- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radamsky
senior tag
válasz
Napfénysüti #1296 üzenetére
csak párat tudok
Core 2 Duo T6570 (2.1GHz/2MB), 2GB ram, 250GB/ HDD, DVD±RW Dual Layer, Mobile Intel GMA 4500MHD, 13.3" WXGA (1280x800) fényes kijelző + Camera, WWAN: Előkészítve, Ethernet, Intel 5100 AGN (1x2), Bluetooth, Ujjlenyomat olvasó, 6 cellás akku,
-
radamsky
senior tag
lenne egy kérdésem
Laptopot keresek (amit kinéztem elfogyott
igaz nem lenovo lenne, na de mindegy, annyi a lényeg hogy várakozo álláspontra mentem), bedobtak nekem egy lenovo sl300-ast vadis ujonnan 140 ezer forintért
a kérdés az hogy lecsapjak rá vagy sem. sajnos 1 napon belül kell választ adnom azaz holnap estig.
Nincs oprendszer csak dos ha minden igaz, de ezen ne muljon, van jogtiszta xpkérdésem csakk annyi lenne
1. lecsapjak e vagy sem
2. akksi vajon mennyit bir?köszönöm a helpet
-
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #1284 üzenetére
Azokat a programokat, amiket nem az IBM/Lenovo készített, vagyis az ún. 3rd party szoftvereket sajnos nem fogja tudni letölteni, azt külön le kellett volna menteni az IBMTOOLS mappából. Pl. -ha jól emlékszem- az ujjlenyomatolvasó szoftvere, WinDvd Creator, stb.
De a topikban majd megoldjuk. -
Shadowfax
addikt
válasz
BobChemistry #1274 üzenetére
A Rescue & Recovery szoftverben van beállítási lehetőség: "Manage backups" - "Set schedule and preferences" illetve "Optimize backup storage space". [link]
-
evone
őstag
Hogy ne felejtsétek el a gagyi T61emet véletlenul se: utolsó komment.
-
Dr. Akula
félisten
Nekem is van 1 kérdésem: új vinyó van, de recovery lemez az nincs (jól nem írtam ki). Ha felrakok egy Vistát a gépre, a system update a drivereken kívül leszedi a mindenféle IBM segédprogikat is, ami eredetileg a géphez adva volt?
-
Snowcat
tag
válasz
Snowcat #1251 üzenetére
Megoldódott!
Ha valaki hasonló problémával találkozna, ajánlom ezt a topicot és az ott belinkelt drivert: http://forums.lenovo.com/t5/Windows-7-RTM-Discussion/X200-Audio-Driver-x64-Windows-7-problem/td-p/152107 -
Dr. Akula
félisten
válasz
BobChemistry #1274 üzenetére
Én a cancel gombot szoktam használni, elég sok hely marad a vinyón.
-
Kiss67
senior tag
Ha már itt tartunk hogy nincs miről beszélni akkor #1259-re még senki nem volt képes válaszolni ha már ez nem az apróirdetés topik.
Ne csak arrol beszéljünk már hogy mit csinál a notim ha lenyomom az "FN+F5"-öt.
Valami értelmesebb dologra is próbáljunk segíteni.
Köszönöm.
( elnézést ha nyers voltam egy kicsit)
-
BobChemistry
őstag
van egy T400-as notim
ami csinálgatja a rendszerről a mentéseket rendszeresen
de már nem igazán van hely a vinyón
hol lehet beállítani a mentési paramétereket?
gyakoriság, a régi mentések törlése - ha van ilyen, stb. -
janez
aktív tag
Köszi, Toz! Azt még megnéznéd nekem, hogy ugyanaz a modemes bluetooth egység van benne, mint amilyet én szeretnék az enyémbe? Egy lshw részlet is jó. Előre is köszönöm! Most fejből nem tudom mennyiben tér el egy T61 a T43-tól. Majd este megnézem gépről, most telefonról vagyok.
Szóval, ha úgy gondolom, hogy anyagilag megéri beletenni bluetooth-t, akkor megejtem. -
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #1264 üzenetére
Ize...
# 200GB 7200rpm 2.5" SATA HDD (available with encryption)
# 160GB 7200rpm 2.5" SATA HDD
# 320GB 5400rpm 2.5" SATA HDDModelltol fugg...
(forras: thinkwiki.org)
-
Kiss67
senior tag
Ha esetleg valakit érdekel lesz egy eladó IBM FRU-s 7200 100Gb-os eladó.
-
TOZ
addikt
X40-en az Fn-F5 nekem csak a BT-t kapcsolgatja ki/be. A wifit (Atheros AR5212 802.11abg) viszont nem - de ez nem is full stable a 2.6.28-as kernellel (nagyon ritkan eldobja magat, aztan magahoz ter... nem zavaro)
A T61-et majd holnap bekapcsolom (azon mintha menne mindketto). -
Kiss67
senior tag
válasz
hcpeter #1255 üzenetére
Szia.
Igen én próbáltam már ssd X60 ban és X61s ben is. Mindenképp megéri ha megtapasztalod a sebességnövekedést. És ami nem elhanyagolható az az akku idő ami minimum 30 perc plusz. No és nulla zaj meg kicsit könnyebb lesz a gép is. Most nincs ssd-m de azon vagyok hogy gyüjtsek rá mindeképp, még ha csak 32 vagy 64 Gb -os is lesz. -
Kiss67
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Van egy X61s gépem és egy L7500 C2D van benne. No mármost nem veszi vissza az órajelet semmilyen körülémények között , vagyis mindig 1.6GHz en megy. MIndegy hogy milyen power téma vagy max battery. Nem számít. XP alatt vagyok.Lehet hogy a Vista kellene rá hogy ez a fajta cpu tudja ezt ? Mert a bios-ban van valami "virtualizaion technology" . Vagy pedig ez a cpu egész másként veszi vissza magát a fogyasztásban.
Remélem valaki tudja a választ.
Köszönöm. -
Geller72
veterán
válasz
hcpeter #1255 üzenetére
Az akkut jelentéktelen mértékben eszi jobban, egy hdd cca 6W-ot "eszik". A zajossága sem annyira mérvadó, sokkal jobban kell aggódni a melegedése miatt. A teljesítmény növekedése jelentős.
Más: Amikor belinkeltem a képeket fentebb, azután nem sokkal levettem a töltőről és elkezdtem a telepítési procedurát. Miközben a netről töétöttem a drivereket, a notit hagytam IDLE menni, a kijelzőt nem kapcsoltam ki, és cca 50% mértékben vettem le a fényerőből. Most mutat az aksi 1 óra visszalévő készenléti időt (!!!) Megdöbbentő...
.
-
SG3rg0
őstag
válasz
hcpeter #1255 üzenetére
A 7200 vinyó és a 5400as között a különbség ég és föld!
Érezhető teljesítmény javulást tapasztaltam, rendszerbetöltésnél stb
A képek magukért beszélnek!
Nyár közepén csináltam ezt a tesztet, ezért lett 45C a 7200as hőmérséklete! (baromi meleg volt a szobába)
Amúgy 36C fokos, 1 napi használat után is! -
hcpeter
tag
Sziasztok!
Ha már a gép fejlesztésére terelődött a szó, ssd-t próbált már valaki? Esetleg a 7200-es winchestert, 5400-es helyett? Megéri kicserélni, teljesítmény szempontból? Az ok, hogy zajosabb lesz, illetve eszi az aksit.
Köszi!
-
Tim82
félisten
válasz
tucsike86 #1252 üzenetére
A notidban lévő Intel 855PM chipset-es alaplap a 400-as FSB-s Pentium M procikat támogatja. Pentium 4 M-mel ne próbálkozz, nem kompatibilis. (Még ha az is volna, visszalépés volna a jelenlegi Banias magos processzorod helyett.)
Az 533 FSB-s Dothan-ok nem biztos, hogy mennek a notidban, ha igen, akkor is csak 400 FSB-vel (és ennek megfelelően visszavett órajellel).
A Pentium M 7x5 processzorok volnának az ideálisak. Pentium M 725-öt (1.6 GHz Dothan) és Pentium M 735-öt (1.7 GHz Dothan) viszonylag egyszerűen be tudsz akár a Hardverapróról is szerezni, 4-6 ezer Ft körüli árakon. A sebességnövekedés nem lesz túl nagy, talán 10%-kal fog nőni bizonyos alkalmazásoknál.
A legnagyobb órajelű, még a notiddal biztosan kompatibilis processzor a Pentium M 765 (2.1 GHz Dothan). Azonban egyrészt méregdrágán szerezhető be, gyakorlatilag csak külföldről (Ebay), másrészt meg vedd figyelembe, hogy a notid hűtése jóval alacsonyabb órajelű processzorra van tervezve, így procicsere után a hőtermelés növekedésével is számolhatsz.
janez: szívesen.
Egyébként - amennyire én tudom - faceplate-t is lehet cserélni olyanra, amelyiken rajta van a bluetooth-ikon.
-
janez
aktív tag
"Elvileg lehet, bár nem tudom, hogy a faceplate-n rajta van amúgy a bluetooth-ikon - igaz, ez csak esztétikai probléma.
Ez kell neked: IBM Integrated Bluetooth IV with 56K Modem (BMDC-3). Nem tudom, mennyibe kerülhet, maga a beszerelés házilag is könnyen elvégezhető."Köszi a tippet, majd utánanézek és ha megéri, akkor veszek egyet bele.
Bluetooth ikon nincs a gépen, dehát nem is érdekes. A lényeg, hogy működjön és be- és kikapcsolható legyen az F5-el a wifivel együtt. Apropó, Linuxosok! Linux alól is lehet kezelni ezt a két dolgot az F5-el? A wifi-t kezeli, de együtt a kettőt is fogja? Amúgy minden működik, kivéve az access ibm gombot. Vagy ha belekerül a bluetooth, akkor az megkapja az F6 gombot? Hogy is van ez? Bocs ha dőreségeket kérdezek! -
tucsike86
tag
Sziasztok!
Szeretném upgrade-elni az IBM Thinkpad R40-es notim prociját. Az lenne a kérdésem, hogy vajon egy 2-2.2GHz-es Dothan magos procit vajon elvinne-e? Amennyiben nem, mit ajánlotok, mire lenne érdemes váltani? Jelenleg egy Banias magos 1.4GHz-es Pentium M van benne, 1MB cache-el. Úgy olvastam, mintha vinné az Intel Pentium 4 M procikat is, 2.2GHz-ig. Az viszont nagy kérdés, hogy vajon az 533 FSB-s procikat is viszi-e, mivel a jelenlegi 400 FSB-s. Esetleg valakinek van valami tapasztalata ilyen téren?
Előre is köszi!
-
Geller72
veterán
Nos. Ma délelőtt meg is hozta a futár a T42-t.
Íme a képek:
Szép állapotban van, most töltöm. A 4. képen látható a matricasor, amit adtak hozzá. A töltő teljesen gyári, az akku is.
Ha töltöttem, telepítettem, megírom, milyen az akksi.
Üdv:
GellerElnézést a 90 fokért..
...most vettem észre...
-
Snowcat
tag
Helló!
Végre megjött a már nagyon várt dokkolóm a kis x200-asomhoz. Minden remekül is működik kivéve a hangot, valamiért a hangszórókimenet nem működik. Ha simán csak a notiba dugom a hangfalat, gondnélkül szól, ha a dokkolóba, akkor még a windows sem látja hogy valami be lenne dugva.
Valakinek valami ötlete, mi lehet a hiba? Egyébként win7 rc-t használok, szóval driver gondot is el tudok képzelni, de csak ezért nem szeretnék új wint felrakni, ez már hónapok óta stabilan teszi a dolgát... -
Tim82
félisten
válasz
McCoy20 #1241 üzenetére
Szia, a kérdésed inkább ebbe a topikba való.
-
McCoy20
tag
Üdv All
Erről valakinek valami tapasztalat: Lenovo G550A
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=12491
Ez az NV10MGS ez milyen kari lenne? Quadro?
(Egy ismerősömnek néztem ki, AutoCAD meg Photoshop és társaihoz kellene.)
Előre is thx
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Elvileg lehet, bár nem tudom, hogy a faceplate-n rajta van amúgy a bluetooth-ikon - igaz, ez csak esztétikai probléma.
Ez kell neked: IBM Integrated Bluetooth IV with 56K Modem (BMDC-3). Nem tudom, mennyibe kerülhet, maga a beszerelés házilag is könnyen elvégezhető.
-
evone
őstag
Amugy van aki az NHC-t hasznalja Power Manager helyett?
-
janez
aktív tag
Sziasztok!
Új TinkPad felhasználó vagyok egy T43-ast birtokolok. A múlt héten vettem a hardveraprón ixc-től. Meg vagyok elégedve vele. Vettem bele 512MB ramot, feldíszítettem billentyűzetmatricával, így most jó is, szép is és olyan, mint ha új lenne. Sajnos az akku csak egy órát bír, de majd pár hónapon belül kap egy újat. Remélem kapok valahol kedvező áron.
Ubuntu fut rajta, jól szolgál, de asszem teszek mellé egy erőforráskímélőbb linuxdisztribúciót. Mondjuk egy enlightenment17 ablakkezelős debian-t. Ettől gyorsabb és szebb is lesz.
Ennyit a bemutat(koz)ásról. Mint minden újoncnak, nekem is vannak kérdéseim.
Ez egy bluetooth nélküli széria. Lehet bele bluetooth modult tenni, úgy, hogy működjön is? Ha igen, milyen költséggel? (na nem mintha olyan egetverően vontos volna)
Köszi az esetleges segítséget! -
Scraffy
csendes tag
Hali!
Felraktam a Win7-et viszont az eszközkezelőben van egy ismeretlen eszköz:PCI Memory Controller és szeretném megkérdezni hogy vki esetleg nem tudja-e honnét tudnék drivert letölteni hozzá.
Ezenkívül ha valaki tudja hogy hogyan tudnám életre kelteni a fényerő szabályozó gombot meg a pöcök egér középső gombját kérem ne tartsa visszamelyik driver is kell ahhoz hogy a képernyőn is megjelenjen az az "zöld csík" mikor a hangerőt állítom? hirtelen nme jut eszembe a neve
előre is köszi
-
Integra
titán
persze, csak melóztam
szóval az a lényeg, hogy az error code mögött az állt, hogy a már telepített driver újabb, mint a telepítendő. vagyis jelen esetben a win7 power management drivere jobb, fejlettebb, mint a lenovo-é. ami amúgy igaz is...
szóval hide-ba raktam az erőszakos important lenovo pm device update-t és így ignorálja a win update addíg, amíg, a restore hidden updates-ből vissza nem állítom. -
Vegha
senior tag
Hello,
tud nekem valaki segíteni abban, hogy hol találhatok T60hoz alaplapi leírást ? Konkrét műszaki dokumentációra van szükségem. a hangkártya kimenetét szeretném átalakíttatni, de azt mondták ahhoz kevés a hangchip kapcsolási rajza.
-
TOZ
addikt
CPU Undervolting - Ubuntu OS alatt.
Összedobtam egy hevenyészett leírást. Remélem használható. -
TOZ
addikt
Nekem egy picit magasnak tunnek. A GPU szamokkal nem foglalkozom, mert nem osszevetheto az ex X3100-as integraltammal. De a CPU nalom most 46/47 fok. Eddig vorosszemet szedegettem ki kepekbol, most meg mennek fel wifin a flickr-re...
OS: Ubuntu Jaunty - 2.6.28 Kernel, alulfeszelt procival, T7500 CPU, X3100 video.
A kulso homerseklet 26C korul van jelenleg.
Azt nem tudom, hogy a GPU mennyi hot ad at a kornyezetenek, de el tudom kepzelni, hogy befut azert egy picit. -
Geller72
veterán
válasz
Napfénysüti #1219 üzenetére
Ráadásul adnak is hozzá matricákat az árba. Megrendeltem, ha megjön, csinálok róla képeket, ha van rá igény.
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #1219 üzenetére
A UK angol ilyen meg pl. Vakon gépelve rajta (X40-en ilyen) fel sem tűnik, hogy nem magyar ami a kezem alatt van.
-
TexT-BoY
addikt
válasz
Napfénysüti #1217 üzenetére
nincs a pillanatnyi dühöm olyan erőteljes volt hogy nem lett felvéve.
Mindenesetre azóta ockodtam a radeon 7500-9000 szériától. -
válasz
Geller72 #1211 üzenetére
Nem ismerem őket, de talán.
IBM T42 (55000.-)
Centrino 1600 Mhz (2Mb) CPU
14.1" xga TFT kijelző
DVD-olv
ATi Radeon 7500 32 Mb vga
512 Mb ddr1 Ram
60 Gb Hdd
Gigabit lan
56k modem
2 db USB
Broadcom WLAN
Bluetooth
TV-out, infra, PCMCI, párhuzamos port
szép állapot
1 hó garancia
nagy akkumulátor (6600 mAh)
WinXP Prof -
Geller72
veterán
(Azt elfelejtettem, hogy német billel. Engem nem zavar, sohasem zavart, ha a kiosztás jó, akkor nem fontos. Csukott szemmel is..
.)
Mi ez a sok lopott IBM noti???..X200..etc...
-
Geller72
veterán
Ez cég, tőlük már jó néhány dolgot rendeltem. Max apróbb karcok voltak, de volt már karcmentes is, nem egy db.
-
Geller72
veterán
A kategória összes hirdetését átnéztem, amit idén adtak fel, mielőtt ide írtam. Tehát ezzel ne is fáradjatok
..
Ezzel szemezgetek:
IBM ThinkPad T42 (2376-G01):
# Pentium M-705 1500 MHz processzor (1MB L2)
# 1024 MB DDR memória (2 ram slot)
# 40 GB HDD
# DVD-CDRW Combo meghajtó
# 14" TFT kijelző
# ATi Mobility Radeon 7500 - 32 MB vga vezérlő
# SoundMax hangvezérlő
# Intel i855MP chipset
# Gigabit hálózati vezérlő
# WiFI adapterrel
# 56,6 kbps Lucent Win-modem
# S-video kimenet
# Infra port
# Touchpad & Tarckpoint
# Beépített lámpa éjszakai munkához
# 2 x PCMCIA csatlakozás
# 2 x USB 2.0 port
# 1 x párhuzamos port (LPT)
# Jó akkumulátor
# 220 V-os hálózati adaptertehát a "szokásos". 50+fa lenne...
(Házhoz szállítva)
-
Tim82
félisten
válasz
TexT-BoY #1209 üzenetére
Akkor pont belefutottál egybe. Azért az autós kivégzés elég barbár.
Evone: tök másért kérdeztem pü-ben, nem zavar különösebben, hogy fény derül a topikban arra, hogy volt egy T41, amelyiket érintett a típushiba, hiszen ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy minden T41 (ill. T40, T42 és ATI-s T43 is) szar (és más nem ajánlhat gépet, csak Te).
-
Tim82
félisten
Te meg túlmelegedőset-zajos ventiset? Ezerszer végig lett ragozva a topik elődjében, hogy nem nagy az esélye, hogy kijön a típushiba, csak vigyázni kell a gépre - ha nem fogja fél kézzel lóbálva cipelni (amitől megfeszül-reped az alaplap), semmi baja nem lesz. Talán használati tapasztalat után kéne leszólnod, nem pedig csak úgy fikázni...
TexT-BoY: Te már korábban megvetted a "konstrukcióhibásat".
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest