- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
q2w3
senior tag
válasz
SeniorTilla #50695 üzenetére
Szia!
Használtként vásároltam a gépet, de az én szemszögemből a 0%-os áfa miért hátráltató jellegű? Rajta van a kereskedő összes adata. Ha ő ezt így eladta, akkor neki származhat belőle baja. Mi alapján tagadhatná meg a HP a garanciát, ha mindenhol látszik, hogy a gép garanciális?
Csak érdeklődöm, mert nem tudtam arról, hogy erre is figyelni kellene vásárlásnál. Sok helyen még számlát sem adnak. Itt most egyébként el is kérte a számlát a HP.
-
Tigris55
csendes tag
válasz
SeniorTilla #50694 üzenetére
Ilyen router van, nem tudom számít-e: ZTE ZXHN H168N (inviteles) [link]
-
válasz
tom_77 #50696 üzenetére
Szia.
Ezt neked kell megnézni, mivel többféle hangkártyával szerelték.
Ha Via chipes AC'97, vagy ESS 1869 /1887/1888 akkor igen, ezeknek van DOS-os SB emulált drivere a neten.
Ha csak egyszerű proci vezérelt AC'97, akkor nem, az csak win alatt megy és nem is látszik hardvernek azon kívül.
Ha van a Bios-ban Legacy audio mode, akkor az is segíthet.
[link]
[link]
[link] -
tom_77
tag
Sziasztok,
Hátha valaki tudja itt: "Compaq Presario 1620" retro laptopban levő hangkártya SoundBlaster kompatibilis? Értem ezalatt, hogy tisztán DOS alatti játékoknak lenne hangja?
Képtelen vagyok kiguglizniKöszi előre is.
-
Ezt a 0%-os áfával, használtan dolgot én a helyedben nem említeném meg az eljárás során. Csalás az egész (szürke zóna), és aki így árulja újnak hirdetve a gépet, az szimplán átvert téged (tudom vannak ilyenek a HA-n, most inkább nem nevesítem őket). Ha a szerviz megtudja, még elveszítheted a vásárlói jogaidat is.
-
-
Tigris55
csendes tag
válasz
SeniorTilla #50691 üzenetére
Nem, 2024.0.9.103-t ír ki.
-
q2w3
senior tag
válasz
SeniorTilla #50689 üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszotokat!
Most írtam ismét a HP-nak, hogy van-e fejlemény. Ezzel párhuzamosan próbáltam felhívni a fogyasztóvédelmet, de nem veszik fel, talán délután.
A békéltető testülettel volt egy nagyon hosszú és eredménytelen esetem, így azt hanyagolnám, mert olyan lassan jön visszajelzés, hogy ha az ember rosszul kezd bele akkor bukja.
Szeretném tudni, hogy pontosan kivel szemben kell érvényesíteni a jótállási jogom, a HP-val vagy a kereskedővel szemben. Egyébként egy kis üzletben vettem használtan 0%-os áfával, nem gondolom, hogy érdemben segítene, ha odafordulnék. A szervíz, akiknél a gép volt, segítőkészek voltak, gyorsan reagálnak, csak ők meg a HPtől kapják az utasítást és az alkatrészeket is, így ők nem voltak hatással az ügyre. Egyedül a HP-t látom megoldásnak.
-
-
Nagyon érdekes az eseted, belefutottál valami belsős anomáliába.
A többiek tanácsa jó, hívd fel a fogyasztóvédelmi előadót az illetékes kormányhivatalban, és kérj tanácsot.
Másik ügyben nekem azt tanácsolták, hogy küldjem el annak a cégnek az igényemet, akitől vettem a terméket (mivel a szerviz nem csinált semmit a panaszommal, csak hitegettek). El is ment nekik az email, a fogyvéd tanácsával, miszerint ők is ugyanúgy kötelesek orvosolni a problémámat, mint a szerviz. 1 napon belül küldte a szerviz a cserealkatrészt.
-
Szia. Én más terméknél jártam így hogy csak húzták az időt.....
Viszont én a területileg illetékes békéltető testülethez fordultam, telefonon, és megcsináltam mait kértek. Láss csodát 1 hét elteltével már kaptam új terméket, amit én választottam.
Nyilván ez nem jelenti azt, hogy ebben au esetben is ez lesz, de érdemes megtenni ezt a lépést. -
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom van-e itt a fórumon, aki hasonló problémában érintett.
2019 decemberében vásároltam egy használt HP 840G6-ot, 3 év garanciával. Kicsit hibás volt a kijelzője, de úgy voltam vele, hogy jó áron tudok hozzájutni, garanciában pedig, mivel üzleti gép, gyorsan cserélik. A HP gyorsan ki is küldte a szervízes kollégát, aki elvitte a gépet dec 13-án, azzal a mondattal, hogy megpróbálják karácsony előtt visszahozni.
Először december 20-a környékén beszéltem velük, azt mondták nincs alkatrész, ezt követően január elején, amikor azt mondták rossz alkatrészt küldtek és most megint rendelni kell. Rá 1 hétre azt mondták, hogy azt sem tudják megmondani mikorra tudják megcsinálni a gépet. Én ezt január végén megelégelve jeleztem, hogy akkor cserét szeretnék kérni, mert nem tudják ésszerű időn belül javítani. Erre azt a választ kaptam, hogy protokoll szerint 56 nap után lehet cserét vagy visszafizetést kérni.
Megvártam a jelzett időpontot és jeleztem, hogy lejárt a határidő cserét kérnék. Erre rá 1 hétre szó nélkül visszaküldték a szervízből a gépet javítatlanul, ráadásul úgy, hogy be sem lehet kapcsolni akkumulátorról. Az aksit valszeg elfelejtették bekötni.
Aztán 2 hétig mindennap hívtam őket telefonon, először azt mondták menjek viszonteladóhoz mert a vásárlást követő 3 napon belül vettem észre a hibát. Amikor kifejtettem telefonon, hogy ez nem fog működni mert azóta eltelt 2 hónap, akkor bocsánatot kérve jelezték, hogy a kolléga hibás választ adott és már csak jóváhagyásra várnak az ügy kapcsán ami 1-2 napon belül meglehet. Ez volt február 17én. A további hívásokra csak annyit mondtak hogy nincs visszajelzés. Február 27én írtam nekik, hogy jogi útra terelem a dolgot ha nem csinálnak valamit, erre annyit írtak vissza, hogy nagyon sajnálják, ők dolgoznak az ügyön és legyek türelemmel.
Most Március 10-e, a gép szar, ők meg nem jelentkeznek. Az ügyem a panaszkezelési osztályon van, akiknél nincs telefon, ezért felettessel sem lehet beszélni, egyedül telefonon a garanciális ügyintézők kapcsolhatók, akik futárként kérdezgetik a panaszosokat hogy mi a helyzet. Semmit sem tudok tenni, hogy előre lépés legyen. A ptk-ban pedig csak annyi van rögzítva hogy ésszerű időn belül kell javítaniuk a gépet.Esetleg más is van most hasonló cipőben?
Van ötletetek mit tehetnék? -
Tigris55
csendes tag
Hello, nemrég vettem egy HP 15s-Fq1042nh notebookot, és olyan problémám van vele, hogy ha akkumulátorral használom, akkor véletlenszerűen megszakad a Wifi.
Wifi adapter: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Adapter
driver version: 2024.0.10.209Ezeket próbáltam már:
- energiagazdálkodásban maximum teljesítményre rakni a telepről működést
- eszközkezelőben kiszedtem a pipát a a hálozati kártyák energiagazdálkodásánál
- legújabb realtek wifi és bluetooth driverek felrakva. Clean install is volt.
- BIOS frissítve
- windows 10 frissítés -
-
-
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
kaptam egy új EB 830 G6-ot cégesnek, kérdésem, miket érdemes vele megtenni 0km-es korában, ha sokáig akarom használni?
Néztem, hogy lehet BIOS-ban tiltani (ami belépéskor akkorát csipogott, hogy majdnem leestem a székből ijedtségemben...) az akksi Fast Charge funkciót, azt érdemes? Sokat nem lesz hordozva, de azért havi párszor igen.
Más akármi?
-
dugynok
senior tag
Sziasztok
Kollégàmnak kell segìtsek egy hp pavilion 15-ab106nh laptop rendberakàsàval. Néztem a hp oldalàn, hogy csak win10 64bit driverek vannak hozzà. Ezek szerint win7 64bit-et nem is érdemes ràtennem, mert azok a driverek nyilvàn nem lesznek jók? Óckodik a win10-től...
Köszönöm előre is -
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék ramot bővíteni egy HP Probook G4 típusú laptopba. Jelenleg 12 Gb-ram van benne, egyik 2133-as a másik azthiszem 2400Mhz könyéke, az tiszta sor, hogy most a lassabbra áll be a másik is, de láttam jó áron 2666Mhz-es ddr 4es samsung sodimm notebook ramot. Azt szeretném kérdezni, hogy képes befogadni ez a noti a 2666os ramot? google nem volt ebben a barátom, csak a max 16gb-t ot találtam meg
-
peter889
őstag
Asztali gépem alaplapja: ASRock 960GM-GS3 FX
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a HP 255 G4 notebookban pontosan milyen a HDD/SSD csatlakozó? És hogy csak 1 db. HDD/SSD tehető bele?
Azért kérdezem, mert lehetőleg olyan SSD-t szeretnék venni, ami egyúttal az asztali gépembe is jó.
Köszönettel várom a választ. -
Uzmany
őstag
válasz
SeniorTilla #50670 üzenetére
Köszönöm.
-
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Adott egy hp envy 13. Szeretném gyári állapotba visszaállitani, mert lecserélem.
Hogyan kell ezt megtennem?
Köszönöm a segítséget előre is. -
KISDUCK
addikt
válasz
apaszka #50663 üzenetére
A g3-ban lehet hogy csalódni fogsz. Sajnos a minőség rovására megy a spórólás, másik topikban olvastam hogy valaki g3-t vett erősebb harverrel és hát sajnos el is halálozott neki. Nekem a g5 elődje van az inspiron 7577 amit a g5 5587 követett. Ezek tartalmaznak fém borítást is és nagyon masszív hatásúak jó hűtéssel. A g5 5590 elvileg már teljesen műanyag, de biztos nem vagyok benne, de utóbbi is jobb választás lett volna.
-
KISDUCK
addikt
válasz
SeniorTilla #50660 üzenetére
Van egy dell gépem 3 év garanciával és beépített akkumulátorral. A jótállási jegyen a következő szerepel: "A vásárláskor a notebook részét képező akkumulátorra a jótállás időtarama a Korm. r. szerint a kötelező egy év függetlenül a notebookra vállalt garancia időtől."
-
apaszka
veterán
válasz
SeniorTilla #50660 üzenetére
Értem!
Viszont a kiterjesztett garancia egyértelműen akku cserére is szól!
Azt ugye nem ingyen adják és vállalják érte ezt!?
1979 ben műszaki eladónak tanultam, és nemrég még raktam mellé friss eladóit és boltvezetőit . Itt is friss emlékeim szerint ködösíteni próbálják a valós vállalást!
Szerintem neki fogok ugrani a békéltető testület bevonásával a HP nek. Csak, hogy tudjunk pontosabb infót róluk!?
Igazából van utód gép mi újra felsőbb kategóriás de már nem e márka! Pont ez miatt, hogy ilyen a szerviz és a képviselő cég hozzáállása!E gép maradt munkára még ha kell vennem bele akkumulátort is, hiszen egy frankó gép amúgy!
Eladni nem fogom, mert így nem is akarnám, meg erre még bőven elég.
A csalódás a hozzáállásban van, vagyis a telefon beszélgetésben egész mást mondtak!
Rögzítették öl is, én is! -
-
Gergello
addikt
válasz
tamas.nick #50645 üzenetére
Szia !
Sikerült , köszi. Pont ugyanez a menü volt nálam is.
-
Peczek
aktív tag
Üdv mindenkinek,
HP 8460P-re felmegy a win10-es?
Újra kell húznom a rendszert, és úgy tűnik, a win7 már nem opcióköszi
-
apaszka
veterán
válasz
Gergello #50652 üzenetére
HP ügyfélszolgálat Mész@ros M. vette fel. Mivel rögzítettek engem, én is rögzítettem a beszélgetést. Mikor mondja az automata a tényét és is szintén mondtam.
De a lényeg , hogy azt mondja, küldi 2-3 napon belül a futárt. ... Megnézte rendben van a garancia, sőt a papírokat se rakjam be mellé mert beazonosítva van! -
mm89
őstag
válasz
Pyttawrx #50646 üzenetére
A töltőn nincs led, de mivel másik töltő sem tölti, és a saját töltője tölti a másik hp gépet, így a töltő hibát kizártam gyorsan.
(jó sokszor írtam le hogy töltő)
A biosban nem találtam hibát az akkura vonatkozóan.
Egyébként is egy töltéssel simán megy 3 óra böngészés. -
apaszka
veterán
Sziasztok!
Van egy HP 14-am100NH gépem. 3 év kiterjesztett garancia van rá. Ebből van 2 hónap még!
Az akku nulla. Egy másodpercet sem tud,
A weboldalon keresztül letöltöttem egy tesztet és lefuttattam. Hibás cella...
Azt javasolja éljek a garanciával!
Felhívtam a szervizüket és kérték , hogy beazonosítás után csináljak képernyöképet a hibáról! Megtettem azt is és mindent elküldtem nekik a múlt héten! Felhívtak, hogy küldik a futárt!
Nem jött.
Aztán ma kaptam egy emailt! Idézem"Tisztelt ÜGyfelünk,
Az akkumulátorra csak egy év garancia vonatkozott, így sajnos nem tudjuk cserélni.
Az akkumulár elhasználódott.
Az akkumulátor cserére a következő szervizt tudjuk javasolni.
Entegro kft
1119 Budapest, Fehérvári út 84/A
3613710270Tisztelettel
HP ÜGyfélszolgálat"Szerintetek fogyvédök ? De írtam nekik egy szép levelet, miben a csalódottságom megírtam, hátha?
Vagy tudtok olyan helyet hol javítanak akkut?
Régebben olvastam , hogy sokkolták vagy mi és életre kelhett... Alig volt a gépbe és még csak a töltést se veszi!
Legalább boot-olna vele és 20 percet bírna nem szólnák. -
-
válasz
Gergello #50638 üzenetére
Jogos kérdés. Ha sötétben dolgozol és kikapcsol a világítás, nehéz megtalálni a billentyűt a gépelés kezdetekor, stb.
A biosban érdemes ránézni, ott szokott lenni ilyen funkció. Nekem az Omen Command Centerben lehet beállítani, hogy meddig világítson, ha jól emlékszem...
-
Gergello
addikt
Elitebook 850 G3-ban be lehet állítani, hogyha bekapcsolom a billentyűzet világítást, akkor az ne kapcsoljon ki egy rövid idő után ? Most kikapcsol és csak az első billentyű lenyomása után kapcsol be újra. Köszi.
-
ph2012
senior tag
Hogy tudom a HP 250 G7 laptopban hogy kell letíltani a webkamera és annak mikrofonjának működését? Kösz.
-
Kempetlen
tag
válasz
SeniorTilla #50632 üzenetére
Akkor nem vackolok vele, köszönöm!
Marad a jól bevált 2,5" + USB 3-as tok kombó (a HDD-nek). -
-
Kempetlen
tag
Mennyire elképzelhető, hogy a 17-e050sh típusban létezzen M.2 bővítési lehetőség?
-
hallador
addikt
válasz
tamas.nick #50626 üzenetére
Linux-al nincs ilyen baj, nálunk van egy halom ilyen gép. És semmi gond nincs velük. Persze ha hardver hiba, akkor az már egyedi kérdés.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
SeniorTilla #50624 üzenetére
Régebbivel sem megy. Még megpróbálom Live CD-s Ubuntuval.
-
Ádám16
addikt
Srácok, a feleségem 250 G5 notijában meghalt az akku.
Tudtok ajánlani site-ot, ahol jó utángyártott akkuk vannak?Próbáltam keresni a topikban a választ, nem találtam.
-
válasz
tamas.nick #50623 üzenetére
Régi driver verzió visszaállítása?
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
SeniorTilla #50622 üzenetére
HDMI-n csatlakoztatott TV-n (Intel Audio) és Bluetooth fejhallgató esetében nem jelentkezik a hiba, az integrált Realtek hangkártyával lehet gond, jack-en keresztül is akad.
-
válasz
tamas.nick #50621 üzenetére
Esetleg VGA driver?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #50619 üzenetére
Szoktam, szinte mindig.
Gondoltam plusz információ lehet a kérdezőnek, ha látja, hogy alsó kategóriás készüléken is megy a dolog, nem kell S10-ben gondolkodnia.
Tegnapi tapasztalat,ami még segíthet:
Ha egy repeatert kábellel csatlakoztat a laptophoz, akkor jobban jár, mintha wifin csatlakozik a repeaterhez. -
-
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Sumptuous #50614 üzenetére
Szia!
Az nem működik, hogy a telefonjával felcsatlakozik a wifire és hotspotként használva arról menne a laptop? Vagy egy repeatert feldobni? (Tudom, kisebb a sávszél, de ha stabilabb a kapcsolat, akkor a tanulás/felkészülés igényeit zökkenőmentesen kiszolgálja. Vagy nem?)
-
Sumptuous
senior tag
válasz
SeniorTilla #50613 üzenetére
Nem hiszem, hogy az a baj, hogy nem lesz 2,4-es wifi. Sokkal inkább az, hogy az a sáv lényegesen leterheltebb a sok kütyü miatt. Míg az 5Ghz-es wifi sokkal több eszközt képes kiszolgálni. A családi ház wifijét egy kolival nem szerencsés összehasonlítani.
Telefonon tökmindegy milyen gyors/jó a net, de laptopon ha tanulni/felkészülni akar, nagyon nagy nyűg a rossz kapcsolat.
Persze a kábel lenne a legoptimálisabb..
-
válasz
Tomp888 #50611 üzenetére
Ahol 5G van a koliban, ott 100% lesz 2,4G is, csak ezért teljesen felesleges kártyát cserélned. Az 5G térereje sokkal nagyobb mértékben ingadozik, és nem ér el olyan messzire, mint a 2,4G. Nekem itthon van 3 router, mindhárom sugároz 5 és 2,4-en is, de ha azt akarom hogy hibátlanul menjen a házban egy eszköz, akkor 2,4-re csatlakozok vele.
-
Tomp888
csendes tag
válasz
Sumptuous #50610 üzenetére
Amiket linkeltél (és még sok más oldalt is) átolvastam korábban.Gondoltam ,hogy ezen az oldalon van valakinek ilyen gépe és talán cserélt wifi kártyát benne . A kislányomé a laptop és ősztől megy egyetemre és nem árt ha a gépe 2,4 és 5 Ghz -ről is tud működni(kollégium). Amiket néztem alin és ebay-en kb. 3000-4000 körül vannak ,de szinte mindegyiknél az utolsó mondat ,hogy IBM, Lenovo, HP nem támogatott.Ja és nem baj ,ha nem foglal el a maradék kettő usb foglalatból még egyet(egyben az egér lakik).Rendelek egyet és vagy működik,vagy nem.
Köszi hogy próbáltál segíteni.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Tomp888 #50609 üzenetére
Itt van egy negyedik kártya: Intel Dual Band Wireless-AC 3165 802.11 ac 1x1 WiFi...
Itt is meg van említve. Viszont ezek szerint mégsem működik a dolog. Érdemes lehet ezzel a kártyával próbálkoznod. Ha más nem, egy szervízben bepróbálkozni hogy teszteljék le neked, melyik kártyával működik a laptop. Mire nem elég a 2.4Ghz ennél a laptopnál?"Szerinted ha szét tudom szedni ,akkor nem vagyok tisztában az usb wifi stick használatával ? Van otthon régebbi laptopban 2 darab is (ebay 700- ft 2 sávosak ) müködnek rendesen.
"
Nem nagy kunszt szétszedni. Csak nem értettem, hogy egy ilyen alapabb laptopnál minek ilyen körülményes beavatkozás, ha van egyszerűbben járható út. Egy ilyen kártya 10k+, a stick is ennyi (az ebay-es még olcsóbb) és az biztosan működik.. -
Tomp888
csendes tag
-
-
fkenny
senior tag
válasz
sandró60 #50600 üzenetére
Még elmegy bő egy órát a mostani 2012-ben gyártott gyári, szóval nem lehet rá panaszom, így még kihúzza azt a bő 2-3 hetet míg megjön az új. Mivel munkaeszköz a gép és kilátásba sincs hasonló tudású ekkora gép amin van teljes méretű rj45, valós fizikai 4 magos CPU így amíg elég a tudása addig megéri számomra a minőségi akkumulátor, még akkor is ha a gép piaci árának közel a fele az új akkumulátor.
Köszönöm szépen a segítséged!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged