- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark0179
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy HP G6000-res laptopom egyik napról a másikra semmit nem csinál szó szerint! Nyomom a bekapcs gombot és nem reagál semmire.. Be se kapcsol. Elvileg az alaplapon lehet valami gubanc pedig hozzá sem nyúltam semmihez.. what is problem?! -
medvezsolt
senior tag
válasz
Dell XPS #35173 üzenetére
Nos visszatértem
HP6545b laptopomnak van baja
Szóval,a helyzet ugye az volt, hogy csak adapterrel is .. és csak aksival is ugyanaz az a helyzet, vagyis hogy a power led kék-narancson villog folyamatosan.
Tanácsodra kipróbáltam a trükközést, miszerint kivettem az aksit is és az adaptert is, nyomtam a power gombot 60 másodpercig, majd vártam 2-3 percet és csak az adaptert aksi nélkül rádugtam... de sajnos ugyan úgy folytatja a villogást.
Próbáltam azt is, hogy lehúztam az alaplapról a CMOS elemet pár percre, de az se segített.
Próbáltam kivenni , vissztenni a memóriamodult is..Másik adapterrel vagy aksival még nem volt lehetőségem kiprobálni, de abból hogy külön külön mindkettönél villog a led, arra következtetek hogy más a baja.
Sajnos semmi előrehaladás. Van még valakinek más ötlete?
-
kisninja
őstag
Hi all van egy hp cq-56 noti és a fő bajom hogy egyre sűrűbben van olyan gondom, hogy teljesen fehér lesz a kijelző. Fényerő állítás megy a win megy, sajnos azt még nem tudtam kipróbálni hogy van e kép vga kimeneten.
-
NpTi
újonc
Sziasztok!
Vásároltam tegnap egy Hp Probook 450 G1 notit.
Igazából minden faja, egy dolog kivételével. A kijelző kicsit "bántja" a szemem. Kicsit hidegnek tűnik, meg van egy enyhe kékes árnyalata.
Ez erre jellemző, vagy esetleg valahogy be lehet kalibrálni és ha igen, hogyan? Tudna nekem valaki segíteni? -
zebede
őstag
válasz
zebede #35172 üzenetére
Akkor válaszolnék magamnak, és annak aki esetleg később rá keresne ebben a topikban a kérdésre.
HP 8470p, gyárilag telepített Windows 7 64-bit
A HP Recovery Disc Creator indításánál kiválasztható két opció: Windows lemez, illetve Illesztőprogram-lemez:
A Windows lemez egy win7 telepítő lemez lesz (nem recovery DVD-ket készít), egy db DVD-n.
Az illesztőprogram lemez szintén egy db DVD-t igényel.A két lemez kiírása 30 percig tartott.
-
-
pmheros
őstag
HP 8530p -hez feltettem az összes (hozzávaló) driver-t. Kell még innen valami szoftver hogy tudjam használni bejelentkezésnél az ujjlenyomat leolvasóját. Természetesen a drivere fenn van.
Előre is köszi.
-
fenris0721
újonc
Hello,
nemrég hozzám került egy HP Compaq 6710b, nagyon jó állapotban. Nem volt gond vele, egészen eddig. Felfigyeltem, hogy állandóan teker a ventillátor, de mivel sem a levegő nem volt forró, amit kifújt, sem a gépház nem melegedett, hát nem foglalkoztam vele. Nemrégiben szétszedtem, kifújattam a ventit, minimális por volt benne. Azóta is folyamat teker. Következő pont: itt a topicok közt olvasgatva bukkantam rá az NHC programra, megtetszett, feltettem. Gyönyörűszépen kijelzett nekem mindent, minimálisan tekert a venti, minden f***a, el nem állítottam semmit. Viszont beállt egy problem. 100% töltöttségű az akksi, de a fennmaradó ideje 0 perc. Ha lehúzom a tápot, azonnal standby. Felébresztem, csak akksival, töltés 100%, fennmaradó idő 0 perc. Alapban eddig egy-másfél órát bírt a gép akksival, most 10 perc után lekapcsol. Visszakapcs, megint 10 perc, leáll.
Tudna nekem erre valaki mondani valami okosat? Megköszönném.
Driverek a lehető legfrissebbek. Xp Professional 32bit. RAM 1GB. BIOS 68DDU Ver. F0B
-
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Adott egy HP HP N052SH notebook. Vásárlásnál azt ajánlották, hogy csak windows 8 legyen rajt, vagy feljebb, mert a drivereket korábbi oprendszer (win7, mondjuk), nem fogja megfelelően kezelni.
A kérdés az lenne, hogy valóban, tényleg nem tudnék rá win7-et telepíteni gond nélkül? Az igazság az, hogy nem tudom megszokni a win8at.
Köszi,
Máté
-
válasz
Tothgera30 #35157 üzenetére
Bocsesz, HP 3D Drive Guard-re gondoltam.
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #35175 üzenetére
Termékkulcs BIOS-ban
mi a szösz? és ha frissítem a BIOS-t?
-
Az a baj srácok, hogy a win7 és win8 egészen más licenszeléssel lett kiadva. Nem igazán vágom a win8 oem licenszelést, mert minden gépem előtelepített oprendszerrel van (jó, 99%), és én még jól bevált win7-et használok.
De a win8-at ha felteszed egy sima telepítőlemezről (a megfelelő OEM verziót), kíváncsi lennék, hogy felismeri és elfogadja-e a biosban lévő termékkulcsot. Vagy a netes, illetve telefonos aktiválást, ami win7-tel hibátlanul ment.
-
Dell XPS
veterán
válasz
medvezsolt #35171 üzenetére
Akkor viszont nincs probléma az adapterrel, és az akkuval sem - mondjuk nem is hibásodhat meg egy ventilátor takarítástól. Gondolom a tisztítás előtt minden rendben volt (adapter, kábel, akku), így szerintem próbáljj még egy "trükközést" légy szíves bevetni.
Ha nem lenne változás, akkor viszont vizsgálni kell a tápáramkört.
-
zebede
őstag
HP 8470p Windows 7 64-bit
A HP Recovery Disc Creator indításánál kiválasztható: Windows lemez, illetve Illesztőprogram-lemez.
A Windows lemez egy sima win7 telepítő lemez lesz, vagy recovery DVD-ket fog gyártani?
Melyik hány db DVD-t fog megenni ha elindítom? -
Ice&Lime
veterán
válasz
lolka1980 #35169 üzenetére
Igen is meg nem is.
A recoverys hps windowson sok felesleges program van, amik helyet foglalnak és esetleg kicsit belassítják a rendszert, ez is tapasztalat. Előnye tényleg az, hogy nem kell rajta beállítani szinte semmit.
Az "üres" windows-zal tényleg sokat kell babrálni, driverek, frissítések, programok, beállítások, stb... viszont az előnye, hogy csak azt teszel fel, amire tényleg szükséged is van.
Szóval, ha így nézzük 1-1. -
lolka1980
aktív tag
-
Ice&Lime
veterán
válasz
lolka1980 #35167 üzenetére
Attól függ te mit szeretnél.
Ha jó neked most úgy ahogy van és nem szeretnél nagyon vele babrálni, akkor hagyd úgy.
Ha le akarod teljesen tisztítani a meghajtót és egy "üres" wint akarsz tényleg, akkor talán érdemes lehet megpróbálni, csak nehogy abba az esetbe ess, amibe az előző hozzászóló is, hogy 47 eurót kell fizetnie érte, ha neked megéri, akkor oké.
Eddig én ingyen kaptam és az ismerőseim is, szóval nem tudom abban a helyzetben mi történt. -
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Már ha itt tartunk mármint helyreállításnál,szerintetek hagyjam meg a recoveryt vagy megrendeljem én is a win-t meg a driverek tartalmazó lemezt és ha valami oknál fogva újra akarom telepíteni inkább azzal csináljam?
Szóval van e értelme "tiszta" rendszernek vagy jól van az a gyári?
Huh remélem nem voltam bonyolult? -
Dell XPS
veterán
válasz
medvezsolt #35162 üzenetére
Szerintem sanszos, ellenőrizned kellene egy másikkal.
Milyen állapotú volt az akku egyébként?
-
medvezsolt
senior tag
válasz
medvezsolt #35152 üzenetére
erre van valakinek ötlete? Elromlott a töltőm?
-
F.B.I.
veterán
Üdv ismét!
HP 2510p-be meg lehet oldani, hogy SSD kerüljön a gyári HDD helyére? Ha vesz az ember egy msata SSD-t az bele lehet simán építeni?
-
A Dell Freefall Sensor Driver érzékenységét hol lehet állítani? Nincs rá szükség, mert asztalon használom, de jó tudni.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Lehetne egy kérdésem?
Van egy HP 6545b laptopom. A minap szétkaptam és kiportalanítottam. Aztán a gép elindult. Kimentem pár percre és mire vissza jöttem az fogadott hogy a gép kivan kapcsolva. Kapcsolnám vissza. de a következő jelzést kapom. Az akksi visszajelző led kéken és narancs szineken folyamatosan villog. Póbáltam utána járni neten,de csak annyit találtam hogy nem kap elég töltést a noti stb. probáltam akkuval csak, de ugyanaz. PŐróbáltam egy olyan trükköt, hogy 15 mpig nyomva hagyom a power gombot, majd vissza dugom az áramkábelt, de ugy is csak villog tovább. Mi lehet a gond? szar a töltő is és az akksi is? szokott egy igy hirtelen elszaródni?köszi
Zsolti -
szpal17
őstag
válasz
14adam #35149 üzenetére
4 féle driver van fent a HP oldalán ehhez a típushoz. Van Ralink, van Realtek, van Atheros, van Broadcom.
Ki kellene derítened fizikailag melyik van benne. Erre több lehetőséged van. Egyrészt le tudod szedni a hátulját és megnézed a kártyát. Vagy felteszel egy Aida 64-et ami megmondja milyen márkájú a kártya. -
14adam
addikt
Üdv
van nálam egy hp pavilon g6 -1119 win764bit
A probléma az,hogy nem tudok rá wifi drivert rakni. Próbáltam már több fajtát is. (Előfordulhat,hogy a program nincs megfelelően telepítve... )
minden ötlet jól jön -
krisi047
senior tag
nemide
-
pmheros
őstag
Sziasztok,
Lehet hozzájutok egy HP 8530P -hez. Az első dolgom lesz ssd -vel bővíteni. Az optikai egység helyére tervezném betenni a hdd -t.
Kinéztem az e-bay -en egy caddy -t, de nem látom hogy közvetlen lehet-e ebbe rögzíteni egy hdd -t, vagy még ebbe is kell valami rögzítő lemez ? (mint amit ennek a videónak 0:30 -jában levesznek) -
válasz
kromatika #35140 üzenetére
Ez - bár nem írtál pontos típust - az Envy 17-2000 sorozat lehet. Komoly teljesítményű gépek voltak, nekem spec. nagyon tetszett a mintás magnéziumház, és szép volt a színe is. Ilyennel játszottam szét magam néhány éjszakát, ez volt az első komolyabb 3D-s játékélmény, és nagyon bejött
A gépnél a következőket nézd meg:
1, tegyél fel full terhelsét adó, sokkoló programot, pl. 3DMark, stb, ezzel járasd legalább 15 percig. Forró lesz a bal oldala, a kezed alig fogja bírni, de ez normális. Az a nem normális, ha lefagy, vagy belassul. Ekkor gond van a hűtésel (ami a gép korát figyelembe véve 90%-osan valószínű). Ez még nem baj, de alku tárgya. Ha nem tudja lehűteni magát, akkor szétszedni, újrapasztázni és kitakarítani kell.
2, akkor vedd meg, ha ezzel a melegedéssel megbarátkozol - a 6850 egy nagyon gyors VGA, főleg GDDR5-tel (sztem az van benne), de olyan mint a hősugárzó
3, akku már valszeg kuka, főleg mert a túl nagy meleg teszi tönkre leghamarabb
4, képernyőt nézd meg, jó-e a fényerő és a kontraszt. Nagyon jónak kell lennie, ég és föld egy átlagos laptophoz képest. Ha nem ilyen, akkor öreg a kijelző, sokat ment vagy melegedett az évek során.
5, a hőterhelés miatt előfordulhat hűtési probléma bármikor, erre nagyon oda kell figyelmi, hátőpadot vagy legalább radíros emelést használni ,ha játszol vele (persze, mi másért kellene?
)
Az anyagminőség és összeszerelés jó, ez a HP egyik csúcsmodellje volt. A kép és hangminőség kb akkora különbség lesz a lenovóhoz képest, mint trabant után egy lexus terepjáró
-
kromatika
veterán
Sziasztok.HP Envy 17"3 3D(Intel Core i7 2630QM ,full hd kijelző,Radeon HD 6850M (1GB DDR 5) stb... mi az általános vélemény?Mennyire felső kategória ez,milyen a hűtése,és az összeszerelési és anyag minősége?Egy ThinkPad T510 -ről váltanék a nagyobb kijelző miatt.Ami i5 520M procival van szerelve.Nagy vissza lépést jelentene a hp a thinkpad hoz képest?
-
F.B.I.
veterán
2510p-re win 8.1 felrakható? Esetleg a 720p mkv-t bírja?
-
Tim82
félisten
válasz
johndeegwed #35131 üzenetére
A T7200 és a P8600 biztosan nem.
-
dokee78
félisten
Van egy HP Compaq nc6400 laptop nálam.
Van frissítőszoftvere,mint a Lenovonak,hogy leszedi és telepíti a drivereket?
Vagy egyenként kell leszednem és telepítenem? -
johndeegwed
tag
sziasztok hp 620-asom van , cseréni szeretném gyári t 3100-as procit.
kiszemeltjeim t-7200 , p8600 , T7300 ezek a processorok üzemelnének e???? -
-
lolka1980
aktív tag
Szia!
Ha jól tudom az usb/esata portokon szabvány feszültségek vannak tehát mindegyik pc-n ugyanannyi
Ami neked inkább számít az az adott porton kivehető maximális áramerősség.
Egyébként rendeltem én is magamnak ilyet olyasmi célzattal mint te.
Sajnos abszolut szinte semmit nem bír meghajtani még egy dvd irót vagy HDD-t sem.
Ha venni szeretnél szerintem valami külső táposba gondolkozz hátha az bírja.De ez csak ötlet -
twine
veterán
Sziasztok!
Szerintetek honnan tudhatnám meg, hogy a 6460b ProBook-on található eSATA/USB 2.0 combo port mennyi feszt ad le?
Gondolkodom valami ilyesmi ,vagy hasonló kábelen,,,
Csak nem tudom, hogy jó lesz e ez nekem 3,5" desktop hdd-hez...vagy az csak álom marad, hogy külső táp nélkül megoldjak ilyesmit?
Félek, hogy igen(azaz álom marad), mert az eddigi tudásom ezt mondatja velem,,,de optimista vagyok,,hátha mégis létezik megoldás....
Szóval eSATA/USB 2.0 combo port mennyi feszt adhat le?
Google "haverom" most sajnos nem volt elég segítőkész, de még a HP QuickSpecs sem -
NEMO1968
őstag
Ezt telója,ill a brutusz beállítás is befolyásolja.(a gépen és a telón is)
Ha bepipálod pl. a hitelesítő kód kérését,(vagy valami ilyesmi),akkor az első párosodásnál így viselkedik.
Van ahol gond nélkül összeáll a telóval pl. XP alatt,WIN 7- nél már lehet hogy nem is megy kód nélkül a párosítás.
Szal nem csak az NFC sajátja ez a viselkedés.
-
bencze
senior tag
Sziasztok,
A 2530p-m akkuja már nagyon betegeskedik, ki kellene cserélni. Viszont nagyon nem vagyok képben milyet kellene / érdemes venni. Így Google szerint létezik utángyárttottól eredetiig 10e és 25e közti szórásban ami elég nagy. Költséghatékonyságot is figyelembe véve, milyet érdemes venni? Az utángyártottak jók lehetnek-e illetve ha igen abból is melyik ami megbízható lehet, van erről tapasztalat? Esetleg ha ajánlani is tudtok boltot ahonnan ilyesmit vehetnék, Budapesten...
Illetve, számít, hogy melyik 2530p vagy mindbe ugyanaz az akkumulátor jár? Pl. a rendelős megoldás oké vagy inkább olyan helyről vegyek ahová beviszem a gépet ránéznek és adnak hozzá? -
gr.bence
aktív tag
Holnap viszik el a gépemet, aztán eszkalálnak némi javítást a kijelzőnél (tartó keretet elengedett a ragasztás)
majd vissza is hozzák természetesen. Kíváncsian várom az eredményt, eddig a szervizzel nem volt semmi bajom...remélem nem is lesz. -
zebede
őstag
Ezzel a Docking Stationnal meg lehet oldani, hogy a laptop lezárt állapotában, monitorra csatlakoztatva asztali gépként lehessen használni?
Tehát indítás a dokkoló kapcsolójával, a laptop kinyitása nélkül?Azt most hagyjuk hogy mi jó, mi nem jó a laptopnak. A kérdés nem erre vonatkozik.
-
abacsx
tag
Sziasztok,
Probook 4330s-nél nem működnek az FN fényerő, hangerő gombok. Mi lehet az oka?
-
Répapüré
tag
-
Tim82
félisten
válasz
Répapüré #35109 üzenetére
Gondolom, NFC-s párosítást ajánl fel a telefonod, az meg egyelőre igencsak ritka laptopoknál.
Egyébként asszem, össze kellene párosítani őket előbb (kihagyva az NFC-s érintős részt), valószínűleg a telefonon megjelenik majd egy négyszámjegyű számkód, amit be kell pötyögni a notin felugró ablakban a sikeres párosításhoz.
-
Répapüré
tag
Bocsánat, közben ránéztem a teólra és felismeri már a gépet,de küldésnél a kapcsolódás sikertelen szöveg jelenik meg, tehát nem küldte át.
Megnézem a gépen a beállításokat.
A telóm felajánlja, hogy kapcsolódás érintéssel, de nem tudom, dv5-ösnél hova is kell érintenem és a telóm melyik részét.Szerk.:
Azt írja ki a gép, hogy a számítógép vagy a telefon megszakította az az átvitelt, próbáljam újra.
Nem tudom, a megszakítás okát. -
Répapüré
tag
Üdv !
Ma először próbáltam ki, hogy bluetooth-on küldök képet a gépemre,nem volt kedvem kábelezni és odáig jutottam, hogy a laptopon tiltva volt a felismerhetőség amit pipával engedélyeztem, így eddig nagyon ügyes voltam.
Ott szerencsétlenkedek, hogy nem találom a képet ami telóról átküldtem.
Tudtok segíteni, hogy a legegyszerűbb megtalálni?
Előre is köszönöm. -
Karcsi1001
tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék hozzáértőktől (én nem vagyok az):
Vettem egy HP ProBook 450 G1 (e9y39ea) használt, 3 hónapos laptopot telepített Win7 Ultimate-el, programokkal. Hogy "szűz" legyen a gép, nagynehezen újratelepítettem a Wi 7-et. De valamit elronthattam, mert problémák léptek fel. Pl: Nem tud a Windows Update frissíteni, mert azt írja ki, a "szolgáltatás nem fut". ilyen hibakódokat ír: 0x8000222, vagy 0x800040705.
Mielőtt a HP-hez fordulok segítségért (ha tudnak egyáltalán), tud valaki itt segíteni tanáccsal?Előre is köszönöm!
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Volna nekem egy elitebook 8470p
A HDD még eredeti állapotban van,vagyis megvan rjta a HP recovery meg HP tools meg a rendszer.
Win8.1Zsugorítottam a win 8.1 partíción 15GB-ot oda szerettem volna linuxot telepíteni de sajnos ezt a részt nem tudom semmilyen formátumban partícionálni.Gondolom mert túl sok az elsődleges partíció.
Adatvesztés nélkül van valami megoldás? -
F.B.I.
veterán
Kösz fiúk, akkor nem lesz játék, inkább stabil legyen, minthogy megfőzze magát.
-
Zsolti23
tag
Én is a 6930p-re szavaznék mert nekem is ez van már vagy 3 éve.
Soha semmi baja nem volt. Netezni filmet nézni tökéletes és még szép is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged