- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zonusz
aktív tag
Az Elitebook 840, 850 G6-ról mit érdemes tudni. A kijelzőben milyen változatok vannak, honnan lehet tudni melyikben milyen van.Honnan érdemes beszerezni normális áron gyári garanciával. Gondolom az SSD-t és a memóriát "büntetlenül" lehet cserélni, a legkisebb felszereltség is elég, később fejleszthető.
Nekem egy békebeli 8460 van hibátlan, csak lassú és nehéz, 2 és fél kiló. Sajnos a fedlap peremén elöl, a nyitógomb felett a műanyag megrepedt, vélhetőleg észszerű áron nem javítható.
Köszönöm. -
Vitaqo
senior tag
válasz
SeniorTilla #50898 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat. Kedden hívom a szervizt.
-
-
Hp 6470b-n hogy lehet az automatikus fényerőt kikapcsolni? A windows 10-ben nincs rá opció.
-
Vitaqo
senior tag
válasz
Pyttawrx #50883 üzenetére
Hirens boot cd usb verziója. Korábban ment ezzel a géppel. A gép alaplapcserés lett. A csere azért kellett, mert túlmelegedett. Sajnos még mindig túlmelegszik. Ami még érdekes, lehet, hogy a játék öli meg a gépet? Mielőtt játszottam 1 órát ment gond nélkül az aida stabilitástesztje. Most hogy játszottam, az aida 2 perc után throttlinggol. Még akkor is ha hidge. 2 perc és lehal.
-
Vitaqo
senior tag
Próbálok usb-ről bootolni egy mechanika nélküli laptopot, és 0xc0000017 hibát dobja a windows. Rossz memóriarész nincs a bcde parancs szerint. Mit lehet tenni vele? Hardveres hiba lehet? Láttatok már ilyet?
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Manapság laptop VGA és hardveres teljesítményét milyen programokkal szoktátok tesztelni? Lásd régen 3DMark és társai... -
-
-
mckay
aktív tag
Sziasztok,
még mindig az időnként fekete képernyővel el nem induló HP Pavilion 14":
- ránéztem a BIOS-ra, van-e frisebb, volt, telepítettem, nem segített
- cseréltem HDD-t SSD-re (amúgy is illik...), nem segített
Most akkor mit lehet még tenni?
Ahhoz azért túl drága és túl jó kis laptop, hogy kidobják.
De hát így, hogy minden második reggel úgy indul a nap, hogy szét kell csavarozni, kiszedni az akksit, visszatenni - ház azért ez így nem klafa.
Lehet, hogy az akksi a hibás? -
wreakz
tag
válasz
SeniorTilla #50868 üzenetére
Pontos nevét fejből nem tudom, csak a fantázia nevét (Targaryen), vagy talán 15-cx. De kedden megnézzem neked
Szerencsére csak a backcover, és a bezel-t kell cserélni. A kijelző ragasztott.
-
-
AMD Power
titán
Most közel egy hetes használat után kezdünk összeszokni az új kis HP-al. Teszi a dolgát. Azért ez a 8GB Ram és a 256GB SSD teszi a dolgát.
-
-
wreakz
tag
-
KoLa_2
csendes tag
válasz
SeniorTilla #50862 üzenetére
Én meg sokadszorra leírom, hogy egyetértek amit írsz és nem okolom a gyártót (érthető okok miatt), kivéve egy dologban, hogy egy bios update telepítésenek ne legyen már maga a jelszó az akadálya, forrástól és egyéb körülményektől függetlenül. Egy 5+ éves gepről beszélünk. Ha flottás is, az már rég EOL. Ha a gépem jelszavazás létjogosultságát nézem... így semmi értelme... nincs a gép lockolva, nincs hdd védelem, user szint védelem stb. beállítva mindösszesen admin settings nem érhető el.
Továbbra is várom bárki segítségét, hogy legalább bios update menjen fel valamilyen módon. -
AMD Power
titán
válasz
SeniorTilla #50862 üzenetére
Ez igy van! En amitt most vettem egy hete HP az Assistant Support progi 1 ev 11 honapos garit irt. Van ismerosom a HP-nal. Atkuldtem neki a szamlat amivel vettem a gepet. Egybol 3 ev lett.
-
válasz
KoLa_2 #50861 üzenetére
Ezredszer is leírom: gépet csak ellenőrzött forrásból szabad venni. Nyilván a legolcsóbb ajánlat nem az lesz, hanem Pistike ki tudja, honnan szerzett gépe, amihez se garancia ,se származási igazolás nincs. Még az is lehet, hogy lopta valahonnan, te meg megvetted tőle jóhiszeműen (de ebbe most ne menjünk bele). Én is árulok hébe-hóba használt gépeket (céges flottákból hivatalosan forgalmazottan, garanciával), és rajtam kívül is többen árulnak itt üzletszerűen csak használt notikat, de nem bios jelszavazott gépeket...
Életszerű az, hogy egy saját gépen olyan jelszó van, amit nem tud a tulaj? Nem igazán...
Ezzel nem téged akarlak bántani, csak ne tedd, hogy a gyártót okolód azért, mert könnyelmű voltál egy vásárlásnál. A gyártónak semmi de semmi kötelezettsége nincs arra, hogy kitörölje a más által levédett bios jelszavát. Kizárólag akkor teszi meg, ha igazolt a gép származása, és él még rá a support. Azt te magad is lekérdezheted a neten a SN alapján, hogy meddig volt.
-
KoLa_2
csendes tag
válasz
SeniorTilla #50860 üzenetére
Meg is értem, de azt nem, hogy update jelszó nélkül nem tud felmenni. Le sem sza∗∗m a biosban beállításokat, nem mintha bármilyen lényeges dolog lenne benn amit lehet állítani (és jelszóval van védve). Engem is csak update lehetőség hiánya zavar. Ez a gondom. Ezért próbáltam informálódni, illetve segítséget kérni tőletek (igyen, nem ingyen). Ennyi.
-
válasz
KoLa_2 #50859 üzenetére
Csak gondolj bele, veszel egy ellenőrizetlen forrásból származó gépet (gondolom papírok, számla nélkül), és csak úgy kikódolják neked? Ez nonszensz, szembe megy minden biztonsági előírással és elvárhatósággal. Ez nem gáz a gyártó részéről, hanem nagyon helyes és indokolt!!!
-
KoLa_2
csendes tag
válasz
SeniorTilla #50856 üzenetére
Én is értem mit írt a gyártó. Pont ezért fordultam hozzátok, hogy erre nincs valami alternatív megodás (pl gép azonosítói alapján kigenerálni a file-t) vagy bármi... Gépet ezért nem fogom visszaadni, mert nem kapok ilyen állapotban lévőt ennyiért.
Engem nem BIOS beállítások érdekelnek, mert nemsok lényeges dolog van menű alatt ehhez, inkább maga a BIOS frissítés (pl biztonásgi tartalma) miatt lenne fontos. Ez meg valóban gáz gyártó részéről, hogy ezt csak jelszó ismeretében tehetem meg... -
válasz
SeniorTilla #50856 üzenetére
Tudom mire való a bios jelszó. Szerintem a gyártó részéről ez inkorrekt. Viszont ha megy akkor be kell nyelni, ahogy írtad.
-
válasz
Pyttawrx #50854 üzenetére
Unfortunately, there is nothing we can do to help you, since HP will no longer supply the required SMC.bin file that is used to clear the BIOS password. That was the only way it could be done.
Ez azt jelenti, hogy már nem támogatott a gép, nem küldenek hozzá bin fájlt. Pont ezt írják ők is. Meg kell barátkozni a régebbi biossal, ha amúgy jól működik a gép.
A jelszó pont azért van, hogy illetéktelenek ne jussanak be a biosba. Ha használtan vettl egy gépet és ezt nem ellenőrizted le, max. annyit tehetsz, hogy megkéred az eladót, vegye vissza (nem hiszem, hogy vissza fogja venni).
-
KoLa_2
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni hátha van valakinek vmi ötlete. Vásároltam használtan egy régebbi hp elite x2 g1-es gépet.Géppel nincs is semmi gond, de sajnos a bios beállításaiba nem tudok bejutni, mert jelszót kér (biost sem tudom frissíteni emiatt). Elöző tulaj már nem emlékszik rá. HP nem segít a témában:
Unfortunately, there is nothing we can do to help you, since HP will no longer supply the required SMC.bin file that is used to clear the BIOS password. That was the only way it could be done.
Most HP business notebooks including the one you have, do not generate system disabled codes.Also, removing the CMOS battery will not clear the P/W.De leírták, hogy amúgy sem segítenének support fórum szabályzata miatt jelszó törlésével kapcsolatban.
-
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP ZBook G5 notim. Elégedetten használom már majdnem egy éve, de van két dolog, amit nem sikerült megoldanom. Kérlek, ha tudtok, akkor segitsetek !
1. Nem tudok hosszú i betűt irni a saját billentyűzetével. Elvileg a bal oldali CTRL gombra van rászitázva, de semmilyen billentyűkombinációval nem sikerült előcsalnom.
2. Ha rádugog a HDMI portjára egy monitort, akkor azt felismeri, de képet nem sikerül rá kiküldenem. Hiába teszem át klónozásra, vagy kiterjesztésre az Win asztal beállitásait. Próbáltam a BIOS-ban átállitani diszkrét VGA-ra a grafikus rendszert, de úgy sem sikerül.
Köszi előre is mindenki segitségét!!!
-
dugynok
senior tag
válasz
SeniorTilla #50843 üzenetére
Úgy csinàltam.
-
-
dugynok
senior tag
válasz
SeniorTilla #50841 üzenetére
Nem volt hozzà gyàri windows. Újkoràba se.
-
válasz
dugynok #50840 üzenetére
Na látod. Azt kérdeztem, hogy gyári-e, azaz a gépre előtelepített verzió. Ha nem az, akkor lehetnek telepítési hibák, amik befolyásolják a két VGA működését. Erre céloztam már a legeljén, amikor kérdeztem, hogy rendesen fel van-e telepítve. Ezek szerint nincs, vagy legalábbis nem úgy, ahogy kellene. Ezért produkálja a géped azt, amit.
-
dugynok
senior tag
válasz
SeniorTilla #50839 üzenetére
Microsoft oldalàról töltöttem le.
-
-
dugynok
senior tag
válasz
SeniorTilla #50837 üzenetére
Igen, teljesen legal win10 64bit. De kiderìtettem, hogy elvileg nem lehet külön beàllìtani, csak amikor igényli, akkor segìt be az erősebb videókàrtya, de ezt nem is jelzi ki pl. a gta5 sem... Jó szar hp-amd rendszer
-
-
Vitaqo
senior tag
Amúgy a játék után futtatott stabilitás teszt mindig CPU throttlingot eredményez? Most kipróbáltam egy másik laptoppal, ott is throttling jött elő.
-
dugynok
senior tag
válasz
dugynok #50748 üzenetére
Üdv újra mindenkinek,
Most kaptam vissza a hp laptopot. Szóval kipróbàltam minden àltalatok javasiltat, de semmi...
1; biisban nem lehet letiltani, full buta bios, szinte 0 beàllìtàs bàrmire
2; eszközkezelőben mindkét videókarit (r5 ès r7) rendben talàlja, hibàt semmit nem dob
3; eszközkezelőben letiltom az r5-öt, beàll kisfelbontàsra a kijelző és r7-re 43-as hibakódot dob, leàllìtja. Engedélyezem újra az r5-öt, kép visszaàll nagyfelbontàsra ès hibàtlannak ìrja az eszközkezelő az r5 ès r7 videókarit.
4; asztalon jobbklikk/képernyőbeàllìtàs/grafikai beàllìtàsoknàl gta5 betallózva-kivàlasztva, rajta beàllìtàs klikk ès csak a r5-öt dobja ki nagy teljesìtményre, r7 nincs a listàba.
5; radeon szoftver (olyan, mint a catalyst) làtja az r5-öt (elsődleges/integràlt/vàlthatót ìr rà), làtja az r7-et (különàlló/vàlthatót ìr rà). Beàllìtom, hogy gaming módba gpu2-t (r7) hasznàlja, beàllìtom a gta-t gamingre, indìtom
, de Gta5 jàték grafikaibeàllìtàsoknàl a memóriànàl 953/512-t ìr pirosba, gondolom azért, mert nem hasznàlja az r7 2gb karit... Minden driver friss, de nem megy
Egyéb 5let? -
Vitaqo
senior tag
válasz
SeniorTilla #50827 üzenetére
Sajnos kafetéria gép. Ott meg szűk a lista.
-
macgywer
tag
Sziasztok!Érdeklődnék hogy ez a ram "Samsung 4GB 2Rx8 PC3-10600S-09-10-F2" működne egy Hp Probook 6450b laptopba egy Hynix 2GB 1R×8 PC3-10600-9-10-B1 mellett? Köszi!
-
-
válasz
Vitaqo #50823 üzenetére
Akkor 14 napos csere nincs, csak a szerviz és javítás. Ennyiből kijött volna egy jó GAMER gép is, pl. egy ilyen:
HP Pavilion Gaming 15-dk, i5-9300H (2.4GHz), NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB, 15.6" FHD LED, 16GB(2x8GB), SSD 512GB PCIe NVME, NO ODD, WIFI, Bluetooth, Webcam, Backlit Kbd
-
válasz
Vitaqo #50819 üzenetére
Igen mindenképpen. A saját lábain sem kellene túlmelegednie. Nekem Pavilion gaming 15 van most, i7-9750H, 16GB, GTX1650, simán a lábain áll, soha nem melegedett még túl több órás FPS közben sem. Nem is szabad. A tidé annyival kisebb energiafogyasztású konfig, hogy annál a túlmelegedés szóba sem jöhet.
-
KROK640
nagyúr
Van egy HP Elitebook 8460p egy ilyen töltővel ami most tönkrement.
Milyen új töltőt érdemes hozzá venni? Valami univerzálisat, vagy milyen tipusszám stb alapján keressek?
-
Vitaqo
senior tag
válasz
SeniorTilla #50816 üzenetére
Nem, asztalon. De elég picik a lábak, gondolom ezért nem volt rendes hőcsere. Most egyik vége megemelve+aktív hűtés berakva. Így 65 fok fölé egyik mag se ment aida stabilitás tesztje során.
-
-
-
strunyo
tag
Sziasztok!
Adott egy HP 250 G1-es laptop.
Olyan gondom volna vele, hogy kikapcoslás után nem kapcsol be a gép, csak úgy ha kiveszem az akksit meg lehúzom a töltőt és hagyom kis időre magára a gépet majd bekapcsolom vagy szintén kint az akksi, töltő lehúzva nyomom a power gombot kb 1 percig és utána akár akksiról akár töltőről bekapcsol gond nélkül. Majd kikapcsolás után újra ez a procedúra jön.
Töltő, akksi, CMOS jók.
Nem tudom más is járt-e már így.
Előre is köszönöm a segítséget. -
d@minator
addikt
válasz
SeniorTilla #50806 üzenetére
Szia! Köszönöm! Mi a megoldás? Van valakinek ilyenje?
-
-
Gergello
addikt
válasz
Vitaqo #50808 üzenetére
Tedd fell a hwinfo nevű programot, abban van egy Sensor nevű rész. Indítsd el hwinfo-t.
Kezdj el játszani, várd meg amíg szaggatni kezd utána tedd le játékot tálcára és nézd meg a hwinfo értékeket.Itt olyanokat kell nézni, hogy ír-e pirossal valamiket.
THERMAL THROTLING-nál yes van, akkor túlmelegedés miatt szaggat. -
AMD Power
titán
A frissítéseket a Support Assistant azért nem szedte le vagy nem akarta telepíteni mert a gépen már újabb verzió számú volt fent.
-
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Ebben tud valaki segíteni? [link]
-
motifator
senior tag
válasz
Vitaqo #50798 üzenetére
A régi gépedben kb. 520MX kategóriájú dedikált kártya lehetett, attól azért jobban kellene produkálnia az MX130-nak, feltételezve, hogy mondjuk a felbontásod is hasonló játékban.
Szerintem rakj fel egy HWinfo-t és játék közben tudod monitorozni, hogy hogy alakulnak a hőmérsékletek. Az sem kizárt, hogy valami "silent" profilnak akar megfelelni a gép és ezért veszi vissza a powert. -
Vitaqo
senior tag
válasz
SeniorTilla #50801 üzenetére
Na ez egy jó tipp. Tolja is a meleget rendesen. De érdekes, hogy van úgy, hogy elmegy 20-30 percet, vagy 1 órát is. Aztán kikapcs,másnap hidegen meg fél perc után szaggat. Szerintem kevés a kártya.
-
válasz
Vitaqo #50798 üzenetére
Ha egy ideig jól fut, majd elkezd szaggatni, az valszeg hűtési probléma. Nem tudja a gép lehűteni a GPU-t és CPU-t, ezért visszavesz a teljesítményből.
Mondjuk az MX 130 amúgy sem egy komoly VGA, ezekhez az FPS-ekhez erősebb kell, ha rendesen akarsz játszani velük, pl. egy GTX. ITT megnézheted, hogy a 302-ik helyezett, ami nem az élmezőny:
https://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged