Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
válasz
Pyttawrx #53098 üzenetére
Szia, Win10 pro 64 bit, sima hdd de nem az ami gyárilag benne volt. UEFI-re van állítva, biosban secure boot disabled, mást nem igazán lehet állítani. telepítő rufussal létrehozva, gpt módban. win10 telepítőben a parancssorral diskpart majd gpt-re konvertálás megtörtént.
-
Pietrosz
addikt
válasz
Loccze #50229 üzenetére
Sziasztok, ugyanez a hibám van mint amire válaszoltam egy az egybe. Telepítés végig megy majd restart és bedobja ezt az eszközök telepítése után hogy nem tudja konfigurálni. Mi lehet a megoldás? HP 255 G4 laptop. msoobe-t próbáltam azzal tovább megy de majdnem egy órája bámulom a kis türelmet feliratot, félek hiába.
-
válasz
Fox Mulder #53094 üzenetére
Volt 1-2 greencell, nem volt velük gond
-
válasz
Fox Mulder #53094 üzenetére
Laptopszaki, swissparts pl. Én eredetit vennék.
-
Üdv!
Létezik olyan oldal, ahol eredeti HP akkumulátort be lehet szerezni?
Egy HP Pavilion X360 14-cd0006nh típusba keresek TF03XL akkut.
Esetleg mennyire ajánlott utángyártott? Esetleg Green Cell gyártót próbálta valaki? -
-
-
Goldmen75
őstag
Sziasztok!
HP folio 13 laptop bekapcsol majd kikapcsol magától....Ram csere megvolt, ment fél napot aztán újra ez a hibva lépett fel...
Akkut lehúzom, el sem indul, bár ezt nem értem, mert a laptopok 99%-nál akku nélkül is máködik.
Tápot is próbáltam másikat, nem sikerült.
Találkozott már valaki ilyen jellegű hibával?!
Köszönöm -
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok
Van egy HP Probook 450 G5- ös laptopom.
A problémám vele, bekapcsoltam BIOS-ban akkumulátor kímélő üzemmódot, ami maximum 80%-ig engedi feltölteni.
Azóta frissült a BIOS, és a HP Supoort Assistant programja is. BIOS frissítés után újra bekapcsoltam akkumulátor kímélő üzemmódot. Viszont ezt valami kikapcsolja, és 100%-ra tölti az akkut.
Hol kellene beállítanom, hogy ne töltse fel 100%-ra ? -
motown5l
senior tag
Sziasztok. Van valakinek valami tapasztala egy HP envy x360 amd ryzen 4700u procival, szerelt gépről? 2in1
-
-
válasz
zolee001 #53083 üzenetére
De igen, ez itt egyértelmű volt. Ott a típus is a vègén 14DK1001nh.
ránézésre is kiderül, ha ismered ezeket, meg írta, h új. Az msata régi.
plusz ha nem is ismered, akkor típust beütöd gugliba, és kb 1 perc alatt látható is.
az mk2 nyilván elírás, lehet előtte a ford topikban járkált.
végig kell olvasni a hsz-t -
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék ajándékba vásárolni egy hp OMEN notit.,ami gyártó által felujított és újracsomagolt. Gyári garival. Szerintetek érdemes ilyet venni vagy inkább teljesen újat? 300-400 font a kedvezmény.
A konkrét darab HP OMEN 15-dh0007na -
zonusz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #53081 üzenetére
O.K. köszönöm.
-
-
zonusz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #53079 üzenetére
Köszönöm! Akkor valamit nagyon félre értettem egy korábbi válaszodban, hogy a palm fém, a többi minőségi műanyag. A többire nem szeretnél válaszolni?
-
válasz
zonusz #53077 üzenetére
Igen, fémházas:
Strapabíró kialakítás, prémium megjelenés.
Fertőtleníthetőség, teljes mértékben alumíniumból készült ház és MIL-STD kategóriájú
strapabírás jellemzi ezt az időtálló, prémium megjelenésű számítógépet.ITT a gyári leírás, elég részletesen le van benne írva minden.
-
zonusz
aktív tag
válasz
SeniorTilla #53057 üzenetére
Bocsánat, de mintha a hirdetésben a Power G7 teljes fémházzal lenne? Akkor most mi az ami mégis műanyag? Vagy én is elvesztem már az ezer féle kivitel között. Megtennéd, hogy a korábbi azon kérdésre is kitérsz, hogy akkor most hogy néz ki a “sorrend” ezek között? Mondjuk az Elitebook-tól Power G7-ig. Engem inkább az anyaghasználat, kijelző minősége, hosszabb távú hibamentes működés érdekelne. Procit bármekkorát tehetnek ilyen, meg olyan házba is, ha a körítés gagyi, akkor az egész az lesz.
Köszönöm a türelmedet. -
válasz
SeniorTilla #53074 üzenetére
FullHD OLED TV-ken is nagyon durva volt a raszter.
-
kbela365
tag
válasz
zsolti75 #53073 üzenetére
Az, hogy látszanak a pixelek nem zavarna, mert én a sima IPS paneles kijelzőkön is látom a pixeleket. Látszik, hogy van egy négyzet, ami vagy fehér, vagy fekete, vagy valamilyen színe van.
Viszont ebben az esetben az látszik, hogy van egy pixel, ami valamilyen színű és minden pixel mellett van egy nagyjából fekete pixel is. Erre ha ránézek akkor úgy néz ki, mintha homályos lenne a kép, vagy egy szellemképe lenne. -
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #53071 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom mik lehetnek, de élőben nagyon zavaró nézni. A homogén fehér háttér nem fehér, hanem pöttyös.
Van nálam egy 4K-s IPS-es HP Spectre, azon nincs ilyen és számtalan FHD notebook van még a környezetemben mindenféle méretben, egyiknél sincs ilyen jelenség. Kicsit egyébként olyan, mintha egy 2, vagy 4K panel lenne, amiből minden második pixelt kikapcsoltak volna. Nagyon furcsa. -
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #53069 üzenetére
-
-
kbela365
tag
válasz
zsolti75 #53058 üzenetére
Köszi, így legalább a típust már tudjuk. Már vissza is küldtem a szervizbe, mert vállalhatatlan volt a képe. Úgy nézett ki, mintha minden pixel mellett lett volna egy-egy fekete pixel is, teljesen kásás, homályos volt. Nézhetetlen leginkább. Kíváncsi vagyok, hogy egyedi probléma-e.
-
Sanya46
csendes tag
Köszönöm a segítséget, nehezen, de rájöttem a problémára,a Biosban az internal le volt tiltva.Engedélyeztem és onnantól látta az SSD-t és rögtön be is bootolt pendrive-ról.
-
Sanya46
csendes tag
válasz
SeniorTilla #53062 üzenetére
Létezne, hogy nem ismeri fel egy Kingston A2000 SSD-t.
-
-
Sanya46
csendes tag
Új HP laptopot vásároltam nincs rajta op. rendszer.Kivettem belőle az SSD-t mert 256gb és tettem bele egy 500 gigásat.Már új fajta megy bele MK2. A gondom az, hogy nem tudok rá win10-et húzni, mert nem ismeri fel az ssd-t, sem a pendrive-t sem látja, és a biosban sem tudom átállítani, hogy pendrive-ról bootoljon be.Nem engedi.Valószínüleg velem van a gond, valamit nem tudok beállítani. Kérném a segítségeteket. A tipusa:hp 14DK1001nh.
-
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #53057 üzenetére
Bocs, hogy csak így rád írok. Az elmúlt napokban itt vagy másik topikban érdeklődtek HP 255 G8 szériáról, hogy azok milyenek. Tudom nem annyira új széria, de nekünk van viszonylag új beszerzésben 3db 14-es 245 G8. Ryzen 3 és Ryzen 5 procikkal.
Nos összeségében csak annyit mondanék, hogy nagyon cuki kis gépek. Szeretik nagyon a userek és tudom ez a műanyag osztály. De megerősíthetem, hogy abban is minőségi. -
válasz
zsoltip #53055 üzenetére
Sikerült. Szerintem masszív a gép, a kijelzővel sincs probléma. Nem tudom honnan veszik, hogy nyeklős-nyaklós műanyag, mert egyáltalán nem az. A palmrest alu, a többi burkolat műanyag. A kijelző kerete sokkal masszívabb, mint egy Pavilion vagy Envy esetében. Az, hogy műanyag a burkolata, nem azt jelenti, hogy gagyi. Vannak jó minőségű műanyagok, ez olyanból van. Lásd pl. Lenovo Thinkpad-ek, mind műanyag.
-
zsoltip
őstag
válasz
SeniorTilla #53044 üzenetére
Szia. Sikerült esetleg megtekintened, megnyomkodnod? Kíváncsi vagyok milyen lehet.
-
vikla007
aktív tag
-
ngyjns
tag
válasz
SeniorTilla #53048 üzenetére
Köszi, sajna új gépet nem adnak, visszafizetést ajánlanak, de hiába írok, hívom őket, eddig nem történt annyi sem, hogy a számlaszámomat bekérjék. Gépárak az egekben, felhúznak megyek békéltető testülethez. Ráadásul Lenovo Flip lesz a pénzből, ha karácsonyig visszakapom, csak a Pen miatt ragaszkodtam volna a HP-hez, és eddig bármit vásároltam tőlük nem volt gond, a gariztatás is ment a munkahelyi gépekkel, ha gondjuk akadt. Amúgy HP Pavilion x360 15-er0001nh vagy jobb x360 gépet honnan vennétek árukeresős cégeken kívül?
-
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #53049 üzenetére
A HWINFO annyit mond, hogy Samsung, unknown model: SDC414B és full hd felbontást tud. Szerintem találtak valahol elfekvőben olcsón ilyen kijelzőt és felvásárolták, hogy legyen ilyen opció is.
-
-
válasz
ngyjns #53046 üzenetére
Ez elég gáz. A zsanér gyártása pullduma, nincs alkatrészük, ezért mondták. Hiány van egy csomó mindenből.
Kérj helyette egy új gépet, ami most elérhető, vagy a pénzt vissza.
Írj nekik te, nagy cég, a magyar ÜFSZ nem mindig van a toppon, inkább NYEU a prioritás.
Ettől függetlenül ne aggódj, meg fogják oldani, csak üsd a vasat
-
kbela365
tag
válasz
SeniorTilla #52949 üzenetére
Megjött a gép, nekem nagyon úgy tűnik, hogy tényleg fullhd oled panel van benne. Sötét szobában a fekete képernyő tökéletesen fekete.
A kijelző hardware ID-je: SDC414B, erre mondjuk nem találtam semmit. -
ngyjns
tag
Üdv Fórumtársak!
Segítségeteket kérném, van-volt egy HP pavilion x360 gépem, amit a zsanér hibája miatt garanciális javításra vittek el tőlem még júniusban, húzták az időt, hogy javítani fogják várjak szeptember 25-ig, mivel a zsanért le kell gyártani!!! Szeptember elején szóltak, hogy nincs zsanér, vagy gépet adnak helyette, vagy pénzvisszafizetés lesz. Megint bizonyíthattam, hogy jótállásos, hivatalos számlám van. Kértem, hogy hasonló gépet adjanak. Két hete írtak, hogy pénzvisszafizetés lesz, gyorsan megoldják, tájékoztatnak. Azóta semmi. E-mailre nem felelnek, telefonon az ügyfélkapcsolati osztályt nem kapcsolják. Volt már valakinek ilyen gondja? Vennék hasonló X360 gépet, hogy a HP tollam ne árválkodjon magában otthon, és tudjak vele dolgozni, de az árak is mennek felfelé, rá fogok fizetni. Mit szóltok a garanciális ügyintézéséhez a HP-nak??? -
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Egy ideje bújom a fórumot a laptopok, leginkább workstation-ok terén.
Lenovo P15, P53, T15g mellett most a HP ZBook és ZBook Powert kezdtem nézni. (Igen, csak NumPad-os darab jön szóba, 15"-on.)Firefly kicsi, gyengébb, forróbb. Fury drágább, mint a rászánandó keret.
Viszont annyira kusza lett számomra a ZBook széria, hogy segítséget kérek.
Most akkor a ZBook széria említett darabjai hogyan vannak "sorrendileg"?
ZBook vagy ZBook Power? Power a legalsó tagja a szériának? Vagy a Firefly és Fury között van inkább? Hogy is van ez?
Összeszerelés, minőség terén hajlós műanyagnak mondják a tesztekben. Ez tényleg igaz lenne? -
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Hegyirabló #53040 üzenetére
Szia!
A feltöltés dátumánál megkeresed a legfrissebbet (vagy a legmagasabb revíziószámút) és azt töltöd le. A fájl megnevezésnél zárójelben van plusz információ, például, hogy melyik win10 verzióhoz töltötték fel (v1709, v1809, v1903, stb...)
-
-
peestike
senior tag
feltenném itt is a kérdést, a ram topikban nem mentem semmire...
szóval a 8 gigát megdupláznám, ennyit találok a hp szerint a ramról:
DDR4-PC4 SODIMMS
Supports dual-channel memory
System runs at 3200 MT/s
8 GB DDR4-3200 SDRAM (1 x 8 GB)
annyit sikerült kideríteni még, hogy samsung elvileg a ram benne.
guglizva a kingston és crucial oldalakon találtam elvileg ehhez a típushoz ajánlottat.
árukereső szerint a kingston VS. a crucial .
kérdezném, hogy valóban jó ramokat nézek egyáltalán? -
zamator
újonc
Üdv!
8540P gépem Nvidia Quadro NVS 5100M -s kártyával a képen olvasható hibát produkéálja rendszertelen időközönként ( pár perc és több óra is lehet ). Ilyenkor lekapcsolja a Viber-t de ha nincs bekapcsolva ez az alkalmazás a hibát akkor is produkálja . Mi lehet az oka és hogyan "javítható" ?
[kép]
Köszönöm. -
peestike
senior tag
Köszi a garanciális infót!
A kékhalálról a régi szép idők jut eszembe, a win 98 már a telepítés vége felé összeomlott nekem.
Ott hibás volt egy ram modul...
Persze akkor nyilván nem volt vicces. -
-
98bja
senior tag
Sziasztok.
Adott egy munkahelyi HP 340S G7 notebook. Egy pár hete kezdte el csinálni, hogy naponta 9-10 alkalommal bejön a kékhalál, és újraindul a rendszer. Van mikor 5 percenként, van mikor csak pár óránként. Olyan is történt nem egyszer, hogy újraindult, és a boot után a jelszó beírásakor meg megint. Nagyon idegesítő mindig újrakezdeni a félbehagyott dolgokat, mert mindig pont a legrosszabbkor indul újra
Próbáltam már drivereket frissíteni, az IT csávónak sincs ötlete.
Hátha ti tudtok segíteni.
Eseménynaplóban néztem, és mindig ennél a két eseménynél van az újraindulás:
-
-
peestike
senior tag
a hp support szerint, lekérve az adatokat, a gépen még 11 hónap garancia van, 2022.08.25-ig. ugye árából adódóan is jár hozzá a 3 év. a hp-nál hogyan működik a garancia, vagy van valami huncutság a dologban?
-
válasz
peestike #53020 üzenetére
Jáájjj. Szerintem nevegyél ilyen szürke licenszet, akkor már jobb ha aktiválatlanul használod, nincs belőle nagy hátrány: háttérképet nem tudsz állítani, meg registrybe nem tudsz piszkálni.
ezt nézd meg, ennek a 7 feltételnek kell teljesülnie, és akkor vehető: [link] (Sajnos pl emagon is van ilyen szürke kulcs) -
peestike
senior tag
hosszú keresés után tegnap megvettem ezt a gépet.
win 10 pro menne rá. kérdezném, hogy kell biosban (gondolom most már uefi megy helyette) valamit esetleg mókolni, vagy, ha a bootsorrend jó, akkor indul is majd pendrive-ról? köszönöm! -
törölt tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a HP 245 G8 vagy nagyobb G8 szériánál, amelyekenk a kis vékony bekapcsoló gombja van. Nem volt-e sok garanciális visszaküldés. A gomb működését illetően?
Van 3db ilyen kis notink és az egyiknél, mintha túl merev vagy túl szoros lenne a gomb. Néha mintha nem érzékelné vagy nem tudna benyomódni a gomb. Ryzen 5-ös gépről van szó.
Köszi előre is. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
tototos #53012 üzenetére
A SATA3-as caddy sem biztos, hogy jó lesz, ha a HDD vezérlője nem támogatja azt az üzemmódot. Másik gyártó ugyanakkora vinyóját is belepróbálnám, lehet hogy az menne. Innentől ez már csak pénzégetés egy talán működő dologra.
#53013-ban leírtam, hogy szerintem mi a tuti. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #53011 üzenetére
Igen, ezért is tekintek szükségmegoldásként erre. Inkább egy eggyel nagyobb SSD és egy külső tároló. Nagyobb sebesség, kevesebb nyűg.
-
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #53000 üzenetére
Tényleg?
Leesett az állam.
Köszi!! -
SZIGMA
aktív tag
válasz
tototos #52999 üzenetére
Szia!
Ezekben az olcsó caddykben különböző vezérlők vannak, van ahol méretkorlát is lehet, máshol meg a SATA módokat nem tudja rendesen.
A vezérlőchipet megnézne találsz információt. Plusz az újabb HDD/SSD-k nem igazán szeretnek SATA1-en futkorászni, ha az ODD vezérlő csak annyit tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Apple iPhone 14 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest