toolboxot, és csinállt egy ilyen win7 szerű ikont a taskbar jobb oldalára. Van valami mód ezt eltüntetni?
Csak mert időnként igen sok program van megnyitva és nem egyszer kattintottam már rá véletelnül...
msconfigban néztem, de nem találtam meg, hogy melyik exe tartozhat hozzá. -
Shadowfax
addikt
Ez csak akkor működik, ha power-on password van beállítva (ami a szokásos win indításnál jelenik meg), nem pedig a Supervisor password.
Ha nem tud a BIOS-ba belépni, akkor sajnos ez utóbbi jelszó van beállítva, azt pedig a szerviz csak és kizárólag alaplapcserével fogja orvosolni (közel hatjegyűszám plusz ÁFA). -
V8David
tag
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek!
Eddig még nem nagyon mozgolódtam az IBM topikban, de nagy rajongója vagyok a Thinkpad-eknek.
Amiben a segítséget kérném: Van egy R60-as a családban, 2010. júliusig van rá gyári gar és a Bios jelszó el lett hagyva. Ezt az IBM szervizben nekem megmondják, vagy mit kell csinálnunk vele? -
mhorvat
senior tag
A mai napon beléptem én is a ThinkPad tulajdonosok táborába. Ebben egy R52-es volt segítségemre. Profi. Pont.
-
Markusz King
tag
Sziasztok!
Hátha Ti tudjátok a megoldást.
Feltettem egy IBM X41-re a Vistát, de annyira nem tetszett, így most szeretném visszatenni az XP-t abba az állapotba, amiben volt. (Asszem van a gépen egy particó, amin, ha minden igaz recovery adatok vannak.)
De a lényeg:
Az XP boot cd-ről, fel is másol mindent, de amikor elsőnek kéne HDD-ről bootolni, akkor azt írja ki, hogy LEMEZHIBA, Nyomjak le egy gombot…. Ekkor megint cd-ről bootol és kezdődik előröl.
Nem tudom elérni, hogy vinyóról induljon. Találkoztatok már ilyen problémával? Van 5let, hogyan tudom visszatenni az XP-t?
Köszi a válaszokat előre is!
-
BFeco
aktív tag
Try Vistalizator - this tool allows you to change display language in Windows editions other than (officially supported) Ultimate, like Starter, Home Basic, Home Premium and Business/Professiona.
Vistalizator overrides the limit of one MUI language on non-Ultimate Windows editions.
VistalizatorFecó
-
N4nI
tag
sziasztok
lenne egyszeru, de lehet badar kérdésem.
win7 magyar feltelepitese utan, lehet valahogy német nyelvüt csinálni belöle?
üdv és köszi
-
tomi.tomi
tag
válasz
Mészike #3747 üzenetére
Akkor jó hírem van, mert megtaláltam a megoldást itt: egy Windows Vista hibáról van szó, amit a linkelt hotfox javít.
A hiba leírása: "If you put the computer to sleep or into hibernation when it is running on AC power, the high definition (HD) audio controller continues to use power. Additionally, even after the computer transitions to DC power while the computer is asleep or in hibernation, the HD audio controller still uses power. This behavior persists even though you disable the "Allow this device to wake the computer" option in the HD audio controller properties."
Letöltöttem, feltettem a javítást, hibernáláskor 97%, kb 12 órával később 97%. Remélem, Win7 nem tartalmazza ezt a hibát, mert a hotfix elvileg csak Vistára jó.
-
TOZ
addikt
Igen. Ubuntu. Nagy problemam meg nem volt vele.
A TP featurek jo resze megoldhato linuxon.
(Irodai appokat hasznalok: Word, Excel, ujabban Projectre is szuksegem lesz, illetve nemi torretent es csaladi fotok flickerre toltese. Jatek nuku. Ezekre nekem tokeletes a Ubuntu. Mindket TP-men az fut.) -
premete
veterán
Erre is az Acronis a legjobb szerintem, a disk director suite. Rendszerparticiónak 30 GB elég kell, hogy legyen, nettó (hiberfile, swap nem foglal helyet mentésnél) 20-ban benne van már office2007, photoshop cs4, acrobat, archicad és minden egyéb, szokásos cucc
A "gyári" backupok nagyon pazarlóak, az ibm is, a hp is
A következő módszert javaslom:
1, Tedd fel az Acronis Disk Director Sute 10-et és az Acronis True Image home 11-et
2, Méretezd át a rendszerparticiót 30 GB-ra a disk direktorral
3, Csinálj backupot egy másik particióra, vagy hdd-re, ha még biztosabbra akarsz menni, akkor:
4, Ha van 16 GB-os pendrive-od, csinálj arra acronis recovery médiát, legyen benne mindkét fenti program, ezek bootolnak usbről, ha rámásolod a backup.tib-et is, akkor onnan minden visszamegy 10 perc alatt (normális gépen) és ellóghat a kulcstartón.
5, Ha nincs ekkora pendrive, akkor a recovery médiának elég 100 MB, de be kell tallózni a backup.tib-et, ha vissza akarod tenni a mentést, és ez hdd cserénél nem segít. -
mdk01
addikt
válasz
premete #3750 üzenetére
Igazad van , ezeszembe se jutott.
A régi T61-emen meg volt osztva a meghajtó úgy, hogy az OS-nek és a prg.-nak volt 40Gb-juk.
Azért furcsáltam, mert azon a gépen nem foglalt ekkora helyet a backup. Akkor megvan az ok is.Ezen a gépen még tesóm(nem vagyok informatikus) nem tudta megosztani a vinyót mert linux telepítő cd-vel szokta viszont nem találta még.
Erre van vmi ötletetek hogy mivel lehetne még megosztani?
Vista-nak nincs vmije, vagy Thinkvantage?Köszi
TOZ:
Akkor azért vagy te is megelégedve vele, mert gondolom a Linux se x@rja teli mindenféle upgrade-del hetente az OS-t. -
mdk01
addikt
Jut eszembe.
Megkérdezte a windows szeretnék e backup-olni. Gondoltam szeretnék.
Az lehetséges, hogy ez nekem ~70gb-omba került?
Köszönöm
Üdv. -
mdk01
addikt
Hát igen.
Nekem sem volna Thinkpad-em, ha boltba kellett volna megvennem.evone:
Miért?
Nekem különösebb problémám nem volt vele. A Vista miatt talán kicsit szerencsétlenebb generáció volt, de az nem a Lenovo hibája.
Annyi volt a trükkje, hogy nem kellett telepíteni állandóan a frissítéseket csak azt ami feltétlen muszáj volt. -
TOZ
addikt
Azaz nem realis a 150. Sajnos ez van. En is szeretnem azt hinni, hogy egy alatt nem esett a gepem erteke kozel a felere, mint amennyiert vettem. A realitas azonban nem ez. A TP-k erteke az elso par evben meredeken zuhan, aztan tartjak az arukat (mas hasznaltakhoz kepest akkor mar magasabban). IMHO.
-
evone
őstag
Én szerintem nincsen baj a 150 ezerrel, de lassan mar a T60asok ára ala probalja mindeni vinni. Arrol meg senki nem tehet hogy van egy ket ember aki majdnem ennyiert adja a T400akat.
Juteszembe, hardverapron nezzel szejjel, 160ert van jobb T400 ennél, garanciaval, ujonnan. Mindenesetre 200 alatt olyanokat lehet már venni, hogy totál nem éri meg megvenni boltban.
ITT EGY -
premete
veterán
Sikerült valakinek x200 tableten, windows 7 alatt a multitouch-ot beüzemelni? nekem nem akar összejönni sem 32, sem 64 biten, sem retail, sem oem w7 prof-fal, sem angolul, sem magyarul, de még ultimate változattal sem, vista alatt ment a dolog. Nem mintha létkérdés lenne, a pen és touch megy hibátlanul. Próbáltam mindegyik wacom multitouch drivert a hivatalos oldalról már. Még egy furcsaság, w7 oem kulcsot kért, dell w7 oem semmit és automatikusan aktiválta magát az x200t-n.
-
tomi.tomi
tag
válasz
tomi.tomi #3727 üzenetére
Lehet, hogy meg is van a megoldás. Ezt találtam itt:
"What I did:
- turned off wake on LAN for the 1 GB Ethernet controler from within Vista's device manager (it was on by factory default I duno why)
- turned off wake on LAN at the bios level (which was also ON by default)This morning, I had 99% of battery while hibernating all night... sounds about right."
Ma este is hibernálom, holnap kiderül, segített-e.
-
tomi.tomi
tag
Sziasztok!
Pár hete lettem egy új T400 boldog tulajdonosa, és nagyon meg vagyok elégedve a géppel. Most történt az első olyan dolog, ami nem tetszik: tegnap este hibernáltam a gépet, majd kihúztam a hálózatról, ma este kapcsoltam be újra. Tegnap 99%-on állt az akku töltöttsége, ma este 91% volt, amikor bekapcsoltam. Ez vajon hogy sikerült alig 20 óra alatt?
Az akkumulátor 9 cellás, új, 4-nél jár a cycle count. Eddig egyszer használtam hosszabb ideig akkuról, akkor kb 4 óra után volt 45% a töltöttség.
Az előző gépem egy nap hibernálás alatt egy százalékot sem vesztett a töltöttségéből, ez meg nyolcat. Mi lehet az ok? -
mdk01
addikt
Jah közbe megírtad.
Ha nem angol bill-es volna ,lenne hozzá egy vista és biztonságos a vétel akkor azt mondanám igen.
Viszont az az új állapot, sztem újszerű állapot.
Többet kellene tudni róla, mint például a forrás biztonságát. Nekem az nagyon fontos, azért is vásárolok innen.Most már szólok Csabának hogy részesedést kérek/kérünk.
-
Mboy
csendes tag
válasz
venember83 #3719 üzenetére
Köszi!
Ez egy IBM T61-es -
Sped
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám megoldani hogy a Thinkpad R61-es laptopomon csak a rendszerpartíciót formázom és oda telepítem újra a rendszert a driverekkel együtt?
Eddig sajnos csak úgy skerült, hogy törölt minden partícionálást és adatot, vagyis visszaállította a gyári állapotot.
-
Mboy
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ezért a gépért megéri 150 e Ft-ot kifizetni?* Core 2 Duo 2100 Mhz T8100 (3Mb) CPU
* 15.4" Wxga TFT kijelző
* DVD-író DL
* Intel 965 384 Mb
* 2048 Mb Ram
* 160 Gb Hdd
* Gigabit lan
* 56k modem
* Firewire
* 3db USB 2.0
* WiFi 4965AGN
* Bluetooth
* PCMCI
* új állapot
* 2011. 04. hó-ig gyári garancia
* Windovs XP Prof
* fingerprint, angol bill. -
buherka
addikt
Hát a gépzsír nem kimondottan csapágyzsír, mert azok többnyire kalcium bázisúak.
Ugorj el egy bringaboltba és vegyél csapágyzsírt....pár száz Ft. Nem nagy összegItt található a notid T60 teljes szétszerelése. Videókkal szemléltetve.
Neked ez kell:
FRU Removals/Replacements->CPU Fan.Jó szerelést
-
TOZ
addikt
válasz
Rez_Grof #3714 üzenetére
A kozponti szerviz (infopark) mail alapjan (s/n es type kell) megrendeli a recovery lemezt, ha megjon (par het), akkor szemelyesen kell atvenni. Nem postazzak. En anno probaltam az on-site garira hivatkozni, de nem hatotta meg oket.
Minta a Delta nevu ceg rugalmasabb lenne... (ezt valahol itt olvastam a topicban) -
Rez_Grof
őstag
válasz
ragereza #3713 üzenetére
Nem tudom, hogyan adnak recovery lemezt, azt telefonon /0613825885/ kérdezd meg, de szerintem megvárósba, visszarakják neked a gépre a recovery partíciót /a folyamat során minden adat elveszik a HDD-ről./
Más részt:
http://prohardver.hu/tema/ibm_lenovo_thinkpad_topik/hsz_1863-1863.html -
ragereza
csendes tag
Hali,
azt szeretném megkérdezni, hogy ha recovery lemezeket szeretnék kérni (nincs meg a recovery partíciom és dvd-re sem írtam
), akkor be kell mennem személyesen a szervizbe vagy elég ha írok egy e-mailt a gép adataival? A másik pedig az, hogy milyen úton módon kapom meg őket, írnak e-mailt, hogy megjöttek menjek be értük vagy netán kipostázzák?
előre is köszönöm
-
venember83
nagyúr
-
evone
őstag
válasz
venember83 #3707 üzenetére
Ennek mi értelme van? Miért nem hasznalod inkabb az SSD-t fovinyonak?
-
válasz
Lehet bootolni ultrabay keretből is. T60-on Vista / Mac OSX dualboot simán működött ilyen konfigurációban.
A SATA csatlakozós Ultrabay keret drágább mint a PATA változat, most ebayen kb.3600FT.
-
TOZ
addikt
válasz
Egy ultrabay keretbe rakva az SSD-t (szerintem) menni fog.
(Boot sorrendet biosban beallitod, vagy bootnal F12 es valasztod az UB-ben levo ssd-t.) -
venember83
nagyúr
Naiv kérdés, amire valószínűleg igen a válasz, de szeretnék biztosra menni:
Az R61 (773411U) esetén megoldható, hogy az optikai meghajtó helyett SSD foglaljon helyet, és arról induljon a noti?
-
lapa
veterán
üdv. a következő érdekfeszítő kérdéseim lennének:
-a T61 ki tud-e adni digitális jelet a hangszóró kimeneten? egyesek szerint ez megoldható.
-mennyit fogyaszt egy advanced mini dock?
-van-e valamilyen barkács ötlet az spdif kivevésére a fekete dobozból, ha a hangszóróból nem jön ki? olyasmire gondolok, hogy csak egy szétbarmolt dock csati, amire normálisan rá tudom forrasztani az RCA kábelt... a gép fixen állna, a csatit kicsit belefaragni az asztalba szintén nem gond.
esetleg még egyszerűbben is megoldható a dolog? a dock csati lábkiosztásáról van valakinek egy linkje esetleg?
-
yanna
addikt
Azt írják, kipróbálható.
-
buherka
addikt
Magát a ventilátor lapátot kell kiszedni a keretből és újrazsírozni a tengelyt.
Ilyen sűrített levegős mókával semmit sem érsz...néha csak ront a helyzeten
Magában a rézperselyben a lapát acéltengelye berezonál...mert már nincs kenés.Ha még most megcsinálod, akár újjá is varázsolhatod...ha sokáig vársz vele, ki fog kopni a persely és akkor valóban kuka lesz.
Olajat ne használj, mert az a maradék zsírt is kioldja.
Ventit csak zsírozni szabad! (fehér zsír, lítium zsír, szilikon zsír). -
qantum
senior tag
Sziasztok ! Láttatok valahol Lenovo T-400 , T-500 -at, amit lehetne nézegetni, nyomkodni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest