- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisBundi
őstag
válasz
SeniorTilla #35599 üzenetére
Az optikai meghajtó csatolója viszont nem biztos, hogy tudja azt a szávszélességet amit kellene, így lehet elveszik az SSD előnye! Ez saját tapasztalat!
Azt a hű de nagy védelmet viszont egy kis habszivaccsal meg lehet oldani, mivel a HP is csak ennyit tett bele pl a Pavilion szériába! Szóval ezt maga döntse el mindenki, hogy kinek mi a fontos! Nekem 2 éve megy így a gép és azóta is 100/100 minden!
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Dr. Gonzο #35588 üzenetére
Ha megvan hozzá a hp recovery win telepítő lemez, akkor ez alapján próbáljátok megjavítani. Option two résznél.
-
SirKero
őstag
válasz
Ice&Lime #35582 üzenetére
A win7 tuti jó mert több gépen is fut ( laptop asztali vegyesen ) és sehol sem csinálja csak ennél az egynél. A fiamnak ugyan ez a HP 8510 van csak az övé nem p ha nem w és ugyan ez a hiba nála is előjött. De az elmúlt egy-két hét után magától. Úgy látszik csak a HP-s gépekkel van valami nyűgje
kisza25: szerintem leformáztam második újrahúzás előtt, Én mindig úgy telepítek ha egy mód van rá hogy törlöm az összes particiót és újra particionálom. Ilyenkor formázni is kell. Vagy arra a 100MB-os particióra gondolsz?
-
fuze
őstag
Feldobtam egy windows 8-at a notebookomra. Mindent sikerült telepíteni, kivéve a váltható grafikát. A 8 sok drivert feltett, még az intel hd graphics vezérlőt is. Az ati HD 4550-es kártyámhoz sikerült telepítenem a drivert (kb 7. próbálkozásra) viszont a catalyst nem hajlandó elindulni és váltható grafika lehetősége sem jelenik meg. Nekem az is jó lenne ha csak az ATi menne, persze egy értelmesebb megoldás lenne az igazi. Basszus még a francos ujjlenyomat olvasó is működik, csak a lényeg nem
-
SirKero
őstag
válasz
Ice&Lime #35575 üzenetére
Csak az op. rendszer van feltéve + a HP oldaláról leszedett driverek. A frissítéseket rögtön a telepítés után kikapcsoltam ( soha ne keressen ). Más nincs. Illetve a Chrome egy Total Commander és egy MPCHC a filmekhez. Más böngészőt is próbáltam ugyan ez. Kínomban már próbáltam Vistával is de ugyan ez az eredmény.
kisza25 Nagyon hálás lennék mert már az eladás határán van a dolog.
Ez esetleg
A taskmgr.exe nem tudom miért megy 40-45 %-on mikor csak 1-2% -ot kéne használnia.
-
kisza25
félisten
válasz
SirKero #35574 üzenetére
nekem ezt muter laposán csinálta valami halál hétköznapi programtól, de most nem jövök rá melyik, ugyanez a szindróma és csak újratelepítés segített, de mikor raktam neki a programokat megint eljutottam addig és újra jelentkezett, megint rakhattam újra a rendszert, ha rájövök mi volt szólok
-
SirKero
őstag
válasz
Ice&Lime #35571 üzenetére
Tegnap friss rendszert tettem rá és ma már elő is jött a probléma
A frissítés direkt lekapcsoltam ( én arra gondolta,hogy az fogja meg ennyire ) Csak a szükséges driver programokat raktam fel semmi mást.
A taskmgr.exe nem tudom miért megy 40-45 %-on mikor csak 1-2% -ot kéne használnia. -
Ice&Lime
veterán
válasz
SirKero #35570 üzenetére
Hát, lehet a win update terheli meg ennyire és utána abbamarad.
Vagy, telepítettél valami olyan programot, ami bezavar, illetve vírusos lett a rendszer.
Megnézhetnéd miket tettél fel visszavezetve kb. addigra, amikortól kezdődtek ezek a dolgok, és törlöd őket, leellenőrzöd a gépet. -
SirKero
őstag
-
SirKero
őstag
Sziasztok.
Egy HP 8510p laptopról van szó. Időnként ( újabban egyre sűrűbben ) hirtelen felmegy a processzor használat 100% -ra és teljesen belassul a rendszer. Percekig kell várni mire bezáródik egy oldal.
Nem lehet semmihez kötni csak egy-két oldal van megnyitva. Legtöbbször a SkyRama netes játék alatt csinálja. Ki lett takarítva újra pasztázva az alkatrészek külön külön tesztelve.
A feladatkezelőben megnéztem és a taskmgr.exe ( 40-45% ) a svchost.exe a sidebar.exe és a consent.exe eszi a procit.
Esetleg valakinek ötlete -
Ice&Lime
veterán
válasz
khirill #35564 üzenetére
Több fajta méret van pl.:
1. 12.7mm SATA - A legtöbb elmúlt 4 évben megjelent géphez
Pl. Lenovo G580 B590 Dell 5010 5110 Fujitsu AH502 A532
2. 9.5mm SATA
Pl. Dell 5521 3521, E4300 E4310 Acer TimeLineX
3. 12.7mm IDE
Pl. Dell 1525
4. 9.5mm IDE
Pl. HP 6910p, 2008 előtti MacBook gépekJó megnézni, hogy a optikai meghajtó tácája ahogy kijon milyen illesztések vannak rajta, mert több féle van, olyat kell ami passzol a tiéddel, hogy rátudd majd tenni az optibayre az optikai meghajtód tálca oldallapját.
-
khirill
aktív tag
sziasztok!
a napokban vásároltunk egy HP ProBook 450 G1 (E9Y39EA) és vásároltunk mellé egy Kingston SSDnow300 60gb-os ssd-t. Az megoldható, h az ssd legyen a rendszer és a hdd (1tb) legyen a másodlagos háttértár? gondolom nem fér bele a gépbe, de az optikai meghajtóról lemondanék. van esetleg valamilyen keret, amit mint egy adaptert használhatnék? számít, h a hdd helyén legyen az ssd, h az rendszer lehessen?
a segítséget előre is nagyon köszönöm!
-
Dell XPS
veterán
Kimaradt: határeset a noti javítása szvsz, küldtem PM-et megbízható korrekt céggel kapcsolatosan, ha úgy döntenél.
-
-
redaizoltan
csendes tag
-
bnorci71
addikt
fejlemény a probook 4525s ügyben
szombaton törte a képet és egyszer csak lett fekete képernyő, közbe dobált "..képernyőillesztő nem válaszool..." üzeneteket, ma volt időm foglalkozni vele
biosba is ilyen, érdemes foglalkozni a lap javítással, ahogy néztem ~45papír és 4-6 hét
vagy
alaplap 100dolcsi környékén Alitól
aprón néztem csak 4520-hoz van azt meg nem tudom jó-e belevagy így eladni aztán szétbontja aki akarja
mit érhet?ja most gondolkodok aksija is nulla kihúzom a töltőt és már ki is kapcsol
szóval nem biztos, hogy megéri rá költeni -
Tenken
őstag
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Ma elkezdett ilyesmit dobálni a gépem:Meg alapból a boot screen-en is megjelenik egy piros felirat, ami eddig nem volt. Fogalmam sincs mitől lehet.
Látott már ilyet valaki? Win-t újra kellett húznom, de a friss az megy szépen, viszont ezt még mindig beadogatja...jah, nem tudom számít-e, de 2560p a típusa.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
reggiee #35548 üzenetére
64bites rendszernél nagyon kevés a 2GB ram.
Alapból, ha minden driver fent van plusz vga driver, virusírtó, stb..már el is ment 1GB.
Miközben használod a gépet figyelgesd a feladatkezelőt, tálcán jobb egér katt, feladatkezelő indítása és nézd a memória használatot. Egy 64 bites rendszerhez 4GB-ot szoktak használni minimum. Lehet ebből van a problémád is.(Ha emellett lassú is a gép, mivel a proci kevés, akkor tehetsz bele ssd-t, hogy könnyítsd-gyorsítsd a rendszert).
-
reggiee
csendes tag
Üdv szakik!
Egy Hp 630as notiról lenne szó, amiben egy intel celeron proci ketyeg 2gb ram melett.
Előzőleg 32bites Win7 professional lett rá telepítve, de nem működtek megfelelően a driverek ( pl usb aljzatok, sem a bluetooth) , viszont maga a rendszer mondhatni gördülékenyen futott. Ezután egy 64bites Win7 ultimate-el próbálkoztam, itt már az összes driver megfelelően működött, viszont a gép jóval lassabb lett. Nem úgy reagált a dolgokra, még fagyásra is volt példa..
A HP szervizzel beszéltem, ők konkrétan 64 bites operációs rendszert javasoltak a driver támogatottság végett.Mostanra tanácstalan lettem, mi is okozhatja a fagyásokat, illetve a leterheltséget!? Talán sok neki a 64bites rendszer?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
KisBundi
őstag
Igen?? Az nagy baj ugyanis amikor telepíted, kell lennie egy olyannak, hogy ki kell választanod, hogy hanyadik generációs intel drivert tegye fel az IGP-hez! A Te esetetben a HD3000-es szériát kell választanod a 2. generációs intel processzor miatt! Mivel ha innen töltesz le vmit az tartalmazza az intel drivert is. Ha ez nem így lenne akkor nem működne a VGA kártya választód!
-
KisBundi
őstag
-
KisBundi
őstag
Ez nagyon macerás dolog! De próbálj meg innen letölteni!
Sajnos ilyen MOD driverek mennek a HP laptopjan, de ezeke se probléma mentesen!Az újakat nem tudom milyenek, mert én még mindig a 13.4-essel tolom, amivel eddig nem volt gondom. A többivel a szokásos fényerő állítási lehetőség nem működött! De azóta már megjelent vagy 6 frissítés is és lehet már olvosolták!
-
Daert
őstag
Hali,
Valaki tudna segíteni videókari driver ügyben?
Sajnos nem találok dv6 6150sl-hez HD6770m GPU-hoz meghajtóprógramot.
Vagy ha mégis,az csak az Install Managert teszi fel de a drivert nem hajlandó. -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
láma kérdés, adott egy HP EliteBook 2560p eredeti win7 prof liszenszel, de nem eredeti a HDD tehát már nincsen rajta rejtett partíción, mit tudok ilyenkor csinálni, hogy ne tört wint kelljen használnom?
-
kisza25
félisten
melyik gombbal lehet belépni a hp dv6-2012eg biosába, mert sehogy sem tudok
-
bnorci71
addikt
válasz
zsolthee #35488 üzenetére
köszi
Nx6310 volt már atomjaira szedve
a lényeg
hűtőt kiszedtem -google > service manual- és szinte nulla a porcica benne, kapott új pasztát összeraktam most nejem teszteli eddig simán megy
húgom azt mondja hol 5, hol fél óra múlva volt kék halál vagy valami blue screen feliratos képernyő -szerencsére nem láttam már olyat vagy 6-7 éve-Dell XPS
ha az akkor gondolom kuka
ha jól gondolom a hűtő alatti másik 2 pasztás chip az alaplapi és a VGA
megrendülne a bizalmam a HP-be
Nx6310 7éve megy most van egy kis prüci a kijelzővel, van 1 csík benne de mozgatásra eltűnik így nem foglalkozom vele
igaz én most elpártoltam a Lenovohoz
ja VGA-t mivel zavarjam meg, hogy kibukjon?
-
-
kisza25
félisten
válasz
Chaser #35508 üzenetére
én azért ezt vettem, mert nem akartam sandynál régebbi procit, meg ez még gyári garis, lehet ki is tudom terjeszteni még nem jártam utána, de lehet 2540p még minőségibb volt, mint ez? 108eFt ért vettem, win7 profal szerintem ajándék kategória, de majd az idő eldönti a dolgot
nem akarok kukacoskodni, de lapkakészlet driverekett felraktad? itt vannak úgy középtájt -
kisza25
félisten
válasz
Chaser #35497 üzenetére
most felraktam a legfrissebbet ezzel is jó
-
kisza25
félisten
válasz
Chaser #35497 üzenetére
9.17.103347 amúgy innen szedtem le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-roller topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- iPhone topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged