- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
bajnokpityu #53699 üzenetére
Ezt jó tudni.
Az Aloha eszerint kiesett a gyártói pixisből vagy miért?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ulenspiegel #53685 üzenetére
Csak ők nyulhatnak a gépbeba HP szerint. Aloha nem!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Pyttawrx #53697 üzenetére
előző gépem egy 4k zenbook volt 7500U és MX950el. imádtam.
a numpados touchpad meg zseniálisnak tűnik a jelenleginél.nem volt könnyű a régi zenbook, mert full fémház, de perpillanat csak a DP port és a HDMI2.0 az előrelépés. sebességben konkrétan érzésre semmivel se jobb a 6 magos ryzen, mint a régi 2 magos i7..
-
válasz
bajnokpityu #53696 üzenetére
A zenbookot is felejtsd el, iszonyat. azt ne bánd. Nagyon szép meg könnyű a zenbook, de ezen kívül szervizelhetősége azt hagyjuk
-
válasz
bajnokpityu #53694 üzenetére
ebbe a ram ára is benne van? vagy ez csak munkadíj lenne?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ulenspiegel #53685 üzenetére
Csak utókornak 12700ft a beszereles. Elkerik a tíz perces meloert az óra díjat.
-
gatto_
senior tag
válasz
mrbego #53691 üzenetére
Rákeresve a HSTNN-LB6I-re a laptopszakinál kidobja az összes kompatibilis cikkszámot.
Fizikailag ugyanazt az akksit több féle cikkszámon forgalmazza a HP, attól függ milyen sorozatú, milyen gyártási évű a gép.
Őket jószívvel ajánlom, HP szervizként is szoktunk tőlük vásárolni dolgokat.
Nagyon gagyit ne vegyél, mert csak szívsz vele. -
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #53690 üzenetére
Remélhetőleg a hagymaleves segített.
-
mrbego
aktív tag
Sziasztok
A 2015-ben vett Pavilion 15-P253NH gépemben tönkrement az akksi (de már vagy két éve).
Most azon gondolkodom, hogy csak kicserélném vagy egy gyárira, vagy azzal csereszabatosra, megbízhatóra.
Milyen lehetőségek vannak, vagy ajánlott boltok?
Meg kicsit homályos nekem, hogy mi a pontos típusa az akksinak, ugyanis van rajta sok kód, sorszám stb. (pl. HSTNN-LB6I, vagy HP part number, vagy LG P/N?) Ezek közül melyikre érdemes rákeresni, hogy ugyanilyet találjak?
[kép] [kép] [kép]
Köszi előre is. -
-
válasz
SeniorTilla #53688 üzenetére
Tudom, azt hittem érted a szarkazmust.
Lehet nem ment át.túl jól álcáztam
-
-
válasz
SeniorTilla #53686 üzenetére
Mondta hogy ajándék
-
-
Ulenspiegel
tag
válasz
bajnokpityu #53684 üzenetére
Entegro. (HP és Lenovo márkaszerviz).
Nekem jó tapasztalatom volt velük.
-
Dhampir
félisten
válasz
bajnokpityu #53681 üzenetére
Aloha (HP, Lenovo és Dell hivatalos garanciális szerviz)
Ám egy fórumtárs visszajelzése nem volt pozitív, de meg lehet kérdezni.
Szerviz:
Cím: 1117 Budapest, Irinyi József u. 30.
Nyitva tartás: munkanapokon 9-17 óráig
Email: alohaszerviz@aloha.huElérhetőség:
Tel: (+36-1) 361-4260
Fax: (+36-1) 209-7789
Email: info@aloha.hu -
válasz
bajnokpityu #53681 üzenetére
Nem tudom!
-
gabeek3
csendes tag
sziasztok!
van egy HP Pavilion Gaming - 15-ec1012nh notim ,az lenne a kérdés hogy papir nélkül érvényes-e a gari ? a Hp support assist szerint még bőven garis de ugye papirom blokkom nincs .(ajándék volt)
-
Lokarson
tag
Lehetséges, hogy a probook 430 g8-nál a lokalizáció határozza meg, hogy a jobb oldalon van-e home-end, pgup, pgdn gombsor, mint a 440 esetén?
A magyar bill. képeken nincs, de sok youtube szétszerelős videóban van... -
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #53673 üzenetére
Ki a hivatalos szerviz? Megprobalok megegyezni velük.
-
válasz
bajnokpityu #53671 üzenetére
Több, mint 16 éves forgalmazom a HP gépeket, és még soha nem volt gond a gariztatással. 1000+1 gépet bővítettem ram, ssd terén, ügyfelek is. Te is nyugodtan megcsinálhatod. Nem tudom miért mondat ezt az ügyfélszolgálat. Még azt is elfogadják, ha ssd nélkül küldöd vissza, mert pl. fontos adatok vannak rajta.
De nyilván azt gondolsz amit akarsz, én azt mondom, ami a tapasztalat.
-
válasz
bajnokpityu #53671 üzenetére
Nekem is ezt mondták! Valamelyik topikban le is írtam, egy Pavilion x360-nal kapcsolatban.
Nem voltam mostában itt annyira aktív, bocsi.Körbe is röhögtem őket, hogy nem gondolják, hogy 4 csavar miatt (RAM SSD csere miatt) felküldöm, ez vicces, inkább vállaltam, hogy tuti nem lesz baja. Eddig egy cooletr cseréltem még benne, vállalható 15-18e a gyári, bele is tettem. Azóta is megy. Plusz ha megtartod a gyári alkatrészeket és óvatos vagy, nem gondolnám hogy megmondják, hogy hozzányultál. Fotózd le mi hol volt (RAM-ra gondolok, hogy melyikbe volt melyik).
Nagyon max ha megalapozott akkor van 14 napos elállási jog ha webáruházban rendelted.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #53670 üzenetére
HP telefonos ugyfelszolgalata imént azt mondta, hogy a pavilion és egyéb otthoni kategóriás laptopot ha megbontom, akkor garivesztes. Probook v más üzleti azt szabad. Nem ezt mondtátok a topicban. Így biztosan nem ezt vettem volna.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #53669 üzenetére
Pavilion 15 15-eh1009nh
-
válasz
bajnokpityu #53668 üzenetére
Mi a géped típusa pontosan?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #53649 üzenetére
Hol van leirva hogy nyugodtan leszedhetem a burkolatot garivesztes nélkül? Meg ennyi erővel a gyari SSD, ram eladhato lenne?
-
-
akaido
addikt
válasz
norrberth #53661 üzenetére
A lényege annyi, hogy ellenőrizd, hogy ha be van "kapcsoválva" a BitLocker meghajtó titkosítás? (A magam részéről nem szoktam, de ez egyéni felhasználás ill akár céges igény is lehet)
Ha nincs bekapcsolva folytathatod a frissítést.
Ezt a HP BIOS Update folyamatot használtam már én is többször. Hibátlanul tette a dolgát több munkahelyi HP laptopnál is. A BIOS frissítés alatt javaslom legyen a gép folyamatosan a 230V-os tápegység áramellátása alatt, ne akkumulátorról indítsd a BIOS Updat-et. -
Dhampir
félisten
válasz
norrberth #53661 üzenetére
A Windows BitLocker meghajtótitkosítás engedélyezve van a rendszeren a TPM biztonság használatával.
A HP megköveteli a BDE ideiglenes felfüggesztését a BIOS frissítése során, hogy megakadályozza a titkosítási kulcs elvesztését. Javasoljuk továbbá, hogy a folytatás előtt ellenőrizze, hogy rendelkezik-e biztonsági másolattal a BitLocker Recovery kulcsról.Ha engedélyezni szeretné a BitLocker felfüggesztését és a BIOS frissítésének folytatását, kattintson az "OK" gombra.
A megszakításhoz kattintson a "Mégse" gombra.
A BitLocker védelem automatikusan újraindul, amikor a Windows újraindul. -
norrberth
addikt
válasz
SeniorTilla #53660 üzenetére
(#53659) akaido
Eddig jó a gép, még nem tapasztaltam semmi hibát.Leszedtem F.30 at
HP oldalán beírtam a gép sorozat számát.
2db talál, ami volt rajta. Meg amit leszedtem újabbat.Windos update F.20 at honnan szedte nem tudom
Vagy talán a HP oldalra nem olyan friss mint kéne legyen.Aztán ez jön be, itt inkább nem mertem tovább menni.
Előbb megmutatom, nehogy parkolóra tegyem az 1 hetes gépet
Nem tudom mi ez a Warning. -
válasz
norrberth #53658 üzenetére
Ha van újabb, akkor tedd fel azt. Legyen töltőn és kész, manapság már biztonságosak a bios frissítések.
A windows egyébként tényleg durva, múltkor egy Envyt adtam el, bekapcsoltuk, megnézte az ügyfél, és leállításkor elkezdte frissíteni a biost. Akkuról ment a gép. Meg is döbbentem kicsit.
-
norrberth
addikt
válasz
akaido #53657 üzenetére
Tegnap a windows update.
Feltett F.20 Bios-tEredetileg F.14 volt.
Nem akartam frissíteni pedig a biost.
De a HP oldala nem is hoz F.20 ast.
Maradhat ez? Vagy tegyem fel a Hp oldalról az F.30 at?
Nem is értem az Windows Update hogy csinálhat ilyet..
Bios-t nem szeretem frissíteni, ha jó a gép.
Akkor nem piszkálom. -
norrberth
addikt
válasz
SeniorTilla #53655 üzenetére
-
-
akaido
addikt
válasz
SeniorTilla #53652 üzenetére
Arra gondolhatott, hogy a gép minősítése "varázslatos"
-
-
norrberth
addikt
válasz
SeniorTilla #53636 üzenetére
Én ezt vettem meg végül
[link]
Tetszik nagyon ez a Harry Potter gép
Biosba F10 szétnéztem, megleltem a billentyűzet világtást
Időt is lehet állítani, tetszik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #53649 üzenetére
Kerestem videot, mi a difi a két SSD tipus között:
[link] -
válasz
bajnokpityu #53648 üzenetére
sztem a kingstonnal nem lesz gond
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #53646 üzenetére
a manualból az derül ki, h satas és pci os ssdt is fogad.
egyik weblapon meg azt találtam 2x4GB 3200Mhz ram való bele, akkor magyarul ki mindkettő, és új 2x8 bele.
van olyan tipus, ami biztosan jó ezekbe? ryzen tudom, eléggé válogatós ramból.ez az SSD topus kifejezetten nem meleg, azzal nem lesz baj.
Kerestem videot, mi a difi a két SSD tipus között:
[link] -
válasz
bajnokpityu #53646 üzenetére
Nézd meg a melegedést is az SSD-nél, ha beleteszed.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #53645 üzenetére
Mert van. Egyébként Asztali gépen semmi difit nem éreztem köztük, csak meroprogram mutatja sokszor gyorsabbnak. Valóságban nincs difi...
Köszönöm elolvasom.
-
válasz
bajnokpityu #53644 üzenetére
És miért jó ez a sata ssd? Jó lassú.
Ezt a két linket ajánlom neked, a második a fontosabb:
https://support.hp.com/us-en/product/hp-pavilion-laptop-pc-15-eh0000/35719385/manuals
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c06719992.pdf
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #53643 üzenetére
nmve ből is létezik satas, nem pciEXes. így értettem.
pl WD RED SA500
[link]
1db 8gigás modul lesz benne várhatóan? -
válasz
bajnokpityu #53642 üzenetére
Nincs a gépben sata port, nvme ssdt használj. RAM ugyanolyan legyen mint ami most benne van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #53641 üzenetére
Ehhez a tipushoz elvben használhatnék satas SSDt? Van egy 512esem ilyen, 100%os 1 év használat után is.
Valamint milyen ramot ajánlotok, amivel tuti menni fog?
És tényleg HPnál úgy működik, hogy magam kicsavarozhatom az alját, hogy csereberéljem a cuccokat? Nem gondoltam volna, de örülök ennek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #53640 üzenetére
Elhiszem, pláne, mert ismerem a korrektségedet.
De nagyon nem tünt annak a MMben, amit taperásztam. az inteles volt.15-eh1009nh-t vettem.
-
válasz
bajnokpityu #53639 üzenetére
A palmrest (ami a billentyűzet és touchpad körül van) alumínium. Hidd el, szedtem már szét párat. Nem fogod megbánni, ha megveszed. Egyébként mi a típusa?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #53636 üzenetére
néztem ma egy 15ös paviliont, de ez sztem full műanyag burkolatú.
ettől függetlenül szép, és könnyű gép, szóval belevágok. -
válasz
tisszekreny #53634 üzenetére
Ok, akkor egy db használt 8gb ddr4-et vegyél bele. Nekem is ilyen notim van csak 1xxx a tied meg 0xxx sorozat. Nekem is 2 slot van, és tettem bele egy másik 8-ast. Gondolkodtam sokáig 2x 16gb, de nekem elég a 2x8. Szóval azért vegyél bele 8-ast és ne 16-os, mert így meglesz a Dual Channel a ram és a proci közt. Tehát vagy 2x8 vagy 2x16
-
válasz
bajnokpityu #53632 üzenetére
A Pavilionok ajánlott gépek, jó minőségűek, fém palmresttel. Magadnak is bővítheted, SATA hely nincs benne. USB-C to LAN a megoldás a lanra.
-
válasz
tisszekreny #53631 üzenetére
Miért nem veszel bele 2400-as ramokat? Fillérekért lehet venni itt HA-n, olcsóbbak mint a 2666-osok
-
válasz
tisszekreny #53631 üzenetére
Szia. Ha a 8GB-os modul mellé teszed, akkor egyiket sem.
Ha helyette, akkor a 2666MHz közül bármelyik. Jól emlékszme, h ebbe 1 slot van?
-
bajnokpityu
félisten
Sziasztok!
Kinéztem [link] készüléket.
Tök jó a leírás, de kérdés, hogy ez általánosságban mennyire ajánlott tipus?
RAM / SSD Bővítés csak HP által lehetséges? HDDnek van itt helye?
LAN port itt nincs is?Köszönöm
-
tisszekreny
tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni RAM bővítéssel kapcsolatban.
Gép: HP Pavilion X360 14-DH0019NH 6VR66EA
Gyárilag 8GB RAM van benne, DDR4-2400 MHz.Segítsetek kérlek, az alábbi memóriák közül melyik lehet jó bele, illetve melyiket ajánlanátok?
1. Kingston KCP426SS8/16: DDR4 - 2666 MHz - 1x16 GB - CL 19 - 1.2 V - 260 pin
2. Kingston KVR26S19S8/16: DDR4 - 2666 MHz - 1x16 GB - CL 19 - 1.2 V - 260 pin
3. Kingston KVR32S22S8/16: DDR4 - 3200 MHz - 1x16 GB - CL 22 - 1.2 V - 260 pin
4. Kingmax GSAH 16GB: DDR4 - 2666 MHz - 1x16 GB - CL 19 - 1.2 V - 260 pinSegítségeteket előre is köszönöm.
-
válasz
BladePocok #53628 üzenetére
Ez ennyiért nagyon jó vétel. Alapgép, nyeklik-nyaklik, gyenge a billentyűzete és a kijelzője is, olcsó műanyagból van, de ennyi pénzért nem találsz ilyen teljesítményű gépet. Kíváncsi vagyok, tudják-e szállítani.
-
BladePocok
tag
Sziasztok!
Nézegettem laptopokat és megakadt ezen a modellen a szemem. (HP 255 G8)
Áfa+szállítással együtt bő 210 ezer Ft lenne, egyetlen hátrányként talán a külföldi billentyűzetet tudnám felróni neki (és esetleg a garanciával kapcsolatos dolgokat később), de ilyen áron ilyen teljesítményű eszközt (újonnan) én egyik magyar oldalon/webshopban sem találtam.
Mit gondoltok ERRŐL a HP laptopról, van aki esetleg ezt használja napi szinten, mik a tapasztalatok?
Köszi előre is! -
-
válasz
Lokarson #53623 üzenetére
Szia. 2020 február elejétől használok egy ilyet HP Pavilion x360 - 14-dh1002nh. Azonal SSD meg RAM bővítés-csere volt. Nekem nem jött be a kihajthatósága, kényelmetlen, hogy a bill gombjai ott vannak alaul (igen nem működik olyankor, az világos, én vetteb ipad-et erre a célra.) Zsanérjai stabilak, nincs gond vele, érintőt használgatom, de ugy így kevés az igénybevétele. Cooler-t kellett cserélnem kb 1 év elteltétel.
Egy másik fórumtag meg a touchnál hall valami fura hangot, én nagyon ritkán hallom, ha épp figyelem, amúgy nem is veszem észre, ha nem mondja.Szóval mindennap használom, naponta hordozom, bírja, stabil én szeretem. Én az érintő nélküli változatot jobban ajánlom, de persze kinek mi.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Lokarson #53623 üzenetére
Egy évig használtam céges gépként egy 10. generációs i5-tel szerelt 14-es Paviliont, napi hordozással. Az első hónapban sikerült beleönteni egy pohár kávét is a billenytűzetbe (szerencsére feketén iszom, különben jó eséllyel összeragadt volna minden), simán túlélte. Tudtommal most is jól működik az utódomnál. Ha lejár a 2013-ban vett Latitude e5430 ideje (még nem észbontóan lassú sok memóriával és SSD-vel) szerintem ilyet veszek helyette, elnézve a jelenlegi Latitude árakat.
-
-
Lokarson
tag
Sziasztok!
Mi a tapasztalat, gyakori hordozáshoz érdemes Pavilion 14-et venni?
Vannak ajánlott típusok a Pavilionon belül?
Vagy ehhez már Probook 440 g8 javasolt mindenképpen ?
Köszönöm.Üdv, Lokarson.
-
-
akaido
addikt
válasz
barcsajani #53617 üzenetére
Itt a hardverapron szerintem olyan 150-ért hirdethetnéd.
-
barcsajani
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy egy HP 15-dw1018nh laptop mennyit ér használtan? Körülbelül 3 hónapos, új állapot, minden gyári tartozékkal.
Erről van szó: [link] -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni! Adott egy Hp 15s-fq2012nh laptop, amiben kicseréltem a gyári 256-s micron ssd-t egy wd sn550 1tb-ra. Ezt követően a laptop HARD DISK - 3F0 hibát dob. A biosban a configuration/ UEFI HII configuration/ Intel rapid storage technology alatt látszódik a meghajtó. A boot options-ban semmit sem tudok nagyon állítani, secure boot enable-t is engedélyezetem, de nem hozott megoldást. A neten már kerestem a 3F0 hibát és mindenütt a legacy-t állítottak, de ilyen menüpont nincs a bios-ban. A win 10 telepítő elindul pendrive-ról, de a telepítő nem lát meghajtót. Mit csináltam rosszul, mivel lehet a gond? Segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
akaido
addikt
válasz
SeniorTilla #53612 üzenetére
Valóban, HP Zbook 15 G3.
-
-
válasz
SeniorTilla #53609 üzenetére
Koszonom
-
-
MrTuttle
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy hasznalt Zbook 14u G5 vasarlasan.
Van valakinek tapasztalata ezzel a tipissal?Koszi!
-
zsoltip
őstag
válasz
SeniorTilla #53605 üzenetére
Én is így vagyok, h sztem...
Ezért is kérdezem itt. -
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
HP X2 612 G1 készülékbe hány db SSD hely van, és azok milyen "csatlakozó formátummal" (m.2?) rendelkeznek?
És milyen méretű, milyen hosszú SSD mehet vajon bele?
Köszönettel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Fotók, videók mobillal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Kiderült, hogy melyik AI-cégeket venné meg az Apple
- Apple MacBook
- SörcsaPH!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
- További aktív témák...
- Eladó megbízható, szép Toshiba Satelite C850
- Dell E5540 i5-4G/ 4gb ddr3 / 500gb Hdd / jó akku / töltő nincs, BIOS kódos/
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Dell 5580 i5-7200u / 8gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest