- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
HP Elitebook 2740p tablet-ről mi a véleményetek? Mennyire strapabíró, illetőleg mennyire használható?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
szabem
csendes tag
Hát az lehet hogy van fényes kijelzős HP625 az enyém az matt!! A mobilx-nél vettem!!!
-
veterán
-
veterán
válasz TomyLeeBoy #17691 üzenetére
HP honlapon a support részen letöltöd a gépednek megfelelő biost, és elindítod. Közben legyen bedugva a töltő. Ennyi.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
szabem
csendes tag
válasz Lalikiraly #17679 üzenetére
Helló!
Én most vettem HP625-ös gépet és matt a kijelzője!!! -
ALI_G
veterán
Azt hogy tudom megváltoztatni, hogy a funkció billentyűk ne legyenek aktívak alapból? Egyáltalán ez normális, hogy az F1-12 gomboknak csak az Fn-es párja működik és ha lenyomom az Fn-t majd elengedem és megnyomom az F1-12-t akkor azt csinálja amit kellene (pl toltacommanderben F5 másolás...).
Az előző laptopomon nyomva kellett tartani az Fn a funckióhoz, itt lehet ilyet?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz SeniorTilla #17690 üzenetére
Azt olvastam, hogy csak a gyári Hp-Intel kártyával fog menni... Akkor pedig elvileg hiába frissítek bios-t... Mekkora gáz már.. Ha egyszer miniPCI akkor miért nem jó akármilyen?!
A gyári bios frissítés menetéről és kockázatairól tudnál mondani pár szót? Azért lehet megpróbálnám, az nem kerül semmibe...
[ Szerkesztve ]
Az idő sebessége: 1s/s
-
veterán
válasz TomyLeeBoy #17689 üzenetére
Én csak a gyári, HP-s BIOS-t tenném fel a helyedben. Nem vicc, mert meg is halhat a géped, ha rosszat töltesz fel.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz TomyLeeBoy #17688 üzenetére
Találtam egy ilyet, megy egy ilyet. Elvile valahogy bios szerkesztéssel ki lehet varázsolni belőle az eredeti vendor id-ket és akkor elvileg működne. Csak 100%-ban nem értem a leírást, meg azt sem tudom mennyire lehet veszélyes ez a művelet.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz SeniorTilla #17687 üzenetére
Bios frissítésre én is gondoltam, mert nem mai már a gép, lehet lenne hozzás frissebb bios.
Mennyire lehet macerás a frissítés? Könnyen el tudom rontani?Az idő sebessége: 1s/s
-
veterán
válasz TomyLeeBoy #17680 üzenetére
Próbálj meg egy BIOS-frissítést, és után beletenni a kártyát. Ha úgysem megy, akkor másik kártyát kell venned.
-
veterán
válasz Lalikiraly #17669 üzenetére
Érdekes, a Pavilion gépeknél ezt az akksi-lötyögést egyáltalán nem tapasztaltam.
-
zetecR
addikt
válasz TomyLeeBoy #17680 üzenetére
Azt tudom, hogy pl. a WWAN kártyáknál csak a HP vendor ID-s kártyákat fogadja el, hiába ugyanaz a típus, de mondjuk Dell vagy Lenovo.
Ha túrsz a neten, lehet hogy találsz arra megoldást, hogy átírd az azonosítót HP-ra és akkor elfogadja - feltéve ha valóban ez a gondja.
-
veterán
válasz Magnum_ #17657 üzenetére
Csere 5400-asra, ez a megoldás. Vagy ha van rá lehetőséged, a 7200-asok közül próbálgatni, melyik a leghalkabb. A TOSHIBA MK5056GSY-t (500GB) vagy márkatársait tudom ajánlani, ezek szerintem a leghalkabbak.
-
rekid
addikt
válasz Lalikiraly #17679 üzenetére
Egy kis dual channel.
Gyakorlatban videokonvertalasnal van erezhető különbség (kb 10%) máshol kb 0.Gyáva népnek nincs hazája!
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Van egy HP Compaq nc6120 notebook, és tettem bele egy TP-Link miniPCI wifi kártyát. Állítólag a válogatós intel gépekbe is jó szokott lenni. Bekapcsolás után a következő üzenet fogad:
104-Unsupported wireless network device detected.
System halted. Remove device and restart.És el sem indul, csak ha kiveszem a kártyát. Akkor ezekszerint semmiképpen sem fog működni benne ez a kártya, vagy valahogy életre lehet kelteni?!
-
válasz nemcso #17678 üzenetére
Ez okés! De akkor nem fog menni a dual channel ha jól értelek! Vagyis na figyi.
A notimban van egy 1 GB DDR2 800MHz s memóriamodul. Ehhez akkor hogy dual channel működjön egy ugyancsak 1 gigabájtos DDR2 800Mhz modul szükséges. nem? De ha 2 gigás ez a modul akkor már nem megy? Régen a fujitsu notimban ment a dual channel pedig az 1 plusz 2 giga volt dehát ki tudja mostmár.A másik nagy kérdésem az lenne, hogy HP 625 ös notival élőben ki találkozott?
Most fényes a kijelzője vagy sem? A HP szerint nem az. De nem igazán értem a weboldalakon lévő infókat. Légyszi valaki hátha tudja. Ha nem fényes kijelzős megyek és rárepülök azonnal.[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
nemcso
őstag
válasz Lalikiraly #17670 üzenetére
Dual channel -ben azonos méretü és típusú (gyártóra, típusra, paraméterre azonos) memóriákat lehet használni. Ezekkel gyorsabb a gép memóriakezelése.
De nyugodtan lehet különböző méretű memória modulokat is egymás mellé tenni, azokkal is működik a gép.
Példádban 1+2 GB RAM = 3 GB, a noti ennyit fog kihasználni.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
szabem
csendes tag
Igen nagyon jó az ötlet az aksira meg is fogom valósítani!!
Most vettem észre hogy a bal oldali könyöklő is mozog egy kicsit!! )
Én vagyok ilyen nyűgös vagy tényleg romlott a minőség?? ) -
donatel
tag
Kinek mi a véleménye, tapasztalata az alábbi HP laptopról:
http://www.argep.hu/main.asp?suche=hp+dv6+3110&x=0&y=0
összeszerelés, anyaghasználat, 5650-es videókari visszafogott-e, képernyő minősége, melegedés, HDMI, e-Sata van-e stb.
-
válasz fkenny #17671 üzenetére
Nyilván nem lehet atom illesztést csinálni, mert ugye könnyen kiszedhetőnek kell maradnia. Érdekes a régi Fujitsu notimban bezzeg úgy paszolt az aksi hogy kinyitottam a két zárat és még akkoris feszegetni kellett hogy kijöjjön.
-
fkenny
senior tag
válasz Lalikiraly #17669 üzenetére
nem csak HP hanem ASUS MSI és még jópár gyártóé...
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
De most én nem értem a válaszokat.
Ha van egy darab 1 gigás modul a notiban. És belerakok egy ugyanolyan DDR2 800 as ramot a gébpe csak nem 1 hanem egy 2 gigás modult akkor nem megy a dual channel?
ha 1 gigásat rakok akkor megy?Nu? Hát a mostani memória kihasználtságom az úgy van hogy 70-80% alatt sosincs. És akkor még semmi különleges nem fut. Szabad memória a feladatkezelőben átlag 0.
-
-
koshmar
addikt
-
fkenny
senior tag
Próbáld meg energia gazdálkodásban csökkenteni a sebességet. Ha nem tudja os-en belül, létezik jó pár vinyó ami 3.3v-ról is megy csak neked az odd-rack-ben nem fog sajna menni mert ott fix 5v-van
Am. milyen vinyó van benne, mert enyémben Toshiba de nem hangos, csak akkor mikor fel/le csatolom"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
ImI87
őstag
Hello!
Tudtok mondani olyan 17-es notebook-ot, ami viszonylag új abb fajta (i3 proci, nem kell komoly vga), és van rajta HDMI meg digitális hangkiemenet (S/PDIF) csatlakozó?
Persze nem a legdrágábbak között kéne kerersni, jó lenne 200K-nál megállni. -
gizi39
csendes tag
válasz don.racz #14465 üzenetére
Szia, don.racz!
Nem vagy egyedül a problémáddal. Nemrég vettem egy nagyon egyszerű, pici klaviatúrát, Speedlink típusút. Amikor felismerte a gépem, órákig vesződtem vele, nem tudtam normál sebességgel írni, mert az u,i,o,p,ő, és a j,k,l,é,á, m betűk helyett csakis számokat írt. Csak akkor írt betűt, ha megnyomtam az Fn-t is.
Visszavittem, az áruházban működött. Hazahoztam, kezdődött elölről a kálvária.
Körbenéztem a neten, s idetaláltam, végigböngésztem a hozzászólásokat, hátha valaki tud segíteni.Nos, mire regisztráltam, megoldottam a gordiuszi csomót. Egy véletlen ráütéssel jöttem rá.
Ha az Fn fordítva működik, akkor a Num Lock aktiválását is (kikapcs-bekapcs) fordítva kell működtetni.Üdv.: gizi39
-
pumukli23
senior tag
Az ilyen hangszigetelő réteggel szerintem az gond, hogy kevésbé engedi lehűlni a hdd-t, az pedig nem szereti a meleget
Még sosem volt nálam huzamosabb ideig 7200as hdd-s laptop, nem tudom mennyire zavaró, engem inkább az alaplap enyhe ciripelése zavar , a hdd-t átlag használat mellett meg észre se veszem. -
laci19880123
csendes tag
hp erről a laptopról mi a véleményetek megéri vagy nem? érdemes-e megvenni vagy várjak még egy kicsit inkább?
-
Magnum_
nagyúr
esetleg valami ötlet, módszer, hogy valahogy tompítsam a hangját a HDD-nek használat alatt? (letöltés pl.) valami vékony hangszietelő réteg ragassztása, akármi..elképzelhető? vagy érdemesebb a 7200as HDD-t 5400-ra cserélni?
I humbly and respectfully decline™
-
szabem
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy HP625-ös gépet. Az a gondom vele hogy az aksija lötyög kicsit. Mintha nem bele való lenne!!
Valaki találkozott hasonló jelenséggel????Köszi
-
koshmar
addikt
válasz Magnum_ #17647 üzenetére
Nem gyorsul.Nekem is 3 van, hiába rakok bele 8-at, nem gyorsul (ezt így mondták nekem )
Persze a tiedet 16 gigáig lehet bővíteni.
Viszont az asztalimon tuti, hogy gyorsítana a több RAM.
Jelenleg 768 MB van benne. Gyárilag 512 volt benne, beleraktam még egy 256-os modult, érezhetően gyorsul. Egy 2 giga RAm min. ráférne.
Rájöttem, hogy öcsém miért nem MSN-ezik mostanában: mert a gép már nem bírná a Chrome mellett.[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Bee-Beep
tag
válasz Lalikiraly #17644 üzenetére
Nem megoldható, hogy inkább 2x2gb-ra cseréled ki az egy gigást?
Az biztos észrevehető lenne...Attól, hogy paranoiás vagy, még nem biztos, hogy senki nem akar kicsinálni...
-
pumukli23
senior tag
Olyan esetekben jelent majd gyorsulást, amikor kevés az 1 giga ram, mert így majd nem kell a virtuális memóriához nyúlnia a hdd-n. Win7 esetén szerintem bootolásnál is fogsz javulást tapasztalni. Nézd meg, hogy most általános használat mellett a ram hány %át használod ki. Ha ez igen magas érték, akkor fogsz valamennyi gyorsulást tapasztalni.
üdv -
CharlieDrop
veterán
dual chanel nem lesz, mert két különböző ram lesz benne, 64 bit 3 gigára minek? kivéve ha van legalább 1,5 G grafikus memóriád is
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Sziasztok!
Nekem van egy HP615 ös notim.
AMD QL 66 os procival 2.2 Ghz
1 giga rammal DDR2 800MhzNamost ha belerakok még egy 2 giga DDR2 800Mhz.
Namost ha belrakom az mekkora gyorsulást jelent? Tudom ez így nem reál, de kb százalékban mire számíthatok?
Ugye a Win7 nél mehetne 64 bit is, Továbbá a több ram és a dual channel.
Tehát összességében megéri és mire számíthatok?Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
KisDoc
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy HP Nx9005 laptopom elfekvőben (elvileg működőképes).
Akku, hdd, hálózati adapter nincs. Ki szeretném próbálni.
Kérdésem, hogy akku nélkül simán hálózati adapterrel működik? -
Destructo
senior tag
Közben a dolog megoldódott.. 32bit...
[ Szerkesztve ]
-
pumukli23
senior tag
válasz Magnum_ #17635 üzenetére
Energiagazdálkodásnál be tudod állítani, hogy mikor kapcsoljon le.
Win7nél kiválasztod a sémát, további energiabeállítási lehetőségek majd ott a séma beállításainak módosítása, itt pedig a speciális gomb.
Be tudod állítani, hogy mikor mit csináljon akkuról vagy töltőről. -
Destructo
senior tag
Sziasztok
Jött ma hozzám egy HP Pavilion dv5 1140eh.A rendszer elég halottacska már rajta,és úgy gondoltam WINDOWS 7 est rá akarom tenni.64bites win7 et beleraktam,és szembesültem az érdekes biosal,helyreállítóval és akármicsodákkal.Az enne a kérdésem,hogy hogy tudom felrakni rá a nélkül,hogy mindig ezt a vista vackot hozná be.Valami passwordot is kér.Biosban is volt 2 password de azok nem azoknak más a neve.Átírtam azokat 1 esre de nem működik mikor dvd-ről töltene.Egyébként a lapos tudja a 64 bitet?Mert a processzor 64 bites.Köszi a segítséget előre is! Üdv mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz marcippan #17632 üzenetére
kiirsz egy ubuntu linuxot, beteszed a dvd helyére és live módban az bootol be telepítés nélkül és ki tudod próbálni a linux oprendszer alatt, hogy van e baj.
telepítő lemezt nemigen adnak manapság, mert recovery van a hdd-n inkább. (bár linux esetében lehet, hogy az se, foggggalmam sincs
-
Magnum_
nagyúr
ssd-hdd hibrid rendzser tulajoktól kérdezném (biztos sok van), hooooogy, ha akkuról megy a gép, lekapcsol a HDD a caddyben. de tápról nem, és folyamat megy. le lehet kapcsolni valahogy, vagy be lehet állítani valamit? nem használom, nem értem, miért megy tápról. köszi
-
marcippan
csendes tag
Helló. Segítsetek!!!! Vettem egy HP G62-b50SH XF433EA AKC laptopot. Linux volt rajta alapból. Lecseréltem win 7/32 -re. Nem megy a wifi rajta, nem is találja a rendszer, és a hp oldalról letöltött driver- re sem reagál, a futtatás negyedénél leáll, kilép, nem megy tovább. Mi lehet a gond? Win 7 újra, vagy előfordulhat hardveres probléma is? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
grex4
aktív tag
hello. van egy kis/nagy problémám.
Hp G62-b60sh
SSD-t (kingstone vseries 40gb) tettem bele de nem megy róla a windows7 x64.
Telepitéskor formázáskor már alig találta meg az ssd-t majd valahogy mégis és fel tudtam rá telepiteni, de mikor bootolna, kiirja higy "no boot device". Bioszba, boot sorrend állitásnál se, vagyis nem ismeri fel egyáltalán. Csak DVDromot lát, testelni se tudja semmi.
Namármost egyetlen esélyem az lenne ha át tudnám állitani AHCI-t IDE módra. DE a bioszba nincs ilyen opció.
A gép gyárilag windows 7 x64 kompatibilis.
u.i.: régi Hp 6715b-m szó nélkül megette az ssd-t...
mitévő legyek?
köcc, Istvánüdv
-
Magnum_
nagyúr
bent vana caddy, tökéletes illeszkedés. HDD is lekapcsolt, néma csend, de van tárhely.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Honnan tudom, hogy melyik driver kell nekem innen?
Z86: tényleg röhej
[ Szerkesztve ]
-
Bobyjack
senior tag
válasz koshmar #17616 üzenetére
Az, hogy világos színű az oldala is, számomra piszkosul rontja az összképet. Az összes illesztésihézag iszonyatosan látszik (nem úgy mint egy fekete oldalú gépen), egyszerűen baromi nagy a kontraszt az alumínium és a lyukakban található sötétség között. Ez a különbség a majmolt Apple-höz képest. Ott a DVD ajtaja nem nyílik ki, nincs mozgó alkatrész, csak beszívja a dvd-t. Az expresscard bemenetnél is ugyanilyen csúnya... Egy kivehető dolognál nem lehet tökéletesre gyártani semmit, mindig lesz egy illesztési hézag ott... Az első videóban 3:53-nál, az utolsó képkockánál figyeljétek a gép oldalát (expresscard, dvd olvasó, oldalt). Mi ez az ótvar összeszerelési minőség?? Ez a gép nem egy 10Ft-os kínai noname masina... Hihetetlen...
A túloldalán a jack-dugóknál is piszok csúnya... Mintha egy ukrán favágó tervezte volna és faragta volna baltával...
-
-
-
-
koshmar
addikt
válasz Mr.Skyline #17574 üzenetére
Hát nekem most 5,4%.
1,5 hónapos a gép.
Mondjuk nagyrészt hálózatról megy.De majd ha fkenny-nek meglesz az új akksija, akkor mond nekem egy üzemidőt, és megnézzük, hogy tényleg befolyásolja-e az, hogy az egyes cella feszültsége 0.
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
őstag
-
Thusor
őstag
Láttam, hogy megjelentek az Elitbookok új szériája. 2540p utódjáról tud valaki valami hírt?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest