- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Hp Probook 650 G1-hez rendeltem egy ilyen keretet. [link]
A probléma vele, hogy nem ismeri fel a benne lévő hdd/ssd meghajtót. Kicsit tovább kutatva a dolgot az 1,5gb/s-es hdd-t minden gond nélkül felismeri viszont az ennél gyorsabbakat nem. Ez mitől lehet? Rossz a keret?Köszönöm
-
FeZ...
aktív tag
válasz
SeniorTilla #52995 üzenetére
Köszönöm szépen, megnézem.
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #52996 üzenetére
Köszönöm! Megnézem még egyszer.
Magát a BIOS-t egyébként hol lehet update-elni?
Találtam egy HP Support Assistant című programot, mindenféle hasztalan dologgal, de mintha azt írták volna a lapon, hogy a bios frissítést is ez csekkolja, ha van. Tényleg?
-------------------------------------------------------------------
Még valami, ramot vennék. Nem is a mennyiség, hanem az 1 csatornás ram kezelés miatt.
Gondolkodom, hogy 2x16, vagy csak egy 8-ast vegyek a meglévő mellé.
3200mhz, cl22, 1.2v, ilyen sodimm modulok rogyásig vannak a boltokban, de van esetleg preferált gyártó, amelyik nagyszerű termékével esélyesebb, hogy együtt megy a gyári modullal?
Ez a gyári modul, a slot 1 üres. -
-
-
válasz
Hegyirabló #52993 üzenetére
Igen az még jobban. De erre is volt jelzés laptop esetén.
-
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #52990 üzenetére
Akkor sima ügynek tűnik. Jól mondja a mester, 500-as WD Blue (3d nandos) vagy Samsung!
Hacsak nem lenne elég egy 250-es -
válasz
Hegyirabló #52988 üzenetére
Szia. De HP 250 ???
Lehet arra gondolt, hogy nincs benne sata hely, vagy előkészítés, csak m.2?
Bár ezt a mondatom a lassúcska szavad miatt kizárnám, mert akkor vélhetően HDD van benne.
De a lényeg ne vedd meg azt bele, mert ez a típus melegebb, mint a többi, és a laptopba még annyira sincs hűtése.
Vegyél bele WD BLUE 3D vagy Samsung Evo 860 vagy 870 SSD-t 2,5" Sata. -
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #52988 üzenetére
Egy brand gépnél lehet lutri egy hardvercsere, de azért ennek mennie kéne, ha az eredeti gyári cucc helyére megy. Mekkora kapacitású lenne?
-
Sziasztok!
Szegény laikus testvéremre rásóztak egy HP 250 i3 7020U laptopot, hát lassúcska szegény. Beleraknék neki egy Crucial MX500 SSD-t. Külföldön él, ott a webáruház eladó azt mondta neki, hogy nem biztos, hogy ebben a laptopban működni fog ez az SSD. Nem teljesen értem, hogy miért ne működne, Ti mit gondoltok?
Köszi!
-
Süvi
őstag
válasz
#55525888 #52985 üzenetére
Lenovo Vantage programban van Akkumulátortöltési küszöbérték beállítás:
"Ha a számítógépet elsősorban csatlakoztatott hálózati adapterrel használja, akkumulátorral viszont csak ritkán,akkor meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát, ha maximális töltési értékként 100%-nál kisebb beállítást használ. Ez azért hasznos, mert a ritkán használt akkumulátorok élettartama hosszabb, ha nem teljesen feltöltve tárolja őket." -
törölt tag
Urak, új HP 15S gépnél van esetleg valami HP segédprogram, akksi kímélésre/szintentartásra?
98 százalékban töltőre dugva megy asztalon és nem szeretném idő előtt leölni az akksiját, főleg mert bontani kell a cseréjéhez, nem moduláris.
A notebook.hu-s eladó úriember szerint valamelyik konkurens gyártónál már létezik olyan, ami X százalék körül tartja a szintet, a degradálódás minimalizálására.
Vagy nagyon félrebeszélek, és nincs ilyesmi? -
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Hátha tud valaki segíteni, van valamilyen konkrétabb információja. Egy HP Zbook G2-ről van szó. Valahol olvastam, hogy elvileg bele lehet tenni M.2 (vagy talán NVMe, bocsánat, még nem teljesen világos a téma
) SSD-t. A kérdésem arra vonatkozna, hogy valaki tudna konkrétumot erről, netalántán konkrét típust is tudna-e ajánlani ? Vagy van-e valami zökkenője a dolognak, ha amúgy működne ? Most is SSD van benne, de persze a HDD helyén, a "kártya" csak pusz tároló lenne.
-
Gedeon31
addikt
válasz
SeniorTilla #52982 üzenetére
A G1 sorozat . A kártya jó ,mert a fényképezőben tökéletes
-
-
Gedeon31
addikt
Sziasztok.
Egy HP 450 laptopnál melyik program maradt el ,hogy nem ismeri fel a kártyaolvasó a memóriakártyát?
-
VironB
csendes tag
válasz
Pyttawrx #52974 üzenetére
De igen, csak az akksit küldöm/tem.
A gép mellőzését úgy értettem, hogy nem volt tervben hogy ilyen alacsony akksi százalékkal 1 hétig be sem lesz kapcsolva, mert általában napi használatban van, csak hát most sajnos így jöttek össze a dolgok.
Ma jön meg cseregaranciában az új akksi.
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Adot egy HP tpn-c125 laptop egy középső vízszintes csíkkal a kijelzőjén. Már bekapcsoláskor megjelenik, úgyhogy valószínüleg hardveres problémáról lehet szó. Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja ezt a hibát? -
Zolinho1026
tag
válasz
SeniorTilla #52976 üzenetére
Ma jöttem csak, és BP után jutott eszembe
-
válasz
Zolinho1026 #52975 üzenetére
Wasquez, szólhattál volna tegnap, vittem volna neked egyet
-
Zolinho1026
tag
Sziasztok!
Lenne valakinek kölcsönbe/eladni 840 G1-hez való töltője a mai napon Miskolc közelében?
Sajnos otthon hagytam, és reggel kellene munkára a gép. -
s.roland93
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy van egy hp probook 455 g4 és bekapcsoláskor a gombot lenyomva felvillan az összes led és elalszik, aztán mégegyszer meg ledek felvillannak és elindul a gép, ergo kétszer kell megnyomni a bekapcsoló gombot.
Találkozott már valaki ilyennel?
Válaszokat előre is köszönöm -
-
VironB
csendes tag
válasz
Pyttawrx #52965 üzenetére
Igen, megy.
Megpróbáltam az előző akksival ami már "halott" ott nem is ég a led illetve már a bekapcsoláskor egyből bejön a képernyő, hogy cserélni kell az akksit, de ennél semmi ilyen nincs.
Ha az akksi lesz a gond, akkor nem sokat bírt.
(elvileg cseregaranciás 1 évig)
-
VironB
csendes tag
Sziasztok!
Problémánk van egy ProoBook 450 G1-el.
Tegnap az történt, hogy bekapcsoltuk a gépet és kb. a rendszer betöltése után "se kép se hang".Gondoltam lemerült az akksi. Ráduktam a töltőre a led világított is sárgán, bekacsoltam úgy jelzi hogy tölt (led sárga, és írja is hogy töltés) de 0%-ról nem mozdul a töltötség.
Márciusban vettük bele ezt az utángyártott akksit, de általában hálózatról van használva.
Annyi, hogy most egy hétig nem volt bekapcsolva(nem is volt hálózatra dugva) és kb olyan 15-17%-on állt mikor elraktuk.Az akksit leteszteltem azt írta, hogy:- Calibret/Kiégett biztosíték ha jól emlékszem.
Másik töltővel is próbáltam ugyan az a helyzet.
Kérdésem az lenne, lehetséges hogy az akksi adta meg magát ilyen hamar, vagy a gépben romlott el valami?Köszönöm!
-
-
peestike
senior tag
válasz
I02S3F #52955 üzenetére
Nem akarok külön monitort, házat, a laptop egyszerűbb, plusz fogyasztásban sem mindegy, hogy egy laptop megy, vagy egy külön ház fűt procival, videokártyával. Egyébként teljesen igazatok van, tisztában vagyok vele, hogy az asztali jobb lenne, egyszerűbb talán, de most nem játszik.
-
peestike
senior tag
Új laptopot szeretnénk, ne a legalja kategória legyen.
Erről mik a vélemények? Most egy hp 250 g5 i3 megy akksi nélkül már, 4 giga rammal. (igazából semmi extra elvárás, megbízható legyen, 0 játék és mozgatás, ssd, 15.6, megfelelő mennyiségű ram win 10 alá) -
VÁMpír
aktív tag
sziasztok,
beléptem a support.hp.com oldalon és kikerestem a laptomat (HP Notebook - 15-da0009nh)BIOS és firmware frissítési lehetőségeket is felsorol, ezeket érdemes megtenni?
(Kicsit több, mint 2 éve vettem a laptopot és magamtól eddig nem frissítettem).Azért nézegettem, mert nagyon belassult a Win10 alatt a böngészés. Sok Chrome ablak van nyitva, de ez régebben is így volt, és azért 8 GB RAM-nak elégnek kéne lennie 20-30 oldal egyszeri kezelésére, nem?
Bár gondolom ezen a BIOS/firmware frissítések nem nagyon segítenének úgye -
válasz
kbela365 #52947 üzenetére
Igen drágább, mert valóban oled. A 16:9-es Spectre is oleddel sokkal drágább, mint ips-sel. Ez itt az anomália a hirdetésekben. És külföldi oldalakon nem is nagyon találtam oledes fhd spectreket, nekem meg még soha nem volt, pedig mindig vannak raktáron, és viszik is őket.
-
-
kbela365
tag
válasz
kbela365 #52946 üzenetére
Azt hiszem az lehet a megfejtés, hogy a 13-aw* modellek a hagyományos, tavalyi, tavaly előtti Spectre házba épített gépek. Gondolom itt behoztak egy "olcsó" OLED modellt fullhd felbontással.
Míg a 14-es gép, aminek 14-* a kódja, egy új házban van, valamivel keskenyebb, viszont hosszabb, mint a 13-as és jóval többe is kerül.Előbbit hagyományos 16:9-es arányú kijelzőkkel szerelik, utóbbit IPS panel esetében 16:10, OLED esetében 3:2 arányúval. És utóbbi jelentősen drágább is valami oknál fogva.
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #52945 üzenetére
Köszi a linkeket, így akkor nem értem.
A 13-aw2003nh típusra írják, hogy IPS paneles, fullHD, br. 584.088 forint ( [link] ), a 13-aw2000nh típusra, hogy OLED, fullHD és br. 588.889 forint ( [link] ).
De ha tényleg az OLED 4K-s, akkor az kiesik. A jelenlegi gépem 4K-s IPS paneles, de 4K felbontásban használva botrányosan keveset bír az akkumulátor és nagyon melegszik.Bocs, most látom, hogy eredetileg gago1975 is ugyan ezeket a linkeket küldte. Így viszont nem értem, hogy akkor hogy jönnek ki ezek az árak.
-
-
kbela365
tag
Sziasztok!
HP Spectre x360 OLED, vagy nem OLED amibe érdemes fektetni? Kb. 4000 forinttal drágább az OLED verzió, de félek tőle, hogy jelentősen magasabb az OLED fogyasztása, mint a hagyományos IPS kijelzőé. Van erről valakinek infója?
-
Fifi
őstag
válasz
SeniorTilla #52942 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ezért nem találtam róla semmit, de érdekes, hogy nem merült fel sehol kérdésként sem. -
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
HP Elitebook 845 G7-ben a WWAN M.2 slot képes SSD fogadására?
Nem találtam erről semmit internetszerte vagy csak rosszul kerestem.Előre is köszi!
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Volna egy HP EliteBook 745 G3 laptopom amit szeretnék bővíteni.
Egész pontosan a Wireless kártyát.
Jelenleg intel-dual-band-wirelessac-7265 van benne.
Ezt szeretném ax szabványra cserélni.
Lehetséges-e? Illetve ha igen akkor mit tehetek helyette? -
zlatan92
csendes tag
Igazán? Na az mégjobb, köszönöm az infót!
-
-
zlatan92
csendes tag
Köszönöm! Az nekem már bőven jó, ha 16GB-ig fel tudom majd bővíteni ha szükségessé válna a jövőben.
-
zlatan92
csendes tag
válasz
zlatan92 #52929 üzenetére
ec0005nh lenne a konkrét alany 😅 Elnézést, írhattam volna alapból is már.
Jellemzőiben ez az, ami leginkább megfelel az igényeimnek, és még belefér a keretbe. A kijelző is nagy bónusz, fényerő és színhűség terén a többi árkategóriában versenyző vetélytárssal szemben; csak a bővíthetőségről nem találtam konkrét infót, meg a windows 11-re való frissítés opciójáról, de utóbbival szerintem nem nagyon lehet gond. -
válasz
SeniorTilla #52932 üzenetére
Ezt te jobban tudod, de azért láttam én már csodát
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Bizonytalan vagyok, ezért kérdezek!
Ha veszek egy hp2560p-hez tartozó dokkolót, akkor elég-e hozzá a laptophoz tartozó tápkábel, vagy erősebb táp kábel szükséges hozzá?
A rajta levő kensington zár kulcs nélkül ugye nem tud gondot okozni?
-
-
-
-
zlatan92
csendes tag
Sziasztok! Pavilion 14 szériáknál lehet bővíteni a RAM-ot? Kinéztem egyet, aminél 4+4 GB van alapból 2 slotban, de nem nagyon találtam infót erről a konstrukcióról.
-
mazsifutar
csendes tag
válasz
I02S3F #52927 üzenetére
A 840 g8-t sajnos nem, mert egyelőre nagyon kapni sem lehet. A hpshop.hu-n láttam, máshol még nagyon nem, de most ott is készlethiány van.
Ami elérhető az a 640 g8, ami hardware-re kb ugyanaz mint a 840.
De a HP-ket annyira nem ismerem.
A Linuxos elérhetőségen meg még ezt találtam.
Az Ubuntu oldalán egyebet én sem láttam.
Ezért merült fel bennem a kérdés.
Meg nagyon a típushibákat sem ismerem. -
I02S3F
addikt
válasz
mazsifutar #52923 üzenetére
840 G8
A 640 g8-ról semmi a google találatok első oldalán.Szerk. : Nem áll módodban kipróbálni?
-
mazsifutar
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
válasz
Elitebook a felső kategória, probook közép, bár a 6xx sorozat a 4xx-esnél minőségibb és masszívabb. Ha nem gond az árkülönbség, akkor Elitebook
-
Pano
addikt
válasz
Megbízhatóság és minőség szempontjából egyértelműen az elitebook a jobb. Linux támogatásilag meg kb ugyan az, bár a HP üzleti notik nem tartoznak a legjobban támogatott eszközök közé (pl egy dellhez vagy thinkpadhez viszonyítva). Az elitebookomon én is használtam linuxot (többnyire ubuntu-t), a funkció billentyűk egy részét az istenért nem tudtam működésre bírni, sehogy sem. Mint alatt az audio minősége szerintem gyengébb volt mint mondjuk Windowson.
De hozzá kell tenni, hogy az én notim egy Ryzen 5 Pro 4.gen, aminek még csak most kezd be-be csordogálni a kernelbe a megfelelő támogatása. -
mazsifutar
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok és a ProBook 640 G8 i7 és az EliteBook 840 G8 i7, vagy i5 között vacillálok.
Ti melyiket ajánlanátok?
Megbízhatóság szempontjából melyik a jobb?
Linuxot szeretnék rajta futtatni. Melyik a jobban támogatott?
Munkára, programozásra, virtuális gépek futattására és tanulásra kéne.
Előre is köszönöm a választ! -
wwhy
veterán
Valakinél nem kallódik egy ilyen cucc?
-
Remekelek28
őstag
válasz
SeniorTilla #52914 üzenetére
Köszi szépen.. Érdekes megoldás,de a lényeg,hogy van..
-
bunfi
őstag
válasz
CortezX #52917 üzenetére
Köszi az ötletet, de nézegettem hasonlókat. Nem tudom, hogy van-e a HP-nak saját töltési szabványa (mint a QC vagy az Apple sajátja).
Nemrég kezdtek el megjelenni a GaN 60-100W-os töltők. A tesztekben amit találtam volt pár amit jónak mondanak, de a legtöbb Amazonos (pl.) link, US pluggal. Aliexpressen is nézegettem, de vagy noname van (amit itthon is kapni) és semmiképpen nem bíznám rá a notit vagy olyan, ami jónak tűnik, de nincs még elég rendelés/review.
A Xiaominak is van, de nem tudom mennyire szereti a hosszabb idejű, folyamatos terhelést hosszútávon (4-5-6 óra folyamatos, nem csak 1-1,5 órá naponta-kétnaponta). Az Almáék holmija akár jó is lehetne, de 35k kicsit már csücskös érte. Meg ugye a kompatiblilitás. Meg azért a PD Type-C kábelek sem olcsók és egy laptophoz 1,5-2 méter azért elkél.
-
bunfi
őstag
Sziasztok!
HP Elitebook 845 G7-hez kerestem valami kompakt ("macbook-like") töltőt, de itthon/Európában nem találtam, csak az USA storeban (1MY05AA#ABA). Valami hasonló dimenziókkal rendelkező töltőre nincs valakinek ötlete/tapasztalata (type-C vagy barell nem számít)? -
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #52887 üzenetére
ha valaki belefutna ilyen hibába, G5 dokk + 150W táppal (gondolom a 120W ugyanígy viszi, az a gyári táp a dokkolóhoz) már működik, a megoldás a battery reset volt.
fene se gondolta volna, hogy ilyen egyszerű a megoldás.
-
válasz
Remekelek28 #52912 üzenetére
jobbra lent van az altgr mellett
-
I02S3F
addikt
válasz
Remekelek28 #52912 üzenetére
Alternatív megoldás: altgr+j
@52910 - A specifikáció megmondta a válasszt!
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Nem tudjátok a Pavilion szériánál ,mivel hol érhető el a hosszú í betű? Mert itt minden tipusnál usa szerinti kiosztás van. De az a baj a magyar bill is ilyen.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Hp Elitebook 2560p-m van. Olvastam, hogy elbír két külső monitort is a VGA és a DisplayPort csatlakozókon keresztül. Ez azt jelenti, hogy két 24"-es monitort is elbírna? (Tudom a built-in ilyenkor nem működne)A VGA kártya benne elég erős lenne ehhez?
Irodai felhasználás / IT tanulásra lesz használva.
-
válasz
ferikek #52904 üzenetére
Szia. Ha már meg is van a másik noti, akkor ezt főleg el kell engedni. Ennek a javítása minimum 25-35 közt van egy normális szervizben. Persze sufni javítás, a rámelegítés/sütőbe beteszem oszt jóvan az működik azt felejtsd el. a HDD-t ped egy usb --> sata adapterrel, vagy egy külső házba beteszed és úgy mented le róla az adatokat, majd formázod.
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
van egy régi HP Pavilion DV6 6005sh laptopon. Pár hete sajnos nem működik, bekapcsolás utána caps lock másodpercként villog egyet. Elvittem szervizbe, ott videokártya-problémát diagnosztizáltak. Javítani nem érdemes, így vettem egy Probook 450 G7-et.
A régi gépet lehet valahogyan újraéleszteni? Mondjuk bontott videokártyával? (külső monitort nem ismeri fel). Ha nem működik, akkor a hdd-t miként tudom törölni?Válaszokat előre is köszönöm!
-
wwhy
veterán
Köszönöm a segítő szándékot mindenkinek. A gépezet elindult, magától, ugyanazokkal az alkatrészekkel/táppal, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5550 15.6" FHD IPS vPRO Ultra 5 135U 12 Mag 24GB RAM 512GB NVME SSD Dell Gar: 2029.12
- MSI GE66 Raider 11UG i7-11800H, RTX 3070, 48GB RAM, 2560 1440 QHD 165Hz
- Asus Zenbook 14 OLED Intel Ultra 9 285H // 32 GB DDR5 // 1 TB PCIE 4.0
- Lenovo T580 I7 8650U 16GB 512 GB új nagy akksi, töltő Win 11 Pro
- LENOVO IdeaPad 5 Ryzen 7-5700U 8 gb ram 512gb m2 ssd win 10/11 + office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest